HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 18 tra 2024, 19:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 21 lip 2014, 17:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Trebao je koalirati sa Dodikom i SNSD, ako mu već do fotelja. Tako bi sigurno bar jednu dobio.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 21 lip 2014, 17:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 tra 2014, 23:56
Postovi: 137
Dobit će on, ali u Sarajevu, ovim samo dokazuje svu vjernost BH patriotama, a to što Hrvatima u RS može samo odmoći, baš ga briga.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 21 lip 2014, 17:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Neće više dobiti. Nikad mu neće zaboraviti davanje Abdićevim status branitelja. Njima će sad morati isplatiti sav novac sa zaostacima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 25 lip 2014, 20:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ovi Dodrinaši su glupi kao gola kita. Pazi ti njihove matematike. :laugh
Ne čudi uopće što im parlamentarci konobari bez završene srednje škole.

(sa Budimirove službene web stranice). Ako je ovako računao pomilovanja onda se zajebao, mogao je više zaraditi.

Citat:
SPP: Općinom Ljubuški neodgovorno i netransparentno upravlja načelnik Nevenko Barbarić

Stranka pravde i povjerenja podružnica Ljubuški održala je danas tiskovnu konferenciju koju su, kako su istakli, upriličili kako bi ljubuškoj javnosti ukazali na činjenično veoma loše stanje u kojem se nalazi Općina Ljubuški kojom neodgovorno i netransparentno upravlja načelnik Nevenko Barbarić.

Naveli su kako se ljubuškoj javnosti uporno nastoji podastrijeti lažna slika o dugu Općine Ljubuški od samo 5 milijuna KM, mada na temelju dostupnih podataka, nadasve Općinskih dokumenata te na temelju analiza financijskih stručnjaka dug Općine Ljubuški je znatno veći i od 18 milijuna KM.

Smatraju kako ćemo u dogledno vrijeme svi ostati neugodno zatečeni kada na površinu ispliva stvarno, za sada još nepoznato, stanje Općine Ljubuški kada je riječ o zaduženju u kojem se ista nalazi.

Navedeno su, na protekloj 19. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, pomno obrazložili načelniku i vijećnicima, međutim nisu dobili argumentirano demantiranje navedenog od strane načelnika Nevenka Barbarića, naprotiv dobiše pregršt neprimjerenih uvreda i obmana javnosti, istakli su iz SPP Ljubuški.

Kako su naveli, poradi kontinuiranih manipulacija i obmana javnosti iznova pomno obrazlažu, ponajprije, temeljna dugovanja Općine Ljubuški:

-Kredit UniCredit bank 1.950.000 KM s dospijećem 1. 8. 2015. godine. Mjesečni obrok je 18.056,22 KM + kamate. Ostatak duga je 325.011,96 KM + kamate. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit UniCredit bank 1.500.000 KM s dospijećem 2. 1. 2017. godine. Mjesečni obrok je 17.857,14 KM + kamate. Ostatak duga je 607.142,76 KM + kamata. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit HYPO bank 2.315.000 KM s dospijećem 1. 8. 2021. godine. Mjesečni obrok je 26.102,12 KM s kamatom. Ostatak duga je 2.323.088,68 KM. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit Razvojne banke FBiH s ostatkom duga od 2.900.000 KM. Općinsko vijeće je 2002. godine otplatu kredita prenijelo na JKP Ljubuški s jamstvom općine. (Izvor informacije Ugovor o kreditu za sanaciju komunalne infrastrukture sektor "vodoopskrba, kanalizacija i čvrsti otpad".)

-Dug prema vjerovnicima Native s kamatama prešao brojku od 3.000.000 KM. Glavnica duga je 2.312.000 KM kojoj se pridodaju zatezne kamate prema sporazumu od studenog 2011. godine po zakonskoj stopi od 12% i sudski troškovi. Općinski sud donio rješenje o ovrsi, na koje se Općinsko pravobraniteljstvo žalilo Županijskom sudu u Širokom Brijegu. Očekuje se rješenje Županijskog suda.

-Nabrojena temeljna dugovanja iznose preko 9.155.243,40 KM + kamate za prva dva nabrojana kredita.

-Navedenome treba pridodati i dug Javnog Komunalnog Poduzeća - općinskog poduzeća prema: radnicima, dobavljačima, državnim institucijama, Komunalnom Vrgorac (450 tisuća KM), dug koji je narastao na preko 8.000.000 KM. To pokazuje izvješće sadašnje uprave.


-Zatim, tekuća dugovanja, fondovi, Elektro Privreda HZ HB, dug Hrvatske knjižnice Ljubuški (50 tisuća KM) itd.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 26 lip 2014, 14:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Tooo Budo, eto ga ko Tito na samrti: "Čuvajte mi Bosnu ko zjenicu oka svog". Može li se ikad dogoditi da kada neka uvjetno rečeno hrvatska stranka uđe u "programsku" koaliciju sa muslimanskim strankama, da se u program uvrsti nešto od koristi za Hrvate?

Ovako je baš izlizana praksa da te sarajevske stranke guraju svoje programske ciljeve (i pucaju na fotelje dakako), a da se hrvatske samo zadovoljavaju sa foteljama.

Ako u ovome ima išta pozitivno, to je da će Budo barem malo oslabiti (odnosno ukrasto nešto muslimanskih glasova) "hrvatskog" kandidata kojeg će istaknuti Komšić.

Citat:
U Sarajevu predstavljena koalicija šest stranaka "Zajedno za promjene"

slika

Koalicijski sporazum za opće izbore u BiH potpisale su: Stranka pravde i povjerenja, Stranka penzionera BiH, Socijaldemokratska unija BiH, Demokratska narodna zajednica BiH, Liberalno demokratska stranka i Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH.

"Mi smo se udružili i prepoznali smo zajedničke ciljeve i to je osnovni temelj, osnovno vezivno tkivo ove koalicije, odnosno saveza ovih političkih stranaka", kazao je predsjednik Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir.

Naveo je ciljeve za koje se zalažu stranke članice Koalicije, a to su očuvanje BiH, jačanje institucija BiH, puna jednakopravnost svih građana i naroda na cijeloj teritoriji BiH, borba protiv korupcije i kriminala u BiH.

"Također, to je i gospodarski oporavak BiH koji u sebi podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje prije svega mladih ljudi, a onda i poboljšanje standarda svih građana BiH, napose umirovljenika kao kategorije u našem društvu koja je u potpunosti degradirana i na marginama društva", kazao je Budimir.

Dodao je da je jedan od ciljeva i promjena obrazovnog sustava u BiH.

"To su uzvišeni ciljevi koji su motivator predsjednika ovih političkih stranaka, ali i svih članova ovih političkih stranaka i to je razlog našeg ujedinjenja, to je razlog odluke o zajedničkom političkom djelovanju", kazao je Budimir.

Dodao je da sloganom koji su prihvatili kao koalicija „Zajedno za promjene“ nagovještavaju da su vrlo odlučni i spremni mijenjati društvo u BiH, mijenjati okolnosti u BiH i „od BiH izgraditi normalnu državu koja će biti majka, a ne maćeha svim njenim stanovnicima“.

Šest stranaka članica koalicije se dogovorilo da će podržati kandidaturu Živka Budimira za člana Predsjedništva BiH. Rečeno je i da će Koalicija izaći na izbore za sve razine za koje su raspisani opći izbori.

Predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Nermin Pećanac je kazao da je ubijeđen da je, s ostalim opozicionim strankama, ova koalicija dio promjena.

"Mislim da su građani zaslužili bolje nego što sada imaju", kazao je Pećanac.

Dodao je da će pokazati da ova zemlja može i bolje „i to mnogo bolje“.

"Ovo je koalicija koja je spremna na promjene. Ovo je koalicija koja je spremna, ne da radi uime naroda, već za razliku od ovih koji su na vlasti, da radi i za račun naroda, a to je drastična razlika", kazao je Pećanac.

Predsjednik Demokratske narodne zajednice BiH Rifat Dolić je kazao da ono što je motiviralo DNZBiH da bude sastavni dio ove koalicije jeste visoki nivo programske suglasnosti i visoki nivo suglasnosti o gledanju na budućnost BiH i njenih građana i na rješavanje strateških pitanja od interesa za BiH i njene građane.

"Sadašnja vlast je dugo godina, nažalost, elementarna nepogoda i pred nama je jedan imperativ da to stanje elementarne nepogode mijenjamo", kazao je Dolić.

Predsjednik Liberalno demokratske stranke Amir Husarić je kazao da ta stranka u Koaliciju “Zajedno za promjene“ unosi, prije svega, 25 godina tradicije, a nakon toga unosi evropski identitet koji se ogleda u tome da su već 20 godina članovi Evropske asocijacije liberalnih demokrata, treće političke grupacije u Evropskom parlamentu, i unosi dijelove svog ekonomskog programa koji se zove „BiH-poduzetničko društvo“.

Predsjednik Stranke penzionera Mehmed Nurkanović je kazao da su ušli u ovu koaliciju zbog toga što imaju identične programske ciljeve i zadatke kada je riječ o najbitnijim pitanjima Bosne i Hercegovine, njen razvoj, generiranje bržeg procesa reformi za ulazak u evroatlanske integracije, promjena političkog i ekonomskog ambijenta u pozitivnom smislu, a to je da građani bolje žive.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 27 lip 2014, 03:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27385
ŽiFko za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ide samo s:

DNZ (15 tis. 2010.) i
SDU BIH (cca. 8 tis. 2010.)

gdje nije isključeno da budu 2 mandata, od toga jedan direktni (DNZ).

Za Zastupnički dom Parlamenta FBiH mogla bi šestorka izvući 3 mandata, od toga isto jedan direktni (DNZ).

Citat:
Šest stranaka članica koalicije se dogovorilo da će podržati kandidaturu Živka Budimira za člana Predsjedništva BiH. Rečeno je i da će Koalicija izaći na izbore za sve razine za koje su raspisani opći izbori.


Ako bi sam preko svoje stranke dobio 10 tis., dogurao bi s glasovima ovih ostalih (2010.) do cca. 53 tis., tako da mu je ovo čisto bacanje para za promidžbu. Brzo je shvatio da samo preko Bošnjaka može izvući mandat i ostat na političkoj sceni, a za uzvrat im je ponudio svoje sluganstvo. ŽiFko će nakon Sejde, a možda i Kukića, biti kandidat kome će otići destine tisuća bošnjačkih glasova. Da se zna.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 30 lip 2014, 19:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Šta je ovo, Budimirovi portali Otvoreno.ba i Javno.ba zaratili sa Lagumdžijom? Samo mi nije jasno gdje je taj originalni tekst kontra ŽiFke na koji odgovaraju.

Tužno je gledati ovaj platformaško-bratoubilački rat, ŽiFko kao Zlajin Frankenštajn.

Citat:
OTVORENO O SDP-u: „Reket 1“ i „Reket 2“

Samo nekoliko sati nakon što su propagandisti SDP-a plasirali tekst protiv Živka Budimira i njegovih najbližih stranačkih kolega iz Stranke pravde i povjerenja, uslijedio je žestok odgovor na portalu Otvoreno.ba.

Samo nekoliko sati nakon što su propagandisti SDP-a plasirali tekst (politički pamflet) protiv Živka Budimira i njegovih najbližih stranačkih kolega iz Stranke pravde i povjerenja (nazivajući je strankom pritvora i prebjega), uslijedio je žestok odgovor na portalu Otvoreno.ba.

Novinari ovih internet novina podsjetili su čitatelje na nekoliko korupcijskih skandala čiji su glavni akteri bili čelnici SDP-a, navodeći kako se cijeli vrh te stranke boji zatvora.

Tekst prenosimo u cjelosti:

Cijeli vrh Socijaldemokratske partije (SDP) BiH boji se zatvora nakon predstojećih izbora u BiH jer su organizirali „crne“ poslove u razini slučaja „Sanader“ u Republici Hrvatskoj. U potpunosti su prekopirale neke od ideje od kojih je svima jedan i jedini cilj, uzimanje novca i osobno bogaćenje te održavanje na položaju zbog opasnosti od zatvora.

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP najprije je pokrao novac iz švicarskog sefa rahmetli Adil-bega Zulfikarpašića i njegovog Bošnjačkog instituta. Riječ je o velikoj svoti novca ali i drugih vrijednih predmeta koje je čuvao i želio u amanet ostaviti Bošnjacima ali ga je Lagumdžija prevario i iskoristio sredstva za stjecanje političke moći i vlasti.

Primjerice samo jedna slika se procjenjuje na 10 milijuna franaka, te koliko je još bilo zlata i drugih dragocjenosti jedino zna Zlatko Lagumdžija i pokojni Zulfikarpašić koji se „okreće“ u mezaru zbog ove prevare koju su zataškali i drugi članovi zbog sramote i cjelokupne baštine Bošnjaka u BiH ali i Europi.

Zlatko Lagumdžija je električnu energiju koja je plod rada ljudi i rudara iz Bosne, prodao srpskoj firmi „Rudnap“ u vlasništvu Vojina Lazarevića. Na je prodaji mimo tendera i javnih procedura nanesena je velika šteta cjelokupnom gospodarstvu u Federaciji BiH. U ovom poslu osnovni i jedini motiv je bio novac i zarada za financiranje ostanka na vlasti.

Zlatko Lagumdžija je čovjek do kojeg vodi i istraga u aferi „Reket 1“ i „Reket 2“. Najprije je riječ o reketarenju sarajevskog poduzetnika i prvog čovjeka ASA holdinga Nihada Imamovića od kojega su traženi milijuni mita za izdavanje dozvola za izgradnju proizvodnih i prodajnih pogona za ovu firmu.

Tada je Imamović prokazao i sve snimio i potvrdio svjedocima kako su načelnik općine Novi Grad i predsjedavajući Gradskog vijeća Damir Hadžić i Marin Ivanišević predložili da im daju 2,2 milijuna KM u kešu, za dozvole i izgradnju poslovnog objekta. Primopredaja novca je dogovorena u Bošnjačkom institutu i „zamjena tašina“ koje će donijeti šef.

U aferi „Reket 2“ riječ je o jednom od drugih, prijavljenih ali ne i jedinih reketarenja, koje se dogodilo s firmom Prominvest vlasnika Enver Bećirović iz Konjica. Tu je također Bećirović javno progovorio o davanju reketa SDP-u koji je bio jedini uvjet za rad i ulazak u posao.

Damir Hadžić je desna ruka Lagumdžijinog SDP kako u političkim odlukama tako i u poslovima oko reketarenja poduzetnika. Upravo on je i posredovao oko dobivanja dozvola i razgovora sa Imamovićem i kao diplomirani novinar se malo razumije u građevinu ali u novac itekako, posebice ako je lako zarađen i uzet kao mito.

Damir Hadžić, kao ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH, nastavio je sa svojim poslovima reketarenja kao što je radio dok je bio načelnik Općine Novi Grad, samo je ovoga puta riječ o izgradnju mosta u Svilaju kod Odžaka i digitalizaciji Radiotelevizije BiH. O slučaju mosta preko rijeke Save u Posavinu svoj stav je rekla i Svjetska banka koja je odustala od financiranja ovog projekta kao i zastoja u procesu digitalizacije zbog dogovora oko „postotka“ i firme koja treba da odradi ovaj posao, a kojeg neizravno vodi i predstavlja kao „predstavu za javnost“ njegov savjetnik Mehmed Agović, bivši direktor BHT-a.

Enver Bijedić, ministar pometa i komunikacija u Vladi FBiH i kolega Damira Hadžića, također je u kriminalu oko poslova u ministarstvu do grla, ali se svi oni još uvijek drže u laticama i daleko od očiju javnosti.

Trenutačno tek izlaze na vidjelo „crni poslovi“ ministra Bijedića dok je bio direktor carinarnice u Tuzli gdje je uzimao tisuću do dvije tisuće KM po kamionu robe za prolazak po nižoj carinskoj tarifi. Zbog toga je prije nekoliko dana tri sata bio saslušavan u Tužiteljstvu BiH. Što se tiče mutnih radnja u federalnom ministarstvu komunikacija i namještanja poslova sa, primjerice, HT Eroneta Mostar, još uvijek nije izašlo na vidjelo i javnost će tek saznati o kakvom čovjeku i otimačini je riječ.

Zoran Mikulić, aktualni ministar pravosuđa FBiH već je saslušan po pitanju tendera i uplaćenih milijunskih sredstava SDP-ovoj firmi Unis telekom Mostar za nabavke opreme za program praćenja osuđenika putem elektronskih narukvica.

Kako bi im je „stao posao“ i ne mogu dalje ići u ovom smjeru uzimanja novca, prokušano je direktora Unis telekoma Dalibora Miloša postaviti na mjesto generalnog direktora Aluminija d.d. Mostar, ali aktualnoj vladi na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem nije pošlo za rukom tako da će i dalje morati raditi na „manjim“ projektima od jednog milijuna ali ne i desetine milijuna maraka reketa i provizija.

Dino Grabovica, aktualni direktor Elektroprivrede BiH također je direktno uključen u operativnu trgovinu električne energije u aferama „Reket 2“ i „Prominvest“. Nakon što je Lagumdžija instalirao Grabovicu na čelo Elektroprivrede BiH svi viškovi struje prodaju se preko beogradskog Rudnapa, odnosno Lazarević i Fazlić.

Prvog dana nakon preuzimanja EPBiH, Grabovica je poništio ranije raspisani tender za prodaju viška električne energije za četvrti kvartal po cijeni od 64,5 eura za megawat sat. Ta se struje trenutno prodaje bez tendera, po znatno nižoj cijeni od oko 59 eura a kao glavni kupac redovito se pojavljuje Rudnap Vojina Lazarevića.

Ensad Karić, aktualni direktor Autocesta Federacije BiH gradi najskuplji autoput na svijetu, i prema računici struke, po cijeni autoputa smo jedinstveni ne u Europi nego u cijelom svijetu. Primjerice 10 kilometara mi plaćamo 300 milijuna maraka, te putovi koji još nisu niti otvoreni trebaju popravke i oni koji su tek pušteni u uporabu ne ispunjavaju potrebne standarde oko debljine asfalta i ostale infrastrukture.

Primjerice, građani Federacije BiH za izgradnju 56,65 kilometara autoputa platili su nevjerojatnih 1.143.822.118 KM. Kada se na tu cifru doda još 17 posto PDV-a, konačna cijena mnogo je viša! Tako prema relevantnim podacima 10,2 kilometra autoputa na poddionici Vlakovo - Lepenica, koju gradi turska firma „Cengiz Insaat“, košta enormnih 300.137.923 KM, bez PDV-a. Ista firma za izgradnju 4,5 kilometara autoputa od Suhodola do Tarčina od Federalne vlade naplatit će 192.499.488 maraka, plus PDV.

Još su brojni primjeri zlouporabe položaja i ovlasti kao i konkretna krivična djela koja ne mogu biti procesuirana zbog sile vlasti i pritiska na pravosuđe i Tužiteljstvo BiH. U trenutku kada popusti pritisak i kada Lagumdžin projekt popusti, na sve strane će krenuti procesuiranje članova „hobotnice“ koja godinama osiromašuje napaćeni narod i građane BiH.
(Otvoreno.ba)

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 30 lip 2014, 20:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
A, evo tog napada na "precjednika":

http://www.mojevijesti.ba/novost/193866/SPP-Stranka-pritvora-i-prebjega

Citat:
Kompromitovani do kompromitovanog

SPP - Stranka pritvora i prebjega

Objavljeno 30.06.2014 u 10:52

Prije nekoliko dana na press konferenciji koju je održala Stranka pravde i povjerenja (SPP), osnivača i predsjednik Živka Budimira, mogla se vidjeti jedna zanimljiva situacija.

Naime, na jednom mjestu su se mogle vidjeti tri osobe koje su ili osuđene, ili se protiv njih vodi istraga. Pa krenimo redom.

Živko Budimir - čest gost pravosudnih institucija

Prvi na listi je svakako Živko Budimir, koji je uhapšen 26. aprila prošle godine zbog optužbi za primanje mita za pomilovanja. Budimir je prošle godine proveo mjesec dana u pritvoru. Još uvijek se u Tužilaštvu BiH vodi istraga po ovome pitanju.

Prilikom tog hapšenja u njegovom uredu je pronađen pištolj za koji Budimir nije imao dozvolu, te je i zbog toga pokrenuta istraga. Spori pištolj Budimir je dobio o Ante Jelavića, koji se već duže vrijeme krije u Hrvatskoj, i koji bježi od zatvora koji ga čeka u našoj zemlji.

Zbog nedozvoljenog držanja oružja protiv Budimira je u toku sudski proces na Općinskom sudu u Sarajevu.

Željko Asić - "rame uz rame" sa predsjednikom Budimirom

Drugi na listi iz SPP-a, koji je čest gost pravosudnih institucija i policijskih zapisnika svakako je Željko Asić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednik SPP-a. On je desna ruka Budimira i njegov čovjek "od povjerenja". Asić je u novembru prošle godine uhapšen u akciji kodnog imena "Patriot", pod sumnjom da je bio posrednik u uzimanju mita za pomilovanja.

Inače, Asić i Budimir su bivši članovi Hrvatske stranke prava (HSP). Željko Asić je bh. javnost poznat i po tučnjavi koju je izazvao u Elektroprivredi HZ HB i to dok je još bio član HSP-a BiH. Također, jedan je od sudionika famozne tučnjave na jednoj svadbi na kojoj je navodno napadnut i Živko Budimir, u to vrijeme dužnosnik HSP-a BiH, a uz Budimira je bio i tokom nekoliko verbalnih i fizičkih obračuna koje je aktualni predsjednik HSP-a imao na područjima gdje su Hrvati u većini. Zanimljiva anegdota se veže za Asića, koji je nakon navodnog napada na Budimira na svadbi u Hercegovini, otišao u pratnji Budimira da prijavi slučaj policiji. Jedan hercegovački portal je tada objavio da se desila nesvakidašnja situacija, u kojoj je Željko Asić došao sam u policijsku stanicu i da je to veliki događaj aludirajući da je Asić do tada dolazio navodno u policijsku stanicu samo u pratnji policije i protivno svojoj volji.

Fadil Jaganjac - osuđen na pet mjeseci zatvora

"Novi kolač" u redovima Predsjedništva SPP-a je Fadil Jaganjac iz Zenice, bivši načelnik Terenskog ureda Granične policije BiH. Jaganjac je 2010. godine pravosnažno osuđen na pet mjeseci zatvora zato što je kao službena osoba u institucijama BiH zloupotrijebio službeni položaj ili ovlasti tako što nije izvršio službene radnje koje je prema zakonu bio dužan izvršiti.

Jaganjac je iskoristio službeni položaj tako što je vlastitim radnjama onemogućio njemu podređene policijske službenike da poduzmu službene radnje koje su u skladu sa zakonom trebali poduzeti te pokušao onemogućiti otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela koje je sam počinio i onemogućio otkrivanje i krivično gonjenje triju osoba s falsificiranim putnim ispravama.

Na taj način okrivljeni je drugom pribavio korist sprječavajući otkrivanju stvarnog identiteta osoba koje su se koristile putnim ispravama na imena Dario Rutar, Marko Trubar i Luka Orazen, te krivično gonjenje tih osoba.

Jaganjac je pet mjeseci zatvora platio sa 15.000 KM, te se nikada nije našao iza rešetaka bosanskih zatvora.

Budimir isplatio Jaganjcu 1.500 KM iz budžeta za "njegovu sigurnost"

Budimir i Jaganjac su potpisali ugovor, a u kojem se navodi da će izvršilac posla, Jaganjac, po nalogu predsjednika FBiH “obavljati poslove sigurnosti i protokola u periodu od 2. aprila do 31. maja”.

Za poslove koji su na posve nedorečen način u ovom ugovoru opisani, kako se navodi u jednoj od njegovih odredaba, Budimir će Jaganjcu platiti 1.500 KM iz budžeta.

Kako bismo saznali više o ovom tajanstvenom ugovoru, kontaktirali smo Jaganjaca, koji je kazao da ga je predsjednik FBiH angažirao da mu napiše elaborat o sigurnosti.

Aner Šuman - "izgubio" sarajevsku općinu Novi Grad

Aner Šuman, još jedan "novi kolač" u redovima stranke Živka Budimira je proteklih 14 godina bio aktivni član Socijaldemokratske partije (SDP BiH). Šuman je jedno vrijeme bio i v.d. načelnika najveće sarajevske općine Novi Grad. Naime, nakon što je dotadašnji načelnik Damir Hadžić izabran za državnog ministra on je sjeo u fotelju načelnika. U oktobru 2012. godine bio je kandidat SDP-a za načelnika pomenute općine.

Obzirom da je SDP tom općinom vladao duži niz godina očekivala se pobjeda Šumana. No, to se ipak nije desilo, i svi su smatrali tada, a i sada da je on bio krivi izbor SDP-a.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 02 srp 2014, 00:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2010, 00:50
Postovi: 444
Teško mi je shvatiti kako netko može biti pravaš pa onda odjednom SPP-ovac sa svime što sada ta stranka predstavlja.
Hajde da su radi Zvonke otišli iz HSP-a i pomogli u stvaranju SPP-a. Ali kako ne vide sada u što se pretvorila ova stranka.
Inače, znam iz pouzdanih izvora da su mnogi nakon raskola u HSP-u ostali nutralni, nisu se priklonili ni Zvonki ni Živku. Nego su jednostavno i izašli iz svega. Mnogi od njih su valjda bili jedini iskreni HSP-ovci koji nisu oportunisti i foteljaši. Nije im se sviđalo ono što Zvonko radi. A ne sviđa im se ni ovo novo.

_________________
"Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 02 srp 2014, 00:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Možda je to uvjet da mu skinu optužnicu. Ako skinu Zupca može i to proći.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 03 srp 2014, 11:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
ŽiFko Tito, ali doslovno, tek se sad vidi od kakvih su likova pravili đenerale. Kad je čuo da je ŽiFko za koaliciju privukao penzionere, borbeni YUrišić je u koaliciju sa HSP-om doveo - invalide.

Citat:
KOALICIJA PRAVDE I POMIRENJA

General HVO-a Živko Budimir u politički savez okupio predstavnike svih „zaraćenih strana“

Da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir u aprilu 2013., kada je formirao Stranku pravde i povjerenja (SPP), mogao pretpostaviti kakvu će koaliciju dogovoriti godinu dana kasnije, novu bi političku opciju, sasvim sigurno, nazvao strankom pravde i pomirenja. Budimiru, inače umirovljenom generalu HVO-a, pošlo je za rukom da u istom političkom bloku okupi pripadnike svih vojski koje su međusobno ratovale na prostoru današnje Federacije. Osim nekadašnjih vojnika HVO-a, HOS-a, Armije BiH i ratnih policajaca, u koaliciji šest političkih stranaka koje na izbore izlaze pod sloganom „Zajedno za promjene“ našli su se i bivši pripadnici „Narodne odbrane Zapadna Bosna“, odnosno članovi Demokratske narodne zajednice. Pored SPP-a i DNZ-a, prošloga tjedna predstavljenom političkom savezu pridružili su se i Socijaldemokratska unija BiH, Stranka penzionera, Stranka udruženih nezavisnih demokrata i Liberalno- demokratska stranka.

Predsjednici šest stranaka već su se usuglasili da će zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH biti Živko Budimir, kao i čiji će kadrovi nositi liste za federalni i državni parlament, odnosno, kantonalne /županijske skupštine. Tako će u vrhu lista za Sarajevski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski i Goraždanski kanton biti predstavnici SDU-a, LDS-a i Stranke penzionera, dok će u Unsko-sanskom kantonu koaliciju predvoditi DNZ. Kandidati SPP-a bit će nositelji lista u županijama s hrvatskom većinom, ali i u srednjoj Bosni i Zenici.

Zanimljivo je, međutim, da je i Zvonko Jurišić, bivši stranački šef Živka Budimira, našao nove političke saveznike s kojima izlazi na izbore. I dok je Budimir (baš kao lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić) na svoju stranu pridobio Stranku penzionera, Jurišić je dogovorio predizbornu koaliciju s predsjednikom Demokratske stranke invalida Zijadom Arapčićem. Premda su „pravaši“ i „invalidi“ novoosnovani blok nazvali „Snaga BiH“, pod tim sloganom, međutim, izlaze na izbore samo u šest kantona. U Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji su iz naziva izbacili „Snaga BiH“ (računajući, valjda, da spominjanje države nije popularno među hrvatskim biračima), dok će HSP u Hercegbosanskoj županiji na izbore izaći zajedno s Hrvatskom seljačkom strankom Stjepan Radić.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 03 srp 2014, 14:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Pozitivno iznenađenje što se tiče stava oko Neuma.

Citat:
MOSTAR - Mostar i Hercegovina se sustavno opstruiraju u razvoju, a to je vidljivo i iz najnovijeg slučaja koji je otkriven u bosanskohercegovačkoj javnosti od strane predsjedatelja Vijeća ministara BiH, koji je rekao da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija doveo ratne brodove u Neum i time uništio turizam, stoji u priopćenju iz Stranke pravde i povjerenja(SPP).

Poznato je kako trenutačno Bosna i Hercegovina može očekivati radna mjesta i nova upošljavanja u samo tri sektora a to su: elektroenergetika, poljoprivreda i turizam. Treća ali jako važna i perspektivna grana gospodarstva koja je kod nas slabo razvijena i ima prostora za razvoj i nova upošljavanja jeste turizam i ugostiteljstvo.

Međutim, kako će se razvijati primjerice Neumsko primorje i šire zaleđe, kada neki političari, iz samo njima znanih razloga, donose odluke koje devastiraju našu malu ali vrijednu obalu Jadranskog mora od 23 kilometara. Kao jedini izlaz na more koji treba biti jaki turistički adut, prometno povezan sa Zračnom lukom Mostar i cijelim zaleđem, on je postao sidrište za vojne brodove i ispuštanje otpadnih voda i prljavštine.

Elektroenergetska poduzeća preprodaju struju umjesto da je usmjere u domaće kompanije i primjerice pomognu Aluminiju d.d. Mostar, ili drugim proizvodnim poduzećima, sa povoljnijom cijenom električne energije. Također, hvale se sa dobiti umjesto da reinvestiraju dobit, jer će ona u protivnom otići u tekuću potrošnju kao što je kupovina automobila za ministre i njihove reprezentacije na jelo i piće, te službena putovanja od kojih nema nikakvog učinka i skupocjene satove i poklone.

Poljoprivreda ima prostora za daljnje usavršavanje i razvitak, posebice dolina Neretve koja je nekada bila usporediva sa američkom Kalifornijom. Poljoprivredno zemljište bogato suncem i vodom te blagom klimom, može ne samo da hraniti cijelu Hercegovinu, nego i daleko šire, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SPP-a.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 03 srp 2014, 16:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27385
Poslije izbora znamo što dolazi:


_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 04 srp 2014, 09:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24631
Lokacija: Heartbreak Hotel
Kada si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin.

slika

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 04 srp 2014, 10:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Eh da ih Pavelić vidi, u zemlju bi ih strpao.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 04 srp 2014, 10:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2014, 02:07
Postovi: 751
Lokacija: Planet Zemlja
slika

Živkov pogled u prazno je već legendaran :thumbup

_________________
Došao je tiho i ušao u legendu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 04 srp 2014, 15:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Podsjeća na:

slika

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 11 srp 2014, 11:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
Živko Budimir osuđen na 6 mjeseci zatvora uvjetno

Sanela Rondić, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu danas je Živka Budimira proglasila krivim za nedozvljeno drženje i nošenje oružja, te mu izrekla kaznu zatvora od 6 mjeseci koja neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne počni novo krivično djelo, saznaje Dnevni avaz

Ona je naglasila da ne stoji prigovor obrane, te da je prilikom pretresa izvršnog 26 travnja prošle godine kada je pištolj “češka zborjevka” sa 7 metaka od kojih jedan u cijevi pronađen u uredu predsjednika Federacije BiH, sve bilo zakonito.

- Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je optuženi počinio krivično djelo navedeno u optužnici, a smatramo da će uvjetna osuda postići svrhu kažnjavanja. Sud nije našao otežavajuće okolnosti, dok je kao olakšavajuće uzeo u obzir da optuženi nije ranije osuđivan, da pištolj nije nabavljen na “crnom tržištu”, da je obiteljski čovjek, te njegovo korektno ponašenje tijekom suđenja, kazala je sutkinja Rondić obrazlažući presudu.

Živko Budimir i njegov odvjetnik Ragib Hadžić nisi prisustvovali izricanju presude kako su ranije i najavili, a to po zakonu i nisu bili dužni.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 26 srp 2014, 08:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Budimir radikalniji od Bakira Izetbegovića što se tiče obraćanja svojim muslimanskim glasačima:

Citat:
Živko Budimir naglasio je da pojedine političke strukture u BiH žele podjelu naše zemlje, što on nikada ne bi dozvolio.

"Naš primarni cilj je očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i zaista nikada ne bih dozvolio da se naša zemlja podijeli i da se osnuje treći entitet.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 26 srp 2014, 16:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:10
Postovi: 4466
Ministry of Sound je napisao/la:
Budimir radikalniji od Bakira Izetbegovića što se tiče obraćanja svojim muslimanskim glasačima:

Citat:
Živko Budimir naglasio je da pojedine političke strukture u BiH žele podjelu naše zemlje, što on nikada ne bi dozvolio.

"Naš primarni cilj je očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i zaista nikada ne bih dozvolio da se naša zemlja podijeli i da se osnuje treći entitet.



S obzirom na dajidže, udbaške izrode i ovog gmaza - meni se čini da ni jedan narod nema toliko izdajica kao BiH Hrvati...

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 27 srp 2014, 08:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Kad ti dobro krene, nema razloga da se staje:

Budimir danas:

Citat:
Posebno je pogrešna hrvatska politika u BiH, koja je dovela do pogoršanja pozicije hrvatskog naroda u BiH, posebno u dijelu odnosa prema Bošnjacima.


A osobi koja je vodila intervju se potkrala podsvijesna istina:

Citat:
VIJESTI.BA: Poznati su i kandidati za članove Predsjedništva BiH iz druga dva konstitutivna naroda. Ukoliko budete izabrani za bošnjačkog člana, sa kim od predloženih kandidata iz druga dva konstitutivna naroda biste željeli sarađivati?

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 27 srp 2014, 10:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23302
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Koliko ga Dnevni List forsira - uz Čovića ga uvijek stavlja na naslovnicama- ono u stilu, kako će se on obračunati sa Čovićem i sl..

Jad i bijeda. A onaj Dnevni list treba zabraniti.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 08 kol 2014, 10:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Budimir modni mačak, a usput se popravio i oko struka:

Citat:
Odjeća, parfemi i torte iz budžeta FBiH

Sarajevo - Kabineti predsjednika i dva potpredsjednika FBiH novcem iz budžeta kupovali su pantalone, košulje, parfeme i torte, a zaposleni su se na račun poreskih obveznika častili hranom i pićem i vikendom i tokom praznika.

Utvrdili su to revizori prilikom kontrole rada kabineta predsjednika i potpredsjednika FBiH za 2013. godinu. Kancelarija za reviziju institucija FBiH zbog uočenih nepravilnosti i nenamjenskog trošenja novca dala im je mišljenje sa rezervom.

Kabinet predsjednika FBiH Živka Budimira potrošio je lani 1,28 miliona maraka, a za reprezentaciju je izdvojeno 39.000. Utvrđeno je da za veliki broj računa koje su Budimir i njegovi saradnici donosili iz raznih ugostiteljskih objekata nije priložena dokumentacija kojom bi se potvrdilo da su izdaci nastali za službene potrebe.

- Račune su bez prethodno odobrene narudžbe osim predsjednika, podnosili i njegov savjetnik, pratilac i vozač - naveli su revizori.

Utvrđeno je da su budžetskim novcem u inostranstvu kupovali pantalone, košulje i drugu odjeću, a da nije navedeno kojim povodom i za koga je ona nabavljena.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 08 kol 2014, 16:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27385
Đenerale, gdje je 119.435 KM?

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živko Budimir ("Stranka pravde i povjerenja")
PostPostano: 10 kol 2014, 14:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Budimir želi Hrvate Posavine udaviti u Tuzlanskog regiji, a Hrvate srednje Bosne u Sarajevskoj. Također želi oteti i člana predsjedništva i ukinuti predstavničku demokraciju jer ovi prijedlozi o rotaciji se lako pobiju Sejdić-Finci presudama, a ionako nije definirao je li riječ o predstavnicima ili samo pripadnicima (ikebanama).

I onda spočitava HDZ-u da se brine samo o Hercegovini, a šupak Budimir Hrvatima u Hercegovini pravi entitet od mostarske regije i odvaja ih od Hrvata Bosne i Posavine. Nadam se da niko u Posavini i Bosni nije nasjeo na njegove podvale.

Citat:
SPP je stava da nije vrijeme za podjele nego za integraciju Bosne i Hercegovine u smislu da dobije jednog predsjednika, a ne tri člana Predsjedništva BiH kako je sada slučaj, te da dobije premijera Vlade BiH, a ne predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, i da tri ključne pozicije u državi predsjednik, premijer i predsjedavajući Parlamentarne skupštine BiH, budu iz različitih konstitutivnih naroda te da se rotiraju pozicije svaki sljedeći mandat.

- SPP se zalaže za ukidanje entiteta i preustroj države po modelu ustroja četiri višenacionalne regije, kakvog je predložila Biskupska konferencija BiH još 2005. godine. Te regije bi bile Sarajevska, Mostarska, Banjalučka i Tuzlanska, kao prirodna, zemljopisna, kulturološka, povijesna, gospodarska i u svakom drugom smislu riječi, regije ili federalne jedinice koje bi osigurale da svaki konstitutivni narod ima najmanje jednu trećinu zakonodavne i izvršne vlasti.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Patriota, Srpsčanin, Tomba17 i 278 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO