HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 10:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 266 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 17 pro 2015, 22:24 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34
Postovi: 3541
Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Ima na kraju da bude, što bi rekla naša sva tri konstitutivna naroda: Sami pali sami se udarili.

_________________
Robi lopove vrati bodove!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 17 pro 2015, 23:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50
Postovi: 10155
Lokacija: Banja Luka
granica je napisao/la:
Bezze se trudish mister. Sledeci put samo kliknes i sve ce biti ok. :)

slika


Ma ja, preko dvije trecine civilnih zrtava Bosnjaci - Slucajno, jelda. Pobila harmija u muZlimanskim logorima. Tako ti funkcionise survani mozak.

Naravno da nisu Muslimani sami sebi pobili tolike ljude , ali na vidjelo izlazi da je i toga bilo .



Ono sto je po meni najveci problem od svih ,je sto se i brojanjem zrtava i pored potpisanog mira 'ratuje'' , tj .pokusavaju se i tim 'ostvariti ratni ciljevi .
Pa smo na neki nacin u stalno u ratu.
Naravno , svjesno se prenebregava cinjenica da prosli rat nije bio jedini rat ovdje vodjen . I kao sto se vrjeme racuna od rodjenja Hrista , Muslimani bi da ga racunaju od 92.
Ne shvatajuci nikako da je to za BiH fatalni error .

PS.
Sve sam blize razmisljanju da Zapad haskom skalamerijom vise raspamecuje i steti Muslimanima , nego nama . Mada ''na prvu ''ne izgleda tako .

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 17 pro 2015, 23:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Za civile žrtve opet neka Izetbegovića krive. Zapad mu je nudio i Srbi pristali da žene i djeca napuste Sarajevo i idu na zapad. Ali Alija skužio da bi borbeni moral bio loš ako odu žene i djeca. Kao da im je inače bio visok.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 18 pro 2015, 01:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
Postoje slucajevi u kojima je nedvosmisleno utvrdjeno da su muslimani ubijali svoj narod.Radi viseg cilja.
Nije na nivou Markala, ali su slucajevi evidentirani, i niko se ni ne trudi da ih negira.
Recimo, na samom pocetku rata, minobacacka granata medju djecu kod zgrade PTT Inzinjeringa (stab UNPROFORA) gdje su djeca cekala da dobiju nesto od ovih.Citat ocevica:
Citat:
Original:
Page 167-168: ... "That evening there were some kids hanging around on a patio at the base of the building. The guys had thrown them some candy until I told them to stop. I didn't want every kid in the city coming to hang out beneath our windows. Also on the patio was an attractive teenage girl. She spoke some English and was having a conversation with some of our guys who were hanging out the window.

Suddenly, out of the corner of his eye, one of the troops saw... a mortarbomb. In the moment before it detonated, he realized it was heading right for the kids. Before he could shout a warning, the bomb exploded. The impact threw our guys back out of the window and onto the floor. Immediately, more rounds followed and the building rocked. ..Warrant Sullivan... rushed outside...

What he found shocked him to the core. There were little pieces of children everywhere. Arms, legs and blood covered the patio. The teenage girl had died instantly. The other kids were badly wounded. Brit medics showed up and tried to sort out the mess... They got the kids on street chars and tried to match the arms and legs with the proper child. It was horrible.
...
Later that night, the platoon area was pretty subdued. Some of the guys blamed themselves for talking to the kids and throwing them candy, but we all knew- we hadn't launched those bombs.

The next morning, a report came in from the observers that no Serb mortars had fired that they were aware of. The trajectory was calculated and it was determined that the Bosnians had mortared their own children. For public relations purposes. Sure enough, the morning news in the city reported that the UN and their Serb allies had killed these children. We could not believe it. I can't speak for the others, but that morning I would have happily killed any TDF (Muslim) troops I saw. I was growing tired of the whole mess. These people did not care. They were animals.
Prevod:
Putanja projektila je izracunata i utvrdjeno je da su Bosnjaci pobili svoju djecu zarad paznje medija.Jutarnje gradske vijesti su tvrdile da su Srbi pobili tu djecu i da su im UN saveznici.Nismo vjerovali. Tog jutra sam lako mogao da ubijem svakog pripadnika vojske bosanskih muslimana. Bio sam umoran od svega. To su bile zivotinje.


Bivsi oficir UNPROFOR-a na sudu u Hagu:
Citat:
"Muslimani su bili odgovorni za gađanje svojih civila i mi (UN) smo uložili zbog toga protest" vlastima u Sarajevu, rekao je Frejzer i dodao da je informaciju o muslimanskim napadima na djecu čuo od vojnika UN.

Član tadašnjeg ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić "ostao je bez riječi i nije bio sretan kada je čuo za postupanja muslimanske vojske prema sopstvenim civilima", kazao je Frejzer i priznao da nikad nije čuo da su Srbi napadali sopstveni narod.




Kad je napustio polozaj komandanta, napisao memoare i otvoreno napisao sta je vidio:

Citat:
General Rouz (na čelu Unprofora od januara 1994. do januara 1995.), ističe da je uoči razgovora srpske i muslimanske strane o prekidu vatre, muslimanskom pregovaraču generalu Jovi Divjaku, nasamo, posle tragedije, rekao da je „prvo ispitivanje kratera bombe .... pokazalo da je ona ispaljena sa bosanske strane". „Dodao sam da ugao putanje mine očigledno dokazuje da je ona ispaljena s veoma male daljine, ili da je čak podmetnuta na licu mesta i aktivirana. Bilo je teško,.... biti toliko precizan da se samo sa jednom minom postigne pogodak", kaže Rouz.

Nekadašnji komandant SAS objavio je knjigu pod naslovom „Misija u Bosni". Na pijaci Markale poginulo je 68, a ranjeno oko 200 građana. Rouz tvrdi da to nije bio jedini put da je muslimanska vojska gađala svoj narod.
Muslimanske snage su u nekoliko navrata minobacačkom vatrom po sarajevskom aerodromu Butmir „dočekivali" goste, uključujući i Rouza, uporno pokušavajući da za to optuže Srbe, čiji su se položaji nalazili oko Sarajeva, svjedoči general.


Zoran Cegar:
Citat:
''Imamo mi naše ratne zločince. Po gradu su ubijali ljude bez obzira na nacionalnost, silovali djevojčice, iživljavali se nad njima, pa su ih bacali na ulicu i govorili da ih je ubio srpski snajperista.Imamo mi naše koji su nas ubijali. Zašto njih ne zatvore? Zato što je bila takva politika. Nek se krene redom, ja sam za to da se sve raščisti.''

Citat:
Čegar otvoreno kaže da je predratni sarajevski kriminalac i ratni komandant paravojne jedinice Juka Prazina u proljeće ‘92. sa svojim vojnicima pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH, za šta su bili optuženi srpski snajperisti sa hotela Holiday inn.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 18 pro 2015, 01:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
The New York Times:
Citat:
CONFLICT IN THE BALKANS: IN SARAJEVO
CONFLICT IN THE BALKANS: IN SARAJEVO; Investigation Concludes Bosnian Government Snipers Shot at Civilians
By MIKE O'CONNOR
Published: August 1, 1995

SARAJEVO, Bosnia and Herzegovina, July 31— French peacekeeping troops in the United Nations unit trying to curtail Bosnian Serb sniping at civilians in Sarajevo have concluded that until mid-June some gunfire also came from Government soldiers deliberately shooting at their own civilians.
http://www.nytimes.com/1995/08/01/world/conflict-balkans-sarajevo-investigation-concludes-bosnian-government-snipers.html?pagewanted=all&src=pm


Sarajevski Romeo i Julija.....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 18 pro 2015, 10:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 16228
BBC je napisao/la:
Za civile žrtve opet neka Izetbegovića krive. Zapad mu je nudio i Srbi pristali da žene i djeca napuste Sarajevo i idu na zapad. Ali Alija skužio da bi borbeni moral bio loš ako odu žene i djeca. Kao da im je inače bio visok.

..dobro lociran problem.. :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 11:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Besramni pokušaj izjednačavanja zločinaca i žrtvi
Laži ovog puta neće pomoći ni Srbima, ni Vučiću, ni Dodiku
Objavljeno: 18. 12. 2015 - 11:49

Laži ovog puta neće pomoći ni Srbima, ni Vučiću, ni Dodiku

Dvadeset godina nakon rata u BiH srpska medijska i ratnohušačka propaganda radi punom parom. Svi su krivi osim Srba. Bošnjaci i Hrvati su počeli rat. Alija Izetbegović je rasturio Jugoslaviju. Markale je granatirala Armija RBiH. Srebreničani, njih više od 8.000, međusobno su se poubijali. Slobodan Milošević je bio Mahatma Gandi. Topovi JNA i paravojnih srpskih jedinica su umjesto granata prema civilima u Sarajevu i Vukovaru ispaljivali bukete cvijeća.

Zamućena voda

Dobrica Ćosić, taj opjevani otac nacije, davno je ustvrdio da je Srbe kroz historiju, između ostalog, spašavala i njihova nadarenost da masno lažu kad treba.

Nijedna laž, međutim, ne može saprati dokazanu krivnju zločinačkih jedinica pod komandom Ratka Mladića i političkom upravom Radovana Karadžića, odnosno njihovog mentora iz Beograda Slobodana Miloševića, za Srebrenicu, Sarajevo, Prijedor, Vukovar, Dubrovnik...

Previše je živih svjedoka njihovih nedjela da bi pokoji neobavješteni čitalac, slušalac ili gledalac mogao povjerovati u notorne izmišljotine koje od početka Haškog suđenja Karadžiću i Mladiću iznose instruirani "zaštićeni" svjedoci ili u vlastitim nedosljednostima i lažima uhvaćeni političari poput Milorada Dodika

A stvari se u Hagu za Karadžića i Mladića ne odvijaju dobro. Dapače. Glavni tužilac Serge Bramertz za narednu godinu najavljuje kraj suđenja i presudu Radovanu Karadžiću.

Uz to, Žalbeno vijeće Haškog suda poništilo je prvostepenu presudu bivšim rukovodiocima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, koji su 2013. oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine, i naložilo novo suđenje po svim tačkama optužnice.

Stanišić i Simatović su bili optuženi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH i za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu u koji su uključeni i Radovan Karadžić, i Ratko Mladić, i Milan Martić, i tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević...

Kada se voda zamuti, vrati se na izvor, kaže stara narodna poslovica. Tako je i sa poplavom haških svjedočenja kojima se bestidno pokušava zamijeniti uloga zločinca i žrtve.

Miloševićev gebels

Laži ovog puta neće spasiti Srbe, ma koliko se Aleksandar Vučić (koji je nacionalnom pobjedom proglasio ruski veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN o genocidu u Srebrenici) i Milorad Dodik (koji je 1995. Mladiću i Karadžiću vidovnjački poručivao da moraju u Hag i da se otuda živi neće vratiti, a sad ih pokušava abolirati svojim svjedočenjem u tom istom Hagu), upirali da relativiziraju teške zločine svojih predhodnika, uz prateću medijsku podršku iz Beograda i Banje Luke.

Okolnosti su se, na njihovu žalost, dramatično promijenile. Niti je ovo vrijeme Miloševićevog gebelsa Živorada Žike Minovića, glavnog urednika i direktora "Politike" s kraja osamdesetih i početka devedesetih, niti se u BiH danas emituje signal "Yutela", televizije koja je Bošnjake uvjeravala da vojnici i četnički dobrovoljci u uniformama JNA nisu okupatori, nego mirni sljedbenici Hare Krišne.

fadil-mandal

Piše: Fadil MANDAL
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/210503/lazi-o ... HspKp.dpuf

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 13:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Mislim da je ovo sranje, kao i Kebine ublehe birvaktile...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 13:37 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Gdje kebo? Nema ga k'o trećeg entiteta...

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 15:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 19:35
Postovi: 309
Khm, da sumiramo. Alija, babo nacije, 20 godina nakon islamske deklaracije odlučuje pobiti pripadnike vlastitog naroda (primarno, djecu i starce) ne bi li, kao zadnji jadnik, isprosio pomoć zapada koju bi iskoristio u kreiranju islamske džamahrije. Naravno, sve uz reisov blagoslov, cilj opravdava sredstva. Kakvi ljudski životi, allah i islam su bitni.

_________________
I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:00 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34
Postovi: 3541
Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Kum Bečo je napisao/la:
Citat:
Besramni pokušaj izjednačavanja zločinaca i žrtvi
Laži ovog puta neće pomoći ni Srbima, ni Vučiću, ni Dodiku
Objavljeno: 18. 12. 2015 - 11:49

Laži ovog puta neće pomoći ni Srbima, ni Vučiću, ni Dodiku

Dvadeset godina nakon rata u BiH srpska medijska i ratnohušačka propaganda radi punom parom. Svi su krivi osim Srba. Bošnjaci i Hrvati su počeli rat. Alija Izetbegović je rasturio Jugoslaviju. Markale je granatirala Armija RBiH. Srebreničani, njih više od 8.000, međusobno su se poubijali. Slobodan Milošević je bio Mahatma Gandi. Topovi JNA i paravojnih srpskih jedinica su umjesto granata prema civilima u Sarajevu i Vukovaru ispaljivali bukete cvijeća.

Zamućena voda

Dobrica Ćosić, taj opjevani otac nacije, davno je ustvrdio da je Srbe kroz historiju, između ostalog, spašavala i njihova nadarenost da masno lažu kad treba.

Nijedna laž, međutim, ne može saprati dokazanu krivnju zločinačkih jedinica pod komandom Ratka Mladića i političkom upravom Radovana Karadžića, odnosno njihovog mentora iz Beograda Slobodana Miloševića, za Srebrenicu, Sarajevo, Prijedor, Vukovar, Dubrovnik...

Previše je živih svjedoka njihovih nedjela da bi pokoji neobavješteni čitalac, slušalac ili gledalac mogao povjerovati u notorne izmišljotine koje od početka Haškog suđenja Karadžiću i Mladiću iznose instruirani "zaštićeni" svjedoci ili u vlastitim nedosljednostima i lažima uhvaćeni političari poput Milorada Dodika

A stvari se u Hagu za Karadžića i Mladića ne odvijaju dobro. Dapače. Glavni tužilac Serge Bramertz za narednu godinu najavljuje kraj suđenja i presudu Radovanu Karadžiću.

Uz to, Žalbeno vijeće Haškog suda poništilo je prvostepenu presudu bivšim rukovodiocima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, koji su 2013. oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine, i naložilo novo suđenje po svim tačkama optužnice.

Stanišić i Simatović su bili optuženi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH i za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu u koji su uključeni i Radovan Karadžić, i Ratko Mladić, i Milan Martić, i tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević...

Kada se voda zamuti, vrati se na izvor, kaže stara narodna poslovica. Tako je i sa poplavom haških svjedočenja kojima se bestidno pokušava zamijeniti uloga zločinca i žrtve.

Miloševićev gebels

Laži ovog puta neće spasiti Srbe, ma koliko se Aleksandar Vučić (koji je nacionalnom pobjedom proglasio ruski veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN o genocidu u Srebrenici) i Milorad Dodik (koji je 1995. Mladiću i Karadžiću vidovnjački poručivao da moraju u Hag i da se otuda živi neće vratiti, a sad ih pokušava abolirati svojim svjedočenjem u tom istom Hagu), upirali da relativiziraju teške zločine svojih predhodnika, uz prateću medijsku podršku iz Beograda i Banje Luke.

Okolnosti su se, na njihovu žalost, dramatično promijenile. Niti je ovo vrijeme Miloševićevog gebelsa Živorada Žike Minovića, glavnog urednika i direktora "Politike" s kraja osamdesetih i početka devedesetih, niti se u BiH danas emituje signal "Yutela", televizije koja je Bošnjake uvjeravala da vojnici i četnički dobrovoljci u uniformama JNA nisu okupatori, nego mirni sljedbenici Hare Krišne.

fadil-mandal

Piše: Fadil MANDAL
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/210503/lazi-o ... HspKp.dpuf


Zanimljivo je da se Dobrica Ćosić uzima kao autoritet samo ondak kada pljuje po Srbima.

_________________
Robi lopove vrati bodove!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:04 
Offline

Pridružen/a: 17 ruj 2015, 13:47
Postovi: 3605
Pogotovo ova fora "otac nacije" je toliko izlizana i dosadna. Cim procitam prestajem dalje da citam. Kakav kurcevi otac nacije, pa nije on jebo svako srpsku majku pa da bude otac nacije. Kako samo mrzim floskule..

Tacno znas da je autor glup cim to procitas. Nista ti vise ne treba.

_________________
Recte facti fecisse merces est.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
granica je napisao/la:
Pogotovo ova fora "otac nacije" je toliko izlizana i dosadna. Cim procitam prestajem dalje da citam. Kakav kurcevi otac nacije, pa nije on jebo svako srpsku majku pa da bude otac nacije. Kako samo mrzim floskule..

Tacno znas da je autor glup cim to procitas. Nista ti vise ne treba.


Mislis na forsiranje citata Dobrice Cosica iz inace literalnog rada, a ne dokumentarnog... ponavljanje 12 kvadriliona puta price da Srbi lazu... od mahalaskih bilmeza, sverige internet bojne, do "elite" bosnjacke politike :sneaky2

Alija vas je krstio, tj polumesecio u Bosnjake 1993... ako nije otac onda je Kum... sto za cika Dobricu ne mozemo reci...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:15 
Offline

Pridružen/a: 17 ruj 2015, 13:47
Postovi: 3605
Da, bas to. Ti Dzoni stvarno uvijek pogodis u centar.

Dolazi obicno od ljigavih slina i zivotinjskog izmeta slicnog onom koji sere o 1993. godini kao godini u kojoj su "izmisljeni Bosnjaci".

_________________
Recte facti fecisse merces est.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 sij 2010, 17:54
Postovi: 13159
granica je napisao/la:
Da, bas to. Ti Dzoni stvarno uvijek pogodis u centar.

Dolazi obicno od ljigavih slina i zivotinjskog izmeta slicnog onom koji sere o 1993. godini kao godini u kojoj su "izmisljeni Bosnjaci".


Ne potpuno izmisljeni kao naziv... ali oktroisani kao naziv nacije za dotadasnje Muslimane, kako su se nazivali svi od reda, bez ikakve volje i ideje da se zovu Bosnjaci dugi niz godina...

Toliko je valjda jasno...da ne crtamo...

_________________
Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 16:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 19:35
Postovi: 309
granica je napisao/la:
Da, bas to. Ti Dzoni stvarno uvijek pogodis u centar.

Dolazi obicno od ljigavih slina i zivotinjskog izmeta slicnog onom koji sere o 1993. godini kao godini u kojoj su "izmisljeni Bosnjaci".


slika
:placipicka

Ahh, frustracije, bespomoćnost, damage control... Samo naprijed Bošnjo, to neće promijeniti činjenicu da vam je otac nacije ubijao žene, djecu i djedove pokušavajući isprositi reakcije zapada.

A ti samo naprijed, ponovo se uhvati za "oca nacije" pa odi u offtopic :yes

_________________
I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 19 pro 2015, 17:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sation je napisao/la:
Khm, da sumiramo. Alija, babo nacije, 20 godina nakon islamske deklaracije odlučuje pobiti pripadnike vlastitog naroda (primarno, djecu i starce) ne bi li, kao zadnji jadnik, isprosio pomoć zapada koju bi iskoristio u kreiranju islamske džamahrije. Naravno, sve uz reisov blagoslov, cilj opravdava sredstva. Kakvi ljudski životi, allah i islam su bitni.


Efendija Cerić je istinoljubiv kad kaže da sa Alijom ništa nije dogovarao.
Eto neki dan je stranom novinaru slagao ublehe kako džihadisti i radikalni islam ne postoje u Bosni. Zašto mu ne bi vjerovali na riječ.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 20 pro 2015, 08:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Ukratko..
Muslimani su jednostavno na pravi nacin i u pravo vrijeme odigrali tu ulogu jedine istinske
zrtve u BiH. Naravno uz pomoc "saveznika". I to samo korosteci ciljane dogadjaje tipa Ahmici, Most
Markale, Kapija, Srebrenica.. svijet je popusio pricu a Hrvatima i Srbima je sada jako tesko bilo sto
Izmijeniti iako materijala za izmjene ima na pretek

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 21 pro 2015, 16:14 
Offline

Pridružen/a: 21 pro 2015, 14:46
Postovi: 3
Tulkas je napisao/la:
Ukratko..
Muslimani su jednostavno na pravi nacin i u pravo vrijeme odigrali tu ulogu jedine istinske
zrtve u BiH. Naravno uz pomoc "saveznika". I to samo korosteci ciljane dogadjaje tipa Ahmici, Most
Markale, Kapija, Srebrenica.. svijet je popusio pricu a Hrvatima i Srbima je sada jako tesko bilo sto
Izmijeniti iako materijala za izmjene ima na pretek



JA dolazim na ovaj forum nakon nekoliko godina, vjerojatno me se niko više I ne sjeća. Nick mi je isti jedino je broj drukčiji.

U pravu si Tulkas. Rat se vodi svim sredstvima, pa I propagandom I false-flag akcijama, koliko god to nekome bilo odvratno I nemoralno.

Ja pokušavam shvatiti motive Alije & Co. Cijelim tijekom rata a posebno u početku, muslimani su prema Srbima bili u apsolutno podređenom položaju I prijetilo im je uništenje, I to bez ikakvih pretjerivanja. NAboj mržnje s kojom su se Srbi na njih obrušili bio je strašan.

ČAk I ako se dokaže da su sami muslimani ispaljivali neke od granata koje neki nazivaju političkim granatama, to nimalo ne pere Srbe od činjenice da je Sarajevo u cijelom ratu granatirano sa nekoliko stotina tisuća granata, a osobno sam cijeli rat proveo u Sarajevu I bojištima oko njega, I sve mi je jako dobro poznato.

Da, tačno je da je Alija I muslimansko vodstvo odbilo Kutiljerov plan I da je to označilo početak rata za teritorije, ali je opet činjenica da su Srbi prvi potegli oružje I krenuli samouvjereno da ostvaruju svoj odavno zacrtani plan.

Da Alija nije povukao potpis, nije sigurno da rata opet ne bi bilo s obzirom da su Srbi smatrali kako iza sebe imaju apsolutnu oružanu nadmoć I u pregovorima bi polazili od apsolutno maksimalističkih pozicija I teško bi pristajali na bilo kakve ustupke što se I milijun puta pokazalo. Ali u svakom slučaju ostaje činjenica da je Alija povlačenjem potpisa u Lisabonu itekako odgovoran za ono što se kasnije događalo jer je taj sporazum ipak bio kakva takva šansa da se izbjegne rat.

Ali stoji I činjenica da je bio u sve upleten I strani čimbenik koji mi ovdje zaboravljamo a I sam Kutiljero je rekao otvoreno da su Amerikanci kod Alije inzistirali da povuče taj potpis, obećavši mu sve I svašta, što se kasnije pokazalo kao još jedna tipična amerilka pizdarija I podvala. Da nije toga bilo možda Alija I ne bi povukao taj potpis, ali to je sad u domenu nagađanja u stilu ŠBBKBB.

Činjenica je da I muslimanska I srpska strana nikada nisu iskreno odstupili od svojih maksimalističkih pozicija I jedino su vojni porazi I žestok međunarodni pritisak mogli utjecati na njihovo mekšanje. TAkvu poziciju zastupaju I danas.

Hrvati su uvijek lutalii I bili spremni na kompromise jer su vremenom dolazili u sve slabiju poziciju a naročito kad su se muslimani naoružali I krenuli sa Hrvatima u obračun. JA njihovo tadašnje ponašanje razumijem I tada sam ga predvidio jer su bili preslabi za udar na Srbe, a u slučaju da su Hrvati pod kontrolom zadržali sve teritorije koje su ih zanimale, tada je bio moguć separatni sprsko-hrvatski sporazum koji bi Europa podržala kako bi se zaustavio rat, a muslimani bi svojski popušili.

To što su se Hrvati kao I službeni Zagreb glupirali sa cvjećarskim zabludama I endehazijanerskim iluzijama glede muslimana, to je opet hrvatski problem I hrvatska tragedija, kako se kasnije pokazalo.

U svojoj težnji ka kreiranju Bosne I Hercegovine kao nacionalno bošnjačke države, muslimanima je bila neophodna teza o dvostrukoj, srpsko-hrvatskoj dogovorenoj agresiji na BiH, prije toga su poduzeli sve potrebne političke, propagandne I diplomatske korake da se nametnu kao jedini legitimni I legalni faktor u BiH a tu im je kontrola nad Sarajevom bila od krucijalnog značaja.

To što se Hrvati radi toga zgražaju i smatraju da su ih muslimani podmuklo I pokvareno preveslali, jer S PRAVOM SMATRAJU da su u početnoj fazi spasili BiH I same Muslimane tj Bošnjake i njihov opstanak, to je opet hrvatski problem.

ZAto ja smatram da je vrlo moguće da su I ulica VAse Miskina sa redom za kruh na samom početku rata, kao I obje Markale svjevrsni false-flag operacije izvedene od strane samih muslimana, jer je činjenica da u situacijama u kojima su se dogodile, na srpskoj strani bi zaista trebalo da sjede kompletni kreteni I tupani na intelektualnom nivou žabe.

Tu treba dodati još nekoliko slučajeva kad bi u Sarajevo dolazile vrhunski važne delegacije pa im granata rokne iznad glave I tome slično. Slučaj reda za kruh se dogodio nekako u vrijeme posjete Miterana koji je pokušao relativizirati krivnju I naliti vodu na srpski mlin. ALi scene osakaćenih ljudi su definitivno okrenule svijetsku javnost na muslimansku stranu.
To je bila velika muslimanska pobjeda u moru trenutnih vojnih poraza.

Kampanja protiv HVO I Hrvata je krenula od početka potiho jer im j HVO još trebao ali se moglo naslutiti kako će se stvari razvijati kad vojno ojačaju. KAd su se dogodile prve Markale, razmatrale su se teške ekonomske sankcije i potpuna izolacija protiv Srbije a spominjala se I vojna intervencija koja je otpala. Druge Markale su se dogodile, sjećam se dobro, u vrijeme kad je nedostajala samo iskra pa da krenu udari po srpskim položajima.

Može dakle govoriti šta ko hoće, ali sva ta tri slučaja su došla u trenucima kad je to muslimanima savršeno odgovaralo I vjerovati u koincidenciju I toliku srpsku glupost je ipak previse. Činjenica je da su muslimani uspjeli žestoko poentirati ovim I profitirati, a njihov oreol žrtve je toliko učvršćen da ga do dana današnjeg ništa narušiti nije moglo pa čak ni svjedočenja visokih časnika UN ili UN političkih predstavnika kao što je Akashi.

Dok su Srbi to uspjeli donekle amortizirati stanjem na terenu pa su I pored svega dobili pola BiH, Hrvati su ispali najveće žrtve muslimanskih političkih igara I na Hrvatima se taj muslimanski status žrtve najgore olupao o glavu iako su za to I najmanje odgovorni, a ćak su I bili veće žrtve u ratu sa muslimanima. Ali muslimani su opet uspjeli iskoristiti I status žrtve I slučaj Ahmića u svome obračunu sa Hrvatima.

Muslimani se I dalje loriste istom metodom u svim svojim prljavim iživljavanjima na Hrvatima i u borbi za muslimansku hegemoniju u BiH, I zato nije nimalo čudno da je Hrvatima jako stalo da se muslimanima skine taj oreol žrtve I da ih se spusti na zemlju. A to se vidi I na ovome forumu.
A hrvatska šestorka iz BiH I dalje čeka konačnu presudu I trune u Haagu.


Prema tome, muslimanima je stalo da na svaki način zadrže status žrtve koji je za njih toliko politički profitabilan, I ne samo politički. I što bi po njihovom kad tad trebalo rezultirati muslimanskom BiH.

Srbima je stalo da se muslimanima taj oreol skine kako bi oni sebe istakli kao najveće žrtve raspada SFRJ I kao žrtve kojekakvih urota sa svih strana I kako bi dobili opravdanje za svoju poziciju odvajanja RS od Bosne I Hercegovine. Danas su u fazi kad smatraju da su slomili Hrvate I da sad slijedi obračun sa Srbima I likvidacija RS-a, a tu su u igri I neki međunarodni čimbenici.

A Hrvati? Mi bi trebali svim silama nastojati da se muslimanima skine taj status žrtve kojim nam krv piju na slamku I koji im služi kao alat za iživljavanje I dominaciju u Federaciji BIH. Ali nipošto ne dopustiti da se zaboravi Srbima sve što su počinili I činjenica da su počeli rat, I nastojanje da sebe na kraju svega ispostave kao anđele I najnedužnije u svemu. Jer čista je perverzija kad počnu da baljezgaju o etničkom čišćenju u Oluji I slično a boluju od amnezije na činjenicu etničkih čišćenja koje su prvi počeli, a dovoljno je samo predočiti nacionalnu strukturu Republike Srpske danas u usporedbi sa 1991. godinom. Ali u ovome trenutku nama Hrvatima likvidacija RS-a nije povoljna solucija.

Na kraju, nadam se da će biti što više ovakvih svjedočenja poput ovoga bivšeg pripadnika Bisera. Neka se zna čime se ko služio u tome ratu. Iako je vjerojatno da neke znatnije koristi mi Hrvati iz BiH od toga nećemo imati. Nama treba promjena stave međunarodnih birokrata a to je teško očekivati u nekoj bliskoj budućnosti. Nadam se da ovdje nisam u pravu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 21 pro 2015, 16:49 
Offline

Pridružen/a: 21 pro 2015, 14:46
Postovi: 3
Ringo20 je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Ukratko..
Muslimani su jednostavno na pravi nacin i u pravo vrijeme odigrali tu ulogu jedine istinske
zrtve u BiH. Naravno uz pomoc "saveznika". I to samo korosteci ciljane dogadjaje tipa Ahmici, Most
Markale, Kapija, Srebrenica.. svijet je popusio pricu a Hrvatima i Srbima je sada jako tesko bilo sto
Izmijeniti iako materijala za izmjene ima na pretek



JA dolazim na ovaj forum nakon nekoliko godina, vjerojatno me se niko više I ne sjeća. Nick mi je isti jedino je broj drukčiji.

U pravu si Tulkas. Rat se vodi svim sredstvima, pa I propagandom I false-flag akcijama, koliko god to nekome bilo odvratno I nemoralno.

Ja pokušavam shvatiti motive Alije & Co. Cijelim tijekom rata a posebno u početku, muslimani su prema Srbima bili u apsolutno podređenom položaju I prijetilo im je uništenje, I to bez ikakvih pretjerivanja. NAboj mržnje s kojom su se Srbi na njih obrušili bio je strašan.

ČAk I ako se dokaže da su sami muslimani ispaljivali neke od granata koje neki nazivaju političkim granatama, to nimalo ne pere Srbe od činjenice da je Sarajevo u cijelom ratu granatirano sa nekoliko stotina tisuća granata, a osobno sam cijeli rat proveo u Sarajevu I bojištima oko njega, I sve mi je jako dobro poznato.

Da, tačno je da je Alija I muslimansko vodstvo odbilo Kutiljerov plan I da je to označilo početak rata za teritorije, ali je opet činjenica da su Srbi prvi potegli oružje I krenuli samouvjereno da ostvaruju svoj odavno zacrtani plan.

Da Alija nije povukao potpis, nije sigurno da rata opet ne bi bilo s obzirom da su Srbi smatrali kako iza sebe imaju apsolutnu oružanu nadmoć I u pregovorima bi polazili od apsolutno maksimalističkih pozicija I teško bi pristajali na bilo kakve ustupke što se I milijun puta pokazalo. Ali u svakom slučaju ostaje činjenica da je Alija povlačenjem potpisa u Lisabonu itekako odgovoran za ono što se kasnije događalo jer je taj sporazum ipak bio kakva takva šansa da se izbjegne rat.

Ali stoji I činjenica da je bio u sve upleten I strani čimbenik koji mi ovdje zaboravljamo a I sam Kutiljero je rekao otvoreno da su Amerikanci kod Alije inzistirali da povuče taj potpis, obećavši mu sve I svašta, što se kasnije pokazalo kao još jedna tipična amerilka pizdarija I podvala. Da nije toga bilo možda Alija I ne bi povukao taj potpis, ali to je sad u domenu nagađanja u stilu ŠBBKBB.

Činjenica je da I muslimanska I srpska strana nikada nisu iskreno odstupili od svojih maksimalističkih pozicija I jedino su vojni porazi I žestok međunarodni pritisak mogli utjecati na njihovo mekšanje. TAkvu poziciju zastupaju I danas.

Hrvati su uvijek lutalii I bili spremni na kompromise jer su vremenom dolazili u sve slabiju poziciju a naročito kad su se muslimani naoružali I krenuli sa Hrvatima u obračun. JA njihovo tadašnje ponašanje razumijem I tada sam ga predvidio jer su bili preslabi za udar na Srbe, a u slučaju da su Hrvati pod kontrolom zadržali sve teritorije koje su ih zanimale, tada je bio moguć separatni sprsko-hrvatski sporazum koji bi Europa podržala kako bi se zaustavio rat, a muslimani bi svojski popušili.

To što su se Hrvati kao I službeni Zagreb glupirali sa cvjećarskim zabludama I endehazijanerskim iluzijama glede muslimana, to je opet hrvatski problem I hrvatska tragedija, kako se kasnije pokazalo.

U svojoj težnji ka kreiranju Bosne I Hercegovine kao nacionalno bošnjačke države, muslimanima je bila neophodna teza o dvostrukoj, srpsko-hrvatskoj dogovorenoj agresiji na BiH, prije toga su poduzeli sve potrebne političke, propagandne I diplomatske korake da se nametnu kao jedini legitimni I legalni faktor u BiH a tu im je kontrola nad Sarajevom bila od krucijalnog značaja.

To što se Hrvati radi toga zgražaju i smatraju da su ih muslimani podmuklo I pokvareno preveslali, jer S PRAVOM SMATRAJU da su u početnoj fazi spasili BiH I same Muslimane tj Bošnjake i njihov opstanak, to je opet hrvatski problem.

ZAto ja smatram da je vrlo moguće da su I ulica VAse Miskina sa redom za kruh na samom početku rata, kao I obje Markale svjevrsni false-flag operacije izvedene od strane samih muslimana, jer je činjenica da u situacijama u kojima su se dogodile, na srpskoj strani bi zaista trebalo da sjede kompletni kreteni I tupani na intelektualnom nivou žabe.

Tu treba dodati još nekoliko slučajeva kad bi u Sarajevo dolazile vrhunski važne delegacije pa im granata rokne iznad glave I tome slično. Slučaj reda za kruh se dogodio nekako u vrijeme posjete Miterana koji je pokušao relativizirati krivnju I naliti vodu na srpski mlin. ALi scene osakaćenih ljudi su definitivno okrenule svijetsku javnost na muslimansku stranu.
To je bila velika muslimanska pobjeda u moru trenutnih vojnih poraza.

Kampanja protiv HVO I Hrvata je krenula od početka potiho jer im j HVO još trebao ali se moglo naslutiti kako će se stvari razvijati kad vojno ojačaju. KAd su se dogodile prve Markale, razmatrale su se teške ekonomske sankcije i potpuna izolacija protiv Srbije a spominjala se I vojna intervencija koja je otpala. Druge Markale su se dogodile, sjećam se dobro, u vrijeme kad je nedostajala samo iskra pa da krenu udari po srpskim položajima.

Može dakle govoriti šta ko hoće, ali sva ta tri slučaja su došla u trenucima kad je to muslimanima savršeno odgovaralo I vjerovati u koincidenciju I toliku srpsku glupost je ipak previse. Činjenica je da su muslimani uspjeli žestoko poentirati ovim I profitirati, a njihov oreol žrtve je toliko učvršćen da ga do dana današnjeg ništa narušiti nije moglo pa čak ni svjedočenja visokih časnika UN ili UN političkih predstavnika kao što je Akashi.

Dok su Srbi to uspjeli donekle amortizirati stanjem na terenu pa su I pored svega dobili pola BiH, Hrvati su ispali najveće žrtve muslimanskih političkih igara I na Hrvatima se taj muslimanski status žrtve najgore olupao o glavu iako su za to I najmanje odgovorni, a ćak su I bili veće žrtve u ratu sa muslimanima. Ali muslimani su opet uspjeli iskoristiti I status žrtve I slučaj Ahmića u svome obračunu sa Hrvatima.

Muslimani se I dalje loriste istom metodom u svim svojim prljavim iživljavanjima na Hrvatima i u borbi za muslimansku hegemoniju u BiH, I zato nije nimalo čudno da je Hrvatima jako stalo da se muslimanima skine taj oreol žrtve I da ih se spusti na zemlju. A to se vidi I na ovome forumu.
A hrvatska šestorka iz BiH I dalje čeka konačnu presudu I trune u Haagu.


Prema tome, muslimanima je stalo da na svaki način zadrže status žrtve koji je za njih toliko politički profitabilan, I ne samo politički. I što bi po njihovom kad tad trebalo rezultirati muslimanskom BiH. Danas su u fazi kad smatraju da su slomili Hrvate I da sad slijedi obračun sa Srbima I likvidacija RS-a, a tu su u igri I neki međunarodni čimbenici.

Srbima je stalo da se muslimanima taj oreol skine kako bi oni sebe istakli kao najveće žrtve raspada SFRJ I kao žrtve kojekakvih urota sa svih strana I kako bi dobili opravdanje za svoju poziciju odvajanja RS od Bosne I Hercegovine.

A Hrvati? Mi bi trebali svim silama nastojati da se muslimanima skine taj status žrtve kojim nam krv piju na slamku I koji im služi kao alat za iživljavanje I dominaciju u Federaciji BIH. Ali nipošto ne dopustiti da se zaboravi Srbima sve što su počinili I činjenica da su počeli rat, I nastojanje da sebe na kraju svega ispostave kao anđele I najnedužnije u svemu. Jer čista je perverzija kad počnu da baljezgaju o etničkom čišćenju u Oluji I slično a boluju od amnezije na činjenicu etničkih čišćenja koje su prvi počeli, a dovoljno je samo predočiti nacionalnu strukturu Republike Srpske danas u usporedbi sa 1991. godinom. Ali u ovome trenutku nama Hrvatima likvidacija RS-a nije povoljna solucija.

Na kraju, nadam se da će biti što više ovakvih svjedočenja poput ovoga bivšeg pripadnika Bisera. Neka se zna čime se ko služio u tome ratu. Iako je vjerojatno da neke znatnije koristi mi Hrvati iz BiH od toga nećemo imati. Nama treba promjena stave međunarodnih birokrata a to je teško očekivati u nekoj bliskoj budućnosti. Nadam se da ovdje nisam u pravu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 21 pro 2015, 19:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50
Postovi: 10155
Lokacija: Banja Luka
Ringo20 je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Ukratko..
Muslimani su jednostavno na pravi nacin i u pravo vrijeme odigrali tu ulogu jedine istinske
zrtve u BiH. Naravno uz pomoc "saveznika". I to samo korosteci ciljane dogadjaje tipa Ahmici, Most
Markale, Kapija, Srebrenica.. svijet je popusio pricu a Hrvatima i Srbima je sada jako tesko bilo sto
Izmijeniti iako materijala za izmjene ima na pretek



JA dolazim na ovaj forum nakon nekoliko godina, vjerojatno me se niko više I ne sjeća. Nick mi je isti jedino je broj drukčiji.

U pravu si Tulkas. Rat se vodi svim sredstvima, pa I propagandom I false-flag akcijama, koliko god to nekome bilo odvratno I nemoralno.

Ja pokušavam shvatiti motive Alije & Co. Cijelim tijekom rata a posebno u početku, muslimani su prema Srbima bili u apsolutno podređenom položaju I prijetilo im je uništenje, I to bez ikakvih pretjerivanja. NAboj mržnje s kojom su se Srbi na njih obrušili bio je strašan.

ČAk I ako se dokaže da su sami muslimani ispaljivali neke od granata koje neki nazivaju političkim granatama, to nimalo ne pere Srbe od činjenice da je Sarajevo u cijelom ratu granatirano sa nekoliko stotina tisuća granata, a osobno sam cijeli rat proveo u Sarajevu I bojištima oko njega, I sve mi je jako dobro poznato.

Da, tačno je da je Alija I muslimansko vodstvo odbilo Kutiljerov plan I da je to označilo početak rata za teritorije, ali je opet činjenica da su Srbi prvi potegli oružje I krenuli samouvjereno da ostvaruju svoj odavno zacrtani plan.

Da Alija nije povukao potpis, nije sigurno da rata opet ne bi bilo s obzirom da su Srbi smatrali kako iza sebe imaju apsolutnu oružanu nadmoć I u pregovorima bi polazili od apsolutno maksimalističkih pozicija I teško bi pristajali na bilo kakve ustupke što se I milijun puta pokazalo. Ali u svakom slučaju ostaje činjenica da je Alija povlačenjem potpisa u Lisabonu itekako odgovoran za ono što se kasnije događalo jer je taj sporazum ipak bio kakva takva šansa da se izbjegne rat.

Ali stoji I činjenica da je bio u sve upleten I strani čimbenik koji mi ovdje zaboravljamo a I sam Kutiljero je rekao otvoreno da su Amerikanci kod Alije inzistirali da povuče taj potpis, obećavši mu sve I svašta, što se kasnije pokazalo kao još jedna tipična amerilka pizdarija I podvala. Da nije toga bilo možda Alija I ne bi povukao taj potpis, ali to je sad u domenu nagađanja u stilu ŠBBKBB.

Činjenica je da I muslimanska I srpska strana nikada nisu iskreno odstupili od svojih maksimalističkih pozicija I jedino su vojni porazi I žestok međunarodni pritisak mogli utjecati na njihovo mekšanje. TAkvu poziciju zastupaju I danas.

Hrvati su uvijek lutalii I bili spremni na kompromise jer su vremenom dolazili u sve slabiju poziciju a naročito kad su se muslimani naoružali I krenuli sa Hrvatima u obračun. JA njihovo tadašnje ponašanje razumijem I tada sam ga predvidio jer su bili preslabi za udar na Srbe, a u slučaju da su Hrvati pod kontrolom zadržali sve teritorije koje su ih zanimale, tada je bio moguć separatni sprsko-hrvatski sporazum koji bi Europa podržala kako bi se zaustavio rat, a muslimani bi svojski popušili.

To što su se Hrvati kao I službeni Zagreb glupirali sa cvjećarskim zabludama I endehazijanerskim iluzijama glede muslimana, to je opet hrvatski problem I hrvatska tragedija, kako se kasnije pokazalo.

U svojoj težnji ka kreiranju Bosne I Hercegovine kao nacionalno bošnjačke države, muslimanima je bila neophodna teza o dvostrukoj, srpsko-hrvatskoj dogovorenoj agresiji na BiH, prije toga su poduzeli sve potrebne političke, propagandne I diplomatske korake da se nametnu kao jedini legitimni I legalni faktor u BiH a tu im je kontrola nad Sarajevom bila od krucijalnog značaja.

To što se Hrvati radi toga zgražaju i smatraju da su ih muslimani podmuklo I pokvareno preveslali, jer S PRAVOM SMATRAJU da su u početnoj fazi spasili BiH I same Muslimane tj Bošnjake i njihov opstanak, to je opet hrvatski problem.

ZAto ja smatram da je vrlo moguće da su I ulica VAse Miskina sa redom za kruh na samom početku rata, kao I obje Markale svjevrsni false-flag operacije izvedene od strane samih muslimana, jer je činjenica da u situacijama u kojima su se dogodile, na srpskoj strani bi zaista trebalo da sjede kompletni kreteni I tupani na intelektualnom nivou žabe.

Tu treba dodati još nekoliko slučajeva kad bi u Sarajevo dolazile vrhunski važne delegacije pa im granata rokne iznad glave I tome slično. Slučaj reda za kruh se dogodio nekako u vrijeme posjete Miterana koji je pokušao relativizirati krivnju I naliti vodu na srpski mlin. ALi scene osakaćenih ljudi su definitivno okrenule svijetsku javnost na muslimansku stranu.
To je bila velika muslimanska pobjeda u moru trenutnih vojnih poraza.

Kampanja protiv HVO I Hrvata je krenula od početka potiho jer im j HVO još trebao ali se moglo naslutiti kako će se stvari razvijati kad vojno ojačaju. KAd su se dogodile prve Markale, razmatrale su se teške ekonomske sankcije i potpuna izolacija protiv Srbije a spominjala se I vojna intervencija koja je otpala. Druge Markale su se dogodile, sjećam se dobro, u vrijeme kad je nedostajala samo iskra pa da krenu udari po srpskim položajima.

Može dakle govoriti šta ko hoće, ali sva ta tri slučaja su došla u trenucima kad je to muslimanima savršeno odgovaralo I vjerovati u koincidenciju I toliku srpsku glupost je ipak previse. Činjenica je da su muslimani uspjeli žestoko poentirati ovim I profitirati, a njihov oreol žrtve je toliko učvršćen da ga do dana današnjeg ništa narušiti nije moglo pa čak ni svjedočenja visokih časnika UN ili UN političkih predstavnika kao što je Akashi.

Dok su Srbi to uspjeli donekle amortizirati stanjem na terenu pa su I pored svega dobili pola BiH, Hrvati su ispali najveće žrtve muslimanskih političkih igara I na Hrvatima se taj muslimanski status žrtve najgore olupao o glavu iako su za to I najmanje odgovorni, a ćak su I bili veće žrtve u ratu sa muslimanima. Ali muslimani su opet uspjeli iskoristiti I status žrtve I slučaj Ahmića u svome obračunu sa Hrvatima.

Muslimani se I dalje loriste istom metodom u svim svojim prljavim iživljavanjima na Hrvatima i u borbi za muslimansku hegemoniju u BiH, I zato nije nimalo čudno da je Hrvatima jako stalo da se muslimanima skine taj oreol žrtve I da ih se spusti na zemlju. A to se vidi I na ovome forumu.
A hrvatska šestorka iz BiH I dalje čeka konačnu presudu I trune u Haagu.


Prema tome, muslimanima je stalo da na svaki način zadrže status žrtve koji je za njih toliko politički profitabilan, I ne samo politički. I što bi po njihovom kad tad trebalo rezultirati muslimanskom BiH.

Srbima je stalo da se muslimanima taj oreol skine kako bi oni sebe istakli kao najveće žrtve raspada SFRJ I kao žrtve kojekakvih urota sa svih strana I kako bi dobili opravdanje za svoju poziciju odvajanja RS od Bosne I Hercegovine. Danas su u fazi kad smatraju da su slomili Hrvate I da sad slijedi obračun sa Srbima I likvidacija RS-a, a tu su u igri I neki međunarodni čimbenici.

A Hrvati? Mi bi trebali svim silama nastojati da se muslimanima skine taj status žrtve kojim nam krv piju na slamku I koji im služi kao alat za iživljavanje I dominaciju u Federaciji BIH. Ali nipošto ne dopustiti da se zaboravi Srbima sve što su počinili I činjenica da su počeli rat, I nastojanje da sebe na kraju svega ispostave kao anđele I najnedužnije u svemu. Jer čista je perverzija kad počnu da baljezgaju o etničkom čišćenju u Oluji I slično a boluju od amnezije na činjenicu etničkih čišćenja koje su prvi počeli, a dovoljno je samo predočiti nacionalnu strukturu Republike Srpske danas u usporedbi sa 1991. godinom. Ali u ovome trenutku nama Hrvatima likvidacija RS-a nije povoljna solucija.

Na kraju, nadam se da će biti što više ovakvih svjedočenja poput ovoga bivšeg pripadnika Bisera. Neka se zna čime se ko služio u tome ratu. Iako je vjerojatno da neke znatnije koristi mi Hrvati iz BiH od toga nećemo imati. Nama treba promjena stave međunarodnih birokrata a to je teško očekivati u nekoj bliskoj budućnosti. Nadam se da ovdje nisam u pravu
.



Ova tvoja pisanija je imala sve uslove da bude korektna i prilicno pametna ...Sve do zadnjih boldiranih pasusa . Osim sto su bolesni , mnogo su i glupi.
Tu si usr'o i sefa i stanicu . Ko krava koja da punu kantu mlijeka, i onda oplete po kanti i sve prospe .
Kazes , ne treba zaboraviti Srbima...oni poceli , ovo -ono...
Prvo , lazes.. a drugo...mi imamo kudikamo vise toga za pamcenje .

Osim zala koje su nam se desile , posebno trebamo imati na umu vasu sklonost da cim upratite priliku ,s Muslimanima ocas posla uvezete zastave . .

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 22 pro 2015, 12:16 
Offline

Pridružen/a: 17 svi 2009, 21:48
Postovi: 1387
ne laze covjek nista , i jesu Srbi zapoceli uz pomoc JNA , mislili su da ce lako i brzo , i jesu zlocinci najveci na podrucju Ex Ju , nije ni ostalima mane ,ali Srbi drze jedno 70 posto zlocina u svojim rukama


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 06 vel 2020, 18:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Citat:
ŠOKANTNA ISPOVEST ALIJINOG TELOHRANITELJA: Masakr na Markalama je on organizovao da smesti Srbima! Čuo sam ga kako razgovara sa..(VIDEO)

slika

U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr.

Svedočeći u odbranu Ratka Mladića, bivši pripadnik obezbeđenja Alije Izetbegovića tvrdio je pred Haškim tribunalom, da su napad na sarajevsku pijacu Markale, u zimu 1994, organizovali Izetbegović i islamski verski poglavar Mustafa Cerić, a sproveli generali Armije BiH.

Pod pseudonimom KW-586, skrivenog lika i elektronski izmenjenog glasa, svedok je izjavio da je kao pripadnik specijalne jedinice „Biseri“, 1992-94, bio u obezbeđenju Predsedništva BiH koje je zasedalo u zgradi Narodne banke u Sarajevu. Karadžić je u sudnici citirao dokument vlasti BiH, kao potvrdu da je svedok zaista bio u jedinici „Biseri“.

KW-568 tvrdio je da je imao priliku da čuje šta su predsednik Predsedništva Izetbegović, njegov sin Bakir, poglavar Islamske verske zajednice BiH reis-ul-ulema Mustafa Cerić i drugi zvaničnici govorili na sastancima.

Izetbegovića i ostale, svedok je optužio da su planski izazivali civilne žrtve u Sarajevu, uključujući pijacu Markale, i u Srebrenici, da bi optužili bosanske Srbe i iznudili vojnu intervenciju NATO u korist muslimana.

„Najsnažniji uticaj“ na Izetbegovića, po svedoku, imao je reis-ul-ulema Cerić. Izetbegovićev glavni cilj bila je da se isposluje intervencija Zapada na strani Muslimana „izazivanjem masovne patnje“ u Sarajevu i Srebrenici, provociranjem Srba da uzvrate vatru na civilne objekte, uključujući bolnice.

KV-586 posvedočio je i da je čuo Izetbegovića i verskog poglavara Cerića kako razmatraju „šta bi se dogodilo ako bi granata pala na Markale“. Posle par dana, 5. februara 1994, to se i desilo, izjavio je svedok, tvrdeći da je ABiH ispalila granatu na Markale iz rejona sela Mrkovići.

Bivši mirovni izaslanik UN u Jugoslaviji Jasuši Akaši izjavio je na suđenju Mladiću, da 1994-95, vlada u Sarajevu, s ohrabrenjem iz SAD, nije želela dugoročni sporazum o primirju u BiH, za razliku od Srba.



Japanski diplomata tvrdi je i da je istraga UN utvrdila da su granatu na Markalama mogle da ispale obe zaraćene strane.

Još jedan svedok, čiji je identitet bio zaštićen pseudonimom GRM-097, izjavio je da su bosanski Srbi bili optuženi za Markale i pre nego što je istraga bila okončana. U komandu Unprofora ubrzo su, međutim, počele da stižu informacije koje su osporavale tu „pretpostavku“.

U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr, naprotiv.



Britanski oficir, koji je bio na licu mesta, naznačio je da bi zbog visokih zgrada koje okružuju Markale, putanja minobacačke granate morala biti gotovo uspravna, što ga je navelo na zaključak da je bila ispaljena „iz neposredne blizine“. „Krajnje neobičnim“ nazvao je to što je pijacu pogodila samo jedna granata, ako se ima u vidu da je iz minobacača neophodno ispaliti više projektila da bi se cilj pogodio, što je VRS obično i činila.

I bivši zvaničnik UNPROFOR-a Dejvid Harland (David) potvrdio je danas na suđenju Ratku Mladiću pred Tribunalom u hagu da je Armija BiH snajperima pucala na „plave šlemove“ i civile u Sarajevu, i rekao da istraga Unpforora u zimu 1994. nije mogla da utvrdi ko je bio kriv za stradanje civila na pijaci Markale.



Nikada nije sprovedena nezavisna istraga o tom napadu, kao ni posle eksplozije gotovo na istom mestu krajem avgusta 1995. godine, koja je poslužila kao pokriće za masovne napade avijacije NATO-a na Republiku Srpsku.

(Alo)

http://www.intermagazin.rs/sokantna-ispovest-alijinog-telohranitelja-masakr-na-markalama-je-on-organizovao-da-smesti-srbima-cuo-sam-ga-kako-razgovara-sa-video/?lang=lat

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 11 tra 2022, 08:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Citat:
“Markale nije pogođena minobacačkom granatom”, rekao je Demurenko, sugerišući da bi se ispred pijace mogla postaviti daljinski aktivirana mina ili granata, koja bi imala isti efekat i ostavila isti krater na zemlji kao projektil ispaljen iz malter.



https://istraga.ba/video-propaganda-rus ... omandanta/


Jel još neko misli da JNA granatica može u paramparčad raznijeti 100 ljudi i raniti još 100?

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale"
PostPostano: 11 tra 2022, 08:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 vel 2022, 18:25
Postovi: 5596
JNA granatica...kako njoj bolesnik tepa, to je milina.
Pa jest mi smo imali hipersonične rakete i sami sebe gađali.
Bagro četnička, još kopate po ovom?
Dok god ne ozdravite, bićete zadnji šljam i posljednji divljaci u Evropi.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 266 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder i 92 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO