|
|
Stranica: 8/9.
|
[ 207 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:15 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Potpuno smo drugaciji mentalitet. Otoci, obale i more ne svedoce o nekoj vasoj ljudskoj vrednosti. Niste ih vi sagradili, ni uoblicili, nego ste se zajedno s tim prirodnim tvorevinama nasli u istim granicama koje takodje niste vi izborili nego su ih stvarali Mleci, Osmanlije, Francuzi, Austrija, Srbija, Madjarska.
Mi to nikad ne bi radili.
95 smo ih napravili Granica sa Slovenijom je po deafultu tu gdje je, s Mađarskom ju je napravio kralj Tomislav Istru su izborili partizani Granica sa Srbijom je bila postratni administrativni potez Što se granice prema BiH tiče, mi smo bar imali granicu prema Osmanlijama Gledao sam juce ili prekjuce neku vasu emisiju, mozda na HRT-u, nisam siguran. I prica se o antisemitizmu u srednjem veku. I sad jedan vas kaze: kakve veze mi imamo sa antisemitizmom u srednjem veku, tad je bila Austrija, to je bila politika nasih tadasnjih gospodara, ne nasa. Dakle, kad vam odgovara proglasite se nepostojecima, a opet kad vam odgovara vi ste u istom periodu drzava sa granicom prema Turcima. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:17 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12304 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Aleksije smiri se, znas sta slijedi ako neces
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:17 |
|
|
Croato je napisao/la: Pa super, vi volite da ste istok, a mi zapad. I odlično. To je tako od 1054. Nekako osecam da ti je zelja da to potvrdim jer onda ispada da ste se vi uclanili u mocniju grupu, sto vam daje veliki znacaj.  Evo potvrdjujem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:18 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kronos je napisao/la: Baljezgaš, kompleksi u punom dijelovanju! Da niste uvijek branili turske interese, pa čak i u istočnoj anatoliji, možda bi i vi bili zapad.
Kompleks je kad kazes "uvek branili turske interese". Uvek znaci i u Balkanskim ratovima, u Ustancima, bunama, na Cetinju 1708. Na Kosovu... Nego, kad kazes "mozda bi i vi bili zapad", ispada da smo se vi i mi saglasili da je zapad nesto super i da svako zeli da bude zapad, ali eto vi sposobi ste uspeli a mi nesposobni nismo... U nasim ocima, zapad nema tu vrednost da mislimo da je nesto posebno dobro ako si deo istog. Naravno da su kompleksi u pitanju, ta dijagnoza ti iz očiju viri. Niste vi nesposobni, nego ste se od prvog dana odlučili za istok, pokazali ste tu odlučnost u svakoj bitci kad ste stali uz sultana. Tako i davne 1402 godine. Ponavljam, niste nesposobni, znao je svaki sultan koliko ste mu vrijedni. 
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:18 |
|
|
|
Zar nije logično da su Hrvati i Slovenci na zapadu, a Srbi i Makedonci na istoku? Zapadno kršćanstvo, Istočno kršćanstvo Afinitet prema Zapadu, afinitet prema Rusiji Itd.
I Poljaci su na zapadu, a Bjelorusi na istoku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:20 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Aleksije smiri se, znas sta slijedi ako neces A u cemu se to tacno ogleda moja nesmirenost? Da znam sta ti smeta. I nemoj da pretis, glupo je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:24 |
|
|
Croato je napisao/la: Zar nije logično da su Hrvati i Slovenci na zapadu, a Srbi i Makedonci na istoku? Zapadno kršćanstvo, Istočno kršćanstvo Afinitet prema Zapadu, afinitet prema Rusiji Itd.
I Poljaci su na zapadu, a Bjelorusi na istoku. Hrvati i Slovenci na zapadu, Srbi i Juzni Srbi na istoku. OK, ali sta je poenta isticanja takvog necega? Srbi sa Slovenima, Hrvati sa Germanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:27 |
|
|
|
Da se razumijemo, meni su podjednako dragi i vrijedni i istok i zapad. Svaki ima svoje čari i posebnosti.
I Hrvati su sa Slavenima: Poljacima, Česima, Slovacima i Slovencima. Kao vi s Bugarima, Rusima, Bjelorusima, Ukrajincima, Crnogorcima i Makedoncima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:32 |
|
|
Croato je napisao/la: Da se razumijemo, meni su podjednako dragi i vrijedni i istok i zapad. Svaki ima svoje čari i posebnosti.
I Hrvati su sa Slavenima, Poljacima, Česima, Slovacima i Slovencima. Kao vi s Bugarima, Rusima, Bjelorusima, Ukrajincima, Crnogorcima i Makedoncima. Vidi, taj zapad, Germani, imaju sovinisticko mislenje prema Slovenima, pa i prema vama. Prema vama je to ispoljio Karl Marks, vrlo grubo. A vi sve to prenebrgavate i hrlite tom zapadu u zagraljaj sve uzvikujuci "I Mi smo vasi, i mi smo vasi". Pa cemu to. Teraj ih bre u tri lepe... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:36 |
|
|
|
Oni i na ostale narode gledaju s visoka, i na Mediterance/Romane i na Slavene i ostale, takvi su.
Znam da je vama Rusija bratska država, ali nama je daleka kao Rumunjska Španjolskoj. Veže nas samo jezična grupa i to je to. Čak su Rumunji Španjolcima puno bliži po mentalitetu, izgledu, običajima, imenima, na kraju krajeva i slavljenju Božića nego Rusi Hrvatima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:40 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3976 Lokacija: Stolni grad
|
aleksije radicevic je napisao/la: Croato je napisao/la: Da se razumijemo, meni su podjednako dragi i vrijedni i istok i zapad. Svaki ima svoje čari i posebnosti.
I Hrvati su sa Slavenima, Poljacima, Česima, Slovacima i Slovencima. Kao vi s Bugarima, Rusima, Bjelorusima, Ukrajincima, Crnogorcima i Makedoncima. Vidi, taj zapad, Germani, imaju sovinisticko mislenje prema Slovenima, pa i prema vama. Prema vama je to ispoljio Karl Marks, vrlo grubo. A vi sve to prenebrgavate i hrlite tom zapadu u zagraljaj sve uzvikujuci "I Mi smo vasi, i mi smo vasi". Pa cemu to. Teraj ih bre u tri lepe...  Mi s obzirom na dobre odnose s njima ih uopće neglorificiramo, tipa neće neki prosječan čovjek u Hrvatskoj a da ne govorim nacionalista nosati Američke i EU zastave(iako smo dio EU) dok kod vas prosječan čovjek i nacionalisti drkaju na Rusiju pa i Kinu sada, ponašate se kao njihovi podanici, mlađi brat ili šta već, a opet s druge strane želite u EU, mladi se dive zapadu i hrle tamo, tako da nemoj vele o tome. A mi nemamo taj slavenski identitet jer je nama hrvatski identitet na prvom mjestu i svi drugi su debelo ispod čak i religija, a to europljanin, slaven i druge pm su nam u dobroj mjeri strane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kronos
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 01:40 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Croato je napisao/la: Zar nije logično da su Hrvati i Slovenci na zapadu, a Srbi i Makedonci na istoku? Zapadno kršćanstvo, Istočno kršćanstvo Afinitet prema Zapadu, afinitet prema Rusiji Itd.
I Poljaci su na zapadu, a Bjelorusi na istoku. Hrvati i Slovenci na zapadu, Srbi i Juzni Srbi na istoku. OK, ali sta je poenta isticanja takvog necega? Srbi sa Slovenima, Hrvati sa Germanima. Pa nisu na zapadu samo Germani, kao što nisu ni na istoku samo Rusi, postoje tu i Turci. Između ostalog, zašto te toliko bocka kada mi naglasimo da pripadamo Zapadu?
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
|
|
|
Gazda, upravo tako.
Mi smo jedini dosljedni na ovim prostorima, osjećamo se zapadom, volimo zapad i ako selimo, selimo na zapad. A to nam se vraća time što imamo ista prava kao domaći u bilo kojoj zemlji EU, za raditi i živjeti tamo ne trebamo vize, letimo do Munchena kao do Splita, bez granica, ne moramo mijenjati valutu, nismo u roamingu u cijeloj EU, Švicarskoj, Norveškoj, Islandu, ne trebamo vize za Ameriku, Kanadu, Britaniju itd.
Zamislite da Rusi Srbima onako slavensko bratski ukinu roaming kad su u Rusiji, daju im prava za život i zapošljavanje kao domaćima itd. Ili Turci Bošnjacima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 02:12 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Bobovac je napisao/la: K..M je napisao/la: Buncaš. Od Preševa do Horgoša 600 km...
Od Niša do Horgoša 440 km
Možda ako ideš cestom. Zrakoplovi koriste zračnu crtu. Prema ovom sajtu za mjerenje udaljenosti od Horgoša do Preševa je 450 km. S druge strane pak, Hrvatski prostor od početka teritorijalnog mora kod Trsta pa do rta Oštro iznosi 540 kilometara. Plus skoro 500 km od Istre do Iloka. https://www.calcmaps.com/map-distance/Batina je bliža Ukrajini, nego Umagu. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 02:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85329 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SDB je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Možda ako ideš cestom. Zrakoplovi koriste zračnu crtu. Prema ovom sajtu za mjerenje udaljenosti od Horgoša do Preševa je 450 km. S druge strane pak, Hrvatski prostor od početka teritorijalnog mora kod Trsta pa do rta Oštro iznosi 540 kilometara. Plus skoro 500 km od Istre do Iloka. https://www.calcmaps.com/map-distance/Batina je bliža Ukrajini, nego Umagu.  Kako kaže narodna: Batina je iz Mađarske izašla.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 15:24 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8019 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Croato je napisao/la: Neka on pogleda sve etničke karte iz prošlosti pa će vidjeti da su na svim tim kartama na obali i svim otocima većina Hrvati, a oni nisu bili na moru, osim Karina te dijela Boke i Budvanske rivijere. I na kraju dobiše upravo to. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 19:35 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
novem je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Potpuno smo drugaciji mentalitet. Otoci, obale i more ne svedoce o nekoj vasoj ljudskoj vrednosti. Niste ih vi sagradili, ni uoblicili, nego ste se zajedno s tim prirodnim tvorevinama nasli u istim granicama koje takodje niste vi izborili nego su ih stvarali Mleci, Osmanlije, Francuzi, Austrija, Srbija, Madjarska.
Mi to nikad ne bi radili.
Ma naravno.  To su lokalne seljacke tuce u usporedbi sa Ukr, Izr.... @killer....Vama samo Karina u mislima i pisanju, cak si i povecalom povecao.... bas simptomaticno da si se za to UVATIO...latentni si Uskok.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 20:27 |
|
|
novem je napisao/la: Ma naravno. To sto su se palile gume nije nikakvo iznenadjenje. Sendvičsaburekom je napisao/la: PCM je napisao/la: Posebno mi je interesantno na ovom topicu vidjeti Hrvate s kognitivnim poremećajem kako otvoreno staju na stranu retorike “ustaše su palile gume u Dubrovniku” “crkva bila ustasko leglo i stožer HOS-ovaca”… Evo ja sam bio u Dubrovniku i palili smo između ostalog i gume, da, crkva kao snajpersko gnjezdo je najnormalnija stvar, evo, boli me ***, ja sam bio na tornju crkve u selu Bistrica u Uskoplju i šta sad, jbt kako ima ograničenih ljudi to je za nepovjerovati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 03 stu 2023, 20:42 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: novem je napisao/la: Ma naravno. To sto su se palile gume nije nikakvo iznenadjenje. Sendvičsaburekom je napisao/la: Evo ja sam bio u Dubrovniku i palili smo između ostalog i gume, da, crkva kao snajpersko gnjezdo je najnormalnija stvar, evo, boli me ***, ja sam bio na tornju crkve u selu Bistrica u Uskoplju i šta sad, jbt kako ima ograničenih ljudi to je za nepovjerovati... Gdje ste samo u Beogradu nabavili toliko guma?   
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 00:11 |
|
|
|
Hrvati jesu gradili mediteranske gradove. Pa ono što je ostalo u ranom srednjem vijeku bile su razvaline i gradske jezgre koje ne čine ni 10% današnjeg Splita, Zadra itd. Ti su gradovi znali biti pod hrvatsko-ugarskom krunom, ali s autonomijom, a znali su biti i pod mlečanima, naravno. Kada su bili pod mlečanima su u pravilu stagnirali zbog venecijanske politike privilegiranja Veneta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 08:54 |
|
|
|
Što je s otokom Mamula? Je li to još uvijek predmet spora Hrvatske i Crne Gore? Tamo je sada neki hotel
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 09:23 |
|
|
|
U Crnoj Gori je završio, bliže je crnogorskom kopnu. Zanimljivo je da se na nekoliko stranih wikipedija spominje kao Otočić Mamula.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 11:25 |
|
|
Srbija je odvratna, preporučujem svakom Hrvatu da ode i uvjeri se. Praktički europska Indija, rupe na putu i smeće u njima. Najače mi je kad nemaju pitare za cvijeće nego kupe boju i onda u one kutije Jupola stave cviće što nikad u životu nisam vidio. Osim toga su bankrotirali, kancelar Plenković je zgazio Vučića. Imamo duplo veće plaće, jeftinije gorivo i meso duplo. Prvi put dolaze kod nas kupovati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sera
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 13:34 |
|
|
Croato je napisao/la: Koliko bi se oni kurčili da imaju toliko obale, otoka i mora u srcu Europe. Samo zamislite. Jedan geostrateg je rekao da je more precenjenja stvar . Da je Pek više vredi Mljet -a Jadran je sad kesa, seljna . Prava gospočad sad ide na Mlavu .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama Postano: 04 stu 2023, 18:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85329 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Robbie MO je napisao/la: Prostor za letenje Rafala. Let od Pule do Dubrovnika praktički ne ide kopnom.  Zbog air policinga tu valja dodati i Federaciju. tema
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|