|
|
Stranica: 77/100.
|
[ 2481 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hagresor
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hagresor je napisao/la:
Ja sam mislio da muslimani ne moraju nikoga pitati što će raditi u “svojoj državi”. A kad ono;
Biserka: Jel moremo na izložbu?
Srbi: Ne
Ima članak na Klixu naslov Biserka prijeti neće plaće Srbima isplatiti ako ne slušaju, a u tekstu tek njena izjava eto nije pošteno da primaju plaću ako ne rade. Klix je pravi izvor informiranja za muslimane. Laže skoro u istoj mjeri ko i publika mu.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
HusoBaznijek je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Joj šuplje " okrenuo hrvate protiv sebe" Kad ste se vi okrenuli Bakir u trezoru bio Bravo baš to. Pa jebo ih Bog više i ta priča, čuj okrenuo... Pa vazda nešto lažu i traže izgovore da opravdaju zločinačku politiku. Koja je to danas zločinačka politika koju Hrvati čine? Izborni zakon u kojem bi osigurali Hrvate u DN i člana predsjedništva? Pa nije to baš tako puno s obzirom na to da smo unijeli pola svega u Federaciju i da smo imali paritet kao da nas je podjednako. Koliko vidim, ovaj put je MZ na našoj strani jer jednostavno sve drugo je hegemonija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Glupane Allah ti je Bog na arapski. Nije mi Allah Bog
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:16 |
|
|
Mislila se Bisera obučena kupati u Dubaiju. Na Tuzlanskom moru zabranjeno. ![crying :crying](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/crying.gif)
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Da uđe u Tuzlansko more cunami bi do RS doš'o.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:47 |
|
|
E vako. Jebala vas vasa republika i to kurcenje.
Danas idem da vidim neki spomenik koji se nalazi na podrucju entiteta Republika Srpska. Necu reci gdje jer sam obeco ljudima a data rijec je vidis meni svetinja, pa makar ta rijec bila data i korumpiranim drotovima policije RS.
Ukratko. Vracam se kad bub ispreda me..reko sta sam skrivio, veli vidjece. Ja se u sebi smjeskam i smjeskam dok nisam skuzio da sam zaboravio vozacku u hotelu koji se pak nalazi u federaciji.
I poce ona spika, pa znas, pa ti nemas ovo, imas ono ali nemas ovo.. stranac si u BiH.. offo onno..moro bi ostaviti dokumente dok ne platis kaznu (bilesi lampice mi trazio..u jebenoj Bosni se lampice traze, nesto sto ni u EU ne moras imati heej). Pustim ga ja da prica..njih obadvojicu..i sve okolo na finjaka ali nece da izusti.. pa sta cemo? Reko hajmo vako, ja vama dam za kafu a vi meni et samo jednom progledate kroz prste. A on gleda ispred sebe i veli, da da, ti nama na kafu i onda odes dole i pricas kako smo te mi ovdje…Reko, nema teorije, nakon ovog vas nikad vidio u zivotu nisam.
I namjerno samo cenera izvadim i njemu u ruke.. Uze on i kae: pa kolko se kafa za ovo moze popiti..reko ovdje pet tamo u federaciji cetri.. pozdravim se i odem.
Eto vam vase „republike“.. republicki sluzbenik 10 maraka, kafa u hotelu 2 a caj 1,5 marka. Dakle 80 euro centi.
A vamo sve go patriota garant
Za ovo bi u Svabiji zavrsio u zatvoru. Podmicivanje drzavnih sluzbenika.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 29 srp 2021, 23:57 |
|
|
Ne kontam
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:04 |
|
|
Nikad nisam cuo da Dodik nekog iseljava. Jes krmak i lopuza ali je cak i u ratu osto cistih ruku a kamoli sad. Pa u Doboju je cak pomogao finansijski izgradnju dzamije.
Bosnjaci isuvise seru o Dodiku jer tip voli da lane i bude drzak, ali u biti se ne ponasa drugacije od bilo kog drugog koga bi ta funkcija zapala. Eti mene da metnes na mjesto precednika PC ja bi bio gori garant jer sam prgav po naravi a rodjen istog dana ko i on
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:06 |
|
|
turbotakija je napisao/la: E vako. Jebala vas vasa republika i to kurcenje.
Danas idem da vidim neki spomenik koji se nalazi na podrucju entiteta Republika Srpska. Necu reci gdje jer sam obeco ljudima a data rijec je vidis meni svetinja, pa makar ta rijec bila data i korumpiranim drotovima policije RS.
Ukratko. Vracam se kad bub ispreda me..reko sta sam skrivio, veli vidjece. Ja se u sebi smjeskam i smjeskam dok nisam skuzio da sam zaboravio vozacku u hotelu koji se pak nalazi u federaciji.
I poce ona spika, pa znas, pa ti nemas ovo, imas ono ali nemas ovo.. stranac si u BiH.. offo onno..moro bi ostaviti dokumente dok ne platis kaznu (bilesi lampice mi trazio..u jebenoj Bosni se lampice traze, nesto sto ni u EU ne moras imati heej). Pustim ga ja da prica..njih obadvojicu..i sve okolo na finjaka ali nece da izusti.. pa sta cemo? Reko hajmo vako, ja vama dam za kafu a vi meni et samo jednom progledate kroz prste. A on gleda ispred sebe i veli, da da, ti nama na kafu i onda odes dole i pricas kako smo te mi ovdje…Reko, nema teorije, nakon ovog vas nikad vidio u zivotu nisam.
I namjerno samo cenera izvadim i njemu u ruke.. Uze on i kae: pa kolko se kafa za ovo moze popiti..reko ovdje pet tamo u federaciji cetri.. pozdravim se i odem.
Eto vam vase „republike“.. republicki sluzbenik 10 maraka, kafa u hotelu 2 a caj 1,5 marka. Dakle 80 euro centi.
Za ovo bi u Svabiji zavrsio u zatvoru. Podmicivanje drzavnih sluzbenika. HAHAHAHHAHAHA, zamisli korumpirani saobracaj sta si doziveo jebote, kakva je to Republika gde ima korumpirani policajac hahaha joj Boze za sta se vi vatate to je nadrealno.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:06 |
|
|
Cak bi reko dae Dodik u fazonu ne diraj me ne diram te.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:13 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Za ovo bi u Svabiji zavrsio u zatvoru. Podmicivanje drzavnih sluzbenika. Od kad se to radi moj jarane ... i u hrvatskoj se to radilo dok nismo ušli u eu , jedan put pičimo na ravnici od Tomislavgrada prema granici HR i iza grma policija , MUP HBŽ jebo mater reko u sebi pa kako iskaču iz grma majmuni . Dobar dan vozili ste prebrzo molim vas vozačka , a u vozačkoj 10 maraka on uzme .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:16 |
|
|
Ovaj nesto nije bio zadovoljan s cenerom menscini. A vidim par km dalje raskrsce jedno opet stoje i vidim zaustavili auto BG tablice. Reko eo i njih gule..
Opet nekako raji na prvu bolje. Meni bar. Ali ne i ovima koji zive tu jer drzava gubi prihode..prijeko potrebne.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:20 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ovaj nesto nije bio zadovoljan s cenerom menscini. A vidim par km dalje raskrsce jedno opet stoje i vidim zaustavili auto BG tablice. Reko eo i njih gule..
Opet nekako raji na prvu bolje. Meni bar. Ali ne i ovima koji zive tu jer drzava gubi prihode..prijeko potrebne. pa gledaj policija zaradi duplu plaću tako , tako da za 6000-7000 obitelji to je jako dobro
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:22 |
|
|
al realno to se radi od pamtivijeka u bosni tako da šta se čudiš , di ti živiš opće ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:22 |
|
|
Dzaba opet drzava gubi a i pogresan je signal raji. Sta da misli narod i kako da djeluje kad drzavni eksekutori kradu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:24 |
|
|
Th1950 je napisao/la: al realno to se radi od pamtivijeka u bosni tako da šta se čudiš , di ti živiš opće ? U Austriji ima vec 30 godina haman. Moj djedo je bio milicajac i to u jugoslivenskoj miliciji nije moglo. I ne cudim se ja, vec se cudim da su bas tako, tako jeftini.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:30 |
|
|
a zavisi ti od kazne , ako je kazna propisana zakonom 100 maraka , moraš mu tad bar 40 da bi te pusti , ako je kazna 40 maraka daš mu 20 itd ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:33 |
|
|
Cuj u Jugoslovenskoj miliciji hahahha
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:33 |
|
|
Za ovo bi u Svabiji zavrsio u zatvoru. Podmicivanje drzavnih sluzbenika. Mogao bi ti vrlo lako i ovdje završiti u zatvoru. Ovo je javno priznanje da si podmitio službenu osobu. Bolje priznaj da si se šalio.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:39 |
|
|
Da, moramo da pravimo pravnu drzavu do poslednjeg detalja, prosledi samo podatke. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:40 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: turbotakija je napisao/la: E vako. Jebala vas vasa republika i to kurcenje.
Za ovo bi u Svabiji zavrsio u zatvoru. Podmicivanje drzavnih sluzbenika. Mogao bi ti vrlo lako i ovdje završiti u zatvoru. Ovo je javno priznanje da si podmitio službenu osobu. Bolje priznaj da si se šalio. Pa kazem da bi trebao zavrsiti u zatvoru. U pravoj i pravnoj bi, ali u cumezu ne.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:41 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Da, moramo da pravimo pravnu drzavu do poslednjeg detalja, prosledi samo podatke. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Obecao sam ljudima tako da necu odati ni lokaciju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tankosic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:45 |
|
|
Ti kao veliki legalista i pobornik pravne drzave kako si navikao u Austriji, sigurno ti nece biti tesko da ipak dostavis podatke za krivicno delo mita od 5 do 12 godina zatvora.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 00:48 |
|
|
Ja sam samo pobornik logike i zdravog razuma ali znam i sta je cast i postenje. Isto tako nisam budala da sebi stvaram frku. Ne mogu ja ispraviti krivu drinu pa ni korupciju na Balkanu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 07:32 |
|
|
Što se ranije ne javiše, Hag nam nije ni trebao sa ovakvim prijateljima... Citat: Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o SrebreniciMenachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, je u potpunosti odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene izraelskim akademikom Gideonom Greifom, nazivajući sadržaj izvještaja “sramotnim.” Komisija je, kako kaze Rosensaft, imenovana na inicijativu “separatističkog lidera bosanskih Srba koji negira genocid”, a na njenom čelu je izraelski akademik “poznat po svojim pro-srpskim stavovima.” “Kao sin dvoje preživjelih iz Auschwitza i Bergen-Belsena koji su se posvetili prenošenju dokaza o zločinima počinjenim nad evropskim zidovima tokom holokausta budućim generacijama, posebno sam zgrožen besramnom manipulacijom istine u izvještaju. To je dokument koji zaslužuje da bude poslan na smetljište historije i korišten samo za demonstraciju moralnih propusta pojedinaca – poslovično “korisnih idiota”, koji se upuštaju u poricanje i iskrivljavanje genocida”, piše Rosensaft. On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama u međunarodnom pravu, te naveo da pored toga, ovaj izvješaj “očito ignorira” presude Međunarodnog krivičnog suda Ujedinjenih naroda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i da je ova komisija umjesto toga uveliko zasnovala svoj izvještaj na jednom izdvojenom mišljenju nakon suđenja u jednom ranih predmeta ovog suda. “On se također pridržava spisa odavno diskreditovanih negatora genocida u Srebrenici kao jevanđelja, ne osvrćući se na pisanje historičara i pravnih naučnika koji su došli do dijametralno različitih zaključaka”, piše Rosensaft, te dodaje da izvještaj odbacuje ili ignoriše na preko 1,000 stranica “sve što su naveli međunarodni sudovi, kao i zaključak da su ubistva i progoni u Srebrenici bili čin genocida.” Rosensaft navodi da sporni izvještaj u više navrata predstavlja Bošnjake kao agresore a bosanske Srbe kao “žrtve u prekrajanju historije koja podsjeća na opravdanja ministra propagande Trećeg rajha, Josepha Goebbelsa, za nacistički njemački antisemitizam.” “Izvještaj predstavlja ‘očajnički nastavak četvrt stoljeća napora nacionalista bosanskih Srba i njihovih pomagača da uvjere svijet da ono što se dogodilo u Srebrenici nije genocid. Ovi napori se kreću od pokušaja osporavanja broja poginulih do okrivljavanja žrtava za njihov pokolj, tvrdeći da je to bila posljedica provokacija od strane Bošnjaka'”, piše Rosensaft. Ono što je “posebno cinična karakteristika tekuće kampanje poricanja genocida” je imenovanje izraelskog akademika Gideona Greifa na čelo Nezavisne međunarodne istražne komisije, piše Rosensaft, argumentirajući da je to učinjeno “vjerovatno da bi dalo pseudo-akademsku auru onome što je očigledno trebalo biti još jedno pobijanje, ili u najmanju ruku umanjivanje rasprostranjenih kršenja međunarodnog prava – među njima i užasnih zločina protiv čovječnosti i genocida – koje su počinile paravojske bosanskih Srba i njihovi rukovodioci tokom balkanskih ratova devedesetih.” Greif je “već dugo popularna ličnost među srpskim nacionalistima, a njegovo imenovanje za šefa ove komisije 2019. godine nije nikoga iznenadilo” naveo je on, te dodao da je Greif došao do te tačke da je “divljački preuveličavao broj srpskih žrtava tokom Drugog svetskog rata u Jasenovcu, kompleksu od pet koncentracionih logora koji se često nazivaju i “Aušvic na Balkanu”.” “Identifikovano je 83.145 žrtava koje su ubijene u Jasenovcu ali je Greif je više puta povećavao broj žrtava, na zaprepaštenje odgovornih historičara. Samo u 2019. naveo je broj od “najmanje 800.000” – kao da stvarni spisak ustaških zločina nije dovoljno strašan”, piše Rosensaft. Drugi članovi komisije bili su, među ostalima, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Beču; profesor političkih nauka na Fakultetu za društveni dizajn na Univerzitetu Rikkyo u Tokiju; licencirani klinički psiholog koji je pomoćni profesor prava na Univerzitetu New Hampshire-Durham; službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Nigerije sa činom generala; i njemački advokat “sa posebnim interesom za međunarodne parnične slučajeve, kao i slučajeve međunarodnog humanitarnog prava”,” navodi Rosensaft, pozivajući se na Greifov izvještaj. “Ipak, njihov proizvod u suštini nije ništa drugo nego razrađena regrutacija višedecenijskog poricanja genocida u Srebrenici od strane Republike Srpske i srpskih nacionalističkih političara, pseudo-akademika i drugih”, naglašava on. Nakon detaljne analize navoda iz Greifovog izvještaja, Rosensaft je zaključio da “kada bi neki moj studenti na Columbia univerzitetu ili Pravnom Fakultetu Cornell prezentirao ovu vrstu argumenta u seminarskom radu na mom predmetu Zakon genocida, ne bi dobio prolaznu ocjenu”. https://ba.n1info.com/vijesti/svjetski- ... rebrenici/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|