|
|
Stranica: 4/8.
|
[ 190 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dutch01
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 19:20 |
|
|
U svijetlu njonjinih izjava izborni zakon ili treći entitet evo da i ja nešto napišem. To nije njonjin stav je ga on ni nema u vezi ničega, nego imamo potporu zapadnih partnera za to. HDZ BiH je objasnio situaciju HDZ-u,a HDZ europskim partnerima da zapravo HDZ BiH, a ne muslimani želi građansku državu gdje će svi građani biti predstavljeni, za razliku od muslimanske građanske države gdje će samo muslimanski građani biti predstavljeni. Što se tiče unutarnjih granica BiH Srbi neće tražiti DGG jer znaju da će onda muslimani tražiti Podrinje, a bez Podrinja RS ne može postojati. Eventualni treći entitet će najvjerojatnije biti uspostavljen na području FBiH, malo je vjerojatno da će obuhvaćati recimo Brod ili Šamac što je Čović jednom prilikom tražio, a Dodik odbio. No ono što Srbe zapravo plaši u vezi trećeg entiteta je to da bi muslimani mogli tražiti dio RS-a i na taj način se namiriti na račun Srba, mada muslimani u tom slučaju osim neke eventualne sitne korekcije granica ne bi mogli nešto krupno uščičariti. Što se tiče RS-njegovo postojanje i teritorij je predviđeno u okviru BiH i Daytona. Rušenjem toga zapravo se ruši i RS i to je jedan od razloga zašto je RS i dalje u okviru BiH. Ukratko svaka eventualna unutarnja promjena granica će dovesti do lančane i potencijalno eksplozivne reakcije i stoga je status quo i dalje najizglednija situacija.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 19:22 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: U svijetlu njonjinih izjava izborni zakon ili treći entitet evo da i ja nešto napišem. To nije njonjin stav je ga on ni nema u vezi ničega, nego imamo potporu zapadnih partnera za to. HDZ BiH je objasnio situaciju HDZ-u,a HDZ europskim partnerima da zapravo HDZ BiH, a ne muslimani želi građansku državu gdje će svi građani biti predstavljeni, za razliku od muslimanske građanske države gdje će samo muslimanski građani biti predstavljeni. Što se tiče unutarnjih granica BiH Srbi neće tražiti DGG jer znaju da će onda muslimani tražiti Podrinje, a bez Podrinja RS ne može postojati. Eventualni treći entitet će najvjerojatnije biti uspostavljen na području FBiH, malo je vjerojatno da će obuhvaćati recimo Brod ili Šamac što je Čović jednom prilikom tražio, a Dodik odbio. No ono što Srbe zapravo plaši u vezi trećeg entiteta je to da bi muslimani mogli tražiti dio RS-a i na taj način se namiriti na račun Srba, mada muslimani u tom slučaju osim neke eventualne sitne korekcije granica ne bi mogli nešto krupno uščičariti. Što se tiče RS-njegovo postojanje i teritorij je predviđeno u okviru BiH i Daytona. Rušenjem toga zapravo se ruši i RS i to je jedan od razloga zašto je RS i dalje u okviru BiH. Ukratko svaka eventualna unutarnja promjena granica će dovesti do lančane i potencijalno eksplozivne reakcije i stoga je status quo i dalje najizglednija situacija. Oni mogu da traže i parcelu na Marsu. Svašta.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 19:30 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ja pisem o opcinama koje 2021. imaju odgovarajucu vecinu, a ti pises od vecinama iz 1991. koje nisu vise relevatne da prostis! Raspakivanje Dejtona je nesto za cim morate vi i muslimani da posegnete, da biste promenili svoju situaciju. Dejton je na snazi, a mi odredjujemo sta ce se slaviti u Drvaru. Ergo, zasto bismo mi menjali Dejton, kad u okviru njega imamo DGG? A kad dodje do njegovog eventualnog kolapsa, vi cete biti na pocetku gradnje nekakve drzave i oslabljeni! Ko zna kakva ce biti geopliticka situacija, i ko zna u kakvom ce aranzmanu biti cela BiH u odnosu sa Srbijom. A prenja vasom i muslimanskom silom je naivna. Slabiji ste, i bez nemckih divizija i americkih bombi uvek cete biti slabiji. Nikad Bošnjaci i Hrvati nisu bili bolje naoružani u povijesti u odnosu na Srbe kao danas. I nikad bolji omjer u ljudstvu na teritoriji BiH/RH, 5 milijuna Hrvata i Bošnjaka, 1 milijun Srba. E sad tu je i Srbija, ali hebat ga, tu je i koridor. S juga 30 000 dobro ukopanih bošnjačkih pješadinaca, a preko Save hrvatski topovi, vbr- ovi, minobacači, haubice. Eh da, zaboravih i Rafale. Mi već imamo kote na Trebavi koje nismo imali prije, sve je na dometu artiljerije, s te strane ne postoji problem. Jedini problem ce biti koordinacija nase pjesadije i vase avijacije. Moze li se to srediti relativno brzo, vrijeme ce biti kljucno? I da naravno, možete da uzmete Modriču, Brod i Derventu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 20:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
aleksije radicevic je napisao/la: BBC je napisao/la: Nećeš napadati virtualnu i ne funkcionirajuću izmišljotinu federaciju. Morat ćeš stisnuti muda i odlučiti hoćeš napasti muslimane ili Hrvate. Ali jedini sistem kojim su muslimani i Hrvati organizovani kao nekakvi subjekti je nefunkcioniruajuca izmisljotina Fedracija! A ima nacina da se ta nafunkcionalnost koristi, tj. da je Srbi koriste za sebe. Ne znam o čemu pričaš. Ako vas negdje bude većina napravite referendum i spajajte taj dio općine sa RS. Svejedno mi. Muslimani tako fantaziraju o masovnom povratku njihovih. Pa ništa od tog.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 20:13 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Mi već imamo kote na Trebavi koje nismo imali prije, sve je na dometu artiljerije, s te strane ne postoji problem. Jedini problem ce biti koordinacija nase pjesadije i vase avijacije. Moze li se to srediti relativno brzo, vrijeme ce biti kljucno? I da naravno, možete da uzmete Modriču, Brod i Derventu. Viđu Turčina. On i Rafale avioni.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:21 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
BBC je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ali jedini sistem kojim su muslimani i Hrvati organizovani kao nekakvi subjekti je nefunkcioniruajuca izmisljotina Fedracija! A ima nacina da se ta nafunkcionalnost koristi, tj. da je Srbi koriste za sebe.
Ne znam o čemu pričaš. Ako vas negdje bude većina napravite referendum i spajajte taj dio općine sa RS. Svejedno mi. Muslimani tako fantaziraju o masovnom povratku njihovih. Pa ništa od tog. Tebi svejedno 30% teritorije HB- a koliko DGG nosi???
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:25 |
|
|
Šta će ti teritorij kojeg Srbi nasele. Ako ih želiš spriječiti ti naseli svoje. Nemam više živaca za staromodne "1997." rasprave.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:28 |
|
|
BBC je napisao/la: Šta će ti teritorij kojeg Srbi nasele. Ako ih želiš spriječiti ti naseli svoje. Nemam više živaca za staromodne "1997." rasprave. Ljudi, ovaj puk'o ko kokica!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:31 |
|
|
Tako ti je to. Vidiš kako su muslimani preuzeli Jajce i sad je njihovo. Hrvati Jajčani malo tamburice, malo rakija, sa svima bi htjeli biti dobri, jebeš politiku, ne vraćaju se što im naravno ne zamjeram uopće. Šta ja imam sa tim.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:33 |
|
|
U ikakvom raspletu stvari FBIH puca po šavovima, a šavovi su kantoni. Dakle jasno po popisu da 4 vecinska hrvatska kantona idu u neku novu jedinicu entitet ili pripajanje RH. Ostaje samo zajednicko pitanje status SBZ i USK. Znaci hoce li bit autonomija hrvatskih opcina u SBZ plus Zepce Usora ili ce biti koridor za koridor. Isto tako USK autonomija unutar RH ili koridor za koridor.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:37 |
|
|
PCM je napisao/la: U ikakvom raspletu stvari FBIH puca po šavovima, a šavovi su kantoni. Dakle jasno po popisu da 4 vecinska hrvatska kantona idu u neku novu jedinicu entitet ili pripajanje RH. Ostaje samo zajednicko pitanje status SBZ i USK. Znaci hoce li bit autonomija hrvatskih opcina u SBZ plus Zepce Usora ili ce biti koridor za koridor. Isto tako USK autonomija unutar RH ili koridor za koridor. Kako vi nama mozete ponuditi koridor do USK?
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:38 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Znaš kako, ja sam ipak da mi prvo uzmemo goluba u ruci (RS u sastav Srbije), pa tek onda, osigurani i bez ikakvog rizika, probamo da uhvatimo kolibrija na grani, da pokušamo da nešto ušićarimo u metežu nesređenih odnosa u Federaciji, koristeći metode koje si naveo, a koje, moram da priznam, nisam baš shvatio, jer nisi objasnio o kakvim metodama se radi, nego samo najuopštenije moguće rekao da treba probati nešto.
A i BBC je u pravu, verovatno bi u tom slučaju sa nekim od njih morali da uđemo u oružani sukob. A ja ne mislim da je DGG vredan rata, suviše ljudske, materijalne i političke štete za jako mali dobitak. I da sve teče po loju, saldo bi na kraju ipak bio u crvenom.
I ako te ne mrzi, probaj da objasniš malo detaljnije metode kojim bi se služio, ovo što si rekao je preopširno da bih mogao da dam definitivno mišljenje o tvojoj ideji. Pa odes tamo kao Vucic, pokazujes prisustvo, ulazes novac - jednom recju utvrdjujes se politicki! Tamo i nema neka drzava koja bi to mogla da spreci. U bezdrzavlju muslimani i Hrvati slabe, tako da nam je vreme saveznik, a kad dodje do nekog raskusurivanja, i jedni i drugi ce traziti nesto od nas, makar to bilo glasanje o necemu, a kad oni traze nesto od nas, onda i mi trazimo "nesto" od njih. Mislim da halapljivost VODI U PROPAST i RAT. Tako da trebamo biti sretni i zadovoljni, sa RS....glede ekonomije, to nema veze sa teritorijom, vec da se ljudi ne raspu. Bolje je "braniti se" kao srpski etnicki prostor u Drvaru, neo u BL. Zato se i borimo za KiM, bolje granica na Prokletijama, bar i virtualna i poklic "vidimo se u Prizrenu". No vidimo se "u Vranju ili Kursumliji">>>> Manje imaginacije, a vise realnosti.....mir, mir, mir NEMA ALTERNATIVU>>>>>>>>>>>
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:41 |
|
|
BBC je napisao/la: Viđu Turčina. On i Rafale avioni. Vidiš da je sanjo kote na Trebavi.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 21:41 |
|
|
Riquelme je napisao/la: PCM je napisao/la: U ikakvom raspletu stvari FBIH puca po šavovima, a šavovi su kantoni. Dakle jasno po popisu da 4 vecinska hrvatska kantona idu u neku novu jedinicu entitet ili pripajanje RH. Ostaje samo zajednicko pitanje status SBZ i USK. Znaci hoce li bit autonomija hrvatskih opcina u SBZ plus Zepce Usora ili ce biti koridor za koridor. Isto tako USK autonomija unutar RH ili koridor za koridor. Kako vi nama mozete ponuditi koridor do USK? Pa tko drzi HBZ mi ili Marsovci... Koridor je lako izvediv s obje strane. Kako kazu gdje ima zelje ima i nacina. Ima i drugih opcija za koridore... U svakom slucaju nije nuklearna fizika.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 22:03 |
|
|
K:M je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa odes tamo kao Vucic, pokazujes prisustvo, ulazes novac - jednom recju utvrdjujes se politicki! Tamo i nema neka drzava koja bi to mogla da spreci. U bezdrzavlju muslimani i Hrvati slabe, tako da nam je vreme saveznik, a kad dodje do nekog raskusurivanja, i jedni i drugi ce traziti nesto od nas, makar to bilo glasanje o necemu, a kad oni traze nesto od nas, onda i mi trazimo "nesto" od njih.
Mislim da halapljivost VODI U PROPAST i RAT. Tako da trebamo biti sretni i zadovoljni, sa RS....glede ekonomije, to nema veze sa teritorijom, vec da se ljudi ne raspu. Bolje je "braniti se" kao srpski etnicki prostor u Drvaru, neo u BL. Zato se i borimo za KiM, bolje granica na Prokletijama, bar i virtualna i poklic "vidimo se u Prizrenu". No vidimo se "u Vranju ili Kursumliji">>>> Manje imaginacije, a vise realnosti.....mir, mir, mir NEMA ALTERNATIVU>>>>>>>>>>> Bata Dragance, slazem se alapljivos vodi u propas i rat, ali ti bi izgleda imao razumevanje za hrvatsku alapljivos ali ne i za srpsku! Ovde je rec o hrvatskoj alapljivosti. Radi se o teritoriji na kojoj zive Srbi, pa kako je to alapljivos ako je oce Srbi? Hrvati je oce iako tu zive Srbi. Da se pozicioniraju! Prema kome? Pa prema nama. A kao trebalo bi da uspostavimo neki trajni mir. Lelekaju kako ce Srbija biti blizu Zagreba, Dubrovnika i sl. Pa kad cemo mi da razmisljamo o tome sto oni zele da se priblize Banjaluci? Ja Hrvate potpuno podrzavam kad se bore za svoju slobodu i prava u FBiH, na teritorijama na kojima zive. Problem je sto oni zele vise od toga, i zato ne razumem kako neko moze imati poverenje u njih zbog toga?!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 22:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: K:M je napisao/la: Mislim da halapljivost VODI U PROPAST i RAT.
Tako da trebamo biti sretni i zadovoljni, sa RS....glede ekonomije, to nema veze sa teritorijom, vec da se ljudi ne raspu. Bolje je "braniti se" kao srpski etnicki prostor u Drvaru, neo u BL.
Zato se i borimo za KiM, bolje granica na Prokletijama, bar i virtualna i poklic "vidimo se u Prizrenu". No vidimo se "u Vranju ili Kursumliji">>>>
Manje imaginacije, a vise realnosti.....mir, mir, mir NEMA ALTERNATIVU>>>>>>>>>>> Bata Dragance, slazem se alapljivos vodi u propas i rat, ali ti bi izgleda imao razumevanje za hrvatsku alapljivos ali ne i za srpsku! Ovde je rec o hrvatskoj alapljivosti. Radi se o teritoriji na kojoj zive Srbi, pa kako je to alapljivos ako je oce Srbi? Hrvati je oce iako tu zive Srbi. Da se pozicioniraju! Prema kome? Pa prema nama. A kao trebalo bi da uspostavimo neki trajni mir. Lelekaju kako ce Srbija biti blizu Zagreba, Dubrovnika i sl. Pa kad cemo mi da razmisljamo o tome sto oni zele da se priblize Banjaluci? Ja Hrvate potpuno podrzavam kad se bore za svoju slobodu i prava u FBiH, na teritorijama na kojima zive. Problem je sto oni zele vise od toga, i zato ne razumem kako neko moze imati poverenje u njih zbog toga?! Šta da radimo onda sa ovih 8 mađarskih općina, tri bošnjačke, dvije bugarske i dvije albanske (dvije albanske u preševskoj dolini, ne na kosovu)???
Privitak/ci: |
20210605_223458.jpg [ 370.9 KiB | Pogledano 1769 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 22:58 |
|
|
Kakav DGG pobogu to uopce nije za raspravu, to samo u aleksijevoj glavi. Znam da informacije kasne u Kanadu al DGG je u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 23:08 |
|
|
HBŽ je hrvatski kanton i ni metra nedamo nikome. Smiješno je uopće spominjat to.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 23:18 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: HBŽ je hrvatski kanton i ni metra nedamo nikome. Smiješno je uopće spominjat to. 1991. je Srba bilo oko 45 000 . Sad ih je oko 4500. I kad ih bude 450 opet će glavu dizati.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 05 lip 2021, 23:53 |
|
|
Srbi HBŽ, 2020: 24/140 Recite Vučiću da požuri malo!!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 06 lip 2021, 10:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: K:M je napisao/la: Mislim da halapljivost VODI U PROPAST i RAT.
Tako da trebamo biti sretni i zadovoljni, sa RS....glede ekonomije, to nema veze sa teritorijom, vec da se ljudi ne raspu. Bolje je "braniti se" kao srpski etnicki prostor u Drvaru, neo u BL.
Zato se i borimo za KiM, bolje granica na Prokletijama, bar i virtualna i poklic "vidimo se u Prizrenu". No vidimo se "u Vranju ili Kursumliji">>>>
Manje imaginacije, a vise realnosti.....mir, mir, mir NEMA ALTERNATIVU>>>>>>>>>>> Bata Dragance, slazem se alapljivos vodi u propas i rat, ali ti bi izgleda imao razumevanje za hrvatsku alapljivos ali ne i za srpsku! Ovde je rec o hrvatskoj alapljivosti. Radi se o teritoriji na kojoj zive Srbi, pa kako je to alapljivos ako je oce Srbi? Hrvati je oce iako tu zive Srbi. Da se pozicioniraju! Prema kome? Pa prema nama. A kao trebalo bi da uspostavimo neki trajni mir. Lelekaju kako ce Srbija biti blizu Zagreba, Dubrovnika i sl. Pa kad cemo mi da razmisljamo o tome sto oni zele da se priblize Banjaluci? Ja Hrvate potpuno podrzavam kad se bore za svoju slobodu i prava u FBiH, na teritorijama na kojima zive. Problem je sto oni zele vise od toga, i zato ne razumem kako neko moze imati poverenje u njih zbog toga?! Aleksije, potpisali smo granice RS pred predsednicima SAD, Rusije, UK, Francuske i Nemačke. Poštovaćemo to što smo potpisali, jer smo ozbiljna država. A činjenica da ti pisanje anonimnih bolesnika na nekom regionalnom forumu jednačiš sa hrvatskom državnom politikom (a i sam sebe i svoja razmišljanja i ideje smatraš malo previše relevantnim u svakom smislu) mi govori da treba malo da zastaneš, shvatiš ko si, gde si, gde plasiraš svoje paklene planove, zamisliš se nad samim sobom i svojim ponašanjem, i izvučeš neke zaključke. Ja verujem u tebe da će zaključci koje budeš izvukao biti pravilni i psihički zdravi.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 06 lip 2021, 16:16 |
|
|
Ljudi, ajd nemojte pričati gluposti.
Nema koridora do USK preko Kupresa i Livna, koji vam je kuki? Cesta do Bihaća ide preko Mrkonjića. A na području te ceste ima više ljudi nego u samom Mrkonjiću.
Ako ćemo uzimati Srednju Bosnu, tu neće biti enklava, uzet ćemo ju svu u Banovinskim, s granicom na rijeci Bosni, ili do Olova. Slabe su šanse da će se tu raditi šahovska ploča, eventualno "mini Bosna", distrikt kao i Brčko. To bi čak i imalo smisla, isto kao i USK. Prijelazno razdoblje za iseljavanje u EU naših dragih susjeda
Sjeverna polovica HNŽa se da isto tak urediti ili jednostavno pripojiti, svejedno nam je..
Ide se na raspad BiH, sad je pitanje granica u igri.
A za DGG, ok ako su Srbi nezadovoljni s granicama RS, ako neće poštivati dogovore, idu u istu ladicu s muslimanima. Lako je moguće da svijet zaboravi manje od milijun Srba u RS, čim se granice krenu mijenjat bez dogovora. Muslimani bi bili oduševljeni s emiratom između Bosne i Drine, zamisli ih da ne moraju više gledati Srbiju na pola Sarajeva...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 06 lip 2021, 16:16 |
|
|
Ljudi, ajd nemojte pričati gluposti.
Nema koridora do USK preko Kupresa i Livna, koji vam je kuki? Cesta do Bihaća ide preko Mrkonjića. A na području te ceste ima više ljudi nego u samom Mrkonjiću.
Ako ćemo uzimati Srednju Bosnu, tu neće biti enklava, uzet ćemo ju svu u Banovinskim, s granicom na rijeci Bosni, ili do Olova. Slabe su šanse da će se tu raditi šahovska ploča, eventualno "mini Bosna", distrikt kao i Brčko. To bi čak i imalo smisla, isto kao i USK. Prijelazno razdoblje za iseljavanje u EU naših dragih susjeda
Sjeverna polovica HNŽa se da isto tak urediti ili jednostavno pripojiti, svejedno nam je..
Ide se na raspad BiH, sad je pitanje granica u igri.
A za DGG, ok ako su Srbi nezadovoljni s granicama RS, ako neće poštivati dogovore, idu u istu ladicu s muslimanima. Lako je moguće da svijet zaboravi manje od milijun Srba u RS, čim se granice krenu mijenjat bez dogovora. Muslimani bi bili oduševljeni s emiratom između Bosne i Drine, zamisli ih da ne moraju više gledati Srbiju na pola Sarajeva...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 06 lip 2021, 17:42 |
|
|
Postoje samo dvije verzije budućih granica. Ovo je prva. Jednostavnija i mirna uz eventualnih par antiterorističkih operacija i privođenja radikalnih islamskih terorista. Što će Srbi sa zelenim nas nije briga nit nas se tiče. Druga opcija je ukoliko Srbi krenu na DGG. Tada će buduće granice izgledat ovako.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 06 lip 2021, 18:03 |
|
|
Ova tema kad je otvorio lasica je još i sličila na nešto, onda su došli ratni stručnjaci a onaj vipera čak i govori o bošnjačko hrvatskoj udruženoj vojsci. Sve otišlo u qurac s novim kartama, kakve karte pobogu gdje uzima se teritorij drugog naroda, tko započne rat završiće na 50 kvadrata zemlje.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|