|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 87 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne znam što mu je, je li neki od naših tajkuna kanuo koju, mada sumnjam da je to kod njega baš bitno, ali od svih "naših" pera od kojih sam očekivao ovakav tekst, pojavi se Miljenko s kojim sam dosad izbjegavao fizičke susrete da ga ne prebijem kad ga vidim iako se krećemo u istim krugovima. No nešto se s njim dogodilo, valjda i on vidi da se malo pretjeralo, da zapravo anatemiziranjem Hrvata BiH služe jačanju HDZ-a u Hrvatskoj, uglavnom, ovaj tekst je takav kao da sam ga ja pisao, doduše ne bih znao ovako suvislo ali manje više je sve onako kako treba, na svom mjestu. Pa ajde da čujem sokolove i što njihove oči vide. Možda je meni nešto promaklo ili opet sve gledam kroz ružičaste cvike: http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=221 ![smajl007 :smajl007](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl007.gif)
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ilirka
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:29 |
|
|
opet poskok-reklama. aj, dobro, pročitat ću to pa se javim.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:31 |
|
|
Juče Kuljiš, danas Jergović..sutra Dežul. U trendu ste. Citat: Većina onih koji s Hercegovinom nemaju nikakve veze bit će ovakvom promjenom dopola zadovoljni i smatrat će kako je pošteno ukinuti mogućnost dvostrukog boravišta. Možda im neće biti draga ideja da se još koja tisuća Hercegovaca doseli u Hrvatsku, pošto su uvjereni da s njima stižu nered, lopovluk, rođačke veze i korupcija. Takve ne može razuvjeriti ni činjenica da se među stotinjak imena koja se u posljednjih godinu dana spominju u nizu korupcijskih afera, od već zaboravljenog Fonda za privatizaciju sve do Podravke, jedva daju probrati dva-tri imena hercegovačkoga podrijetla. Jer tko bi mogao biti kriv za sve ovo ako to nisu Hercegovci? Među ostalim malo problematičnim tipizacijama ovaj citirani deo je više nego korektan.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:36 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Tekst je manje-više korektan osim što autor iznosi neke teze koje nikada nisu dokazane kao Karađorđevo npr.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:40 |
|
|
Real gone je napisao/la: Juče Kuljiš, danas Jergović..sutra Dežul. U trendu ste. Citat: Većina onih koji s Hercegovinom nemaju nikakve veze bit će ovakvom promjenom dopola zadovoljni i smatrat će kako je pošteno ukinuti mogućnost dvostrukog boravišta. Možda im neće biti draga ideja da se još koja tisuća Hercegovaca doseli u Hrvatsku, pošto su uvjereni da s njima stižu nered, lopovluk, rođačke veze i korupcija. Takve ne može razuvjeriti ni činjenica da se među stotinjak imena koja se u posljednjih godinu dana spominju u nizu korupcijskih afera, od već zaboravljenog Fonda za privatizaciju sve do Podravke, jedva daju probrati dva-tri imena hercegovačkoga podrijetla. Jer tko bi mogao biti kriv za sve ovo ako to nisu Hercegovci? Među ostalim malo problematičnim tipizacijama ovaj citirani deo je više nego korektan. Koliko sam samo puta po forumima pisao ovo boldano i molio Boga da neko od "pera" konačno napiše ovo! U pravu ste za Karađorđevo, strši, ali mislim da je to namjerno stavio da ne ispadne da je jedan od nas.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
goLLe
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:41 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Nemojte nas braniti ljudske spodobe molim vas. Neka nas samo prestanu spominjati, i u pozitivnom i u negativnom smislu, najvecu ce nam uslugu uciniti. Kada nestane materijala za pisanje ajmo malo po Hercegovcima, nije vazno u kojem kontekstu.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko sam samo puta po forumima pisao ovo boldano i molio Boga da neko od "pera" konačno napiše ovo!
I ne samo ti. Međutim, na forumima to bude progutano i preskočeno u moru predrasuda i trolanja, bezprizornih komentara (a takvih je ruku na srce najviše). Ako mogu da povučem blagu paralelu, ova situacija na liniji Zg-Hercegovina (ili zapravo celi korpus BiH-Hrvata) me podseća na svojevremeni jal Beograda prema Crnogorcima, dok smo još bili u zajedničkoj državi. Onoga trenutka kad se novčanici odvoje potpuno, i prestanu svi razlozi za traženje opravdanja za sopstveni neuspeh, ljubav cveta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:54 |
|
|
goLLe je napisao/la: Nemojte nas braniti ljudske spodobe molim vas. Neka nas samo prestanu spominjati, i u pozitivnom i u negativnom smislu, najvecu ce nam uslugu uciniti. Kada nestane materijala za pisanje ajmo malo po Hercegovcima, nije vazno u kojem kontekstu. savršeno perfektno, rečeno za pet.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ilirka
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko sam samo puta po forumima pisao ovo boldano i molio Boga da neko od "pera" konačno napiše ovo!
U pravu ste za Karađorđevo, strši, ali mislim da je to namjerno stavio da ne ispadne da je jedan od nas. i ja ću se moliti za te... ![klanjam :klanjam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/b020.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 14:58 |
|
|
Real gone je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko sam samo puta po forumima pisao ovo boldano i molio Boga da neko od "pera" konačno napiše ovo!
I ne samo ti. Međutim, na forumima to bude progutano i preskočeno u moru predrasuda i trolanja, bezprizornih komentara (a takvih je ruku na srce najviše). Ako mogu da povučem blagu paralelu, ova situacija na liniji Zg-Hercegovina (ili zapravo celi korpus BiH-Hrvata) me podseća na svojevremeni jal Beograda prema Crnogorcima, dok smo još bili u zajedničkoj državi. Onoga trenutka kad se novčanici odvoje potpuno, i prestanu svi razlozi za traženje opravdanja za sopstveni neuspeh, ljubav cveta.Pa neka više razdvoje pizda im materina , pun mi je *** njihovog "novčanika" nebi da milijarde dolaze svaki mjesec BH Hrvatima.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:15 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: goLLe je napisao/la: Nemojte nas braniti ljudske spodobe molim vas. Neka nas samo prestanu spominjati, i u pozitivnom i u negativnom smislu, najvecu ce nam uslugu uciniti. Kada nestane materijala za pisanje ajmo malo po Hercegovcima, nije vazno u kojem kontekstu. savršeno perfektno, rečeno za pet. Ajd nas ti brani! Mislim nemam ništa protiv, samo gdje ćeš to činit?! Više vrijedi jedna njegova rečenica u ovom tekstu nego cijeli tvoj opus dosad, barem što se utjecaja na javno mijenje tiče. Oni (spodobe) će pisat u glavnim hrvatskim novinama, a meni je jako stalo da pišu pozitivno o nama. Postalo je već degutantno pljuvanje po nama, i što jest i što nije se trpa u isti koš. Jedini način da to spriječimo jest da odvojimo što jest a što nije istina a Miljenko je to u ovom tekstu jako dobro odradio. Problem je kod određenih kolumnista, branitelja hrvatstva, što ih iskoriste i njih i njihove tekstove u potpuno druge svrhe od onih zbog kojih su pisane. Neko vrijeme to prolazi no nakon nekog vremena se cijelo hrvatovanje isprostituira. I onda nalete "mrzitelji" i sve što je hrvatsko počnu pljuvat, a onda se mi kao fol čudimo. I počnu priče o Jugonostalgičarima, Urbanim, prodanim dušama, djeci Udbaša i slično. Trik je u tome da tekstovi koji brane Hrvate ne budu folklorno obojani. Recimo ne možemo branit nekoga zato što je naš a pokrao milijune i sl.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:21 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
savršeno perfektno, rečeno za pet.
Ajd nas ti brani! Mislim nemam ništa protiv, samo gdje ćeš to činit?! Više vrijedi jedna njegova rečenica u ovom tekstu nego cijeli tvoj opus dosad, barem što se utjecaja na javno mijenje tiče. lijepo što koristiš svaku priliku da bi dao do znanja forumskom pučanstvu da moje pisanje ne valja ništa. mislim ono, shvatio sam..a valjda i ostali. Ali ovdje je tema Jergović. dakle..Jergoviću odjebi. Ne vjerujem Danajcima ni kad darove nose. Ako tebi Junuze uvijek treba netko da ti kaže da nisi loš. (pa da ti milion puta ponovi ti opet nećeš biti svjestan toga)...pa ne mora svakome..ima ljudi kojima ne trebaju tipusi poput Jerge "osvjetlavati" obraz.. razumiš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ilirka
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:25 |
|
|
idemo redom po tezama:
- hrvatska htjela pripojiti dio bih (a nije ni kad je alija nudio na dlanu)
- žene iz bih rađaju u hrvatskoj, primaju dječiji, rodiljne naknade.. (dakle, pljačkaju proračun)
- djeca iz bih se školuju u hrvatskoj kako bi zauvijek tamo ostali i povukli i roditelje da u staračim domovima sišu proračun hrvatskih građana (još jedna pljačka...)
- tuđman dao dvostruko prebivalište kako bi sjebao obje države (ni slučajno da bi pomogao hrvatima, jok!)
- za kriminal u hrvatskoj nisu krivi isključivo hercegovci, već i neki drugi (izumio toplu vodu?)
- hercegovci nekim čudom, izbjegavaju tehnološke i informatičke zamke uspoređivanja galsačkih popisa i uspjevaju glasati na dva mjesta, a još većim čudom im se takvi glasovi i priznaju! nekim čudom i mrtvi prođu kao zombiji mimo gonga, pokažu osobnu kartu i glasuju (naravno, uz to samo tvrdi da ni ti glasovi ne presuđuju izborima, mislim, brojčano)
- tuđman dijelio DRŽAVU bosnu na salveti kao nikad nitko u povjesti čovječanstva (mogli su i tariguz izmisliti)
- hrvatska etnički očistila hrvate iz bih, za to kriv tuđman, a jaca se treba ispričati (naravno, srbi i Muslimani nisu ništa krivi)
- sudac nekim čudom bilokacije se nađe i u ovom pamfletu. (početak obračuna sa karizmatikom u nekoj od narednih kolumni)
koliko je ovo prijateljski pamflet, prosudite sami.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:27 |
|
|
Da je Jergović tolika "spodoba" i plaćenik (ovo je omiljena diskreditacija političkog neprijatelja kod svakog prosečnog homo-balkanikusa) ne bi nikada napisao ni ovaj, ni nekolicinu drugih tekstova. Zašto je ljudima toliko teško da poveruju da neko piše iz svojih ličnih uverenja? Pa kakva su - da su, napadaj njih, ako si baja, ne idi uvek na diskreditaciju osobe.
edit: Bravo Ilirka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ilirka
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:29 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ajd nas ti brani! Mislim nemam ništa protiv, samo gdje ćeš to činit?!
Više vrijedi jedna njegova rečenica u ovom tekstu nego cijeli tvoj opus dosad, barem što se utjecaja na javno mijenje tiče.
lijepo što koristiš svaku priliku da bi dao do znanja forumskom pučanstvu da moje pisanje ne valja ništa. meni evo valjaju. ali ti ipak čekaj oldicu da ti pogladi yayca pohvalama kako sam već istakla u prethodnom osvrtu, izgleda da je samo jedna teza onako "prohercegbosanska". barem po meni. ostali neka sude po svojoj savjesti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
caporegime
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:35 |
|
|
Griješite ukoliko mislite da jergović brane oni koji su nepravedno optuženi. Jergović kao čovjek je jedan od onih koji svoj polaožaj u društvu postavlja izvan svih i iznad svih. Svoju nazovi snagi crpi iz osjećaja da ne pripada nikome, nikakvom plemenu, nikakvom narodu, ničemu što bi ga, po njegovom mišljenju moglo ograničavati. Iz tog prostora izvan i iznad Jergović smatra da je dužan i ovlašten svakom dijeliti packe i biti moralna kapa svih nas jadnih sivih pripadnika grupa, grupica, naroda, udruženja, svega onoga za što jergović smatra da ograničava. Jergović ne voli nikoga, pa ni samoga sebe. On ne poznaje osjećaje kao domoljublje, prijateljstvo, ljubav, nešto radi čega bi odvojio od sebe i iz sebe za dobrobit nečega apstraktnog. kao takav mrzi prvenstveno svoje korijene. Mrzi činjenicu da i on mora nekome pripadati. Mrzi u sebi iz Sarajevo iz kojega potječe, jer je to Sarajevo postalo simbol njegovog kukavičluka i bijega, njegovog ostavljanja svega onoga lijepoga za koji su mnogi bili spremni dati živote. Jergović nema ideala, ne zato jer misli da se za ideale ne isplati boriti nego zato jer je kukavica. Kukavica koji je vlastitu majku ostavio da krepa, i koji od ideala bježi kao đavo od križa upravo zato jer zna da nema snage za ideale poginut. Jergović mrzi Bosnu i Hercegovinu jer za njega predstavlja primitivan kraj primitivaca koji ne zaslužuju njegovu veličinu. Jergović mrzi zagreb jer ga taj Zagreb, ako ne mislimo na onaj dio koji ovdje možemo kolokvijalno nazvati ze-gej, nikada nije prihvatio kao licemjera i pametnjakovića koji svima vidi manu osim samome sebi. Nitko nije toliko uvrijedio i ponizio Hrvate iz bosne i hercegovine kao Miljenko jergović. U njegovim kolumnama oni najčešće kao nositelji izraženog domoljublja dobivaju epitet bagre, gamadi, ološa koji se nalazi duboko ispid njegovih civilizacoijskih dosega. Na radost njemu sličnih. Kako jergović prezire i sebi slične, on će uvijek, s vremena na vrijeme napisati i tekst u kojemu će braniti hrvate iz bih upravo da bi time poručio svojim vjernim poklonicima da ne misle da je on dio njih, nego da je on uvijek izvan i iznad. Imao sam prilike čitati jedan sličan članak. Takav način ponašanja nije svojstven samo njemu. Jedan od najvećih progonitelja, da se tako izrazim, obilježja, načina života i vrijednosti hrvata iz dalmatinske zagore jest Jurica Pavičić, krimpiroglavi jazavac iz Jergovićeva brloga. I njemu se dogodi da napiše ponekad neki tekst u kojemu počne braniti narod dalmatinske zagore istim načinom na koji salonski europski moralisti brane pravo domorodaca da slobodno hodaju po džungli sa puhaljkama i kostima koji im probijaju obraze. Jergovičć ne piše zato da obrani nekoga nepravedno napadnutog. On svojim tekstom isključivo sebi gradi spomenike. a hrvati su mu samo kolateralne žrtve.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DarthCroat
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:36 |
|
|
Više bih vjerovao u iskrenost riječi Vojislava Šešelja,ako bi on ne daj Bože nešto lijepo govorio o Hrvatima,nego što vjerujem u dobre namjere i iskrenost ovog jugofiličarskog kameleona i njemu sličnih. To kudravo prase ima vrlo sličan suncokretski mentalitet kao i oni kojima podilazi sa svojim tekstovima i bolje je da takvi ništa ne pišu o nama,niti nas uzimaju u usta. I neka malo poradi na tom svom izgledu,jer ovakav bi mogao biti maskota ravnogorskih antifašista.
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ajde da čujem sokolove i što njihove oči vide. Možda je meni nešto promaklo ili opet sve gledam kroz ružičaste cvike: Junuze izgleda da samo trebi pomaže taj hepek,... Glavonja Jergović je opet umotao sve u salvetu, i to je meni dovoljno. Ovo je najbolje sikter opalit ovakvim likovima, koji nakon desetljeća agresivne propagande pokazuju sažaljenje, ali i dalje optužuju i optužavat će. To je takav soj. Da ga je nekako javno opandrčit hepekom po onoj mašala-kutiji, to bi bio melem narodu..., ovako jadni smo ti mi kad nas takvi "brane".
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:38 |
|
|
Ilirka je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: lijepo što koristiš svaku priliku da bi dao do znanja forumskom pučanstvu da moje pisanje ne valja ništa.
meni evo valjaju. ali ti ipak čekaj oldicu da ti pogladi yayca pohvalama kako sam već istakla u prethodnom osvrtu, izgleda da je samo jedna teza onako "prohercegbosanska". barem po meni. ostali neka sude po svojoj savjesti. Jerga je tip koji uvijek cmolji o diskriminaciji.On je takav, sućutan. Takav je npr i Pavičić. Oni kontaju..pa jebemumater ne mogu ja cmoljit za svakim Srbinom ili starim mostom a ovamo bljuvat po hercegovcima. Gle, oni se ne bi oglasili da je to malo, ali to je prešlo svaku mjeru. Dok npr Tomić, Kuljiš i ostatak ekipe koji je bolesno opterećen Hrvatima u BiH i Hrvatima općenito ne jebu takve finese.. Jerga je navodno napisao nekoliko romana gdje je Hrvate uspoređivao sa najgorim nacistima, pa mu i ovo dobro dođe..i hercegovci mu dobro dođu da bi se posrao po "hrvatskom zlu" koje je po Jergi vječno i samo gleda i vreba pa je on onako zarasto da ga hrvatsko zlo ne prepozna i ne zaskoči. Ali zato će uvijek natovariti dovoljno drugih sranja da bi se pokrio u očima onih koji ga duvane
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:39 |
|
|
Ilirka je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: lijepo što koristiš svaku priliku da bi dao do znanja forumskom pučanstvu da moje pisanje ne valja ništa.
meni evo valjaju. ali ti ipak čekaj oldicu da ti pogladi yayca pohvalama kako sam već istakla u prethodnom osvrtu, izgleda da je samo jedna teza onako "prohercegbosanska". barem po meni. ostali neka sude po svojoj savjesti. Nije ovo valjda natjecanje hvatanja Inkvija za jaja, jer ako ga ja uhvatim neće dobro proći. Nije tema o njemu no kako je lijepo Realka rekla: ne ismijavaj fizionomiju čovjeka nego njegove stavove, ako znaš i možeš. Druga stvar pisanje kolumni ala Inkvi je otprilike ono kad nas Rojs brani, više štete nego koristi. Potvrđuje sve stereotipe. E sad što se same forme Inkvi kolumni tiče, tehnički mi se jako sviđaju, pa jedno 20 x više od Oldskulice samo sadržaj ne smije biti formiran na osnovu zbivanja iz 95. uostalom to smo upravo zamjerili i Miljenku. Živimo sad i ovdje i treba se prilagođavat vremenu kad se mijenja. Ako je sunčano ne nosit kaput. Pa evo kad malo razmislim baš sam se okomio na tebe Inkvi a možda si ti i najjače pero ovdje i možda sam baš zato na tebe najviše navalio. Bez ljutnje, ovo je sve nabrojano u dobroj namjeri. Mogao bi puno više.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ilirka
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:42 |
|
|
caporegime je napisao/la: Griješite ukoliko mislite da jergović brane oni koji su nepravedno optuženi. Jergović kao čovjek je jedan od onih koji svoj polaožaj u društvu postavlja izvan svih i iznad svih. Svoju nazovi snagi crpi iz osjećaja da ne pripada nikome, nikakvom plemenu, nikakvom narodu, ničemu što bi ga, po njegovom mišljenju moglo ograničavati. Iz tog prostora izvan i iznad Jergović smatra da je dužan i ovlašten svakom dijeliti packe i biti moralna kapa svih nas jadnih sivih pripadnika grupa, grupica, naroda, udruženja, svega onoga za što jergović smatra da ograničava. Jergović ne voli nikoga, pa ni samoga sebe. On ne poznaje osjećaje kao domoljublje, prijateljstvo, ljubav, nešto radi čega bi odvojio od sebe i iz sebe za dobrobit nečega apstraktnog. kao takav mrzi prvenstveno svoje korijene. Mrzi činjenicu da i on mora nekome pripadati. Mrzi u sebi iz Sarajevo iz kojega potječe, jer je to Sarajevo postalo simbol njegovog kukavičluka i bijega, njegovog ostavljanja svega onoga lijepoga za koji su mnogi bili spremni dati živote. Jergović nema ideala, ne zato jer misli da se za ideale ne isplati boriti nego zato jer je kukavica. Kukavica koji je vlastitu majku ostavio da krepa, i koji od ideala bježi kao đavo od križa upravo zato jer zna da nema snage za ideale poginut. Jergović mrzi Bosnu i Hercegovinu jer za njega predstavlja primitivan kraj primitivaca koji ne zaslužuju njegovu veličinu. Jergović mrzi zagreb jer ga taj Zagreb, ako ne mislimo na onaj dio koji ovdje možemo kolokvijalno nazvati ze-gej, nikada nije prihvatio kao licemjera i pametnjakovića koji svima vidi manu osim samome sebi. Nitko nije toliko uvrijedio i ponizio Hrvate iz bosne i hercegovine kao Miljenko jergović. U njegovim kolumnama oni najčešće kao nositelji izraženog domoljublja dobivaju epitet bagre, gamadi, ološa koji se nalazi duboko ispid njegovih civilizacoijskih dosega. Na radost njemu sličnih. Kako jergović prezire i sebi slične, on će uvijek, s vremena na vrijeme napisati i tekst u kojemu će braniti hrvate iz bih upravo da bi time poručio svojim vjernim poklonicima da ne misle da je on dio njih, nego da je on uvijek izvan i iznad. Imao sam prilike čitati jedan sličan članak. Takav način ponašanja nije svojstven samo njemu. Jedan od najvećih progonitelja, da se tako izrazim, obilježja, načina života i vrijednosti hrvata iz dalmatinske zagore jest Jurica Pavičić, krimpiroglavi jazavac iz Jergovićeva brloga. I njemu se dogodi da napiše ponekad neki tekst u kojemu počne braniti narod dalmatinske zagore istim načinom na koji salonski europski moralisti brane pravo domorodaca da slobodno hodaju po džungli sa puhaljkama i kostima koji im probijaju obraze. Jergovičć ne piše zato da obrani nekoga nepravedno napadnutog. On svojim tekstom isključivo sebi gradi spomenike. a hrvati su mu samo kolateralne žrtve. ![klanjam :klanjam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/b020.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:43 |
|
|
caporegime je napisao/la: Griješite ukoliko mislite da jergović brane oni koji su nepravedno optuženi. Jergović kao čovjek je jedan od onih koji svoj polaožaj u društvu postavlja izvan svih i iznad svih. Svoju nazovi snagi crpi iz osjećaja da ne pripada nikome, nikakvom plemenu, nikakvom narodu, ničemu što bi ga, po njegovom mišljenju moglo ograničavati. Iz tog prostora izvan i iznad Jergović smatra da je dužan i ovlašten svakom dijeliti packe i biti moralna kapa svih nas jadnih sivih pripadnika grupa, grupica, naroda, udruženja, svega onoga za što jergović smatra da ograničava. Jergović ne voli nikoga, pa ni samoga sebe. On ne poznaje osjećaje kao domoljublje, prijateljstvo, ljubav, nešto radi čega bi odvojio od sebe i iz sebe za dobrobit nečega apstraktnog. kao takav mrzi prvenstveno svoje korijene. Mrzi činjenicu da i on mora nekome pripadati. Mrzi u sebi iz Sarajevo iz kojega potječe, jer je to Sarajevo postalo simbol njegovog kukavičluka i bijega, njegovog ostavljanja svega onoga lijepoga za koji su mnogi bili spremni dati živote. Jergović nema ideala, ne zato jer misli da se za ideale ne isplati boriti nego zato jer je kukavica. Kukavica koji je vlastitu majku ostavio da krepa, i koji od ideala bježi kao đavo od križa upravo zato jer zna da nema snage za ideale poginut. Jergović mrzi Bosnu i Hercegovinu jer za njega predstavlja primitivan kraj primitivaca koji ne zaslužuju njegovu veličinu. Jergović mrzi zagreb jer ga taj Zagreb, ako ne mislimo na onaj dio koji ovdje možemo kolokvijalno nazvati ze-gej, nikada nije prihvatio kao licemjera i pametnjakovića koji svima vidi manu osim samome sebi. Nitko nije toliko uvrijedio i ponizio Hrvate iz bosne i hercegovine kao Miljenko jergović. U njegovim kolumnama oni najčešće kao nositelji izraženog domoljublja dobivaju epitet bagre, gamadi, ološa koji se nalazi duboko ispid njegovih civilizacoijskih dosega. Na radost njemu sličnih. Kako jergović prezire i sebi slične, on će uvijek, s vremena na vrijeme napisati i tekst u kojemu će braniti hrvate iz bih upravo da bi time poručio svojim vjernim poklonicima da ne misle da je on dio njih, nego da je on uvijek izvan i iznad. Imao sam prilike čitati jedan sličan članak. Takav način ponašanja nije svojstven samo njemu. Jedan od najvećih progonitelja, da se tako izrazim, obilježja, načina života i vrijednosti hrvata iz dalmatinske zagore jest Jurica Pavičić, krimpiroglavi jazavac iz Jergovićeva brloga. I njemu se dogodi da napiše ponekad neki tekst u kojemu počne braniti narod dalmatinske zagore istim načinom na koji salonski europski moralisti brane pravo domorodaca da slobodno hodaju po džungli sa puhaljkama i kostima koji im probijaju obraze. Jergovičć ne piše zato da obrani nekoga nepravedno napadnutog. On svojim tekstom isključivo sebi gradi spomenike. a hrvati su mu samo kolateralne žrtve. Sve je to u redu..ali zašto ti ne pišeš kolumne. nikad nisam pročitao bolji opis i seciranje Jergovića..nikad sočnije, nikad artikuliranije, nikad autentičnije, nikad jasnije, nikad tako nešto nije pogodilo u cilj kao ovaj tekst. ni kad ga je Aralica rastavljao na proste..to je sve kamilica prema ovom capo-ovom tekstu..koji je čista poezija ljudske mašte i mozga što je najbitnije.. svaka čast
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:45 |
|
|
Inače ovaj neki "val" je počeo sa Kuljišem, nastavio s Pusićkom, kulminirao sa Josipovićem a na njega se sad naslonio i Miljenko.
Tako je počelo i sa Mesićijadom. I hvala Bogu izgleda završilo.
Nama to donosi ono što i želimo, pomoć u rješavanju situacije u BiH, no sigurno je da će rodilje na pr. biti kolateralne žrtve a na našim zastupnicima u Hr saboru je sad da ublaže to jasno razdvajanje Hrvata u dvije države, recimo da svaka rodilja koja ima hrvatsko državljanstvo dobiva određenu naknadu...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:47 |
|
|
Meni Capov tekst više liči na dijagnozu koja je napisana na otpusnom pismu iz Vrapča.
Šalim se, nije loše može se recitirat i uz gusle...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Real gone
|
Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani! Postano: 10 vel 2010, 15:47 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Teuton, Tomba17 i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|