|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 86 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 21:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43526 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Karabaja je napisao/la: HNS pokazuje znakove dobre volje. Ovo bi mogao biti put ka rješenju nesporazuma Kad hambasada pokaže znakove dobre volje onda se nadaj za svoju SDA, HDZ BiH bi davno formirao vlast sa SDA da se samo njih pita, ipak su to stari talovi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 21:55 |
|
|
Za cetiri godine cemo izbaciti Bosnjake iz vlasti i na razini Federacije Srbi-Hrvati-Ostali
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:01 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Ja jos ne vidjeh hadziju iz reda ostalih. A Dinček je hadzija i bivsi SDA-ovac.
Koje li „utjesne mogucnosti“ samo padaju vama na um. LOL
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:03 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11703 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
daramo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: HNS pokazuje znakove dobre volje. Ovo bi mogao biti put ka rješenju nesporazuma Kad hambasada pokaže znakove dobre volje onda se nadaj za svoju SDA, HDZ BiH bi davno formirao vlast sa SDA da se samo njih pita, ipak su to stari talovi. Pa nema tu sta ambasada, i ive stranke imaju glasova ko SDA, sami smo birali
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:04 |
|
|
Ko je ovaj Kajan, slabo znam o njemu. Vjerovatno neki Hercegovac koji vas zna u dušu i prokužio vas više nego mi ostali.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62622 Lokacija: DAZP HQ
|
mirusvijetu je napisao/la: Ko je ovaj Kajan, slabo znam o njemu. Vjerovatno neki Hercegovac koji vas zna u dušu i prokužio vas više nego mi ostali. prolupao od HVO granata po glavi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Baš.  Ti bi trebao kao moderator kaznuti matorog debila. A ne povladjivati uvredama i njegovim retardiranim ispadima. Lik je degen. A odobravati njegov degenizam je? Sta? U pravu si. Ne samo da treba, nego dodao bih i mora kazniti ispade. Da, treba i mora. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1316 of 2558 - 51.45%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
HNS je privatna nevladina organizacija!
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
|
dudu je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Ko je ovaj Kajan, slabo znam o njemu. Vjerovatno neki Hercegovac koji vas zna u dušu i prokužio vas više nego mi ostali. prolupao od HVO granata po glavi. https://vijesti.ba/clanak/579840/sanel- ... ercegovine
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:14 |
|
|
Citat: Sanel Kajan je poznato lice svijeta medija i javnog života, posebno Mostara i juga Bosne i Hercegovine.
Od 1993. godine, kada je i krenuo njegov medijski angažman, pa do prije godinu dana radio je za brojne domaće, regionalne, ali i svjetske medije. Uvidjevši da je vrijeme za promjenu, odlučio se aktivno uključiti u politički život Bosne i Hercegovine.
Nosilac je liste „Željko Komšić Za građansku državu“ DF-a i GS-a, dakle, broj 1 za Parlament Federacije BiH, iz HNK.
„Već dugo me pitaju, posebno oni koji me lično poznaju, zašto se ne uključim u politiku, jer su, nadam se, prepoznali, koliko se srčano zalažem za pravdu, red, za bolje sutra. Evo, došao je i taj trenutak u mom životu. Za mene je ovo veliki izazov i odgovornost, te ću dati sve od sebe da ispunim očekivanja i opravdam povjerenje onih koji mi daju podršku, ali i svih stanovnika, a za dobrobit naše države i društva. Moramo se izvući iz ralja lopovskog nacionalizma, u kojima je ova država zarobljena godinama! Želim to promijeniti. A ukoliko želiš nešto promijeniti, onda moraš biti u sistemu. I pokazati to konkretno svojim djelima i primjerom.“ – kaže Kajan.
Državotvorna politika, ideja za građansku državu, jednaka vrijednost glasa svih građana na svakom pedlju države, borba za Bosnu i Hercegovinu, za njene institucije, promocija vrijednosti antifašizma, očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata - su samo neke od strateških odrednica koje su ga opredjelile da se aktivno uključi u tim ljudi u Demokratskoj fronti.
„Smatram da sam na pravoj strani i izbor DF-a i Željka Komšića u ovom trenutku nije slučajan. Ovo je i nastavak moje lične borbe, koja je počela 1992. godine, kada smo moja sestra i ja ostali bez oca, a naša majka bez supruga. Nastavio sam tu borbu i kao maloljetni dobrovoljac Armije BiH. Svoju kandidaturu smatram nastavkom te borbe - za građansku Bosnu i Hercegovinu, za normalnu državu svih njenih stanovnika. Za Bosnu i Hercegovinu u kojoj će ostati naša djeca. Naši unuci. I koju će voljeti!“ – navodi Kajan.
Ukoliko uđe u Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, kaže, borit će se za rješavanje pitanja ključnih za poboljšanje kvalitete života svih.
„Kroz život se borim časno i pošteno od kako znam za sebe. U vihoru ratnog pakla, još nisam bio završio ni srednju školu, počeo sam raditi na Radiju Bosne i Hercegovine ratnom studiju Mostar. Uporedo radeći na radiju, a potom i na televiziji, završio sam studije na Univerzitetu Džemal Bijedić.
Iza mene je skoro 30 godina novinarstva. Zbog prirode posla kojeg sam obavljao proteklih godina, često sam pratio sjednice raznih skupština.
I znam neke zastupnike koji nikad nisu izašli za govornicu, koji nikad nisu podnijeli inicijativu, koji nikad nisu razgovarali s novinarima, niti davali izjave. I sada pojedine vidim ponovo na izbornim listama. Dakle, ni od kakve koristi nisu bili, sem sebi samom. Nula inicijativa, ne učestvuju u parlamentarnim diskusijama, ne postavljaju pitanja, ne traže odgovore!
Na izborima, 2. oktobra, kaznimo "spavače u parlamentima"!
Ja neću biti jedan od takvih! Borit ću se za prioritete za koje smatram da su najvažniji.
Kao otac troje djece, i dobitnik UNICEF-ove nagrade za promovisanje dječijih prava i prava omladine, borit ću se za bolje sutra naših mladih naraštaja.
Za stvaranje uslova koji će smanjiti iseljavanje građana kroz stvaranje pravne sigurnosti.
Za dostojanstven život penzionera.
Moj angažman bit će usmjeren i na zaštitu prava onih koji su nam omogućili da danas budemo ovdje, na prava naših branilaca i njihovih porodica.
Decenijama, neodgovorni pojedinci na visokim funkcijama u vlasti obećavaju da će zaposliti, kako nas nazivaju, djecu poginulih branilaca, iako odavno nismo djeca!
To što je moj otac dao život u borbi za slobodu Bosne i Hercegovine, što su hiljade naših očeva, braće, sinova poginuli za slobodu - njih kao da ne zanima. Kao da im nije bitno.
Važna je samo podobnost i potpuna poslušnost.
Onaj ko ima svoj stav i ne ustručava se jasno ga izreći, označen je nepoželjnom osobom i zalijepe mu etiketu neprijatelja.
Ovo govorim, jer znam da nisam jedini. Znam da je ovakvih i sličnih priča na stotine, na hiljade! Bit ću glas tih ljudi!
Tražit ću da zdravstvo bude dostupno svim građanima i da se realizuju programi prevencije malignih bolesti. Nažalost, svjedoci smo da se broj malignih oboljenja stalno povećava. Moramo raditi na prevenciji!
U mom fokusu bit će i zaštita životne sredine i prirodnih resursa. Na to me obavezuje i moj dugogodišnji ekološki aktivizam, ali prvenstveno ljubav prema našim rijekama, jezerima, šumama...
Rješenja za probleme koje sam nabrojao ima.
Ako ima nas, koji ih želimo riješiti.“ – govori Kajan.
Poznat je kao jedna od rijetkih javnih ličnosti u Mostaru i Hercegovini koji se otvoreno i konkretno suprotstavlja politici šovinizma i agresivnog nacionalizma. Njegova borba je usmjerena za dobrobit svih, za državu Bosnu i Hercegovinu i njegov rodni grad Mostar, koji je specifičan po mnogo čemu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:16 |
|
|
Oo koliko teksta zalijepi, zar nisi mogla u dvoje rečenice objasniti tko je sinpatični mladić.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1316 of 2558 - 51.45%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Oo koliko teksta zalijepi, zar nisi mogla u dvoje rečenice objasniti tko je sinpatični mladić. Skuzaj. U pravu si. Ne mogu sliku da postavim. Ali zanemarite tekst na linku i obratite pozornost na sliku! 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:20 |
|
|
DF znači. Nije loše, imaju dobrih kadrova. Nemaju uteg korupcije kao SDA a nisu kao ovi izdajnici iz Osmorke. Brijem da će rasti.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:22 |
|
|
Gdje Robi? Ovo bez njega nije zabavno!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:26 |
|
|
Od "poklapamo u oktobru, nema vise Hrvata u vlasti" dosli su do "ha ha ha snjoci ce ipak u vlast tu i tamo ha ha" kao oni su pobijedili.
Kakvi jadnici, mentalni i moralni, mizerni.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:33 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Od "poklapamo u oktobru, nema vise Hrvata u vlasti" dosli su do "ha ha ha snjoci ce ipak u vlast tu i tamo ha ha" kao oni su pobijedili.
Kakvi jadnici, mentalni i moralni, mizerni. Niste vi nicim izlobirali, a bogami ni izborili IZ. Nego je onako sadakaški dat vam kao bjanko cek na incjativu RH i dobrom voljom kolonijalnig upravitelja. Koji ce se zapitati a i dio MZ, da li je incjativa bila opravdana u vezi nametanja. Jer Kad udjete sa SDA i DF u vlast, negiracete sve vase tlapnje o ugrozbi.  I priznati Komsica kao legitimnog clana presjednistva iz reda Hr naroda! Mirisem pirovu pobjedu!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:38 |
|
|
Kako je glupa, u istoj recenici sama sebe demantira.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62622 Lokacija: DAZP HQ
|
liže i vida rane, kao da smo zaboravili njena pisanja prije nametanja. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:39 |
|
|
Dosadan si. I glup. Bacite mi Rooooobijaaaaa! Bacite mi Roooobijaaaa!
Nije ti dudu. Ovaj bombarder!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:41 |
|
|
Uvijek može i gore od ovoga. Pogledajmo što su muslimani napravili sami sebi i smijmo im se u facu… KATASTROFA U NAJAVI: Dodik opet dobio sve što je tražio, nakon dugo godina vratit će kontrolu nad OSA-om i po prvi put preuzeti kontrolu nad...Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik u četvrtak je u Istočnom Sarajevu prisustvovao sastanku sa koalicionim partnerima s državnog nivoa na kojem je, kako je otkrio, potvrđen dogovor o ministrima i zamjenicima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Osim potvrde raspodjele ministarstva, na sastanku u Istočnom Sarajevu, Dodik je sa Konakovićem i drugim predstavnicima "šestorke" rasporedio i pojedine agencije. Lideri SDP, NiP i NS pristali su da SNSD Milorada Dodika dobije i Agenciju za lijekove BiH, javlja portal Istraga. Kao što je poznato, NSRS je po naredbi Dodika prošle godine usvojila entitetski zakon o lijekovima i pokrenula osnivanje agencije za lijekove RS jer SNSD nije mogao smijeniti direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka (PDP). Sada u ovu poziciju dobili, takoreći, na pladnju. Osim Agencije za lijekove, SNSD po prvi put od njenog osnovanja, preuzet će Službu za poslove sa strancima. Ova služba osnovana je 2006. godine i ona kontrolira migracije i kretanje svih stranaca u BiH. Deset godina tom službom rukovodio je kadar SDS-a Dragan Mektić. Nakon njega, Službu je preuzeo Slobodan Ujić, također ispred SDS-a. SNSD je u dogovoru sa liderima Osmorke dobio i poziciju zamjenika direktora Obavještanjo-sigurnosne agencije. Prema zakonu o OSA-i, zamjenik direktora OSA-e je šef svih operacija te agencije. To, također, znači da će Milorad Dodik nakon osam godina ponovo preuzeti ključne pozicije u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji. https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... u_nad.html
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:42 |
|
|
Doslovno su ovdje pisali, hamidja hofer sarajka, kako od oktobra Hrvati postaju nepostojeca cinjenica.
A sad je pobjeda ulazak Kajana u nekakvu federalnu parlamentarnu komisiju. Drzavna vlast vec prakticno formirana, Osmorka, HDZ, SNSD, a ova trabunja o SDFA.
Da ne govorim da je ovo mozda kupovina DF glasa u muslimanskom klubu za formiranje federalne vlasti.
Ali ne moze lojavko sklopiti par kockica, opet se pitam zasto trola temu i zasto se petlja gdje joj nije mjesto. Da bar kvalitetno trola, nego pise nebuloze.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:42 |
|
|
Kanel Sajan je korisna budala isto kao i Reufljagić, jer što više širi mržnju manje je "Bosne i Hercegovine" pa onda ono malo liberalnih 1% kao Boška progledaju.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43526 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Od skidanja okova do samotješenja da se ipak i Hrvati muče koga će izabrati da predstavlja Muslimane.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:48 |
|
|
Ovo sa Kajanom je probni balon. Ulazak DF u grotlo HDZ-a. Plus..
Najavljuje buducu koaliciju na federeralnoj razini i SDA i DF kao partnere za podjelu vlasti. Pitanje je jedino hoce li SDS zamjeniti SNSD na drzavnoj razini. To Bakir zeli. I Covic ce morati dati Dodika!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: HNS podržao Sanela Kajana! Postano: 12 sij 2023, 22:48 |
|
|
Ako je uhljebljenje Kajanovih cijena izbacivanja SDA na federalnoj razini onda je povoljno kupljen DF.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|