|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 10:59 |
|
|
Po meni je najveći minus to što se Komšić svakako ne može kandidirati 2026. Zagreb će dati instrukciju da Hrvati u BiH ne trebaju ništa blokirati jer će ionako dobiti predsjedništvo dogodine, a temu IZ staviti na čekanje do 2030.
Pardon, 2031., jer nije poželjno u izbornoj godini raspravljati o tome. Europski put ipak nema alternativu.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 11:05 |
|
|
Fokus hrvatskog naroda se treba prebaciti s Bosnjaka (i naricanja o njihovoj amoralnosti) na Dragana Covica. Dragan predugo ponavlja iste teze i iste planove a rezultata nema. Ako nije sposoban u 20 godina rijesiti taj problem onda hrvatski narod treba odabrati nekog drugog da obavi taj posao.
Samo za usporedbu: stanovnici nekog grada vrse pritisak na policiju da pronadje serijskog pljackasa koji obija kuce i krade ljudima stvari. Nece gradjani objavljivati javne apele pljackasu da vrati ukradeno i uljudbeno ga moliti da postane uzoran gradjanin. Pritisak treba ici na sefa policije.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 11:23 |
|
|
zet je napisao/la: Fokus hrvatskog naroda se treba prebaciti s Bosnjaka (i naricanja o njihovoj amoralnosti) na Dragana Covica. Dragan predugo ponavlja iste teze i iste planove a rezultata nema. Ako nije sposoban u 20 godina rijesiti taj problem onda hrvatski narod treba odabrati nekog drugog da obavi taj posao.
Samo za usporedbu: stanovnici nekog grada vrse pritisak na policiju da pronadje serijskog pljackasa koji obija kuce i krade ljudima stvari. Nece gradjani objavljivati javne apele pljackasu da vrati ukradeno i uljudbeno ga moliti da postane uzoran gradjanin. Pritisak treba ici na sefa policije. Upravo tako, ali mora se dodati još jedna stvar. Već smo nedavno bili u toj fazi i onda je došlo umetanje 2022. kada je ispalo da HDZ ipak nešto radi, lobira, 4D šah itd. Tako da, nismo mi tako loši. HDZ treba i mora  napraviti nešto konkretno, ali da ne budemo prestrogi prema sebi nije da smo pasivni 20 godina. U to vrijeme se događala i dugogodišnja blokada vlade Federacije i Schmidtovo umetanje i razvoj dobrih odnosa sa Dodikom koji su pomogli protiv preglasavanja itd. Bilo je tu i dobrih poteza.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 11:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4823 Lokacija: Herceg-Bosna
|
dunno je napisao/la: Po meni je najveći minus to što se Komšić svakako ne može kandidirati 2026. Zagreb će dati instrukciju da Hrvati u BiH ne trebaju ništa blokirati jer će ionako dobiti predsjedništvo dogodine, a temu IZ staviti na čekanje do 2030.
Pardon, 2031., jer nije poželjno u izbornoj godini raspravljati o tome. Europski put ipak nema alternativu. Pa ako ni sada nismo u mogućnosti izlobirati Izborni zakon, kada se muslimanima raspada država, onda ga ni ne zaslužujemo. Zbilja, takav jedan neuspjeh bi značio da moramo promijeniti priču i umjesto u izgradnju države, krenuti kreativno u destrukciju države. Postavljati prijedloge koji štete muslimanima, na koje mogu pristati i srbi, a koji su usmjereni na "očuvanje teritorijalnog integriteta BiH". Jedan od njih bi bio da zatražimo da uđemo u zajednicu sa srbima u jedan entitet. Za uzvrat oni nama daju mogućnost da iz svojih županija izaberemo sebi predtavnika. Formalno proširenje Srpske a smanjenje Federacije, kao blef, i dokaz da smo bliži sada srbima nego bošnjacima jer su nas iznevjerili. To je manje realan scenarij, ali tek toliko da im vadi živce. Drugi scenarij nakon toga je tražiti da se odreknemo svoga člana Predsjedništva! Ako nemožemo izabrati jednoga šta će onda muslimanima 2? Bolje da se bar ti bošnjački članovi moraju natjecati i za glasove hrvata umjesto ovako što mi protratimo glasove a oni biraju radikalnog i radikalnijeg. Isto tako ovo bi im sjebalo veto, umjesto veta konstitutivnih naroda bio bi entitetski veto, a za koji bi prohodnost morala biti dvotrećinska većina u Domu naroda. Doslovno bi ovim oduzeli muslimanima veto jer bismo taktički mogli osigurati da to nemaju. Znači predali bi predsjedništvo u ruke srba - ako srbi ostaju dobri sa nama. U svakom slučaju ne bi bilo preglasavanja. Ako smo manjina hajmo bar biti značajna manjina! Naučiti nešta od hrvata Brčko Distrikta koji su se mudro odmaknuli od mjesta gradonačelnika 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 12:05 |
|
|
Bilo je nekih rezultata i slazem se da je bilo nekih dobrih trenutaka. Ali hrvatski narod ocekuje i zasluzuje vise od toga. Problem ukradenog clana Predsjednistva predugo traje i u ovom trenutku je evoluirao u jednu kolektivnu frustraciju.
To je neprihvatljivo i takve probleme treba rijesiti u razumnom roku. Mislim da je 20 godina bio i vise nego razuman rok. Ako Dragan Covic to ne moze rijesiti onda treba odabrati nekog drugog da ga rijesi.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 12:10 |
|
|
zet je napisao/la: Ako Dragan Covic to ne moze rijesiti onda treba odabrati nekog drugog da ga rijesi. Kako bi ti riješio?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 12:12 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2002 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
zet je napisao/la: Bilo je nekih rezultata i slazem se da je bilo nekih dobrih trenutaka. Ali hrvatski narod ocekuje i zasluzuje vise od toga. Problem ukradenog clana Predsjednistva predugo traje i u ovom trenutku je evoluirao u jednu kolektivnu frustraciju.
To je neprihvatljivo i takve probleme treba rijesiti u razumnom roku. Mislim da je 20 godina bio i vise nego razuman rok. Ako Dragan Covic to ne moze rijesiti onda treba odabrati nekog drugog da ga rijesi. Vrijeme je pokazalo da ga je pregazilo vrijeme i da nije čovjek za krizne situacije. Lijepo pričati zna i bojim se da je to sve, rezultati su mu loši, nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 13:04 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: zet je napisao/la: Ako Dragan Covic to ne moze rijesiti onda treba odabrati nekog drugog da ga rijesi. Kako bi ti riješio? Ja nisam politicar. Ali ono sto znam o politici jest to da u njoj vlada samo i jedino interes. Nema emocija, nema strasti, nema "vjere i nade", samo interes i pragmaticnost. Poluge djelovanja sigurno postoje, pocevsi od moci koju Hrvati imaju na razini Federacije, preko razine BiH, preko odnosa sa Srbima, do Zagreba i utjecaja u EU parlamentu. Zasto te poluge do sada nisu dale rezulatata - ne znam niti je moje da ih ovako povrsno ovdje iznesem. To je Draganov posao, a vrijeme polako istjece. Ako je potpisao koalicijski/partnerski sporazum s Trojkom 2022., odnosno, ako ga je ponovno popisao sada (ili ce ga potpisati kroz tjedan-dva), onda ocekujem da se problem rijesi u ovom mandatu, prije izbora 2026. No, svi nezavisni hrvatski analiticari predvidjaju da nece doci do rjesenja problema. Dakle, ako sve zavrsi samo na medijskoj prici, i jos jednoj rundi pumpanja frustracija, onda treba postaviti pitanje promjene strategije s nase strane.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 13:08 |
|
|
zet je napisao/la: Ako je potpisao koalicijski/partnerski sporazum s Trojkom 2022., odnosno, ako ga je ponovno popisao sada (ili ce ga potpisati kroz tjedan-dva), onda ocekujem da se problem rijesi u ovom mandatu, prije izbora 2026. Nema smisla čekati do 2026., osim što prije ne možemo birati drugačije. Sve će biti jasno odmah. HDZ nema potrebu potpisivati novi koalicijski sporazum ako se prije toga ne izglasa izborni zakon. Znači obećanje nije dovoljno, jer već znamo o kakvim se lažovima radi. Ako HDZ išta uradi unaprijed, pa ih kao eto Trojka poslije toga "prevari", to nije nikakva krivica Trojke. Za tu "naivnost" će biti kriv HDZ.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 13:16 |
|
|
Ne vjerujem u teoriju naivnosti. Prije u teoriju diktata iz B. A što bi onda promjenilo zamjeniti Čovića osim da se udovolji čaršiji?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 14:09 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ne vjerujem u teoriju naivnosti. Prije u teoriju diktata iz B. A što bi onda promjenilo zamjeniti Čovića osim da se udovolji čaršiji? Ja ne vjerujem u te teorije o diktatu iz Brisela. Vjerujem cak i da je Dragan poprilicno nezavisan od Zagreba po mnogim pitanjima. Mozda sam u krivu. Ali cak i da postoji utjecaj ili pritisak iz tog smjera - zasto bi se Dragan morao povinovati tom pritisku? Meni je posve razumljivo da se Mostar i Zagreb dogovaraju i kooordiniraju oko mnogih stvari, primjerice, treba li ici zajedno s Dodikom rusiti institucije i ustav ili ne. Ili da se dogovaraju o potencijalnoj vojnoj strateziji, "zlu ne trebalo". Ali zasto bi Dragan trebao ikoga slusati oko clana Predsjednistva? To je tema koja se iskljucivo tice Hrvata u BiH i njihovog polozaja. To je njihovo oteto politicko pravo. Situacija cista kao suza. Ja da sam Covic zagrizao bi na to i ne bi pustao dok se ne vrati to pravo. Pri tome se ne bi obazirao na sugestije bilo kog drugog.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 14:19 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Sve će biti jasno odmah. HDZ nema potrebu potpisivati novi koalicijski sporazum ako se prije toga ne izglasa izborni zakon.
Zaista bih volio bi da se sve tako odigra ali sam vrlo skeptican. Govor tijela i sadrzaj Covicevih izjava ni po cemu ne odaju dojam da je sada nesto drugacije, ne vidim da je zagrizao, ne vidim energiju. Vise vjerujem u to da cemo za 4 godine opet slusati Covica kako govori za RTV HB: "Zelimo staviti pitanje izbornog zakona na stol. To je nesto sto nam je jako vazno i vjerujem da cemo taj izazov uskoro rijesiti". Kazem, bas bi volio da sam u krivu.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 14:37 |
|
|
zet je napisao/la: To je njihovo oteto politicko pravo. A oteo je tko?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 14:42 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: zet je napisao/la: To je njihovo oteto politicko pravo. A oteo je tko? WTF, kakvo je to pitanje?
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 14:50 |
|
|
zet je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: A oteo je tko?
WTF, kakvo je to pitanje? Tko je pravnim aktom oteo (smjer vjetra), moguće je stoji i iza diktata?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 15:19 |
|
|
Ponavljam, od kud god da dolazi smjer vjetra, Covic treba gledati sebe i svoj narod. Stvar je cista kao planinski izvor i nitko Hrvatima u BiH nema pravo prigovoriti ili docirati oko toga. Nije ovo Dodikovo pravno cirkusiranje i destrukcija vec nesto posve drugo, cisto, pravedno, posteno.
A vjetrovi ce uvijek puhati iz raznih smjerova. Ne treba se uvijek na njih obazirati, nekada treba samo stajati cvrsto na svojoj poziciji, a ponekad mozda ici i kontra vjetra.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 15:38 |
|
|
Takve ("muda") priče obično završe promjenom lokomotive.
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 17:59 |
|
|
Sasvim je normalno da Čović u ovoj situaciji promijeni srpske partnere. Muslimani će odbiti donošenje IZ-a, a tada će i Čović imati razlog za potpunu blokadu i što je najbitnije, blokadu koja uopšte nije povezana sa nekakvom podrškom Dodiku.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:20 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Sasvim je normalno da Čović u ovoj situaciji promijeni srpske partnere. Muslimani će odbiti donošenje IZ-a, a tada će i Čović imati razlog za potpunu blokadu i što je najbitnije, blokadu koja uopšte nije povezana sa nekakvom podrškom Dodiku. Zašto je normalno? Jedina mana, mislim nije mana ali oslobađa odgovornosti, je što je Dodik u ovo izgleda krenuo bez dogovora sa Čovićem. Ako ide samostalno onda HDZ to nije dužan podržati. Ali i bez toga, što mi imamo od "partnera" pa da bi njima udovoljavali i mijenjali Košarca i Amidžića? I po čemu su uopće partneri kad nikakve koristi od njih. Da, to me zaista zanima po čemu su Trojka partneri, što čine da ih možemo tako zvati.
1197 of 2558 - 46.79%
|
|
Vrh |
|
 |
Mijat_tomic3
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:31 |
|
|
Avdo kaže da će Krešić bit u FTV 5 godina.
Eto. Čović je izdao i prodao Dodika za Krešića u FTV i Čavarinu plaću.
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:32 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Sasvim je normalno da Čović u ovoj situaciji promijeni srpske partnere. Muslimani će odbiti donošenje IZ-a, a tada će i Čović imati razlog za potpunu blokadu i što je najbitnije, blokadu koja uopšte nije povezana sa nekakvom podrškom Dodiku. Točno to.
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Sasvim je normalno da Čović u ovoj situaciji promijeni srpske partnere. Muslimani će odbiti donošenje IZ-a, a tada će i Čović imati razlog za potpunu blokadu i što je najbitnije, blokadu koja uopšte nije povezana sa nekakvom podrškom Dodiku. Zašto je normalno? Jedina mana, mislim nije mana ali oslobađa odgovornosti, je što je Dodik u ovo izgleda krenuo bez dogovora sa Čovićem. Ako ide samostalno onda HDZ to nije dužan podržati. Ali i bez toga, što mi imamo od "partnera" pa da bi njima udovoljavali i mijenjali Košarca i Amidžića? I po čemu su uopće partneri kad nikakve koristi od njih. Da, to me zaista zanima po čemu su Trojka partneri, što čine da ih možemo tako zvati. Trojkaši su korisni majmuni, ako upali... Ako ne upali, propade Bosna i još bolje.
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Sasvim je normalno da Čović u ovoj situaciji promijeni srpske partnere. Muslimani će odbiti donošenje IZ-a, a tada će i Čović imati razlog za potpunu blokadu i što je najbitnije, blokadu koja uopšte nije povezana sa nekakvom podrškom Dodiku. Zašto je normalno? Jedina mana, mislim nije mana ali oslobađa odgovornosti, je što je Dodik u ovo izgleda krenuo bez dogovora sa Čovićem. Ako ide samostalno onda HDZ to nije dužan podržati. Ali i bez toga, što mi imamo od "partnera" pa da bi njima udovoljavali i mijenjali Košarca i Amidžića? I po čemu su uopće partneri kad nikakve koristi od njih. Da, to me zaista zanima po čemu su Trojka partneri, što čine da ih možemo tako zvati. To je cijena, koju je u ovoj situaciji sa Dodikom, Čović morao platiti. Kada muslimani odbiju IZ, Čoviću preostaje blokada. Onda imaš dva naroda u blokadi protektorata iz dva potpuno nevezana razloga, a muslimani su akteri oba.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 31 ožu 2025, 18:44 |
|
|
Mijat_tomic3 je napisao/la: Avdo kaže da će Krešić bit u FTV 5 godina.
Eto. Čović je izdao i prodao Dodika za Krešića u FTV i Čavarinu plaću. Ili je to povezano s objavom koju je postavio Eminencija. Krešić na FTV, Turčin na HRT https://www.dnevnik.ba/vijesti/bosnjaci ... ece-hrt-a/
|
|
Vrh |
|
 |
hoblatopla
|
Naslov: Re: IZBORNI ZAKON-ANKETA! Postano: 01 tra 2025, 17:53 |
|
|
Mijat_tomic3 je napisao/la: Avdo kaže da će Krešić bit u FTV 5 godina.
Eto. Čović je izdao i prodao Dodika za Krešića u FTV i Čavarinu plaću. Neće. https://www.klix.ba/vijesti/bih/predrag ... /250401126A što se tiče Izbornog zakona, ako Čović sutra potpiše taj navodni sporazum nakon sto je danas Kojović ovako degutatno (klasicno muslimanski) se posrao po izbornom zakonu, nek se samoubije.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|