|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 140 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Marko80
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 14:50 |
|
|
|
Zidov navodnoj Zidovki posalje zidovsku zastavicu i to je uvreda njoj i Muslimanima? Odma zele da ga lincuju, opljackaju i kamenuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 14:58 |
|
|
|
P.S. Ni u Izraelu ni u svijetu nema nikoga sa prezimenom Londrc a da nije musliman.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 15:38 |
|
|
|
Ostaje samo nejadno jesu li ona, Rumeni i Cengic kukavicje jaje u SDPu, ili je SDP sam po sebi kukavicje jaje.
Rumenko, Benjamina i Irfan su notorni islamisti, je li SDP odustao od gradjanske ublehe, konacno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:24 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8181 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Na kraju će ispasti da je promijenila ime Belkisa u Benjamina da zvuči kao židovsko. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:26 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Zidov navodnoj Zidovki posalje zidovsku zastavicu i to je uvreda njoj i Muslimanima? Odma zele da ga lincuju, opljackaju i kamenuju. Nije to nista neobicno s obzirom na drzanje Fincija i njegove druzine.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Spajalica
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:26 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ostaje samo nejadno jesu li ona, Rumeni i Cengic kukavicje jaje u SDPu, ili je SDP sam po sebi kukavicje jaje.
Rumenko, Benjamina i Irfan su notorni islamisti, je li SDP odustao od gradjanske ublehe, konacno. Ne može se biti ništa nego islamist i islamist light, ako želiš da te biraju muslimani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44916 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
kiler je napisao/la: Na kraju će ispasti da je promijenila ime Belkisa u Benjamina da zvuči kao židovsko.  Benjamina je muslimansko ime, ustvari tako ga doživljavaju, otprilike kao David kod Hrvata. Valjda počeli davati to ime djeci u čast Benjaminu Kallayu koji je izmislio Bošnjake. Ne znam da je to ime prisutno kod sefardskih Židova u BiH.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Spajalica
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:36 |
|
|
|
Ma kad se nadju musliman i nemusliman u Bosni, često daju hebrejska imena djeci da zadovolje obe strane, odu abrahamski korak unazad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 16:37 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6982 Lokacija: Izvan sebe
|
pravovjerni je napisao/la: daramo je napisao/la: Misliš da Izraelce briga za vaše unutarnje Fatah vs Hamas obračune? Boli nas *** za izrael. To je jedan čovjek koji ne predstavlja ništa, običi špekulant koji je u najmanju ruku sumnjiv i zreo za provjere. Ko zna kakav se kriminal vrti oko Aluminija. No doći će na red svako. Pa kada ga otkrijete, otici ce lijepo tamo gdje mus e svida. U svakom smislu je covjek koji se ne savija lako i koji voli svoju zemlju.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 17:23 |
|
|
|
Finci je zimmija, žena Muslimanka. Mali Komšić...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 17:25 |
|
|
|
Trebamo naći i svoje Rome koji neće puhati po sarajevskim željama. Jednog profesionalca koji će vaditi mast graDŽanima. Koji Rome upisuju pod Muslimane.. Riješit i Sejdića i Fincija..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Spajalica
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 17:58 |
|
|
Citat: https://www.klix.ba/vijesti/bih/zatrazena-hitna-sjednica-komisije-za-sigurnost-parlamenta-fbih-zbog-zabrane-mup-a-rs-i-vojnih-baza/231125076KRIZNE SITUACIJE
Zatražena hitna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH zbog zabrane MUP-a RS i vojnih baza
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Almedin Aliefendić (SDA) podnio je inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH. Kako je naveo, povod sazivanja sjednice je moguća opasnost koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu naše zemlje. "Zbog moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu Bosne i Hercegovine, kao i provokacijama i prijetnjama gradonačelnici Sarajeva, podnio sam inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH", naveo je Aliefendić.Na sjednici bi bila analizirana zabrana MUP-a RS-a za okupljanja građana povodom 25. novembra BiH. Osim toga, bile bi analizirane izjave ministra Odbrane Zukana Heleza o postojanju kampova za obuku na teritoriji entiteta RS te incident u vezi sa uznemiravanjem gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić od predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminijuma Amira Gross Kabirija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 18:05 |
|
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 18:30 |
|
|
A gledaj komentara ispod.
Dat će Bog da dočekamo to njihovo drugo poluvrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 18:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88374 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
"Our hallal Jews fuck your Zionist mother"
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 20:14 |
|
|
|
Ovo novo ime joj savršeno odgovara.Svaka čast autoru teme. Nisu mi stvarno jasni muslimani u BiH. Zahtijevaju toleranciju ali je ne daju nikom. Mislim da je njima veći problem Auminij i Zrinjski. Prvi pomaže Hrvate u opstanku a ovaj drugi im vadi mast.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 20:36 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Londrc je MUSLIMANSKA obitelj, treba li vam crtati?
Muslimanska, bosnjacka, kako vam drago. Nema nikakve veze sa Zidovima.
Kabiriju zamjeram samo sto joj u paketu nije poslao konzervu Ikara. Evo s onog fituma https://forum.klix.ba/posting.php?mode=quote&f=77&p=17273812&sid=78519081ce0f65515b4aff802a6abe4eCitat: Londrc je stara sarajevska porodica i imaju vrlo lijepu kuću u Očaktanumu (Haris Dž snimao spot u istoj  ). Ko je to zamijenio za jevrejsko prezime očito malo zna o Čaršiji. Ja sam mislio da joj je mati Jevrejka jer se kod Jevreja to pitanje prenosi preko majke. Koje je ako nije Jevrejsko? Adam Londrc David Londrc Aharon Londrc Gershom Londrc Amita Londrc Itd. ako se malo progugla
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 20:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88374 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ma, vjerojatno ste i jedni i drugi u pravu, neki Londrc prije nekoliko generacija godina oženio muslimanku i pustio da djeca budu muslimani (Židovi nisu ni mogli biti, ako majka ne želi napustiti islam), i tako je nastala muslimanska familija s tim prezimenom. P0turčivanje Židova, isto kao i p0turčivanje Srba i Hrvata.
Isto kao i muslimansko prezime Filipović. Stara muslimanska porodica Filipović.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 20:47 |
|
|
novem je napisao/la: Jbt koje poruke. Ja se to ne bih usudia ni pomislit. Pa ovi likovi se imadu osvrtat kad izajdedu iz kuće, da ih ne beki Mossad. 1999. smo slušali noću NATO-ve zrakoplove kako nas prilićedu i gredu bombardirat Srbiju i Crnu Goru. Kako stvari stojidu, doskora ćemo slušat po noći kako Zroa HaAvir VeHahalal gre bombardirat muslobošnjački Kalifat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 25 stu 2023, 21:41 |
|
|
|
Pustite se klikslam takijasa, ukucaj Londrc u google i izaci ce ti imena Hasan, Nedim, Adina.
Muslimanska obitelj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 28 stu 2023, 14:36 |
|
|
Karić zatražila reakciju ministra Konakovića: Nedopustivo ponašanje državljanina Izraela KabirijaGradonačelnica Sarajeva, prof. dr. Benjamina Karić, uputila je jučer pismo i "molbu za posredovanje" ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću, a nakon serije provokacija od strane izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija, predsjednika M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim "Aluminijem" i potpredsjednika mostarskog Zrinjskog, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Podsjetimo, nakon prijave Karić u cijeli slučaj je uključena i Federalna uprava policije (FUP), a gradonačelnica Sarajeva je dobila i policijsku zaštitu. Napadi sve brutalniji Kao što ste imali priliku vidjeti u medijima, piše Karić, već duži vremenski period sam žrtva svakodnevnog uznemiravanja od strane predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora "Aluminija" d.d. Mostar, Amira Grossa Kabirija. "Nakon što su napadi postali sve brutalniji, a sve zbog moje javne osude ubijanja nedužnih civila u Palestini i Izraelu, bila sam prinueđena podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv navedenog. Nakon mog reagovanja, Kabiri nije prestao, naprotiv, nastavio je i dalje, tako da je na adresu mog kabineta, naslovljen na mene lično, stigao paket poslat direktno od imenovanog, a sve u cilju daljnih pritisaka i zastrašivanja", navela je Karić. Uporedo sa sve izraženijim prijetnjama pristizala je i podrška naših zvaničnika, i to: premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića, ministra za ljudska prava i izbjeglice Sevlida Hurtića, federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudina Mehmedovića i Saše Magazinovića, premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka, načelnika Travnika prof. dr. Kenana Dautovića, načelnika Općine Stari Grad-Sarajevo Irfana Čengića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo Jasmina Ademovića, Udruženja generala BiH, Udruženja "Pokret Majki enklava Srebrenica i Žepa", predstavnica ženskih udruženja i sigurnih kuća, Tonija Vukadina, Muamera Mekića i Seida Škaljića, gradskih vijećnika, kao i mnogih drugih predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u našoj državi. "Posebno mi znači podrška koju su mi među prvima pružili predstavnici Jevrejske zajednice BiH", navela je Karić. 'Narušena je sigurnost moje porodice' Pored podrške izabranih zvaničnika i predstavnika različitih nivoa vlasti, kao i mnogih organizacija i udruženja, evidentna je, navela je, i ogromna podrška javnosti, a posebno građana Grada Sarajeva, "koji jednako kao i ja osuđuju svaku nevinu žrtvu". Uzimaući u obzir naprijed navedeno, molim Vas da shodno nadležnostima ministra vanjskih poslova BiH, o svemu obavijestite ambasadoricu Izraela za BiH, gđu. Galit Peleg, a posebno u pogledu nedopustivog ponašanja stranog državljanina Izraela u BiH, Amira Grossa Kabirija, zbog čijeg djelovanja i aktivnosti je narušena moja lična sigurnost, kao i sigurnost moje porodice, te nam je radi zaštite istih, osigurana policijska zaštita. Uvjerena sam da će te zbog ozbiljnosti situacije iskoristiti svoje ovlasti, te da ćete na osnovu toga adekvatno reagirati u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima", zaključuje Karić u pismu upućenom ministru Konakoviću. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ium=Uvod_1Kalendarka hoće diplomatski rat oko spamanja inboxa
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 28 stu 2023, 14:43 |
|
|
|
Kalendarka želi zaratit s Izraelom, genijalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 28 stu 2023, 14:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44916 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ovo je već preraslo u diplomatski sukob službene Baščaršije i države Izrael jer se veleposlanstvo Izraela obratilo i veleposlanstvu SAD-a i OHR-u.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 28 stu 2023, 14:58 |
|
|
|
Kalendarka misli da može folirat Izraelce.
S obzirom na EU put i sinkronizaciju vanjske politike MVP će dobit instrukcije da BiH mora Hamas proglasiti terorističkom organizacijom.
Zanimljiva konstelacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kalendarka tuži Kabirija Postano: 28 stu 2023, 15:04 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Kalendarka misli da može folirat Izraelce.
S obzirom na EU put i sinkronizaciju vanjske politike MVP će dobit instrukcije da BiH mora Hamas proglasiti terorističkom organizacijom.
Zanimljiva konstelacija. Ako Bog da BiH neće nikad u EU. Dovoljno samo da im omoguće rad bez viza u EU. Više ne zaslužuju.Jer nijednu točku nisu ispunili niti imaju namjeru.Blokiraji sve od izbornog zakona,sudstva,važnog režima,smanjenja onečišćenja i prelaženja na obnovljive izvore,itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|