|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 58 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 06 ruj 2025, 23:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27387 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Karabaja je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Imamo mi i forumaša koji su prešli u drugi tabor. Konkretno mislim na MMS. Ali ona se bar prodala za dobre pare i diplomatsku limuzinu. S druge strane imamo onog Nišliju što stalno pita kako da se pokatoliči.  Imamo i tebe, nekad Bosanac sad Hercegovac. Jbg, istjerala me multietnička Armija BiH, jebo ti Aliju svoga u mezaru. Btw, imamo i tebe, do 1993. bio Musliman sad Bošnjak. Ali u vas je to kolektivistički trend, višestoljetni.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 06 ruj 2025, 23:59 |
|
|
Mislim da ste malo skrenuli s teme. Ja baš ne mislim na ljude koji se priklone ovoj ili onoj grupi u političkom smislu, već baš na nekoj identitetskoj osnovi, ličnoj.
Gospođa ambasadorka nije postala Sabaheta Hadžimujić, nije počela da slavi bajram. Iako razumijem stav vas ovdje da je to slično, morat ćete priznati da ima razlike.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
Vrh |
|
 |
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:02 |
|
|
Ponavljam, Emir nikada nije slavio bajram, nikada nije pripadao izmisljenom bosnjackom narodu, dakle nije konvertit. Los primjer si uzeo.
Vratio se vjeri predaka, njegov pradjed konkretno bio je pravoslavac.
Malo je, inace, glupo da o konvertizmu hoce polemizirati ekipa koja ne smije na tavan u strahu da ne pronadju pradjedov kriz.
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:03 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 2732 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
Može li ikako da se ne koristi ovaj odvratni muslimanski termin "etnija", pravilno je "etnicitet" ili "narodnost".
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:08 |
|
|
Ljudi ko ljudi, zašto uopće gledati i na koga tko je promijenio vjeru, etničko izjašnjavanje, njegovo pravo.
Istočnjački je kleti i osuđivati nekoga tko napusti tvoju vjeru, naciju, s druge strane svršavati kada netko prijeđe na "tvoje".
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43471 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Mislim da ste malo skrenuli s teme. Ja baš ne mislim na ljude koji se priklone ovoj ili onoj grupi u političkom smislu, već baš na nekoj identitetskoj osnovi, ličnoj.
Gospođa ambasadorka nije postala Sabaheta Hadžimujić, nije počela da slavi bajram. Iako razumijem stav vas ovdje da je to slično, morat ćete priznati da ima razlike. Jeste počela lijepiti slike džamija. Mogao si onda fino napisati da misliš na promjenu vjere, što si stavio etničku pripadnost. Za promjenu vjere i etničke pripadnosti uvijek je bio prvi povod materijalna korist. Pojedinačni slučajevi iz uvjerenja su rijeđi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43471 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Bobovac je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Imamo i tebe, nekad Bosanac sad Hercegovac. Jbg, istjerala me multietnička Armija BiH, jebo ti Aliju svoga u mezaru. Btw, imamo i tebe, do 1993. bio Musliman sad Bošnjak. Ali u vas je to kolektivistički trend, višestoljetni. Vide se i po tome što još nisu pohvatali razliku između etničke i regionalne pripadnosti. I Mujo iz Čapljine je do 1993. bio Hercegovac pa postao Bošnjak koji je odjednom progovorio bosanski.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:14 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Ponavljam, Emir nikada nije slavio bajram, nikada nije pripadao izmisljenom bosnjackom narodu, dakle nije konvertit. Los primjer si uzeo.
Vratio se vjeri predaka, njegov pradjed konkretno bio je pravoslavac.
Malo je, inace, glupo da o konvertizmu hoce polemizirati ekipa koja ne smije na tavan u strahu da ne pronadju pradjedov kriz. Opet je promjenio ime.
|
|
Vrh |
|
 |
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:16 |
|
|
daramo je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Mislim da ste malo skrenuli s teme. Ja baš ne mislim na ljude koji se priklone ovoj ili onoj grupi u političkom smislu, već baš na nekoj identitetskoj osnovi, ličnoj.
Gospođa ambasadorka nije postala Sabaheta Hadžimujić, nije počela da slavi bajram. Iako razumijem stav vas ovdje da je to slično, morat ćete priznati da ima razlike. Jeste počela lijepiti slike džamija. Mogao si onda fino napisati da misliš na promjenu vjere, što si stavio etničku pripadnost. Za promjenu vjere i etničke pripadnosti uvijek je bio prvi povod materijalna korist. Pojedinačni slučajevi iz uvjerenja su rijeđi. Napisao sam i jedno i drugo, mislim. Imaš u uvodnom postu baš primjer na šta sam mislio. Konkretno one ljude što promjene vjeru, počnu pričati da su uvidjeli da su Srbi npr. i onda osvane na naslovnoj Informera, čitaš dole komentare ljudi koji se masovno pale na to.
|
|
Vrh |
|
 |
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:18 |
|
|
Banya je napisao/la: Može li ikako da se ne koristi ovaj odvratni muslimanski termin "etnija", pravilno je "etnicitet" ili "narodnost". Gospodine, etnija je riječ i u hrvatskom rječniku. Sa druge strane, termin "narodnost" opasno vuče na komunjare, odmah mi u ušima "narodi i narodnosti naše Jugoslavije".
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 00:39 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7911 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Bobovac je napisao/la: oak je napisao/la: Najveća šćer  ercegovine. Ona je svoje piskaranje prilično unovčila  ako se misli na istu MMS Nakon šest godina književne pauze, spisateljica i veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, Martina Mlinarević, najavila je izlazak svoje nove knjige pod naslovom "Prenijet ću te preko Praga". Roman će biti objavljen u izdanju izdavačke kuće Hena Com - knjige koje se pamte, a u knjižarama će biti dostupan u prvoj polovici listopada 2025. godine.
Autorica ističe kako je riječ o intimnoj priči o jednom gradu, potresnim gubitcima i snazi ljubavi. O Štefici Galić i njenom mužu... 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 05:01 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Eto Ne znam da li je kontroverzna tema, ali me baš interesuje.
Konkretno mislim na ljude koji su postali "vaši", a ne one koji su se "odrekli" vašeg naroda.
Npr, lupam, Radoje Jović, živi u Glini, promjenio ime u Ante Josipović, prešao na katolicizam, kasnije govori sve najgore o Srbima i tkd. Meni je to iskreno rečeno uvijek bio teški cringe. Npr. "Nemanja" Kusturica, čovjek promjenio ime, vjeru, i vidim po komentarima da ga Srbi uglavnom podržavaju i vole, a meni bi baš bilo nekako čudno (iskreno rečeno i ne znam za takve slučajeve kod nas, vjerovatno jer je naša politika takva da se ne moraš nužno "vratiti korijenima" kao kod nekih, ali ispravite me ako znate poznate slučajeve). Ima kod Srba i neki Bušatlija sa sličnom pričom. Naravno, drago mi je ako je neko "progledao" politički i dijeli moje mišljenje, ali ne podržavam da se neko odriče svoga identiteta, svog imena, i ne gledam baš pozitivno na takve slučajeve, djeluje mi neiskreno i ne poštujem takvo ponašanje. Možemo se neslagati, ali to ne znači od tebe da ne poštuješ sebe.
Kako vi gledate na takve ljude? Sve Ok pravo slobode izbora. Neki ljudi se ne osjećaju dio svog kolektiva i dobro su prihvaćeni u neki drugi kolektiv. Samo nema potreba da mrze one od kojih su potekli. Možda je to želja da se dodvore u nekom drugom kolektivu pa imaju pljuvačinu po svom prethodnom identitetu,da bi bolje bili prihvaćeni. Mislim da bi nam ti mogao objasniti taj sistem konvertizma jer ti je nekako najbliži. Nemanja je za mene i dalje musliman makar 1000 puta bio u crkvi. Bušatlije su u 15 vijeku harale i palile staru Crnu Goru ali evo danas šta ? Neko pokajanje pa želi da to sakrije i prelazi na stranu pobjedničkog naroda jer Otomansko carstvo je izgubilo ratove. Srbi prelaskom u neke druge religije ne smatraju sebe Srbima,a ni njihov kolektiv ih više ne prihvata nazad. Izuzetak je protestanizam gdje su očuvali nacionalnu svijest.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 05:51 |
|
|
kiler je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Nakon šest godina književne pauze, spisateljica i veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, Martina Mlinarević, najavila je izlazak svoje nove knjige pod naslovom "Prenijet ću te preko Praga". Roman će biti objavljen u izdanju izdavačke kuće Hena Com - knjige koje se pamte, a u knjižarama će biti dostupan u prvoj polovici listopada 2025. godine.
Autorica ističe kako je riječ o intimnoj priči o jednom gradu, potresnim gubitcima i snazi ljubavi. O Štefici Galić i njenom mužu...  Bog je prvo napravio bradu njoj pa sebi
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 07:24 |
|
|
Imam susjeda koji je konvertit dibidus, ime i vjera. Djeca su, srećom, već imala jugoslavenska imena, pa ih nisu ni mijenjali. Ustvari, ne znam "što im je u srcu", ali on je svake nedjelje na misi. Nadimak nije mogao promijeniti. 
_________________ jubito/DARTHNEWS
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 08:08 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Mislim da ste malo skrenuli s teme. Ja baš ne mislim na ljude koji se priklone ovoj ili onoj grupi u političkom smislu, već baš na nekoj identitetskoj osnovi, ličnoj.
Gospođa ambasadorka nije postala Sabaheta Hadžimujić, nije počela da slavi bajram. Iako razumijem stav vas ovdje da je to slično, morat ćete priznati da ima razlike. E jbg sad. Onda ti je naslov teme pogrešan jer spominje etniju a ne vjeru. Glede naslova topic se odnosi na dotičnu jer je ona javno objavila da više nije Hrvatica po nacionalnosti te je prestala koristiti hrvatski jezik. Što bi ti više?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
AO NLBM
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 09:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Možeš li malo elaborirati svoj stav?
Biti Hrvat je nešto više. Osoba koja želi postati Hrvat cijeni ljepotu, ljubav, kvalitet, čast, hrabrost i pravednost. To je po definiciji dobar čovjek. S druge strane, osoba koja želi prestati biti Hrvat i postati nešto drugo ( pu, pu, pu, otresi... ) je osoba sklona slabosti, konformizmu, neiskrenosti, aljkavosti, zlobi i naravno netko takav svakako nije najbolje izdanje sebe. Jes.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 09:30 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 2625 Lokacija: Dridska Župa
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ko je MMS? Martina Mlinarević Sopta?
Najveća šćer  ercegovine. Ona je svoje piskaranje prilično unovčila  ako se misli na istu MMS Zar je ona bila na forumu?
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 10:08 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2238 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Li Zongren je napisao/la: oak je napisao/la: Najveća šćer  ercegovine. Ona je svoje piskaranje prilično unovčila  ako se misli na istu MMS Zar je ona bila na forumu? Da
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 10:39 |
|
|
oak je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Zar je ona bila na forumu?
Da Koji joj je username
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 11:02 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 11:06 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Sleeper agent 
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 11:55 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5810 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Za nas i srbe je to pitanje što mislimo o "povratnicima" u svoju etniju, ili prelaznicima u našu, dok je za bošnjake to pitanje što misle sami o sebi jer svi su oni "prelaznici" iz kršćanskog, hrvatskog ili srpskog, u muslimansko pa na kraju smislili sebi i naciju od stare riječi za bilo koga iz Bosne.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 12:46 |
|
|
Kako sad pravda novim gazdama da je pisala na herceg bosni. Jel molila da joj obrisete postove 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 14:50 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Kako sad pravda novim gazdama da je pisala na herceg bosni. Jel molila da joj obrisete postove  Ona se u svojoj "hercegbosnaskoj" fazi proslavila pišući antikomšićevske tekstove i kolumne. Da bi je na mjesto veleposlanice postavio upravo Komšić. Briga Komšića i oslale Mujage što je nekoć bilo. Oni ovim šalju poruku da se izdajstvo isplati. Da još Hrvata dođe poljubiti papuču begu sarajevskom. Da sve što veći razdor u hrvatskom korpusu stvori.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kako gledate na ljude koji su "promjenili" etniju i postali "vaši"? Postano: 07 ruj 2025, 15:08 |
|
|
Presaltat ce se to nazad cim se nakon umetanja konačno i finalno zavrne halal pipa
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|