|
|
Stranica: 112/347.
|
[ 8653 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: espresso je napisao/la: Brutalno dobro pogađaš.
Profesionalna deformacija. Ljubomoran sam na tebe.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: espresso je napisao/la: Odlično si izračunao.
Jel imaš volje da izračunaš kako bi bilo da je usvojen onaj "Model A" tj. kompezacijski model?
Iskreno, ne mogu ga se ni sjetiti. Ipak bih i ovo gore editirao, sa optimalnom strategijom kao jučer, mislim da bi prije Muslimani do 20, nego 19 mandata. Uzeli bi po 1 mandat na Jugu sigurno (tad su bila 3), i po 1 u JZ i Z. Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: espresso je napisao/la: Odlično si izračunao.
Jel imaš volje da izračunaš kako bi bilo da je usvojen onaj "Model A" tj. kompezacijski model?
Iskreno, ne mogu ga se ni sjetiti. Ipak bih i ovo gore editirao, sa optimalnom strategijom kao jučer, mislim da bi prije Muslimani do 20, nego 19 mandata. Uzeli bi po 1 mandat na Jugu sigurno (tad su bila 3), i po 1 u JZ i Z. Ok. Uff to bi onda tek bio potop za nas.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77758 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dobro smo popratili izbore:
-vise novih i politicki pismenih forumaša registriranih da komentiraju izbore, nadam se da ćete ostati -30 stranica teme na sami izborni dan, to je oko 750 poruka.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
bobanovski je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Iskreno, ne mogu ga se ni sjetiti. Ipak bih i ovo gore editirao, sa optimalnom strategijom kao jučer, mislim da bi prije Muslimani do 20, nego 19 mandata. Uzeli bi po 1 mandat na Jugu sigurno (tad su bila 3), i po 1 u JZ i Z.
Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima? Primijetio si da nitko ne analizira izbore 2008. To je zato jer su Lijanovići imali jako dobar rezultat, a njihove glasove je nemoguće nacionalno raspodijeliti. Svi smo koristili projekcije općih izbora 2018.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:39 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Iskreno, ne mogu ga se ni sjetiti. Ipak bih i ovo gore editirao, sa optimalnom strategijom kao jučer, mislim da bi prije Muslimani do 20, nego 19 mandata. Uzeli bi po 1 mandat na Jugu sigurno (tad su bila 3), i po 1 u JZ i Z.
Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima? SDA 12(od toga jedan sa Juga) SBiH 2 SDP 3 + jedna bošnjakinja iz Lijanovićeve stranke
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60375 Lokacija: DAZP HQ
|
Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima? Citat: Na posljednjim, održanim lokalnim izborima u Mostaru SDA je uvjerljivo zadobila najviše mandata – čak 12 vijećnika od 35 koliko broji gradsko vijeće Mostara. HDZ BiH osvojio je samo 7 vijećničkih mandata, što je zasigurno bio veliki gubitak, a isto toliko mandata (7) osvojila je i Narodna stranka Radom za boljitak (NSRZB) Jerke Ivankovića Lijanovića koje, nakon sudskih procesa protiv njenih osnivača braće Lijanović, sada uopće nema na izborima.
SDP BiH osvojio je 3 vijećnička mandata, isto kao i HDZ 1990, a Stranka za BiH 2, dok je HSP imao jednog vijećnika. Ovi rezultati i danas izgledaju nevjerojatni, no jasno pokazuju razinu stranačkih dogovora prvenstveno između SDA i HDZ-a. No, ovaj omjer vijećnike u ovom obliku nije dočekao i raspuštanje Gradskog vijeća koncem 2012. godine. Nsrbz je bhio miksan i na kraju se i raspao po etničkoj liniji kod glasanja za gradonačelnika.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Dobro smo popratili izbore:
-vise novih i politicki pismenih forumaša registriranih da komentiraju izbore, nadam se da ćete ostati -30 stranica teme na sami izborni dan, to je oko 750 poruka. Ako se novim forumašima ovo čini kao raketna znanost, vjerujte da nije, potrebno je 10ak min da se sve pohvata. Ja sam tek skužio kad sam se počeo igrati u Excelu, ovako kad čitate izborni zakon ili kad neko prepričava, niđe veze.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: bobanovski je napisao/la:
Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima?
Primijetio si da nitko ne analizira izbore 2008. To je zato jer su Lijanovići imali jako dobar rezultat, a njihove glasove je nemoguće nacionalno raspodijeliti. Svi smo koristili projekcije općih izbora 2018. Da, nisam znao da su bili toliko jaki u Mostaru iako sam cuo da su kupovali glasove. Jos jedan minus za Hrvate Mostara je taj ratni profiter
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hroboatos
|
|
|
Recite vi što hoćete, no ja koji pratim to strane, čini mi se da jasno vidim:
* Muslimani u BH se ili radikaliziraju, ili unitarno-fantazijski guraju, ili neočekivano urušavaju ekonomski i iseljavaju (za njih je sjajan bio Brozov nepotistički stil)
* Hrvati u BH - njih se dosta manje iselilo nego sam očekivao, i financijski su dosta uspješniji no što sam mislio. No u medijskom- ne znanstvenom prostoru- Hrvata nema, oni u stranim medijima ni ne postoje. U srpskim (Srbija) i muslimanskim školama i sveučilištima se uči da je stara Bosna bila njihova i oni tim indoktriniraju svoju mladež; kod nas u RH vlada ignorancija- ne antipatija, nego neznanje. Osim nekoliko povjesnika i politologa- Hrvatstvo se u BH sustavno prešućuje, skoro više nego 1960-1980.
Odnos većine Hrvata u RH je pomalo tup i nezainteresiran. Nema više kampanje kao u doba Mesića, Sanadera, Josipovića.... a stav je prema Muslimanima zlovoljan zbog migtanata, islamskog terorizma i Pelješca. Također, velik je plus verbalno djelovanje Milanovića i Plenkovića. Nestale su "probosanske snage" u javnom životu.
* problem su za diferencijaciju dosta brojni realni muslimani Hrvati koji Hrvatima-katolicima mute vizuru. Bošnjačka zajednica je neka simpatična priča koja razvodnjava oštricu prema Muslimanima.
* dakle, dva su veća zahvata potrebna osim politike: javno školovati hrvatstvo preko škola na sveučilištima, kao u 19. st. i do NDH; te hrvatske teme u BH više prezentirati na nacionalnoj televiziji. Općenito je hrvatska inteligencija iz BH polemički i mentalno jača od srpske i muslimanske, no kad se zalaufa. Prava znanstvena djela, poput Marijanova o hrvatsko-muslimanskom ratu, nisu poznata ni u RH, a jedva da su prevedena na eng. (iako su prevedene 3-4 vrlo dobre knjige Nazora i Domazeta, no to nije poglavito oko BH)
* politika SAD je slijepa i glupa kao i uvijek s unitarizmom i sl. jer SAD, budući da su krparija od nacije- iako najjača-ne može ni emocionalno prihvatiti višenacionalnu državu jer to vodi njihovu raspadu. To će na koncu prihvatiti, kao i EU, no do tada se treba boriti.
* Muslimani i Srbi u BH su jasno kristalizirani narodi koji će pričati svoje priče, no ne odustaju od glavnih želja. Kao ni mi. Naši izdajnici su, ipak, brojniji zbog više razloga, a korupcija je samo jedan. Pozitivna stvar je što se Crkva otrježnjuje od daidžinskoga mentaliteta i da to zamire.
Sumarno- Hrvati u Bh imaju budućnost kao dio zapada, iako zapad oscilira. Srbi i Muslimani ostaju balkanski orijent- ekonomski, civilizacijski, emocionalno. BH se u 10-15 godina, neće ući u EU ni NATO, ako ne bude nečeg nepredviđenoga, neće se raspasti, no ostat će još podjeljenija, s Hrvatima sve umreženijima sa zapadom, a Muslimanima i Srbima, unatoč iznimaka, s istokom. Tri paralelna društva bez većeg miješanja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:41 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: bobanovski je napisao/la:
Koliko su oni imali mandata na zadnjim izborima?
Primijetio si da nitko ne analizira izbore 2008. To je zato jer su Lijanovići imali jako dobar rezultat, a njihove glasove je nemoguće nacionalno raspodijeliti. Svi smo koristili projekcije općih izbora 2018. Da ali zanimljivo je da je Lijan imao 1/3 i na Jugu, i na Zapadu i na JZ. + 4 na gradskoj listi
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77758 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
espresso je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Profesionalna deformacija.
Ljubomoran sam na tebe. Znam. Na temi o Nagorno Karabahu napali su me svi i počeli nagadjati krvna zrnca, a Bosnje me ne vole zbog demografskih projekcija za njih kojima ih ustvari upozoravam i besplatno ih konzultiram kako da sačuvaju naciju.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K:M
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:43 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
espresso je napisao/la: K:M je napisao/la: Možda su želeli namerno torpedirati HDZ i Čovića.
U tim zakulisanim igrama neka crna torba puna keša odlučuje. Ovi iz HSP- su inače poznati kao mentalno zaostali. Al doslovno. Naravno oni uvijek idu kontra HDZa i nekog hrv. kursa bez obzira na posljedice. Npr. oni su ljetos SAMI odlučili da će ići samostalno i evo što su napravili. Oni prave štetu i prosipaju H glasove, dok je ona 90.ka samo u Ramu na vlasti, gde je keš od hidroel. Te 2 štetočine treba usisati na HDZ listu sa po 1 mandatom. Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:45 |
|
|
K:M je napisao/la: espresso je napisao/la: Ovi iz HSP- su inače poznati kao mentalno zaostali. Al doslovno.
Naravno oni uvijek idu kontra HDZa i nekog hrv. kursa bez obzira na posljedice.
Npr. oni su ljetos SAMI odlučili da će ići samostalno i evo što su napravili.
Oni prave štetu i prosipaju H glasove, dok je ona 90.ka samo u Ramu na vlasti, gde je keš od hidroel. Te 2 štetočine treba usisati na HDZ listu sa po 1 mandatom. Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo. Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:45 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dobro smo popratili izbore:
-vise novih i politicki pismenih forumaša registriranih da komentiraju izbore, nadam se da ćete ostati -30 stranica teme na sami izborni dan, to je oko 750 poruka. Ako se novim forumašima ovo čini kao raketna znanost, vjerujte da nije, potrebno je 10ak min da se sve pohvata. Ja sam tek skužio kad sam se počeo igrati u Excelu, ovako kad čitate izborni zakon ili kad neko prepričava, niđe veze. “What I cannot create, I do not understand”.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60375 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: K:M je napisao/la: Oni prave štetu i prosipaju H glasove, dok je ona 90.ka samo u Ramu na vlasti, gde je keš od hidroel. Te 2 štetočine treba usisati na HDZ listu sa po 1 mandatom.
Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo. Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici. Dovoljno bi bilo sa urediš partizansko groblje i imaš liberalno gradjansku spiku, ali za Herceg Bosnu, svi smo gradjani Herceg-Bosne i pričamo hrvatski.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:51 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: K:M je napisao/la: Oni prave štetu i prosipaju H glasove, dok je ona 90.ka samo u Ramu na vlasti, gde je keš od hidroel. Te 2 štetočine treba usisati na HDZ listu sa po 1 mandatom.
Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo. Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici. Zasto ne? Bolje da imamo takvu opciju koja je nasa nego da glasaju nasi za Alijinu strancicu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:51 |
|
|
dudu je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici.
Dovoljno bi bilo sa urediš partizansko groblje i imaš liberalno gradjansku spiku, ali za Herceg Bosnu, svi smo gradjani Herceg-Bosne i pričamo hrvatski. haha
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Reconquista
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:52 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Nema ništa ljepše nego da vam se lejkplesid s*** po divnoj miloj gizdahnoj bosni i to iz sred šehera Evo i jedna prigodna ![slika](https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/131984079_2721821191400057_1542526819424216840_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=VMaUfOjHcBQAX8lkTjJ&_nc_ht=scontent.fsjj1-1.fna&oh=4ea225d8ed5a52c2f1b718b0a6c61ffc&oe=6003FBDE) Slabo je to. Samo je jedan pravi roker. Ali ajde, ako je iz Sarajstana može proć... Uz sva objašnjenja ostaje činjenica da smo dopustili da nas Muslimani nadmudre. Nad tim bi se trebalo zamisliti. Sve je to lijepo što se ispregovarao novi izborni sustav koji je povoljniji za Hrvate iako ima nedostatke i zamke. Ali u ključnom, muslimani su muljali, to je većina i tu na forumu znala prije, a to nije spriječeno ili kontrirano s potezima s hrvatske strane. Ispali smo naivni hrvatski ministranti protiv džamijaške demokracije. Takva politička neodgovornost i lijenost je nevjerojatna. Nije smak svijeta ali trebali bi se samokritički našamarat. Sami smo si krivi.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K:M
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:53 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo. Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici. Ti si truhli kapitalista. Njima treba Tito, partija, omladina armija. Neki slet lokalni, štafeta Neretva, Sutjeska, kozaračko. To bi jezuita Robbie savršeno uklopio. Samo da mu munu torbu keša, jer su njegove usluge skupe i kvalitetne i znaju ga lokalci. Ti si više kao financijer i vladar iz sjene, oko tendera, kada 2024 preuzmete MO i otjerate Čovića u mirovinu.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: espresso je napisao/la: Ljubomoran sam na tebe.
Znam. Na temi o Nagorno Karabahu napali su me svi i počeli nagadjati krvna zrnca, a Bosnje me ne vole zbog demografskih projekcija za njih kojima ih ustvari upozoravam i besplatno ih konzultiram kako da sačuvaju naciju. Tebe HDZ treba pod hitno angažirati za sva važnija pitanja od politike do demografije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:54 |
|
|
Reconquista je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: Nema ništa ljepše nego da vam se lejkplesid s*** po divnoj miloj gizdahnoj bosni i to iz sred šehera Evo i jedna prigodna ![slika](https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/131984079_2721821191400057_1542526819424216840_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=VMaUfOjHcBQAX8lkTjJ&_nc_ht=scontent.fsjj1-1.fna&oh=4ea225d8ed5a52c2f1b718b0a6c61ffc&oe=6003FBDE) Slabo je to. Samo je jedan pravi roker. Ali ajde, ako je iz Sarajstana može proć... Uz sva objašnjenja ostaje činjenica da smo dopustili da nas Muslimani nadmudre. Nad tim bi se trebalo zamisliti. Sve je to lijepo što se ispregovarao novi izborni sustav koji je povoljniji za Hrvate iako ima nedostatke i zamke. Ali u ključnom, muslimani su muljali, to je većina i tu na forumu znala prije, a to nije spriječeno ili kontrirano s potezima s hrvatske strane. Ispali smo naivni hrvatski ministranti protiv džamijaške demokracije. Takva politička neodgovornost i lijenost je nevjerojatna. Nije smak svijeta ali trebali bi se samokritički našamarat. Sami smo si krivi. Nismo nadmudreni jer bi to značilo da su Muslimani unijeli nešto novo što se nije očekivalo. Sve je ispalo 100% očekivano i kako je previđeno, i kako su naši stranački prvaci bili informirani mjesecima unaprijed. Slabiji su sa egzekucijom, jednostavno u MO ne mogu izvući ljude na glasanje kako mogu u npr Stocu. To je stvar do GO HDZ Mostar i pogotovo GO HDZ1990.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:55 |
|
|
Uz 1 lijevi liberalni stroj, onaj Srbin da ga vodi Sitarski Milan u Mo. Ja sam vam taj za predvođenje lijevo-liberalnih opcija, ali to nije što se traži u MO za ove mixere. Njima su glavni Tito i komunjare, a nema tog cilja zbog kojeg bih odtakijao afinitet prema tom zločincu i masovnom ubojici. Iako držim da je Broz masovni ubojica, i iako je to skretanje s teme, mislim da je složenije... Branko Tuđen: https://www.vecernji.hr/vijesti/da-nije ... ti-1455079Moj stav, B, prema drugom stavu, A: A: "Da nije bilo Tuđmana i Tita, nikakva se Hrvatska poslije sloma NDH ne bi mogla ostvariti" Da razmislimo. Države su mogli ostvariti Poljaci, Bugari, Mađari, Rumunji, Albanci... poslije njihovih slomova. Čak i Nijemci. Eto, Hrvati nisu. Po čemu su Hrvati bili drugačiji, nezaslužniji? Jednostavno pitanje. "Da je Josip Broz Tito mogao organizirati Jugoslaviju tako da traje do sudnjeg dana on bi to napravio." B: Zato što nismo imli suverenu državu- za razliku od Rumunja itd., a NDH je bila toliko kompromitirana da bi Hrvati izgubili solidan dio svoga nacionalnoga prostora u korist uvećane Srbije u obnovljenoj Jugoslaviji. Slovačka, npr., nije napravila ni 10% toliko svinjarija koiliko NDH, pa su Slovaci, Bugari,.... mogli nekako lišo proći nakon rata. Mi Hrvati bismo prošli gore od Nijemaca, kojih je protjerano 13 milijuna. A: U naslovu je riječ o ostvarenju nacionalne države i ništa više. Nijemci su je ostvarili (kao i ostali navedeni nekompromitirani) a Hrvati nisu. Cijeli narod nazvati kompromitiranim pa mu zbog toga negirati pravo na državu je šovinizam B: Nijemci su imali državu od 1871., a mi nismo. No, od one smanjene 1919, protjerani su s 25% teritorija, sve skupa 13 milijuna ljudi. Mi nismo imali međunarodno priznatu državu. Ni jedna jedina država koja je nastala u ratu, a bila saveznica sila osovine- nije opstala. A zbog karaktera rata, Srbi bi imali placet da potjeraju 1-2 milijuna Hrvata i stovore veliku Srbiju u okviru obnovljene Jugoslavije. Dakle- opcija je bila ili Broz ili Draža. Treće opcije nije bilo, koliko god se vama- a ni meni- ne sviđalo. A: Na osnovu čega bi imali "placet"? Imali su Nedićevu Srbiju. Na osnovu Jasenovačkog mita (Josip JURČEVIĆ; Nastanak jasenovačkog mita: problemi proučavanja žrtava Drugog svjetskog rata na području Hrvatske, Zagreb 1998., 202 str.) ili možda drugog antifašističkog pokreta (Dražinog)? Srbi su provodili taj "placet" i prije 1941. Istina je voda duboka. "Draža mu je tražio 500 pušaka, i Tito priča kako se dogovarao sa svojima da mu pošalju 500 pušaka, i u jednom trenutku napravi pauzu. A onda izgovori: 'Moram da priznam, Draža je bio moja slabost.' Svi za stolom smo bili zabezeknuti. On je to primetio i presekao nas rekavši: 'Verujte mi, da nije bilo izbegličke vlade u Londonu, Draža bi se borio zajedno sa nama", prisetio se doktor Lalević." B: Ne vidim što hoćete reći. Što neki naši povjesničari pišu njihovo je pravo, no to nije imalo nikakve veze s politikom velikih sila i zbiljom. Po toj zbilji: Draža Mihailović je tretiran kao heroj otpora Srba i to je izgubio tek 1944., dok mu se do tada priznavalo da radi što hoće (npr. engleska misija je prisustvovala klanju Muslimana i, hja, bilo je neugodno no prihvatili su to kao neugodnu činjenicu rata). U pogledu saveznika, Srbi su bii žrtve, Draža Mihailović heroj, Nedić kvisling kojeg Srbi nisu podržavali, NDH ubilačka saveznica Njemačke koja je imala svoje logore gdje se masovno ubijalo (a ostale saveznice osovine, Rumunjska, Bugarska, Madžarska- nisu, i to je povijesna istina). Da nije bilo Broza i tzv. hrvatskih partizana, Hrvati bi bili stigmatizirani kao narod većinom fašistički, koji je počinio goleme pokolje - za razliku od, recimo, talijanskih fašista, i stjerani u jednu državu u kojoj bi gospodari bili ti nad kojima su počinili pokolje. I- kako bi onda prošli? Manite se djetinjarija... A: Sami ste odgovorili ono što hoću reći: "Mi nismo imali međunarodno priznatu državu.". Slažem se. Po toj logici to što Hrvati nisu mogli imati priznatu državu 1945. krivi su Srbi iz 1918. koji su se dovukli iza repova francuskih konja, kako kaže George Clemenceau. Ustaški režim je posljedica a korijen je Srbija i njezina osvajačka politika bez koje ovaj režim nikada ne bi postojao, a Hrvati bi imali svoju državu od 1918. kao Mađari i Austrijanci. B: Nemam je iluzija ni o kom, no dobar dio Hrvata ima. Hrvatska nacija nije bila dovoljno integrirana 1918., i nije ni mogla dobiti državu zbog nepostojanja vojske i talijanskog iredetizma. Jugoideologija je bila dominantna, no bitnije je da su saveznici odlučili stvoriti jaču južnoslavensku državu, kao srednjoeuropsku (Čehoslovačka) kao branu prema boljševizmu. U tom povijesnom trenutku mi smo bili preslabi, a ni da smo bili jači ne bismo to mogli zbog konstelacije odnosa. NDH je donijela rasne zakone protiv Židova, dok je Bugarska to snažno odbila; u NDH je skoro pola Židova poubijano od snaga NDH, dok su ih i Nedićeva Srbija, i Slovačka, i Rumunjska,... uglavnom "isporučile" nacistima. Ustaše su, povijesno, krvaviji i krivlji režim od ostalih kvislinških. To što NDH nije svodiva samo na zločine, i što su zločini NDH napuhivani do nevjerojatnih brojki- ne mijenja na općoj slici da domaći kvislinzi u Mađarskoj itd. nisu imali nijedan konclogor pod svojom upravom- a mi jesmo. I otud stigma protiv koje se Tuđman borio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Dutch01
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 02:56 |
|
|
Dajte ljudi šta se sekirate. Broj hrvatskih i muslimanskih vijećnika bit će podjednak i jedni i drugi sudjelovat će u vlasti, jedino kod muslimana možda SDA otpadne.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 21 pro 2020, 03:01 |
|
|
U 2/3 većinski hrv. područja išli su samo sa jednom listom a mi sa 4 i opet nismo bez šansi na Zapadu za 4. mandat.
Na JZ HDZ90 užasno loša i to je glavni razlog. Nikakv HDZ
Plus, naravno, njihova tradicionalno bolja izlaznost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|