|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 48 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 04 lis 2009, 21:15 |
|
|
|
Hangar na Veleprometu! To je zloglasni hangar u kojem je muceno na stotine Hrvata i pripadnika ostalih nacionalnosti! Mnogi su u hangarima na Veleprometu podlegli mukama, ostali su iz Veleprometa prebaceni u druge logore!
| Privitak/ci: |

K1024_Rujan 2007 025.JPG [ 81.98 KiB | Pogledano 6424 put/a. ]
|
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 04 lis 2009, 21:18 |
|
|
|
Mjesto masnovne gorbnice na Ovcari iz koje je ekshumirano dvjesto zrtava, mahom ranjenika iz vukovarske bolnice i civila koji su prije toga muceni u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovcara!

K1024_Rujan 2007 095.JPG [ 158.35 KiB | Pogledano 6421 put/a. ]
|

K1024_Rujan 2007 089.JPG [ 148.89 KiB | Pogledano 6421 put/a. ]
|

K1024_Rujan 2007 086.JPG [ 113.5 KiB | Pogledano 6421 put/a. ]
|
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 04 lis 2009, 21:19 |
|
|
|
Spomen ploca na mjestu stradanja na Ovcari!

K1024_Rujan 2007 094.JPG [ 94.51 KiB | Pogledano 6420 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 05 lis 2009, 16:45 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2009, 14:15 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb - moj rodni grad
|
|
Evo još nekoliko slika od mog posjeta...
Opaska: Memorijalno groblje2

PICT0090x1.jpg [ 71.81 KiB | Pogledano 6407 put/a. ]
|
Opaska: Memorijalno groblje1

PICT0088x1.jpg [ 53.96 KiB | Pogledano 6407 put/a. ]
|
_________________ Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Anton
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 06 lis 2009, 08:02 |
|
Pridružen/a: 26 kol 2009, 10:51 Postovi: 109 Lokacija: među cmiljem, rudeljom i dračom
|
Evo i jedne moje fotografije, kad ih već stavljate. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TinkiVinki
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 07 lis 2009, 18:52 |
|
|
|
Hrvatski dokumetarci boluju i pate od jednostranosti jednostavno nije moguce videti suprotno misljenje u filmu.Ovaj dokumetarac je tipican primer toga,ne daj boze da se cuje druga strana.Vukovar poslednji rez neko gore rece kako relativizuje ono sto se dogadjalo, pa da verovatno zbog onih dizanja srpskih kuca u vazduh po Vukovaru i terora koji su sprovodili Mercepovci,ne moze u necijoj svesti Srbin biti zrtva nasih domoljuba nikako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 07 lis 2009, 21:40 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: Hrvatski dokumetarci boluju i pate od jednostranosti jednostavno nije moguce videti suprotno misljenje u filmu.Ovaj dokumetarac je tipican primer toga,ne daj boze da se cuje druga strana.Vukovar poslednji rez neko gore rece kako relativizuje ono sto se dogadjalo, pa da verovatno zbog onih dizanja srpskih kuca u vazduh po Vukovaru i terora koji su sprovodili Mercepovci,ne moze u necijoj svesti Srbin biti zrtva nasih domoljuba nikako. Trebali su pozvati komsije, lokalne i pristigle Cetnike da im kazu kako, kad i gdje su im poklali rodbinu i prijatelje i gdje su im kosti! Al nam iskustvo govori da ne zele! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TinkiVinki
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 07 lis 2009, 22:40 |
|
|
mara je napisao/la: TinkiVinki je napisao/la: Hrvatski dokumetarci boluju i pate od jednostranosti jednostavno nije moguce videti suprotno misljenje u filmu.Ovaj dokumetarac je tipican primer toga,ne daj boze da se cuje druga strana.Vukovar poslednji rez neko gore rece kako relativizuje ono sto se dogadjalo, pa da verovatno zbog onih dizanja srpskih kuca u vazduh po Vukovaru i terora koji su sprovodili Mercepovci,ne moze u necijoj svesti Srbin biti zrtva nasih domoljuba nikako. Trebali su pozvati komsije, lokalne i pristigle Cetnike da im kazu kako, kad i gdje su im poklali rodbinu i prijatelje i gdje su im kosti! Al nam iskustvo govori da ne zele!  A mogli su i ovi koji su se pojavljivali u filmu da progovore koju o teroru nad Srbima u Vukovaru ko ih je to ubijao i ko im je dizao kuce i lokale u vazduh po gradu.Gledao sam ovaj serijal ali to blage veze nema sa dokumetarcem,svi duvaju istu tikvu,zesce jednostran film mogli su da nadju neke likove i po Srbiji koji su ucestvovali u svemu tome ili domace Vukovarcane koji danas zive u Srbiji da se dobije jedna realna slika tih sukoba tamo ovako to izgleda isuvise jednostran pogled na sve to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 07 lis 2009, 23:01 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: mara je napisao/la: Trebali su pozvati komsije, lokalne i pristigle Cetnike da im kazu kako, kad i gdje su im poklali rodbinu i prijatelje i gdje su im kosti! Al nam iskustvo govori da ne zele!  A mogli su i ovi koji su se pojavljivali u filmu da progovore koju o teroru nad Srbima u Vukovaru ko ih je to ubijao i ko im je dizao kuce i lokale u vazduh po gradu.Gledao sam ovaj serijal ali to blage veze nema sa dokumetarcem,svi duvaju istu tikvu,zesce jednostran film mogli su da nadju neke likove i po Srbiji koji su ucestvovali u svemu tome ili domace Vukovarcane koji danas zive u Srbiji da se dobije jedna realna slika tih sukoba tamo ovako to izgleda isuvise jednostran pogled na sve to. Odi si u videoklub i iznajmi film o teletabisima, jer je to ocito jedino sto razumijes, mozda nadjes odgovor! Cetnici jedva cekaju pricati o pokoljima koje su cinili! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TinkiVinki
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 07 lis 2009, 23:41 |
|
|
mara je napisao/la: TinkiVinki je napisao/la: A mogli su i ovi koji su se pojavljivali u filmu da progovore koju o teroru nad Srbima u Vukovaru ko ih je to ubijao i ko im je dizao kuce i lokale u vazduh po gradu.Gledao sam ovaj serijal ali to blage veze nema sa dokumetarcem,svi duvaju istu tikvu,zesce jednostran film mogli su da nadju neke likove i po Srbiji koji su ucestvovali u svemu tome ili domace Vukovarcane koji danas zive u Srbiji da se dobije jedna realna slika tih sukoba tamo ovako to izgleda isuvise jednostran pogled na sve to.
Odi si u videoklub i iznajmi film o teletabisima, jer je to ocito jedino sto razumijes, mozda nadjes odgovor! Cetnici jedva cekaju pricati o pokoljima koje su cinili!  Tvrdim da ovo nije ni d od ozbiljnog dokumetarca, imas na primer negde gde onaj Babic prica i izracunava kako su unistili oko 600 tenkova a pred pad Vukovara negde u predzadnjoj ili zadnjoj epizodi kaze lik ostao bez municije za RB i kaze iz pravca Borova sela ide 150 tenkova to je bio kraj.To se zove inflacija tenkova, pa ko da je cela JNA plus SSSR napadala Vukovar.To je samo jedna stvar koja bi u ozbiljnom dokuentarcu mogla da dobije neku normalnu cifru otprilike itd.Ali svako ima pravo na svoje misljenje tebi i drugima se ovo svidja meni ne i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 08 lis 2009, 11:59 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: mara je napisao/la: Odi si u videoklub i iznajmi film o teletabisima, jer je to ocito jedino sto razumijes, mozda nadjes odgovor! Cetnici jedva cekaju pricati o pokoljima koje su cinili!  Tvrdim da ovo nije ni d od ozbiljnog dokumetarca, imas na primer negde gde onaj Babic prica i izracunava kako su unistili oko 600 tenkova a pred pad Vukovara negde u predzadnjoj ili zadnjoj epizodi kaze lik ostao bez municije za RB i kaze iz pravca Borova sela ide 150 tenkova to je bio kraj.To se zove inflacija tenkova, pa ko da je cela JNA plus SSSR napadala Vukovar.To je samo jedna stvar koja bi u ozbiljnom dokuentarcu mogla da dobije neku normalnu cifru otprilike itd.Ali svako ima pravo na svoje misljenje tebi i drugima se ovo svidja meni ne i to je to. Cim teletabis pupot tebe kaze da je dokumentarni serijal HEROJI VUKOVARA neozbiljan, znaci da su decki pogodili u srz i posao odradili kako treba! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 08 lis 2009, 13:28 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: mara je napisao/la: Odi si u videoklub i iznajmi film o teletabisima, jer je to ocito jedino sto razumijes, mozda nadjes odgovor! Cetnici jedva cekaju pricati o pokoljima koje su cinili!  Tvrdim da ovo nije ni d od ozbiljnog dokumetarca, imas na primer negde gde onaj Babic prica i izracunava kako su unistili oko 600 tenkova a pred pad Vukovara negde u predzadnjoj ili zadnjoj epizodi kaze lik ostao bez municije za RB i kaze iz pravca Borova sela ide 150 tenkova to je bio kraj.To se zove inflacija tenkova, pa ko da je cela JNA plus SSSR napadala Vukovar.To je samo jedna stvar koja bi u ozbiljnom dokuentarcu mogla da dobije neku normalnu cifru otprilike itd.Ali svako ima pravo na svoje misljenje tebi i drugima se ovo svidja meni ne i to je to. da nisi tako ćoškast još bi koja mogla u tebe. ti patiš od stava da sve mora biti koliko toliko izjednačeno bilo u političkom bilo u vojnom smislu. e pa to nije bilo tako. ti lokali koji su išli u zrak i šatro nestajući vukovarci srbi bili su samo priča kojom se trebalo uvući u igru i one neodlučne srbe. ako su se ubijali srbi prije napada na vukovar kako to da su masovno izlazili iz podruma nakon pada i to iz podruma gdje su bili sa hrvatima? pa su poslije otkucavali sve koji su branitelji, koji su pjevali hrvatske pjesme a jedna žena, na tv-u kaže toliko su od krvoločnih ustaša bili ugroženi da se nisu usudili kruh nazvati hlebom!?! ta žena je mrtva hladna ispaljivala imena branitelja a 3 mjeseca su jr ti isti branitelji hranili i grijali. prigovaraš realnosti? kolikogod to bilo tenkova 200,300, 600 nije bitno. brojka je možda i napuhana iako je sigurno da je pogođeno nekoliko stotina tenkova i borbenih vozila. to što ti kao asrbin ne možeš mentalno podnijeti da je sva tvoja srpska vojska vrijedila manje od zadnjeg metka vukovarskog branitelja tvoj je problem i kako ćeš svoje srbe ti opravdati ne zanima me. ostaje činjenica da ves šaka ljudi jebala 3 mjeseca pobila vas na tisuće i izgubila tek kad nije imala više niti metka za opalit. a to što je tvoja bratija tijekom rata bježala, gubila, cvilila, iako je imala i oružja i brojke za otpor to govori samo o srpskom moralu i istinskoj duhovnoj snazi koju srbin nema niti ju je ikad imao. imao je samo autoiluziju koju nikada nije oživotvorio i radi koje sada mora izmišljati kojekakve akrobacije kao ti s generalom stipetićem u jednoj drugoj temi, da bi otjerao bolnu spoznaju iz svoje glave; da u prošlom ratu srpski vojnik bez višestruke prednosti nije vrijedio pišiva boba!
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 08 lis 2009, 13:31 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Serijal Heroji Vukovara, kako mu i ime kaže, govori o herojima Vukovara, dakle o braniteljima toga grada i njihovim doživljajima za vrijeme obrane, te boravka u srpskim logorima, a ne o agresorima i njihovim domaćim kvislinzima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TinkiVinki
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 08 lis 2009, 21:00 |
|
|
caporegime je napisao/la: TinkiVinki je napisao/la: Tvrdim da ovo nije ni d od ozbiljnog dokumetarca, imas na primer negde gde onaj Babic prica i izracunava kako su unistili oko 600 tenkova a pred pad Vukovara negde u predzadnjoj ili zadnjoj epizodi kaze lik ostao bez municije za RB i kaze iz pravca Borova sela ide 150 tenkova to je bio kraj.To se zove inflacija tenkova, pa ko da je cela JNA plus SSSR napadala Vukovar.To je samo jedna stvar koja bi u ozbiljnom dokuentarcu mogla da dobije neku normalnu cifru otprilike itd.Ali svako ima pravo na svoje misljenje tebi i drugima se ovo svidja meni ne i to je to.
da nisi tako ćoškast još bi koja mogla u tebe. ti patiš od stava da sve mora biti koliko toliko izjednačeno bilo u političkom bilo u vojnom smislu. e pa to nije bilo tako. ti lokali koji su išli u zrak i šatro nestajući vukovarci srbi bili su samo priča kojom se trebalo uvući u igru i one neodlučne srbe. ako su se ubijali srbi prije napada na vukovar kako to da su masovno izlazili iz podruma nakon pada i to iz podruma gdje su bili sa hrvatima? pa su poslije otkucavali sve koji su branitelji, koji su pjevali hrvatske pjesme a jedna žena, na tv-u kaže toliko su od krvoločnih ustaša bili ugroženi da se nisu usudili kruh nazvati hlebom!?! ta žena je mrtva hladna ispaljivala imena branitelja a 3 mjeseca su jr ti isti branitelji hranili i grijali. prigovaraš realnosti? kolikogod to bilo tenkova 200,300, 600 nije bitno. brojka je možda i napuhana iako je sigurno da je pogođeno nekoliko stotina tenkova i borbenih vozila. to što ti kao asrbin ne možeš mentalno podnijeti da je sva tvoja srpska vojska vrijedila manje od zadnjeg metka vukovarskog branitelja tvoj je problem i kako ćeš svoje srbe ti opravdati ne zanima me. ostaje činjenica da ves šaka ljudi jebala 3 mjeseca pobila vas na tisuće i izgubila tek kad nije imala više niti metka za opalit. a to što je tvoja bratija tijekom rata bježala, gubila, cvilila, iako je imala i oružja i brojke za otpor to govori samo o srpskom moralu i istinskoj duhovnoj snazi koju srbin nema niti ju je ikad imao. imao je samo autoiluziju koju nikada nije oživotvorio i radi koje sada mora izmišljati kojekakve akrobacije kao ti s generalom stipetićem u jednoj drugoj temi, da bi otjerao bolnu spoznaju iz svoje glave; da u prošlom ratu srpski vojnik bez višestruke prednosti nije vrijedio pišiva boba! Samo potvrdjujes ono sto sam napisao na kraju mog prvog posta,ne moze Srbin u tvojoj svesti biti zrtva branitelja nikako. Nevarovatno koliko si sklon idealizovanju hrvatske strane u ovim ratovima, a kako mozes i da razmisljas drugacije kad na primer u ovom serijalu od 10 epizoda ni jedan Hrvat u Vukovaru nije ucinio nista lose ni jednom Srbinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Anton
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 09 lis 2009, 16:28 |
|
Pridružen/a: 26 kol 2009, 10:51 Postovi: 109 Lokacija: među cmiljem, rudeljom i dračom
|
TinkiVinki je napisao/la: Hrvatski dokumetarci boluju i pate od jednostranosti jednostavno nije moguce videti suprotno misljenje u filmu.Ovaj dokumetarac je tipican primer toga,ne daj boze da se cuje druga strana.Vukovar poslednji rez neko gore rece kako relativizuje ono sto se dogadjalo, pa da verovatno zbog onih dizanja srpskih kuca u vazduh po Vukovaru i terora koji su sprovodili Mercepovci,ne moze u necijoj svesti Srbin biti zrtva nasih domoljuba nikako. Htio sam odgovoriti na nekoliko poruka, ali u biti neću, muka mi je od tih četničkih sranja koje ovaj prosipa. Pa idem postaviti jedno, retoričko, pitanje. Zašto Srbi ne snime "Heroji Novog Sada"?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 10 lis 2009, 11:26 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: caporegime je napisao/la: da nisi tako ćoškast još bi koja mogla u tebe. ti patiš od stava da sve mora biti koliko toliko izjednačeno bilo u političkom bilo u vojnom smislu. e pa to nije bilo tako. ti lokali koji su išli u zrak i šatro nestajući vukovarci srbi bili su samo priča kojom se trebalo uvući u igru i one neodlučne srbe. ako su se ubijali srbi prije napada na vukovar kako to da su masovno izlazili iz podruma nakon pada i to iz podruma gdje su bili sa hrvatima? pa su poslije otkucavali sve koji su branitelji, koji su pjevali hrvatske pjesme a jedna žena, na tv-u kaže toliko su od krvoločnih ustaša bili ugroženi da se nisu usudili kruh nazvati hlebom!?! ta žena je mrtva hladna ispaljivala imena branitelja a 3 mjeseca su jr ti isti branitelji hranili i grijali. prigovaraš realnosti? kolikogod to bilo tenkova 200,300, 600 nije bitno. brojka je možda i napuhana iako je sigurno da je pogođeno nekoliko stotina tenkova i borbenih vozila. to što ti kao asrbin ne možeš mentalno podnijeti da je sva tvoja srpska vojska vrijedila manje od zadnjeg metka vukovarskog branitelja tvoj je problem i kako ćeš svoje srbe ti opravdati ne zanima me. ostaje činjenica da ves šaka ljudi jebala 3 mjeseca pobila vas na tisuće i izgubila tek kad nije imala više niti metka za opalit. a to što je tvoja bratija tijekom rata bježala, gubila, cvilila, iako je imala i oružja i brojke za otpor to govori samo o srpskom moralu i istinskoj duhovnoj snazi koju srbin nema niti ju je ikad imao. imao je samo autoiluziju koju nikada nije oživotvorio i radi koje sada mora izmišljati kojekakve akrobacije kao ti s generalom stipetićem u jednoj drugoj temi, da bi otjerao bolnu spoznaju iz svoje glave; da u prošlom ratu srpski vojnik bez višestruke prednosti nije vrijedio pišiva boba!
Samo potvrdjujes ono sto sam napisao na kraju mog prvog posta,ne moze Srbin u tvojoj svesti biti zrtva branitelja nikako. Nevarovatno koliko si sklon idealizovanju hrvatske strane u ovim ratovima, a kako mozes i da razmisljas drugacije kad na primer u ovom serijalu od 10 epizoda ni jedan Hrvat u Vukovaru nije ucinio nista lose ni jednom Srbinu. sigurno da je nešto zla učinjeno i srbima. na svakom ratištu pomalo. ali uspoređivati pojedinačne zločine uglavnom iz osvete i bijesa sa institucionaliziranim, organiziranim zločinom kao općeprihvaćenom metodom kod srba je van svake rasprave. u tvoj mozak jednostavno svijest neće i možemo odmah prekinuti svaku raspravu.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DEFENSE
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 10 lis 2009, 14:10 |
|
|
mara je napisao/la: Dokumentarni serijal "HEROJI VUKOVARA" nije neka serija koja se samo tako pogleda. Koliko je bolnih sjecanja hrabro ali bez mrznje, sabrano i detaljirano izreceno unatoc kalvarije koju su prosli svi sudionici i njihovi suborci, prijatelji, ocevi, majke, braca, sestre, supruge, djeca, susjedi, poznanici i ljudi koje mozda nisu ni primjetili u zivotu prije tog pakla, zavrijedjuje najdublje postovanje! Svakog petka sam jedva cekala zavrsetak dnevnika i pocetak emitiranja.Tesko je meni koja to nisam prosla gledati, slusati i otici na ta mjesta, proci tim putevima, stajati na stratistima, a kako je tek onda njima koji su osjetili zvjersku mrznju svojih do jucer komsija i nepoznatih barbara koji su dosli s namjerom okoncati im zivote na najbestijalniji nacin koji si zdrav ljudski um ne moze ni zamisliti? Svaka epizoda je puna sjecanja na poginule, nestale, na one hrabre ljude koji su mrznju platili zivotom! To su imena heroja, nasih heroja kojih se danas malo tko sjeca. Danas su heroji neki pjevaci ili neki olosi koji ne zavrijedjuju da ih se spomene a imena nasih heroja koji su nas zaduzili za zivota koji zive tu negdje pored nas ili su kosti ostavili negdje u masovnoj grobnici, necijem bunaru, dvoristu ili u srbocetnickom logoru su nam nepoznata! Zalosno ali istinito! To je nasa danasnjica. Neki se mozda jos i sjecaju vijesti o razmjenama, razmjenama koje su se odugovlacile, razmjena na kojima najblizi clanovi obitelji nisu prepoznavali svoje najmilije! Trebamo se toga sjetit, trebamo se sjetit kalvarije koju su ti ljudi prosli za sve nas, straha i bola koji su nas pratili tih dana. Nije to bilo tako davno da bi se bacilo u zaborav, da bi postalo nebitno! Serijal ""HEROJI VUKOVARA" je jedinstven projekt koji je pokrenio pokojni Marko Babic. Taj serijal je vratio sjecanja, informirao siroku javnost o istini te herojske bitke za herojski grad i protreso savjest u mnogima! Prvi put je emitiran tako dobar i istinit dokumentarac o tom vremenu u tom paklu! Nitko, niti jedan reziser nama ne moze prenijeti istinu kao ljudi koji su svjedoci te istine, kao ljudi koji sami povijest pisu! Hvala Bogu ima ljudi koji nisu poznavali ili ne poznaju te nase heroje osobno ali ih se sjete, tiho i mirno! Heroji nasi vjecna vam hvala i slava!  Nemam što dodati  osim da znam osobno mnoge momke iz serijala a nažalost nisam nikad upoznao pok.Marka Babića svim Vukovarskim ratnicima i stradalim civilima neka je laka Hrvatska zemlja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 20 lis 2009, 09:30 |
|
|
|
U epizodi o borbama u Hercegovackoj i Slavonskoj ulici koja je sinoc ponovo emitirana, zapovjednik Mirko Brekalo greskom govori kako je u proboj otisao 13. listopada. Otisao je 13. studenog u proboj. Cisto da ne bi netko rekao kako su zapovjednici napustili grad mjesec dana prije pakla zvani pad!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 20 lis 2009, 23:38 |
|
|
TinkiVinki je napisao/la: ... daj prestani prosipat te svoje cetnicke mantre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 21 lis 2009, 09:27 |
|
|
|
U epizodi o Hercegovackoj je s mukom i vidljivo jakim emocijama govorio Nenad Gagic. Nenad Gagic je inace sin pravoslavnog svecenika i Hrvatice. Po njegovoj izjavi mu je otac, kad mu je priopcio da ima namjeru ici u rat i stati na stranu domovine, rekao, a sta si drugo mislio?! Njegov brat je preminuo od posljedica logorskih tortura!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Anton
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 21 lis 2009, 22:20 |
|
|
mara je napisao/la: U epizodi o Hercegovackoj je s mukom i vidljivo jakim emocijama govorio Nenad Gagic. Nenad Gagic je inace sin pravoslavnog svecenika i Hrvatice. Po njegovoj izjavi mu je otac, kad mu je priopcio da ima namjeru ici u rat i stati na stranu domovine, rekao, a sta si drugo mislio?! Njegov brat je preminuo od posljedica logorskih tortura! Svaka čast, to je pravi domoljub i Hrvat!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 22 lis 2009, 10:16 |
|
|
Anton je napisao/la: mara je napisao/la: U epizodi o Hercegovackoj je s mukom i vidljivo jakim emocijama govorio Nenad Gagic. Nenad Gagic je inace sin pravoslavnog svecenika i Hrvatice. Po njegovoj izjavi mu je otac, kad mu je priopcio da ima namjeru ici u rat i stati na stranu domovine, rekao, a sta si drugo mislio?! Njegov brat je preminuo od posljedica logorskih tortura! Svaka čast, to je pravi domoljub i Hrvat! Na grobu njegova oca je isklesana sahovnica! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Heroji Vukovara Postano: 26 lis 2009, 18:40 |
|
|
Veceras se emitira epizoda "Peyton" nazvana po djelu naselja u Borovu Naselju, jedna od zadnjih tocaka bojista, tu se pruzao zadnji otpor neprijatelju! S posebnim herojstvom, zarom, iskrenoscu i snagom u ovoj epizodi svoje teske zadnje trenutke obrane i krvave dane u logorima iznose braca Josic, Vlatko Voloder kao i drugi branitelji! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|