|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 152 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Neretva73
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 06 ruj 2010, 21:23 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la: Neretva73 je napisao/la: mogao si usput pojasniti zasto smo sami krivi tomu sto ti pises. ti sam si u zagrebu ? nekako mi to ispade kao pravdanje, unaprijed osudjenog kockoglavog covjeka u zagrebu. sve je pojašnjeno. čitaj. ako ne skužiš odmah pročitaj još par puta. navodno pomaže. obvezno procitam
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 18:24 |
|
|
Prigorac je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Što si dalje od Zg više je hrvatstva i Hrvatske.
Stvarno mi je žao ako je ovo mišljenje večine. Ne valja generalizirati, svugdje ima svega, ali dušu osjtiš u Širokom, u Cavtatu, Solinu, Gospiću, Sisku, Brodu, Osijeku a Zg je ništavilo što se toga tiče. Ne znam jeli pravi izraz.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 18:53 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8375 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Stvarno mi je žao ako je ovo mišljenje večine.
Ne valja generalizirati, svugdje ima svega, ali dušu osjtiš u Širokom, u Cavtatu, Solinu, Gospiću, Sisku, Brodu, Osijeku a Zg je ništavilo što se toga tiče. Ne znam jeli pravi izraz. u manjim gradovima se ne osjeti nekakva umjetna "sila" koja se stvara. ne znam ja to baš fino opisat, al recimo meni je puno ugodnije šetati u Šibeniku nego u Splitu.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Bad Grabovnik famiglia
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 18:56 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Stvarno mi je žao ako je ovo mišljenje večine.
Ne valja generalizirati, svugdje ima svega, ali dušu osjtiš u Širokom, u Cavtatu, Solinu, Gospiću, Sisku, Brodu, Osijeku a Zg je ništavilo što se toga tiče. Ne znam jeli pravi izraz. manje piti kave po špicama a više po kvartovima. vi se dečki gurate subotom u podne među najveću moralnu otpad pa se čudite što u zagrebu nema hrvatske duše. krećite se po kvartovskim lokalima pa ćete vidjeti.
_________________ ....on the other side
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:04 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Ne valja generalizirati, svugdje ima svega, ali dušu osjtiš u Širokom, u Cavtatu, Solinu, Gospiću, Sisku, Brodu, Osijeku a Zg je ništavilo što se toga tiče.
Ne znam jeli pravi izraz.
u manjim gradovima se ne osjeti nekakva umjetna "sila" koja se stvara. ne znam ja to baš fino opisat, al recimo meni je puno ugodnije šetati u Šibeniku nego u Splitu. Pa vjerujem ti, ja već duže radim u Splitu i ok mi je, a puno mi je ljepše kad skoknem do Omiša. Stvar je samo gdje se bolje čuva tradicija i gdje nije moralna izopačenost uzela maha.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:06 |
|
|
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la: manje piti kave po špicama a više po kvartovima. vi se dečki gurate subotom u podne među najveću moralnu otpad pa se čudite što u zagrebu nema hrvatske duše. krećite se po kvartovskim lokalima pa ćete vidjeti.
U Zg nisam često a kada idem obično pijem kavu tamo na Ravnice iza stadiona. Možda ne znam pravu ekipu ali opći dojam je kako sam opisao prije.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:09 |
|
|
Hrvatstvo je više mainstream u Dalmaciji, recimo, ali i to je često samo druga vrsta poze, koja s pravim hrvatstvom nema veze.
Iskreno, najveći problem u Zagrebu su pi....e od državotvornih intelektualaca, koji djeluju po principu "Ne bi se štel zamerit" jer su interesno vezani u velikoj mjeri uz "anacionalne" krugove. Obični ljudi su svugdje isti, ali intelektualni i financijski mainstream je drugačiji u Zagrebu, jer se u njega i išlo, uglavnom, radi osobne ambicije.
I taj nedostatak hrabrosti nema regionalni prizvuk, kako u pozitivnom, tako u negativnom smislu.
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:11 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
i_jopet je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: u manjim gradovima se ne osjeti nekakva umjetna "sila" koja se stvara. ne znam ja to baš fino opisat, al recimo meni je puno ugodnije šetati u Šibeniku nego u Splitu. Pa vjerujem ti, ja već duže radim u Splitu i ok mi je, a puno mi je ljepše kad skoknem do Omiša. Stvar je samo gdje se bolje čuva tradicija i gdje nije moralna izopačenost uzela maha. I meni je rađe prošetat mojim selom prek vikenda nek ostat na afaltu. Isto mi je ko kad odem do frenda u Zagorje ili na viksu na more. Manja mjesta smiruju. No kako očekivati da Zagreb sačuva dušu kada se svi tu sjate, a dobar dio ih nema dobre namjere već samo kako nabrzak nekaj zmuljat zaradit etc. Isto bi se desilo Omišu da kroz 10 godina u njega naseliš cca 100 000 ljudi. No ljudi večinom gledaju ZG kroz prizmu Sabora ili Vlade. To je kao da je gledam na Split i ocjenjujem ga po Kerumu I onda ispadne iskrivljena slika.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:12 |
|
|
mateb je napisao/la: Hrvatstvo je više mainstream u Dalmaciji, recimo, ali i to je često samo druga vrsta poze, koja s pravim hrvatstvom nema veze.
Iskreno, najveći problem u Zagrebu su pi....e od državotvornih intelektualaca, koji djeluju po principu "Ne bi se štel zamerit" jer su interesno vezani u velikoj mjeri uz "anacionalne" krugove. Obični ljudi su svugdje isti, ali intelektualni i financijski mainstream je drugačiji u Zagrebu, jer se u njega i išlo, uglavnom, radi osobne ambicije.
I taj nedostatak hrabrosti nema regionalni prizvuk, kako u pozitivnom, tako u negativnom smislu. X
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:12 |
|
|
Nisam htio istaknuti regionalnu odrednicu, već upravo udaljenost od elitnih "anacionalnih" krugova.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:17 |
|
|
Prigorac je napisao/la: No ljudi večinom gledaju ZG kroz prizmu Sabora ili Vlade. To je kao da je gledam na Split i ocjenjujem ga po Kerumu I onda ispadne iskrivljena slika. Kerum je seljak u svakom smislu, ali nacionalno svjestan, iako nije on prava slika Splita već inat. (nisam pravi Splićanin pa ne znam baš dobro, oko Livna sam)
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 07 ruj 2010, 19:25 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Prigorac je napisao/la: No ljudi večinom gledaju ZG kroz prizmu Sabora ili Vlade. To je kao da je gledam na Split i ocjenjujem ga po Kerumu I onda ispadne iskrivljena slika. Kerum je seljak u svakom smislu, ali nacionalno svjestan, iako nije on prava slika Splita već inat. (nisam pravi Splićanin pa ne znam baš dobro, oko Livna sam) Pa baš to pojašnjavam. Gledat na Zagreb kroz državnu politiku i razne niš koristi udruge koje se samo javno prostituiraju jer inače ne mogu sljedeče godine do državnog novca nije slika grada. Da se sutra preseli gg za njim bi odjurile sve te udruge, silni kulturnjaci i znanstvenici i ina elita i isto bi tupili 100km južnije il sjevernije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 05 lis 2010, 13:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pozdrav svima....
Dosta promašen interview sa Bancem. Mislim da je razlog tome što je obavljen preko email-a. Jer primjetim da autor uopće ne reagira na neke Bančeve tvrdnje pa ne postavlja podpitanja, da ovaj objasni neke stvari.
Svako sljedeće pitanje je potpuno odvojeno od prethodnog odgovora. Šteta.
Promašen i iz razloga što Banac dobar dio razgovora prestaje biti povijesničar i skreće na sociologiju i filozofiju. A takvih ima i u Sarajevu previše, pa su uništili BiH.
Bilo bi zanimljivo znati da li se Banac sretao sa Soros-em, kao Mesić i Josipović. Vezano uz tu famoznu "detuđmanizaciju".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 15:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Banac, Topić i Lovrenović ne razlikuju značaj kulture i tragova raznih civilizacija koje su prošle, koje nikome ne smetaju, od politike/gospodarstva/autonomije koja je posve druga priča. Neki još uvijek bezuspješno pokušavaju proturiti Hrvatima u BiH kulturu/tamburicu, kao glavnu političku ideologiju, a čija će primjena stvoriti Hrvate tamo gdje ih nema! Može se sažeti u: Opstanak tragova kulture na svakom pedlju gdje naroda nema, prioritetnije je od opstanka samoga naroda tamo gdje ga ima! Hrvati u BiH bi trebali valjda biti jedini suveren narod, koji će sam sebe svesti na kulturnu zanimljivost, na tucanje jaja za Uskrs, drndanje tamburica za Božić i igranje šaha u Napretku. Najbolji dokaz da Hrvati za sebe ne žele takvu sudbinu, jest činjenica koliko takve ideje dobijaju glasova na izborima, ispod 1%, dobra stara legitimnost i zdravoseljačka pamet naroda.
Daidže, razni Lovrenovići,Topići itd., uopće ne vide ljude i stvarne živote, nego pod svaku cijenu, do zadnjeg Hrvata u Sarajevu, tjeraju iste da budu izložbeni primjerak, da se svedu na konzervirani ostatak kulture, poput komarca u jantaru. Poput Hrvata danas u Boki Kotorskoj. Svaka crkva i svaki kamen "priča hrvatski", a Hrvata nigdje. Bili prije 100 godina. Don Zbutega umro u tugi.
Kad smo kod kulturne autonomije i banaliziranja strateških nacionalnih interesa Hrvata BiH do na slobodno tucanje jaja, pitam se zašto nije Republika Hrvatska zadovoljila se slobodnim tucanjem jaja 1991. godine, i čemu uopće Hrvatska država i prolijevanje krvi kada se tucati jajima i plesati u narodnoj nošnji moglo u doba i najgoreg vazala i okupatora.
Evo slučajno nabasao na ovu sliku, i sve me nešto muči i na nešto podsjeća, kad se evo sjetih konteksta u kojem je ovo spomenuto. To je ta Topićeva vizura isticanja narodne pripadnosti u onoj mjeri u kojim drugim "ne smeta".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 17:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Evo slučajno nabasao na ovu sliku, i sve me nešto muči i na nešto podsjeća, kad se evo sjetih konteksta u kojem je ovo spomenuto. To je ta Topićeva vizura isticanja narodne pripadnosti u onoj mjeri u kojim drugim "ne smeta". Jah...i opet kardinal "donji",da Sejdo tuca po njegovim...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 18:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76660 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Banac, Topić i Lovrenović ne razlikuju značaj kulture i tragova raznih civilizacija koje su prošle, koje nikome ne smetaju, od politike/gospodarstva/autonomije koja je posve druga priča. Neki još uvijek bezuspješno pokušavaju proturiti Hrvatima u BiH kulturu/tamburicu, kao glavnu političku ideologiju, a čija će primjena stvoriti Hrvate tamo gdje ih nema! Može se sažeti u: Opstanak tragova kulture na svakom pedlju gdje naroda nema, prioritetnije je od opstanka samoga naroda tamo gdje ga ima! Hrvati u BiH bi trebali valjda biti jedini suveren narod, koji će sam sebe svesti na kulturnu zanimljivost, na tucanje jaja za Uskrs, drndanje tamburica za Božić i igranje šaha u Napretku. Najbolji dokaz da Hrvati za sebe ne žele takvu sudbinu, jest činjenica koliko takve ideje dobijaju glasova na izborima, ispod 1%, dobra stara legitimnost i zdravoseljačka pamet naroda.
Daidže, razni Lovrenovići,Topići itd., uopće ne vide ljude i stvarne živote, nego pod svaku cijenu, do zadnjeg Hrvata u Sarajevu, tjeraju iste da budu izložbeni primjerak, da se svedu na konzervirani ostatak kulture, poput komarca u jantaru. Poput Hrvata danas u Boki Kotorskoj. Svaka crkva i svaki kamen "priča hrvatski", a Hrvata nigdje. Bili prije 100 godina. Don Zbutega umro u tugi.
Kad smo kod kulturne autonomije i banaliziranja strateških nacionalnih interesa Hrvata BiH do na slobodno tucanje jaja, pitam se zašto nije Republika Hrvatska zadovoljila se slobodnim tucanjem jaja 1991. godine, i čemu uopće Hrvatska država i prolijevanje krvi kada se tucati jajima i plesati u narodnoj nošnji moglo u doba i najgoreg vazala i okupatora.
Evo slučajno nabasao na ovu sliku, i sve me nešto muči i na nešto podsjeća, kad se evo sjetih konteksta u kojem je ovo spomenuto. To je ta Topićeva vizura isticanja narodne pripadnosti u onoj mjeri u kojim drugim "ne smeta". Treba gradonačelnik Sarajeva (Alija Behmen) napisat neku novu ahdnamu za 2010. koja dopušta slobodno tucanje jajima katolicima u Sarajevu, i uručit ju Topiću. Kad smo kod SDP-ovog gradonačelnika Sarajeva, evo kako se iza zatvorenih vrata Lagumdžijina ekipa šprda s vlastitim "multietnićarstvom", čini se da ih fakat zasmijava: -U video o Lagumdžijinom reketarenju u opuštenom razgovoru imali smo jedinstvenu priliku vidjeti 8 minuta nefotošopiranog Lagumdžijinog SDP-a, među njima i vrlo zanimljiv slučajni trenutak, naime rečenica: "Alija (Behmen) je bio odsutan, otišo kod onoga Puljića, pa smo ga šprdali "fra Alija". " http://www.youtube.com/watch?v=tFa8S5Ks ... r_embedded
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 20:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Banac, Topić i Lovrenović ne razlikuju značaj kulture i tragova raznih civilizacija koje su prošle, koje nikome ne smetaju, od politike/gospodarstva/autonomije koja je posve druga priča. Neki još uvijek bezuspješno pokušavaju proturiti Hrvatima u BiH kulturu/tamburicu, kao glavnu političku ideologiju, a čija će primjena stvoriti Hrvate tamo gdje ih nema! Može se sažeti u: Opstanak tragova kulture na svakom pedlju gdje naroda nema, prioritetnije je od opstanka samoga naroda tamo gdje ga ima! Hrvati u BiH bi trebali valjda biti jedini suveren narod, koji će sam sebe svesti na kulturnu zanimljivost, na tucanje jaja za Uskrs, drndanje tamburica za Božić i igranje šaha u Napretku. Najbolji dokaz da Hrvati za sebe ne žele takvu sudbinu, jest činjenica koliko takve ideje dobijaju glasova na izborima, ispod 1%, dobra stara legitimnost i zdravoseljačka pamet naroda.
Evo slučajno nabasao na ovu sliku, i sve me nešto muči i na nešto podsjeća, kad se evo sjetih konteksta u kojem je ovo spomenuto. To je ta Topićeva vizura isticanja narodne pripadnosti u onoj mjeri u kojim drugim "ne smeta". Jednostavno iskrivljeno i netočno.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 21:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76660 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
S obzirom na ujedinjenu hrvatsku politiku koja napokon od 2001. izgleda kako treba, i pozitivne procese koji su u tijeku, zubočolakovi posljednji mohikanci i špijunske sluge okupatora više nikada neće dobit priliku da kvare, potkapaju, relativiziraju i rovare. Čolak ( http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=401 predsjednik HSS-HNI, stranke od 3 mandata u 3 različita kantona ) je dobio 700 glasova u cijeloj BiH na izborima, što iznosi 0,15% od broja Hrvata u BiH, i otprilike toliko imamo i razumijevanja prema zubočolakovcima: dakle 0,15% razumijevanja, 0.15% prostora ovdje možete dobiti, 0.15% postova na ovim temama će biti vaši, i 0,15% ste relevantni. Od sada trajni ban za posljednje zubočolakove mohikance, i bilo koga ko ih simpatizira, bez ikakvog posebnog upozorenja ili povoda. Doviđenja.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 17 stu 2010, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Hahaha...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 15:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Eto jedan "nekro" post, doslovno.
Kad je otego papke, čak mu je i Izetbegović odao počast kao "velikom prijatelju Bosne".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 15:47 |
|
|
Ja sam u međuvremenu zaboravio da je on umro.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 15:48 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ja sam u međuvremenu zaboravio da je on umro. Svaka čast osobi koja je pravila intervju, dosta oštra i direktna pitanja, ne baš puno diplomacije. 10/10 žurnalizam.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 19:13 |
|
|
Poznati su mi stavovi Ive Banjca. Više me zabavljaju komentari nekoliko zadrtih likova kojima je lakše utjerati metar u jedan otvor nego centimetar u glavu. Idemo redom.
Dva razloga su bila zašto HVO u ratu nije htio imati saveznika u Bošnjacima. Prvo, ARBiH je bila slaba na početku rata. Drugi, pomalo skriveni razlog je strah da bi pobjedu nad Mladićem i Karadzićem iskoristili Bošnjaci. To je bio djelimično opravdan strah, ali zajednička pobjeda bi spriječila nastanak RS-a i vjerovatno dovela do uredjenja BiH sa regijama prije svega na geografskom i ekonomskom principu, a ne na etničkom. Hrvati bi sigurno bolje prošli nego što danas stoje, vratili se u Posavinu i druge dijelove BiH. O katastrofalnim posljedicama ratnog sukoba Hrvata i Bošnjaka koje bi bile izbjegnute, da ne govorim. Pametan će shvatiti.
Zadrti komentatori i pljuvači po Ivi Banjcu dalje ističu kako BiH više nije leopardova koža. Ne mogu se oteti utisku da oni više i ne bendaju Hrvate koji žive u Sarajevu, Tuzli i drugim gradovima gdje su manjina. Priznaju samo Hrvate na kompaktnom prostoru zapadne Hercegovine i one za koje očekuju da budu “korisni” u sanjanom raspadu BiH. Od tih Hrvata očekuju da nekako milom ili silom otmu Travnik, Bugojno, Fojnicu itd., e da bi se nekako spojile srednja Bosna i zapadna Hercegovina, formirao hrvatski entitet i onda ponio kao miraz u Hrvatsku. Drugim riječima, važan je njihov nevjerovatno sebični zapadno hercegovački interes. Nisu se sticajem okolnosti pomjerali u ratu, nisu iskusili protjerivanje, a sasvim hladno očekuju od Hrvata Sarajeva i Tuzle da rasprodaju pokretnu i nepokretnu imovinu i nastane se u Čitluku ili Kreševu. Sebično do bola!
Ima li iko od ovih zadrtih komentatora da objasni koje su do sada vidljive koristi od saveza sa Dodikom? Ne pominjite Pelješki most koji bi bio izgrađen i bez Dodika, ne pominjite verbalnu podršku koja ga ništa ne košta. Ne uživajte u njegovim bahatim izjavama kojima vrijedja nas Bošnjake i sere po BiH? Recite što konkretno imate kao Hrvati od Dodika?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 19:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Svoji snovi se psihijatru objašnjavaju, ne ovdje.
Ne znate bez takije. Nije Dodik dao verbalnu podršku pelješkom mostu već je iskoristio veto da vi muslimani ne možete pokrenuti međunardonu tužbu protiv Hrvatske i usporiti gradnju mosta. Što ste bezobrazniji i neiskreniji više vas mrzimo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Interview: Prof. dr. Ivo Banac za HercegBosna.org Postano: 16 stu 2021, 19:21 |
|
|
Ukratko, nova ideja vam je da uzmete Hrvate Sarajeva, Zenice i Tuzle kao taoce?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 60 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|