HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 23:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 152 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Potencijalni izvor ugroze za RH?
1. Sigurni smo/ nemamo opasnih neprijatelja 17%  17%  [ 11 ]
2. Srbija 21%  21%  [ 14 ]
3. Mađarska 15%  15%  [ 10 ]
4. Italija. 9%  9%  [ 6 ]
5. Turska ( Mujo kao proxy) 18%  18%  [ 12 ]
6. Rusija ( Srbi kao proxy) 12%  12%  [ 8 ]
7. Iran ( Mujo vol 2 kao proxy) 8%  8%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 66
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Je li Hrvatska državnost sigurna?
PostPostano: 02 pro 2024, 23:12 

dudu je napisao/la:
Imamo mi jako puno opcija za neočekivana savezništva, puno je trgovaca u našem okruženju, a naši potencijalni neprijatelji imaju kud i kamo opasnije neprijatelje nego su oni nama. Sve mi dođe žao što još postoji NATO.

Italija, Madjarska, delimicno Srbija… sta ima gore od toga?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:13 

Hrvatska je jako atraktivan ali i jako tesko odbranjiv komad Evrope.
Najljepsi dio Hrvatske, njen biser od ostatka drzave visi doslovno o koncu.
Plodne i tenkoprohodne ravnice. Istra koja tamo strsi ko zanoktica.
Stvarno jeziva geografija.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:17 

dudu je napisao/la:
Imamo mi jako puno opcija za neočekivana savezništva, puno je trgovaca u našem okruženju, a naši potencijalni neprijatelji imaju kud i kamo opasnije neprijatelje nego su oni nama. Sve mi dođe žao što još postoji NATO.

Saveznici su druga linija obrane. Ako su uopće. Prva linija smo mi.
A mi znamo biti glupi, malodušni i uljuljkani.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:21 

Karabaja je napisao/la:

Kako misliš da bi Hrvatska pala, a vi biste se izvukli?
Što? Dobili biste autonomiju usred srpskog svijeta? Bili biste tampon zona??
Jesi li ti pijan. Pad Hrvatske podrazumijeva gutanje BiH. I to ne zato što ja to želim.
Osim ako ne padnemo pod Talijane.
Zbilja ste za viceve.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:24 

Lone Wolf je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Mađarska nas ne bi osvajala oružjem. Uvjerena sam u to. Jedini susjed koji to ne bi.
A ima gore. Rusija. Azerbajdžan. Ne puno gore, doduše.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:25 

Madjari su brutalni, skidali bi skalpove…

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:28 

Lone Wolf je napisao/la:
Madjari su brutalni, skidali bi skalpove…

U mileniju koji smo s njima proveli skalpove su nam skidali - nikad. Ravno nikad.
Ne projiciraj sebe na druge.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:30 

Govorim o iniciajlnom sukobu, dosli bi Madjari sa sevoroistoka, ti nisu mesani sa Slovenima, tu su kao i u srednjem veku, zatim Erdelj, ti su najbrutalniji… narvno, posle svega bi na kraju bio mir, isto kao nekad pre…

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:33 

Inace Vucic i Orban su pre par dana potpisali vojno saveznistvo… koliko vidim, niko osim Anusica nije pomenuo to. Cak i u srpskim medijima je vest prosla manje opazeno.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:37 

https://mvep.gov.hr/vijesti-82847-12150 ... ske/172371
Da ne spominjemo da su Pume vraćene u Varaždin, a idu i Sokolovi u B.Manastir.
Bespotrebno napuhavanja neke nerealne opasnosti.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:48 

dudu je napisao/la:

Baš tako, mogli bi Mađari slavenski esperanto učiti, nikad se ne zna. Posebno kad opet prijete mongolski hibridi i germanski bolidi.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 02 pro 2024, 23:56 

Srbija i Mađarska potpisale zajedničku političku deklaraciju i šest sporazuma

Premijer Mađarske Viktor Orban je nakon potpisivanja sporazuma rekao da Srbiju i Mađarsku vežu prijateljski odnosi, kao i da dve zemlje vide šansu u "novoj realnosti" u svetu koja je otvorena nakon što je na izborima u Sjedinjenim Državama pobedio Donald Tramp

Ono što je novo je situacija u svetu. Mi to nazivamo novom realnošću koja je uzrokovana ishodom američkih izbora. Sada će uspešne biti nove snage koje su do sada bile potisnute", smatra Orban.
https://www.slobodnaevropa.org/amp/vuci ... 02113.html

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 00:07 

Bome da u Hrvatskoj ima 200 000 Mađara kao u Srbiji ja bi se zabrinuo.
I Hitler je potpisao sporazum o prijateljskim odnosima sa Staljinom.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 00:18 

Upozorenja: 1
Problem je što su Turci izvadili utrobu, do tad su granice bile prirodne (jer znamo koji je narod nastanjivao prostor današnje RH i BiH), pa se sad na svaku prijetnju moraš okretati.
Osobno smatram da bi dugoročna hrvatska politika, možda nekih 100 i više godina, trebala biti granica na Drini, Budvi i Ušću Save u Dunav.
Uzeli bi i ono malo vrijedne istočne jadranske obale koju već ne kontroliramo i bolje bi se prikačili na dunavski koridor. A znamo gdje je Tito koncentrirao vojnu industriju kad je najavljivan rat sa SSSR-om.

Znači, Hrvatska bi bila najjača država ex. Austro-Ugarske, a jedna od jačih možda i u cijeloj Europi.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 00:32 

Ne samo to.

Nama su u interesu;
a) granica s Albanijom radi Jonsko-Jadranske autoceste, ili postojanje nekog proxy vazala na potezu između Cetinja i Podgorice
b) granica s Italijom i Austrijom, ali negdje oko Trsta i Maribora, eventualno na Dragonji i oko Ptuja, radi slovenskih blokara.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 00:44 

Upozorenja: 1
Ceha je napisao/la:
Ne samo to.

Nama su u interesu;
a) granica s Albanijom radi Jonsko-Jadranske autoceste, ili postojanje nekog proxy vazala na potezu između Cetinja i Podgorice
b) granica s Italijom i Austrijom, ali negdje oko Trsta i Maribora, eventualno na Dragonji i oko Ptuja, radi slovenskih blokara.

Meni je nekako ružno da se HR pruža dalje od Budve. Radije bih neki prijateljski Montenegro tu.
JJ AC bi u ovom kontekstu bolje bila da prolazi kroz Trebinje, ja bih tu napravio neki regionalni centar Mostar/Split II, da mu gravitita Boka i Dubrovnik.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 01:02 

Karabaja je napisao/la:

:sega :sega :sega
Ajde podigni pogled s bascarsije na istok i jug.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 01:16 

Ta hrvatska "utroba" je prostor za koji Hrvati povijesno nisu htjeli ginuti. Oblik Hrvatske je dokaz tome sam po sebi.
Taj kontinuitet se nastavio i poslije zadnjeg rata.
Ja stvarno ne znam sta se to desilo preko noci da su Hrvati napravili zaokret od 180 stupnjeva i krenuli u vracanje toga, nakon stotina godina.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 01:25 

Hrvatska uvijek teži prema BIH, svaki put je ratovala u BIH i igrala glavnu ulogu, od modernih vremena i zaposjedanja BIH od AU pa onda i kasnije prošlosti. Samo to je uvijek konstanta, ostalo su varijable.

Ne treba miješati neke povjesne propuste, nemogućnosti realizacije ciljeva ili djelomične i kratkoročne uspjehe s činjenicom kojoj svjedočimo zadnjih godina, a koja nikad ranije nije u toj mjeri postojala. To je da Hrvatska postaje sve veći gigant prema BIH, napose prema Srbima i Bošnjacima u njoj, gospodarski, politički i vojni. Nikad tako velika razlika nije bila, a razlika se tek počela širiti. Danas su Srbi i Bošnjaci u BIH obične sitting ducks, razoružani gologuzani koji pažnju uglavnom imaju samo jedni na druge.

Nemojte misliti da to ne vidimo.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 01:42 

Karabaja je napisao/la:
Ta hrvatska "utroba" je prostor za koji Hrvati povijesno nisu htjeli ginuti. Oblik Hrvatske je dokaz tome sam po sebi.
Taj kontinuitet se nastavio i poslije zadnjeg rata.
Ja stvarno ne znam sta se to desilo preko noci da su Hrvati napravili zaokret od 180 stupnjeva i krenuli u vracanje toga, nakon stotina godina.

Znam da ste bili na drugoj strani pa to ne znate, no Hrvatska je u jednom trenutku bila previše uništena baš zbog stalnih ratova i iseljavanja te nije mogla misliti o širenju ili oslobađanju bilo čega, shvati kako hoćeš.

Drugo, nismo imali državnost, već samopoludržavnost, i Habsburgovci su nam upravljali vojskom, efektivno, kada je bilo vrijeme za "oslobađanje".

Treće i najvažnije, Hrvati znaju da bi najveći dio tih područja danas mogli osvojiti samo primjenjujući ekstremnu silu i nasilje i to im se gadi.
Bilo zbog toga jer uče iz povijesti i iz vlastitih pogrešaka, bilo zbog toga jer nemaju želju biti nečiji imperijalisti i ugnjetavači.
Tebi se, pretpostavljam, današnja bošnjačka politika ne gadi u baš nijednom aspektu?

P.S. Tvojom logikom, današnja FBiH ima ovaj oblik jer se Bošnjaci nisu željeli boriti za područja koja su potpala pod RS? Bezobrazno.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 02:15 

Karabaja je napisao/la:

Podrinje je prostor za koji Muslimani nisu htjeli ginuti. Oblik muslimanskih kantona je dokaz tome sam po sebi.
Sarajevo je isto tako prostor za koji Muslimani nisu htjeli ginuti. Oblik granice tog kantona je dokaz sam po sebi.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 02:20 

weasel je napisao/la:
U vidu nedavne izjave gospodina Ministra Anušića o tome kako Beograd i Budimpište s velikim apetitima promatraju našu Hrvatsku, otvaram po tom pitanju temu?

Nakon Ruske invazije na Ukrajinu jasno je da živimo u jako opasnom svijetu i da su iluzije o hippie kumbaya životu od 90-ih gotove.

Raotovi i otimačina teritorija su opet na meniju, policajac je otišao u penziju ( Amerika)

Andrija naravno već gasi vatru kaže ne sekirajte se ništa :kava
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... 20074.aspx

Hrvatska je za globalni level toliko sitna da čak nismo niti žeton za potkusurivanje nego podguzna muha podguzne muhe, ali u tom nekom našem boranija levelu jasno je da se neki susjedi spremaju za bitke kako to kaže Sloba na Kosovu.

Samo sljepci i zadrti jugonostalgičari su odbijali primjetiti velikosrpsko i neo četničko ponašanje Beograda od sredine 2010-ih

Vučić i ekipa se naoružava u pokušaju 2.0 projekta ostvarenja Velike Srbije oružanim putem.

No što je s Mađarskom ili pak Italijom? Kako se u to sve uklapa Turska koja gura otvoreno neosmanske ideje?

Moramo se naoružati ne do zuba nego preko zuba, gadna vremena su opet ispred nas.

Trebao si navesti jel mislis u nekom sve opcem kaosu na tlu Europe ako da definitivno Italija Mađarska nema snage ko ni Srbija.Madari imaju 25000 aktivnih vojnika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 02:22 

Karabaja je napisao/la:

Mislis. na groblje tenkova na trpinjskoj cesti

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 03:12 

Lone Wolf je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Turska na primjer, koja pomaže stvaranje velike Muslimanske Albanije na razvalini Kosova i Makedonije?

Simpaticno mi je kako Srbi imaju vlazne snove o raskomadanju Hrvatske u situaciji da nestane NATO.

Dragi komsije ako dode to toga tada je ruski rulet za sve nas, a bogami ako mislis da ce Bugari vama otpisat sta ste im ukrali veoma si optimistican.

Da ne govorim o Mađarima koji misle da je Beograd Nandorfehervar a Vojvodina Mađarska zemlja.

Imate i vi itekako pune ruke posla zato vam je bolje gledat posla da svoje strane Drine

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 08:28 

Lasica ne može bez neprijatelja a trenutno imamo protiv sebe samo SDFA, i tako će bit jiš dugo.

I same sebe naravno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 152 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 63 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: