HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 23 tra 2024, 20:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 17:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lip 2009, 00:14
Postovi: 235
Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
Citat:
Kopiram vlastiti post koji je originalno replika na shobin post, ali sam dobro opisao hrvatsko pitanje u Federaciji, te frustracije i gnjev koje ovih dana doživljavaju vrhunac kod obespravljenog hrvatskog naroda.
Koliko će trajati najnovija kriza u vladi Federacije, ili još bolje- koliko će još trajati sama Federacija- pitanje je na koje možemo pokušati odgovoriti.


Shoba je napisao/la:
Dejtonski sistem je takav kakav jeste. Na njega su pristali BH Hrvati, niko im to nije nametnuo

Mi svakako nismo potpisali ovakvu Federaciju.
Potpisana je Federacija u kojoj su Hrvati imali jednak broj ministara (polovicu) u Vladi Federacije, dakle potpisali smo nešto gdje nije bilo preglasavanja, Dom Naroda u kojem smo činili polovicu ztastupnika, potpisana je buduća Konfederacija između Hrvatske i FBiH, itd.
Razvlašćivanje Hrvata je počelo kada je visoki predstavnik Petrić promijenio Zakon o Vladi Federacije, te stavio da u Vladi mora biti 8 Bošnjaka, 5 Hrvata i 3 "Srbina" iz naravno bošnjačkih stranaka (koji su Srbi otprilike koliko i Kusturica bošnjak), bez da npr. stoji da odluke moraju imati podršku bar trećine ministara svakog naroda, što bi predstavljalo minimum konsenzusa u nečemu što se zove Federacija.

U Belgijskoj vladi tako nešto nije zamislivo, preglasavanje bi značilo trenutni raspad države, ne samo to nego vladajuću koaliciju uvijek čine pobjednička valonska i pobjednička flamanska stranka, čak i ako je jedna izrazito lijeva a druga desničarska.

Dakle, Hrvati su izigrani, obezpravljeni, a sve to uz likovanje i trljanje ruku mogih Bošnjaka, koji očito neke gubitke od Srba pokušavaju bar malo namiriti (često otvorenim) pretenzijama prema Hrvatima.

Ono što je u godinama iza 1995. predstavljalo Međunarodnoj zajednici eksperiment (u kojoj su Hrvati bili pokusni kunići ) koji bi pokazao kako bi BiH funkcionirala kad bi se cijela uredila po uzoru na Federaciju (tada je još FBiH smatrana "naprednijim" dijelom BiH, bošnje good buys, a RS bila bad guy), pretvorilo se u klasičnu hegemoniju, čime je i MZ postalo jasno ko je postao novi bad guy, zbog čega se i politika MZ promijenila, i zauzela novi smjer.


Ne otkrivajući precizno o čemu se radi ni koji su mu planovi, Inzko je svoje poruke namjerno upakirao u diplomatski rječnik. Ovome svakako treba dodati i njegovu inicijativu da bosanskohercegovački Hrvati dobiju 'određenu vrstu jezičke i kulturne samouprave' uz objašnjenje da su oni u najtežem položaju u BiH.

Nabrojat ću samo 5 najvećih sadističkih perverzija, od kojih svaka posebno predstavlja kap koja preliva čašu trpljenja hegemonizma:

1. Ukidanje pariteta u Vladi federacije i bilo kakvog principa minimalnog konsensusa- Hrvati se preglasavaju u Vladi Federacije (samo ime Federacija valjda govori da se radi o ravnopravnom savezu na temelju kompromisa a ne brutalnog provođenja samovolje jednog naroda, da ne govorim da u preambuli ustava Federacije stoji "Hrvati i Bošnjaci formiraju Federaciju u većinskim hrvatskim i bošnjačkim općinama u BiH"). Mislim da to nije bila ideja Federacije, koja je danas Tamnica jednog suverenog BH naroda.
Slaba utjeha je da MZ danas uviđa svoje glupe greške prema Hrvatima i eksperimentiranja devedesetih.

2. Iskorištavanje rupe u zakonu i postavljanje Sejde Komšića (kako ga mi zovemo) na mjesto hrvatskog člana predsjedništva ( jasna aluzija na Sejdu Bajramovića, Miloševićevog Albanca koji je "predstavljao" Kosovo u Predsjedništvu Jugoslavije http://en.wikipedia.org/wiki/Sejdo_Bajramovi%C4%87), o Sejdi Komšiću neću trošiti riječ jer je prvo što je uradio u intervjuju nakon što je postao član predsjedništva, pohvalio se da ne govori hrvatski jezik, (iako to nije pitanje lingvistike nego političke korektnosti u osjetljivoj držđavi kao što je BiH, a na ovom forumu je ta izjava dočekana delirijem i orgazmom, valjda nikome nije palo na pamet da hrvatski jezik nije ništa manje bosanskohercegovački od druga 2 službena jezika), a prvo što je Sejdo napravio kad je ušao u ured Predjsedništva, je da je poskidao sve što je imalo i jednu crvenu kockicu na sebi, valjda su simboli koji predstavljaju jedan narod (koji se nalaze i na federalnoj zastavi) nešto samo po sebi đavolsko.
Perverzija na kvadrat. (pokušajte zamisliti osjećaj da vas Dževad Galijašević ili Nemanja Kusturica predstavljaju)

3. Konstantno stopiranje uspostavljanja televizijskog kanala na hrvatskom jeziku (a sve radi kontrole medija koji su danas u u Federaciji u rukama jednog naroda), čime se krše i osnovna ljudska prava i stvar će vjerojatno ić i na sud u Strazburu. Nedavno je Dom Naroda donio odluku o uspostavljaju kanala na hrvatskom jeziku. Čak su i Srbi podržali prijedlog, a Bošnjaci se pozvali na zaštitu vitalnog interesa. Od tada eto znamo da je vitalni interes bošnjačkog naroda da Hrvati nemaju televiziju na svom jeziku.
Na tzv. "federalnoj" televiziji se vrte propagandne emisije, političke emisije i dokumentarne serije uređuju isključivo bošnjaci, a hrvatski jezik je zastupljen uglavnom u banalim stvarima poput reklama, dječjih crtića i sličnih pizdarija. Evo zadnji slučaj emisije "Generali", u kojoj se veliča Armija BiH a pri kadrovima hrvatskog vojnika sa krunicom oko vrata prikazuje se križić u krupnom planu a u pozadini nekakav zlokobni zvuk, :povraćanje: jel to zajednička "federalna" televizija, ili medijski instrument hegemonističke uprave? Takvu perverziju sigurno nismo potpisali u Wašingtonu. Na "zajedničkoj" televiziji nemoguće je zamisliti emisiju o HVO generalima, iako je HVO jedna od 3 komponente Državne vojske (danas u obliku hrvatskog puka u sastavu Oružanih Snaga, s hrvatskim obilježjima), a Hrvati su opstali jedino tamo gdje je bio HVO.
U zadnje vrijeme se među Hrvatima javlja ideja da treba rušit odašiljače FTV-a po hrvatskim dijelovima federacije, a da sa Dodikom dogovorit televiziju na hrvatskoj jeziku koja bi se emitirala iz RS.

4. Statut Mostara. Dakle, u jedinom gradu u kojem je postojala teoretska mogućnost da netko Bošnjake preglasa, pa čak i na lokalnoj razini, bošnjaci su zaštićeni ko medvjedi- HSP sa 3 puta više glasova od SBiH dobije jednog gradskog viječnika, a SBiH dva.
Naravno, dok SDA-Bošnjaci ne žele čut za promjenu statuta u Mostaru (sličan je bio predviđen u Travniku al naravno nije donešen), i radije će blokirat funkcioniranje cijelog grada nego da Hrvat ponovno bude gradonačelnik, u isto vrijeme licemjerna SDA/SBiH politika potpuno mijenja logiku kad je u pitanju federalna vlada, gdje se ne radi o 2-3 gradska kvarta kao što je slučaj u MO, nego o cijelom jednom narodu, i ne vide problem da se odlučuje bez Hrvata.
Prije nego su Hrvati zadnjih godina postali većina u Mostaru (doseljavanjem i ogromnim natalitetom "skutora"), SDA je bila za "jedinstveni Mostar", "nemojmo se dijeliti po nacionalnoj osnovi", hahah, a čim su skužili da su Hrvati postali većina odjednom su za podjelu grada jer strahuju da ih se ne majorizira. Toliko o principijelnosti i otvorenom licemjerju.
Logika se ponovno obrće za 180 stupnjeva kada je u pitanju RS- e tamo odjednom SDA osuđuje preglasavanje Bošnjaka pri donošenju odluka. Perverzija da ne može biti veća.
Nek onda postave pitanje oće li isti ti Hrvati možda uskoro prestati plaćati federalni dio poreza u Sarajevo, jer ne želimo svojim novcima otplaćivati kredit za autoputeve koje povezuju samo bošnjačke gradove u Tamnici (novi naziv za Federaciju).

5. Kantoni se pokušavaju obezvlastit- samo jedan primjer: u Federaciji postoji federalno ministarstvo obrazovanja, što je protuustavno, jer po Ustavu Federacije obrazovanje je u isključivoj nadležnosti kantona. To pitanje je postavio već HSP.

Bošnjaci svakako neće nametati svoju vlast na prostorima gdje žive Hrvati.
Ovakva hegemonija i iživljavanje neće još dugo trajati, ako nikako ne bude moguć dogovor (sumnjam u sposobnost kra-de-ze-a koji ništa nisu napravili već povjerenje naroda iskorištavali za kriminal i trgovanje sa SDA ), i ako je želja većine bošnjaka ponižavanje i otvoreni pokušaji eliminacije Hrvata, a što vidimo da jest, mi ćemo sami sebi dodijelit ravnopravnost, ako drugačije ne ide, a kritična masa se za to stvorila, samo treba pošten političar (a ne kriminalac) da ju realizira.


Eto, da se malo i partneri u Sarajevu informiraju o problemu koji će se sutra morati rješavati. Molim one koji će tu doći samo da likuju da zaobiđu temu.
Konstruktivna rasprava bez skretanja sa teme je više nego dobrodošla.


Tema je bila na Sa-x ali je demokratski zatvorena :ujko

http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=67224

S obzirom da je netko jako lijepo definirao i argumentirao problem, ne vidim razloga da istu ne procitaju i nasi forumasi

_________________
biće Treći, biće...

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 19:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 srp 2009, 14:47
Postovi: 889
Dobro si se potrudio brate. BTW, Hrvati BIH nisu potpisali Dayton. Mi smo ga odbili potpisati. Potpisao ga je Tudjman i Granic. Usput, koliko samo zlocina nad Hrvatima od strane islamo-fasista nije procesuirano.. Ovo se polako zaostrava... Znas sto kazu..nikome nije sijala do zore...

Sarajliske bosnje 'demokratsko' pobrisali a? Oni su razini Srba iz 1985. Otreznit ce se jedna dana kad se nadju u filljdzanu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 20:10 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23316
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dobro lik argumentira. Dobar, dobar. :palacgore2

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 20:51 
Offline

Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14
Postovi: 5261
Lokacija: Na dženazi BiH
dobar post, to je tako uobičajeno kod njih, kada im se prezentiraju činjenice koji se ne sviđaju multietniĆarima onda se postovi brišu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 23:00 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:40
Postovi: 278
A brate mili sve znamo, sami smo sebi najveći neprijatelj..mene je sram kad vidim da naš ponosni i stoljetni Hrvatski narod, originalne vladare Bosne zajeb... Turki relikt na ovim prostorima, narod bez povijesti a bogami obećajem im i bez budućnosti.
Oni nisu svjesni bijesa koji se gomila jer žive u svom autistićnom trokutiću, a niti prije nisu pokazali da imaju sposobnost pravodobnog shvaćanja, ali jedan dan kad bijes explodira okarakterizirat će ga fašističkim,separatistićkim ili kako ih je već učila partijsko-vehabijska klika.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 31 kol 2009, 23:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 13:31
Postovi: 1725
Easternborder je napisao/la:
A brate mili sve znamo, sami smo sebi najveći neprijatelj..mene je sram kad vidim da naš ponosni i stoljetni Hrvatski narod, originalne vladare Bosne zajeb... Turki relikt na ovim prostorima, narod bez povijesti a bogami obećajem im i bez budućnosti.
Oni nisu svjesni bijesa koji se gomila jer žive u svom autistićnom trokutiću, a niti prije nisu pokazali da imaju sposobnost pravodobnog shvaćanja, ali jedan dan kad bijes explodira okarakterizirat će ga fašističkim,separatistićkim ili kako ih je već učila partijsko-vehabijska klika.



"Narod bez povijesti"!! Jesmol to mi s Marsa pali, i jel ovo Kardazic na forumu (bez buducnosti)??


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 07:35 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30478
Irma je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:
A brate mili sve znamo, sami smo sebi najveći neprijatelj..mene je sram kad vidim da naš ponosni i stoljetni Hrvatski narod, originalne vladare Bosne zajeb... Turki relikt na ovim prostorima, narod bez povijesti a bogami obećajem im i bez budućnosti.
Oni nisu svjesni bijesa koji se gomila jer žive u svom autistićnom trokutiću, a niti prije nisu pokazali da imaju sposobnost pravodobnog shvaćanja, ali jedan dan kad bijes explodira okarakterizirat će ga fašističkim,separatistićkim ili kako ih je već učila partijsko-vehabijska klika.



"Narod bez povijesti"!! Jesmol to mi s Marsa pali, i jel ovo Kardazic na forumu (bez buducnosti)??


A Irma, izazivate, tlačite gdje stignete i dozivate novog Karadžića, i to ne jednog. Ali džaba vam je govorit, samo nastavite u započetom pravcu. :kava

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 08:26 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:40
Postovi: 278
Irma je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:
A brate mili sve znamo, sami smo sebi najveći neprijatelj..mene je sram kad vidim da naš ponosni i stoljetni Hrvatski narod, originalne vladare Bosne zajeb... Turki relikt na ovim prostorima, narod bez povijesti a bogami obećajem im i bez budućnosti.
Oni nisu svjesni bijesa koji se gomila jer žive u svom autistićnom trokutiću, a niti prije nisu pokazali da imaju sposobnost pravodobnog shvaćanja, ali jedan dan kad bijes explodira okarakterizirat će ga fašističkim,separatistićkim ili kako ih je već učila partijsko-vehabijska klika.



"Narod bez povijesti"!! Jesmol to mi s Marsa pali, i jel ovo Kardazic na forumu (bez buducnosti)??



Karađić kad je to rekao također je bio izvrgnut podsmjehu i čuđenju, ali on je to rekao iz perspektive čovjeka širokog shvaćanja problema BIH. Naravno on je zločinac i njegove metode su bile zločinačke, ja kad kažem da nemate budućnost, ja prvenstveno mislim da nećete imat budućnost kakvu vi sebi zamišljate.

Sada se događa upravo ono što ja govorim godinama, vrijeme Europskog blagostanja prolazi opet če se kao i 90 g. ugasiti svjetlo na Balkanu a onda u mraku nitko neće bit siguran.

nakon svakog velikog globalnog preslagivanja odnos snaga se promjeni, tako da iako nas ima malo i iako smo daytonom ostavljni na milost i nemilost Alijinom talibanskom režimu, mi svejedno dižemo glavu, na to valjda EU nije računala.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 08:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9562
Lokacija: HR HB
Na stranu našu povijest i ulogu Muslimana u njoj, ali vrlo se jasno vidi kako isti zamišljaju budućnost i našu ulogu u njoj...

Sav politički, ekonomski, a u budućnosti vjerovatno i vojni potencijal je usmjeren na san o 'bošnjačkom moru', luci Neum.

Ideolozi koji se slobodno mogu svrstati u kategoriju sotona: Ibrahim Bušatlija, Muhamed Filipović,...pandani Dobrici Ćosiću kod Srba, imaju kao i svi prošli ideolozi jasnu viziju budućnosti i strategije svojih naroda, u ovom slučaju Bošnjačkog, kojem nakon što su 'ozvaničili' ime nacije, sada revno traže 'životni prostor', po uzoru na Hitlera...s razlikom da se ne radi o Istoku, nego o Jugu.

Naša strategija, ako je imamo uopće, se svodi na spontani narodni bunt, brojanje prelivenih kapi, a znamo svi čemu to vodi,...novom ratu sa Muslimanima, jer oni nikome nisu sišli sa grbače 'drage volje' ili bez prolivene krvi, nažalost.

Ljuti me ovo 'koaliranje' nazovi HSPovaca koji za fotelju trče i daju infuziju nakazi zvanoj FBiH...nadam se da su svjesni šta ih čeka ako zajebu stvar.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 08:41 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30478
bumbar92 je napisao/la:
Ljuti me ovo 'koaliranje' nazovi HSPovaca koji za fotelju trče i daju infuziju nakazi zvanoj FBiH...nadam se da su svjesni šta ih čeka ako zajebu stvar.


S ostatkom posta se slažem, ali pošteno je naglasiti da HSP ne koalira sa SDA, niti za fotelju daju infuziju FBiH. Ništa od toga se zapravo još nije dogodilo, Jurišić samo razgovara s Tihićem, razgovaranje je u načelu ok.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 08:52 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:40
Postovi: 278
Naša Kvačica je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:
Ljuti me ovo 'koaliranje' nazovi HSPovaca koji za fotelju trče i daju infuziju nakazi zvanoj FBiH...nadam se da su svjesni šta ih čeka ako zajebu stvar.


S ostatkom posta se slažem, ali pošteno je naglasiti da HSP ne koalira sa SDA, niti za fotelju daju infuziju FBiH. Ništa od toga se zapravo još nije dogodilo, Jurišić samo razgovara s Tihićem, razgovaranje je u načelu ok.


Pošteno je reći i da su oni stranački interes stavili iznad nacionalnog, a to je opasna igra.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 09:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9562
Lokacija: HR HB
Easternborder je napisao/la:
Pošteno je reći i da su oni stranački interes stavili iznad nacionalnog, a to je opasna igra.


Na to sam i ja mislio, jer šta fali HDZovskom 'bojkotu' vlasti?...skoro ništa, ako se izuzme jedinstvo svih političkih stranaka u Hrvata i blokade prometnica po hrvatskim Županijama,...nije baš ništa :zubati .

Da nas ne bi možda iznenadili sa novim Sejdom Komšićem?...možda, ako HSPovce kupe da oni nastave mahat federalnom zastavom, eto ti Sejde...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 09:13 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 22:54
Postovi: 587
a sto ste se sad uhvatili hsp-a,koliko puta je hdz koalira sa muslimanima.hdz-bih ne gleda vec godinama nacionalni interes hrvata,pa ko njima sto moze.toliko su ga razjebali i prodali da to hsp ne moze ucinit za trideset godina.

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 09:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9562
Lokacija: HR HB
puntar je napisao/la:
a sto ste se sad uhvatili hsp-a,koliko puta je hdz koalira sa muslimanima.hdz-bih ne gleda vec godinama nacionalni interes hrvata,pa ko njima sto moze.toliko su ga razjebali i prodali da to hsp ne moze ucinit za trideset godina.


Šta se ima neko hvatat HSPa, ako je iza te 'koalicije' hrvatski entitet i sve što ide uz to? Vrijeme će pokazati namjeru i rezultat HSP 'igranke', ali već u startu je očita manjkavost u političkom jedinstvu hrvatskih stranaka, a to nije nikada bilo dobro...

Jedno mora biti jasno: Federacija i hrvatski entitet ne idu zajedno.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 10:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17
Postovi: 3884
Lokacija: Nanya Lakes
globalni_dzihad je napisao/la:
Citat:
Kopiram vlastiti post koji je originalno replika na shobin post, ali sam dobro opisao hrvatsko pitanje u Federaciji, te frustracije i gnjev koje ovih dana doživljavaju vrhunac kod obespravljenog hrvatskog naroda.
Koliko će trajati najnovija kriza u vladi Federacije, ili još bolje- koliko će još trajati sama Federacija- pitanje je na koje možemo pokušati odgovoriti.


Shoba je napisao/la:
Dejtonski sistem je takav kakav jeste. Na njega su pristali BH Hrvati, niko im to nije nametnuo

Mi svakako nismo potpisali ovakvu Federaciju.
Potpisana je Federacija u kojoj su Hrvati imali jednak broj ministara (polovicu) u Vladi Federacije, dakle potpisali smo nešto gdje nije bilo preglasavanja, Dom Naroda u kojem smo činili polovicu ztastupnika, potpisana je buduća Konfederacija između Hrvatske i FBiH, itd.
Razvlašćivanje Hrvata je počelo kada je visoki predstavnik Petrić promijenio Zakon o Vladi Federacije, te stavio da u Vladi mora biti 8 Bošnjaka, 5 Hrvata i 3 "Srbina" iz naravno bošnjačkih stranaka (koji su Srbi otprilike koliko i Kusturica bošnjak), bez da npr. stoji da odluke moraju imati podršku bar trećine ministara svakog naroda, što bi predstavljalo minimum konsenzusa u nečemu što se zove Federacija.

U Belgijskoj vladi tako nešto nije zamislivo, preglasavanje bi značilo trenutni raspad države, ne samo to nego vladajuću koaliciju uvijek čine pobjednička valonska i pobjednička flamanska stranka, čak i ako je jedna izrazito lijeva a druga desničarska.

Dakle, Hrvati su izigrani, obezpravljeni, a sve to uz likovanje i trljanje ruku mogih Bošnjaka, koji očito neke gubitke od Srba pokušavaju bar malo namiriti (često otvorenim) pretenzijama prema Hrvatima.

Ono što je u godinama iza 1995. predstavljalo Međunarodnoj zajednici eksperiment (u kojoj su Hrvati bili pokusni kunići ) koji bi pokazao kako bi BiH funkcionirala kad bi se cijela uredila po uzoru na Federaciju (tada je još FBiH smatrana "naprednijim" dijelom BiH, bošnje good buys, a RS bila bad guy), pretvorilo se u klasičnu hegemoniju, čime je i MZ postalo jasno ko je postao novi bad guy, zbog čega se i politika MZ promijenila, i zauzela novi smjer.


Ne otkrivajući precizno o čemu se radi ni koji su mu planovi, Inzko je svoje poruke namjerno upakirao u diplomatski rječnik. Ovome svakako treba dodati i njegovu inicijativu da bosanskohercegovački Hrvati dobiju 'određenu vrstu jezičke i kulturne samouprave' uz objašnjenje da su oni u najtežem položaju u BiH.

Nabrojat ću samo 5 najvećih sadističkih perverzija, od kojih svaka posebno predstavlja kap koja preliva čašu trpljenja hegemonizma:

1. Ukidanje pariteta u Vladi federacije i bilo kakvog principa minimalnog konsensusa- Hrvati se preglasavaju u Vladi Federacije (samo ime Federacija valjda govori da se radi o ravnopravnom savezu na temelju kompromisa a ne brutalnog provođenja samovolje jednog naroda, da ne govorim da u preambuli ustava Federacije stoji "Hrvati i Bošnjaci formiraju Federaciju u većinskim hrvatskim i bošnjačkim općinama u BiH"). Mislim da to nije bila ideja Federacije, koja je danas Tamnica jednog suverenog BH naroda.
Slaba utjeha je da MZ danas uviđa svoje glupe greške prema Hrvatima i eksperimentiranja devedesetih.

2. Iskorištavanje rupe u zakonu i postavljanje Sejde Komšića (kako ga mi zovemo) na mjesto hrvatskog člana predsjedništva ( jasna aluzija na Sejdu Bajramovića, Miloševićevog Albanca koji je "predstavljao" Kosovo u Predsjedništvu Jugoslavije http://en.wikipedia.org/wiki/Sejdo_Bajramovi%C4%87), o Sejdi Komšiću neću trošiti riječ jer je prvo što je uradio u intervjuju nakon što je postao član predsjedništva, pohvalio se da ne govori hrvatski jezik, (iako to nije pitanje lingvistike nego političke korektnosti u osjetljivoj držđavi kao što je BiH, a na ovom forumu je ta izjava dočekana delirijem i orgazmom, valjda nikome nije palo na pamet da hrvatski jezik nije ništa manje bosanskohercegovački od druga 2 službena jezika), a prvo što je Sejdo napravio kad je ušao u ured Predjsedništva, je da je poskidao sve što je imalo i jednu crvenu kockicu na sebi, valjda su simboli koji predstavljaju jedan narod (koji se nalaze i na federalnoj zastavi) nešto samo po sebi đavolsko.
Perverzija na kvadrat. (pokušajte zamisliti osjećaj da vas Dževad Galijašević ili Nemanja Kusturica predstavljaju)

3. Konstantno stopiranje uspostavljanja televizijskog kanala na hrvatskom jeziku (a sve radi kontrole medija koji su danas u u Federaciji u rukama jednog naroda), čime se krše i osnovna ljudska prava i stvar će vjerojatno ić i na sud u Strazburu. Nedavno je Dom Naroda donio odluku o uspostavljaju kanala na hrvatskom jeziku. Čak su i Srbi podržali prijedlog, a Bošnjaci se pozvali na zaštitu vitalnog interesa. Od tada eto znamo da je vitalni interes bošnjačkog naroda da Hrvati nemaju televiziju na svom jeziku.
Na tzv. "federalnoj" televiziji se vrte propagandne emisije, političke emisije i dokumentarne serije uređuju isključivo bošnjaci, a hrvatski jezik je zastupljen uglavnom u banalim stvarima poput reklama, dječjih crtića i sličnih pizdarija. Evo zadnji slučaj emisije "Generali", u kojoj se veliča Armija BiH a pri kadrovima hrvatskog vojnika sa krunicom oko vrata prikazuje se križić u krupnom planu a u pozadini nekakav zlokobni zvuk, :povraćanje: jel to zajednička "federalna" televizija, ili medijski instrument hegemonističke uprave? Takvu perverziju sigurno nismo potpisali u Wašingtonu. Na "zajedničkoj" televiziji nemoguće je zamisliti emisiju o HVO generalima, iako je HVO jedna od 3 komponente Državne vojske (danas u obliku hrvatskog puka u sastavu Oružanih Snaga, s hrvatskim obilježjima), a Hrvati su opstali jedino tamo gdje je bio HVO.
U zadnje vrijeme se među Hrvatima javlja ideja da treba rušit odašiljače FTV-a po hrvatskim dijelovima federacije, a da sa Dodikom dogovorit televiziju na hrvatskoj jeziku koja bi se emitirala iz RS.

4. Statut Mostara. Dakle, u jedinom gradu u kojem je postojala teoretska mogućnost da netko Bošnjake preglasa, pa čak i na lokalnoj razini, bošnjaci su zaštićeni ko medvjedi- HSP sa 3 puta više glasova od SBiH dobije jednog gradskog viječnika, a SBiH dva.
Naravno, dok SDA-Bošnjaci ne žele čut za promjenu statuta u Mostaru (sličan je bio predviđen u Travniku al naravno nije donešen), i radije će blokirat funkcioniranje cijelog grada nego da Hrvat ponovno bude gradonačelnik, u isto vrijeme licemjerna SDA/SBiH politika potpuno mijenja logiku kad je u pitanju federalna vlada, gdje se ne radi o 2-3 gradska kvarta kao što je slučaj u MO, nego o cijelom jednom narodu, i ne vide problem da se odlučuje bez Hrvata.
Prije nego su Hrvati zadnjih godina postali većina u Mostaru (doseljavanjem i ogromnim natalitetom "skutora"), SDA je bila za "jedinstveni Mostar", "nemojmo se dijeliti po nacionalnoj osnovi", hahah, a čim su skužili da su Hrvati postali većina odjednom su za podjelu grada jer strahuju da ih se ne majorizira. Toliko o principijelnosti i otvorenom licemjerju.
Logika se ponovno obrće za 180 stupnjeva kada je u pitanju RS- e tamo odjednom SDA osuđuje preglasavanje Bošnjaka pri donošenju odluka. Perverzija da ne može biti veća.
Nek onda postave pitanje oće li isti ti Hrvati možda uskoro prestati plaćati federalni dio poreza u Sarajevo, jer ne želimo svojim novcima otplaćivati kredit za autoputeve koje povezuju samo bošnjačke gradove u Tamnici (novi naziv za Federaciju).

5. Kantoni se pokušavaju obezvlastit- samo jedan primjer: u Federaciji postoji federalno ministarstvo obrazovanja, što je protuustavno, jer po Ustavu Federacije obrazovanje je u isključivoj nadležnosti kantona. To pitanje je postavio već HSP.

Bošnjaci svakako neće nametati svoju vlast na prostorima gdje žive Hrvati.
Ovakva hegemonija i iživljavanje neće još dugo trajati, ako nikako ne bude moguć dogovor (sumnjam u sposobnost kra-de-ze-a koji ništa nisu napravili već povjerenje naroda iskorištavali za kriminal i trgovanje sa SDA ), i ako je želja većine bošnjaka ponižavanje i otvoreni pokušaji eliminacije Hrvata, a što vidimo da jest, mi ćemo sami sebi dodijelit ravnopravnost, ako drugačije ne ide, a kritična masa se za to stvorila, samo treba pošten političar (a ne kriminalac) da ju realizira.


Eto, da se malo i partneri u Sarajevu informiraju o problemu koji će se sutra morati rješavati. Molim one koji će tu doći samo da likuju da zaobiđu temu.
Konstruktivna rasprava bez skretanja sa teme je više nego dobrodošla.


Tema je bila na Sa-x ali je demokratski zatvorena :ujko

http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=67224

S obzirom da je netko jako lijepo definirao i argumentirao problem, ne vidim razloga da istu ne procitaju i nasi forumasi


Ma kako je moguće da jedan tako inteligentan forumaš ne piše ovdje :neznam
Pod hitno ga dovesti ovdje :laugh

_________________
Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 20:23 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 22:54
Postovi: 587
bumbar92 je napisao/la:
puntar je napisao/la:
a sto ste se sad uhvatili hsp-a,koliko puta je hdz koalira sa muslimanima.hdz-bih ne gleda vec godinama nacionalni interes hrvata,pa ko njima sto moze.toliko su ga razjebali i prodali da to hsp ne moze ucinit za trideset godina.


Šta se ima neko hvatat HSPa, ako je iza te 'koalicije' hrvatski entitet i sve što ide uz to? Vrijeme će pokazati namjeru i rezultat HSP 'igranke', ali već u startu je očita manjkavost u političkom jedinstvu hrvatskih stranaka, a to nije nikada bilo dobro...

Jedno mora biti jasno: Federacija i hrvatski entitet ne idu zajedno.

pa hsp bih je marginalna stranka koliko je meni poznato,i koga briga s'kime oni koaliraju.oba dva hdz-a cine ogromnu vecinu sto se tice politicke moci medj hrvata,i njih se mora posmatrati.kakva hsp igranka.sto se tice jedinstva hrvatskih stranaka,pa tako i tako je vic da ima dva hdz-a.foteljastvo par excellence.

a ova zadnja recenica mi je cudna,jer ja negdi tvrdin suprotno?

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Kap je odavno prelila čašu
PostPostano: 01 ruj 2009, 21:14 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 22:54
Postovi: 587
bumbar92 je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:
Pošteno je reći i da su oni stranački interes stavili iznad nacionalnog, a to je opasna igra.


Na to sam i ja mislio, jer šta fali HDZovskom 'bojkotu' vlasti?...skoro ništa, ako se izuzme jedinstvo svih političkih stranaka u Hrvata i ...


dugo je potraja taj hdz-bihovski bojkot.

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Hagresor, Naša Kvačica, Patriota, Ujka Ho i 255 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO