HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 00:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 129 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: I Srbi prisluškuju džamije ?
PostPostano: 05 vel 2023, 05:12 

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA "SB": "Amir efendija Mahić je deseti rođendan dočekao u logoru Trnopolje, a tamo ga je otjerala mržnja čiji izvor je 'Nomokanon' Svetog Save"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/287435/andrej_nikolaidis_za_sb_amir_efendija_mahic_je_deseti_rodjendan_dochekao_u_logoru_trnopolje_a_tamo_ga_je_otjerala_mrznja_chiji_izvor_je_nomokanon_svetog_save.html

Ekspresna podrška Nikolaidisa - standardna plaćenička bojna štiti Mahića.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 07:05 

I nasi sto su pobijeni u Podrinju, sad bi kao trebao nas Pop tamo govoriti kako je Muhamed bio pedofil i agent Rima. Mislim nema smisla

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 10:23 

Robbie MO je napisao/la:
KAZNA I DO TRI GODINE
Imam iz Prijedora pozvan na saslušanje u odjel za borbu protiv terorizma MUP-a Republike Srpske

Policija Republike Srpske => institucija koja radi svoj posao

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 11:54 

Amiđa je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Pa zasto se posle izvinjavao ako nista krivo nije rekao, o Amidjo?
Cak ga je i IZ pozvala na odgovornost?

Ne znam, ali ja se ne bi izinjavao. Još fali da se izvinimo što nas ipak niste sve poklali.

:smijeh :smijeh :smijeh

Pa kad si utekao u Švedsku :smajl007

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 11:58 

Legionnaire je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

Ne znam, ali ja se ne bi izinjavao. Još fali da se izvinimo što nas ipak niste sve poklali.

:smijeh :smijeh :smijeh

Pa kad si utekao u Švedsku :smajl007

Ja sam iz Teočaka koji čitav rat niste uspjeli uzeti. A tzv. "rs" jeste genocidna tvorevina. Svrha samoj sebi I prazna ljuštura zbog pravedno oduzetih nadležnosti. U teritorijalnom diskontinuitetu zbog presijecanja kod Brčkog, skoro na tri kod Goražda. Da ne govorimo o socioekonomskom i demografskom ambisu. U njoj nema više od 800k bosanskih srba.

Nositi će biljeg genocida do svog neminovnog nestanka.

"sveti" sava je bio začetnik te genocidne i šovinističke ideologije zvane "svetosavlje". Zna se kako je govorio o islamu.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 12:26 

Ma sve pet, nas mnogo ne briga šta nam Muslimanci govore.
Milion puta više volimo da nam pričate da smo zločinci, ali da smo vam zato razbili njušku u ratu, nego da je ne daj Bože obratno.

Nego samo kažem ti si otišao, pa možeš da sereš. I ja mogu da serem protiv LGBT boleština, zato što ne živim u Švedskoj. Da sam kao ti u Švedskoj ili kao ovaj u Srpskoj, morao bih da važem riječi i da se izvinjavam.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 12:29 

Ja se izvinjavam, Srbi su plemenit i dobar narod a pravoslavlje je jedina prava vjera....rekao je Imam dan poslije,

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 12:48 

Upozorenja: 1
SPC jad i čemer! Ovom se izvinjavati? :neznam

https://www.danas.rs/kolumna/zlatko-pak ... cin-i-spc/

Citat:
SPC bez reakcije na promociju“, moglo se ovih dana pročitati u sredstvima javnog informisanja na svim stranama naše medijske demokratije, a ta rečenica nedoumice i čuđenja, samo je još jedna od onih operacija u kojima se zbir dva pozitivna ili dva negativna broja poništava na nulu – u ovom slučaju, nesvesno.

Zašto se, naime, od SPC-a očekuje reakcija na njenu sopstvenu akciju? Ko je, uz SRS, suorganizator promocije Lukićeve knjige u Parohijskom domu Hrama Svetog Save u Beogradu? Na čijem je imanju, u čijoj je kući i duhovnom ozračju, pod čijim je ikonama i obeležjima, pri čijem sveštenom prisustvu, organizovano to promovisanje? SPC je, ovom prigodom, sarađivala sa SRS na promociji negiranja počinjenih zločina protiv čovečnosti.

Ukoliko bismo tvrdili da u promovisanju napisa jednog monstruoznog zlikovca prema bošnjačkom narodu, partnerka Srpskoj radikalnoj stranci ovde nije Srpska pravoslavna crkva, tvrdili bismo da Parohijski dom Hrama Svetog Save i sam hram nisu vlasništvo Srpske pravoslavne crkve ili da sveštenici ove parohije i ovog hrama nisu sveštenici autokefalne majke crkve.

Mutatis mutandis, ukoliko odluka sveštenika Hrama Svetog Save da promovišu „Ispovesti haškog sužnja“ ne bi bila i odluka visokog klera Srpske pravoslavne crkve, ukoliko, naime, sami predstavnici Crkve ne bi bili saglasni sa nehumanom akcijom predstavnika Hrama Svetog Save, utoliko bi to morali da obnaroduju i da, u najmanju ruku, ukore organizatore promocije te da, u duhu pravoslavlja, traže oproštaj od sunarodnika žrtava Lukićevih i lukićevskih zverstava.

Negiranje zločina, njegovo je ponavljanje „u duhu“, njegovo simboličko ponovno izvršenje.

Citat:
Serijski ubica civila, muškaraca u punoj snazi, i masovni ubica dece, žena i ostarelih osoba, ratni zločinac Milan Lukić kojeg je naše pravosuđe osudilo na kaznu od dvadeset godina zatvora a Haški tribunal, prvostepeno, na doživotnu kaznu lišavanja slobode, objavio je, u izdanju Srpske radikalne stranke, knjigu „Ispovest haškog sužnja“ u kojoj negira i samo postojanje neporecivih zločina što ga uvršćuju među najveće monstrume našeg vremena – promovisanu u Parohijskom domu Hrama Svetog Save.

Zločin protiv čovečnosti, gotovo dve decenije star, SRS i SPC udružili su se ovom prilikom da naruže dostojanstvo sećanja na nevine žrtve, obnove patnju njihovim bližnjima i kivnost njihovim sunarodnicima, te nanesu ljagu sopstvenom narodu i domovini, a sve pod okriljem doma sa imenom svetitelja, kako bi i sećanje na njega, nedužnog, uvukli u svoju nečasnu spregu.

„Iz autobusa na stanici Mioč kod Priboja, 22. oktobra 1992. oteto je i kasnije likvidirano 16 Muslimana iz Sjeverina, a 27. februara 1993. godine iz voza na stanici Štrpci oteto je i kasnije ubijeno 19 Muslimana, građana Savezne Republike Jugoslavije. I jednu i drugu otmicu planirao je, organizovao, izvršio i do kraja, do likvidacije otetih, Milan Lukić“, navodi advokat Dragoljub Todorović.

Pre ova dva masovna zločina, od kojih mu je samo za prvi suđeno pred domaćim sudom, Lukić je u Višegradu i okolini, dokazano, u dva navrata, streljao pet i sedam Bošnjaka te, takođe u Višegradu i okolini, takođe u dva navrata, zamandalio u kuće i spalio po sedamdeset žena, dece i staraca Bošnjaka. U Haškom sudu mu je, zbog toga, prvostepeno presuđena doživotna kazna zatvora. Kako je tu izračunato, on je lično, svojeručno, ubio najmanje 132 osobe, spokoj im duši i večno sećanje. Ovom prilikom, nećemo pominjati detalje svakovrsnog mučenja koje su pretrpeli ili im podlegli sužnji, pre svih sužanjke Lukićevih višegradskih kazamata. Toliko što se tiče samog tog zločina protiv čovečnosti.

Što se tiče Srpske radikalne stranke, izdavača Lukićeve opake haške sveske, i njene uloge u negiranju ovog zločina protiv čovečnosti, o tome rečito govori izjava potpredsednika stranke, Dragana Todorovića, koji u političkom životu Srbije i ne predstavlja ništa drugo do glasnogovornika jednog od haških optuženika, lidera stranke Vojislava Šešelja: „Znate, mi možemo da mislimo da je to istina ili da nije istina, ali ovako postoji samo jedna jedina istina?“

Dakle, objavljivanjem Lukićeve knjige, prema strategiji Todorovićeve logike, sada postoji i „druga istina“ o već evidentiranom zločinu. Naravno, ona je sasvim suprotna utvrđenom i dokazanom, ona, naime, negira samo postojanje zločina, same dokaze i iskustvo, i istina je Srpske radikalne stranke.

Molimo lepo, neka svako ima svoju istinu, svoje mišljenje o toj stvari, a sami ubijeni neka se pitaju ko ih je, u stvari, i zašto ubio – ta njih i nema, i nikada ih nije ni bilo. Neka jedni misle da su jedan i jedan jednako dva, a drugi da su jedan i jedan jednako nula, i neka se, molimo lepo, uljudno i parlamentarno, sami brojevi pitaju zašto u istoj računskoj operaciji sabiranja daju dva različita rezultata, odnosno, zašto, u jednom slučaju, uopšte nema sabirka, već se on ignoriše u znaku nule. To je ta paklena logika Srpske radikalne stranke, samo što je ovde nula – onaj zbir života kojih su ljudi lišeni na pravdi boga

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 12:55 

Ja da sam na mjestu Milana Lukića se nikad ne bi izvinio,ni pokajo.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:02 

Graničar18 je napisao/la:

Boli nekog šta bi ti traktoristo. Gotovinu kad su hapisili ja sam plakala. A sudjenja njegovo i Markačevo pratila vrlo pomno.:zubati

Bit je u tome da je SPC ustvari teroristička organizacija. I njeni simpatizeri. Pa shodno tome kome se izvinjavati? Terorističkoj organizaciji koja štiti masovne i osuđene zločince.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:09 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Boli nekog šta bi ti traktoristo. Gotovinu kad su hapisili ja sam plakala. A sudjenja njegovo i Markačevo pratila vrlo pomno.:zubati

Bit je u tome da je SPC ustvari teroristička organizacija. I njeni simpatizeri. Pa shodno tome kome se izvinjavati? Terorističkoj organizaciji koja štiti masovne i osuđene zločince.

Eto vidiš da se slažemo.Ja se nikad ne bi izvinio islamskim teroristima,koji bi uništili sve srpsko
od kolijevke do crkve samo da im je prilike.
Znamo mi vas jako dobro,a i vi nas.Svak svoj poso.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:15 

Nije trebao Imam tek tako da se izvini. Trebao barem malo karaktera pokazati. Turci.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:17 

Eto vidiš da se slažemo.Ja se nikad ne bi izvinio islamskim teroristima,koji bi uništili sve srpsko

Nisu “islamski teroristi” devedesetih protjerali i pobili, te genocid napravili. Nego svetosavski. Pod panronatom SPC. Dakle kome se treba izvinuti? Kakvim vjernicima? Onim koji po hramovima u Beogradu promoviraju prosere višestrukog masovnog ubice i presudjenog ratnog zločinca Lukica?

Lukic nije mogao dobiti ni prijevremeno puštanje na slobodu. Istrunuo dabogda u ćeliji. Špartlom za malter ga skidali s poda i zidova ćelije.

Citat:
Odbijen zahtjev ratnog zločinca Milana Lukića za prijevremeno puštanje na slobodu

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:18 

Altomanović je napisao/la:
Nije trebao Imam tek tako da se izvini. Trebao barem malo karaktera pokazati. Turci.

Da je karakteran ko Ljubo Miloš što je bio izjavio bi slično.
"Ja sam svjestan svojih zločina i da ću zbog njih gorit u paklu,ali ću gorit zbog Hrvatske".
To se zove principijelnost.A ne imam,uplašio se kazne.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:19 

Gora je IZ koja mu nije pružila podporu. Mogli su fino pronaći sve *** ovih spodoba manijataša i fino ih plasirati do iznemoglosti. Pa kad SPC se ogradi od ovih “junaka” tek je onda priznati kao ravnopravnu religijsku instituciju. Dotad, zna se.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:21 

"Ja sam svjestan svojih zločina i da ću zbog njih gorit u paklu,ali ću gorit zbog Hrvatske".

Ti si štokholmski sindromaš! Teški. Jesu ti Hrvati nabili poremećaj na traktorijadi :smijeh Divim im se. Sa stokom su znali od 1940 :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:24 

Ti si štokholmski sindromaš! Teški. Jesu ti Hrvati nabili poremećaj na traktorijadi :smijeh Divim im se. Sa stokom su znali od 1940 :)

Isto ko i Srbi što su znali s vama od 40-ih.
Sad reci svaka vam čast Srbi. :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:26 

Nisu “islamski teroristi” devedesetih protjerali i pobili, te genocid napravili. Nego svetosavski. Pod panronatom SPC. Dakle kome se treba izvinuti? Kakvim vjernicima? Onim koji po hramovima u Beogradu promoviraju prosere višestrukog masovnog ubice i presudjenog ratnog zločinca Lukica?

Lukic nije mogao dobiti ni prijevremeno puštanje na slobodu. Istrunuo dabogda u ćeliji. Špartlom za malter ga skidali s poda i zidova ćelije.

Citat:
Odbijen zahtjev ratnog zločinca Milana Lukića za prijevremeno puštanje na slobodu

Milan Lukić će najverovatnije gorit u paklu,al će gorit zbog Republike Srpske.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:27 

Učili ste od najboljih. Turaka! Vazali turski. :palacgore2 Nije vam strana kama i nož kao ni njima sto nije bila. Cijela povjest svjetosranja= osmanlijama

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:31 

Učili ste od najboljih. Turaka! Vazali turski. :palacgore2 Nije vam strana kama i nož kao ni njima sto nije bila. Cijela povjest svjetosranja= osmanlijama

U Turaka je bila sablja i kolac.Pojma nemaš koja su ti preci sredstva koristili.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:32 

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 13:34 

U Turaka je bila sablja i kolac.Pojma nemaš koja su ti preci sredstva koristili.

Napredniji od vas očigledno. I u dalekoj povjesti. Vi od noža ne možete dalje dobaciti. Eventualno do kame. Oni su glave odrubljivali a vi koljete primitivci. Ne znam s čime se uzdiže varvarinu? Gori od Turaka prije 500 godina. Tuga!

Na temu!

Citat:
. SPC bez reakcije na promociju“, moglo se ovih dana pročitati u sredstvima javnog informisanja na svim stranama naše medijske demokratije, a ta rečenica nedoumice i čuđenja, samo je još jedna od onih operacija u kojima se zbir dva pozitivna ili dva negativna broja poništava na nulu – u ovom slučaju, nesvesno.

Zašto se, naime, od SPC-a očekuje reakcija na njenu sopstvenu akciju? Ko je, uz SRS, suorganizator promocije Lukićeve knjige u Parohijskom domu Hrama Svetog Save u Beogradu? Na čijem je imanju, u čijoj je kući i duhovnom ozračju, pod čijim je ikonama i obeležjima, pri čijem sveštenom prisustvu, organizovano to promovisanje? SPC je, ovom prigodom, sarađivala sa SRS na promociji negiranja počinjenih zločina protiv čovečnosti.

Ukoliko bismo tvrdili da u promovisanju napisa jednog monstruoznog zlikovca prema bošnjačkom narodu, partnerka Srpskoj radikalnoj stranci ovde nije Srpska pravoslavna crkva, tvrdili bismo da Parohijski dom Hrama Svetog Save i sam hram nisu vlasništvo Srpske pravoslavne crkve ili da sveštenici ove parohije i ovog hrama nisu sveštenici autokefalne majke crkve.

Mutatis mutandis, ukoliko odluka sveštenika Hrama Svetog Save da promovišu „Ispovesti haškog sužnja“ ne bi bila i odluka visokog klera Srpske pravoslavne crkve, ukoliko, naime, sami predstavnici Crkve ne bi bili saglasni sa nehumanom akcijom predstavnika Hrama Svetog Save, utoliko bi to morali da obnaroduju i da, u najmanju ruku, ukore organizatore promocije te da, u duhu pravoslavlja, traže oproštaj od sunarodnika žrtava Lukićevih i lukićevskih zverstava.

Negiranje zločina, njegovo je ponavljanje „u duhu“, njegovo simboličko ponovno izvršenje.

https://www.danas.rs/kolumna/zlatko-pak ... cin-i-spc/

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 14:27 

Stvarno IZ najradikalnije imame šalje u područja gdje su muslimani malobrojniji da potiču mržnju.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 14:29 

Morat ćemo kao u Kijevu. Zabraniti rad islamske zajednice u ovom obliku i prepisati je kao ogranak pravoslavne i katoličke crkve.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2023, 15:31 

Takozvani sveti savo je pedeerčina i sluga sotone. Efendija nije pogriješio. Već smo poslali mnogo poruka i dopisa Reisu da se "sporna" hutba pročita idući petak u svim džematima IZ. Mi u Brčkom jasno kažemo savo je sluga sotone.
Neki imami su već najavili samoinicijativno da će prepisati hutbu i pročitati je.
Od ovog ispitivanja nema ništa. Pokušaj zastrašivanja koji nas samo još više zbližava i zbija u redove. Hvala genocidašima što nam čine uslugu.
Inače za savu bi rekao da Bog da mu zemlja kosti izbacila ali su ostatke tog *** Turci onomad spalili kao što dolikuje.
Dole pedeeri i sluge sotonističke.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 129 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, hoblatopla, Patriota, Perun_Velež, Teuton i 76 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: