HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 tra 2025, 13:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8745 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 350  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čović prodao Mostar
PostPostano: 07 lip 2020, 16:18 

Ova je mozda i preciznija, po zadnjem popisu

slika

Vrh

PostPostano: 07 lip 2020, 19:35 

saskia je napisao/la:
bobanovski je napisao/la:
Kakav dogovor? Čović je glup jako, imamo doživotnog gradonačelnika i nikakva podjela ne dolazi u obzir

Ukoliko se žele dijeliti možemo se podijeliti na HRHB i islamsku državu

Slažem se, hoće djeljenje u Mostaru, a neće nigdje drugo. Ali Dragan nije glup, sredit će on nešto. Samo mi je drago da lagano pristaju na podjele :zubati

Nije glup, sredit će Dragan, kao onomad kad je Haprilski "sredio"...

Vrh

PostPostano: 07 lip 2020, 21:20 

Hrvati su većina u Novom Travniku, zar ne? Zašto se ne insistira da se ta sela pripoje toj opštini?

Vrh

PostPostano: 07 lip 2020, 23:56 

NikolaNiš je napisao/la:
Hrvati su većina u Novom Travniku, zar ne? Zašto se ne insistira da se ta sela pripoje toj opštini?

Nisu. Mislim da je tamo (cela opstina) pola pola.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 08:14 

Hrvati su ostali tanka većina samo u općinama Vitez i Kiseljak i to je pitanje dokad.
(OK tu je i Kreševo koje je populacijski mikro općina a Dobretiće je smiješno uopće spominjati)

Iz te perspektive s naše strane jedino što ima smisla je stvaranje novih etničkih općina po ratnim linijama, na što će naravno Muslimani pristati na sveto nikad jer to bi u praksi bio treći entitet.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 09:15 

Ne vjerujem da će se Mostar dijeliti po etničkim linijama, jer bi se time napravio presedan za podjelu drugih naselja i općina po etničkim linijama što muslimani ne žele, jer bi se time dovelo u pitanje i postojanje Federacije BiH.
Vjerojatno muslimani hoće da im se osiguraju kvote za sudjelovanje u gradskoj vlasti, jer ih u Mostaru ima više od 40%.
Nisam načisto šta je bolje za Hrvate. Ujedinjeni ili podijeljeni Mostar???

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 09:54 

Koji je vama k., ko je uopće došao na tu ideju da neko može podijeliti Mostar? Odmah ću vam reći da od toga nema ništa ni u tehničkom ni u političkom smislu podjela nije moguća. S druge strane kojom se to hebenom logikom vodite kada kažete da bi to bila katastrofa pa već je proračunski, upravno i politički podjeljen Mostar samo nije administrativno, mi smo u ovoj trenutnoj situaciji s "jedinstvenim" Mostarom u k. nemamo dovoljno ljudi da poklopimo niti imamo luksuz izbora, ovako s podijeljenim gradom bi imali puno uređenji grad po svim parametrima.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 09:58 

Pa pogledajte samo bošnjake u Federaciji debela su većina pa im opet "jedinstvena" federacija radi probleme, a mi smo blaga većina u Mostaru i uskurcili smo se kao da nas ima 5puta više, daj malo budite realniji bgmunejebem

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 10:02 

Ne znam što hoćeš, upravo si napisao da je podjela nemoguća i da ne želimo ni jedinstveni Mostar. Što je preostalo?

1164 of 2558 - 45.5%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 10:17 

Ništa i zbog toga smo u k., i nije se moj komentar odnosio na to šta ja hoću već na sve ove gluposti koje su prije mene napisane o nekakvim izdajama, podjelama itd. A zna se da će izbori biti kao i prošli; 6 izbornih jedinica plus gradska, izbor gradonačelnika kroz vijeće, e sad tu ostaju samo sitni detalji za koje se ne zna kao hoće li biti 2 dogradonačelnika hoće li uopće biti ijedan(u što čisto sumnjam i na to se vjv odnosila Čovićeva izjava da popusta), koliko će biti vijećnika po gradskim područjima itd. A ovi ovdje otvaraju temu o nekakvoj izdaju u vidu podjele i još povrh toga ne daju nikakve argumente za to,

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 10:35 

Evo, provjerio sam s ljudima koji su dobro upućeni, i koji ne vole Čovića baš, i koliko oni znaju, nema prodaje niti popuštanja.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 10:53 

I meni je to receno.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 11:01 

Inače, koliko vidim u sustavu, ima tih Čovićevih bespogovornih lojalista, ali i on sam već zna da ima dovoljno snaga za brzi puč (ne samo unutar HNS-a nego i velikog broja županijskih i općinskih organizacija HDZ-a) ukoliko dođe do ozbiljnog popuštanja Muslimanima.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 12:14 

U tom hipotetskom slucaju nemamo mi više sta tražit u Bih ako bi to proslo bez teške reakcije. Ignorantski narod kojeg ne briga i ćao.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 12:22 

useless je napisao/la:
U tom hipotetskom slucaju nemamo mi više sta tražit u Bih ako bi to proslo bez teške reakcije. Ignorantski narod kojeg ne briga i ćao.

Upoznao sam veći broj aktivnih političara.

Loša vijest: Panjine u otprilike 75% slučajeva koji doista imaju puno manji mentalni kapacitet i znanje većeg broja forumaša (dobro, nije im ni zamjeriti, veći dio forumaša je u elitnim profesijama).

Dobra vijest: Kroz izmjenu kadra možeš do ogromnih pozitivnih promjena, i to vrlo brzo. Netko sposobniji se mora "žrtvovati" ulaskom u politiku, i onda povlačiti i ostale.

To na stranu - Čović nije ni izblizu moćan koliko Muslimani misle, i morati će preživjeti ozbiljan puč ako popusti po ključnim pitanjima.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 12:44 

Ministry of Sound je napisao/la:
Dobra vijest: Kroz izmjenu kadra možeš do ogromnih pozitivnih promjena, i to vrlo brzo. Netko sposobniji se mora "žrtvovati" ulaskom u politiku, i onda povlačiti i ostale.

Hdz "reformisti" ovo meni stalno ponavljaju, sustav se mijenja iznutra itd. Ja sam pomalo prestao vjerovati u to jer u svojoj lokalnoj zajednici vidim da su hdz panjine u talu sa nasim najsterotipnijim tajkuncicima krkanima koji imaju lovu i moc. Hdz panjine imaju njihovu potporu i u tom omjeru snaga ne vidim pobjedu hdz reformista.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 12:53 

Ja sam im poručio da su kancerogeno tkivo koje se mora odstraniti i na određeno vrijeme podvrgnuti pročišćavanju (na klupi). Nisu mi odgovorili. Ima OK mlađih tipova (čak nemam previsoke kriterije, gledam samo da se netko aktivira u bilo kakvoj aktivnosti koja je iznad nekog minimuma pozicije), ali ne u kritičnoj većini.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 14:01 

Gazda je napisao/la:
Koji je vama k., ko je uopće došao na tu ideju da neko može podijeliti Mostar? Odmah ću vam reći da od toga nema ništa ni u tehničkom ni u političkom smislu podjela nije moguća. S druge strane kojom se to hebenom logikom vodite kada kažete da bi to bila katastrofa pa već je proračunski, upravno i politički podjeljen Mostar samo nije administrativno, mi smo u ovoj trenutnoj situaciji s "jedinstvenim" Mostarom u k. nemamo dovoljno ljudi da poklopimo niti imamo luksuz izbora, ovako s podijeljenim gradom bi imali puno uređenji grad po svim parametrima.

Mostar je podijeljena po granici dvije elektroprivrede ima 27 godina. Nedostaje samo formalna administrativno podjela (dva općinska suda, gruntovnice i katastra čak i dvije zračne luke)... Sudbina Zračne luke možda ponajbolje pokazuje nemogućnost funkcioniranja zajedničkih gradskih institucija. Zračna luka koja je nekakvih 40 km zračne udaljenosti od mora i duplo manje od Međugorja muku muči sa brojem putnika i prije korone, iako ima odlične komparativne prednosti za razvoj pogotovo nakon izgradnje Pelješkog mosta. Ona je baš obrazac one narodne poslovice "zajednica jadnica".Isto tako s podijeljenim gradom izbjegavaš lov u mutnom, gdje pojedincima u vlasti upravo odgovara ovakva situacija bez izbora gdje se ništa ne radi a plaća uredno stiže... Nebi da je podjeljen grad bilo potrebe za nacionalnom homogenizacijom kad su općinski izbori, već u prvi plan dolazi pitanje ekonomskog razvoja općine i komunalni problemi...Ne bih pogriješio kad bih rekao da bi Zapadni Mostar u razdoblju od 5 do 10 godina prestigao Sarajevo i Banja Luku i postao jedna od najrazvijenijih općina u BiH...Bitno je samo imati političku stabilnost i političare s vizijom koji savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao, jer znaju da će u slučaju nečeg suprotnog biti kažnjeni na izborima.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 14:34 

useless je napisao/la:

Loša vijest: Panjine u otprilike 75% slučajeva koji doista imaju puno manji mentalni kapacitet i znanje većeg broja forumaša (dobro, nije im ni zamjeriti, veći dio forumaša je u elitnim profesijama).

To na stranu - Čović nije ni izblizu moćan koliko Muslimani misle, i morati će preživjeti ozbiljan puč ako popusti po ključnim pitanjima.

Imam dojam da se nekim ljudima s foruma dala vlast u ruke već bi davno imali ne entitet nego državu. O demografiji i drugim stvarima da ne govorim. Nadam se da neke od stvarno pametnih stvari koje se ovdje mogu pročitati netko od tih naših dummies iz politike pročita.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 14:37 

Kome bi dao ? Daramu ? Taj se još uvijek okreće na ulici u mraku i traži nultog Corona pacijenta u Mostaru.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 14:42 

weasel je napisao/la:

Imam dojam da se nekim ljudima s foruma dala vlast u ruke već bi davno imali ne entitet nego državu. O demografiji i drugim stvarima da ne govorim. Nadam se da neke od stvarno pametnih stvari koje se ovdje mogu pročitati netko od tih naših dummies iz politike pročita.

Nagovarao sam neke u početku, ali ne mogu više čiste savjesti, s obzirom da bi to podrazumijevalo da smanje osobni dohodak za barem 50%, i da izlože sebe i obitelj velikim stresovima. U politiku idu uglavnom ljudi kojima je to egzistencijalno pitanje (nehotično potvrdio Kerum neki dan).

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 15:59 

BBC je napisao/la:
Kome bi dao ? Daramu ? Taj se još uvijek okreće na ulici u mraku i traži nultog Corona pacijenta u Mostaru.

Jesi brate psihopata žešći, još čovjek pokušava ignorirati i normalno se odnositi, ali s tobom očito ne ide.

Očito se u Beču okrećeš u mraku da te ne bi neki mujaga, pa prosipas svoje frustracije na drugoga.
Ili ti je dotični pokojnik bio u rodu pa te pogodilo da izvlačiš poslije dva mjeseca ničim izazvan, onda bi i shvatio, u suprotno teža psihopatija.

Imaš čast da da mi jedini na ovome forumu ideš na ignore listu.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:00 

Napokon si napunio 18 godina.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:03 

Naslov teme bi valjda trebao biti izbori u Mostaru 2021?

Ovako na prvu teško povezati o čemu se radi, ali eto nek moderacija vidi.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:33 

weasel je napisao/la:

Nagovarao sam neke u početku, ali ne mogu više čiste savjesti, s obzirom da bi to podrazumijevalo da smanje osobni dohodak za barem 50%, i da izlože sebe i obitelj velikim stresovima. U politiku idu uglavnom ljudi kojima je to egzistencijalno pitanje (nehotično potvrdio Kerum neki dan).

Znas, dosta ih nece i zbog mogucih posljedica, uostalom zasto bi pljuvao ruku koja ga hrani? Veliku vecinu zaboli ona stvar za narodom, neki nemaju kapaciteta da vode farmu al su postavljeni jer su podobni.

Mislim da kroz HDZ nije moguce napravit nikakvu promjenu jer stari kenjci se tesko uce novim trikovima dok mladi nisu birani određenom selekcijom vec na potpuno drugi(pogresan) nacin.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8745 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 350  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, micko52, mrnjav, Tomba17, VUKsaJUGA i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: