|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Asgard Hermiod
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 00:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 00:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63579 Lokacija: DAZP HQ
|
|
samo će se skinuti oni koji već godinama nemaju veze s RH i ne koriste nikakva prava da ne bi kazne popili žitelji tih adresa (kod mene slučaj). svim ostalima je dovoljno da se jednom u godini pojave na mjestu prijave i sve pada u vodu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 11:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Od svih ovih dobrih ideja pomoć svim rodiljama sa državljanstvom je fantastična ideja.
Dosad su koristi od njih imali ono koji žive u pograničnim područjima a u Bosni slabo.
Koji bi bio baby boom uokolo, pogotovo ako bi bio trogodišnji porodiljni za treće i svako sljedeće dijete...
Time bi ga šuknuli partnerima u RS i Federaciji više nego ičim... teško da će danas netko rađati radi naknade. To samo dobro dođe onima koji ionako rode. A da će netko zbog toga rađati..???
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 11:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Od svih ovih dobrih ideja pomoć svim rodiljama sa državljanstvom je fantastična ideja.
Dosad su koristi od njih imali ono koji žive u pograničnim područjima a u Bosni slabo.
Koji bi bio baby boom uokolo, pogotovo ako bi bio trogodišnji porodiljni za treće i svako sljedeće dijete...
Time bi ga šuknuli partnerima u RS i Federaciji više nego ičim... Kao prvo i osnovno, to je ideja koja se nikad nece sprovesti. Tu ce se opet javiti "porez"! Ovom tvojom idejom bi ga suknuli samo zenama, odnosno onima koje u zivotu imaju i drugih planova a ne samo radjanje djece! Taj trogodisnji porodiljni je recimo Njemacku dotukao, nikad manji natalitet nisu imali. To je idealno rijesenje za rome, kao sto je u Njemackoj za Turke i Arape koji ionako imaju po copor dijece jer im je to zivotno djelo.
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 12:54 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Pa ne bih baš rekao, prođi Posušje...
A spasio bi krajeve poput Žepča, Busovače zasigurno...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 13:27 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 16:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih baš rekao, prođi Posušje...
A spasio bi krajeve poput Žepča, Busovače zasigurno... Nije ineteres da ljudi imaju po 10tero djece, nego da oni koji nemaju niti jedno ili jedno imaju vise. To je cilj. Vecina zena koje imaju jedno ili nemaju djece su visokog obrazovnog statusa, njima je posebno tesko uskladiti djecu i karijeru, jer se cesto ne mogu vratiti na posao, ako izaostaju odredjeno vrijeme. U tom se trenutku zene danas cesto odluce za jedno ili maksimalno dvoje djece, da ne bi unistile karijeru. Uz to dolaze problemi oko cuvanja djeteta do vrticne dobi jer nema svatko bake i djedove koji mogu neprestano uskakati!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 17:43 |
|
|
mara je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ne bih baš rekao, prođi Posušje...
A spasio bi krajeve poput Žepča, Busovače zasigurno... Nije ineteres da ljudi imaju po 10tero djece, nego da oni koji nemaju niti jedno ili jedno imaju vise. To je cilj. Vecina zena koje imaju jedno ili nemaju djece su visokog obrazovnog statusa, njima je posebno tesko uskladiti djecu i karijeru, jer se cesto ne mogu vratiti na posao, ako izaostaju odredjeno vrijeme. U tom se trenutku zene danas cesto odluce za jedno ili maksimalno dvoje djece, da ne bi unistile karijeru. Uz to dolaze problemi oko cuvanja djeteta do vrticne dobi jer nema svatko bake i djedove koji mogu neprestano uskakati! Karijera, karijera, karijera... ajme kako vam ne dosadi više s tom spikom, mislim ono glupo je za čuti, sada bih nešto rekao ali ću ispasti šovinist stoga neću izjavljivati ništa, uostalom koliko žena treba karijeru, koliko ih ima karijeru? Jeli u postocima 5% isto tako i muškaraca, daj ta priča ne pije vode (ako je ikada i pila), žene a i muškarci se odlučuju (ako se odlučuju, a odlučuju se) zbog financijskih razloga bar u 90%+ slučajeva zašto nemaju više djece, a nije nužno ni to slučaj, više je problem u glavama današnjeg svijeta, nego u financijskim mogućnostima i negoli li u karijeri WoW karijeri ama wow... ja bih čak bio slobodan zaključiti da je stvar nedostatka ljubavi i vjerovanja u ono najsvetije a to je obitelj a karijeru i te priče mačku o rep.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 18:23 |
|
|
|
|
nikad mi nije bio jasan taj mentalni sklop žena koje nisu željele djecu zbog posla ili odgađale obitelj dok ne steknu idealne uvjete, dok se "ne ostvare", "pronađu" u svijetu i bla bla bla... definitivno kontraevolucijski. najjači nagon je produljenje vrste, zatim borba za preživljavanje, a onda sve ostalo... stvarno mi to nije jasno kako može postojati jedinka bez urođenog nagona za rasađivanjem vlastitih gena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 20:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
unknown je napisao/la: mara je napisao/la: Nije ineteres da ljudi imaju po 10tero djece, nego da oni koji nemaju niti jedno ili jedno imaju vise. To je cilj. Vecina zena koje imaju jedno ili nemaju djece su visokog obrazovnog statusa, njima je posebno tesko uskladiti djecu i karijeru, jer se cesto ne mogu vratiti na posao, ako izaostaju odredjeno vrijeme. U tom se trenutku zene danas cesto odluce za jedno ili maksimalno dvoje djece, da ne bi unistile karijeru. Uz to dolaze problemi oko cuvanja djeteta do vrticne dobi jer nema svatko bake i djedove koji mogu neprestano uskakati!
Karijera, karijera, karijera... ajme kako vam ne dosadi više s tom spikom, mislim ono glupo je za čuti, sada bih nešto rekao ali ću ispasti šovinist stoga neću izjavljivati ništa, uostalom koliko žena treba karijeru, koliko ih ima karijeru? Jeli u postocima 5% isto tako i muškaraca, daj ta priča ne pije vode (ako je ikada i pila), žene a i muškarci se odlučuju (ako se odlučuju, a odlučuju se) zbog financijskih razloga bar u 90%+ slučajeva zašto nemaju više djece, a nije nužno ni to slučaj, više je problem u glavama današnjeg svijeta, nego u financijskim mogućnostima i negoli li u karijeri WoW karijeri ama wow... ja bih čak bio slobodan zaključiti da je stvar nedostatka ljubavi i vjerovanja u ono najsvetije a to je obitelj a karijeru i te priče mačku o rep. Nije interes? Nama je svejedno. ako nećeš ti troje onda ćeš radit i za onog koji ima deset. E to je u redu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 20:51 |
|
|
unknown je napisao/la: mara je napisao/la: Nije ineteres da ljudi imaju po 10tero djece, nego da oni koji nemaju niti jedno ili jedno imaju vise. To je cilj. Vecina zena koje imaju jedno ili nemaju djece su visokog obrazovnog statusa, njima je posebno tesko uskladiti djecu i karijeru, jer se cesto ne mogu vratiti na posao, ako izaostaju odredjeno vrijeme. U tom se trenutku zene danas cesto odluce za jedno ili maksimalno dvoje djece, da ne bi unistile karijeru. Uz to dolaze problemi oko cuvanja djeteta do vrticne dobi jer nema svatko bake i djedove koji mogu neprestano uskakati!
Karijera, karijera, karijera... ajme kako vam ne dosadi više s tom spikom, mislim ono glupo je za čuti, sada bih nešto rekao ali ću ispasti šovinist stoga neću izjavljivati ništa, uostalom koliko žena treba karijeru, koliko ih ima karijeru? Jeli u postocima 5% isto tako i muškaraca, daj ta priča ne pije vode (ako je ikada i pila), žene a i muškarci se odlučuju (ako se odlučuju, a odlučuju se) zbog financijskih razloga bar u 90%+ slučajeva zašto nemaju više djece, a nije nužno ni to slučaj, više je problem u glavama današnjeg svijeta, nego u financijskim mogućnostima i negoli li u karijeri WoW karijeri ama wow... ja bih čak bio slobodan zaključiti da je stvar nedostatka ljubavi i vjerovanja u ono najsvetije a to je obitelj a karijeru i te priče mačku o rep. A zasto muskarci ne ostanu doma ako im nije stalo do karijere ili ih je ipak sam malo stid, ono musko su?!  Svatko ima pravo na svoj izbor, tako i zena na svoj o poslu i/ili karijeri. Koliko zena nema/ima samo srednju pa ima samo jedno dijete, nigdje ne rade, sjede po citave dane i ispijaju kave, zamisli sad su cak provalile da postoji facebook pa imaju jos jednu zabavu!?  Njima se ne zamjera, a cim zena ime vise od cetri razreda osnovne, e to je vec problem. Naravno da je problem u glavama a jedan od tih problema je upravo taj o karijeri, pa tako redom. Samnom radi jedna zenska, ima nekih 36 godina, prvo dijete, frka, panika, ludilo, mislim da je u trecem mjesecu trudnoce, a sad vec razmislja o tome gdje ce dijete u vrtic! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 20:52 |
|
|
Ilirka je napisao/la: nikad mi nije bio jasan taj mentalni sklop žena koje nisu željele djecu zbog posla ili odgađale obitelj dok ne steknu idealne uvjete, dok se "ne ostvare", "pronađu" u svijetu i bla bla bla... definitivno kontraevolucijski. najjači nagon je produljenje vrste, zatim borba za preživljavanje, a onda sve ostalo... stvarno mi to nije jasno kako može postojati jedinka bez urođenog nagona za rasađivanjem vlastitih gena. Jednoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" na posao i visiti po 12 sati dnevno u uredu, drugoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" samo na radjanje djece!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:04 |
|
|
|
mara je napisao/la: Ilirka je napisao/la: nikad mi nije bio jasan taj mentalni sklop žena koje nisu željele djecu zbog posla ili odgađale obitelj dok ne steknu idealne uvjete, dok se "ne ostvare", "pronađu" u svijetu i bla bla bla... definitivno kontraevolucijski. najjači nagon je produljenje vrste, zatim borba za preživljavanje, a onda sve ostalo... stvarno mi to nije jasno kako može postojati jedinka bez urođenog nagona za rasađivanjem vlastitih gena. Jednoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" na posao i visiti po 12 sati dnevno u uredu, drugoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" samo na radjanje djece! meni nije jasno ni jedno ni drugo jer mogu i uspjevam oboje. pa i na forumu naprdivat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:05 |
|
|
Ilirka je napisao/la: nikad mi nije bio jasan taj mentalni sklop žena koje nisu željele djecu zbog posla ili odgađale obitelj dok ne steknu idealne uvjete, dok se "ne ostvare", "pronađu" u svijetu i bla bla bla... definitivno kontraevolucijski. najjači nagon je produljenje vrste, zatim borba za preživljavanje, a onda sve ostalo... stvarno mi to nije jasno kako može postojati jedinka bez urođenog nagona za rasađivanjem vlastitih gena. A da o zadovoljstvu u ispunjenju zadatka produzenja vrste i ne govorimo.  Sto se pak razmene misljenja vas dvije cure tiche...predlazem kompromis.... keks in the office...Em bona radis...em ..mmmm
|
|
| Vrh |
|
 |
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:09 |
|
|
mara je napisao/la: unknown je napisao/la: Karijera, karijera, karijera... ajme kako vam ne dosadi više s tom spikom, mislim ono glupo je za čuti, sada bih nešto rekao ali ću ispasti šovinist stoga neću izjavljivati ništa, uostalom koliko žena treba karijeru, koliko ih ima karijeru? Jeli u postocima 5% isto tako i muškaraca, daj ta priča ne pije vode (ako je ikada i pila), žene a i muškarci se odlučuju (ako se odlučuju, a odlučuju se) zbog financijskih razloga bar u 90%+ slučajeva zašto nemaju više djece, a nije nužno ni to slučaj, više je problem u glavama današnjeg svijeta, nego u financijskim mogućnostima i negoli li u karijeri WoW karijeri ama wow... ja bih čak bio slobodan zaključiti da je stvar nedostatka ljubavi i vjerovanja u ono najsvetije a to je obitelj a karijeru i te priče mačku o rep.
A zasto muskarci ne ostanu doma ako im nije stalo do karijere ili ih je ipak sam malo stid, ono musko su?!  Svatko ima pravo na svoj izbor, tako i zena na svoj o poslu i/ili karijeri. Koliko zena nema/ima samo srednju pa ima samo jedno dijete, nigdje ne rade, sjede po citave dane i ispijaju kave, zamisli sad su cak provalile da postoji facebook pa imaju jos jednu zabavu!?  Njima se ne zamjera, a cim zena ime vise od cetri razreda osnovne, e to je vec problem. Naravno da je problem u glavama a jedan od tih problema je upravo taj o karijeri, pa tako redom. Samnom radi jedna zenska, ima nekih 36 godina, prvo dijete, frka, panika, ludilo, mislim da je u trecem mjesecu trudnoce, a sad vec razmislja o tome gdje ce dijete u vrtic!  Prvo ne zamijeram ja ni tebi ni nikome, svatko ima pravo na mišljenje jel tako? Tako je! Muškarci mogu ostati doma, ti misliš da oni mogu rađati? ..da njima treba porodiljno bolovanje? Mislim ok, ajde ovako ćemo ja ti napravim bebača, i idi raditi ja ću ostati ležati i gledati TV? Može? To je bilo malčice slikovito, bit je u tome da je to priroda i da ženi treba odmor nakon a i prije poroda, (nemoj misliti da ja ne cijenim "ženske poslove", itekako cijenim, pogotovo jer su neprimjetni, a čovjek se "satare" dok sve to odradi) Naravno da svatko ima pravo na izbor, ali je nenormalan izbor (ako smijem primjetiti) zanemariti obitelj zbog karijere, znači jadan ti je tvoj muž Nije bit bio koliko žena s srednjom ili s visokom ili bez škole ima djecu, bit je ta "karijera" zbog koje bi prva ti zapustila obitelj, neki ljudi jednostavno nisu za obitelj, vezivanje, neki ne mogu imati djece, sve ja to razumijem ali ne razumijem stavljanje karijere na pravo mjesto, tj. karijera u ovom slučaju = kamuflaža, poštenije je reći da ne želim djecu ili tako nešto, nego se skrivati iz karijere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:13 |
|
|
|
Frankopan je napisao/la: Ilirka je napisao/la: nikad mi nije bio jasan taj mentalni sklop žena koje nisu željele djecu zbog posla ili odgađale obitelj dok ne steknu idealne uvjete, dok se "ne ostvare", "pronađu" u svijetu i bla bla bla... definitivno kontraevolucijski. najjači nagon je produljenje vrste, zatim borba za preživljavanje, a onda sve ostalo... stvarno mi to nije jasno kako može postojati jedinka bez urođenog nagona za rasađivanjem vlastitih gena. A da o zadovoljstvu u ispunjenju zadatka produzenja vrste i ne govorimo.  Sto se pak razmene misljenja vas dvije cure tiche...predlazem kompromis.... keks in the office...Em bona radis...em ..mmmm ma i to se stigne. ja bar tako mislim hehe 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:15 |
|
|
unknown je napisao/la: mara je napisao/la: A zasto muskarci ne ostanu doma ako im nije stalo do karijere ili ih je ipak sam malo stid, ono musko su?!  Svatko ima pravo na svoj izbor, tako i zena na svoj o poslu i/ili karijeri. Koliko zena nema/ima samo srednju pa ima samo jedno dijete, nigdje ne rade, sjede po citave dane i ispijaju kave, zamisli sad su cak provalile da postoji facebook pa imaju jos jednu zabavu!?  Njima se ne zamjera, a cim zena ime vise od cetri razreda osnovne, e to je vec problem. Naravno da je problem u glavama a jedan od tih problema je upravo taj o karijeri, pa tako redom. Samnom radi jedna zenska, ima nekih 36 godina, prvo dijete, frka, panika, ludilo, mislim da je u trecem mjesecu trudnoce, a sad vec razmislja o tome gdje ce dijete u vrtic!  Prvo ne zamijeram ja ni tebi ni nikome, svatko ima pravo na mišljenje jel tako? Tako je! Muškarci mogu ostati doma, ti misliš da oni mogu rađati? ..da njima treba porodiljno bolovanje? Mislim ok, ajde ovako ćemo ja ti napravim bebača, i idi raditi ja ću ostati ležati i gledati TV? Može? To je bilo malčice slikovito, bit je u tome da je to priroda i da ženi treba odmor nakon a i prije poroda, (nemoj misliti da ja ne cijenim "ženske poslove", itekako cijenim, pogotovo jer su neprimjetni, a čovjek se "satare" dok sve to odradi) Naravno da svatko ima pravo na izbor, ali je nenormalan izbor (ako smijem primjetiti) zanemariti obitelj zbog karijere, znači jadan ti je tvoj muž Nije bit bio koliko žena s srednjom ili s visokom ili bez škole ima djecu, bit je ta "karijera" zbog koje bi prva ti zapustila obitelj, neki ljudi jednostavno nisu za obitelj, vezivanje, neki ne mogu imati djece, sve ja to razumijem ali ne razumijem stavljanje karijere na pravo mjesto, tj. karijera u ovom slučaju = kamuflaža, poštenije je reći da ne želim djecu ili tako nešto, nego se skrivati iz karijere. Na ozbiljnu notu...Sve, ali ma sve zene sa kojima sam o tome razgovarao i koje su izabrale karijeru umjesto djece su kasnije zestoko zalile zbog svog izbora. Ipak, kad si vani, i cesto nemas nikog svog blizu, zbilja je pravi izazov imati vise djece jer jednostavno nemas nikog tko bi ti pomogao. Nije lako, vjerujte mi, moja je znea jedno vrijeme bila sama sa troje djece ..ma mislim da je skoro prolupala bila...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:17 |
|
|
Ilirka je napisao/la: mara je napisao/la: Jednoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" na posao i visiti po 12 sati dnevno u uredu, drugoj nije jasno kako se zena moze "reducirati" samo na radjanje djece!
meni nije jasno ni jedno ni drugo jer mogu i uspjevam oboje. pa i na forumu naprdivat.  Zavidim ti, da mi bar hoce netko posudit kojeg klinca u najzabavnijoj dobi, tamo od oko tri godine pa na dalje, da se i ja mogu pohvalit! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:18 |
|
|
|
P.S. Sve mi se više čini naglašavenjem te "karijere" i naglašavanjem visoke stručne spreme, upravo te osobe koje žele tobože "karijeru" se nekako malo više i veće prave od ostalih smrtnika, u ovom slučaju ostalih žena koje žele imati djecu, ma hebo njih seljankuše jel tako? One ne žele karijeru, a onako usput osobno poznam dosta žena s kako kažeš karijerom (iako nisi definirala karijeru, evo npr. ja ću ostvariti značajnu i zapaženu karijeru u skupljanju kamenja, te ću biti uspješan, šta hoću da kažem, prvo razdvoji karijeru od financijske karijere) ali imaju dosta djece 4+ a tko bi rekao sve redom VSS... i sve redom dijele moje razmišljanje, gledano na ovaj "problem". Stoga plss ne se skrivati iza karijere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirka
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:20 |
|
|
|
mara je napisao/la: Ilirka je napisao/la: meni nije jasno ni jedno ni drugo jer mogu i uspjevam oboje. pa i na forumu naprdivat.  Zavidim ti, da mi bar hoce netko posudit kojeg klinca u najzabavnijoj dobi, tamo od oko tri godine pa na dalje, da se i ja mogu pohvalit!  da su moji te dobi, sad bih ja već spavala od umora... godine prođu za čas... odjednom shvatiš da ti njima trebaš sve manje, a oni tebi sve više...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:21 |
|
|
mara je napisao/la: Ilirka je napisao/la: meni nije jasno ni jedno ni drugo jer mogu i uspjevam oboje. pa i na forumu naprdivat.  Zavidim ti, da mi bar hoce netko posudit kojeg klinca u najzabavnijoj dobi, tamo od oko tri godine pa na dalje, da se i ja mogu pohvalit!  Sve se napravi i popravi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:25 |
|
|
unknown je napisao/la: mara je napisao/la: A zasto muskarci ne ostanu doma ako im nije stalo do karijere ili ih je ipak sam malo stid, ono musko su?!  Svatko ima pravo na svoj izbor, tako i zena na svoj o poslu i/ili karijeri. Koliko zena nema/ima samo srednju pa ima samo jedno dijete, nigdje ne rade, sjede po citave dane i ispijaju kave, zamisli sad su cak provalile da postoji facebook pa imaju jos jednu zabavu!?  Njima se ne zamjera, a cim zena ime vise od cetri razreda osnovne, e to je vec problem. Naravno da je problem u glavama a jedan od tih problema je upravo taj o karijeri, pa tako redom. Samnom radi jedna zenska, ima nekih 36 godina, prvo dijete, frka, panika, ludilo, mislim da je u trecem mjesecu trudnoce, a sad vec razmislja o tome gdje ce dijete u vrtic!  Prvo ne zamijeram ja ni tebi ni nikome, svatko ima pravo na mišljenje jel tako? Tako je! Muškarci mogu ostati doma, ti misliš da oni mogu rađati? ..da njima treba porodiljno bolovanje? Mislim ok, ajde ovako ćemo ja ti napravim bebača, i idi raditi ja ću ostati ležati i gledati TV? Može? To je bilo malčice slikovito, bit je u tome da je to priroda i da ženi treba odmor nakon a i prije poroda, (nemoj misliti da ja ne cijenim "ženske poslove", itekako cijenim, pogotovo jer su neprimjetni, a čovjek se "satare" dok sve to odradi) Naravno da svatko ima pravo na izbor, ali je nenormalan izbor (ako smijem primjetiti) zanemariti obitelj zbog karijere, znači jadan ti je tvoj muž Nije bit bio koliko žena s srednjom ili s visokom ili bez škole ima djecu, bit je ta "karijera" zbog koje bi prva ti zapustila obitelj, neki ljudi jednostavno nisu za obitelj, vezivanje, neki ne mogu imati djece, sve ja to razumijem ali ne razumijem stavljanje karijere na pravo mjesto, tj. karijera u ovom slučaju = kamuflaža, poštenije je reći da ne želim djecu ili tako nešto, nego se skrivati iz karijere. Neznalico jedna, nisam ja rekla da je to moje misljenje, samo sam pobranila stav tih zena. Meni osobno to sve ide malkice na zivce, po meni se sve to treba vratiti malo u normalu. Nije normalno da se zena vraca na posao osam tjedana nakon poroda kao sto je to recimo u Svicarkoj, al po meni ne mora ostajati ni doma tri godine. Problem je u gospodarskom svijetu koji zene stavlja pod pritisak po tom pitanju, ne vraca ih na posao, boje se da vise nece naci posao itd.! Al nije ni normalno koliko su danas zene njonjave, imam osjecaj da ce krepat ako moraju pousisavati ili ne daj boze ocistiti kupatilo bez muske pomoci, a vi opet ko naperlitani metrosexualci slusate bolje nego robovi! Mislim da sagledavas problem samo s jedne strane. Vjeruj da ima dosta zena koje zele vise od jednog djeteta al se boje da nece poslje naci posao. Dal su ti strahovi opravdani ili ne je nesto drugo, al tako je. Nek Hrvatska unidje u EU, bit ce to jos gore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:25 |
|
|
Ilirka je napisao/la: mara je napisao/la:  Zavidim ti, da mi bar hoce netko posudit kojeg klinca u najzabavnijoj dobi, tamo od oko tri godine pa na dalje, da se i ja mogu pohvalit!  da su moji te dobi, sad bih ja već spavala od umora... godine prođu za čas... odjednom shvatiš da ti njima trebaš sve manje, a oni tebi sve više... Kao s nama djecom, sto smo stariji to nam roditelji vise nedostaju! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:26 |
|
|
Ilirka je napisao/la: Frankopan je napisao/la: A da o zadovoljstvu u ispunjenju zadatka produzenja vrste i ne govorimo.  Sto se pak razmene misljenja vas dvije cure tiche...predlazem kompromis.... keks in the office...Em bona radis...em ..mmmm ma i to se stigne. ja bar tako mislim hehe  Nisam nista drugo ocekivao od cure sa avatorom iz Pulp Fiction-a...so...for you ( choose Pulp Fiction version) http://listen.grooveshark.com/#/search/ ... cher%20ManA kad pocnu rasti...eh..da sam znao..imao ih bi 10...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 21:28 |
|
|
unknown je napisao/la: P.S. Sve mi se više čini naglašavenjem te "karijere" i naglašavanjem visoke stručne spreme, upravo te osobe koje žele tobože "karijeru" se nekako malo više i veće prave od ostalih smrtnika, u ovom slučaju ostalih žena koje žele imati djecu, ma hebo njih seljankuše jel tako? One ne žele karijeru, a onako usput osobno poznam dosta žena s kako kažeš karijerom (iako nisi definirala karijeru, evo npr. ja ću ostvariti značajnu i zapaženu karijeru u skupljanju kamenja, te ću biti uspješan, šta hoću da kažem, prvo razdvoji karijeru od financijske karijere) ali imaju dosta djece 4+ a tko bi rekao sve redom VSS... i sve redom dijele moje razmišljanje, gledano na ovaj "problem". Stoga plss ne se skrivati iza karijere. Ja karijeru gledam kao osobni uspjeh onoga koji ostvariva svoje ciljeve! Netko ce otvoriti cvjecarnu, netko kliniku, netko kafic, netko je babica, netko profesorica .....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|