HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2026, 21:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HNS traži ustavne promjene i snažniju potporu iz Zagreba
PostPostano: 10 srp 2013, 23:54 

puntar2.0 je napisao/la:
chat nick je napisao/la:
A na čemu bi bija fokus?Na ukidanju Republike Srpske?
Kazem ja često ima neke kosmičke pravde u ovoj celoj situaciji..

Na ravnopravnosti Hrvata. Svukud na terenu. A to ukidanje RS...to bi kostalo mnogo Hrvata, jer ipak se drzite te republike. Ne vidin svrhu u tome, sada.

Ne vidiš svrhu,sada.A kada?

Ako želiš nešto za sebe.Onda moraš i drugome to dozvaljati jer u suprotnom nemaš prava to da tražiš.Pričam o pravdi..duga priča..Kakva ravnopravnost na terenu bilo čija?Nije ti ovo Švajcarska koja crna ravnopravnost?
Jel ti veruješ u bih kao državu?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 00:00 

Sada znaci sljedece: prosla baba sa kolacima. Ili jos detaljnije, na takvo sto se moglo prije misliti, sad je gotovo, ne boj se.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 00:13 

puntar2.0 je napisao/la:
Sada znaci sljedece: prosla baba sa kolacima. Ili jos detaljnije, na takvo sto se moglo prije misliti, sad je gotovo, ne boj se.

Ne treba se vas bojati samo vam ne treba nikad verovati i imati svama nešto zajedničko.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 00:15 

chat nick je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Ne treba se vas bojati samo vam ne treba nikad verovati i imati svama nešto zajedničko.

Fino. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 00:20 

puntar2.0 je napisao/la:
Kum Svalina je napisao/la:
Drugim riječima da smo se naguzili i dopustili vam da radite po volji. :kava

Dopustati ravnopravnost je naguziti se...zanimljivo, ipak zaboravljas da van je i Frane omogucija tu Federaciju, koliko ga kleli danas, jebiga, Hrvati imaju pravo odlucivati o svojoj glavi u toj Federaciji, a ako necete dopustati, naci ce drugi put, to ne kuzis bas. Ali dobro.

Shvatite konačno da niste jedino vi ugroženi u BiH. Postoji i bošnjačko pitanje. Navodno se zalažete za trojedinu BiH u kojoj su sva tri naroda jednaka po svim aspektima društvenog i političkog života. Dakle brojnost naroda je onda nebitna. A onda i morate prestati vući Bošnjake, koji su mnogobrojniji, moleći ih za popuštanja i ustupke bez reciprociteta.

To je suluda misija. Ne mložete imati maksimalističke zahtjeve a očekivati da će Bošnjaci pristati na sve bezuvjetno. To je van svake pameti i protiv svake logike. Svaki narod, pa tako i bošnjački, nastoji izvući što je više moguće i bolje po tom narodu. Očekivati merhametluk od nas bed protuusluge je suludo.

slika

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 00:43 

Zamolio bih Perece da Drinu sanjaju na drugoj temi. Ova nema veze sa Srbima.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 01:14 

Kum Svalina je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Dopustati ravnopravnost je naguziti se...zanimljivo, ipak zaboravljas da van je i Frane omogucija tu Federaciju, koliko ga kleli danas, jebiga, Hrvati imaju pravo odlucivati o svojoj glavi u toj Federaciji, a ako necete dopustati, naci ce drugi put, to ne kuzis bas. Ali dobro.

Shvatite konačno da niste jedino vi ugroženi u BiH. Postoji i bošnjačko pitanje. Navodno se zalažete za trojedinu BiH u kojoj su sva tri naroda jednaka po svim aspektima društvenog i političkog života. Dakle brojnost naroda je onda nebitna. A onda i morate prestati vući Bošnjake, koji su mnogobrojniji, moleći ih za popuštanja i ustupke bez reciprociteta.

To je suluda misija. Ne mložete imati maksimalističke zahtjeve a očekivati da će Bošnjaci pristati na sve bezuvjetno. To je van svake pameti i protiv svake logike. Svaki narod, pa tako i bošnjački, nastoji izvući što je više moguće i bolje po tom narodu. Očekivati merhametluk od nas bed protuusluge je suludo.

Pitam te sad kao čovek i budi ozbiljan.
Hajde malo ovo pojasni meni lično stvarno nije jasno.
Jel se Fbih sastoji od HBa i vašeg muslimanskog dela?Sastoji se.
Imaju li Hrvati ista prava ko i vi i mi?
Imaju.
Pripada li njima HB?
Pripada.
Kakve vi protivusluge hoćete čoveče?

Imate svoju teritoriju kojom vladate kad se izdvoji HB iz FBiH vama ostaje vaš entitet.
Koliki je toliki je vaš je.
Sve drugo vas vodi u novi rat,stradanje,nove zbegove,vrisku i jauk uz ozbiljan rizik da ostanete i bez toga.
Priča o većoj teritoriji je ravna onoj našoj Karlovac Karlobag London Novosibirsk.I vodi u istu stvar.
Jel ti to razumeš?
Ti se nalaziš na sigurnom,drugi tvoji sunarodnici,ne.
Stradaće.Sad imate takvu situaciju da vas mrze oba naroda.Od kraja rata stalno rovarite protiv nas gazite njih,pa dali si svestan šta će se desiti kad ponovo počne rat?
Ja stvarno ne razumem,najiskrenije.Jesi li svestan šta će se desiti u tom slučaju?I nemoj da misliš da na započinjanje rata vi imate tapiju.
Ako vam je malo zemlje pomirite se sa tim.Ni nama nije lako izgubili smo RSK izgubili smo KiM.Jebi ga.
Uzdate se u Ameriku.Uzmi malo pa razmisli,ja lično ne bi voleo da mi tlačimo drugog dok nas Rusija štiti jer će se kad tad okrenuti a mi ostašmo sami.
Tako ćete i vi ostati sami jednog dana,šta će tada biti,predpostavi sam.
Zbog svega ovoga ti kažem niste mi jasni.
Kakve ustupke hoćete,šta hoćete?Kraj svoje teritorije.Valjda jedino da ponovo izazovete rat.A vi ako ste tako ludi vi ga izazovite pa ćemo videti kako će se završiti.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 20:42 

Imas li kakav odgovor @Svalina na moj post?Ili ti Lebovski?Bilo ko?

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 22:42 

chat nick je napisao/la:
Imas li kakav odgovor @Svalina na moj post?Ili ti Lebovski?Bilo ko?

Na šta da odgovorim? Na tvoja baljezganja bez ikakvoga smisla i logike? Beži bre.

slika

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 23:02 

Pa dobro videćemo ko će na kraju biti u pravu a ko je baljezgao,nije to daleko.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 12:40 

ma muslimane i srbe (i nas isto) se a ma bas nista nepitna sve je ovo jedna velika komedija za global player-e
cim MZ digne ruke od BiH sve je to opet nase. jednostavno nam srbi/muslimani nisu ravnopravni i uvijek ih brane jace sile jer se ulizavaju...
i toga ima kraja pa ce oni svoje odsvirati. pravac sumadija/anadolija

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 12:56 

chat nick je napisao/la:
Pa dobro videćemo ko će na kraju biti u pravu a ko je baljezgao,nije to daleko.

Ti rušiš sva pravila ovog foruma.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 13:38 

puntar2.0 je napisao/la:
Mislis to je nesto kao odnos Sarajevo-bihac, iliti Sarajevo-iztocna Bosna. Hajd dobro da su bar Bosnjaci tako dobri spram HB Hrvatima, kad nije maceha RH, zbog toga se i derete zbog ovakvih partnerstva.

slika

Meni je ovo uvijek fascinantno,...kako je moguće da je netko za pomirenje, suživot, suradnju, iskorak ka budućnosti...., i ostale krilatice kojima nas pumpaju iz Šehera, a kada vide bar naznaku suradnje dva naroda odmah se reži i to osporava.

Kobogda sa ovom dvojicom bio i Treći,...dakle onaj koji predstavlja Bošnjake.

Ako se neće surađivati između sva tri naroda i naći neki zajednički interes, ove države neće biti, a to za sada osporava politika iz Sarajeva, činjenica je da oni nemaju dogovor sa bilo kim o bilo čemu.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 14:44 

bumbar92 je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Mislis to je nesto kao odnos Sarajevo-bihac, iliti Sarajevo-iztocna Bosna. Hajd dobro da su bar Bosnjaci tako dobri spram HB Hrvatima, kad nije maceha RH, zbog toga se i derete zbog ovakvih partnerstva.

slika

Meni je ovo uvijek fascinantno,...kako je moguće da je netko za pomirenje, suživot, suradnju, iskorak ka budućnosti...., i ostale krilatice kojima nas pumpaju iz Šehera, a kada vide bar naznaku suradnje dva naroda odmah se reži i to osporava.

Kobogda sa ovom dvojicom bio i Treći,...dakle onaj koji predstavlja Bošnjake.

Ako se neće surađivati između sva tri naroda i naći neki zajednički interes, ove države neće biti, a to za sada osporava politika iz Sarajeva, činjenica je da oni nemaju dogovor sa bilo kim o bilo čemu.

Pa naravno da nemaju dogovor kad su potpuno nenormalni.
Evo pogledaj moj post upućen @svalini,znači,bez ikakvih vređanja čist post zasnovan na najobičnijoj logici uzroka i posledice.
A pogledaj onda odgovore Lebovskog i svaline.
Ne znam kako bi to objasnio osim kolektivnim samoubilačim ludilom.
Nema od bih nista moj Bumbare a i ne treba da bude,niti može biti.
Nemoj se tome nadati.Vidiš da tonu u dva pravca,u verski fundamentalizam i u fašizam.
Svalina priča o protiv uslugama koje treba da naprave Hrvati da bi im ovi"dali"nešto.
Znači ja te prebijem i uzmem ti mobilni telefon pa ti onda tražim pare da ti ga vratim.
Bolest.
Eto ti procitaj postove gore.Msm,kakva bih,ko želi sa budalama da živi.Na stranu to što se qrče na prazno i zazivaju belaj,a mi Srbi se promenili,malo nam treba.Gledajte vi kad počne frka da uzmete HB pa put pod noge.Jebeš budale.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2013, 08:15 

Karamarko u Mostaru poručio:
'BiH može u Europsku uniju samo ako Hrvati budu ravnopravni '
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je da prijedlog preustroja BiH u četiri federalne jedinice nudi mogućnost rješenja krize

Svi oni koji žele da BiH bude članica Europske unije, moraju znati da to neće biti bez ravnopravnosti hrvatskog naroda. Ovo je poruka svim našim prijateljima, Bošnjacima, Srbima i ostalima koji žele BiH u EU – rekao je u Mostaru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Njegova, ali i poruke službenog Zagreba govore o bitnom zaokretu prema BiH gdje se na tamošnje Hrvate ne gleda kao na problem koji je smetnja euroatlantskim integracijama, nego se razmišlja o potpori za konačno rješenje njihova statusa.

Karamarko je na skupu, koji je organizirao s HDZ-om BiH i desetak hrvatskih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora u BiH, objasnio da Zagreb više neće šutjeti na preglasavanje Hrvata u toj zemlji.

– U BiH su na djelu dva pristupa, jedan je separatistički (srpske stranke), a drugi je majorizacija Hrvata kao konstitutivnog naroda u Federaciji BiH (bošnjačke stranke). Ja ne razumijem u čemu je problem da svi žele u EU, a Hrvati u BiH su neravnopravni – poručio je šef vodeće oporbene stranke u Hrvatskoj. On je ocijenio da je riječ o povijesno bitnom trenutku da Zagreb ojača stajališta prema BiH.

Trebamo biti aktivniji u odnosu na BiH, u odnosu na probleme koje naši sunarodnjaci imaju ovdje. Ne znači to uplitanje u odnose druge države – rekao je.

Najavio je da će zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu aktivno raditi kako bi se popravio položaj Hrvata u BiH. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je da prijedlog preustroja BiH u četiri federalne jedinice umjesto dva entiteta nudi mogućnost rješenja višegodišnje krize u ovoj zemlji. (zk)

http://www.vecernji.hr/vijesti/bih-moze ... nak-585175

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: jocoj, Karabaja, Perun_Velež, Roko987, Teuton i 167 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: