HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: ned vel 16, 2020 8:44 pm.

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sub tra 20, 2013 7:02 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
Budimir: Treći entitet je nerealan politički cilj

"Pitanje trećeg entiteta nije nešto o čemu se, kao što vi kažete, sve češće govori. To je pitanje koje se kontinuirano postavlja od potpisivanja Dejtonskog sporazuma", rekao je novinarima uoči današnje konstituirajuće sjednice Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) njen predsjednik Živko Budimir, inače, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.

"Moj je stav poznat. Da bi se razgovaralo o tom pitanju, trebalo bi znati gdje bi bile granice tog entiteta i šta bi to značilo, prije svega, za hrvatski narod", nastavio je Budimir, upozorivši na to da sadašnje političko ustrojstvo ne omogućava ravnopravnost svih naroda i građana na teritoriji BiH.

Osnovni pravci

"No, SPP je za postavljanje realnih političkih ciljeva, a treći entitet je nerealan politički cilj", tvrdi Budimir, ističući da je to jasno svima, pa i onima koji o njemu govore.

Predsjedništvo SPP-a, koje će voditi stranku do izborne skupštine, čine: Naida Kadribegović, Tihomir Šarac, Goran Batalija, Branko Novalić, Siniša Bilić, Samir Busovača, Aleksandar Semiz i Tena Nagulov. Dopredsjednici SPP-a su Ragib Hadžić i Željko Asić, a glavni tajnik je Vili Terek.

Članovi Predsjedništva SPP-a su danas, između ostalog, razmotrili osnovne pravce djelovanja u narednom periodu, kako same stranke, tako i njenog užeg rukovodstva, a kako je naglasio Budimir, prije svega u vezi s budućim aktivnostima oko ustrojavanja SPP-a, odnosno formiranja njegovih organizacija na svim nivoima. Osnivačku Skupštinu stranka je dočekala s 1.071 članom, a trenutno, objasnio je Budimir, postoji izražen interes za osnivanje podružnica ili one već postoje u Fojnici, Čapljini, Mostaru, Čitluku, Sarajevu, Tuzli, Olovu, Goraždu, Vitezu, Novom Travniku, Kiseljaku i "nećete vjerovati, u Višegradu i u Rogatici."

No, nije ni to sve: "Stalno dobivamo pozive iz Krajine da dođemo, najavljuje se val novih učlanjenja...", rekao je Budimir.

Hoćemo promjene

S kim je SPP spreman ići u koaliciju, pitali su novinari, a Budimir je ponovio ono što je rekao i na osnivačkoj Skupštini: "Ova stranka neće imati neprijatelje, ali je stav i članstva i članova Predsjedništva stranke da se zagovara promjena političke situacije u BiH. Mi ne odobravamo dosadašnji način djelovanja stranaka i pojedinaca u njima, koji su isključivo vođeni osobnim i stranačkim interesima, nauštrb interesa građana i funkcionalnih institucija ove zemlje, pa i njenog očuvanja", podvukao je Živko Budimir.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sub tra 20, 2013 7:43 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto ruj 28, 2010 7:45 pm
Postovi: 4131
Lokacija: Kamenjarski krš
Na pitanje novinara o stavu SPP-a u odnosu na kontinuirane zahtjeve za treći entitet, Budimir je kazao da ova opcija u ovom političkom trenutku nije realna.

”To znaju i oni koji inzistiraju na trećem entitetu. Mišljenja sam da prvenstveno trebamo urediti FBiH i učiniti sve da BiH bude funkcionalna država”, zaključio je Budimir.
razumijem ovo 'bih funkcionalna država'. To je država u kojoj svi živimo.
ajde razumijem da postoje Hrvati koji su protiv trećeg entiteta u smislu da se boje da neće biti u njemu.
Ali 'Uredimo FBIH' je smijurija na razini svjetskog rekorda.
Gdje god ijedan Hrvat u BiH živi tu Federacije BiH nije bilo, nema je sada niti će je ikad biti.
Žifko treba znati dok je Federacije i Republike Srpske da Bosne i Hercegovine neće biti.
I zato mi BiH Hrvati svojski uništavamo FBiH baš zato da država BiH opstane.

Valjda Žifko zna da je jedino MMF spašava od propasti nakaradnu FBiH tako da svake dvi tri godine upumpa po par stotina maraka taman dovoljno da se ne raspadne do kraja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sub tra 20, 2013 8:09 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Malo više poštovanja prema Žiletu, ipak govoriš o mogućem sljedećem Rent-a-Kaurinu u predsjedništvu BiH, čovjek prazne glave, sumnjivih morala i karaktera (ja bih ukrao tuđu poziciju i mirovinu samo kad bi bio u situaciji da spasim moju djecu da ne skapaju od gladi), utjelovljenje tekovina komunizma i fašizma, i pogodnog imena (za tu poziciju, ako ne prođe Sejdić-Finci) koji će biti izabran muslimanskim glasovima.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sub tra 20, 2013 8:14 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto ruj 28, 2010 7:45 pm
Postovi: 4131
Lokacija: Kamenjarski krš
Ministry of Sound je napisao/la:
Malo više poštovanja prema Žiletu, ipak govoriš o mogućem sljedećem Rent-a-Kaurinu u predsjedništvu BiH, čovjek prazne glave, sumnjivih morala i karaktera (ja bih ukrao tuđu poziciju i mirovinu samo kad bi bio u situaciji da spasim moju djecu da ne skapaju od gladi), utjelovljenje tekovina komunizma i fašizma, i pogodnog imena (za tu poziciju, ako ne prođe Sejdić-Finci) koji će biti izabran muslimanskim glasovima.Žifko, Lijani, Čovići.
Pokazuje da smo kao narod obezglavljeni u političkom smislu.
Ali što nikako ne znači da neke mlađe i bolje političke strukture ne budu došle sutra.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sub tra 20, 2013 3:21 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 2:45 pm
Postovi: 23313
vipera ammodytes je napisao/la:
I zato mi BiH Hrvati svojski uništavamo FBiH baš zato da država BiH opstane.


:sega

Citat:
Umjesto Kluba Hrvata, za pokretanje ocjene ustavnosti spornog zakona "zadužen" Nermin Nikšić?!
Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je jučer većinom glasova Zakon o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja. Klub Hrvata nije se pozvao na vitalni nacionalni interes.


Istovremeno, usvojen je i zaključak koji je inicirao zastupnik hrvatskog naroda Josip Perić da federalni premijer Nermin Nikšić uputi za 30 dana zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona.

"Taj zaključak ne odgađa primjenu zakona niti isporuku sljedeće MMF-ove tranše", rekao je Nikšić nakon sjednice.

Prijedlog zakona o povoljnijem umirovljenu branitelja Domovinskog rata prošao je Zastupnički dom, i trebalo ga je, kao uvjet pomoći MMF-a domaćoj birokraciji potvrditi i Dom naroda. Prema najavama, bilo je razvidno kako zakon neće podržati Klub Hrvata u Domu naroda jer je većina udruga HVO-a bila jedinstvena u protivljeju njegovom žurnom donošenju.

Po riječima predsjedatelja Kluba Hrvata u Domu naroda Ive Tadića, za donošenje ovakvog zakona još uvije se nisu stekli u uvjeti, a za što je potrebna i šira javna rasprava. "Ne može se ovako važan zakon usvojiti po žurnom postupku" kategoričan je bio Ivo Tadić.


Prvi birokrata Federacije ponavljao je kako je usvajanje zakona veoma važno zbog nastavka stand - by aranžmana s MMF-om. U protivnom bi, rekao je Nikšić , mnogi korisnici federalnog proračuna morali smanjivati plaće za 30 posto, a u pitanje će doći i isplata redovnih mirovina. Priznao je kako je trenutno stanje federalnog proračuna katastrofalno. Prema njegovim riječima, neusvajanje ovog zakona imalo bi najveće posljedice na županije koje bi morale odmah podmititi obveze u iznosu od 126 milijuna KM.

Iako se, sukladno istupima u medijima i raspravi, očekivalo kako će se Klub Hrvata u Domu na naroda pozvati na vitalni nacionalni interese, to se nije dogodilo.

Predsjedatelj Kluba Hrvata Ivo Tadić rekao je kako su se odlučili za nepokretanje vitalnog nacionalnog interesa jer se Federacija i BiH nalaze u krizi te bi to bio novi problem.

Prema prijedlogu usvojenog zakona predviđa uvođenje 6.000 novih korisnika, a bilo je tvrdnji kako će za tri godine taj broj iznositi 50.000 korisnika.

Dnevnik.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 1:44 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Gosti na saboru SPP-a:

NSRzB (Lijanovići)
Komšićeva Demokratska Fronta
Lagumdžijin SDP

Ja sam davno izrazio bojazan od neke nove platforme, u kojoj sam vidio SPP, NSRzB, DF, HDZ1990 i SDP ili SDA. Zasad se HDZ1990 ne da, Martin je naš, ili Karamarko ima neke nove dokaze protiv njega. Podsjećam na članak iz Dnevnog Lista iz kolovoza gdje su najavili čak i kadrovsku križaljku te nove Alijanse, odnosno platforme. Iako sve što Dnevni List kaže treba uzimati sa debelom rezervom, barem jedna najava iz članka se potvrdila - naime, Budimir je na saboru SPP potrdio svoju kandidaturu za predsjedništvo.

Citat:
KRIŽALJKA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Raguž uzima vanjske poslove, Budimir Predsjedništvo, Lijanović financije?

MOSTAR- Parlamentarni izbori 2014. godine mogli bi donijeti nekoliko iznenađenja, pogotovo na hrvatskoj političkoj sceni, a međunarodna zajednica, koja još uvijek iza zatvorenih vrata uvelike utječe na kadrovske križaljke, ovaj put, doznajemo od dobro obaviještenih izvora, cilja i lobira za nekoliko imena koja trebaju donijeti promjene u federalnoj i državnoj vlasti. U prvom redu, nakon općih izbora iduće godine aktivnosti će se, prema istom izvoru bliskom međunarodnoj zajednici, usmjeriti na to da novoizabrani predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž postane ministar vanjskih poslova, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović ministar financija Federacije i ponovno dopremijer, dok bi Živka Budimira stranci voljeli vidjeti na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Na prvi pogled radi se o pomalo neočekivanom izboru, no ukoliko se detaljnije analiziraju stvarni odnosi na hrvatskoj političkoj sceni, kao i nastojanja međunarodne zajednice, postat će jasno kako u ovoj križaljci ima itekako logike. Kao prvo, međunarodna zajednica već jedno vrijeme zagovara osvježavanje nacionalnih političkih scena u BiH, a kada se govori o onoj hrvatskoj, Dragan Čović kao predsjednik HDZ-a BiH i dugogodišnji kreator političkih zbivanja u zemlji u zadnje vrijeme i ne uživa pretjerano veliku potporu međunarodne zajednice, te se ovaj put potencira jačanje HDZ-a 1990. i jača potpora Martinu Ragužu.

Zagovaranje pomirenja

Potonji je već dobio određene pohvale za svoju kandidaturu na prethodnim općim izborima tijekom koje je izbjegavao udarce ispod pojasa i favorizirao potrebu kompromisa i dijaloga. Takvo što svakako odgovara međunarodnim faktorima, a Ministarstvo vanjskih poslova koje će u godinama koje dolaze biti ključna institucija europskih integracija, prema mišljenju našeg sugovornika, odgovara profilu političara kao što je Raguž.

S druge strane Lijanović je do sada pokazao spretnost da u totalnom rasulu u kojem se Vlada FBiH našla ipak na neki način dovede za jedan stol zaraćene blokove te njegov ponovni izbor za dopremijera bi, ističe naš izvor, bio jedan od jamaca da će Vlada redovito zasjedati.

-Istodobno, Živko Budimir, svojom retorikom u kojoj zagovara pomirenje među narodima u BiH i okretanje nove stranice u odnosima, ali uz istodobno promicanje hrvatskih interesa izbor je koji odgovara instituciji kakvo je Predsjedništvo BiH, u kojoj se, pored vanjske politike, ipak mora zadržati jedna nacionalna težina, pojasnio je naš sugovornik.

Kako do glasova?

Međutim, iako je još uvijek preuranjeno govoriti o nekim postizbornim dogovorima, jasno je kako ovakva križaljka uvelike ovisi o tome mogu li i na koji način tri stranke skupiti dovoljan broj hrvatskih glasova te time ući u bubanj za izbor vlasti na federalnoj ili državnoj razini. Procjene govore kako HDZ BiH u svakom trenutku računa na 100 tisuća glasova iz hrvatskog korpusa, što je broj koji bi HDZ 1990., Narodna stranka Radom za boljitak i SPP mogli zajedno ostvariti kada su u pitanju hrvatski birači. No, to ni u kojem slučaju ne jamči da će trojka biti partner ostalim strankama prilikom početka procesa dogovaranja o ustroju novog Vijeća ministara ili koalicije na federalnoj razini. Stoga bi prevagu, procjenjuje se, mogli donijeti glasovi “Boljitka” iz reda srpskog i bošnjačkog naroda. Oni će, kako se očekuje, biti jezičak na vagi koji bi mogao donijeti prevagu u korist spomenutog bloka. U svemu treba svakako vidjeti i mogu li trojica političara ostvariti neku vrstu prijeizborne suradnje ili će se pak o eventualnim dogovorima razmišljati tek nakon sagledavanja rezultata predstojećih izbora, a ne treba zaboraviti kako Raguž i Čović i dalje imaju nedovoljno definiran odnos o čijem će razvoju u budućim mjesecima uvelike ovisiti i rasplet situacije na izborima 2014. godine.

Favoriziranje

Unatoč potpori HDZ-u 1990. međunarodna zajednica još uvijek oprezno pristupa procesu potpore, pogotovo jer je svjesna kako HDZ BiH tradicionalno teško gubi potporu hrvatskih birača. Stoga se, slično kao i u RS-u, malo po malo favoriziraju blokovska udruživanja protiv vladajućih stranaka, a istodobno lobira i za promjene unutar HDZ-a BiH.

Razočarani i traže nove lidere

Spomenuta postizborna križaljka uklapa se u trenutno raspoloženje međunarodne zajednice koja se razočarala načinom na koji domaći lideri vode zemlju i zbog čijeg je međusobnog antagonizma, nesposobnosti i provođenja uskostranačkih interesa na bazi netolerancije i nepoznavanje osnova političkog dijaloga zemlja u potpunom zastoju, stoga se i planira poduprijeti “nove” face na domaćoj sceni.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 2:23 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto ruj 28, 2010 7:45 pm
Postovi: 4131
Lokacija: Kamenjarski krš
Ministry of Sound je napisao/la:

Ja sam davno izrazio bojazan od neke nove platforme, u kojoj sam vidio SPP, NSRzB, DF, HDZ1990 i SDP ili SDA. Zasad se HDZ1990 ne da, Martin je naš, ili Karamarko ima neke nove dokaze protiv njega. Podsjećam na članak iz Dnevnog Lista iz kolovoza gdje su najavili čak i kadrovsku križaljku te nove Alijanse, odnosno platforme. Iako sve što Dnevni List kaže treba uzimati sa debelom rezervom, barem jedna najava iz članka se potvrdila - naime, Budimir je na saboru SPP potrdio svoju kandidaturu za predsjedništvo.


Ministre, jednostavno govoreći nemamo demokratsku tradiciju, 500 godina smo bili pod raznim osvajačima i jednostavno ne znamo napraviti demokratske institucije.
Dakle ovo što sad imamo a to je Čović, Lijanović i Budimir i Jurišić je logično i dno dna, ljudski šljam sa dna kace gdje su svi odreda svoj politički zanat pekli u Savezu Komunista, redom i Čović i Budimir i Jurišić.

Ne zna se je li gadnije gledati Čovićevu pljačku pod egidom 'hrvatstva' ili otvoreno jurišićevo, budimirovo i lijanovićevo kvinslinštvo isto samo da opljačka hrvatski narod.
Na slijedećim izborima po mom mišljenjuće i SPP i Lijanovići i SDP i 90-ka će otkinuti dio okolača Čoviću. KOliko?? Ne znam, vidjeti ćemo.
Neki prosječan glasač u Mostaru ne zna kako funkcionira dom Naroda Federacije ili kako funkcionira predsjedništvo ali zna da dok on gladuje Čović pravi vilu od 5 mililjuna maraka.
I u tome je poanta Ministre, Čova je uzrok kvinslinštva.
Dok šetam gradom sa jednim prijateljom, dobrim poznavaocem prilika u gradu, samo čujem, 'Čova uzeo ovdje plac, čova uzeo ondje plac'.

Dakle slijedećih 10-ak godina (ja se nadam da će biti samo desetak) dolazi 10 katastrofalnih godina za hrvatski narod u BiH koje će trebati preživjeti.
Jer nemamo demokratske tradicije da maknemo ove gnome nego će jednostavno trebati čakati da biologija odradi svoje.
I nadati se da te mlade snage koju ih budu zamijenile će imati kičmu, karakter i umijeće u onome što nas čeka


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 3:26 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 27, 2010 3:06 pm
Postovi: 12162
Da se tu nešto kuha, između Lijanovih i ŽiFka, naslućuje ova izjava:

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/81454/dnevnik-2-23112013 (od 3:55 min).

_________________
Bakirova politika suživota i izgradnje BiH: "nemamo legimitet" i "nemojmo se obazirati".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 3:28 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: čet lis 08, 2009 6:58 pm
Postovi: 22443
Lokacija: Gl. grad regije
Kako su dolazile nove face, one stare bi mi rasle u očima. Skoro da čovjek ne poželi promjene.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 3:48 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto ruj 28, 2010 7:45 pm
Postovi: 4131
Lokacija: Kamenjarski krš
Poslije ovoga šta Čova radi mrvljenje hrvatske političke scene izgleda neminovno,
dakle HDZ, HDZ-90, Lijanovići, HSP i evo sad SPP.
Još kad bi to se to dogodilo kod Bošnjaka, a moglo bi vrlo lako, riječ 'rašomon' će dobiti novo značenje


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 3:58 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 27, 2010 3:06 pm
Postovi: 12162
Kako se Klub 99 Đuturuma svrstao na ŽiFkovu stranu, pogledati u uvodnoj izjavi njihovog predsjednika.


_________________
Bakirova politika suživota i izgradnje BiH: "nemamo legimitet" i "nemojmo se obazirati".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 4:14 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub svi 30, 2009 10:01 pm
Postovi: 17038
Srećko Šojić (Stranka zdravog razuma) :zubati

_________________
Pravda za Davida!

Dodik = izdajnik!

karadzic = Kacamak

Carmello style.

[quote="Carmello Šešelj"]Samo sam dodao još jedno objašnjenje zašto ga treba zlostavljati dok ne napusti forum[/quote]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon stu 25, 2013 5:28 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: čet pro 30, 2010 3:32 pm
Postovi: 3509
Lokacija: Izvan sebe
Vladimir RUS je napisao/la:
Srećko Šojić (Stranka zdravog razuma) :zubati

Bas me interesira, da li ima takvo nesto.
KO su ti prepotentni clanovi Stranke zdravog razuma? :zubati

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto stu 26, 2013 12:50 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
vipera ammodytes je napisao/la:
Poslije ovoga šta Čova radi mrvljenje hrvatske političke scene izgleda neminovno,
dakle HDZ, HDZ-90, Lijanovići, HSP i evo sad SPP.
Još kad bi to se to dogodilo kod Bošnjaka, a moglo bi vrlo lako, riječ 'rašomon' će dobiti novo značenje


Nema to veze sa Čovićem, da je čovjek svetac sa IQ-om 150, svejedno bi imao istu situaciju, jer je politika najunosniji biznis u BiH. Od svih mogućih poslovnih projekata o kojim sa razmišljao i evaluirao, nisam mogao pronaći ništa sa boljim povratom novca od ulaganja u (novu) političku stranku. Evo cjenika, za samo legalne naknade, da ne govorimo o sivilu i sl:


Ministry of Sound je napisao/la:
Evo vam primjera, odnosno cjenika zašto je nastup kao politička stranka itekako profitabilno ako pređeš prag u kantonu ili Federaciji. Ovdje nije riječ o zastupničkim plaćama, nego o iznosu koji stranke dobivaju direktno iz proračuna.

Citat:
Stranka po zastupniku u Federalnom parlamentu prima 80.000 KM godišnje, u izbornim godinama 100.000 KM


Donji dom Federalnog parlamenta ima 98 zastupnika (u igri je 7.84m KM godišnje i 9.8m KM u izbornim godinama).

Gornji dom (dom naroda) ima 58 zastupnika (dakle 4.64m KM godišnje i 5.8m KM u izbornoj godini)

Citat:
Županijska skupština donosi stranci 10-20.000 KM godišnje, ovisno od županije.


10 županija (kantona) sa ukupno 289 zastupnika. Uzmimo 15.000 KM kao prosjek, i u igri je 4.34m KM.


Citat:
Vijećnik u OV stranci donosi od 1.000-6.000 KM godišnje ovisno o općini.


79 općina u FBiH sa u prosjeku oko 25 vijećnika, ukupno 1,975, sa prosječnom godišnjom zaradom za stranku od 3.500km, dakle 6.9m KM u igri.

Ukupan godišnji kolač za stranke u Federaciji (ne uključujući državni parlament i domove naroda), oko 20m KM.

Još kad tome dodaš zastupničke plaće i naknade za svako od gore nabrojanih pozicija...

Tata, ja bih ovo da radim.

I tata bi sine.
:D

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto stu 26, 2013 12:53 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Inače, bio sam impresioniran sa brojem podružnica koje je Budimir osnovao u relativno kratkom vremenu, no očigledno je da čovjek koristi sredstva iz proračuna za Ured Predsjednika FBiH, kao i radna mjesta koja ima na raspolaganju u tom uredu i šire. Nije da simpatiziram HSS SR, no ovo je indikativno:

Citat:
Budimire "Raskrinkan si"!

Tihomir Stanić ,vijećnik HSS Stjepana Radića i predsjednik općinskog odbora u Fojnici na sjednici općinskog odbora HSS Stjepana Radića podnjeo je cijelovito izvješće o svom radu u općinskom vijeću Fojnica te informirao članove općinskog odbora o nemoralnim ponudama koje dolaze od strane emisara aktuelnog predsjednika Federacije ,Živka Budimira i njegove nove stranke pravde i povjerenja.

U posljednje vrijeme Budimir je vršio snažan pritisak i na članove HSS Stjepana Radića u čitavoj Središnjoj Bosni kako bi svi kolektivno pristupili njegovoj stranci.

Taj prljavi posao za njega je najvećim dijelom obavljala Sandra Radeljak koja je bila član općinskog odbora HSS Stjepana Radića Novi Travnik,a koju je Budimir uposlio kao savjetnicu za pravna pitanja u svom kabinetu. Ista osoba obavila je većinu posla oko formiranja nove budimirove stranke koristeći se administrativnim uslugama i materijalima HSS Stjepana Radića.

Poprilično smo negativno iznenađeni da na takav način Budimir gradi svoju stranku,obzirom da smo ga smatrali principijelnim i moralnim čovjekom s kojim smo željeli graditi partnerske odnose ali nas je razuvjerio svojim bakterijskim načinom rada. Živko Budimir je kao visokopozicionirani član HKDU iskoristio svoj položaj i uništio stranku a on i dio ljudstva prešao u HSP BiH.

HSP BiH ga nagrađuje najvećom mogućom pozicijom predsjednikom Federacije i članom glavnog stana ,što mu nije bilo dovoljno jer je uz to želio bit i predsjednik Stranke.Kada na izbornom Saboru nije uspio počinje sa razvaljivanjem HSP-a BiH koristeći infrastrukturu predsjednika Federacije pa okuplja istomišljenjike (bolje reći kupuje različitim uslugama) i nekad ljute HSP-ovce dovodi u multinacionalnu Stranku u kojoj je danas većinski dio članstva bošnjačke nacionalnosti.

Budimire raskrinkan si.

Budimir je uspio iz cijelokupnog HSS Stjepana Radića odvesti dva člana i čestitamo mu na tome!

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto stu 26, 2013 3:29 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 27, 2010 3:06 pm
Postovi: 12162
Taj neće 2014. skupiti ni 10 tis. glasova, ako uopće i to. Od bivših HSP-ca nema šta puno očekivati, što je bilo vidljivo kad je pokušavao da skine Zvonku. Koji zalutali Bošnjo ga izabere, te neki karijerista, koji negdje drugdje nije došao do izražaja s hrpom članskih iskaznica kod kuće. Prema tome, neće biti ni blizo izbornom pragu i jedina šansa da bar izvuče jedan kompenzacijski mandat za Z.D. FBiH je koalacija s nekim - pretpostavljam Lijanovićima. Tako je i HSP 2010. radio s HDZ90. Inače ih nebi bilo na (sarajevskoj) sceni. Osim MO, na Face stranici mu osnivačke skupove posjećuje 30-40 ljudi.

_________________
Bakirova politika suživota i izgradnje BiH: "nemamo legimitet" i "nemojmo se obazirati".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto stu 26, 2013 3:43 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 82785
Lokacija: Fuck you Greta
Okupljaju se da pređu izborni prag. Bolje par funkcija i plaća nego nijedna.

_________________
Jesu li "Bošnjaci" genocidofili ili genocidofobi ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto stu 26, 2013 3:49 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 27, 2010 3:06 pm
Postovi: 12162
BBC je napisao/la:
Okupljaju se da pređu izborni prag. Bolje par funkcija i plaća nego nijedna.


Da, i Lijanu nije sjajno. Iako doduše lokani izbori, 2012. je bio znatno podbacio u odnosu na 2010. - za nekih 17 t. glasova.

_________________
Bakirova politika suživota i izgradnje BiH: "nemamo legimitet" i "nemojmo se obazirati".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: ned pro 01, 2013 1:40 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 8:25 am
Postovi: 38776
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Znam da smo ovo evidentirali na drugim temama, no neka se nađe arhivirano i ovdje. Kod mene vrijedi ona "ni po babi, ni po stričevima, već po zaslugama", pa sa obzirom da sam vodeći kritičar ŽiFke, moram ga i pohvaliti za dobre poteze. Svaka mu čast za ovo sa Babinim vojnicima, jedna od najboljih stvari koja se dogodila u zadnje vrijeme, uvalio ga je Helezu do jaja i proizveo još jednu ustavnu krizu nalik onoj u Mostaru, gdje "državotvorci i patrioti" potkopavaju državu. Još 2-3 dobre akcije, i za mene će biti rehabilitiran.

Citat:
Tim povodom, predsjednik FBiH, Živko Budmir istakao je slijedeće: „Presudom je ispravljena nepravda prema pripadnicima vojske autonomne oblasti Zapadna Bosna. Samo oni kao sudionici rata nisu ostvarivali prava na temelju učešća u ratu. Ovom je presudom po drugi put naloženo da svi sudionici rata trebaju ostvarivati jednaka prava“.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: ned pro 01, 2013 3:13 pm 
Offline

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 10:29 am
Postovi: 29732
Lokacija: Al-Aqua
Trebali bi im retroaktivno isplatiti sve penzije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: ned pro 01, 2013 3:43 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 82785
Lokacija: Fuck you Greta
Nisam siguran da to neće ulaziti u ovo. Trebalo bi.

_________________
Jesu li "Bošnjaci" genocidofili ili genocidofobi ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon pro 02, 2013 9:58 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: čet lis 10, 2013 9:41 pm
Postovi: 9331
Robbie MO je napisao/la:
Trebali bi im retroaktivno isplatiti sve penzije.


Tako će i biti. Sud je odlučio da je Zakon o mirovinama za branitelje trebao obuhvaćati i Narodnu obranu Zapande Bosne od dana donošenja, te da je od svog stupanja na snagu zakon bio neustavan. Ako su pripadnici NO ZB jednaki Armiji RBiH i HVO onda su i oni u svezi s tim trebali dobivati mirovine od kada i ovi, te u svrhu izjednačavanja trebali bi im isplatiti i zaostale mirovine.

_________________
I live in a ramshackle pseudo-state...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: pon pro 02, 2013 12:11 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 2:32 pm
Postovi: 11657
Lokacija: Varta drzava
Evo Zivka se brine za cijelovitost BiH. :D

Citat:
Budimir: Sve češće i sve drskije prijetnje Dodika o podjeli BiH
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir reagirao je danas na učestale prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegovo zagovaranje podjele Bosne i Hercegovine, pozivajući nadležne institucije BiH i predstavnike međunarodne zajednice da energično spriječe i sankcioniraju napade na cjelovitost BiH.


Standardna prica kad se neko zelu uvuci u supa* Sarajevu. Samo prebaciti na Dodika.

_________________
Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!!
Život je tvoje igralište
Pretpostavka je majka svih zajeba
Svi mi prdimo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: uto pro 10, 2013 7:49 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 11:48 am
Postovi: 82785
Lokacija: Fuck you Greta
Dobro im ga je Lagumdžijin mali zavukao, bez vazelina za puno godina unaprijed.

Citat:
Traže od Lipovače da ide jer je uvrijedio borce Petog korpusa

Koordinacija boračkih udruženja općine Bihać na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je usvojila zaključak u kojem se traži smjena Hamdije Lipovače (SDP), premijera Unsko-sanskog kantona u tehničkom mandatu, čijoj je Vladi nedavno izglasano nepovjerenje.

U izjavi za „Dnevni avaz" Kasim Kozlica, predsjednik Koordinacije, naveo je da je zahtjev uslijedio nakon što je Lipovača javno uvrijedio borce Petog korpusa Armije RBiH.

- U posljednje vrijeme Lipovača nas ponižava i omalovažava svojim izjavama. Vjerujemo da to nije stav Vlade USK, nego samo njegov lični. Borci više to neće da trpe. On se, jednostavno, ruga borcima i komandantima. Ako se Lipovača misli na ovaj način ponašati prema nama, to može biti vrlo opasna stvar. On je nas nazvao krkanima, ali to nije jedini termin koji on upotrebljava, ima tu raznih bljuvotina - kaže Kozlica.

Prema njegovim riječima, situacija u USK je kulminirala, naročito poslije odluke Ustavnog suda FBiH da izjednači prava boraca Armije RBiH s pripadnicima tzv. narodne odbrane AP zapadna Bosna.

_________________
Jesu li "Bošnjaci" genocidofili ili genocidofobi ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: sri pro 11, 2013 12:15 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 12:10 pm
Postovi: 4467
Pitam se zašto je ova štetočina išla osnivat stranku ako je svima jasno da ne može dobiti više glasova od onoga što bi mu dali rodbina i prijatelji...


I ne mogu se oteti dojmu da on ustvari želi da tu stranku uzme SDP ili SDA kao što je platformaška vlast izabrala HSP kao nekakav smokvin list za Hrvate...

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: 1986, Divlja svinja5, Gradonačelnik, Purger111, useless i 13 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO