HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 22:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Izetbegović: Mi smo zapad! Da nije bilo Amerike ne znam kako bi smo se odbranili
PostPostano: 25 stu 2023, 19:15 

Vrh

Naslov: Re: Izetbegović: Mi smo zapad! Da nije bilo Amerike ne znam kako bi smo se odbranili
PostPostano: 25 stu 2023, 19:19 

Jašta

Citat:

- Zapad pomaže da se stvari riješe dogovorom, kompromisom na našu štetu. Zato je potreban jači utjecaj islamskih zemalja da se napravi balans. Islamske zemlje trebaju snažnije stati uz nas. Da pokažu više brige, rekao je Izetbegović za međunarodni arapski informativni televizijski kanal koji financira Saudijska Arabija.

Vrh

Naslov: Re: Izetbegović: Mi smo zapad! Da nije bilo Amerike ne znam kako bi smo se odbranili
PostPostano: 25 stu 2023, 19:43 

Nakon samo godinu dana u oporbi i bez vlasti. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 19:48 

Karabaja je napisao/la:

Profesor takije, čim spominje zaustavljanje ABIH pred Banja Lukom znaš da takija... zaustavljen je HV a ne neka gladna pjesacka harmija

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 20:27 

Šta su takijaši sami sebe uvjerili kako ih je Ujko Sam zaustavio pred banja lukom, makar ni sarajlabad nisu mogli sami deblokirati? :sega

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 20:43 

horus je napisao/la:
Šta su takijaši sami sebe uvjerili kako ih je Ujko Sam zaustavio pred banja lukom, makar ni sarajlabad nisu mogli sami deblokirati? :sega

Sarajevo,Goražde,Mostar i tako unedogled.
Ne spominju da je babo Alija molio da odradimo Južni potez jer su ih Srbi razbili u kontri.Vratili bi Bošnje do Bihaća.
O spašavanju Bihaća nećemo,a ni o praznom Petrovcu,Donjem Vakufu.Samo se šlepali i ulazili u prazan prostor.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 20:50 

Nemate pojma ba, armija bih je oslobodila Plitvice, Glinu, Petrinju, Dvor, usla u Knin, zaustavljena pred Banjalukom.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 20:56 

Hrvati, nemojte vise da govorite da su muslimani isti kao mi.
Ljudi sami kazu za sebe da su zapad, znaci da su kao vi. :001_cool

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 21:01 

slika

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 21:16 

Siječanj 2021.

1:31 - Predsjednik SAD-a je naš čovjek.

"Inače moj dobar prijatelj...". :D

U jednom trenutku emisije doslovno raspravljaju o tome kako će Bidenova administracija ukinuti entitete i kantone. Klasik.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 21:21 

Biden zbog demencije ne zna nabrojati ni 30 od 50 američkih država, Ukrajinu miješa sa Irakom, a Silajdžić kaže moj prijatelj iz devedesetih...

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 22:42 

Noname01 je napisao/la:
horus je napisao/la:

Sarajevo,Goražde,Mostar i tako unedogled.
Ne spominju da je babo Alija molio da odradimo Južni potez jer su ih Srbi razbili u kontri.Vratili bi Bošnje do Bihaća.
O spašavanju Bihaća nećemo,a ni o praznom Petrovcu,Donjem Vakufu.Samo se šlepali i ulazili u prazan prostor.

Trebali smo pustiti da se razračunaju s njima.
Prije toga su nas dvaput zeznuli, prvi puta kada su ušli u Petrovac, a dogovoreno je bilo da je on u zoni HVa, a drugi puta u operaciji Una 95, kada su odsjedili umjesto da su nam po dogovoru pružili podršku.
Da smo pustili Srbima da osvoje tada Bihać i riješe ih se, poslije bi samo ušetali u prazna mjesta, imali bi DGG do Banja Luke.
I nitko nas ne bi zaustavljao u BLu.

Samo Ameri su htjeli spriječiti genocid nad njima, pa...

Još smo trebali pustiti da izvuku iz srednje Bosne sve što su imali (već su prebacili 7. korpus u Bihać), da nam kasnije bude lakše razviti šahovnicu u Zenici.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 22:52 

Mislim, po meni smo i kasnije trebali reagirati.
Ljeto 95. je tjedan dana prije Oluje i to je zaustavilo srpski napad na Bihać.
Realno, trebali smo ih pustiti još mjesec dana da riješe Bihać i onda pokrenuti Oluju.

Samo, naši specijalci nisu mogli provesti na Velebitu i Dinari još jednu zimu, Francuzi i Englezi su stalno prijetili postavljanjem specijalaca na Dinaru i Kupres, a Galbraight se ubio pokušavajući privoljeti Srbe da prihvate Z4.
A i lijepo je da je praznik po ljetu :D

Nakon Oluje je Maestral bio neizbježan, HV je morao ući u Jajce, a također se morala slomiti i srpska kontra (HV je tada ušao u Drvar).
Tu su nas muslimani izdali (priča s Oštreljem i Petrovcem) i tu je bila greška naših što smo krenuli prvo u Unu, a poslije na Južni Potez.
Obje akcije su potaknuli Amerikanci, ali mi od njih nismo imali konkretne koristi, samo mrtvih.
General Matijaš je tu poginuo za ništa.

Tu se onda trebalo stati, pustiti Srbe da se obračunaju s muslimanima i onda pokrenuti ofenzivu (Grom?) do BL, odnosno Brčkog.
No opet, koja korist od toga, ako bi za nagradu dobili samo scenarije tipa Odžak, a i Jajce...
Nakon što bi zauzeli BiH do Brčkog, recimo i da ne bi bilo problema u Podunavlju (ako bi Srbi poklali muslimane Bihaća, vjerojatno ne bi bilo), dobili bi fBiH na cijelom teritoriju BiH, neku lokalnu autonomiju za Srbe i Islam Bosnu kao nagradu.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 22:56 

Držite se teme.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 23:16 

Da nije bilo Amerike, što bi od njih ostalo?

Briti su ih huškali na nas (lord Owen u Ženevi), Francuzi su radili slično (Mitterand sprečavanjem bombardiranja Srba oko Sarajeva, Mourillon prepuštanjem Fojnice Muslimanima, preko "otvorene zone").
Amerikanci su složili WS gdje su zaustavili HVO, sve je bilo spremno za slom aBiH u SBŽu i HNŽu, a onda nakon toga vjerojatno i ZDKu.

Amerikanci su bili ti koji su potaknuli HV da vojno intervenira u BiH u operacijama Una i Južni Potez, u kojima nije bilo nikakve koristi za RH.
Amerikanci su u Daytonu pregovarali s Miloševićem, ižicali gomilu ustupaka od Miloševića (skoro i Prijedor i Doboj, ali je Alija bio glup i nije znao reći da), pa makar na hrvatski račun.

Da nije bilo Amera, danas ne bi bilo ni muslimana u BiH.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2023, 23:21 

Da je Hrvatska oslobodila Bosanski Novi to ni bila još jedna Bosanska Krupa za USK, iz koje bi glasali za Komšića.

Vjerojatno bi Muslimani u Bosanskom Novom govorili i da je Hrvatska agresor. :smijeh Odnosno ne vjerojatno nego 100%, jer to rade i u Jajcu i Odžaku.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2023, 00:41 

Robbie MO je napisao/la:
Da je Hrvatska oslobodila Bosanski Novi to ni bila još jedna Bosanska Krupa za USK, iz koje bi glasali za Komšića.

Vjerojatno bi Muslimani u Bosanskom Novom govorili i da je Hrvatska agresor. :smijeh Odnosno ne vjerojatno nego 100%, jer to rade i u Jajcu i Odžaku.

Naravno da bi.

To je priča iz rata za Austrijsku baštinu, gdje je "inteligentni" francuski kralj tražio povrat starih granica i na taj način se odrekao poprilično bogate Belgije.
Francuzi su se sprdali na tu temu, izrazi "Glup kao mir" i "Ratovati za Pruskog kralja" su poprilično raširene fraze u francuskom.
https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_th ... Succession
https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of ... elle_(1748)

Mi smo, genijalci kakvi jesmo, ratovali za iber zahvalne BiH muslimane.

One isto koji su nas napali, palili naša sela s vojskom kojom smo im mi obučili i napružali, prije nego što smo ih prisili na protektorat, odnosno maltene neutralnost u ratu protiv Srba.
Ti isti muslimani se onda nisu držali sporazuma, nastojali su potkopati HV svakom prilikom (Oštrelj i Petrovac, kopanje rovova oko Jajca), a zauzvrat ih je HV išao spašavati (Una i Južni Potez).
S time da su genijalci uspjeli "sjebati" i Unu, iako je ista išla da njima pomogne.

Da stvar bude bolja, da je HV zauzeo Novi, pustili bi u promet željeznicu prema moru kroz Bihać, ne bi bili slijepo crijevo.
No ne, oni su se odlučili da su Hrvati (h)agresori.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Patriota, Pejtonac sa juga, Salivator i 56 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: