HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 lis 2025, 19:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1082 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Josipović - pozitiva
PostPostano: 10 vel 2015, 12:01 

Misio sam na Josipovića ne na Ganića. Ganić je klasični SDA taliban.
Sve u svemu gorak ukus iza ovog wannabe komuniste sa 5 stanova i dvije kuće. Narodu je potrošio 5 godina.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2015, 21:00 

Ja ne razumijem vaše čuđenje. Nakon svih ovih godina Josipovića mi koji smo ga trpili ovo nam nije ništa novo niti neočekivano. Lik ti se jednostavno pali na sve što je kontra hrvatskog.

Samo ne razumijem odkud poskoku toliko divljenje za Josipovića? Doista nije nikada ništa napravio za Hrvate u Herceg-Bosni, a ako je bilo nešto pozitivno od hrvatske vlade u zadnje četiri godine onda te zasluge idu Milanoviću (osobno smatram da su ga Hrvati iz HB-a malo više mogli uzvratiti zahvalnost tako što su dadnu više gasova SDPu na sljedećim parlamentarnim izborima).

Milanović je došao u Mostar u jeku Bošnjačkog majdana i dao podršku Hrvatima. Pri tome ga nije bolilo briga niti što Ameri i Muslimani govore. Stoga iako osobno ne volim Milanovića to je bio jedini potez koji je je bio dobar u ove četiri godine (uz dekriminalizaciju marihuane i legalizaciju proizvodnje indijske konoplje :P). Na zadnjih predsjedničkim izborima branio prava Hrvata iz BiH na glasanje što se nije sviđalo mnogim SDPovskim tvrdolinijašima i njihovim medijima. S ovim Josipović nema nikakve veze, naprotiv išao je u početku mandata u Sijekovce i nekim muslimanskim strtištima te se tamo ispričavao (doduše s obzirom tko je bio predsjednik prije Josipovića on sam ispada kao da je nešto pozitivno uradio)

Tako da mislim da bi se Hrvati iz BiH trebali odužiti Milanoviću tako da daju glas SDPu. To bi isto tako bila opomena HDZ-u da nisu Hrvati iz BiH samo ovdje kada treba glasati na izborima.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2015, 21:06 

ZGabriel je napisao/la:
toliko o pozitivnom Ivi. :D u pet godina ni jedne dobre stvari, samo blamaža. a kad krenu optužnice, onaj tko je otvorio temu će se sakrit u mišju rupu. :D

sada kada je izgubio izbore krenuo je trolati koliko može.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 03:14 

PCM je napisao/la:
Predsjednice na kurac vas nabijemo i vas i vase odlikovanje ovom notornom muslimansko-bosnjackom smradu. A nabiju vas i obitelji masakriranih radnika Hidroelektre u Alziru...

http://www.vecernji.hr/hrvatska/josipovic-odlikovao-ejupa-ganica-kojeg-je-srbija-teretila-za-ratni-zlocin-988836

Sad cekam red ovih "avangardnih" hercegbosanaca i poskokovaca da nam objasne kako je Ivo ustvari super Predsjednik, maltene uzor kakav Predsjednik treba niti prema BH Hrvatima... A i SDP je isto "na braniku"

Bogu hvala da izabrasmo Predsjednicu!

Objašnjenje je jednostavno - pred izbore nije odlikovao Ganića, pa se zbog toga nije mogao niti kritizirati. A šta bi sad ti htio? Evo i ja sam od tih "avangardnih", a zbog ovoga primjerice ne bih išao na izbore. Ali to tada nije bilo.

Vrh

Naslov: Josipović odlikovao Ganića
PostPostano: 11 vel 2015, 12:31 

Možda je već negdje komentirano al ako nije.

wot d fak?

Jel to Josipović skupa s svom svojom savjetničkom paraziterijom nema podatke o tome tipu il mi ovdje forumaši nešto ne znamo?

Pa ako već nemaju pojma za Bosnu al barem pokolj u Alžiru se veže uz to goHvno.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 13:34 

Najvjerojatnije će povući odlikovanje jer je tek naknadno saznao da je Ganić odgovoran za likvidacije pripadnika JNA. Ono ostalo je nit tu, ni tam.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 14:04 

Evo sad vidio u novinama da se radi o odlikovanju koje je Ganiću dao Tuđman 1995 a ovaj pak sad tražio da mu se uruči. :smijeh

Pa ko je tu lud? Možda ipak sve ne znamo bi rekli pravovjerni hadezeovci do groba a pravovjerni mrzitelji lika i dijela krivoustog mogu zabiti zadnji čavel u franjin grob.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 14:24 

ZGabriel je napisao/la:
toliko o pozitivnom Ivi. :D u pet godina ni jedne dobre stvari, samo blamaža. a kad krenu optužnice, onaj tko je otvorio temu će se sakrit u mišju rupu. :D

Što sad? Zanimljivo kako takvima poput tebe nikad ne valja, pa evo popljuvao je JNA-ovce i Jugoslavene s ovim odlikovanjem. Sav sretan se uhvatio granica Hrvatske u kojoj nema mjesta za Jugoslavije i u kojima je bolje bit jelen kapitalac nego Srbin. Baš sam mislio da će vam zaigrat srce. Vrlim našim ljutim desničarima. Kad ono ništa, a evo se na kraju ispostavi i da je samo slijedio Franjin put. Ovo mu je najdesničrskiji potez koji je napravio u mandatu.

Inače, danas mi je malo lakše kad sam u VL pročitao da je to ono isto odlikovanje koje je dobio prije 20 godina. Mada mislim da je predsjednik trebao to još odgodit i izbjeći.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 14:39 

Junuz Djipalo je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Što sad? Zanimljivo kako takvima poput tebe nikad ne valja, pa evo popljuvao je JNA-ovce i Jugoslavene s ovim odlikovanjem. Sav sretan se uhvatio granica Hrvatske u kojoj nema mjesta za Jugoslavije i u kojima je bolje bit jelen kapitalac nego Srbin. Baš sam mislio da će vam zaigrat srce. Vrlim našim ljutim desničarima. Kad ono ništa, a evo se na kraju ispostavi i da je samo slijedio Franjin put. Ovo mu je najdesničrskiji potez koji je napravio u mandatu.

Inače, danas mi je malo lakše kad sam u VL pročitao da je to ono isto odlikovanje koje je dobio prije 20 godina. Mada mislim da je predsjednik trebao to još odgodit i izbjeći.

E moj Junuze maš prav. Ispal je Ivek pravi Hlebinac. Trebao je pustiti Kolindi tu čast da Tuđmanov orden kao HDZ-ova precjednica RH lijepo uruči Ganiću.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2015, 14:46 

slika

Ako ćemo biti konzistentni u kritiziranju...pok. Francek se nikada nije otarasio pogrešnih procjena u vezi bh. Muslimana, realno jebemo mater i Josipoviću i Tuđmanu, realpolitik (kad se prelama preko leđa bh. Hrvata), be damned. Ne razumijem zašto neki Srbin koji je ubijao Hrvate u RH nije mogao dobiti isto odlikovanje. To se opet vraća na pitanje velikih i malih Hrvata, važnih i onih manje važnih. Možda je "The Expendables" najbolji nadimak za Hrvate van granica RH.

Nema razloga za neko plakanje ili srdžbu, samo se moraš naučiti operirati pod zadanim parametrima.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 12:18 

LOL, ko će se prvi ispričati Josipoviću? Evo ja ću.

Citat:
Ganiću odlikovanje koje mu je 1995. dodijelio Tuđman jer ga je sada tražio

Bliska suradnica pokojnog Tuđmana Vesna Škare-Ožbolt kaže da je Ganić dobio odlikovanje zbog svoje pozitivne uloge u stvaranju bošnjačko-hrvatskog saveza.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 13:14 

Dobro ako ćemo iskreno pokojni Francek je to radio iz čisto drugog motiva, a taj nije bio da našteti BiH Hrvatima.

Jel imao pogrešnu procjenu, jel se preračunao...to je druga priča.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 13:24 

Sve OK, realpolitik, primirja, sporazumi, savezništva itd. Ali odlikovanja su ne samo pogrešna, nego degutantna s obzirom da su odlikovani ljudi koji su bili na vrhu zapovjednog lanca u sukobu u kojem je poginulo ne manje od 3.000 Hrvata (solidna 2 ili 3 Vukovara). Teško da postoji bilo koje opravdanje toga akta koje ne ide prema smjeru manje ili više vrijednih Hrvata. Uostalom, ono pravo mišljenje i valorizaciju toga akta smo vidjeli u reakcijama na tu Josipović-Ganić vijest.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 13:38 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ako ćemo biti konzistentni u kritiziranju...pok. Francek se nikada nije otarasio pogrešnih procjena u vezi bh. Muslimana, realno jebemo mater i Josipoviću i Tuđmanu, realpolitik (kad se prelama preko leđa bh. Hrvata), be damned. Ne razumijem zašto neki Srbin koji je ubijao Hrvate u RH nije mogao dobiti isto odlikovanje. To se opet vraća na pitanje velikih i malih Hrvata, važnih i onih manje važnih. Možda je "The Expendables" najbolji nadimak za Hrvate van granica RH.

Istina, Tuđman je do smrti ipak ostao "kriptocvjećar".

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 13:43 

Sada njofra kriptocvjećar. LOL Ja mislio najvrhunskiji realpolitik-strateg ikada, kakav se ne nalazi često po brezpućima povijesne zBilje. :D

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 14:30 

Amidza je napisao/la:
Sada njofra kriptocvjećar. LOL Ja mislio najvrhunskiji realpolitik-strateg ikada, kakav se ne nalazi često po brezpućima povijesne zBilje. :D

Nitko nije savršen, ali da je bolji od svojih prethodnika i nasljednika, jest. :wink

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 14:40 

Ministry of Sound je napisao/la:
LOL, ko će se prvi ispričati Josipoviću? Evo ja ću.

Citat:
Ganiću odlikovanje koje mu je 1995. dodijelio Tuđman jer ga je sada tražio

Bliska suradnica pokojnog Tuđmana Vesna Škare-Ožbolt kaže da je Ganić dobio odlikovanje zbog svoje pozitivne uloge u stvaranju bošnjačko-hrvatskog saveza.

Da, isprike Josipovicu a onda Franji posthumno nabijanje na qrac za odlikovanje Ganicu...

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 14:46 

Vidite da su Hrvati pluralni i demokratični. Ne kao Bošnjaci svoje džihadlije i mudžahedine brane.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 14:53 

Citat:
EJUPE, DAJ MI GANIĆA

Ejupa Ganića nije odlikovao Ivo Josipović nego Franjo Tuđman, i to prije skoro 20 godina

Danima su mediji u BiH „ali i šire“ pokušavali odgonetnuti zbog čega je odlazeći hrvatski predsjednik Ivo Josipović odlikovao nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića. Odlikovanje Ganića u Srbiji je protumačeno kao provokacija a u velikom broju hrvatskih medija kao prvorazredni skandal.

No, reakcije su naglo utihnule nakon što se doznalo da je Ganića odlikovao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, i to prije skoro 20 godina! Tuđman je Ganića odlikovao „Redom kneza Branimira s ogrlicom“ i to za „osobite zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske i njenih odnosa s drugim državama“, ali sticajem okolnosti odlikovanje mu nikada nije uručio pa je to učinio donedavni hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 14:55 

Senad Avdić:

Citat:
UTORAK, 10. FEBRUAR

Jučerašnje dodjeljivanje visokog hrvatskog državnog priznanja EJUPU GANIĆU, koje mu je uručio odlazeći predsjednik susjedne države IVO JOSIPOVIĆ, naišlo je na burne reakcije u javnosti, izljeve negodovanja u političkim elitama u Srbiji i Republici Srpskoj. Srpski premijer ALEKSANDAR VUČIĆ u pauzi iscrpljućih pregovora sa kosovskim liderima u Briselu prokomentirao je taj događaj, ocijenivši ga kao “žalostan” jerbo ne “doprinosi jačanju poverenja među narodima u regiji”. Banjalučke Nezavisne novine koje su prije neku godinu hrvatskog predsjednika Josipovića izabrale za “ličnost godine”, prenose ogorčenje “najvećeg dijela javnosti”. “Josipović je na kraju mandata pokazao svoje pravo lice”, kaže predstavnik jedne od brojnih boračko-veteranskih udruga u Banjoj Luci.

Ni u Hrvatskoj državno priznanje Ganiću nije naišlo na pretjerano oduševljenje. Godinama su mediji u toj zemlji optuživali Ganića da je ratno-huškačkom, antihrvatskom retorikom neizravno-indirektno odgovoran za divljački pokolj alžirskih islamista nad hrvatskim radnicima u toj zemlji 1993. godine.

Danas je stiglo službeno objašnjenje iz ureda predsjednika Hrvatske: Ejupa Ganića je za doprinos u jačanju ugleda Hrvatske u svijetu nagradio tadašnji predsjednik Hrvatske, doktor FRANJO TUĐMAN, ali iz nekih neobjašnjvih razloga taj orden mu je tek jučer, na njegovo inzistiranje, uručio Josipović. To svjedoči barem o dvije važne stvari: prvoj: da doktor Tuđman nije u potpunosti bio nepogrešiv i, drugoj, važnijoj: da postoji barem jedna zemlja, Hrvatska, čiji je ugled (za)štitio akademik Ejup Ganić!

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 15:18 

Nabijajte Franju na onu stvar koliko hoćete no bez njega Hrvata ne bi bilo u BiH ni u dobrom dijelu RH. Pomoć je bila obostrana što neki primjetno zaboravljaju, možemo pričati o nekim propustima no niti jedan nije spomena vrijedan jer je rezultat bio povoljan i za BiH Hrvate, loši odnosi kreću 2000.g. kad Hrvati BiH gube političko zaleđe koje su imali upravo u Franji.

Tako da je priča o realpolitik koja se prelama preko leđa BiH Hrvata promašena -u nekih je ona rezultat njihove vlastite realpolitik (što poštujem), u drugih je produkt nedojebanih žutokljunaca i srednjoškolaca.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 15:22 

Nije kritika realpolitike, niti "strateških" sporazuma, ali nemoguće je braniti odlikovanja Izetbegoviću i Ganiću, ili ih čak pripisivati grešci (kao eto, omakao se neki potpis). Odnosno moguće ih je braniti, ali samo ako krenemo od postavke da su neke hrvatske žrtve vrijednije od nekih drugih.

Koliko god cijenio Franceka, nisam idolpoklonik, ova odlikovanja su moralno dno-dna.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 15:30 

Kao što rekoh poštujem tvoje mišljenje mada se ne bih složio.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 15:45 

Zadar1993 je napisao/la:
Kao što rekoh poštujem tvoje mišljenje mada se ne bih složio.

Pojasni zašto je odlikovanje Ganića važno zbog nekih "viših interesa", i da neko kome je član obitelji poginuo u H-M sukobu ne bi trebao negodovati, i da ne bi trebali kritizirati Tuđmana zbog neosjetljivosti prema velikom dijelu vlastitog naroda?

Koliko vidim na temi, niko nije išao u kritike Washingtonskih sporazuma i sličnih stvari, nego samo oko tog uvredljivog i nepotrebnog akta (koji je doduše dio Francekove narcisističke persone koja se furala na lente, na umišljena zapadna priznanja kao "faktora" i dijeljenja odlikovanja zbog pompe i ceremonije) podjele odličja visokog ranga, ljudima koji su bili na vrhu zapovjednog lanca armije koja je ratovala protiv Hrvata, i tijekom toga ratovanja počinila veliki broj zločina, opet protiv Hrvata.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2015, 15:47 

Ne znam cemu uzbuna. Nagrada je dodijeljena u vrijeme kada su se ARBiH i HVO pomirili i zajednicki djelovali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1082 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Gavra Kačanski, Naša Kvačica, Roko987, Zmaj_od_patrijote i 47 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: