HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 tra 2025, 19:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1416 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: 22 ožu 2025, 12:40 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Mislim kako je pogriješio. Ove godine završava isporuka svih Mistral3 sustava koji su naručeni. Pogriješio je i kada je govorio o Leopard tenkovima i njihovoj zaštiti, fpv dronovima, itd. Nema sumnje u njegovo domoljublje, ali ima poteškoća u izražavanju i točnosti onoga što govori.

Ono što je bitno za ovaj forum je njegovo razbijanje mitova o ruskom naoružavanju HV devedesetih, gdje je potvrdio točno ono što sam pisao od kuda i preko koga se nabavljalo oružje, a za što su me neki ovdje svakako nazivali svjesno ulazeći u konflikt.

https://www.youtube.com/watch?v=KiHAz-LOPhM

Što se tiče razoružavanja Hrvatske, da je živ Račan bi s Anušićem bio oduševljen. A lupeta takve stvari poput ekipe sa šanka. Kalibar granate 2 mm veći?! Preostale T55ice biti će mu "haubice"?! 125 mm nije NATO kalibar i treba ga se riješiti, ali 100 mm (T55) mu je baš OK za njegove "haubice"? To čuva. Stranci su mu rekli da lifra Ukrajincima i to odrađuje, ali izmišlja čuda ne bi li to opravdao i predočio kao neki "uspjeh".

I njegovo "razbijanje mita", zapravo je laprdanje. Njegovo je da huška Hrvate na Rusiju, prodaje maglu i patetiku. Realno, u DR, on je vojnik sa nesvršenom srednjom školom, a ne faktor koji odlučuje gdje i kako će se nabavljati oružje. I tako, nabraja on svoje puške...
Nabavljalo (kupovalo) se odsvakud, pa i iz Ukrajine. Međutim, za razliku od Anušića koji je tada u svemu tome bio nebitan, gosp. Zubak (intervju VL) je rekao, kako je teško oružje stizalo iz Rusije, ruskim zrakoplovima i ovdje su ga montirali ruski tehničari (npr. Sergej Pan). Ne spominje Ukrajince. Ako je (teško) naoružanje sovjetskog porijekla, stizalo iz nekih drugih država, stizalo je uz odobrenje Rusije. Kao kada Njemačka ne smije predati dalje svoje streljivo švicarske proizvodnje, bez odobrenja Švicarske. Veleposlanik Rusije dao je također intervju u VL, sa specifikacijama svega što su nam prodali i brojevi su impresivni. Ni on ne spominje Ukrajince.

Na kraju, već neko vrijeme primjetno je srozavanje "Velebita" i kako se lagano pretvaraju u HDZ botove. Pitanja voditelja su bila kao da si ih je Anušić sam sebi napisao. Prodavala se domoljubna magla, a nije ga pitao po čemu se on to razlikuje od Plenkovića, gdje on to Plenkoviću prkosi, te što misli o 40 "kulturnih centara", knjizi "Krajina 1991 - 1995", vijencu za "Sutjesku", povećanju iznosa za SNV (indirektno "Novosti"), (ne)čuvanje granice.... i uostalom, na stranu pričice u futuru, kako sa današnjim danom, on razoružava Hrvatsku.

Al si ga nabaljezga prijatelju. Od svega napisanog ne da se sastavit 3 smislene rečenice. Smiri se pa piši. Anušić nikad nije rekao da ćemo koristit t 55 kao haubice, nego kako se potencijalno mogu koristit. Uostalom, uz dodatne pzh 2000 nabavljaju se ili Caesari ili RCH haubice. Tako da ne brini.

Vrh

Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: 22 ožu 2025, 12:58 

MiB je napisao/la:
crni_bombarder je napisao/la:
Zasto je brisel efendijama tesko prihvatiti cinjenicu da smo imali i planirali nabaviti jos ruskog oruzja, SU25 recimo

Ko je planirao i kada? Zubak došao u MORH i rekao mogu kupiti suholjeve :zubati Kupili smo Mi24 pa su na većini njih letjeli strani plaćenici, tu i tamo po koji naš strijelac poput mog rođe. A koliko su ti ruski piloti bili pouzadni najbolje govori bijeg na teritoriju ABiH i prodaju helikoptera mi8 armijasima. Još je trebalo riskirati sa ex-sssr pilotima suholjeva i preletima neprijatelju?

Mi24 su došli iz Ukrajine. Instruktori također, između ostalih. Letjeli su naši piloti nakon preobuke. Pusti priče komesara...

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:16 

Rogle je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

https://www.youtube.com/watch?v=KiHAz-LOPhM

Što se tiče razoružavanja Hrvatske, da je živ Račan bi s Anušićem bio oduševljen. A lupeta takve stvari poput ekipe sa šanka. Kalibar granate 2 mm veći?! Preostale T55ice biti će mu "haubice"?! 125 mm nije NATO kalibar i treba ga se riješiti, ali 100 mm (T55) mu je baš OK za njegove "haubice"? To čuva. Stranci su mu rekli da lifra Ukrajincima i to odrađuje, ali izmišlja čuda ne bi li to opravdao i predočio kao neki "uspjeh".

I njegovo "razbijanje mita", zapravo je laprdanje. Njegovo je da huška Hrvate na Rusiju, prodaje maglu i patetiku. Realno, u DR, on je vojnik sa nesvršenom srednjom školom, a ne faktor koji odlučuje gdje i kako će se nabavljati oružje. I tako, nabraja on svoje puške...
Nabavljalo (kupovalo) se odsvakud, pa i iz Ukrajine. Međutim, za razliku od Anušića koji je tada u svemu tome bio nebitan, gosp. Zubak (intervju VL) je rekao, kako je teško oružje stizalo iz Rusije, ruskim zrakoplovima i ovdje su ga montirali ruski tehničari (npr. Sergej Pan). Ne spominje Ukrajince. Ako je (teško) naoružanje sovjetskog porijekla, stizalo iz nekih drugih država, stizalo je uz odobrenje Rusije. Kao kada Njemačka ne smije predati dalje svoje streljivo švicarske proizvodnje, bez odobrenja Švicarske. Veleposlanik Rusije dao je također intervju u VL, sa specifikacijama svega što su nam prodali i brojevi su impresivni. Ni on ne spominje Ukrajince.

Na kraju, već neko vrijeme primjetno je srozavanje "Velebita" i kako se lagano pretvaraju u HDZ botove. Pitanja voditelja su bila kao da si ih je Anušić sam sebi napisao. Prodavala se domoljubna magla, a nije ga pitao po čemu se on to razlikuje od Plenkovića, gdje on to Plenkoviću prkosi, te što misli o 40 "kulturnih centara", knjizi "Krajina 1991 - 1995", vijencu za "Sutjesku", povećanju iznosa za SNV (indirektno "Novosti"), (ne)čuvanje granice.... i uostalom, na stranu pričice u futuru, kako sa današnjim danom, on razoružava Hrvatsku.

Al si ga nabaljezga prijatelju. Od svega napisanog ne da se sastavit 3 smislene rečenice. Smiri se pa piši. Anušić nikad nije rekao da ćemo koristit t 55 kao haubice, nego kako se potencijalno mogu koristit. Uostalom, uz dodatne pzh 2000 nabavljaju se ili Caesari ili RCH haubice. Tako da ne brini.

Snimak - 54:03 - https://www.youtube.com/watch?v=VyOxzswQB1k
Evo, kako ne bi brinuo, Vi mi lijepo rastumačite kako se T55 može koristiti kao "haubica"? Zašto i njih Ukrajinci ne bi koristili kao "haubicu"? 125 mm se ne može nabaviti (čak niti u Kini), ali zato 100 mm (T55) za to nema frke i "haubice" su spremne.

Što se pzh 2000, prvo, nama su ih prodali po dvostruko višoj cijeni nego baltičkim državama. Drugo, zadnja vijest o njima (VL), bila je kako su "otišle u Poljsku". Znači, gdje su one i čuvaju li one Hrvatsku ili nekog drugog?

Što se ostalog tiče, nenadjebivi ste u futuru. No sa današnjim danom, HDZ razoružava Hrvatsku poput Račana 2000.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:22 

Mar-kan je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Ko je planirao i kada? Zubak došao u MORH i rekao mogu kupiti suholjeve :zubati Kupili smo Mi24 pa su na većini njih letjeli strani plaćenici, tu i tamo po koji naš strijelac poput mog rođe. A koliko su ti ruski piloti bili pouzadni najbolje govori bijeg na teritoriju ABiH i prodaju helikoptera mi8 armijasima. Još je trebalo riskirati sa ex-sssr pilotima suholjeva i preletima neprijatelju?

Mi24 su došli iz Ukrajine. Instruktori također, između ostalih. Letjeli su naši piloti nakon preobuke. Pusti priče komesara...

https://www.nacional.hr/protjerani-stru ... -u-morh-u/

...."BORBENI HELIKOPTERI Mi-24 u Hrvatsku su došli još 1993. sa četvoricom ruskih inženjera koji su se brinuli za njihovu ispravnost i poduku hrvatskih mehaničara, a među Rusima je bio i umirovljeni pukovnik ruske vojske Sergej PanNACIONAL: Pet godina nakon odlaska iz Hrvatske i dalje ste traženi kao stručnjak za održavanje helikoptera ruskog porijekla. Ipak, nigdje se tako dugo niste zadržali izvan Rusije kao u Hrvatskoj, sjećate li se svog dolaska u Hrvatsku?
– U Hrvatsku sam prvi put došao u svibnju 1993., i to ruskim Iljušinom na otok Krk, a na njemu su bili i prvi helikopteri Mi-24 za potrebe Hrvatske vojske. Sa mnom su bila i trojica ruskih inženjera zrakoplovstva, inače stručnjaka za taj tip helikoptera. Sve oko mog dolaska u Hrvatsku 1993. bilo je vezano za posrednike iz Češke, nismo imali nikakve veze s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske niti ugovor s njim, nego smo imali kontakte isključivo s pripadnicima hrvatskog vojnog zrakoplovstva s kojima smo razgovarali o stručnim pitanjima. U to vrijeme nisam više bio u sastavu ruske vojske, došao sam kao civilna osoba. Došli smo kao instruktori za održavanje helikoptera i naša prva zadaća je bila sklopiti helikoptere Mi-24.

NACIONAL: Gdje ste bili locirani, jeste li radili isključivo s ratnim zrakoplovstvom ili možda i sa zaposlenicima Zrakoplovno tehničkog zavoda u Velikoj Gorici?
– Teritorijalno smo bili bazirani u Zrakoplovno tehničkom zavodu Velika Gorica, jer na Plesu nije bilo zrakoplovstva zbog UNPROFOR-a. U to vrijeme nije se mnogo radilo u ZTZ-u, ali zaposlenici su dolazili u hangar gdje smo sklapali Mi-24, pomagali, postavljali stručna pitanja i slično. Naša je obveza bila obučiti pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kako za letenje tako i za održavanje letjelica. Nas četvorica inženjera spavali smo u vojnom hotelu Kralj Zvonimir, a prije nas, već u ožujku 1993., u Hrvatsku su stigla dvojica umirovljenih vojnih pilota iz Bjelorusije i Rusije kako bi obučavali hrvatske pilote na Mi-24. Kad je rat 1996. bio završen, već sam tada u tri godine svog druženja s pripadnicima ZTZ-a shvatio da u njemu postoje iznimni ljudi iz struke tzv. stare škole koji razumiju posao. U hrvatskom ratnom zrakoplovstvu ljudi su već znali osnove obuke za letenje i za održavanje, stoga sam direktoru ZTZ-a predložio da bi bilo potrebno, s obzirom na kapacitete, alate i stručnjake, u ZTZ-u osposobiti ljude za veću razinu održavanja i remonta na Mi-8.".....

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:31 

slika

sve iz ukrajine doslo, iz Zaporizja i Harkiva

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:33 

Znak ruskog prijateljstva :zubati

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

MiB je napisao/la:
Zasto je brisel efendijama tesko prihvatiti cinjenicu da smo imali i planirali nabaviti jos ruskog oruzja, SU25 recimo

Moguće je, ali prvi put čujem za taj slučaj, kako su ruski piloti nama ukrali helikopter i s njim prebjegli u ABiH?! Pa gdje bi taj helikopter i letio, nego između RH i BiH (opskrba) i zašto ga onda Hrvatska ne bi povratila nazad? Ako ne toga, onda onoga koji zaista je bio u vlasništvu BiH, a letio je između Lučkog i Bihača. A istog su srušili Srbi i u njemu je poginuo BiH ministar, te piloti Ukrajinci.
Također, Mi24 je druga priča, ali Hrvatskoj nije nedostajalo pilota za Mi8 (koji su napustili JNA), pa ne znam zašto bi baš trebalo plaćati Ruse, da s njima lete za nas?

Kako su nam trebali stići Su 25 i MiG 29, čitao sam davno u MSMu. Pa se odustalo od toga zbog kraja rata. Nije o tome tada govorio Zubak, ali da mu se platilo, dovezao bi on njih.

Vrh

slika

sve iz ukrajine doslo, iz Zaporizja i Harkiva

jao, Zubak 93 imao laserski pisač :)

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:41 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Moguće je, ali prvi put čujem za taj slučaj, kako su ruski piloti nama ukrali helikopter i s njim prebjegli u ABiH?! Pa gdje bi taj helikopter i letio, nego između RH i BiH (opskrba) i zašto ga onda Hrvatska ne bi povratila nazad? Ako ne toga, onda onoga koji zaista je bio u vlasništvu BiH, a letio je između Lučkog i Bihača. A istog su srušili Srbi i u njemu je poginuo BiH ministar, te piloti Ukrajinci.

Kako su nam trebali stići Su 25 i MiG 29, čitao sam davno u MSMu. Pa se odustalo od toga zbog kraja rata. Nije o tome tada govorio Zubak, ali da mu se platilo, dovezao bi on njih.

Treba pitati Zubaka zašto su njegov helikoper i plaćenička posada u jeku muslimansko-hrvatskog rata u brišućem letu preko Orašja i koridora prvo doletjeli do Tuzle, a onda u Visoko. Od kuda su letjeli za Srebernicu. A šuti se zbog sramote.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:42 

Citat:
MI-24 HRZ-a otpisani su Dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga.
Štoviše, ni u budućnosti se neće računati na borbene helikoptere kao komponentu HV-a.
Prvi primjerci su ovih sklopljenih letjelica velike vatrene moći nabavljeni krajem 1993. godine u Ukrajini, odakle su Antonovom-124 Ruslan, tada najvećim transportnim zrakoplovom u svijetu, prebacivani na aerodrom u Puli te na otoku Krku.

Prvi piloti ukrajinski, glavni instruktor je bio ukrajinac.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 13:56 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Treba pitati Zubaka zašto su njegov helikoper i plaćenička posada u jeku muslimansko-hrvatskog rata u brišućem letu preko Orašja i koridora prvo doletjeli do Tuzle, a onda u Visoko. Od kuda su letjeli za Srebernicu. A šuti se zbog sramote.

Zvuči nevjerojatno, ali dopuštam kako je moguće. A BiH ima tada nekoliko svojih Mi8, s kojima vrši opskrbu Bihača, a RH im nije zaplijenila iste u zamjenu za naš ukradeni??! Uostalom, kako su kupili te, mogli su si kupiti još kojeg, a na da ga netko mora krasti za njih od Hrvata. Zatim, Ukrajinci su tada letjeli za ABiH, ali su baš trebali angažirati Ruse za tu krađu?! I otkuda uopće Rusi u HV-u i cijeloj toj priči, ako su nam helikoptere, mehaničare i pilote - kao poslali Ukrajinci?! Previše nekih čudnih stvari.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 14:02 

Mar-kan je napisao/la:
Citat:
MI-24 HRZ-a otpisani su Dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga.
Štoviše, ni u budućnosti se neće računati na borbene helikoptere kao komponentu HV-a.
Prvi primjerci su ovih sklopljenih letjelica velike vatrene moći nabavljeni krajem 1993. godine u Ukrajini, odakle su Antonovom-124 Ruslan, tada najvećim transportnim zrakoplovom u svijetu, prebacivani na aerodrom u Puli te na otoku Krku.

Prvi piloti ukrajinski, glavni instruktor je bio ukrajinac.

Izvor citata?

Inače, Anušić je bacanje Mi24 "na livadu", kao nešto loše, pokušao podvaliti SDPu i Mesiću (nije da bi im bilo mrsko), ali u stvarnosti tu svinjariju odradio je Sanaderov HDZ. Isto i za (praktično) ukidanje vojnog roka.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 14:03 

goran2hr je napisao/la:
I otkuda uopće Rusi u HV-u i cijeloj toj priči, ako su nam helikoptere, mehaničare i pilote - kao poslali Ukrajinci?! Previše nekih čudnih stvari.

Za lovu su letjeli i Vijetnamci. Većina tih angažmana se radila u (polu)privatnoj shemi.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 14:05 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Zvuči nevjerojatno, ali dopuštam kako je moguće. A BiH ima tada nekoliko svojih Mi8, s kojima vrši opskrbu Bihača, a RH im nije zaplijenila iste u zamjenu za naš ukradeni??! Uostalom, kako su kupili te, mogli su si kupiti još kojeg, a na da ga netko mora krasti za njih od Hrvata. Zatim, Ukrajinci su tada letjeli za ABiH, ali su baš trebali angažirati Ruse za tu krađu?! I otkuda uopće Rusi u HV-u i cijeloj toj priči, ako su nam helikoptere, mehaničare i pilote - kao poslali Ukrajinci?! Previše nekih čudnih stvari.

Te helikoptere je nabavio Zubak, nisu nosili HR oznake. Konkretno ovaj kojeg sam vidio nekoliko puta u jako niskom letu iznad našeg mjesta bio je bijele boje sa oznakom crvenog križa, i kao takvi su letjeli u pokušaju zavaravanja srpskih snaga i NATO aviona koji su često patrolirali.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 14:09 

Mislim kako ovdje Borović govori od kuda su Migovi došli https://www.youtube.com/watch?v=ET5bYfJhnnM

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 15:17 

Borović: Nabava na crnom tržištu https://youtu.be/ET5bYfJhnnM?t=7603

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 15:20 

MiB je napisao/la:
@robbie evo odgovora na pitanja

Hah, dičnoga li ministra obrane kad nije čuo za dronove sa optičkim vlaknima, pa pita jel to maljutka? :D

A i voditelj je retard, pojma nema o temi. Ne može se sjetiti ni kako se zovu Bredliji. Pa još kaže kasnije: -Sad mi imamo jako PZO! Imamo Mistrale! O Bože...

Ali eto, barem je Anušić otvoreno rekao da nas je Rusija naoružala za vrijeme domovisnkog rata. Hvala mu bar za tu dozu iskrenosti.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 15:25 

volvoks je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Trump: Smanjit ćemo mogućnosti F-47 za saveznike. Možda nam jednom više to neće biti

Lik zatvara vrata američkom oružju u svijetu.

F-47 je naslijednik F-22 koji nije prodan ni Izraelu, Britaniji, Japanu ili Koreji, a kamo li nekom savezniku drugog i trećeg reda.

Pa taj zrakoplov još ni ne postoji. Štoviše, nisu gotovi ni detaljni nacrti istog. Dok on poleti I Trump i Putin i će biti u raju.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 15:27 

Naoružala nas ustaška dijaspora izdašnim donacijama novca, čekova i dragulja, te zaduživanje mlade RH koja je u zalog dala buduće financijsko, telekomunikacijsko i trgovačko tržište. Umalo i kompletnu obalu. Sve je ostalo čista mitomanija.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 15:42 

MiB je napisao/la:
Borović: Nabava na crnom tržištu https://youtu.be/ET5bYfJhnnM?t=7603

dolazak migova https://youtu.be/ET5bYfJhnnM?t=9187

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 16:31 

Dakle, nije bilo ruskih pilota, samo slava ukrajinci, ali su nepostojeci ruski piloti prebjegli u armiju bih

ok :D

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 16:36 

Dakle, nije bilo ruskih pilota, samo slava ukrajinci, ali su nepostojeci ruski piloti prebjegli u armiju bih

ok :D

Piloti helikoptera, što ti nije jasno ruskibotu?

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 16:43 

Nije dobro što se toliko svađate međusobno! Neka dođe oružje odasvud, neka ga kupimo bilo gdje i neka je tu ako zatreba.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2025, 16:50 

DŽorDŽ je napisao/la:
Nije dobro što se toliko svađate međusobno! Neka dođe oružje odasvud, neka ga kupimo bilo gdje i neka je tu ako zatreba.

Bilo bi lijepo kada bi se kolege uspjeli maknuti od mitomanije zvane "Rusi na naoružali". Sve je kupljeno na crnom tržištu u tom trenutku raspadajućih država bivšeg SSSR. Da je bilo više novca mogla se kupiti i nuklearna bomba jer i onako sami Rusi nisu znali gdje se i koliko kojih nalazi. Prije godinu i pol umalo ruski plaćenici iz redova ukrajinske vojske ne zauzeše skladište sa taktičkim nuklearnim bombama za koje ruska vojska i nije znala da su tu. A kako je tek bilo u kaosu nastalom raspadom SSSR možemo samo misliti.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2025, 12:20 

Anušić sutra u Parizu s francuskim ministrom obrane, ali ide i u Dassaultu po još Rafala.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1416 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Banya, daxt, Robbie MO, sirokibrig, Tomba17 i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: