HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2025, 15:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2659 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 107  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine
PostPostano: 01 vel 2012, 09:21 

Ceha je napisao/la:
s one strane dinare je napisao/la:
Recimo da Dodik pristane na razmjenu posavina za Drvar i okolicu, bi li se to uopće nama isplatilo, ima li želje za povratkom prognanih u posavinu, s obzirom da su Srbi većina i u Drvaru i njegovoj široj okolici i u toj posavini koju bi dobili zauzvrat?

Bi. Hrvatska sela na istoku Dervente, sjeveru Doboja (onih 6), Bosanskom Brodu, Šamcu i djelovima Orašja i Odžaka (D.Žabar i Vukosavlju), kao i sjeveru Modriče nisu prodana. Zemlja je još uvijek u rukama Hrvata.
Inače nešto se ljudi i tu vratilo, kao i u Tramošnicu (Pelagićevo). Poanta bi bila ako dođe do razmjene da se Srbima ostane koridor, ili da se za sela tipa Tramošnica poveća Distrikt Brčko (ima i par hrv. sela na sjeveru Srebrenika ili istoku i sjeveru Gradačca koja bi mogla proć u taj paket).
Također, ako ćemo mijenjati liniju ne smiju se zaboraviti naselja u koja se dosta ljudi vratilo. Kao Komušina, Sv. Stjepan Krst, možda i Liskovica kod Jajca.

Najviše bi nam se isplatilo dobiti grad šamac i sela koja su oko grada- hrvatska tišina, g. i d. hasić i novo sela. to spojiti sa prudom, grebnicama, baziko i domaljevcom i imamo 80% hrvatsku općinu. kada bi dobili brod i sva hrvatska sela do ceste derventa-doboj i tu napravili veliku općinu bro, onda bi i tamo uspjeli stvoriti većinu u skupštini općine i time bi se stvorili uvjeti za povratak. ja sam se vratio u šamac, bez obzira sto je rs, ali većina ljudi nezeli pod tudu zastavu i znam da bi se jos koja tisuća vratila kada bi dobili ove djelove

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 12:54 

Stjepan Tvrtko je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Bi. Hrvatska sela na istoku Dervente, sjeveru Doboja (onih 6), Bosanskom Brodu, Šamcu i djelovima Orašja i Odžaka (D.Žabar i Vukosavlju), kao i sjeveru Modriče nisu prodana. Zemlja je još uvijek u rukama Hrvata.
Inače nešto se ljudi i tu vratilo, kao i u Tramošnicu (Pelagićevo). Poanta bi bila ako dođe do razmjene da se Srbima ostane koridor, ili da se za sela tipa Tramošnica poveća Distrikt Brčko (ima i par hrv. sela na sjeveru Srebrenika ili istoku i sjeveru Gradačca koja bi mogla proć u taj paket).
Također, ako ćemo mijenjati liniju ne smiju se zaboraviti naselja u koja se dosta ljudi vratilo. Kao Komušina, Sv. Stjepan Krst, možda i Liskovica kod Jajca.

Najviše bi nam se isplatilo dobiti grad šamac i sela koja su oko grada- hrvatska tišina, g. i d. hasić i novo sela. to spojiti sa prudom, grebnicama, baziko i domaljevcom i imamo 80% hrvatsku općinu. kada bi dobili brod i sva hrvatska sela do ceste derventa-doboj i tu napravili veliku općinu bro, onda bi i tamo uspjeli stvoriti većinu u skupštini općine i time bi se stvorili uvjeti za povratak. ja sam se vratio u šamac, bez obzira sto je rs, ali većina ljudi nezeli pod tudu zastavu i znam da bi se jos koja tisuća vratila kada bi dobili ove djelove

To je najbliže crti i tako bi to i trebalo napraviti :zivili
To i malo micanje crte da se obuhvate naselja (tipa Oštra Luka kod Orašja) koja su sada napola u RS-u.
I to je manje više to. Ako se može uključiti još koje granično selo :herceg_bosna
Svaka čast na povratku majstore. :zivili

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 15:31 

Ceha je napisao/la:

To i malo micanje crte da se obuhvate naselja (tipa Oštra Luka kod Orašja) koja su sada napola u RS-u.
I to je manje više to. Ako se može uključiti još koje granično selo :herceg_bosna

ma povratak nema alternative. ovo je hrvatski nacionalni teritorij. zalosno je samo sto na prostu bih nepostiji niti jedna prava hrvatska strnka koja se bori zaista za interese hrvata. onda bi nam bilo lakse. ovako smo sami, ali nema nista od kukanja. nadam se da ce proci ova podjela federacije na dvije izborne jedinice. to + šamac i brod i eto banovine

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 15:42 

Ceha je napisao/la:

ma povratak nema alternative. ovo je hrvatski nacionalni teritorij. zalosno je samo sto na prostu bih nepostiji niti jedna prava hrvatska strnka koja se bori zaista za interese hrvata. onda bi nam bilo lakse. ovako smo sami, ali nema nista od kukanja. nadam se da ce proci ova podjela federacije na dvije izborne jedinice. to + šamac i brod i eto banovine

Sviđa mi se ideja izborne jedinice koja uključuje i Hrvate RS. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:02 

MRSHO je napisao/la:

Sviđa mi se ideja izborne jedinice koja uključuje i Hrvate RS. :palacgore1

žao mi je samo sto mislim da ce žepče, usora i komušina ostati van trećeg. nevjerujem da ce covic uzeti i šamac, ali mislim da ce ova tri dijela ostati sigurno vani.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:02 

Robbie MO je napisao/la:
slika

Željuša će na slijedećim izborima dobit predsjednika gradskog vijeća. Mostar je grad Mostaraca sva tri naroda.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:11 

Što se Posavine tiče vrijeme ne radi na našu korist. Kao što Stjepane Kažeš neće naši pod tuđu zastavu tako da Hrvatima RS-a paše da se Hrvatsko pitanje u BiH rijesi cim prije oni stoje najlošije i treba im se pomoci.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:14 

Ibar je napisao/la:
Što se Posavine tiče vrijeme ne radi na našu korist. Kao što Stjepane Kažeš neće naši pod tuđu zastavu tako da Hrvatima RS-a paše da se Hrvatsko pitanje u BiH rijesi cim prije oni stoje najlošije i treba im se pomoci.

mislim da smo se mi posavljaci obrukali u procesu povratka. kada vidim da ljudi zive u okučanima i kostajnici povratio bih. isto vrijedi za dugo selo, petrinju, korenicu, djakovo. a onakva zemlja za koju su toliki izginuli i niti pred turcima nisu pobjegli, osta pusta

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:17 

Čemu te fantazije ?

Djeca povratnika u školi moraju učiti 5 puta više od domaće djece, za istu ocjenu. Kad završe školu 100 puta teže im naći posao, nego domaćim.

Gotova priča, finito. Gubljenje energije. Tko se vratio vratio, i to je to.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 16:54 

BBC je napisao/la:
Čemu te fantazije ?

Djeca povratnika u školi moraju učiti 5 puta više od domaće djece, za istu ocjenu. Kad završe školu 100 puta teže im naći posao, nego domaćim.

Gotova priča, finito. Gubljenje energije. Tko se vratio vratio, i to je to.

daj molim te. o čemu ti??? šamačka i modrička djeca mogu ici u odžak u školu, i ovo sto se vratilo ide. a pravdati ne povratak školskim programom je smjesno i neozbiljno

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:31 

U pravu si Stjepane nije da branim BBCa nit sam mu odvjetnik al ajd ti budi povratnik u Donji Vakuf, Konjic, Tešanj pa idi tamo u lokalnu školu. ma nije samo obrazovanje ima sto stvari

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:37 

Ibar je napisao/la:
U pravu si Stjepane nije da branim BBCa nit sam mu odvjetnik al ajd ti budi povratnik u Donji Vakuf, Konjic, Tešanj pa idi tamo u lokalnu školu. ma nije samo obrazovanje ima sto stvari

Ibar ti nemaš pojma kako izgleda na TERENU i uvijek me iritiraju tvoji upisi. Kakav Donji Vakuf!? Uskoplje! Tamo ima hrvatskih škola! Tešanj!? Koliko Hrvata je živjelo u Tešnju? Ili misliš općinu Tešanj? Ima škola u Žabljaku, općina Usora!?

Nemoj pričat gluposti...

Stjepan je u pravu, gdje ima volje bit će i djece i škole i svega...

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:42 

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas na sjednici podržao Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Prema ovom zakonu, popis će se provesti od 1. do 15. aprila 2013. godine, prema stanju na dan 31. marta 2013. godine u 24.00 sata (ponoć), što se smatra referentnim datumom popisa.

S obzirom na to da je Dom naroda ovaj zakon usvojio u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom bit će potrebno obaviti usaglašavanje između domova.

Predstavnički dom državnog parlamenta prijedog ovog zakona usvojio je u prošlom sazivu.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:47 

Samo jedna ispravka MRSHO , kada govorimo o Uskoplju , muslimanska ekvivalenta je Gornj Vakuf, u Donjem Vakufu je 1991.g. bilo samo 682 Hrvata .
Ovo ostalo je točno gdje je volje , tamo ćemo opstati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:51 

MRSHO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Ibar ti nemaš pojma kako izgleda na TERENU i uvijek me iritiraju tvoji upisi. Kakav Donji Vakuf!? Uskoplje! Tamo ima hrvatskih škola! Tešanj!? Koliko Hrvata je živjelo u Tešnju? Ili misliš općinu Tešanj? Ima škola u Žabljaku, općina Usora!?

Nemoj pričat gluposti...

Nisam spominjao Uskoplje. Govorim o opcinama Konjic, Tešanj i Donji Vakuf npr. Za Konjic znam iz prve ruke kako je Hrvatima jel poznajem dosta Ramaca. Hocu rec da je BBC u pravu isto dijelom jer u datim sredinama osim sto si cesto iz raznih razloga ˝prisiljen˝ ic u Muslimansku skolu cak i da nisi u teskom si i neravnopravnom polozaju. BBC je to dobro sazeo. S druge strane srce je najbitnije znam neke Bugojance koji su se unatoc svemu vratili i unatoc svemu danas zive u Bugojnu. Svaka medalja ima dvije strane pa tako i ova

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:52 

MRSHO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Nemoj pričat gluposti...

misliš Gornji Vakuf !? :biceovodobro
no njegovo ime niste uspjeli promijeniti ni sa gardijskim brigadama pod zapovjedništvom onog fosila masnoguzog generala Bobetka, kako misliš sada ?? no ti si u iseljeništvu u Ljubljani, daleko od stvarnosti :kava

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=TvzXwPenJ0w [/youtube]

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:54 

liku, opcina se danas zove Gornji Vakuf-Uskoplje.provjeri prije nego se provalis.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:55 

Zadar1993 je napisao/la:
Samo jedna ispravka MRSHO , kada govorimo o Uskoplju , muslimanska ekvivalenta je Gornj Vakuf, u Donjem Vakufu je 1991.g. bilo samo 682 Hrvata .

Koliko znam u Uskoplju su dvije škole pod jednim krovom

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:56 

Zadar1993 je napisao/la:

Moja greška, zbunilo me upravo to, o Donjem Vakufu se ionako ne raspravlja i ne znam o kakvom povratku Ibar sanja u Donji Vakuf, one šačice Hrvata. Zato sam mislio da pričamo o G.V. odnosno Uskoplju.

To je kao da pričamo o povratku Hrvata u općinu Kladanj.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 17:59 

islamski emirat je napisao/la:
misliš Gornji Vakuf !? :biceovodobro
no njegovo ime niste uspjeli promijeniti ni sa gardijskim brigadama pod zapovjedništvom onog fosila masnoguzog generala Bobetka, kako misliš sada ?? no ti si u iseljeništvu u Ljubljani, daleko od stvarnosti :kava

A ti u svojoj kasabi si daleko bliže stvarnosti =))

Šta je ovo, alaha ti?

http://www.gornjivakuf-uskoplje.ba/

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 18:00 

Uzeo sam par opcina u kojima je bilo Hrvata prije rata ali su danas prakticki nestali i nestat ce i ovo malo sto ih je ostalo. To su doduse ekstremniji primjeri znam ali opet kazem htio sam naglasit kako sto je manje Hrvata negdje ostalo i opstalo sanse za buducnost su nazalost nikakve. Poznajem osobno dosta Posavljaka MRSHO ovdje u zagrebu i vidim kako vrijeme odmice da su sanse za ikakav povratak sve manje. To je realnost bolna ali je tako.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 18:06 

Ibar je napisao/la:
Poznajem osobno dosta Posavljaka MRSHO ovdje u zagrebu i vidim kako vrijeme odmice da su sanse za ikakav povratak sve manje. To je realnost bolna ali je tako.

Ali to što se ne vraćaju NEMA veza sa školama, ima školi, ako ih nema napravila bi se odjeljenja po hrvatskom programu. Sve to su samo izgovori, nema škole, srpski entitet, nema posla (a po Baranji čuvaju ovce, poznajem ja primjere) itd.. Pa jebem ja Baranju ili tamo neke selendre tipa Tušilović ili šta ti ja znam, nebi tamo živio za ništa. Pa bolje je u Posavini ili Bosni, boli me briga kakav amblem nosi policajac, nije ni zvezda bila vječna, a ko bi reko...

Ne kažem za ove u Zagrebu, Sesvetama, Dugom Selu, Njemačkoj. Teško še sad vratit... ali ovi što žive po jebenim selendrama širom Hrvatske, bez posla... e ti mi nisu jasni... to bi ja zakonom tjero nazad.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 18:13 

Pa tu si u pravu pogotovo za ekipu koja zivi u cistim hrvatskim opcinama il krajevima po Hrvatskoj a nema prosperiteta. Da smo iole pametni i da imamo iole sposobnu vlast pa Posavinu bi ponovno Hrvatizirali u miru sad. Iz Hrvatske si za cas tamo a di su Zepce, Kiseljak i koje koja mjesta pa se ulaze studenti putuju, autobusne linije postoje i ceste su i sve 5.

Posavina je blizu, ljudi nisu prodali zemlju i nada ostaje. Buducnost je ionako neizvjesna u 21.stoljeću možda se ugodno iznenadimo.

Zagreb je uvjerljivo najjace mjesto Bosanske Posavine heheh ako nije neko u Njemačkoj jače hehe.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 18:18 

Ibar je napisao/la:
Zagreb je uvjerljivo najjace mjesto Bosanske Posavine heheh ako nije neko u Njemačkoj jače hehe.

Iz zagrebačkih naselja se mogu vratit tek umirovljenici, vitalnu generaciju nećeš natjerat pušku iz ZG, nebi ni mene (vjerojatno) :zubati

Vrh

PostPostano: 01 vel 2012, 19:40 

MRSHO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
Poznajem osobno dosta Posavljaka MRSHO ovdje u zagrebu i vidim kako vrijeme odmice da su sanse za ikakav povratak sve manje. To je realnost bolna ali je tako.

Ali to što se ne vraćaju NEMA veza sa školama, ima školi, ako ih nema napravila bi se odjeljenja po hrvatskom programu. Sve to su samo izgovori, nema škole, srpski entitet, nema posla (a po Baranji čuvaju ovce, poznajem ja primjere) itd.. Pa jebem ja Baranju ili tamo neke selendre tipa Tušilović ili šta ti ja znam, nebi tamo živio za ništa. Pa bolje je u Posavini ili Bosni, boli me briga kakav amblem nosi policajac, nije ni zvezda bila vječna, a ko bi reko...

Ne kažem za ove u Zagrebu, Sesvetama, Dugom Selu, Njemačkoj. Teško še sad vratit... ali ovi što žive po jebenim selendrama širom Hrvatske, bez posla... e ti mi nisu jasni... to bi ja zakonom tjero nazad.

Tušilović, Vojnić, Glina, Gračac... WTF? Šta ljudi u tim mjestima vide bgti?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2659 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 107  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: alh84001, Bošnjak...007, Naša Kvačica, Patriota, VUKsaJUGA i 63 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: