|
|
Stranica: 10/10.
|
[ 233 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 00:18 |
|
|
dudu je napisao/la: katolička crkva odavno nije politički relevantna, radi se o kulturološkoj pripadnosti, Hrvati ne idu kod nadbiskupa ili kardinala po mišljenje. Od predsjednika RH samo je Kolinda bila vjernica. Tuđman, komunist od srednje škole, partizan i general, Mesić nije potrebno govoriti, Josipović i Milanović su "agnostici", zapravo ateisti kao i svi koji koriste taj izraz. A mi navodno spadamo u "najkatoličkije" zemlje u Europi. Svašta!
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 01:32 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: dudu je napisao/la: katolička crkva odavno nije politički relevantna, radi se o kulturološkoj pripadnosti, Hrvati ne idu kod nadbiskupa ili kardinala po mišljenje. Od predsjednika RH samo je Kolinda bila vjernica. Tuđman, komunist od srednje škole, partizan i general, Mesić nije potrebno govoriti, Josipović i Milanović su "agnostici", zapravo ateisti kao i svi koji koriste taj izraz. A mi navodno spadamo u "najkatoličkije" zemlje u Europi. Svašta! Gle znaš šta pokušao sam ti da objasnim Lasici ali me nije razumeo. Hrvati su veći vernici od Srba.U smislu da redovnije idu u crkvu.I to je sve. Vaš problem je što vi nemate svoju crkvu. Nemate ono što imaju Srbi.Sabornost.Instituciju koja će da vas sve okuplja.Partije i ideologije su prolazne.Često pogrešne.RKC nije vaša crkva.Razumeš?
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 01:34 |
|
|
Kanonizacija Stepinca vam je isto greška.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 01:48 |
|
|
elit star je napisao/la: Kanonizacija Stepinca vam je isto greška. Nemamo mi tu što griješit ili ne, to je odluka katoličke crkve koja je univerzalna i nadnacionalna. Da znaš išta o njemu van državne propagande shvatio bi da čovjek nije kriv za nikakva zlodjela. Sve su mu natovarili Tito i komunisti da bi uništili katoličku crkvu u SFRJ.
_________________ Ubi’st nostrum imperium?
|
|
Vrh |
|
 |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 02:32 |
|
|
elit star je napisao/la: Gle znaš šta pokušao sam ti da objasnim Lasici ali me nije razumeo. Hrvati su veći vernici od Srba.U smislu da redovnije idu u crkvu.I to je sve. Vaš problem je što vi nemate svoju crkvu. Nemate ono što imaju Srbi.Sabornost.Instituciju koja će da vas sve okuplja.Partije i ideologije su prolazne.Često pogrešne.RKC nije vaša crkva.Razumeš? Jasno da to nije naša crkva. Da nismo katolici, možda bismo prije došli do države. Katoličanstvo nas je vezalo za Habsburge koji su bili "udarna pesnica" RKC. Mađari koji su dijelom protestanti, su pod istim tim vladarima ipak razvili samostalniji duh.
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 02:43 |
|
|
elit star je napisao/la: Kanonizacija Stepinca vam je isto greška. Stepinac je svetac za razliku od Mace Vukojičića ili Nikolaja Velimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Orion
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 08:57 |
|
|
elit star je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Od predsjednika RH samo je Kolinda bila vjernica. Tuđman, komunist od srednje škole, partizan i general, Mesić nije potrebno govoriti, Josipović i Milanović su "agnostici", zapravo ateisti kao i svi koji koriste taj izraz. A mi navodno spadamo u "najkatoličkije" zemlje u Europi. Svašta! Gle znaš šta pokušao sam ti da objasnim Lasici ali me nije razumeo. Hrvati su veći vernici od Srba.U smislu da redovnije idu u crkvu.I to je sve. Vaš problem je što vi nemate svoju crkvu. Nemate ono što imaju Srbi.Sabornost.Instituciju koja će da vas sve okuplja.Partije i ideologije su prolazne.Često pogrešne.RKC nije vaša crkva.Razumeš? Što je je, ovo je istina. Iako ponovo hr biskupi nisu isto što i Vatikan. Problem je što se moraju držati dogmi, a to znači da moraju slušati onog argentinskog bolesnika.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Jesu li pravaši gori od orjunaša iz Kraljevine Jugoslavije? Treba li se brutalno obračunati s nj Postano: 08 ožu 2021, 09:06 |
|
|
elit star je napisao/la: Kanonizacija Stepinca vam je isto greška. ..stepinac je mučenik i svetac ponos hrvatske crkve...tu nema rasprave..
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|