|
|
Stranica: 251/387.
|
[ 9654 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Danas su na Klix portalu po novom Inzkovom amandmanu muslimani zaradili nekih 8600 godina zatvora. Vrlo skromna procjena.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:39 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: rekao bih najveći osvojen urbani prostor u ratu uopće. Na prostoru svih ratova čitave Jugoslavije devedesetih. I najveći grad koji je promijenio etničku većinu. Sarajevo ?
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Th1950 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Na prostoru svih ratova čitave Jugoslavije devedesetih.
I najveći grad koji je promijenio etničku većinu.
Sarajevo ? Prije rata muslimanska većina. Ali da, u Novom Sarajevu su vjerojatno Srbi bili većina.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:41 |
|
Pridružen/a: 10 svi 2021, 23:26 Postovi: 2484 Lokacija: Sarajevo
|
Robbie MO je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Sarajevo ? Prije rata muslimanska većina. Zar nije 150000 serba protjerano iz Sarajeva?
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Prije rata muslimanska većina.
Zar nije 150000 serba protjerano iz Sarajeva? Ako se gleda Sarajevo po dijelovima, onda da, najveća promjena je u Sarajevu. Postao je potpuno islamski grad.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broc
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:44 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Broc je napisao/la: Rekoh, ne znam jel to slučaj u pitanju. Ne znam kojim jezikom se služe. Nikad nijednog nisam vidio uživo. No igrom slučaja znam da ih nešto ima i da nisu u redovima navijača HŠK Zrinjski nego FK Velež FK Velež ima tu tradiciju da i Srbi navijaju za njega, dok ga Zrinjski apsolutno nema. I moj ćaća je navijao za Velež, a golman Enver Marić je vjerovatno uz Džajića prvo ime iz svijeta sporta za kojeg sam čuo, a da nije imao veze sa Mostarom osim što je tamo pohađao školu kao dječak pa otud i povukao ljubav prema Veležu. Ne ulazim u to tko i zašto gaji ljubav prema FK Velež, ljudi se danas deklariraju kao transseksualci, biseksualci, panseksualci, fluidgenderi, ravnozemljaši i ne vidim razlog da se ikoga posmatra s visoka samo zato jer navija za FK Velež. Palo mi je nešto na pamet, ipak sam čuo jednog mostarskog Srbina u govoru, iako ne uživo, i dosta mu dobro ide ekavica pa možda i ostali koriste ekavicu. Nemam pojma
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Zar nije 150000 serba protjerano iz Sarajeva? Ako se gleda Sarajevo po dijelovima, onda da, najveća promjena je u Sarajevu. Postao je potpuno islamski grad. Grad islama, a spomenik papi u centru grada
| Privitak/ci: |

01.jpg [ 112.74 KiB | Pogledano 4962 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:46 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ako se gleda Sarajevo po dijelovima, onda da, najveća promjena je u Sarajevu.
Postao je potpuno islamski grad.
Grad islama, a spomenik papi u centru grada I u Afganistanu su bili spomenici Budi. Ovi novi TikTok talibani ih ne bi ni rušili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64294 Lokacija: DAZP HQ
|
Lutorčina je napisao/la: dudu je napisao/la: baš htjedoh napisati, nevjerojatno kako su pičkasti pored 10 puta manjeg istočnog Sarajeva, jedini incident je da su im Srbi digli križ na Trebeviću i da je srpska policija legimitirala na ulasku u RS.  Na Dobrinji su bile stalne tuče i premlaćivanja jednih i drugih u periodu od 1996 - 2005. Uveče sve negdje do 2010 nije bilo preporučljivo šetati uz međuenitetsku zonu na Dobrinji. Možda se desi to i danas neki incident ali mediji ne objavljuju. Bilo je dosta napada na srpske povratnike koji su se poslije rata vratili u svoje stanove. Palili im auta,prebijali ispred haustora kamenovali prozor...ali multietnička multigrađanska FTV to ne objavljuje. Tamođe i Hrvati u Sarajevu su trpili neprijatnosti jer nose ista imena ko Srbi.Poslije se stanje malo smirilo. Srbi žive na perifiriji izolovano. Da možda Miljacka dijeli grad kao kod vas Neretva vjerovatno bi bilo više pizdarija. Naš kontakt je danas sveden minimalno. Do 17h su Srbi u gradu na poslu. Poslije i ne idu dole ni ti izlaze. Svako među svoje.Navodno kao ima Muslimana da uveče izlaze ovdje u Lukavicu, ali to je sitna manjina među njima. Pokrivenu bulu da šeta po Ist. Sarajevu vidim 1 - 2 godišnje,dok ih češće viđam po zapadnom Mostaru tih bulidža. baš volim čitati o ovom suživotu u Sarajevu, istočno Sarajevo mi je mistično, volio bih to malo obići i doživjeti. šteta što niste ostali u Ilidiži i na Grabavici. jel zna netko koliko bi stanovnika imalo ratno srpsko Sarajevo i ima li kakva mapa koja to pokazuje? olako su muslimani to dobili, sramotan Miloševićev potez, a i naše strane da su mijenjali Mrkonjić i Šipovo za neke muslimanske koridore do Goražda i za oslobođenje Sarajeva te samo za Odžak, umjesto da su mijenjali samo za hrvatsko, tipa Brod i dio Dervente, a da su muslimani vraćali Ključ, Donji Vakuf, Ozren, štogod, da dobiju malo Sarajeva. ako se ne varam Ilidža, Ilijaš, Grabvica do Miljacke. ala bi gušta bilo da su Srbi danas na Miljacki, pjesma ko bi reko čuda da se dese pa Miljacka mostove odnese imala bi posve drugo značenje. nije mi jasno kako nisu mogli muslimani osvojiti ni tako isturenu srpsku poziciju na Grbavici. šteta je i utoliko jer bi Željezničar danas bio srpski klub, imali bi pravi sarajevski derbi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Grad islama, a spomenik papi u centru grada I u Afganistanu su bili spomenici Budi. Ovi novi TikTok talibani ih ne bi ni rušili. https://m.youtube.com/watch?v=hUYz1h8pMmA&t=132sJasta, gledaj grada talibana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:48 |
|
|
dudu je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Na Dobrinji su bile stalne tuče i premlaćivanja jednih i drugih u periodu od 1996 - 2005. Uveče sve negdje do 2010 nije bilo preporučljivo šetati uz međuenitetsku zonu na Dobrinji. Možda se desi to i danas neki incident ali mediji ne objavljuju. Bilo je dosta napada na srpske povratnike koji su se poslije rata vratili u svoje stanove. Palili im auta,prebijali ispred haustora kamenovali prozor...ali multietnička multigrađanska FTV to ne objavljuje. Tamođe i Hrvati u Sarajevu su trpili neprijatnosti jer nose ista imena ko Srbi.Poslije se stanje malo smirilo. Srbi žive na perifiriji izolovano. Da možda Miljacka dijeli grad kao kod vas Neretva vjerovatno bi bilo više pizdarija. Naš kontakt je danas sveden minimalno. Do 17h su Srbi u gradu na poslu. Poslije i ne idu dole ni ti izlaze. Svako među svoje.Navodno kao ima Muslimana da uveče izlaze ovdje u Lukavicu, ali to je sitna manjina među njima. Pokrivenu bulu da šeta po Ist. Sarajevu vidim 1 - 2 godišnje,dok ih češće viđam po zapadnom Mostaru tih bulidža. baš volim čitati o ovom suživotu u Sarajevu, istočno Sarajevo mi je mistično, volio bih to malo obići i doživjeti. šteta što niste ostali u Ilidiži i na Grabavici. jel zna netko koliko bi stanovnika imalo ratno srpsko Sarajevo i ima li kakva mapa koja to pokazuje? olako su muslimani to dobili, sramotan Miloševićev potez, a i naše strane da su mijenjali Mrkonjić i Šipovo za neke muslimanske koridore do Goražda i za oslobođenje Sarajeva te samo za Odžak, umjesto da su mijenjali samo za hrvatsko, tipa Brod i dio Dervente, a da su muslimani vraćali Ključ, Donji Vakuf, Ozren, štogod, da dobiju malo Sarajeva. ako se ne varam Ilidža, Ilijaš, Grabvica do Miljacke. ala bi gušta bilo da su Srbi danas na Miljacki, pjesma ko bi reko čuda da se dese pa Miljacka mostove odnese imala bi posve drugo značenje. nije mi jasno kako nisu mogli muslimani osvojiti ni tako isturenu srpsku poziciju na Grbavici. šteta je i utoliko jer bi Željezničar danas bio srpski klub, imali bi pravi sarajevski derbi. To bi bilo tako dobro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ako se gleda Sarajevo po dijelovima, onda da, najveća promjena je u Sarajevu.
Grad islama, a spomenik papi u centru grada Imamo i mi Bruce Lee spomenik pa nismo Kinezi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: baš volim čitati o ovom suživotu u Sarajevu, istočno Sarajevo mi je mistično, volio bih to malo obići i doživjeti. šteta što niste ostali u Ilidiži i na Grabavici.
jel zna netko koliko bi stanovnika imalo ratno srpsko Sarajevo i ima li kakva mapa koja to pokazuje?
olako su muslimani to dobili, sramotan Miloševićev potez, a i naše strane da su mijenjali Mrkonjić i Šipovo za neke muslimanske koridore do Goražda i za oslobođenje Sarajeva te samo za Odžak, umjesto da su mijenjali samo za hrvatsko, tipa Brod i dio Dervente, a da su muslimani vraćali Ključ, Donji Vakuf, Ozren, štogod, da dobiju malo Sarajeva.
ako se ne varam Ilidža, Ilijaš, Grabvica do Miljacke. ala bi gušta bilo da su Srbi danas na Miljacki, pjesma ko bi reko čuda da se dese pa Miljacka mostove odnese imala bi posve drugo značenje.
nije mi jasno kako nisu mogli muslimani osvojiti ni tako isturenu srpsku poziciju na Grbavici. šteta je i utoliko jer bi Željezničar danas bio srpski klub, imali bi pravi sarajevski derbi.
To bi bilo tako dobro. Srbi su imali primitivan način ratovanja, izvuci se iz grada pa bombardiraj u vjeri da će svi napustiti grad, umjesto da su napravili crtu po sred grada.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:51 |
|
|
Broc je napisao/la: Palo mi je nešto na pamet, ipak sam čuo jednog mostarskog Srbina u govoru, iako ne uživo, i dosta mu dobro ide ekavica pa možda i ostali koriste ekavicu. Nemam pojma
Od 92. je u Beogradu. Ništa neobično da u pjesmama koristi ekavski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:58 |
|
|
Grad islama, a spomenik papi u centru grada Takija strancima . glup si ko kurac
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 20:58 |
|
|
Th1950 je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Grad islama, a spomenik papi u centru grada Takija strancima . glup si ko kurac Ne volim srbe sjasi mi sa kur...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:04 |
|
|
|
Muslimani u komentarima kukaju na policiju, kao samo gledaju i ne reagiraju. Još najbolje da i štite agresivne talibane koji su pokušali proboj iz 23%. Svašta. Mogu se tuć nogom u gujicu šta se nisu vratili u vodoravnom položaju
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:05 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: I u Afganistanu su bili spomenici Budi. Ovi novi TikTok talibani ih ne bi ni rušili. https://m.youtube.com/watch?v=hUYz1h8pMmA&t=132sJasta, gledaj grada talibana sve bošnjak do bošnjaka , naravno niko iz HR !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:06 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Agathonikos je napisao/la: FK Velež ima tu tradiciju da i Srbi navijaju za njega, dok ga Zrinjski apsolutno nema. I moj ćaća je navijao za Velež, a golman Enver Marić je vjerovatno uz Džajića prvo ime iz svijeta sporta za kojeg sam čuo, a da nije imao veze sa Mostarom osim što je tamo pohađao školu kao dječak pa otud i povukao ljubav prema Veležu. Livnjak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:07 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Takija strancima . glup si ko kurac Ne volim srbe sjasi mi sa kur... Ne volim ih ni ja baš puno ali šta se mora nije teško jelte .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:08 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: FK Velež ima tu tradiciju da i Srbi navijaju za njega, dok ga Zrinjski apsolutno nema. I moj ćaća je navijao za Velež, a golman Enver Marić je vjerovatno uz Džajića prvo ime iz svijeta sporta za kojeg sam čuo, a da nije imao veze sa Mostarom osim što je tamo pohađao školu kao dječak pa otud i povukao ljubav prema Veležu. Livnjak? bome si vidovit. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:19 |
|
|
dudu je napisao/la: bome si vidovit.  Ili je to pak pročitao u vrijeme kad ste i vi, gospodine Dudu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
D. Zvonimir
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:40 |
|
Pridružen/a: 06 stu 2021, 19:25 Postovi: 256 Lokacija: Hrvatsko Kraljevstvo
|
sokacveseli je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Ali u sarajevskom razgraničenju, recimo u Dobrinji, ne crtaju grafite, a tu ih je 400 000 a Srba 50 000. A ovdje gdje su u poluokruženju i gdje je omjer 40:60 jurišaju!! Vrlo znakovito Oni su se sa Srbima pozdravili i samo se hoće razračunati sa Hrvatima!! Mi Hrvati iz svih krajeva BiH smo realno već popušili osim vas u Hercegovini. Ovo ozbiljno mislim kad kažem. Čuvajte se i pripremite vi dolje jer za očekivati je zaista svašta u današnjim vremenima. Muslimani kako god zagusti u niti jednoj varijanti neće krenuti na Srbe nego na vas u Hercegovini jer ste im trn u oku. Njima su mokri snovi njihova verzija Oluje do Neuma. Ovo je sve ispitivanje terena. Slažem se da smo im trn u oku zestok i slažem se da ste u dosta nepovoljnijem položaju od nas, ali vjerujem da će se dovoljno i Hercegovine i ostalih skupiti da vam da ruke. Niste sami brate. Uz sve izdajice u našoj politici koje su nas kroz povijest pratile vjerujem da ovaj put samo mujguri mogu izvući deblji kraj. Cak je i Milanovic dok je nedavno davao izjavu na pitanje o svadji izmedju njega i Plenkovica rekao ,,Možda je Hrvatima u Hrvatskoj svejedno kako ćemo se nas dva prepirati, ali vjerujte da Hrvatima u Širokom, Mostaru i Vitezu nije svejedno kako mi razgovaramo..." tako da niste zaboravljeni 
_________________ "Generacije junaka i pobjednička vojska jaka, još se brine i gine. Zbog Domovine!" HR-HB
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:40 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 19:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
|
Mi im u Daytonu isposlovali teritorij oko Sarajeva gdje ih je tisuće zaginulo u bezuspješnim pokušajima deblokade grada, isposlovali smo im i granice istoĆnog sve do nevesinjske općine pa tako imaju duplo više teritorija u općini Mostar nego mi. Đzaba sve, mrze nas više od bilo koga na svijetu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 13 stu 2021, 21:41 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: bome si vidovit.  Ili je to pak pročitao u vrijeme kad ste i vi, gospodine Dudu  nas dvojica nismo jednom o tome pisali, sjećam se i sela. Glazbenik nije toliko često na forumu, bila bi baš koincidencija da je to pročitao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|