|
|
Stranica: 11/51.
|
[ 1270 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
snowflake
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Usvojena odluka o utemeljenju Glavnog vijeća Sabora, koje će koordinirati hrvatskim općinama i županijama.
Sabor postaje stalno tijelo.
Na slijedećoj sjednici očekujem konkretne odluke (pretplata za TV kanal...), inače nula bodova. Ovo je ipak konstituirajuća sjednica, ipak, morala je biti barem jedna opipljiva odluka. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88989 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Nije trebalo ni donositi neke radikalnije odluke na ovom zasjedanju. Sad treba osluhnuti reakcije i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće korake na idućim sjednicama Slažem se. Ukoliko na slijedećoj sjednici ne naprave 5 konkretnih i opipljivih stvari, treće sjednice ne treba ni bit. Za početak odluke o prikupljanju pretplate za tv kanal i ekološke zakone o uklanjanju odašiljača ftv-a koji zagađuju prostor...
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
|
Kad je iduca sjednica?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Zvezda je poznata kao FK Sljedeća Sezona...
Nemoj da i mi budemo NK Sljedeće Zasjedanje
Trebali su najaviti bar par inicijativa, bez detalja, ali malo zaintrigirati javnost. Najaviti medij, HAZU, povezivanje sa regionalnim grupacijama u Europi i sl
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Uskok
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:07 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 01:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
|
Dobra ova za Markesica, nadamo se da nas nije pozdravljao i u njegovo ime.
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:09 |
|
|
|
A ne znam... puno su najavili a nista konkretno... Nisam ni mislio da ce biti sve, ali bar da su se dotakli neceg konkretnog kao sto je TV...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:09 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zvezda je poznata kao FK Sljedeća Sezona...
Nemoj da i mi budemo NK Sljedeće Zasjedanje
Trebali su najaviti bar par inicijativa, bez detalja, ali malo zaintrigirati javnost. Najaviti medij, HAZU, povezivanje sa regionalnim grupacijama u Europi i sl Polako, nisu bile podijeljene ni funkcije u Saboru. Da su odmah krenuli u nešto opipljivije, završili bi kao Samouprava. Po meni, ovaj hns treba slijediti onaj tekst "scenarij raspleta" koji je objavljen prije mjesec-dva tu na portalu, uz manje korekcije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:15 |
|
|
|
Imamo rezoluciju ,šta bi vi više. e,
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:24 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mostar
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:31 |
|
|
|
Puno delegata, veliki troškovi organizacije i janjetine, učinak nula bodova.
Čista alibi priča za naivne mase.
Upravo ono što sam i očekivao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:31 |
|
|
Malo sam kasnila u Kosaču, ali svejedno stigla na većinu budalaština. Ne znam jeste li vi, ili bar oni optimističniji među vama našli išta za šta ste se uhvatili od izrečenog, jer nisam stigla pročitat šta ste napisali, pošto se referiram evo s vrata i još u obući Osim zbunjoza humoristične djevojke sa poetikom u očima i stanovitog Muse koji je kombinirao većinu članaka s portala posljednjih mjeseci u svom „nadahnutom“ obraćanju, nije bilo ništa, ali ništa zanimljivo. Možda samo domjenačka žderačina kasnije. Dakle, ovom prilikom me savršeno ne zanima jesu li Čovafansi uspjeli iskonstruirati išta pohvalno iz svega ovoga, jer ono ne postoji. To je generalna ocjena većine prisutnih, ovih van politike ofkors koji se neće okoristiti od današnjeg žuljanja bedara. Protekla tri sata su bila čista bombastično najavljena prdimahovina. Njima da daš zaljev koji grca od nafte oni ne bi znali šta bi s njim. Reakcije su takve da će nam se smijati što i trebaju, jer nešto o čemu se kenja mjesecima završi ovim "ničim" i ne zaslužuje drugačije. Što je reko prijatelj Raga, sa rezolucijom mogu slobodno guzicu obrisati. Ps. Sjedim u onom stolcu i sanjam na istoj pozornici – Nino, Ivo, Pehar, Raga, forumaši HB-a se vratili kući, daju prijedloge, imaju inspirativne govore, narod pun nade...ajebemti jes lako odsanjati... 
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:35 |
|
|
E. A njabolji je bio onaj dvojac iz HSP-a. Sad imam vec sliku u glavi onog sto je prdio o masonima kako se gusi u janjetini. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
epikur27
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:45 |
|
|
|
Sabora i hurca, nijedne odluke, nista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 14:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Baš me zanima kako bi Junuz proš'o sa:
Raja ba, nema ništa od Trećeg tj. hrvatskog entiteta poput RS, lagali su nas, nisu bili bespomoćni ni u dosadašnjem okruženju iako jesmo neravnopravni, ali nismo bez budućnosti i mogućnosti. Možemo iskoristiti i modificirati ono što imamo i za to dobiti podršku i od RH, i od dijela MZ, i od umjerenih Bošnjaka. Svima je dosta ove napetosti.
Umjesto s Bog i Hrvati, pozdravit s nekim manje zvučnim i kričastokičastim pozdravom koji je zbog korištenja u ustima pogrešnih ljudi izgubio svoju vrijednost - recimo: Ravnospravnost i Hrvati!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:08 |
|
|
Dragan Čović - vezivač zastave: Milorad Dodik najveći predstavnik Hrvata u BiH!? 24SI - Omiljena folklorna politička aktivnost u BiH od prvih parlamentarnih izbora u ovo malo zemlje je vezivanje zastava. Te davne 1991 zastave su isprepletale svijetle nacionalne stranke u borbi protiv mračnog komunizma. Uz ratne doboše, raspetljali su ih radujući se da su zastave bile veće nego li kada su ih uvezivali.
U ratu je igrokaz platnima išao u raznim pravcima. Bošnjaci sa Hrvatima, Hrvati sa Srbima, Srbi sa Bošnjacima... zastave su se preplitale, ali i bivale sve manje. Brojke govore da imamo preko 100.000 manje zastavonoša od tada.
Ne obazirući se na fakte, vezivanje zastava je i danas najbolji način da prkosite onim "trećim".
Trenutno je najveći predstavnik Hrvata u BiH, Milorad Dodik, sa dugogodišnjim Predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem u jednom je od čvršćih političkih zagrljaja i zastavovezanja koju ova gruda pamti. Ljubav je i administrativno potkrepljena činjenicom da je recimo delegacija BiH Hrvata na sastanak u Njemačku, sa kancelarkom Merkel, otišla avionom Vlade Republike Srpske.
Da su među živima, takvoj saradnji bi pozavidjeli i najveći saradnici među Srbima i Hrvatima, Slobo i Franjo. Međutim, pravilo koje do sada ni jednom nije doživjelo izuzetak je da ma kako čvrsto vezali zastave one će se razvezati, najčešće sa teškim riječima i u velikoj ljutnji.
Za sada se, i pored okruženja koji ovih dana obilježava presuda Haškog suda hrvatskim generalima zbog zločina nad Srbima u Hrvatskoj, ne vidi kraj ovoj političkoj BH ljubavi Srba i Hrvata. Nedavno je Čović i izjavio za "Dnevni Avaz": "Ne očekujem da će me Dodik prevariti. Sve što smo se do sada dogovorili u proteklih šest godina ispoštovao je".
Dragan Čović je u izbornoj noći najavio treći entitet sa sjedištem u Mostaru i do dan danas od te ideje nije odustao. Nakon izbora Vlade Federacije BiH najavio je hrvatsku samoupravu nezavisnu od federalnih vlasti u onim kantonima gdje HDZ BiH i HDZ 1990 imaju većinu. Ne krije prijateljstvo sa Dodikom i da mu je trenutno najvažniji politički partner. Nezadovoljstvo Hrvata u BiH ga je smjestilo u sami vrh političkih predstavnika ovog BiH naroda. Političke protivnike među hrvatskim strankama naziva izdajnicima.
Dragan Čović, rođen je 20. augusta 1956. godine u Mostaru. Po završetku srednje škole upisuje se na Mašinski fakultet u Mostaru i diplomira 1979. godine, stekavši zvanje mašinskog inženjera. Doktorirao je na Sveučilištu u Mostaru 1996. godine. U članstvu SKJ bio je od 1978. do 1989 godine.
Za predsjednika HDZ BiH izabran je 2005. godine. Tu funkciju obavlja i danas. Na Opštim izborima 2002. godine izabran je za člana Predsjedništva BiH sa 114.606 osvojenih glasova. Na toj funkciji ostaje do 29. marta 2005. godine kada ga je smijenio visoki predstavnik u BiH, Paddy Ashdown. Jedini je visoki predstavnik jednog naroda koji je u postdejtonskoj BiH boravio u zatvoru. Od strane Suda BiH protv Dragana Čovića do sada su podnijete tri optužnice za zloupotrebu položaja i ovlasti. Sve tri su i odbačene.
Po predatom imovinskom kartonu raspolaže imovinom od preko milion konvertbilnih maraka koju vlasnički dijeli sa suprugom.
Stranku vodi čvrstom rukom. Pažljivo bira medije u kojim će se obraćati javnosti i izbjegava debatne emisije.
Crtež: Nina Hadžić Tekst: 6yka.com 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:09 |
|
|
epikur27 je napisao/la: Sabora i hurca, nijedne odluke, nista. Ma, to sto nije bilo ni jedne odluke na prvoj sjednici i nekako... Ali su mi isli na zivce s "Masoni", "Bog i Hrvati", "Blaiburg" itd... Umijesto da se predstave kao ozbiljni ljudi, s rjesenjima za ozbiljne probleme, konkretnim stvarima, na jednom ozbiljnom mjestu. Oni ko ona djeca sto idu u OŠ i pisu razne grafite po zidovima (a oni bi prvi podvili rep). Maloumnici. A da ne kazem ono spominjanje HB itd... Glupani, nista vise. Tek se sad vidi da je Covic jedan od rijetkih za kojeg se moze reci da je politicar. Ovo ostalo su klaunovi za seoska sijela i nista vise. Ali, nadajmo se da ce i oni 8ovi sto trebaju) uviditi gresku i pobrinut se da se ovo vise ne ponovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:12 |
|
|
|
viditi ćemo što će donjeti vrijeme. imam dojam da se nije ničim htjelo izazivati one koji su danas uprli oči da nađu povod za optužbe. tiha neposlušnost je počela tiho.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:19 |
|
|
Aztec je napisao/la: epikur27 je napisao/la: Sabora i hurca, nijedne odluke, nista. Ma, to sto nije bilo ni jedne odluke na prvoj sjednici i nekako... Ali su mi isli na zivce s "Masoni", "Bog i Hrvati", "Blaiburg" itd... Umijesto da se predstave kao ozbiljni ljudi, s rjesenjima za ozbiljne probleme, konkretnim stvarima, na jednom ozbiljnom mjestu. Oni ko ona djeca sto idu u OŠ i pisu razne grafite po zidovima (a oni bi prvi podvili rep). Maloumnici. A da ne kazem ono spominjanje HB itd... Glupani, nista vise. Tek se sad vidi da je Covic jedan od rijetkih za kojeg se moze reci da je politicar. Ovo ostalo su klaunovi za seoska sijela i nista vise.Ali, nadajmo se da ce i oni 8ovi sto trebaju) uviditi gresku i pobrinut se da se ovo vise ne ponovi. nemoj der tako ,ima jedna elokventna dama tamo  i ne djeluje mi kao klaun.Jasno!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:22 |
|
|
Aztec je napisao/la: . Tek se sad vidi da je Covic jedan od rijetkih za kojeg se moze reci da je politicar. Ovo ostalo su klaunovi za seoska sijela i nista vise.
To i ja mislim za gospodina Dragana, a i za ostale. Nisam u toku u vezi sa stvarima koje ste pomenuli ali, nevezano za to, smatram da je g. Dragan jedini s kojim možete ostvariti nešto ili barem ozbiljno pokušati raditi na tome. Tu je još i odlični gospodin Marinko Čavara koji se izdvaja iz mase bezličnih likova i likova mlohavog političkog stava, kao što je g. Božo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:25 |
|
|
|
Moje osobno mišljenje je da je ovo najbolji scenarij za prvo zasjedanje, greške se mogu praviti jedino u idućim postupcima i zasjedanjima.
Ovi (a i prisutni tu) što zagovaraju radikalnija rješenja odmah na startu bi prvi podvili rep kad bi bilo stani-pani, lako je govoriti s pristojne udaljenosti. svi oni imaju na umu hrvatsku samoupravu i ono s čim je ona rezultirala, ničim dobrim za hrvatski narod, a kolovođa osuđen.
baš me zanima kako bi se ovi bukači (i bukačice) postavili u sličnim situacijama, bi li riskirali hapšenje i sudski progon da su u koži čovića i ljubića
jedine greške na prvom zasjedanju su onaj ćelavac i takvi tipovi koji kompromitiraju cijelu stvar. treći entitet, ako do njega dođe i ako ovi glavni protagonisti sabora imaju takvu želju, može doći jedino nakon duge borbe, a ne na osnovu jednog ad hoc zasjedanja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:25 |
|
|
|
Ono što meni nije jasno, a o čemu su raspravljali mnogi uvaženi profesori kasnije jest, kako vrhovni vođa nije mogao čekirati one debilne govore mazlumića koji su samo autogolirali redom u mrežu. Njih dvojica na početku su još i okej bili. Ali ono poslije...dno dna brate. Matoš i prošlost, uzvici, povici, vrijeđanje, defetizam i kaos.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:28 |
|
|
OldSkul je napisao/la: Ono što meni nije jasno, a o čemu su raspravljali mnogi uvaženi profesori kasnije jest, kako vrhovni vođa nije mogao čekirati one debilne govore mazlumića koji su samo autogolirali redom u mrežu. Njih dvojica na početku su još i okej bili. Ali ono poslije...dno dna brate. Matoš i prošlost, uzvici, povici, vrijeđanje, defetizam i kaos. E alo, nemoj mi na Matoša 
| Vrh |
|
 |
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:31 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: baš me zanima kako bi se ovi bukači (i bukačice) postavili u sličnim situacijama, bi li riskirali hapšenje i sudski progon da su u koži čovića i ljubića
jedine greške na prvom zasjedanju su onaj ćelavac i takvi tipovi koji kompromitiraju cijelu stvar. treći entitet, ako do njega dođe i ako ovi glavni protagonisti sabora imaju takvu želju, može doći jedino nakon duge borbe, a ne na osnovu jednog ad hoc zasjedanja "Bukačica" potpuno dijeli tvoje mišljenje. Oni okej, ostatak promašaj. Sve skupa ništa. Nitko nije očekivao samospaljivanje i novi rat, samo neku konkretnu odluku. Ovdje se zaista nema šta obraniti, jer nitko od nas, a očito ni oni pojma nemaju di ovo sve vodi i šta će biti sutra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28579 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ima li se gdje pogledati snimka... za nas koji ne imahu vremena The Sabor odgledati u real time? A?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Sjednica 19. travnja: Pripreme za Hrvatski narodni Sabor Postano: 19 tra 2011, 15:37 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: E alo, nemoj mi na Matoša  Nije ovo bilo poetsko veče, nego HNS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|