|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 15:04 |
|
|
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 20:05 |
|
|
weasel je napisao/la: Srbijanci su Srbi iz Srbije.
I vi uopće ne pričate slično. Tvoj govor i govor Beograđana Karmela ili Nišlije ( kako se kaže?) KiM-a je nebo i zemlja.
A Zagrepčani i Spličani se razumiju jako dobro, nije to uopće velika razlika koliko to netko namjerno potencira.
Vaša kultura je miks Hrvatske miks Baznija miks Srbijanske, a povijest kraja u kojem živite je Hrvatska.
Jeste vi Srbi 100% ali to ne znači da ste isti kao Srbi preko Drine. Niste da se postavite na trepavice. Razlikuju se Srbi iz RS i Srbije. Znam neke Srbe iz RS i kazu da im je srpska ekavica komedija. Da neprirodno Srbi iz Srbije govore. Kaze da " sta je ono, kako onog govore". I smije se frajer, inace je iz Visegrada. Opet pitanje je i sto je to klasicni Srbijanac, kad je Srbiju naselilo naroda od sve strane prije 200 godina. Srbija je bila pustos prije 200 godina. Hrvatska je imala 2,5x vise stanovnika tada u odnosu na Srbiju. Ali istina je da se kod Srbijanaca vidi taj romski utjecaj. Srbi iz RS nisu tako garavi kao Srbi iz Srbije. Tako da Srbi iz RS po meni ne zvuce bas slicno onima iz BG, Vojvodine ili Nisa. A sto tek reci za Srbe sa Kosova. Govore srpski ali sa albanskim naglaskom.
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 20:14 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1779 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Toliko sam se trudio, a moji dragi Hrvati mi obrisaše sve postove u kojima govorim o činjenicama koje Srbi ne znaju. Zaista neobično.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 20:17 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12572 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Obrisani su svi postovi u kojima su grobarevi ulomci i odgovori na njegovo trolanje. Uskoro ce mu biti i profil izbrisan, pruza mu se vrijeme za asimilaciju, ako nece noga.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 21:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Prijetnja vojnom silom, koja stoji u zraku, je također soft power.
Npr. ako se ostvari razlaz bez ispucanog metka, zahvaljujući novom naoružanju Hrvatske i Srbije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 21:42 |
|
|
Soft power ja dozivljavam kao Koka Kolu i farmerke u vrijeme hladnog rata. Dakle, više kao neki kulturni obrazac na koji se ugledaju drugi. Je li taj kulturni obrazac zaista kulturni, to je drugo pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 22:15 |
|
|
Jel soft power ono kad cijeli balkan gleda crtice sa hrvatskom sinkronizacijom pa mali Pero iz Paracina kaze mami da mu namaze krisku kruha?
Ili kad pola klinaca u Hrvatskoj prati debilnu Zadrugu i Parove.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 22:43 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Jel soft power ono kad cijeli balkan gleda crtice sa hrvatskom sinkronizacijom pa mali Pero iz Paracina kaze mami da mu namaze krisku kruha?
Ili kad pola klinaca u Hrvatskoj prati debilnu Zadrugu i Parove. To nije soft power nego debilizacija. Pomenuto se postiže nekim malo kvalitetnijim sadržajima tj ponudom.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 22:47 |
|
|
Tema je pogrešno postavljena; soft power je, kao što su neki već rekli, postizanje ciljeva kroz kulturni utjecaj, promociju i slično. Ključna stvar je da se ništa ne radi fizički, tako da ovo zatvaranje granica sigurno ne spada u soft power.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 27 svi 2021, 23:52 |
|
|
weasel je napisao/la: Tema inspirirana zatvaranjem GP. Pokušajmo se sjetiti svih metoda kojima Hrvatska može natjerati Muslimane ili eventualno Srbe ako bude potrebe, da se ponašaju na nama poželjan način. To ne mora biti samo u obliku batine, štoviše može biti i mrkva. Pozitivan primjer je svakako deal koji smo predložili Srbima a oni su jedva dočekali, gradnja mosta preko Save uz prestanak besmislica oko tužbe za Pelješki. Drugi primjer je plinifikacija Brodske rafinerije kao jedan od goručih problema koji je skoro riješen. Ne znam što smo mi dali za to ali ona hagresija cijev preko Save što su kmečali na klixu svakako ima veze s tim. Banja Luka je očito shvatila da im se ne vrijedi bosti s Zagrebom i surađuju na obostranu korist. Meanwhile čaršija i dalje ne popušta u svom naumu. Ne mogu se sjetiti niti jednog projekta oko kojeg "Sarajevo" nije pravilo problema a kamo li pokušavalo surađivati s Hrvatskom. Umjesto da su ucjenjivali za Ploče mogli su ponuditi Hrvatskoj modernizaciju željeznice do Sarajeva i poslje prema Slavoniji za Budimpeštu uz dugoročnu koncesiju a mi bi za uzvrat dali im neki povlašetni položaj za izvoz/uvoz. Što bi tek bilo kad bi Hrvatska pored diplomacije počela bezobraznije ponašati se. Na primjer uvoditi vize... maksimalno usporiti protok roba na zapad... zabraniti fizički prolaz nekih persona non grata kroz RH ( i to se može ) Mi se čitavo vrijeme borimo u svilenim rukavicama, na 10% snage a druga strana je maksimalno bezobrazna.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 28 svi 2021, 00:41 |
|
|
Hrvatski soft milokliz. Jel se zezate, kakav Hrvatski soft power? Hrvatski soft power je nestao sa zadnjom epizodom Vila Marije.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 28 svi 2021, 01:42 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Hrvatski soft milokliz. Jel se zezate, kakav Hrvatski soft power? Hrvatski soft power je nestao sa zadnjom epizodom Vila Marije. Ne zezamo se. 2018. godine smo napravili najveću podjelu među Srbima od podjele na partizane i četnike, porodice smo razdvajali na one koji su navijali za kockaste i na one koji neće. Mjesec dana ništa drugo nisu radili novinari po svakom većem srpskom (i ne samo srpskom) gradu nego po ulici hvatali ljude za rukav s pitanjima o tome jesu li za nas u sljedećoj utakmici.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 08 sij 2023, 00:05 |
|
|
DFovci na tezgi, prodaju se za određenu svotu, SOA ih uredno obrađuje za našu stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 08 sij 2023, 00:31 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Hrvatski soft milokliz. Jel se zezate, kakav Hrvatski soft power? Hrvatski soft power je nestao sa zadnjom epizodom Vila Marije. Ne zezamo se. 2018. godine smo napravili najveću podjelu među Srbima od podjele na partizane i četnike, porodice smo razdvajali na one koji su navijali za kockaste i na one koji neće. Mjesec dana ništa drugo nisu radili novinari po svakom većem srpskom (i ne samo srpskom) gradu nego po ulici hvatali ljude za rukav s pitanjima o tome jesu li za nas u sljedećoj utakmici. Nemoj da pretjerujemo. Bošnjama ste uvalili da se glođu oko vatrometa u SA. Mi smo bili manje-više neutralni kao 93 sa manjim izletima osjećanja prema stranama.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 08 sij 2023, 10:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: DFovci na tezgi, prodaju se za određenu svotu, SOA ih uredno obrađuje za našu stvar. PatriJote
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Hrvatski soft power nad BiH Postano: 08 sij 2023, 20:51 |
|
|
šta je sonima sto su napustili osmorku?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|