HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 01:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ivo Josipović- konačno normalan odnos Pantovčaka prema BiH?
PostPostano: 21 sij 2010, 12:38 

šta ja ono pričah o josipoviću prije izbora, momci tko god se danas kune u hrvatstvo i vjeru, bježite od toga kao đavo od tamjana, to je najvjerojatnije lopov, hrvatstvo se danas podrazumijeva a vjera je osobna stvar pojedinca.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 12:45 

osa je napisao/la:
šta ja ono pričah o josipoviću prije izbora, momci tko god se danas kune u hrvatstvo i vjeru, bježite od toga kao đavo od tamjana, to je najvjerojatnije lopov, hrvatstvo se danas podrazumijeva a vjera je osobna stvar pojedinca.

glavno da tvoj idol planira povlačenje tužbe protiv srbije.
dat će mu srbi dvije tri slike i osuditi dva tri seljaka za ratne zločine i dosta.
cijeli svoj forumski vijek kenjaš o lopovima koji su kakti uzeli lovicu, da bi pod utjecajem te priče postao sdupenjara i ljevos.
a sad tvoj omiljeni ivo planira novo bratstvo i jedinstvo, pa ko jebe 200 000 000,00 kuna što nas je agresija koštala, ionako su ovu zemlju upropastili hadezeovski lopovi koji su i započeli rat da bi mogli krasti, što je inače neslužbena poštapalica udruge smradova koja se voli nazivati i sdp.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:23 

caporegime je napisao/la:
osa je napisao/la:

glavno da tvoj idol planira povlačenje tužbe protiv srbije.
dat će mu srbi dvije tri slike i osuditi dva tri seljaka za ratne zločine i dosta.
cijeli svoj forumski vijek kenjaš o lopovima koji su kakti uzeli lovicu, da bi pod utjecajem te priče postao sdupenjara i ljevos.
a sad tvoj omiljeni ivo planira novo bratstvo i jedinstvo, pa ko jebe 200 000 000,00 kuna što nas je agresija koštala, ionako su ovu zemlju upropastili hadezeovski lopovi koji su i započeli rat da bi mogli krasti, što je inače neslužbena poštapalica udruge smradova koja se voli nazivati i sdp.

dečko, već ti rekoh da sa osobama bez imalo osobne kulture i kućnog odgoja ne komuniciram, baar kad ne moram, a sada ne moram :thumbdown

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:24 

prevedeno, nemaš odgovora.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:26 

caporegime je napisao/la:
prevedeno, nemaš odgovora.

:thumbdown

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:29 

:stupid

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:34 

Ovo je dobro:

osa je napisao/la:
hrvatstvo se danas podrazumijeva

Možda nam ovaj pristup nedostaje. Manje više sve hrvatske stranke u BiH su zadnjih godinu dvije na istom valu, vrijeme je da se počnu nadmetati nekim drugim stvarima a ne hrvatovanjem, isto vrijedi i za ljude...

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 13:38 

Došlo je vrijeme za pametne ljude, i to ljude koji se nisu kompromitirali niti obavljali važne funkcije u doba bivše Juge. Ako Ivo ovako nastavi kako je krenuo, moglo bi ispasti doista sjajno, mada opet naglašavam da nakon 10 godina tame, sve, apsolutno sve svjetluca.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 14:06 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ovo je dobro:

osa je napisao/la:
hrvatstvo se danas podrazumijeva

Možda nam ovaj pristup nedostaje. Manje više sve hrvatske stranke u BiH su zadnjih godinu dvije na istom valu, vrijeme je da se počnu nadmetati nekim drugim stvarima a ne hrvatovanjem, isto vrijedi i za ljude...

ako je nacionalna politika ostvarenje političke i svake druge ravnopravnosti hrvata u bih, a to je definirano kreševskom deklaracijom, o tome je dalje bespotrebno lamentirati, na tome treba raditi svaki tren i na sve moguće političke načine, a galamiti oko ekonomije, radnih mjesta, korupcije, efikasnije javne uprave, medija, školstva i još puno , puno drugih stvari na kojima postoji prostor za poboljšanje.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 14:41 

osa je napisao/la:
Ovo je dobro:

ako je nacionalna politika ostvarenje političke i svake druge ravnopravnosti hrvata u bih, a to je definirano kreševskom deklaracijom, o tome je dalje bespotrebno lamentirati, na tome treba raditi svaki tren i na sve moguće političke načine, a galamiti oko ekonomije, radnih mjesta, korupcije, efikasnije javne uprave, medija, školstva i još puno , puno drugih stvari na kojima postoji prostor za poboljšanje.

Da li je vama jasno u kakvoj sredini rade,žive i pokušavaju stvoriti bolje sutra svima,Hrvati prije svega,a i ostali?
Sve je to lijepa priča,ajmo o ekonomiji,školstvu,qurtzu palcu...da je sa druge strane racionalan partner.Kao da su neki pali sa Marsa i ne kuže situaciju u BiH.
Sva politika njihovog vodstva,(neću biti nepošten pa rabiti riječ naroda jer nije tako),se svodi da nas zajebu gdje god mogu,apsolutno u svim sferama življenja.Da nas minoriziraju,da im budemo raja i ništa drugo,vučna marva koja im treba samo za punjenje kase kojom bi oni upravljali.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 15:43 

Ev' još malo od pametna pisca...

Danas nam svojevrsni vodič može biti tek sveukupna narodna povijest (kao nekakav oblik našega prethodnog života), sve one mijene i modeli koji su nas zadesili u vremenu prije ovoga našeg najnovijega (o kojemu mi kao svjedoci ili akteri teško možemo suditi hladne glave), a čiji plodovi nisu baš slatki. O tome najrječitije govore – brojke: udio u stanovništvu, brojne davno zatrte i zaboravljene crkve i samostani, župe – čak cijele stare biskupije – bez vjernika.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 16:02 

E sad što mi tu nije jasno, kakav je to odmak od Bobanove, Šuškove i Franjine politike prilikom stvaranja R HB. Istovremeno Poskoci pljuju po njima a usvajaju se principi koji je nabrojane zamalo odveo na haški sud.

mislim da ih proziva baš zato jer nisu uspjeli, što su se povukli za radi nekih drugih ciljeva, a ne u interesu opstanka Hrvata u BIH. bar sma ja tako shvatio.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 20:32 

Ivo je pametan, relativno mlad, doktor znanosti, govori strani jezik, bavi se glazbom, pa šta mu fali, a ja fali mu što nije porijeklom iz Hercegovine.
Ako nas on ne opameti i ne donese nam mogućnost egizstencije na ovim prostorima, uzorimo ove krajeve i pretvorimo ih u vinograde, jer će biti više koristi.
Sam je u jednom interviu izjavio da je Dayton poslužio samo za prekid neprijateljstva a ne kao konačan izgled BH.
Tri u dva ne ide, uvijek jedan mora da bude van, a to smo trenutno mi Hrvati.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 20:43 

egerija je napisao/la:
Ivo je pametan, relativno mlad, doktor znanosti, govori strani jezik, bavi se glazbom, pa šta mu fali, a ja fali mu što nije porijeklom iz Hercegovine.
Ako nas on ne opameti i ne donese nam mogućnost egizstencije na ovim prostorima, uzorimo ove krajeve i pretvorimo ih u vinograde, jer će biti više koristi.
Sam je u jednom interviu izjavio da je Dayton poslužio samo za prekid neprijateljstva a ne kao konačan izgled BH.

Ima tu mjesta i za vinograde i za nas. Evo ljubušaci, oru li oru... :smijeh

slika

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 01:30 

Ultras1986 je napisao/la:
egerija je napisao/la:

Ima tu mjesta i za vinograde i za nas. Evo ljubušaci, oru li oru... :smijeh

slika

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

:palacgore1

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 02:15 

Robbie MO je napisao/la:
Meni je gotovo nevjerojatno (u ekstremno pozitivnom smislu) da je Josipović u ovih 10 dana dao čak 10-ak izjava koje se tiču Hrvata u BiH. Sanader bi nas spomenuo dvaput godišnje, i to najčešće PRED neke izbore.
A evo ovaj posvećuje veliku pozornost hrvatskom pitanju u BiH IZA izbora.
Pa jeli to moguće?
Očito je druženje s fratrima u Širokom, doktorima u Mostaru, građanima Odžaka itd. tijekom kampanje dalo rezultata. :palacgore2

Ovo sam baš tio napisati. Potpisujem.

Ne bi bilo loše napraviti neki party u Mostaru tribute to Josipović na 18.2. p.r.-ovski bi se poslala jaka poruka iz Hercegovine , iako ga većina turbodesnih smatra fićfirićom i lignjom ovih par izjava su državničke izjave.

Par gafova već ima al nije to ništa u odnosu na Mesića - recimo izjava za Bleiburg nije u redu - ne mora on ići na Bleiburg kad su gore crnokošuljaši. 365 dana je u godini .
Drugo - Komšić moj prijatelj, mu ne ide na čast. to nije smio izjaviti, Tadić se sa Komšićem ne bi nikad ni susreo da je Komšić Srbima nametnut.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 02:21 

Aztec je napisao/la:

Uvjeren sam da bi se Bandic vec do sad zarotirao za 180 stupnjeva.

Dugoročno Bandić bi za nas bio najlošije rješenje. Ima još netko da se samnom slaže? Izvrsno bi poslužio kompromitaciji ideje Trećeg. Upravo zbog utega porijekla a i psihoprofila.
AKo to nije vidjelo 90% glasača u BIH pitanje je koliko naš narod politički uopće promišlja ikakvu strategiju. Samo srcem se ide. I vazda se vrtimo u krug.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 02:29 

zrikavac je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Meni je gotovo nevjerojatno (u ekstremno pozitivnom smislu) da je Josipović u ovih 10 dana dao čak 10-ak izjava koje se tiču Hrvata u BiH. Sanader bi nas spomenuo dvaput godišnje, i to najčešće PRED neke izbore.
A evo ovaj posvećuje veliku pozornost hrvatskom pitanju u BiH IZA izbora.
Pa jeli to moguće?
Očito je druženje s fratrima u Širokom, doktorima u Mostaru, građanima Odžaka itd. tijekom kampanje dalo rezultata. :palacgore2

Ovo sam baš tio napisati. Potpisujem.

Ne bi bilo loše napraviti neki party u Mostaru tribute to Josipović na 18.2. p.r.-ovski bi se poslala jaka poruka iz Hercegovine , iako ga većina turbodesnih smatra fićfirićom i lignjom ovih par izjava su državničke izjave.

Par gafova već ima al nije to ništa u odnosu na Mesića - recimo izjava za Bleiburg nije u redu - ne mora on ići na Bleiburg kad su gore crnokošuljaši. 365 dana je u godini .
Drugo - Komšić moj prijatelj, mu ne ide na čast. to nije smio izjaviti, Tadić se sa Komšićem ne bi nikad ni susreo da je Komšić Srbima nametnut.

Ljudi su još slabo upoznati s Josipovićem, većini treba bar godina dana da im neka informacija dođe u uho. Za to vrijeme Josipović ima vremena da se dodatno pokaže i da budemo sigurni na čemu smo.
Internet nije mjerilo informiranosti, to se najbolje pokazalo ako se usporede predsjedničke ankete na Poskoku i ovdje (unutar 2 % isti rezultati), sa stvarnim rezultatima izbora.
Recept je napravit veliko slavlje povodom odlaska Mesića, u Mostaru, i onda da se par pametnih ljudi probiju do kamera RTL-a i izjave kako je Josipović super, i slika vesele rulje koja podržava Josipovića time ode u svijet. :)
Ako nešto bude organizirano dole u Mostaru, ja ću se bar javiti videolinkom. :D
U svakom slučaju, 18.2. ću se barem napit i tako popratit Mesićev odlazak u zaborav.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 02:56 

zrikavac je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Uvjeren sam da bi se Bandic vec do sad zarotirao za 180 stupnjeva.

Dugoročno Bandić bi za nas bio najlošije rješenje. Ima još netko da se samnom slaže? Izvrsno bi poslužio kompromitaciji ideje Trećeg. Upravo zbog utega porijekla a i psihoprofila.
AKo to nije vidjelo 90% glasača u BIH pitanje je koliko naš narod politički uopće promišlja ikakvu strategiju. Samo srcem se ide. I vazda se vrtimo u krug.

KAd smo kod "promišljanja strategije"...
Najprije radi povijesne točnosti ipak je red da kažemo , dok ste vi na Poskoku pozivali na glasanje "za Bandića iz inata" ( :ucelo ), 3 člana ovog foruma- Rajvosa, Ministar i ja- svejedno svjesni činjenice da se 95% foruma neće složit, noć uoči drugog kruga i PRIJE svih ovih dobrih izjava Josipovića (znači dok je još bio tabula rasa), se izjasnili da priželjkujemo pobjedu Josipovića, ne zbog Josipovića- nego iz razloga što bi pobjeda Bandića sa velikom vjerojatnošću bila DEBELO KONTRAPRODUKTIVNA I ŠTETNA (ili bi Bandić kompromitirao Treći, ili bi se pretvorio u Ćiru i s Omerbašićem hodočastio ćevapdžinice BiH- jedno od ovo dvoje, a u oba slučaja bi kao bonus imali antihercegovačku histeriju koja bi nam "sjajno" došla u obliku dodatne "potpore" običnih građana RH, kad nam već Bandić ne bi pomogao).

Evo malog dijela te diskusije: :biceovodobro
Robbie MO je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:
Ne znam, mislim da bi nekom čudnom logikom možda Josipović bio bolji za BiH Hrvate od Bandića.

Nije logika čudna.
Onaj tko je u ovom šahu sposoban razmišljat 1 potez unaprijed taj će pojest pijuna i glasat za Bandića, oni koji vide par poteza unaprijed vidjet će da ako požderu pijuna da nakon par poteza gube topa. :biceovodobro

Naravno to je samo moje mišljenje s kojim se sudeći po anketi velika većina forumaša a realno i 90% građana HB neće složit.
Al jebiga, 90% ljudi je nekad vjerovalo da je zemlja ravna ploča (jer je to na prvu loptu toliko očito, zar ne!) pa su onih 10% ispali u pravu. :zubati Znači da većina ne mora uvijek bit u pravu. Ovaj put zauzimam poziciju manjine.

Priželjkivanjem Josipovića svjesno radim žrtvu pijuna.

Josipovićeve izjave koje s došle IZA, samo su dodatno potvrdile naše pretpostavke, do kojih je svatko mogao doći samo da je razmišljao isključivo logično, i bez emocija.
Iako i dalje treba bit oprezan i pravi test tek slijedi.
Opet kažem nije poanta u tadašnjem razmišljanju bila na Josipoviću (jer o njemu ništa nismo ni znali), nego na tome da bi očiti kriminalac Bandić bio štetan, lizao bi se s multietnićarima na Baščaršiji, pa bi došo još i Ćiro pa bi se lizali u troje. Da ne govorimo da Bandić apsolutno ništa ne zna (neobrazovan, nesposoban, neinformiran).

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 03:19 

Poskok je heterogena zajednica. Isto kao i ovaj forum. I ko što će biti Treći.
No glede ideala istine i strategije kolumna o Bandiću http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=431

objavljena je znatno ranije od kolumne "Za Bandića iz inata" koja je zapravo prenesena s pincoma. I opet je stav autora.

Na nekoliko tekstova upozoreno je na dvostruki mač izaberemo li Bandića kao i na korektne izjave Pusić i Josipovića. U jutarnjem je izišao dosta velik tekst Hercegovci hvale Pusićku. Gdje se spominje i pohvlala Josipoviću i kritike na Bandića zbog vrludanja oko trećeg.

Jedan od Poskokovaca je Skoki i poručio da ili će Bandić stat iza Trećeg ili nek se pozdravi sa glasovima u BIH.
Mene plaši činjenica da bi on pokupio glasove u BiH da je potpuno zatajio Treći.

Tuđmana smo jedinog iz nekog respekta jer je prema nama iskren i pošten besplatno i reklamirali i gurali kad je u pitanju marketinški prostor. Ostale nismo.

Danas ne bi al da sam izišao i na drugi krug vjerojatno bi ponesen silnom propagandom kontra kamenjara iz inata zaokruzio Bandica. Iako mi je on bio zadnji izbor.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 03:43 

Bandic je mislio da ce nase glasove dobiti po automatizmu, sto se na zalost dobrim djelom i ostvarilo. U prvom krugu je u potpunosti izbjegavao da daje odgovore u vezi Treceg.

I ja sam u pocetku mislio za Bandica samo ako u drugi krug udje s Josipovicem, medjutim, dok je pocela njegova kampanja totalno mi je pao u ocima sa demagogijom, populizmom i sveopcim preseravanjem. Dok s druge strane Josipovic je na mene vec u kampanji ostavio pozitivan dojam, jos ce se on i popravit.

Da se ne mijesa odlican je, ali me je iznenadio da se dosta interesira za stanje u BiH i to na pozitivan nacin.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 03:58 

Aztec je napisao/la:
Bandic je mislio da ce nase glasove dobiti po automatizmu, sto se na zalost dobrim djelom i ostvarilo. U prvom krugu je u potpunosti izbjegavao da daje odgovore u vezi Treceg.

I ja sam u pocetku mislio za Bandica samo ako u drugi krug udje s Josipovicem, medjutim, dok je pocela njegova kampanja totalno mi je pao u ocima sa demagogijom, populizmom i sveopcim preseravanjem. Dok s druge strane Josipovic je na mene vec u kampanji ostavio pozitivan dojam, jos ce se on i popravit.

Prije predsjedničkih izbora ja nisam imao osobito loše mišljenje o Bandiću.
Razlog: neinformiranost uslijed manjka informacija iz medija.
Nitko do ovih izbora nije ni znao tko je pravi Bandić, jer je do tada Bandić sudjelovao na lokalnim izborima, pa se nijemo smiješio s plakata uz tekstualne poruke i slike arene, novih tramvaja, Sniježne Kraljice...
Tek kad se kandidirao za predsjedničke izbore i ušao u potpuno novi tip kampanje - predsjedničku (koja se vodi sučeljavanjima na TV-u, a ne plakatima kao lokalna), po prvi put je dotad nijemi Bandić - otvorio usta.
Rezultat: KATASTROFA.

Uskoro je postalo jasno kakav je Bandić, što zna, što ne zna, koliko je obrazovan, upućen, kako razmišlja kad nema pripremljene odgovore, kako govori kad nema napisan govor...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 10:27 

Ovo je možda i post za medijsku hobotnicu...Josipović još nije ni preuzeo fotelju,nije ništa konkretno uradio osim par kurtoaznih izjava,a neki već svršavaju na njega kao da je već potpisao za III...Da li je to utjecaj medijske hobotnice,hebem li ga,tko će znati...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 10:29 

Mar-kan je napisao/la:
Ovo je možda i post za medijsku hobotnicu...Josipović još nije ni preuzeo fotelju,nije ništa konkretno uradio osim par kurtoaznih izjava,a neki već svršavaju na njega kao da je već potpisao za III...Da li je to utjecaj medijske hobotnice,hebem li ga,tko će znati...

Nakon 10 godina zuluma ove me reakcije uopće ne čude.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 10:32 

Mar-kan je napisao/la:

pa imamo krakove i ovom forumu.
ali ne brigaj. hobotnice su jako ukusne a pripremaju se vrlo jednostavno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Bošnjak...007, Naša Kvačica, Patriota, Tomba17 i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: