|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:11 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la: velegrad Evo ga. O ovome pričam. Znaš kakva je smejurija meni iz grada koji ima više stanovnika nego ceo tvoj narod, kada ovo pročitam. Procitaj ponovo. Za bosanske pojmove,..stoji. I jeste. Kad si zadnji put bio u Bosni? Ovdje vidis samo jedan dio grada: 
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:14 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Evo ga. O ovome pričam. Znaš kakva je smejurija meni iz grada koji ima više stanovnika nego ceo tvoj narod, kada ovo pročitam. Procitaj ponovo. Za bosanske pojmove,..stoji. I jeste. Kad si zadnji put bio u Bosni? Ma znam, ali opet... I Podgorica je isto za crnogorske pojmove, pa ne haluciniraju da su velegrad. A tu ste negde po veličini. Smešni ste sa tim osećajem neke bitnosti i veličine.
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:14 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2559 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
turbotakija je napisao/la: Ti, kao i mnogi Hrvati ovdje, jednostavno ne mozete da shvatite a pogotovo prihvatite cinjenicu, da je za Bosnjake bitna BiH, tj. cjelokupna drzava, i da se ne identificiraju samo sa svojom etnickom prcijom tj. dijelovima u kojima su vecina.
Iako je naravno cjelokupna slika BiH tuzna. Jbg. rat, politicka nestabilnost itd..
Za nas je Bosna domovina, a i Hercegovina, a ne tu i tamo kojekakvi umisljeni entiteti i zajednice. Tako da je meni npr. drago kad se u zapadnom dijelu grada Mostara otvori fabrika u kojoj ce raditi i Bosnjaci. I obrnuto naravno.
Privredno najjaci i najperspektivniji dio BiH je onaj od Sarajevo do Zenice. To ne osjetis samo tako sto je slucajno bas taj dio povezan modernim autoputom, vec vidis dimnjake, fabrike..nebodere..narod..mislim da najvise ljudi u BiH zivi upravo na tom dijelu..a tamo dje rulja, tamo je i privredni kapacitet. Vi se identificirate samo sa sunarodnjacima Muslimanima, drugo što vam guzica zinila za ćafirski teritorij. Tu opet dolazi ona priča kako gradžanima srce zaigra kada dođu u Posušje i Široki 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:15 |
|
|
Glupost je naravno i to da Beograd ima vise stanovnika nego sto ima Bosnjaka. Bosnjaka ima na Balkanu oko 2 miliona i jos ca. 1 milon vani. A Beograd, koliko ima stanovnika, 1,5 mio. cirka ili vise?
Naravno da se Bosna ne moze porediti sa duplo jacom Srbijom, pa tako ni Sarajevo sa Beogradom, ali to nije moglo ni za vrijeme Jugoslavije. Pa jedan Zagreb se ne moze porediti s Beogradom, a da bi to Sarajevo.
Ja govorim o bosanskim prilikama. Tacno je taj dio koji sam spomenuo najrazvijeniji.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:16 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Za bosanske pojmove,..stoji.
To je govno. BiH mora nestati da bi uopšte pričali o nekoj ekonomiji. Splitsko-Dalmatinska Županija je siromašna županija. A BiH je govno. Nesreća za sve a pogotovo za one koji učestvuju u eksperimentu zvanom BiH.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:16 |
|
|
Super je Sarajevo  
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84036 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Evo ga. O ovome pričam. Znaš kakva je smejurija meni iz grada koji ima više stanovnika nego ceo tvoj narod, kada ovo pročitam. Procitaj ponovo. Za bosanske pojmove,..stoji. I jeste. Kad si zadnji put bio u Bosni? Ovdje vidis samo jedan dio grada:  Slikano s mračnog brda s jedne strane. Ja na ovoj slici vidim grad gdje mogu pješke za 10 minuta do tog tamnog brda s druge strane. Velegrad koji je cijelom dužinom debeo oko 500 metara, a gradska tramvajska "mreža" je ustvari jedna crta.  Od sramote stalno slikaju Sarajevo iz smjera istok-zapad, da glista izgleda kao veći grad i da se da lažni dojam da je takva dubina u svim smjerovima. Kad ono, Sarajevo možeš skoro u troskoku preskočiti. Ta tvoja slika je rijetka poštena slika Sarajeva. 
Privitak/ci: |

kasaba.jpg [ 573.17 KiB | Pogledano 953 put/a. ]
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Procitaj ponovo. Za bosanske pojmove,..stoji.
I jeste.
Kad si zadnji put bio u Bosni?
Ma znam, ali opet... I Podgorica je isto za crnogorske pojmove, pa ne haluciniraju da su velegrad. A tu ste negde po veličini. Smešni ste sa tim osećajem neke bitnosti i veličine. Ko govori o osjecaju velicine? Pa ja sam taj koji je upravo iz tog i iz milion drugih, bitnijih razloga, za Jugoslaviju. Meni je sve ovo najobicnija sprdnja. Et gledam nekidan kako se Srbi kurce s 4 miga 29..miga od kojih je SFRJ imala cijelu eskadrilu jos prije 4 desetljeca. Ali smijesno mi je ovo rvacko skakanje po BiH tj. po Bosnjacima cisto da bi se uzdigao vlastiti moral u gacama. A nema ih u BiH ko pola Sarajeva jebote.. Dakle citav njihov narod mozes strpati u to "selo" a da ostane jos ihaj mjesta da se vrate svi izbjegli Srbi.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Glupost je naravno i to da Beograd ima vise stanovnika nego sto ima Bosnjaka. Bosnjaka ima na Balkanu oko 2 miliona i jos ca. 1 milon vani. A Beograd, koliko ima stanovnika, 1,5 mio. cirka ili vise?
Naravno da se Bosna ne moze porediti sa duplo jacom Srbijom, pa tako ni Sarajevo sa Beogradom, ali to nije moglo ni za vrijeme Jugoslavije. Pa jedan Zagreb se ne moze porediti s Beogradom, a da bi to Sarajevo.
Ja govorim o bosanskim prilikama. Tacno je taj dio koji sam spomenuo najrazvijeniji. Nejma vas dva miliona. Tu ste negde sa BG po broju stanovnika. A dijasporu je kretenski računati. I ne bih vam ni sandžaklije brojao realno, ali ajde...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27447 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Prema zvaničnim podacima BDP per capita sarajevskog kantona je pred koronu iznosio oko 8000 eura. Isti podaci uzimaju brojku od 418.000 stanovnika kantona. To daje brojku od koliko... nekih 3.5 milijarde eurića.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:19 |
|
|
Jedna crta, Robi, ali jebeno dugacka. Dakle udjes s autoputa i vozis haman pola sata dok ne stignes do Bascarsije.
Ne znam, za BiH, jedan sasvim solidan glavni grad. Pa cijela drzava nema vise od 3.5 mio. stanovnika. Sta bi trebalo, da Sarajevo bude Rio de Janeiro?
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Glupost je naravno i to da Beograd ima vise stanovnika nego sto ima Bosnjaka. Bosnjaka ima na Balkanu oko 2 miliona i jos ca. 1 milon vani. A Beograd, koliko ima stanovnika, 1,5 mio. cirka ili vise?
Ja govorim o bosanskim prilikama. Tacno je taj dio koji sam spomenuo najrazvijeniji. Nejma vas dva miliona. Tu ste negde sa BG po broju stanovnika. A dijasporu je kretenski računati. I ne bih vam ni sandžaklije brojao realno, ali ajde... Pa ti si spomenuo "cijeli vas narod". A ako Srbe u BiH ubrajas u srpski narod, onda nema razloga da to ne cinis i sa Bosnjacima iz Srbije i CG. Ali nebitno. Ionako je to samo sporedna stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62638 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: od favele do favele 500 metara za cipele
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84036 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
turbotakija je napisao/la: Jedna crta, Robi, ali jebeno dugacka. Dakle udjes s autoputa i vozis haman pola sata dok ne stignes do Bascarsije.
Ne znam, za BiH, jedan sasvim solidan glavni grad. Pa cijela drzava nema vise od 3.5 mio. stanovnika. Sta bi trebalo, da Sarajevo bude Rio de Janeiro? Sarajevo je veliko, ali samo za narod od 1.3 milijuna. I u Sandžaku ste svi nabijeni u Pazar.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:23 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ma znam, ali opet... I Podgorica je isto za crnogorske pojmove, pa ne haluciniraju da su velegrad. A tu ste negde po veličini. Smešni ste sa tim osećajem neke bitnosti i veličine. Ko govori o osjecaju velicine? Pa ja sam taj koji je upravo iz tog i iz milion drugih, bitnijih razloga, za Jugoslaviju. Meni je sve ovo najobicnija sprdnja. Et gledam nekidan kako se Srbi kurce s 4 miga 29..miga od kojih je SFRJ imala cijelu eskadrilu jos prije 4 desetljeca. Ali smijesno mi je ovo rvacko skakanje po BiH tj. po Bosnjacima cisto da bi se uzdigao vlastiti moral u gacama. A nema ih u BiH ko pola Sarajeva jebote.. Dakle citav njihov narod mozes strpati u to "selo" a da ostane jos ihaj mjesta da se vrate svi izbjegli Srbi. Nije 4, nego 14 MiG- ova. Modernizovanih, ne na nivou MiG29B, kao što su bili JNA/VJ 29-ke. I to je samo prelazno rešenje za desetak godina kada kupujemo novu eskadrilu.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:24 |
|
|
Meni je ovo sasvim solidno za BiH prilike.  Naravno, problem smoga se mora rijesiti ali bice prije ili kasnije.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: od favele do favele 500 metara za cipele Rimcem za 15 sekundi, u 3 ujutro, i ako je zeleno na sva 3 semafora. 15 sekundi sa juga na sjever, kako kažeš od favele do favele.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27447 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
turbotakija je napisao/la: Jedna crta, Robi, ali jebeno dugacka. Dakle udjes s autoputa i vozis haman pola sata dok ne stignes do Bascarsije.
Ne znam, za BiH, jedan sasvim solidan glavni grad. Pa cijela drzava nema vise od 3.5 mio. stanovnika. Sta bi trebalo, da Sarajevo bude Rio de Janeiro? Negdje prije 10 godina putujem ja kroz Sarajevo sa jednim Englezom. Uđemo kod Ilidže pa se vozimo skoro pols sata do Marindvora. Kaže meni tip: "Nisam znao da je Sarajevo ovako velik grad. Vozimo se 15 pola sata!!?"
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:25 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Prema zvaničnim podacima BDP per capita sarajevskog kantona je pred koronu iznosio oko 8000 eura. Isti podaci uzimaju brojku od 418.000 stanovnika kantona. To daje brojku od koliko... nekih 3.5 milijarde eurića. SDŽ ima 4,2 milijarde eura i 9636 bpd per capita. Po bdp per capita je SDŽ najlošija na moru Zadarska ima 10,803 Primorsko goranska 14,797 Dubrovačka 13,277 itd Može li netko izračunat 5 muslimanskih kantona? Ima li podatke. KS je bolji od ostalih 4 zajedno lako moguće Ovo su podaci za 2018. 2019 su bili veći.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Muslimana = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:26 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Ko govori o osjecaju velicine? Pa ja sam taj koji je upravo iz tog i iz milion drugih, bitnijih razloga, za Jugoslaviju. Meni je sve ovo najobicnija sprdnja. Et gledam nekidan kako se Srbi kurce s 4 miga 29..miga od kojih je SFRJ imala cijelu eskadrilu jos prije 4 desetljeca.
Ali smijesno mi je ovo rvacko skakanje po BiH tj. po Bosnjacima cisto da bi se uzdigao vlastiti moral u gacama. A nema ih u BiH ko pola Sarajeva jebote..
Dakle citav njihov narod mozes strpati u to "selo" a da ostane jos ihaj mjesta da se vrate svi izbjegli Srbi.
Nije 4, nego 14 MiG- ova. Modernizovanih, ne na nivou MiG29B, kao što su bili JNA/VJ 29-ke. I to je samo prelazno rešenje za desetak godina kada kupujemo novu eskadrilu. Ma Mig je Mig koliko god da ga modernizovo - da ne ulazimo u detalje. A naveo sam samo kao primjer koliko se ustvari ljudi kurce s necim sto je za Jugu bilo normala..ONO je bio pojam drzave. A ovo sad su zajebancije. Dovoljno je vidjeti onog Vucica i da ti sve bude jasno. O ovim nasim i da ne pricamo..nisu vrijedni da ih se spomene.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:27 |
|
|
Čuj da BiH 3,5 mil stanovnika haha 
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:30 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Čuj da BiH 3,5 mil stanovnika haha  Citat: Population • 2021 estimate 3,824,782[5] (130th) • 2013 census 3,531,159[6] • Density 69/km2 (178.7/sq mi) Na meni je, kome vise da vjerujem ,wikipediji ili forumasima s foruma HB kojima se dize na samu pomisao unistenja Bosne i Sarajeva..
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:32 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Meni je ovo sasvim solidno za BiH prilike.  Naravno, problem smoga se mora rijesiti ali bice prije ili kasnije. Kao što rekoh, slikanje gliste iz smjera istok zapad. Smjer krije stvarnu veličinu, a noć krije smog. Tipična "kozmetička" slika Sarajeva za turiste. Smjer sjever jug otkriva karikaturalno tanak poprečni presjek  Na gornjoj slici, Parlament BiH, Kolijekva Bošnjaka (žuta zgrada), i najviša zgrada u Sarajevu su u jednoj traci širokoj 500 metara u kliještima između sela odnosno favela. Ovo je povijesni centar grada (Sarajevo prije 100 godina), sa vijećnicom, katedralom, itd. koje su na mahalu dodali Austrijanci.  Diyarbakir je New York.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Ekonomija Mujgura = ekonomija Splitsko-Dalmatinske Županije (isti ukupni GDP) Postano: 22 ruj 2021, 12:32 |
|
|
Split > “bosna”
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
|
|
Vjeruj kome hoćeš, BiH ima oko 2,7 milijuna stanovnika uvrh glave Oko 1,35 milijuna Muslimana, Roma i ostalih Oko 1 milijun Srba Oko 350 000 Hrvata
Ovdje sam dao vama i Srbima maskimum maksimuma a nama minimum minimuma A ti vjerujej wikipediji na kojoj ''procjenjuju'' da ima 300,000 stanovnika više nego na zadnjem popisu koji je u startu lažan haha
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 37 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|