zet je napisao/la:
Ali zaista. Moze li mi netko objasniti zasto Bosnjaci na Klixu i ostalim njihovim medijima toliko mrze Hrvate? Mislim, ne ocekujem da nas vole, oprosti boze, ali da rigaju dvostruko vise mrznje s dvostruko vise strasti prema Hrvatima nego Srbima - tose nisam nado.
Nema tog clanka o Srbima na Klixu, pa makar bio i clanak u kojem Dodik pisa po “muslimanima i njihovom ustavu” koji moze izazvati toliko, kolicinski i sadrzajno, mrznje kao primjerice clanak o kruznom toku ofarbanom u crveno-bijele kvadratice u nekom seocetu u opcini Citluk.
Ima nas, kazu 7%, u Sarajevu i ostalim bosnjackim kantonima smo statisticka pogreska…znaci prosjecni Bosnjak vidi Hrvata samo na televiziji a uzivo jednom godisnje kada krene na more. Ja bi ocekivao da oni vise trigeriraju na one koji su ih genocidisali ali to uopce nije slucaj. Oni trigeriraju na sve hrvatsko.
Kako to objasniti?
Molim objektivne odgovore, bez trolanja i niskih strasti.
Ne prepoznajemo njihovu božansku narav, njihovu patnju, njihove strahove itd.
Valjda im je netko nametnuo neku prosvjetiteljsku ulogu kojoj nisu dorasli. Pazi, oni bi nametali neki kulturološki krug svima, a toliko žude za odobravanjem svog narativa.