|
|
Stranica: 11/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:22 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Pa sto biste vi ucinili da Bosnjaci i Hrvati stave rampu na zapadu i istoku DC Brckog i sprovedu hermeticku blokadu west RS-a? Sto?  Udružili se sa Hrvatima, dali Mrši i Ćehi te opštine što traže, uzeli nazad DGGP te organizovali jeftine čarter letove za Bodrum, Alanju, Kušadasi i slična turska ljetovališta. Uvijek su mi draga srpsko-hrvatska udruzivanja. Pogotovo rezultati tih udruzivanja po Srbeke u povjesnim periodima '41.-'45. i '91.-'95. 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:25 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
seherzada je napisao/la: Pa sto biste vi ucinili da Bosnjaci i Hrvati stave rampu na zapadu i istoku DC Brckog i sprovedu hermeticku blokadu west RS-a? Kakve blokade, bivši gradonačelnik Srbin poklanja sadašnjem gradonačelniku Hrvatu dres hrvatske reprezentacije. Takvi se odnosi grade, mir nema alternativu... Citat: Dogradonačelnik Brčkog došao na sjednicu u dresu hr. reprezentacije Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta Anto Domić došao je jutros na sjednicu lokalne Vlade u dresu reprezentacije Hrvatske. ‘Danas mi je imendan i gradonačelnik Miroslav Gavrić mi je poklonio dres, pa sam, kako to bonton nalaže, htio odmah isprobati taj dar’, objasnio je Domić, koji je u dresu ostao do kraja sjednice, prenosi agencija Srna. Upitan što očekuje od sutrašnje utakmice između Hrvatske i Italije, zamjenik gradonačelnika Brčkog je odgovorio da se nada dobroj i srčanoj igri Vatrenih. “Ako bude tako, onda je rezultat neupitan”, rekao je Domić.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:25 |
|
|
seherzada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Udružili se sa Hrvatima, dali Mrši i Ćehi te opštine što traže, uzeli nazad DGGP te organizovali jeftine čarter letove za Bodrum, Alanju, Kušadasi i slična turska ljetovališta.
Uvijek su mi draga srpsko-hrvatska udruzivanja. Pogotovo rezultati tih udruzivanja po Srbeke u povjesnim periodima '41.-'45. i '91.-'95.  Maloumnice, govoriš o genocidu nad desetinama hiljada ljudi da ti se sviđa.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
|
|
seherzada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Udružili se sa Hrvatima, dali Mrši i Ćehi te opštine što traže, uzeli nazad DGGP te organizovali jeftine čarter letove za Bodrum, Alanju, Kušadasi i slična turska ljetovališta.
Uvijek su mi draga srpsko-hrvatska udruzivanja. Pogotovo rezultati tih udruzivanja po Srbeke u povjesnim periodima '41.-'45. i '91.-'95.  a koje su posledice bile po bosnjake 91-95? super bi bilo da sprovedete tu blokadu oko Brckog, poklonili bi srbima ceo distrikt
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: Inače, da se osvrnem da pisanje Drinskog Vuka i ovo što je Mršo prijavio moderaciji... ja se ne slažem da u RS nema ništa ni hrvatsko ni muslimansko, posebno ako pričamo o autohtonom stanovništvu.
Ali ako neko pravi planove koji slabe RS ili imaju za cilj neku svinjariju tipa Srebrenice na ovim poslednjim izborima, neke slične izborne inžinjeringe preko prijavljivanja fiktivnog prebivališta, ili ko zna čega, logično je da se RS brani od toga, i da narod RS na takve stvari ne gleda blagonaklono.
I niko ovde ne pravda nikakve pljačke ni krađe. Onda vratite Posavinu i Podrinje njihovim vecinskim vlasnicima, koje ste zlocinima i klanjima protjerali sa njihovih ognjista. A onda oni kao zrtve neka odluce sta sa tim svojim teritorijem da rade. Isto tako podrzvam da Srbeki odluce sto sa teritorijama na teritoriju FBiH na kojima su bili vecina prije nasilja, sto da rade sa tom svojom zemljom.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:33 |
|
|
Kao što rekoh, sva imovina koja je mogla biti vraćena je vraćena, tako da s tom pričom o "zločincima Srbima" možeš da se nosiš, recimo u "Saff".
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Uvijek su mi draga srpsko-hrvatska udruzivanja. Pogotovo rezultati tih udruzivanja po Srbeke u povjesnim periodima '41.-'45. i '91.-'95.  Maloumnice, govoriš o genocidu nad desetinama hiljada ljudi da ti se sviđa. Ne. - Ja sam pitala sto biste vi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju west RS-a. - Ti si na to odgovorio da bi Srbeki zajedno s Hrvatima pocinili genocid i protjerali Bosnjake u Anadoliju. - A onda sam ja odgovorila, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", spominjuci '41-'45 i '91-'95. Dakle, idemo iz pocetka, 'sto bi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju RS-a u distriktu Brcko'??? Nadam se da necete ponovo odgovoriti: "sproveli bi genocid nad Bosnjacima" - jer vjerujem da ste iz 1999. izvukli pouke da ratna opcija pokusaja protjerivanja cjelokupne populacije nekog naroda Srbekima nikako ne odgovara.  A uvjerili ste se tomu i '95. 
|
|
Vrh |
|
 |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:38 |
|
|
seherzada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Inače, da se osvrnem da pisanje Drinskog Vuka i ovo što je Mršo prijavio moderaciji... ja se ne slažem da u RS nema ništa ni hrvatsko ni muslimansko, posebno ako pričamo o autohtonom stanovništvu.
Ali ako neko pravi planove koji slabe RS ili imaju za cilj neku svinjariju tipa Srebrenice na ovim poslednjim izborima, neke slične izborne inžinjeringe preko prijavljivanja fiktivnog prebivališta, ili ko zna čega, logično je da se RS brani od toga, i da narod RS na takve stvari ne gleda blagonaklono.
I niko ovde ne pravda nikakve pljačke ni krađe. Onda vratite Posavinu i Podrinje njihovim vecinskim vlasnicima, koje ste zlocinima i klanjima protjerali sa njihovih ognjista. A onda oni kao zrtve neka odluce sta sa tim svojim teritorijem da rade. Isto kao podrzvama da Srbeki odluce sto sa teritorijama na teritoriju FBiH na kojima su bili vecina prije nasilja, sto da rade sa tom svojom zemljom. Ako Srbi uzmu svoje predratno i Hrvati svoje predratno, nece vam ostati ni koliko sada imate.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:39 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Pa sto biste vi ucinili da Bosnjaci i Hrvati stave rampu na zapadu i istoku DC Brckog i sprovedu hermeticku blokadu west RS-a? Sto?  Udružili se sa Hrvatima, dali Mrši i Ćehi te opštine što traže, uzeli nazad DGGP te organizovali jeftine čarter letove za Bodrum, Alanju, Kušadasi i slična turska ljetovališta. Nije tj, jebem mu miša A za ostatak smirite se malo, nije ovo chat. Intersi, čist račun, duga ljubav i tak to  p.s. Bio u Alanyii i Kušadasiju, preporučam. Bodrum (bar po pričanjima rodoških trgovaca), nije nešto, al likijske grobnice u okolici jesu 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:41 |
|
|
seherzada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Maloumnice, govoriš o genocidu nad desetinama hiljada ljudi da ti se sviđa.
Ne. - Ja sam pitala sto biste vi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju west RS-a. - Ti si na to odgovorio da bi Srbeki zajedno s Hrvatima pocinili genocid i protjerali Bosnjake u Anadoliju. - A onda sam ja odgovorila, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", spominjuci '41-'45 i '91-'95. Dakle, idemo iz pocetka, 'sto bi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju RS-a u distriktu Brcko'??? Nadam se da necete ponovo odgovoriti: "sproveli bi genocid nad Bosnjacima" - jer vjerujem da ste iz 1999. izvukli pouke da ratna opcija pokusaja protjerivanja cjelokupne populacije nekog naroda Srbekima nikako ne odgovara.  Ti si napisala da ti se jako sviđaju rezultati 41-45. Misli malo šta pišeš. Kakav genocid, ne znam o čemu pričaš, ti pričaš o skupom benzinu koji bi nam prodavali, ja pričam o jeftinim kartama. Ko se trgovine laća od trgovine i odleti. Poenta je da mi ne pada na pamet da odgovaram na scenarije iz tvoje mašte ozbiljno, pa ti suprotstavljam jednu isto tako realnu budalaštinu. Mi njima koridor u Posavini damo, oni nama koridor posred Tuzle sa sve Tuzlom, pardon, Solima... i tako...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:44 |
|
|
Ceha je napisao/la: Metemma je napisao/la: Udružili se sa Hrvatima, dali Mrši i Ćehi te opštine što traže, uzeli nazad DGGP te organizovali jeftine čarter letove za Bodrum, Alanju, Kušadasi i slična turska ljetovališta. Nije tj, jebem mu miša A za ostatak smirite se malo, nije ovo chat. Intersi, čist račun, duga ljubav i tak to  p.s. Bio u Alanyii i Kušadasiju, preporučam. Bodrum (bar po pričanjima rodoških trgovaca), nije nešto, al likijske grobnice u okolici jesu  Izvinjajem se glede TJ. Ja nisam bio, al takođe preporučujem 
|
|
Vrh |
|
 |
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:45 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 02:16 Postovi: 877 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
Metemma je napisao/la: Poenta je da mi ne pada na pamet da odgovaram na scenarije iz tvoje mašte ozbiljno, pa ti suprotstavljam jednu isto tako realnu budalaštinu. Mi njima koridor u Posavini damo, oni nama koridor posred Tuzle sa sve Tuzlom, pardon, Solima... i tako... Ovo je prije proboja koridora bila vrlo,VRLO realna opcija ali Hrvati su odbili iz nepoznatih razloga. Info iz prve ruke.
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:49 |
|
|
seherzada je napisao/la: Ne. - Ja sam pitala sto biste vi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju west RS-a. - Ti si na to odgovorio da bi Srbeki zajedno s Hrvatima pocinili genocid i protjerali Bosnjake u Anadoliju. - A onda sam ja odgovorila, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", spominjuci '41-'45 i '91-'95. Dakle, idemo iz pocetka, 'sto bi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju RS-a u distriktu Brcko'??? Nadam se da necete ponovo odgovoriti: "sproveli bi genocid nad Bosnjacima" - jer vjerujem da ste iz 1999. izvukli pouke da ratna opcija pokusaja protjerivanja cjelokupne populacije nekog naroda Srbekima nikako ne odgovara.  A uvjerili ste se tomu i '95.  Citat: Naucili od vas jarane i Bosnjaci i Srbi... bitan je samo interes... hebo zalopojke! A interes Bosnjaka i Srba u BiH jeste da se ne tuku i nahebu jedni od drugih, pri cemu se treci i cetvrti (linija zg-bg) koriste. Kao sto je to vec i vidjeno prije 15-tak 20-tak godina. I pri tome, jos dodatno, njihov zajednicki interes nije samo 100% vec recimo 150% posto to mogu konkretno na vanjskopolitickom planu realizirati. Samo interes, lokalni, hladni, sebicni interes! by seherzada 22.1.2011. godine Idi pokri se maramom... stalno nudis neke fiktivne saveze koje su daleko od realnosti kao da Pedja Kujundzic okaci Seseljev bedz... Sta je sledeci savez...sa Ukrajincima protiv Roma?!
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:50 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Ne. - Ja sam pitala sto biste vi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju west RS-a. - Ti si na to odgovorio da bi Srbeki zajedno s Hrvatima pocinili genocid i protjerali Bosnjake u Anadoliju. - A onda sam ja odgovorila, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", spominjuci '41-'45 i '91-'95. Dakle, idemo iz pocetka, 'sto bi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju RS-a u distriktu Brcko'??? Nadam se da necete ponovo odgovoriti: "sproveli bi genocid nad Bosnjacima" - jer vjerujem da ste iz 1999. izvukli pouke da ratna opcija pokusaja protjerivanja cjelokupne populacije nekog naroda Srbekima nikako ne odgovara.  Ti si napisala da ti se jako sviđaju rezultati 41-45. Misli malo šta pišeš. Kakav genocid, ne znam o čemu pričaš, ti pričaš o skupom benzinu koji bi nam prodavali, ja pričam o jeftinim kartama. Ko se trgovine laća od trgovine i odleti. Poenta je da mi ne pada na pamet da odgovaram na scenarije iz tvoje mašte ozbiljno, pa ti suprotstavljam jednu isto tako realnu budalaštinu. Mi njima koridor u Posavini damo, oni nama koridor posred Tuzle sa sve Tuzlom, pardon, Solima... i tako... Pa cuj, vratite Hrvatima Posavinu koju ste oteli od njih, i Bosnjacima Podrinje koje ste oteli od njih - i onda niko vise nece spominjat price o skupom benzinu za Srbeke koji su se opametili ivratili svojim susjedima ono sto su od njih oteli. Mislim, pazi ti ovih Srbeka, klanjima oteli Posavinu Hrvatima i Podrinje Bosnjacima, i sad se jos kao ljute sto mi to trazimo nazaj, kao mi krivi zato sto trazimo svoje odakle smo najgorim vrstama zlocina protjerani... Mislim halo, jeste vi zdravi u vugla???
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:55 |
|
|
seherzada je napisao/la: Pa cuj, vratite Hrvatima Posavinu koju ste oteli od njih, i Bosnjacima Podrinje koje ste oteli od njih - i onda niko vise nece spominjat price o skupom benzinu za Srbeke koji su se opametili ivratili svojim susjedima ono sto su od njih oteli. Po stoti put, mi nismo ništa oteli. Glede trgovine koju predlažeš, predlažem ti da ne ideš sama na pijacu. Mislim, pogađaju mene tvoje priče o skupom benzinu, ali ne toliko. Citat: Mislim, pazi ti ovih Srbeka, klanjima oteli Posavinu Hrvatima i Podrinje Bosnjacima, i sad se jos kao ljute sto mi to trazimo nazaj, kao mi krivi zato sto trazimo svoje odakle smo najgorim vrstama zlocina protjerani... Mislim halo, jeste vi zdravi u vugla??? Prestani srat o tim "otimanjima i klanjima".
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 02:55 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: seherzada je napisao/la: Ne. - Ja sam pitala sto biste vi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju west RS-a. - Ti si na to odgovorio da bi Srbeki zajedno s Hrvatima pocinili genocid i protjerali Bosnjake u Anadoliju. - A onda sam ja odgovorila, "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada", spominjuci '41-'45 i '91-'95. Dakle, idemo iz pocetka, 'sto bi Srbeki ucinili da Hrvati i Bosnjaci sprovedu izolaciju RS-a u distriktu Brcko'??? Nadam se da necete ponovo odgovoriti: "sproveli bi genocid nad Bosnjacima" - jer vjerujem da ste iz 1999. izvukli pouke da ratna opcija pokusaja protjerivanja cjelokupne populacije nekog naroda Srbekima nikako ne odgovara.  A uvjerili ste se tomu i '95.  Citat: Naucili od vas jarane i Bosnjaci i Srbi... bitan je samo interes... hebo zalopojke! A interes Bosnjaka i Srba u BiH jeste da se ne tuku i nahebu jedni od drugih, pri cemu se treci i cetvrti (linija zg-bg) koriste. Kao sto je to vec i vidjeno prije 15-tak 20-tak godina. I pri tome, jos dodatno, njihov zajednicki interes nije samo 100% vec recimo 150% posto to mogu konkretno na vanjskopolitickom planu realizirati. Samo interes, lokalni, hladni, sebicni interes! by seherzada 22.1.2011. godine Idi pokri se maramom... stalno nudis neke fiktivne saveze koje su daleko od realnosti kao da Pedja Kujundzic okaci Seseljev bedz... Sta je sledeci savez...sa Ukrajincima protiv Roma?! Gospon Dzoni, drzite se teme, umjesto trolanja. Jel podrzavate Vi ovaj moj prijedlog da se braci Hrvaticima vrati Posavina, a braci Bosnjanima Podrinje??? I onda slijedom toga da braca Hrvatici dobiju svoj treci entitet??? 
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:03 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Pa cuj, vratite Hrvatima Posavinu koju ste oteli od njih, i Bosnjacima Podrinje koje ste oteli od njih - i onda niko vise nece spominjat price o skupom benzinu za Srbeke koji su se opametili ivratili svojim susjedima ono sto su od njih oteli. Po stoti put, mi nismo ništa oteli. Glede trgovine koju predlažeš, predlažem ti da ne ideš sama na pijacu. Mislim, pogađaju mene tvoje priče o skupom benzinu, ali ne toliko. Citat: Mislim, pazi ti ovih Srbeka, klanjima oteli Posavinu Hrvatima i Podrinje Bosnjacima, i sad se jos kao ljute sto mi to trazimo nazaj, kao mi krivi zato sto trazimo svoje odakle smo najgorim vrstama zlocina protjerani... Mislim halo, jeste vi zdravi u vugla??? Prestani srat o tim "otimanjima i klanjima". Ma hajte molim Vas. Sada ste poceli i lagati... To tvrdite da Foca, Rogatica, Visegrad, Srebrenica, Bratunac, Zvornik nisu bile opcine obojane zelenom bojom? Tvrdite da su Srbi bili vecina i u opcinama Brod, Derventa, Modrica, Doboj, Samac, Prijedor itd itd? Kao niste klali... i Hrvate i Bosnjake, gdje god ste stigli te '92 kad ste mislili da ste sila... rusili dzamije, crkve, itd itd. Ko vas ne zna... 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:09 |
|
|
seherzada je napisao/la: Ma hajte molim Vas. Sada ste poceli i lagati... To tvrdite da Foca, Rogatica, Visegrad, Srebrenica, Bratunac, Zvornik nisu bile opcine obojane zelenom bojom? Tvrdite da su Srbi bili vecina i u opcinama Brod, Derventa, Modrica, Doboj, Samac, Prijedor itd itd? Kao niste klali... i Hrvate i Bosnjake, gdje god ste stigli te '92 kad ste mislili da ste sila... rusili dzamije, crkve, itd itd. Ko vas ne zna...  U svim tim gradovima su živjeli i Srbi, kojima su ta mjesta pripadala koliko i ostalima. Zločina je nažalost bilo, ali naravno da se pravedna borba srpske vojske ne može izjednačiti sa zločinima i proglasiti za "klanja", kao što pokušavaš.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:17 |
|
|
seherzada je napisao/la: Gospon Dzoni, drzite se teme, umjesto trolanja. Jel podrzavate Vi ovaj moj prijedlog da se braci Hrvaticima vrati Posavina, a braci Bosnjanima Podrinje??? I onda slijedom toga da braca Hrvatici dobiju svoj treci entitet???  Ne volis kad te neko podseti sta si laprdala pre nekog vremena...pa sta da ti radim  Posavina nije nicija bila, to je multietnicka sredina kroz vekove gde u znacajnom broju zive i Hrvati, i Bosnjaci i Srbi...niko nije imao ekskluzivno pravo nad tom zemljom, niti ubedljivu vecinu da to proglasi kao njegovo... Tako je bilo i Sarajevo, i mnogo drugih gradova i opstina u BiH pre rata... Hrvati su dobili Odzak i Orasje, 2 opstine, ostalo su izgubili...Srbi su izgubili glavninu Sarajeva, DDG, vi ste izgubili vecinu u Mostaru, u Podrinju.... Posle 18 godina bi ti nesto da vracas na staro...i to zajedno sa Hrvatima sa kojima se bijete po Federaciji, i jos niste ispeglali ratne rane... Pa koga ti foliras ovom pricom...u kom svetu zivis...alo, 2013 godina je, propala vam je politika 100% Bosna i njeni protagonisti, ne mozete Srbima ni RS ni pod prozor da pljunete...
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:21 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Ma hajte molim Vas. Sada ste poceli i lagati... To tvrdite da Foca, Rogatica, Visegrad, Srebrenica, Bratunac, Zvornik nisu bile opcine obojane zelenom bojom? Tvrdite da su Srbi bili vecina i u opcinama Brod, Derventa, Modrica, Doboj, Samac, Prijedor itd itd? Kao niste klali... i Hrvate i Bosnjake, gdje god ste stigli te '92 kad ste mislili da ste sila... rusili dzamije, crkve, itd itd. Ko vas ne zna...  U svim tim gradovima su živjeli i Srbi, kojima su ta mjesta pripadala koliko i ostalima. Zločina je nažalost bilo, ali naravno da se pravedna borba srpske vojske ne može izjednačiti sa zločinima i proglasiti za "klanja", kao što pokušavaš. Srbima je moglo pripasti samo % tih mjesta ekvivalentan % stanovnistva kojeg su cinili u tim mjestima tj. opcinama. Ovaj procenat viska kojeg ste prisvojili klanjima, to nije srpsko, vec hrvatsko i bosnjacko!
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:22 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Muslimani u Posavini skoro svi porijeklom poturčeni Srbi iz Srbije...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:27 |
|
|
seherzada je napisao/la: Srbima je moglo pripasti samo % tih mjesta ekvivalentan % stanovnistva kojeg su cinili u tim mjestima tj. opcinama.
Ovaj procenat viska kojeg ste prisvojili klanjima, to nije srpsko, vec hrvatsko i bosnjacko! Osvojili smo u ratu, koji nismo htjeli već nam je nametnut. A kad ideš u rat, nekad dobiješ po pičci, to se žali Aliji. Nije to nikakav procenat viška prisvojen klanjima već dogovoren u Dejtonu. I prestani srat o jednom "prisvojenom višku procenata" kao o "klanju" dok drugi spominješ usput. Koji je to um, post jedan do drugoga, u jednom priča kako Srbi kmeče kad izgube, u drugim skiči i vrišti kako joj je nešto "klanjem oduzeto"... kakav um...
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:32 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: seherzada je napisao/la: Gospon Dzoni, drzite se teme, umjesto trolanja. Jel podrzavate Vi ovaj moj prijedlog da se braci Hrvaticima vrati Posavina, a braci Bosnjanima Podrinje??? I onda slijedom toga da braca Hrvatici dobiju svoj treci entitet???  Ne volis kad te neko podseti sta si laprdala pre nekog vremena...pa sta da ti radim  Posavina nije nicija bila, to je multietnicka sredina kroz vekove gde u znacajnom broju zive i Hrvati, i Bosnjaci i Srbi...niko nije imao ekskluzivno pravo nad tom zemljom, niti ubedljivu vecinu da to proglasi kao njegovo... Tako je bilo i Sarajevo, i mnogo drugih gradova i opstina u BiH pre rata... Hrvati su dobili Odzak i Orasje, 2 opstine, ostalo su izgubili...Srbi su izgubili glavninu Sarajeva, DDG, vi ste izgubili vecinu u Mostaru, u Podrinju.... Posle 18 godina bi ti nesto da vracas na staro...i to zajedno sa Hrvatima sa kojima se bijete po Federaciji, i jos niste ispeglali ratne rane... Pa koga ti foliras ovom pricom...u kom svetu zivis...alo, 2013 godina je, propala vam je politika 100% Bosna i njeni protagonisti, ne mozete Srbima ni RS ni pod prozor da pljunete... Srbeki imaju pravo na 40% Dervente, ne i na 100%. Ovih 60% razlike, to je ono sto je zlocinima oteto i od Hrvata i od Bosnjaka. Ekvivalentno vrijedi za svaku opcinu u kojoj su Srbeki pocinili zlocine i to proglasili 100% srpskom zemljom!  P.S. Bosnje i Hrvatici ce svoje nesuglasice ispeglati, onda kada od Srbeka povrate ono sto im pripada i sto im je silom oteto, Posavinu i Podrinje.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:42 |
|
|
Imam samo jednu dilemu - dal si toliko ogranicena i tupava, ili se to samo pravis misleci da nekog sa ovim podjebavas...
Sta god da je, tragicno je, prosto je nashvatljivo da neko ima toliko nisku mozdanu frekvenciju... nisam neki altruista, ali kolicina gluposti i ponavljanja koju valjas ovde zaista izaziva zaljenje.
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: Hrvatski odgovor: Utemeljiti savez hrvatskih općina u Republici Srpskoj Postano: 17 ožu 2013, 03:43 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Srbima je moglo pripasti samo % tih mjesta ekvivalentan % stanovnistva kojeg su cinili u tim mjestima tj. opcinama.
Ovaj procenat viska kojeg ste prisvojili klanjima, to nije srpsko, vec hrvatsko i bosnjacko! Osvojili smo u ratu, koji nismo htjeli već nam je nametnut. A kad ideš u rat, nekad dobiješ po pičci, to se žali Aliji. Nije to nikakav procenat viška prisvojen klanjima već dogovoren u Dejtonu. I prestani srat o jednom "prisvojenom višku procenata" kao o "klanju" dok drugi spominješ usput. Koji je to um, post jedan do drugoga, u jednom priča kako Srbi kmeče kad izgube, u drugim skiči i vrišti kako joj je nešto "klanjem oduzeto"... kakav um... Pa ako koristite argument sile, argument otimacine za vlasnistvo nad tudjim teritorijem, onda nema se zalite ako vam Bosnje i Hrvatici uvedu blokadu u Brckom... Zato ja tvrdim, jedini nacin kojim bi Hrvati i Bosnjaci ostvarili svoje legitimne interese u potpunosti, i unormalili Srbeke, jeste blokada u distriktu Brckom tj. izolacija zapadne sprske. Na kraju se moja teza postavljena na pocetku mog pisanija na ovoj temi - pokazuje tacnom. 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|