|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 18:40 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
|
IRA metode ne dolaze u obzir. Oružanim otporom bi izgubili sve moguće potpore, i hrvatske i međunarodne zajednice.
Gandhi način je efikasan u slučaju Indije sa 600 milijuna stanovnika koliko je tad indija imala i 100 000 britanskih vojnika u Indiji.
Kod nas to ne bi imalo efekta.
Dakle uzeti neku sredinu od ova dva načina. Nikako ne uzimati oružje u ruke ali tu i tamo neki kombi federalne televizije zafitljariti u neretvu a putnike ispleskati malo. Tek onako reda radi.
Iskorijeniti lijanovu i zubarevu stranku iz našeg naroda. Ovo je izdaja kakva nije zabilježena u povijesti.
Narod se učahurio, hibernizirao, ne vjeruje Čoviću da će mu on donijeti slobodu. Ne vjerujem ni ja. Ali je vrijeme da se krene!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 18:43 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: IRA metode ne dolaze u obzir. Oružanim otporom bi izgubili sve moguće potpore, i hrvatske i međunarodne zajednice.
Gandhi način je efikasan u slučaju Indije sa 600 milijuna stanovnika koliko je tad indija imala i 100 000 britanskih vojnika u Indiji.
Kod nas to ne bi imalo efekta.
Dakle uzeti neku sredinu od ova dva načina. Nikako ne uzimati oružje u ruke ali tu i tamo neki kombi federalne televizije zafitljariti u neretvu a putnike ispleskati malo. Tek onako reda radi.
Iskorijeniti lijanovu i zubarevu stranku iz našeg naroda. Ovo je izdaja kakva nije zabilježena u povijesti.
Narod se učahurio, hibernizirao, ne vjeruje Čoviću da će mu on donijeti slobodu. Ne vjerujem ni ja. Ali je vrijeme da se krene!! Ajmo pronai neku sredinu - možda provokacije? Štajaznam - recimo postaviti table "Dobrodošli u HR Herceg-Bosnu"? Nešto što nije nasilno a može zanimati medije a usput ove živcirati? Možda se nakon nekog vremena otvori kakva druga opcija?
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 18:46 |
|
|
|
Prva stvar koju bi ja napravio , je obići sva hrvatska naselja i raspitati se tko bi u treći a tko ne bi.
Da nam se ne desi da pokreenmo medijsku ofenzivu a izleti neki naš načelnik na reket-TV sa kontra stavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 18:50 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Prva stvar koju bi ja napravio , je obići sva hrvatska naselja i raspitati se tko bi u treći a tko ne bi.
Da nam se ne desi da pokreenmo medijsku ofenzivu a izleti neki naš načelnik na reket-TV sa kontra stavom. Ja bih recimo počeo izdavati virtualne putovnice HR-HB a na eventualno pitanje gdje je važeća ta putovnica reći da očekujemo u slučaju osamostaljenja priznanje od prijateljskih zemalja, da želimo biti odgovorna članica medjunarodne zajednice i da u tom smislu nemamo nikakvih predrasuda i nudimo Turskoj morski gateway do Bošnjaka u bosanskim vrletima. Uz tržišnu naknadu, naravno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jadransko more
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 18:57 |
|
|
moramo biti legalisti,iskoristiti nemogučnost izbora hrvatskog člana predsjedništva,negiranje stranaka koje zastupaju hrvatski narod,i na njihovo mjesto stavljanje treče razrednih stranaka i tvrditi da te stranke predstavljaju hrvate. jedini način da se te stvari izbjegnu je entitet iz kojeg če dolaziti legalni predstavnici. ako sadašnji sistem zahtjeva triobu vlasti na kojoj počiva ova država,i sve konsekvence koje dolaze iz tog zaključka ,upučuju da do toga ne može doči bez još jednog entiteta. znači pravno je nemoguče ostvariti ravnopravnost bez ravnopravnih uvjeta za sve.ergo legalisti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 19:05 |
|
|
jadransko more je napisao/la: moramo biti legalisti,iskoristiti nemogučnost izbora hrvatskog člana predsjedništva,negiranje stranaka koje zastupaju hrvatski narod,i na njihovo mjesto stavljanje treče razrednih stranaka i tvrditi da te stranke predstavljaju hrvate. jedini način da se te stvari izbjegnu je entitet iz kojeg če dolaziti legalni predstavnici. ako sadašnji sistem zahtjeva triobu vlasti na kojoj počiva ova država,i sve konsekvence koje dolaze iz tog zaključka ,upučuju da do toga ne može doči bez još jednog entiteta. znači pravno je nemoguče ostvariti ravnopravnost bez ravnopravnih uvjeta za sve.ergo legalisti.  Problem je što su se iscrpili institucionalni načini borbe. Bošnjaci su ove izbore doveli do lakrdije kakve nema nadaleko. Ne samo da su počeli postavljati svoje 'Hrvate' nego su otvoreno počeli postavljati etničke bošnjake za predstavnike Hrvata. Institucionalno trebamo minimizirati učešće lijanovaca i zubarevaca a za 3.entitet krenuti radikalno (a opet neoružano) vaninstitucionalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jadransko more
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 19:28 |
|
|
|
krivo si me razumio.institucije ne funkcioniraju,a njihova zadača je da nam omoguče naša legalna prava. znači treba nam rekonstrukcija institucija.sva prava koja tražimo več postoje ,ali ih ne možemo provesti u djelo. institucije moraju omogučiti 3. entitet jer je to jedini legalni način da ostvarimo svoja prava.ova država mora funkcionirati kao ravnopravna zajednica TRI naroda,a to ne može sa dva entiteta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 19:33 |
|
|
jadransko more je napisao/la: krivo si me razumio.institucije ne funkcioniraju,a njihova zadača je da nam omoguče naša legalna prava. znači treba nam rekonstrukcija institucija.sva prava koja tražimo več postoje ,ali ih ne možemo provesti u djelo. institucije moraju omogučiti 3. entitet jer je to jedini legalni način da ostvarimo svoja prava.ova država mora funkcionirati kao ravnopravna zajednica TRI naroda,a to ne može sa dva entiteta. Stvorena je sintagma od 'tri naroda i dva entiteta' što je oksimoron. Nemamo prava jer nemamo izgrađene institucije da nam daju ta prava. Nemamo institucije 3.entiteta. trenutno smo narod bez prava kao što stotine naroda nemaju prava. Ni prvi ni posljednji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 20:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Uzeti im ono što najviše vole, BiH? 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 21:19 |
|
|
|
Činjenica je da se osim virtualnog i medijskog prostora apsolutno ništa nije pokrenulo opipljivo u stvaranju 3.entiteta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
samo ja
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 21:58 |
|
|
Počet možda s nekim koncertom potpore, skupit nekoliko bendova iz Mostara te ostalih gradova h-b i td. Medijski to malo jače popratit, na koncertu najavit neku tribinu gdje bi Lučić i slični njemu imali glavnu riječ. Tako radit mic po mic, samo pametno i provikativno ali u granicama. Silu i nasilje ne upotrebljavat jer bi nam se to moglo vratit ko bumerang. 
_________________ Next year this time I will be a milioner....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 30 pro 2010, 22:14 |
|
|
samo ja je napisao/la: Počet možda s nekim koncertom potpore, skupit nekoliko bendova iz Mostara te ostalih gradova h-b i td. Medijski to malo jače popratit, na koncertu najavit neku tribinu gdje bi Lučić i slični njemu imali glavnu riječ. Tako radit mic po mic, samo pametno i provikativno ali u granicama. Silu i nasilje ne upotrebljavat jer bi nam se to moglo vratit ko bumerang.  Tu nema dileme!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 00:27 |
|
|
IRA ili ETA kako hoćete, prva faza, utjerati strah u kosti izdajicama hrvata, minama, bombama, izbjegavati prolivanje krvi. Ako ne upali prva faza slijedi: druga faza, likividacija tvrdoglavih i neposlušnih 'hrvata' i dajdži Mi imamo problema sa našim neodlučnim i potkupljivim političarima i javnim osobama, kada se to riješi, lako će se do trećeg. Bošnjaci su ovdje najmanje krivi što nismo svoji na svome, tako da njih ne treba miješati, ukoliko se oni počnu miješati ide faza 3 ;) itd  Naravno ovo je SCF FI 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 00:44 |
|
|
pa, mozete npr. onako kao juzni tirolci u sezdesetim..dizanje elektrostubova u zrak..pa onih za mobline,itd.. problem je samo sto bi time stetili samo onom ero-netu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 09:28 |
|
|
|
Mislim da bi si Muslimani sad napravili medvjeđu uslugu da pokušaju vojno riješiti stvar sa nama. Ostali su izolirani u BiH, međ. zajednica ih više bespogovorno ne podržava a sumnjam i da bi Srbi dozvolili da HB padne jer bi to značilo da im oni ostaju jedini protivnici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 09:41 |
|
|
pjosip je napisao/la: Mislim da bi si Muslimani sad napravili medvjeđu uslugu da pokušaju vojno riješiti stvar sa nama. Ostali su izolirani u BiH, međ. zajednica ih više bespogovorno ne podržava a sumnjam i da bi Srbi dozvolili da HB padne jer bi to značilo da im oni ostaju jedini protivnici. Pa zasigurno bi, ali nije toliko ni hrvatska strana loša koliko se može isčitati od mnogih, ako imamo odnos nekakav u FBiH 1v3 ili malo više u korist Bošnjaka to i nije neka prednost s time da bi oni napadali a Hrvati se branili, a da ne govorimo o pomoći koju bi zasigurno Hrvati imali kako od naše dijaspore tako od mnogih ljudi koji su u RH, a i RS je tu ne treba zaboraviti da 93 uopće nije biila suradnja na način koji Bošnjaci prezentiraju uostalom kako bi i bila ako su Srbi držali 1/3 Hrvatske i bili u sukobu sa hrvatskim narodom, mislim da u slučaju nekakvog sukoba Hrvati i nisu toliko donji koliko se predstavlja... ali zasigurno je najbolje da se ne provjerava u praksi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
josi
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 12:36 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
|
Ja mislim da je najbolje samo proglasiti ponovo HR HB i prestati slat novce i politicare u Sarajevo nego ih slat u Mostar. Zavrsena prica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TGrad
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:03 |
|
|
IRA 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:05 |
|
|
TGrad je napisao/la: IRA  Problem ti je tu što mudžahedini nisu Englezi!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TGrad
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:11 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: TGrad je napisao/la: IRA  Problem ti je tu što mudžahedini nisu Englezi! kakve to ima veze? oni su jos losiji... sta zelis reci sa svojim avatarom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:12 |
|
|
TGrad je napisao/la:
sta zelis reci sa svojim avatarom? Probaj pogoditi!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TGrad
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:14 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: TGrad je napisao/la:
sta zelis reci sa svojim avatarom? Probaj pogoditi! ne znam razmisljam vec citav dan ali mislim da je neka ironia u igri 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:18 |
|
|
TGrad je napisao/la: ne znam razmisljam vec citav dan ali mislim da je neka ironia u igri  Avatar je podsjetnik na rezultate prve prave oružane obrane hrvatskog naroda u BIH od povampirenih jalijaško-unitarističko-balijskih struktura 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:26 |
|
|
|
Kombinacija metoda, fleksibilnost Stvaranje institucija Pocetak sa sitnim stvarima kao oznake i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom? Postano: 31 pro 2010, 15:32 |
|
|
Glava je napisao/la: Kombinacija metoda, fleksibilnost Stvaranje institucija Pocetak sa sitnim stvarima kao oznake i sl. Ili možda stvaranje etničkih hrvatskih općina za početak koje bi nastale od sadašnjih mješovitih!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|