|
|
Stranica: 21/1360.
|
[ 33980 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 17:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
osa je napisao/la: BBC je napisao/la: Dobar je onaj "skijaš" na sa-x forumu. Piše neki dan da je kupio oružje (valjda pištolj) i izvadio dozvolu za njega. I oni najveći muslimanski rahat-patničari, koji su čekali odseljavanje Srba i Hrvata iz Varte gube nadu. Priprema se za rat kaže. da li je dodao da se upisao u planinarsko dušrvo, pa vikendima nabija kondiciju i vježba topografiju, naime takve nebuloze je pisao ranije.... Nije mi to zanimljivo. Čim sam vidio da (nekoliko) puta piše da dva HDZ-a "pogrešno misle" (većina hrvatskih birača), i da ih "treba na silu istjerati na pravi put", sve mi je bilo jasno. Ostalo ne moram ni čitati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 17:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A sad da se malo nasmejemo Jebem ti AlOha  Ova crna baš previše fina. Iako je veća pušta da je ova mala mariše. To ja srbima stalno pokušavam objasniti. Ne valja biti prefiše fin. Ali oni hoće da budu fini i tačka. Kažu radi se o principima Pfff 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:06 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ne valja biti prefiše fin. Ali oni hoće da budu fini i tačka. Normalno da smo fini. A vi opet te Srbi đenocidni, te agresori i ćetnici, te ovo, te ono a nikad bolje susjede od nas niste imali. Koji ste vi pajseri 
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne valja biti prefiše fin. Ali oni hoće da budu fini i tačka. Normalno da smo fini. A vi opet te Srbi đenocidni, te agresori i ćetnici, te ovo, te ono a nikad bolje susjede od nas niste imali. Koji ste vi pajseri  halo aga, mi smo susjedi vi i bošnjaci ste komšije, koliko ja poznajem srpski jezik kojim se jedni i drugi služite...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:19 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: U anketi se vidi da Hrvati podrzavaju RS,fuj koja tragikomichnost,ili cete mozda reci da je anketu posjetilo 32 Srbina...Srbi ih istrjebili iz RS-a oni joj daju podrsku pa makar i na ovoj beznacajnoj anketi... Sad zamisli koliko ste se Hrvatima popeli na glavu kad su im Srbeki postali jarani. Neka. neka. Nama to odgovara. Jagnjeca brigada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ja nemam takvih problema ni sa pijenjem kave s većinom Bošnjaka a s Hrvatima bilo gdje pogotovo. No love for poor Srbeki? Eeeej, nemoj tako. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:20 |
|
|
osa je napisao/la: halo aga, mi smo susjedi vi i bošnjaci ste komšije, koliko ja poznajem srpski jezik kojim se jedni i drugi služite... A ja koliko poznajem srpski, sve ovo što ste napisali, napisali ste na čistom srpskom 
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:26 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: halo aga, mi smo susjedi vi i bošnjaci ste komšije, koliko ja poznajem srpski jezik kojim se jedni i drugi služite... A ja koliko poznajem srpski, sve ovo što ste napisali, napisali ste na čistom srpskom  netočno, već prvo slovo u mojoj rečenici je viška na srpskom...
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:29 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne valja biti prefiše fin. Ali oni hoće da budu fini i tačka. Normalno da smo fini. A vi opet te Srbi đenocidni, te agresori i ćetnici, te ovo, te ono a nikad bolje susjede od nas niste imali. Koji ste vi pajseri  Ja mogu samo obećati da ću porazgovarati sa ovim svojim. Stvarno nema smisla. Poturaju priče i vrijeđaju.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 18:31 |
|
|
osa je napisao/la: netočno, već prvo slovo u mojoj rečenici je viška na srpskom... De hajde majke te, mojne meni te žvake, nismo đeca Sad kao Srbi kažu "alo" a Hrvati "halo" i to je kao ono gramatički ispravo kao Srba a ovo kod Hrvata. Bezveze vam je to gospodine Osa kad u svakodnevnom govoru i među jednima i među drugima imate to izostavljanje glasa "h". Znači, šupljak i to teški 
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:00 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: netočno, već prvo slovo u mojoj rečenici je viška na srpskom... De hajde majke te, mojne meni te žvake, nismo đeca Sad kao Srbi kažu "alo" a Hrvati "halo" i to je kao ono gramatički ispravo kao Srba a ovo kod Hrvata. Bezveze vam je to gospodine Osa kad u svakodnevnom govoru i među jednima i među drugima imate to izostavljanje glasa "h". Znači, šupljak i to teški  a da ne kažem da riječ susjed ne egzistira u srpskom jeziku, naravno razumijete ju, kao što razumijete i riječ neighbor, nadam se da ćemo se složiti da ni jedna nije srpska a ni bošnjačka....
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:04 |
|
|
teranova je napisao/la: Real gone je napisao/la: Kako vam ne dosadi više..koja je ovo po redu tema o ukidanju RS/prekompoziciji BiH...758-a?
To je tako kad moderacija ne briše trolove i nove korisnike koji isključivo otvaraju debilne teme koje služe za međusobno pljuvanje i provokaciju. Bolje i manje aktivan forum, nego forumsko-tematski turbo-shit. Ja sam se i žalila na moderaciju pre par noći ali oni reaguju samo kad neko direktno pljuje po Hrvatima. Pljuvanje po Srbima je štaviše poželjno radi veće čitanosti i popularnosti. Računa se i na naše histerične reakcije. Meni jedino nije jasno odakle mi ova opomena. Šifra @Sarajevac, kome nije jasno o čemu se radi.  Pa i vi se dobro znate okomiti na Muhamedance. A znate se i žaliti kad se oni okome na vas. Treba udarit, a ne se žalit. Ali zna to teta tera. Ali koristi i druge metode. Nebula je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Jednakopravnost, što ima jedan narod, trebaju imat i druga dva. Što imaju dva naroda, treba imati i treći. If you know what I mean  Vidiš to i nama odgovara. Samo nekako sumnjam da isto tumačimo tu rečenicu. Nebula je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Tako je, gospodine Nebula. Hrvati i Bošnjaci za susjede imaju Srbe koji bi hladno po entitet dali i jednima i drugima. Ali Hrvati za susjede imaju i nedemokratske Bošnjake koji im to ne daju, sram ih i stid bilo, umjesto da se ugledaju na superdemokratske susjede Hrvata, tj. Srbe  Sve je to davno objasnio Darwin. Evolucija je čudo. Mi kao najmlađi narod moramo učiti od susjeda koji su iskusniji i mudriji. Tako su i Hrvati učili od Srba i u RSK položili gradivo. Sad je na nas red da dokažemo zrelost i tako budemo prihvaćeni od cjenjenih i mudrih susjeda. Samo malo. Šta nisi ti izjavio da nisi Bošnjak, samo ratuješ s njima po potrebi?  Šta bio si u nekom kampu pa se pobošnjačio? A tako si umjereno krenuo, čovjekoljubac i humanist. Nešto kao srpski Aga, što se dogodilo? 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:05 |
|
|
osa je napisao/la: a da ne kažem da riječ susjed ne egzistira u srpskom jeziku, naravno razumijete ju, kao što razumijete i riječ neighbor, nadam se da ćemo se složiti da ni jedna nije srpska a ni bošnjačka.... Nemam reči Ne bih da vas vređam ali vi kao da nikad niste makli iz svog grada/sela ili kao da nikad niste upalili TV. Pa izađite, gospodine Osa, upalite i TV, miša mu njegovog skučenog 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:06 |
|
|
osa je napisao/la: a da ne kažem da riječ susjed ne egzistira u srpskom jeziku, naravno razumijete ju, kao što razumijete i riječ neighbor, nadam se da ćemo se složiti da ni jedna nije srpska a ni bošnjačka.... Kako se na srpskom jeziku kaže "To se dogodilo u susjednom selu"?
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:11 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: osa je napisao/la: a da ne kažem da riječ susjed ne egzistira u srpskom jeziku, naravno razumijete ju, kao što razumijete i riječ neighbor, nadam se da ćemo se složiti da ni jedna nije srpska a ni bošnjačka.... Kako se na srpskom jeziku kaže "To se dogodilo u susjednom selu"? to se dogodilo u komšijskom selu to se dogodilo u širem komšiluku
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:13 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: a da ne kažem da riječ susjed ne egzistira u srpskom jeziku, naravno razumijete ju, kao što razumijete i riječ neighbor, nadam se da ćemo se složiti da ni jedna nije srpska a ni bošnjačka.... Nemam reči Ne bih da vas vređam ali vi kao da nikad niste makli iz svog grada/sela ili kao da nikad niste upalili TV. Pa izađite, gospodine Osa, upalite i TV, miša mu njegovog skučenog  evo vidiš. hrvat bi počeo: ne bih vas želio uvrijediti
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:16 |
|
|
Eto, svaki dan naučim nešto novo. 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:16 |
|
|
osa je napisao/la: evo vidiš. hrvat bi počeo: ne bih vas želio uvrijediti I kakve to ima veze s vašim paljenjem i nepaljenjem TV-a Mislim, bezveze su ove rasprave jer na trenutak imam osjećaj kao da s druge strane monitora sjedi dijete a ne ozbiljan čovjek i muž za kakvog vas smatram 
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:54 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Eto, svaki dan naučim nešto novo.  nemoj ovo uzimati preozbiljno ipak nisam stručnjak za srpski jezik, možda da kontaktiraš agu...
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: evo vidiš. hrvat bi počeo: ne bih vas želio uvrijediti I kakve to ima veze s vašim paljenjem i nepaljenjem TV-a Mislim, bezveze su ove rasprave jer na trenutak imam osjećaj kao da s druge strane monitora sjedi dijete a ne ozbiljan čovjek i muž za kakvog vas smatram  otkud tv u ovoj raspravi o jeziku, iako može biti poučan u shvaćanju razlika između jezika, navedoh već primjer, kad mi je mlađa kćer čula na tv " sad ćemo narendati šargarepu u činiju", nećeš vjerovati dijete ništa razumjelo nije....
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:56 |
|
|
osa je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Eto, svaki dan naučim nešto novo.  nemoj ovo uzimati preozbiljno ipak nisam stručnjak za srpski jezik, možda da kontaktiraš agu... Pa i nadam se da nije preozbiljno, inače sam stekao potpuno pogrešan utisak dosad.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 19:58 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: osa je napisao/la: nemoj ovo uzimati preozbiljno ipak nisam stručnjak za srpski jezik, možda da kontaktiraš agu...
Pa i nadam se da nije preozbiljno, inače sam stekao potpuno pogrešan utisak dosad. riječ preozbiljno sam koristio u smislu ispravnosti navedene rečenice na srpskom jeziku, zato rekoh da kontaktiraš nekog kome je srpski materinji jezik...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 20:10 |
|
|
osa je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Kako se na srpskom jeziku kaže "To se dogodilo u susjednom selu"?
to se dogodilo u komšijskom selu to se dogodilo u širem komšiluku Kaže se potpuno isto. Kakvo komšijsko selo, tako se ne govori.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 20:13 |
|
|
teranova je napisao/la: Kaže se potpuno isto. Kakvo komšijsko selo, tako se ne govori. Pssst Tera! Oni to ne znaju. Ipak je srpski jedini slovenski jezik u kome reč sused/sosed ne postoji, iako postoje reči od kojih je ta sastavljena. Ubo je Osa lepo. Ideš da kupiš plac, staneš ispred 5 praznih placeva, lik iz agencije ti pokaže jedan, a ti mu kažeš: "Ne, više mi se sviđa ovaj komšijski". 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 20:13 |
|
|
osa je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: I kakve to ima veze s vašim paljenjem i nepaljenjem TV-a Mislim, bezveze su ove rasprave jer na trenutak imam osjećaj kao da s druge strane monitora sjedi dijete a ne ozbiljan čovjek i muž za kakvog vas smatram  otkud tv u ovoj raspravi o jeziku, iako može biti poučan u shvaćanju razlika između jezika, navedoh već primjer, kad mi je mlađa kćer čula na tv " sad ćemo narendati šargarepu u činiju", nećeš vjerovati dijete ništa razumjelo nije.... Ispada da je šargarepa srpska reč a nije. Mađarska je.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Treba li ukinuti RS? Postano: 11 svi 2012, 20:19 |
|
|
osa je napisao/la: otkud tv u ovoj raspravi o jeziku, iako može biti poučan u shvaćanju razlika između jezika, navedoh već primjer, kad mi je mlađa kćer čula na tv "sad ćemo narendati šargarepu u činiju", nećeš vjerovati dijete ništa razumjelo nije.... Pa mislim, bolje je i šargarepa nego "sitnozrn" umjesto integralan ili da ne navodim masu primjera potrebe da se sve živo prevede a najveći dio tih prevoda je živa komedija za tipičnog srpskog pučanstvenika  Možda vama "sitnozrn" ne djeluje smiješno i neobično, ali isto tako, ni šargarepa ne djeluje smiješno meni, mada mi "sitnozrn" i masa sličnih pojmova, iskreno, razvlači osmijeh u jedan poseban kez, bez ljutnje moliću 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|