HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 08:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 272 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Druga Hrvatska
PostPostano: 10 vel 2010, 01:04 

GraničarDrine je napisao/la:
Evo kako treba podjeliti BIH.

Može ako će bit unutar Hrvatske... :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:09 

mateb je napisao/la:
cromwell je napisao/la:

Može i više,ali ne treba pretjerivati s njima,pripaziti na sastav stanovništva i ekonomsku održivost(famozni podrinjski kanton)

Ma samo bih podijelio hrvatske krajeve na 4-5 kantona, etnički bi bilo jednako kao da su svi u jednom. Ovo 4-5 sam stavio kako bi broj naših kantona bio jednak broju muslimanskih, radi Gornjeg doma u kojemu bi svi kantoni imali jednak broj predstavnika. Dosta je bitno, radi stranaca, da se Gornji dom ne bira (izravno) po etničkom, nego po teritorijalnom principu (zbog pasivnog biračkog prava manjina).

Trebao bi biti po etničkom,ako bi BIH bila uređena kao federalna država onda bi je činila dva konstitutivna elementa građani i narodi(a ne kantoni/federalne jedinice kojima Gorni dom pripada u nekim drugim federalnim državama),budući kako građani imaju svoje predstavništvo u Donjem domu,narodi ga imaju u Gornjem(sva tri jednak broj).Tako da nije važno koliko će biti kantona nego je važno da u Gornjem domu postoji srazmjer između naroda.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:10 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

Ti bi i muslimanske kantone ja vidis nebi jer bi onda nekom palo na pamet da trazi katolicke ostanimo tu gdje jesmo
i cekajmo da nam neko drugi nesto napravi ili dok se ne pobijemo ponovo jer nista drugo i neznamo

O čemu ti? U nekim kantonima bi Hrvati bili većina, u nekima Muslimani. U čemu je problem?

Sine mjesas naciju i vjeru i ako zelis sa nekim druge nacije raspravljati prvo moras uvazavati njega i njegovu naciju sto vama pada tako tesko ali vam je drago kad vas neko zove Hrvatima kao narodom i raspravlja kao sebi jednakim
Ili ti mozda smatras da ste vi nesto vise ,ljepsi ,pametniji.Sobzirom koliko vas ima da je obrnuta situacija mogu mislit kako bi se tada ponasali takvi kao ti i nepravi se mutav

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:13 

cromwell je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Ma samo bih podijelio hrvatske krajeve na 4-5 kantona, etnički bi bilo jednako kao da su svi u jednom. Ovo 4-5 sam stavio kako bi broj naših kantona bio jednak broju muslimanskih, radi Gornjeg doma u kojemu bi svi kantoni imali jednak broj predstavnika. Dosta je bitno, radi stranaca, da se Gornji dom ne bira (izravno) po etničkom, nego po teritorijalnom principu (zbog pasivnog biračkog prava manjina).

Trebao bi biti po etničkom,ako bi BIH bila uređena kao federalna država onda bi je činila dva konstitutivna elementa građani i narodi(a ne kantoni/federalne jedinice kojima Gorni dom pripada u nekim drugim federalnim državama),budući kako građani imaju svoje predstavništvo u Donjem domu,narodi ga imaju u Gornjem(sva tri jednak broj).Tako da nije važno koliko će biti kantona nego je važno da u Gornjem domu postoji srazmjer između naroda.

Ma naravno, ali etnički paritet bismo postigli podjednakim brojem kantona u kojima smo većina, a strancima prodavali priču da nema etničke podjele. Riješio bi se i problem pasivnog biračkog prava manjina i opasnost da se neki Musliman predstavi kao Hrvat i uzme mjesto u hrvatskoj kvoti.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:15 

Bosnjo24 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

O čemu ti? U nekim kantonima bi Hrvati bili većina, u nekima Muslimani. U čemu je problem?

Sine mjesas naciju i vjeru i ako zelis sa nekim druge nacije raspravljati prvo moras uvazavati njega i njegovu naciju sto vama pada tako tesko ali vam je drago kad vas neko zove Hrvatima kao narodom i raspravlja kao sebi jednakim
Ili ti mozda smatras da ste vi nesto vise ,ljepsi ,pametniji.Sobzirom koliko vas ima da je obrnuta situacija mogu mislit kako bi se tada ponasali takvi kao ti i nepravi se mutav

Vi jeste nacija, zato koristim naziv Muslimani. To je naziv koji se koristio na zadnjem službenom popisu, dok drugog popisa ne bude, ja koristim posljednji službeni naziv.

Kako bih ja mogao znati kako će se netko u budućnosti izjašnjavati?

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:21 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

Vi jeste nacija, zato koristim naziv Muslimani. To je naziv koji se koristio na zadnjem službenom popisu, dok drugog popisa ne bude, ja koristim posljednji službeni naziv.

Ma ti kakis malo zato i jesmo tu zbog takvih su i Hrvatskoj kivni na vas budi realista a ne sovinista
daj da napravimo nesto da skinemo vise te gluposti koje nam nedaju naprijed

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:24 

Bosnjo24 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Ma ti kakis malo zato i jesmo tu zbog takvih su i Hrvatskoj kivni na vas budi realista a ne sovinista

Ja s Hrvatima BiH imam veze kao ti s Japancima. :sega :sega

I iznio sam ti prijedlog još prije i složili smo se manje-više, ako se dobro sjećam

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:30 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

I iznio sam ti prijedlog još prije i složili smo se manje-više, ako se dobro sjećam

Pa ko si onda predstavi se ko te salje za koga radis he he he

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:32 

Bosnjo24 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Autohtoni Hrvat iz RH, rođen, odrastao i živi u Zagrebu cijeli život. Po političkom opredjeljenju integralni Hrvat, socijaldemokrat.

A tko si ti?

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:39 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

Autohtoni Hrvat iz RH, rođen, odrastao i živi u Zagrebu cijeli život. Po političkom opredjeljenju integralni Hrvat, socijaldemokrat.

A tko si ti?

Da to nije ona Dodikova socijaldemokratija :zubati
ja sam kao sto moj avatar kaze BOSNJO Bosanac i ne pripadam nikakvom laznom pokretu
zelja mi je jedna normalna BIH nista vise

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:40 

Bosnjo24 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

A tko si ti?

ja sam kao sto moj avatar kaze BOSNJO Bosanac i ne pripadam nikakvom laznom pokretu

Ja se zalažem za socijalnu državu, solidarnost i redistribuciju (u razumnoj mjeri). Socijaldemokrati nisu anacionalni, dakle...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:52 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

Ja se zalažem za socijalnu državu, solidarnost i redistribuciju (u razumnoj mjeri). Socijaldemokrati nisu anacionalni, dakle...

ma ti si mi nesto puno nacionalan pogotovo na relaciji grude siroki :zubati
ali neka osnovna pravila postuj a to je respekt i drugo i drugacije
Nemoj mi kvariti misljenje o Zagrepcanima i Hrvatskoj Sosijaldemokratiji

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:53 

Inkvizitorica je napisao/la:
Znači podržavaš SDP Milanovićev? :pistolji

Bože sačuvaj. Oni sa socijaldemokracijom imaju veze kao Mesić sa pameću i poštenjem.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:54 

Bosnjo24 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

A kakav bih tek bio da sam ikad bio u Grudama i Širokom...

I rekoh da socijaldemokrati nisu anacionalni. Dakle, nacionalni su, u civiliziranom svijetu.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 01:58 

mateb je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:

A kakav bih tek bio da sam ikad bio u Grudama i Širokom...

E da odes dole tek bi imao sta vidjeti :zubati
svi ti gradovi imaju samo po jednu ulicu osim mostara i capljine to su sve naselja uz cestu nesmijem vise
jer ce me smaknut ako vec nisam pretjerao :zubati

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 02:08 

Bosnjo24 je napisao/la:
svi ti gradovi imaju samo po jednu ulicu osim mostara i capljine to su sve naselja uz cestu nesmijem vise
jer ce me smaknut ako vec nisam pretjerao :zubati

Ne dršći bolan, imaju slike na portalu, pa ne tribaju ići dole, nek ljudi vide...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 02:24 

Bosnjo24 je napisao/la:
EEE al tursko je do Beca ako ides toliko daleko

Nikad bilo. Zato ostadoše mokri snovi.. :zubati slika

slika

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 02:36 

Real gone je napisao/la:
Bosnjo24 je napisao/la:
EEE al tursko je do Beca ako ides toliko daleko

Nikad bilo. Zato ostadoše mokri snovi.. :zubati slika

Sve je ok samo me gospodja ministrica provocira na nacionalnoj osnovi
ja jesam malo regionalno bio grub a ona ondma do bola

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 04:15 

Vuco je napisao/la:
Meni nije jasno, ono stvarno mi nije jasno, kako su neki ogorčeni i kako se osjećaju izdanima, prodanima što li već, a sve to zbog pljuvanje od tamo nekih Tomića, Kuljiša, Babića i slične stoke sitnog zuba. Pa upravo to što te takvi pljuju je najveći kompliment koji možeš dobiti. Dok te takvi pljuju znaš da si na pravom putu. Ne da Bog da te takvi ikad u život pohvale, da ikad napišu bilo što pozitivno o tebi, tek onda znaš da nešto ne štima.

I ne pljuju oni ekskluzivno po Hrvatima iz Hercegovine, odnosno Herceg Bosne... oni pljuju po svemu što je i u najmanje povezano s osamostaljenjem hrvatske države, pljuju po prvom hrvatskom predsjedniku, po braniteljima, po dijaspori, po Crkvi i vjernicima, po našim športašima, ma pljuju cijelu našu povijest, osim onog dijela u kojem smo živjeli u zajednici, jel' te, ravnopravnih naroda i narodnosti, pljuju po hrvatskom Proljeću, po Bušiću, pa sve do Thompsona, koji nije Hercegovac i koji ne puni stadione samo u HB, nego u svakom gradu Hrvatske.

Je istina, pljuvali su po Bandiću. Ali taj je Bandić, Hercegovac, ipak uspio ući u drugi krug i osvojiti značajan broj glasova. A budimo iskreni, nije zavrijedio da postane predsjednik. Pobijedio je bolji, obrazovaniji, kulturniji, mada su pljuvači rasistički napadali Bandića, isto tako bi napadali na primjer Tuđmana jr. Iako taj nije Hercegovac, nego je, jel' te, njihov, odozgar, od onamo otklen nas mrze.

Nemojte biti glupi. Ne dajte da nas šaka jada i bijede jeftino pregazi po onoj staroj divide e impera. Treba biti strpljiv, narodu u Hrvatskoj su već polako dopizdili i samo je pitanje vremena kad će im puknuti film. Tko mržnju sije, mržnju žanje. Tako će se i njima odbiti od glavu.
Ove njihove pljuvačine treba shvatiti kao jako dobar pokazatelj koliko i kako dobro ih prčimo. A sudeći po njihovim usijanim glavama i količinom pjene na ustima, trenutno ih prčimo samo tako.

Slažem se :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 05:42 

Bosnjo24 je napisao/la:

Bome, nije ni Sarajevo bolje.

Jedna cesta gdje je "grad" a okolo sokaci divlje gradnje, jedna tramvajska linija.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 09:49 

Meni je to najjače, kad Sarajlije ismijavaju "primitivna" mjestašca a ono samo najveća kasaba u ovom dijelu Europe, 100x sam se uvjerio da više ima primitivizma u BH kasabetinama nego u manjim mjestima, no valjda čim si raja nisi primitivan.

Hebe se njima za školu, civiliziranost, bitno je samo da živiš u gradu sa 300.000 stanovnika bez obzira kakvi su.

To im je po defaultu dovoljno da druge nazivaju primitivcima, uloži Austrija u kasabu i nakon toga cijela Juga za olimpijade i taj dio liči na nešto ali ne njihovom zaslugom, a kad padne "gradnja" grada na njihova pleća pretvaraju sve u Baščaršiju.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 23:15 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Meni je to najjače, kad Sarajlije ismijavaju "primitivna" mjestašca a ono samo najveća kasaba u ovom dijelu Europe, 100x sam se uvjerio da više ima primitivizma u BH kasabetinama nego u manjim mjestima, no valjda čim si raja nisi primitivan.

Hebe se njima za školu, civiliziranost, bitno je samo da živiš u gradu sa 300.000 stanovnika bez obzira kakvi su.

To im je po defaultu dovoljno da druge nazivaju primitivcima, uloži Austrija u kasabu i nakon toga cijela Juga za olimpijade i taj dio liči na nešto ali ne njihovom zaslugom, a kad padne "gradnja" grada na njihova pleća pretvaraju sve u Baščaršiju.

Sve to stoji ali Sarajevo koliko toliko tj najvise u Bih poznaje urbanizam jer sva naselja od Marin Dvora su radjena po urbanistickom planu nemoj gledat brda okolo sa divljom gradnjom poslije rata i sarajevo nije samo Bosnjacko nego sviju nas zato ce i biti Distrikt a sto su se Sandje slile masovno jbg nece niko od njih u tuzlu zenicu svi u sa
Ali ima ona stara Sarajevo ispod Trebevica :hrvatinic

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 272 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Tomba17 i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: