|
|
Stranica: 8/116.
|
[ 2892 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 18:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Rekao sam vam ja da u vrhu DF čitaju komentare i forum na Klix. Dosta 3 komentara kontra njih, sutra mijenjaju mišljenje. No, problem zapada hebe mi se, neka oni vide kako će to riješiti. Ja volim blokade, obožavam ih.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 18:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: DF već udarila blokadu, FBiH čekaju vesele 4 godine Citat: Dunović povukao saglasnost na izbor Vlade FBiH
Potpredsjednik FBiH Milan Dunović povukao je saglasnost na izbor Vlade Federacije BiH čime je dovedeno u pitanje njeno imenovanje.
U dokumentu koje je podijeljen zastupnicima potpredsjednik FBiH Milan Dunović obrazložio da je na osnovnu Ustava FBiH, a u "vezi sa neispunjenjem minimalne zastupljenosti konstitutivnih naroda u Vladi FBiH dužan da obavijesti da je uvidom u nacionalnu strukturu imenovanih članova Vlade FBiH utvrđeno da potrebni uslovi nisu ispunjeni".
Time je povukao svoju saglasnost koju je dao ranije na odluku o imenovanju Vlade FBiH.
Inače, Ustavom FBViH propisano je da Vladu FBiH čini osam Bošnjaka, pet Hrvata i tri predstavnika srpskog naroda.
Predsjednik FBiH Marinko Čavara zajedno s potpredsjednicima Melikom Mahmutbegović i Milanom Dunovićem jučer je inače, potpisao odluku o imenovanju nove federalne vlade, s premijerom Fadilom Novalićem na čelu koju je danas trebao potvrditi Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj je danas trebala biti potvrđena odluka o imenovanju Vlade FBiH, najavljena za 14 sati odgođena je za 15 sati i 30 minuta.
Iz Parlamenta FBiH su naveli kako je u toku sjednica Kolegija doma te kako ona "neće dugo trajati, a da će novinari nakon njenog završetka biti obavješteni da li će sjednica uopće biti nastavljena". Lijepo je ovo, da uzimaju stranu onih koji ih birali. Bošnjačkog nacionalnog tora. Nema više ubleha. Citat: To je učinio saznajemo zbog činjenice kako ima viška Srba u predloženom sastavu Vlade FBiH a manjka Bošnjaka, zbog čega je saziv Vlade neustavan. Do dogovora SDA, HDZ-a i DF-a stoga nije moglo doći.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 18:40 |
|
|
I za Reufa imaju papir da ga je zena upisala kao Srbina negdje!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 18:41 |
|
|
Ne vole muslimančine kad mjesto "Ostalih" uzme Srbin/Srpkinja. Može kad uzme Bošnjak/Bošnjakinja. Sutra će doći moliti Srbe i Hrvate da se ta muslimanska ubleha "Ostalih" uvede u ustav kao konstitutivni.
Što će sad oni na Klix forumu koji su pravili nevjerojatne mentalne akrobacije da opravdaju DF pristanak na vladu i raspored.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 18:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Trenutno je 4 Srba a Ustav propisuje 3 Srba, 5 Hrvata i 8 Bošnjaka (uz mogućnost 7 Bošnjaka + 1 Ostali). Neko od Srba će se morati izjasniti kao ostali, a Reuf Bajrović kao Bošnjak.
Možda će pokušati okrenuti protiv HDZ-a, s obzirom da je njihova Zora Dujmović Srpkinja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 19 ožu 2015, 19:19 |
|
|
DF će morati taj problem sami sa sobom riješiti. Sami pali, sami se ubili. Na dvije stolice ne ide. DF nije predložio nijednog Bošnjaka. Vidim Bošnjaci im pravo prijete na komentarima. Nek se Komšo drži svojih tjelohranitelja i pazi na svoju obitelj. Nestalo novca za takve ublehe, narod bošnjački veoma nestrpljiv. Citat: SDA je predložila šest Bošnjaka, DF tri Srbina te Reufa Bajrovića, koji se, koliko je dosad poznato, izjašnjava kao Bosanac, odnosno Ostali. HDZ BiH je predložio pet Hrvata a šesti prijedlog HDZ-a BiH jeste Zora Dujmović koja se izjašnjava kao Srpkinja.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 20 ožu 2015, 11:31 |
|
|
Citat: Čović: Uspostavit ćemo sektore za HVO i A BiH, dva ministarstva ćemo spojiti, jedno razdvojiti Objavljeno 20.03. - 9:49
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Dragan Čović najavio je spajanje federalnih ministarstva obrazovanja i kulture i sporta u jedno ministarstvo.
“U isto vrijeme pristupit ćemo razdvajanju ministarstva energetike, rudarstva i industrije na dva ministarstva, kako bismo zadovoljili ustavne odredbe”, izjavio je Čović u intervjuu za HRT KISS.
Na pitanje o kritikama iz nekih braniteljskih udruga što HDZ BiH u raspodjeli federalnih ministarstava nije dobio resor branitelja Čović je odgovorio da će već na prvim sjednicama Vlade FBiH biti odlučeno da se u ovom ministarstvu uspostave dva sektora, jedno za ARBiH a drugo za HVO. Dodao je i da će “sve nelegalne revizije branitelja biti poništene”.
Govoreći o ciljevima vladajuće koalicije Čović je istaknuo da su tri prioriteta dogovorena sa SDA.
“Prvi je žurno donošenje proračuna koji mora biti utvrđen do kraja mjeseca. Drugi prioritet ove godine je promjena izbornog zakona, kojim bi se ujedno i implementirala sudska odluka o promjeni Statuta Grada Mostara, kako bi i Mostarci mogli glasovati na predstojećim lokalnim izborima 2016. godine. Treći prioritet je poništenje svih nelegalnih imenovanja direktora i članova odbora koje je Nikšićeva vlada imenovala proteklih mjeseci”, kazao je Čović, najavljujući ujedno zakonske promjene kojima bi pomoćnici ministara na državnoj i federalnoj razini izgubili status državnih službenika.
Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH, kako prenosi Dnevnik.ba, smatra da će ovi potezi stvoriti okruženje povjerenja među koalicijskim partnerima koji bi mogli donijeti i pozitivno ozračje za ustavne promjene naredne godine.
U intervjuu za HRT KISS Čović je kazao i kako ima dobar odnos s novom hrvatskom predsjednicom, Kolindom Grabar Kitarović, jednako kao što je imao i s njezinim prethodnikom, Ivom Josipovićem.
Ukupno međunarodno okruženje ocijenio je pozitivnim te napomenuo da bi nedavno usvojena deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) trebala otvoriti širu raspravu na temu preuređenja BiH u smjeru principijelne federalizacije zemlje.
“To nije priča koja dijeli BiH nego priča koja je jedini spas za Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 20 ožu 2015, 15:39 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Nadam se da će DF i HDZ uozbiljiti da se više formira vlada naprednijeg BH entiteta.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 20 ožu 2015, 19:03 |
|
|
Ovi stvarno svoje Brote tretiraju kao B@hlije. Hrvati i Srbi nisu zaboravili da se oni prije 4 godine ni sa kim nisu mogli dogovoriti. Debela sranja muslimani puše. Citat: I SDP-u se, opet, ukazao treći entitet Objavljeno 20.03. - 14:31
SDP BiH smatra da je nova parlamentarna većina SDA-HDZ-DF još jednom dokazala da nije u stanju napraviti funkcionalnu vlast i „na taj način je građane Federacije BiH dovela u još veću političku neizvjesnost”. U priopćenju SDP navodi kako je začuđujuće, ali i pomalo iznenađujuće, da se koalicijski partneri još nisu uspjeli dogovoriti ni o elementarnim stvarima, kao što je ustavna podjela ministarskih mjesta u vladi.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 11:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Zar nije malo čudno da partija kojoj su u primarnom fokusu tzv. "Ostali" (i to ne pravi Ostali, prave manjine, nego fejkeri), ne želi imenovati ministra iz reda "Ostalih"?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 12:07 |
|
|
Osuđeno na propast. Moraju zadovoljiti "graDŽansku" ublehu i svoje birače Bošnjake, nemoguće. Bilo je lako dok je njegov šef bio nacionalist i predsjednik bošnjačkog instituta. Sad već paranoični muslimani ne mogu vjerovati tim Srbima i Hrvatima iz DF. Tko to nadgleda, tko uzde drži.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 12:46 |
|
|
Očekujte za par dana nešto turbo ludo od retarda iz DF. Bošnjaci ih dobro deru po forumima i komentarima, neki "preokret" će morati napraviti. Valjda su ovim zadnjim mislili dobiti simpatije patriJota al se zajebali.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: Što očekujete od nove vlade Federacije? (mali, realni rezultati) Postano: 21 ožu 2015, 16:30 |
|
|
Citat: Utvrđeno je, naime, da se ministarski kandidat DF-a, Milan Mandilović, na proteklim parlamentarnim izborima nacionalno izjasnio kao Ostali, te u novom sazivu Vlade Federacije BiH može ostati samo pod uvjetom da se identično izjasni i kod izbora za funkciju federalnog ministra.
Mandilović se na izborima izjasnio kao Ostali, o čemu postoji jasan dokaz u Centralnoj izbornoj komsiji, i formalno-prvno Mandilović može biti kandidat za federnog ministra ali pod uvjetom da zadrži deklariranu nacionalnu opredjeljenost koja se, inače, ne može mijenjati u toku jednog izbornog ciklusa. jebo ti nadrealiste
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:33 |
|
|
Mene kao čovjeka koji dijelom potječe od istinskih "Ostalih" brine što mojoj rodbini predstavnička mjesta uzurpiraju Mustafe, Sakibi, Pregibi i Nagibi... evo. Kako da istinske manjine, Židovi, Mađari, Crnogorci imaju predstavnike kada Muslimani uzurpiraju njihova mjesta. Ostali nemaju predstavnika iako im je garantiran zbog raznih Bosanaca koji su politički Bošnjaci, a sve Sagibi i Nagibi.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:44 |
|
|
Sta si ti? Hrvatizirani Ceh, Slovak?
Interesantno, ima dosta tih katolika koji su se pohrvatili. Bas nekidan sam gledo emisiju na kojoj CAK JEDAN KATOLICKI FRATAR govori o tome i osudjuje bas to, tu nacionalizaciju, i sve to. Kaze da se vise vratite vjeri u Isusa Hrista a da manje unosite politiku u crkve.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:46 |
|
|
ahmo88 je napisao/la: Sta si ti? Hrvatizirani Ceh, Slovak?
Interesantno, ima dosta tih katolika koji su se pohrvatili. Bas nekidan sam gledo emisiju na kojoj CAK JEDAN KATOLICKI FRATAR govori o tome i osudjuje bas to, tu nacionalizaciju, i sve to. Kaze da se vise vratite vjeri u Isusa Hrista a da manje unosite politiku u crkve. U jednu ruku Hrvat, u drugu pogađaj.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:50 |
|
|
Tuta je napisao/la: ahmo88 je napisao/la: Sta si ti? Hrvatizirani Ceh, Slovak?
Interesantno, ima dosta tih katolika koji su se pohrvatili. Bas nekidan sam gledo emisiju na kojoj CAK JEDAN KATOLICKI FRATAR govori o tome i osudjuje bas to, tu nacionalizaciju, i sve to. Kaze da se vise vratite vjeri u Isusa Hrista a da manje unosite politiku u crkve. U jednu ruku Hrvat, u drugu pogađaj. Sto bi pogadjo, reci, nije frka. Ja nemam tih predrasuda. Naprotiv, mislim da upravo mjesanci mogu profitirati..eto primjera radi kod jezika, ti automatski govoris dva.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:51 |
|
|
ahmo88 je napisao/la: Tuta je napisao/la: U jednu ruku Hrvat, u drugu pogađaj.
Sto bi pogadjo, reci, nije frka. Ja nemam tih predrasuda. Naprotiv, mislim da upravo mjesanci mogu profitirati..eto primjera radi kod jezika, ti automatski govoris dva. Ahha... nego tema.
|
|
Vrh |
|
|
ahmo88
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 16:55 |
|
|
sta tema, pa ti si poceo s tim da ti se gade muslimanska imena
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 17:10 |
|
|
ahmo88 je napisao/la: sta tema, pa ti si poceo s tim da ti se gade muslimanska imena Ne gade mi se. Rekao sam da Muslimani uzurpiraju mjesta nacionalnih manjina.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 22:43 |
|
|
Tuta je napisao/la: ahmo88 je napisao/la: sta tema, pa ti si poceo s tim da ti se gade muslimanska imena Ne gade mi se. Rekao sam da Muslimani uzurpiraju mjesta nacionalnih manjina. Meni se gade a i uzurpiraju.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 21 ožu 2015, 23:58 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
chat nick je napisao/la: Tuta je napisao/la: Ne gade mi se. Rekao sam da Muslimani uzurpiraju mjesta nacionalnih manjina.
Meni se gade a i uzurpiraju. Koga boli đon šta ti misliš?
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 22 ožu 2015, 23:34 |
|
|
Citat: Čović: Netko namjerno blokira formiranje vlasti Objavljeno 22.03. - 11:41
Koalicijski partneri SDA, HDZ BiH i DF još nisu napravili korak ka razrješenju postojeće pat-pozicije u koju su se doveli u vezi s formiranjem vlasti, odnosno navodno neustavnim prijedlozima sastava Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH. Predložena Vlada FBiH, naime, bez premijera, broji sedam Bošnjaka, pet Hrvata i navodno četiri Srbina te je kao takva neustavna, jer je jedan Srbin viška, dok nedostaje prijedlog iz reda ostalih.
Jučer je, međutim Slobodna Bosna objavila da se kandidat DF-a Milan Mandilović koji se sad izjašnjava kao Srbin, na listopadskim izborima izasnio kao ostali.
Lider HDZ-a Dragan Čović izjavio je za “Avaz” da će večeras u Ljubljani, tijekom službene posjete članova Predsjedništva BiH Sloveniji, sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem raspraviti pitanje formiranja Vlade F BiH, te pokušati riješiti problem.
– Imam osjećaj da je to ciljano urađeno da se napravi problem da se ne bi imenovala Vlada. Naime, vrlo jasno mi je stavljeno do znanja da bi sličan problem mogao biti na Vijeću ministara BiH. Rekao sam da, ako je to slučajno tako, onda imamo ozbiljan problem, onda to neko evidentno namjerno radi – kazao je Čović. Ističe da nije problem tražiti rješenje u vezi s propustom oko nacionalnog ključa koji se odnosi na sastav Vlade FBiH, ali “vidjet ćemo je li to bio propust”.
– Jer ovo više nema smisla. Ako se nismo u stanju oko Vlade dogovoriti, onda kako sutra dogovarati neke ozbiljne stvari – naglasio je Čović.
Na zamolbu “Avaza” da prokomentira informaciju o tome da se jedan od DF-ovih srpskih kandidata, prijedlog za ministra za rad i socijalnu politiku Milan Mandilović, na listopadskim izborima izjasnio kao ostali, a sada ga DF predstavlja kao Srbina, Čović je rekao da je i on upoznat s ovom činjenicom.
– Da nam je na vrijeme rečeno da je čovjek promijenio koncepciju, ne bi to bio problem, moglo bi se reagirati. Ali nije fer to raditi ovako, kada smo se već odredili i kandidate prezentirali javnosti. Imali smo do četvrtka tri dana da netko reagira – kazao je Čović.
– Ljudi iz Demokratske fronte su vrlo otvoreno kazali da su se predstavljali iz reda ostalih, ali onda im je naređeno da tako ne može biti. Ali ne bih dodatno ovo elaborirao, želim da se problem riješi – kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 23 ožu 2015, 00:56 |
|
|
Komšić se namjestio Dodiku na volej. Citat: Prodanović: SNSD neće podržati Vijeće ministara u ovom sastavu Objavljeno 22.03. - 11:45
SNSD neće u Zastupničkom domu Parlamenta BiH podržati prijedlog Vijeća ministara BiH u ovom sastavu, a pogotovo neće prihvatiti grešku koja se pojavila predlaganjem kandidata za ministra prometa i komunikacija BiH i njegovog zamjenika iz istog konstitutivnog naroda, izjavio je zastupnik ove stranke Lazar Prodanović.
Prodanović je rekao Srni da se SNSD protivi bilo kakvom kršenju zakona i Ustava i dodao da je simptomatično da se na takav način krši Zakon o Vijeću ministara BiH.
“Do sada se nije dogodilo da ministar u Vijeću ministara i njegov zamjenik budu iz istog konstitutivnog naroda, u ovom slučaju i iz istog entiteta”, dodao je Prodanović, koji je član parlamentarne Komisije za izbor Vijeća ministara BiH.
Prodanović smatra da bi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić trebao zajedno s koalicijskim partnerima otkloniti ovaj propust.
“Ne isključujem mogućnost da je došlo do problema u izboru Vijeća ministara, kao što se to dogodilo i s federalnom Vladom, da se koalicijski partneri, vjerojatno, nisu potpuno usuglasili, zbog čega se odgađa termin konačnog izbora Vijeća ministara BiH”, ocijenio je Prodanović i dodao da je moguće da se sve to ne događa slučajno.
Slavko Matanović iz DF-a kandidat je za ministra prometa i komunikacija BiH, a Predrag Kožul iz HDZ-a BiH predložen je za njegovog zamjenika. Oba kandidata pripadaju istom narodu – hrvatskom. Prema Ustavu BiH i Zakonu o Vijeću ministra BiH, ovakva raspodjela pozicija nije moguća.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika Postano: 23 ožu 2015, 18:14 |
|
|
Novoizabrani ministar kulture županije Sarajevo kaže da će ukinuti donacije Udrugama i NVO "jer ne proizvode ništa", ne bave se proizvodnjom. Allahu što si ih kaznio ovoliko, uništio si ih čovječe.
Nije da se ne slažem da im treba ukinuti novac iz proračuna, ali ovo za "proizvodnju" je hrkljuš mozga.
A dobro, što Bošnjaci znaju o kulturi. Ministar po njihovoj mjeri. Oni misle to navijanje za "zmajeve".
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|