HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 kol 2026, 07:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 873 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hasina državotvorna politika
PostPostano: 24 sij 2020, 16:55 

Diablo je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Most se gradi zato što naš turizam, gospodarstvo i ljudi ne mogu čekati 20 ili tko zna koliko godina da se ova nakarada od BiH raspadne. Nama most treba danas. Mi ništa kršiti nećemo, Dayton samo treba biti onakav kakav je potpisan, nas zanima samo i jedino kako postići ravnopravnost Hrvata.

Na osnovu čega mislis da Zagreb nece dozvoliti podjelu bih? Kako je mislite spriječiti? Vojskom,diplomacijom, nekim svojim ugledom ili?Srbija na Uni je realnost kroz sljedecih 20 godina a vi ste u toj prici potpuno nebitan faktor...

Zatvoriće most na Gradiški, i tako nagnati celu zapadnu RS da se momentalno iseli, jer će morati preko Srbije i Mađarske na zapad, a to je skupo. @Divizijina procena.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:01 

Diablo je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Most se gradi zato što naš turizam, gospodarstvo i ljudi ne mogu čekati 20 ili tko zna koliko godina da se ova nakarada od BiH raspadne. Nama most treba danas. Mi ništa kršiti nećemo, Dayton samo treba biti onakav kakav je potpisan, nas zanima samo i jedino kako postići ravnopravnost Hrvata.

Na osnovu čega mislis da Zagreb nece dozvoliti podjelu bih? Kako je mislite spriječiti? Vojskom,diplomacijom, nekim svojim ugledom ili?Srbija na Uni je realnost kroz sljedecih 20 godina a vi ste u toj prici potpuno nebitan faktor...

Zašto kroz 20 godina, zašto ne danas?

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:04 

Politikant je napisao/la:

Dakle tipični perec koji bi bez da trepne utopio HB Hrvate samo da Srbija nije na Uni. Zbog ovakvih stavova mogu samo reći dabogda Srbija bila na Savi u Zagrebu a ne na Uni. Koja ste vi izdajnička gamad gore.

Srećom vas se neće ni pitat ništa, Srbija je svakako na Uni, a u slučaju da HB Hrvati izvise možete dobiti samo još gore od toga.

Jel ti čitaš uopće postove? Nitko vas nema namjeru utopit nigdje ali nismo ludi Srbima pustit da rade što hoće. Pročitaj opet šta si napisao o Srbiji na Savi pa razmisli još jednom tko je izdajnička gamad. Ne ide to kako ste vi smislili. Cijepanje BiH donosi ogromne geopolitičke promjene i treba biti jako pažljiv pri tome. Vi bi se Ad Hoc prilijepili matici, a to što bi nam doveli Srbe pod glavni grad o tome neka pereci misle poslije. E pa ne može to tako.

Diablo je napisao/la:

Ne možemo spriječiti, ali možemo oblikovati događaje tako da nama više odgovaraju. Srbi će se odvojiti kad tad, ali na raspad BiH treba utjecati tako da što više odgovara nama. Neki bi tu dali Srbima 50% BiH, a nama bi ostale mrvice uz Srbiju na uni. To se ne radi tako. Veliki potezi moraju biti dobro promišljeni i planirani.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:05 

Weasel, problem je s tvojim gledanjem da Srbija stvarno već manje više i je na Uni. RS je jedina ozbiljna vlast u BIH i dok RS nije formalno spojena s Beogradom zadnjih je godina sve jača i sve integriranija sa Srbijom, a manje Federacijom.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:14 

A zašto mi nismo nimalo zabrinuti što vam je granica bliže Beogradu, nego što bi Srbija na Uni bila Zagrebu. Totalno niko ne razmišlja o tome, niko to ne vidi kao ikakav problem, a kamoli razlog za paniku, koji se kod vas blago primećuje. Zašto smo mi skroz opušteni zbog blizine vaše granice Beogradu, a vi čupate kosu na zamisao Srbije na Uni? Opustite se malo, popijte pivo.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:19 

daramo je napisao/la:

Odlaganje neodloživog, čavanje Srbije na Drini do zadnjeg Hrvata u BiH, a ona već na Uni.
Krajnji rezultat Hrvata nestalo s 2/3 BiH a Srbija na pola BiH.

Ponavljam već jednom napisano- stvari su bitno drugačije NAKON 5.8.1995.

I da se BIH podijelila ranije, 2/3 ne bi pripalo Hrvatima, samo što bi ostalo pripalo Srbima i još bi dobili čvrstu bazu za komadanje djelova Hrvatske.

Ovako, Hrvatska je očuvala svoje granice, potpuno se homogenizirala i rješila srpsko pitanje, očuvala Hrvate u BIH kao dominantnu skupinu na 15-20% teritorija i stvorila sve pretpostavke da u pravom trenutku rješi pitanje svog pretankog teritorija na jugu i time hrvatsko pitanje u BIH.

E sad, to što je Hrvatskoj veći prioritet "krajina" od Hercegbosne, se tebi ne mora sviđati, ali da si iz Hrvatske, isto bi razmišljao.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:19 

weasel je napisao/la:
Jel ti čitaš uopće postove? Nitko vas nema namjeru utopit nigdje ali nismo ludi Srbima pustit da rade što hoće. Pročitaj opet šta si napisao o Srbiji na Savi pa razmisli još jednom tko je izdajnička gamad. Ne ide to kako ste vi smislili. Cijepanje BiH donosi ogromne geopolitičke promjene i treba biti jako pažljiv pri tome. Vi bi se Ad Hoc prilijepili matici, a to što bi nam doveli Srbe pod glavni grad o tome neka pereci misle poslije. E pa ne može to tako.

Vi malo sporije kopčate gore a? Sa Muslimanima NEMA nikakvog dogovora.
Ili će HB Hrvati biti utopljeni u Muslimansku Federaciju s kojom dolaze Srbija/ Kalifat na Uni.
Ili ćemo uzeti HB i imati Srbiju na Uni.
Pereci revno biraju ovo prvo.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:24 

Carmello Šešelj je napisao/la:
A zašto mi nismo nimalo zabrinuti što vam je granica bliže Beogradu, nego što bi Srbija na Uni bila Zagrebu. Totalno niko ne razmišlja o tome, niko to ne vidi kao ikakav problem, a kamoli razlog za paniku, koji se kod vas blago primećuje. Zašto smo mi skroz opušteni zbog blizine vaše granice Beogradu, a vi čupate kosu na zamisao Srbije na Uni? Opustite se malo, popijte pivo.

Pa što ste onda iselili Iločane i ljude iz Srijema, ako niste bili zabrinuti? Nemoj nama prodavati spike da biste zabrinuti.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:27 

Vujadin je napisao/la:

Milošću Amerikanaca prema vama i Muslimanima, ste i došli do tih 51%, inače bi Republika Srpska bila na 70% kao što je bila sve vreme rata.

Klasična srpska priča, nismo mi napucani, nego su Amerikanci to...Đe bi Srbi šta izgubili.

RS je u trenutku Daytona kontrolirala manje od 49% i teritorij joj se smanjivao.

Vi ste držali 70% jer ste to osvojili na početku rata kad ste bili jedina strana sa vojskom. I držali ste to dok je trajao hrvatsko-muslimanski sukob.

Stvaranjem saveza Hrvata i muslimana i uspostavom HVa kao ozbiljne vojske, vi ste počeli pušit i rat je zaustavljen u trenutcima vašeg PUŠINGA.

Dok god postoji BIH kao međunarodno-priznati faktor, vi imate šansu opet ispušit. U slučaju hrvatsko-muslimanskog saveza.
Vaša je velika sreća da su muslimani ti koji rade sve da tog saveza nikada ne bude.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:28 

U Slovačkoj u Bratislavi se preko mosta u glavnom gradu prelazi u Austriju, šta bi oni tek trebali biti zabrinuti.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:29 

Politikant je napisao/la:

Vi malo sporije kopčate gore a? Sa Muslimanima NEMA nikakvog dogovora.
Ili će HB Hrvati biti utopljeni u Muslimansku Federaciju s kojom dolaze Srbija/ Kalifat na Uni.
Ili ćemo uzeti HB i imati Srbiju na Uni.
Pereci revno biraju ovo prvo.

Kakav dogovor s Muslimanima? Nema nikakva dogovora. Ugrizli su ruku koja ih je hranila i sad ćemo im vratit nazad istom mjerom. Zašto bi danas uzimao mrvice od 20-21% BiH, a sutra možemo uzeti cijelu federaciju u pogodnom trenutku ili barem veći dio nje. Muslimani masovno sele i propadaju i u takvom trenutku vi navaljujete na podjele. Kad budu kompletno kolabirali i propali do temelja, kad ih bude 600-700k od čega preko pola u SA-TU-Ze, tada treba uzeti što nas je volja i doviđenja. Tko god pristane na podjelu ispod 5 naših županija i povijesno Hrvatskog Bihaća je lud.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:31 

Grunf je napisao/la:

Pa što ste onda iselili Iločane i ljude iz Srijema, ako niste bili zabrinuti? Nemoj nama prodavati spike da biste zabrinuti.

Iselili smo i iz Like, severne Dalmacije, Banije, Korduna, i sa 70 i kusur posto BiH. Gde god da smo se pojavili, i vi i Muslimani ste dobili nogom u dupe, tako da ne izvlači dva slučaja iz gomile slučaja da bi dokazao nešto. Možeš samo da dokažeš nivo iq-a i potvrdu moje tvrdnje da ste vi zabrinuti, a mi ne. Zašto? Uzmite još jedno pivo pobogu.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:32 

Vujadin je napisao/la:

Most se gradi jer vam je dato do znanja da taj Neum nikad neće postati Hrvatska, već vam ostaju tu carine i granica do daljnjeg. .

Pa mi ni ne očekujemo da to postane Hrvatska do daljnjega. To što vi očekujete da ćete svakim trenom postati dio Srbije je vaša megalomanija. Ja ti garantiram da nećete biti jedan dan kraće u BIH nego taj Neum.

Smisao mosta je da se održavanje statusa quo u BIH ne može negativno odraziti na Hrvatsku. Muslimani će imati priliku gledati kako je s jedne strane funckionalna država članica EU, a s druge strane oni ostaju u smogostanu i kaosu.

Trenutni status quo je gori po njih negoli po nas. 1993. smo trpjeli žestoke pritiske zbog podrške Hercegbosni i još imali trećinu Hrvatske pod okupacijom. Danas Hrvatsku zbivanja u BIH uopće ne tangiraju, a istovremeno je unutar BIH gore stanje po muslimane negoli po Hrvate. Imaju sreće što ste vi potpisali 49%, inače bi im se još raširili do Bihaća.

Danas se oni urušavaju sami od sebe.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:33 

Tko je zabrinut? :biceovodobro Bili ste kod Karlovca, bili ste na Vlašiću, pa niste više. Život ide dalje...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:34 

Mar-kan je napisao/la:

Tko je zabrinut? :biceovodobro Bili ste kod Karlovca, bili ste na Vlašiću, pa niste više. Život ide dalje...

Bili su i na Karavnakama. Zaisli samo da im j netko rekao da će 100 godina kasnije pola BIH smatrati uspjehom.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:37 

Grunf je napisao/la:

Iselili smo i iz Like, severne Dalmacije, Banije, Korduna, i sa 70 i kusur posto BiH. Gde god da smo se pojavili, i vi i Muslimani ste dobili nogom u dupe, tako da ne izvlači dva slučaja iz gomile slučaja da bi dokazao nešto. Možeš samo da dokažeš nivo iq-a i potvrdu moje tvrdnje da ste vi zabrinuti, a mi ne. Zašto? Uzmite još jedno pivo pobogu.

Prvo ste krenuli of Iloka i Tovarnika. 20.000 Hrvata vam je bila velika opasnost u vašim ludim glavama. Pokušali ste dati nogom u dupe, ali niste uspjeli. I zato ste nabrijani na ponovni pokušaj. Mi pijuckam i čekamo vaše osamostaljenjem RS-a već 20 godina. Ništa, isprazne tlapnje mitomana. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:38 

Mar-kan je napisao/la:

Vi iz BiH uglavnom niste. Ovi vaši iz matice ogromnom većinom gledaju Srbiju na Uni kao težak bezbednosni problem.

Vrh

divizija je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Milošću Amerikanaca prema vama i Muslimanima, ste i došli do tih 51%, inače bi Republika Srpska bila na 70% kao što je bila sve vreme rata.

Klasična srpska priča, nismo mi napucani, nego su Amerikanci to...Đe bi Srbi šta izgubili.

RS je u trenutku Daytona kontrolirala manje od 49% i teritorij joj se smanjivao.

Vi ste držali 70% jer ste to osvojili na početku rata kad ste bili jedina strana sa vojskom. I držali ste to dok je trajao hrvatsko-muslimanski sukob.

Stvaranjem saveza Hrvata i muslimana i uspostavom HVa kao ozbiljne vojske, vi ste počeli pušit i rat je zaustavljen u trenutcima vašeg PUŠINGA.

Dok god postoji BIH kao međunarodno-priznati faktor, vi imate šansu opet ispušit. U slučaju hrvatsko-muslimanskog saveza.
Vaša je velika sreća da su muslimani ti koji rade sve da tog saveza nikada ne bude.

Kakav savez, kakve pizdarije. Da nije Amerikanaca, Srpska bi ostala na 70%.
Sklopite opet savez sa Muslimanima, no problemo.
Ništa lakše nego taj savez razjebati sa par Sandžaklija.

A ovaj put ulazi u rat i Srbija, pa nećete ratovati sa milion i kusur Srba preko Drine, već sa 7 miliona.
Ionako je netrpeljivost u Srbiji i prema jednima i drugima ogromna i to se mora izduvati.

Vrh

divizija je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Bili su i na Karavnakama. Zaisli samo da im j netko rekao da će 100 godina kasnije pola BIH smatrati uspjehom.

O tome i govorimo - tko bi trebao biti zabrinut. Tko rapidno gubi teritorije zadnjih 30 god? :neznam

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:41 

Mar-kan je napisao/la:

Vi iz BiH uglavnom niste. Ovi vaši iz matice ogromnom većinom gledaju Srbiju na Uni kao težak bezbednosni problem.

Kao i vi na Hrvatsku na Dunavu.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:41 

Grunf je napisao/la:

Prvo ste krenuli of Iloka i Tovarnika. 20.000 Hrvata vam je bila velika opasnost u vašim ludim glavama. Pokušali ste dati nogom u dupe, ali niste uspjeli. I zato ste nabrijani na ponovni pokušaj. Mi pijuckam i čekamo vaše osamostaljenjem RS-a već 20 godina. Ništa, isprazne tlapnje mitomana. :biceovodobro

Kakve veze ima gde smo počeli.

I mi pijuckamo i čekamo kada ćete dobiti politička prava u zemlji u kojoj ste konstitutivan narod.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:42 

Grunf je napisao/la:

Kao i vi na Hrvatsku na Dunavu.

Ne, ne gledamo na vas kao pretnju.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:45 

I mi pijuckamo i čekamo kada ćete dobiti politička prava u zemlji u kojoj ste konstitutivan narod.

Sad cemo se naprđivati? :zubati
Npr. Mi pijuckamo i čekamo kad planirate da se vratite na vjekovnu srpsku zemlju na KiM? O pravima da i ne govorimo...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:45 

Vujadin je napisao/la:

Kakav savez, kakve pizdarije. Da nije Amerikanaca, Srpska bi ostala na 70%.
Sklopite opet savez sa Muslimanima, no problemo.
Ništa lakše nego taj savez razjebati sa par Sandžaklija.

A ovaj put ulazi u rat i Srbija, pa nećete ratovati sa milion i kusur Srba preko Drine, već sa 7 miliona.
Ionako je netrpeljivost u Srbiji i prema jednima i drugima ogromna i to se mora izduvati.

Ma da, Amerikanci su to, đe bi vi šta izgubili. Klasična srpska megalomanija.

Srbija ti je učinila sve što je mogla da vam pomogne. Apsolutno sve. Vaš problem je što su Srbijanci obični lajavci. Bilo je njih po milijun na ušću i Gazimestanu i prije trideset godina, isto su bili nabrijani, ali kad je trebalo ostavit kosti oko Vukovara i Zadra, niđe nikoga. I to onda kad su imali totalnu oružanu premoć.

I sad ti misliš da će ta Srbija s nečime uletjeti? Oće do prvog ljesa, onda ništa. prdac u rosu ko i onomad. Odi rađe zapali sviječu Majci Božijoj i zahvali se na Željku Komšiću, Kaplanu i sličnim budalama. Ti su učinili za srpsku stvar više od Karađorđa i Vojvode Mišića.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2020, 17:48 

Mar-kan je napisao/la:

Sad cemo se naprđivati? :zubati
Npr. Mi pijuckamo i čekamo kad planirate da se vratite na vjekovnu srpsku zemlju na KiM? O pravima da i ne govorimo...

Pa prvi je počeo sa dečijim ponašanjem. Sad, što si se i ti uključio u retardirano klinačko nadjebavanje, to je već do tebe. Planiramo kad Amerikanci odu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 873 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Fredericktown, Tomba17 i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: