|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 42 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:14 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 819 Lokacija: USORA! HRHB
|
|
Koja je uopće Karamatićeva baza? 2022.godine je došao preko zajedničke liste s HDZom, preko kompenzacijskog mandata u Parlament FBiH. Vidim da je na zadnjim općinskim izborima dobio dva vijećnika u Posušju i jednog u Grudama. U Širokom i Ljubuškom nije ni imao listu?
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39208 Lokacija: Gl. grad regije
|
HVO-110 je napisao/la: Koja je uopće Karamatićeva baza? 2022.godine je došao preko zajedničke liste s HDZom, preko kompenzacijskog mandata u Parlament FBiH. Vidim da je na zadnjim općinskim izborima dobio dva vijećnika u Posušju i jednog u Grudama. U Širokom i Ljubuškom nije ni imao listu? Koliko ga ja znam, njegov pos'o je da kaže što Čovketu ne priliči. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:25 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 819 Lokacija: USORA! HRHB
|
Junuz Djipalo je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Koja je uopće Karamatićeva baza? 2022.godine je došao preko zajedničke liste s HDZom, preko kompenzacijskog mandata u Parlament FBiH. Vidim da je na zadnjim općinskim izborima dobio dva vijećnika u Posušju i jednog u Grudama. U Širokom i Ljubuškom nije ni imao listu? Koliko ga ja znam, njegov pos'o je da kaže što Čovketu ne priliči.  Da ne bude zabune meni je Karamatić drag, neka ga takav kakav jest, treba i takvih, samo ne znam koliko ima divizija Samo nisam siguran koliko je za ove neke veće stvari od ovih koje radi (govori što Čoviću ne priliči).
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39208 Lokacija: Gl. grad regije
|
HVO-110 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko ga ja znam, njegov pos'o je da kaže što Čovketu ne priliči.  Da ne bude zabune meni je Karamatić drag, neka ga takav kakav jest, treba i takvih, samo ne znam koliko ima divizija Samo nisam siguran koliko je za ove neke veće stvari od ovih koje radi (govori što Čoviću ne priliči). Nemamo boljeg. K tome je vrlo razuman i normalan čovjek, nije tupast k'o oni HSP-ovci koji drve dok propadaju u živo blato. Roker naš posuški. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:32 |
|
|
|
Bude li Karamatić i ova ekipa s njim bila frontmen za treći entitet, budite uvjereni da od toga nema ništa.
Jedan od razloga zašto Herceg Bosna nije opstala je između ostalog što su Srbi imali Karadžića, psihijatra i intelektualca, a Hrvati Matu Bobana, diplomiranog ekonomista i manje više poslušnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 10:36 |
|
|
Treći entitet ima samo smisla ako dobijemo veći udio teritorija unutar FBiH (negdje oko 50%). Tri hrvatska kantona uz teritorij: - +SBK (-Travnik)
- +HNK (-Konjic, -Jablanica)
Bez većeg udijela teritorija, nema smisla ići na treći entitet. Bolje ostati u FBiH i dijeliti vlast sa Bošnjacima.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 11:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62941 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Karamatić je legenda, kako samo nasmijava i zašprehava sarajevske voditeljice, to je milina za gledati.
Od njega očekujem da je tvrdi borac za treći entitet, a dobro bi bilo da cijela koalicija krene u tom smjeru, treba pričekati Cvitanovića.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 11:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62941 Lokacija: DAZP HQ
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Treći entitet ima samo smisla ako dobijemo veći udio teritorija unutar FBiH (negdje oko 50%). Tri hrvatska kantona uz teritorij: - +SBK (-Travnik)
Bez većeg udijela teritorija, nema smisla ići na treći entitet. Bolje ostati u FBiH i dijeliti vlast sa Bošnjacima. Po meni ne mora treći biti nigdje gdje HVOa nije bilo niti bi tu dramu radio, čak i oko Mostara. Moramo prije svega misliti na prosperitet hrvatskog naroda u BIH, osokoliti ga, dati mu novu snagu, podražaj, energiju, zanos, a nek Hrvatska vodi velike geopolitičke igre s BIH uz osnaženi hrvatski faktor u BIH. To je ionako igra na dugi rok u kojem se možemo idućih sto godina posvetiti nekom dalekom cilju. Situacija je takva da Bošnjacima ništa ne ide u prilog, ali još uvijek su brojni i krupan zalogaj za cijeli hrvatski narod nekmoli samo za bh. Hrvate, dakle dušiti ih na sve načine, omekšavati, ali da nije na uštrb Hrvata i da Hrvati nisu kolateralna žrtva. Daj nam entitet, daj nam meke granice za naš narod, a njih u kravatu dok daju znakove života ili dok ne mole za milost i procjenimo da su postali slastan zalogajčić. U svakom slučaju, kojim god putem krenuli s njima nema prijateljstava ili partnerstava, makar dok se ne izvrši sveopća deislamizacija društva, to je minimum.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 11:25 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3667 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Treba uzeti hvo teritorij plus 1% kao kompenzacija
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:08 |
|
|
dudu je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Treći entitet ima samo smisla ako dobijemo veći udio teritorija unutar FBiH (negdje oko 50%). Tri hrvatska kantona uz teritorij: - +SBK (-Travnik)
Bez većeg udijela teritorija, nema smisla ići na treći entitet. Bolje ostati u FBiH i dijeliti vlast sa Bošnjacima. Po meni ne mora treći biti nigdje gdje HVOa nije bilo niti bi tu dramu radio, čak i oko Mostara. Moramo prije svega misliti na prosperitet hrvatskog naroda u BIH, osokoliti ga, dati mu novu snagu, podražaj, energiju, zanos, a nek Hrvatska vodi velike geopolitičke igre s BIH uz osnaženi hrvatski faktor u BIH. To je ionako igra na dugi rok u kojem se možemo idućih sto godina posvetiti nekom dalekom cilju. Situacija je takva da Bošnjacima ništa ne ide u prilog, ali još uvijek su brojni i krupan zalogaj za cijeli hrvatski narod nekmoli samo za bh. Hrvate, dakle dušiti ih na sve načine, omekšavati, ali da nije na uštrb Hrvata i da Hrvati nisu kolateralna žrtva. Daj nam entitet, daj nam meke granice za naš narod, a njih u kravatu dok daju znakove života ili dok ne mole za milost i procjenimo da su postali slastan zalogajčić. U svakom slučaju, kojim god putem krenuli s njima nema prijateljstava ili partnerstava, makar dok se ne izvrši sveopća deislamizacija društva, to je minimum. Hrvatska oporba je svakako korisna neka što glasnije viću treči entitet i teritorijalna autonomija. Trenutno je inkasiranje ivesticije loša opcija zato što nam se demografske dionice nisu oporavile od kraha na burzi. Uništiti federalnu razinu i sve ilegalne i nasilne nadogradnje, od svakog kantona napravit državu u državi i sabur dok se Mujo ne otopi ko glečer na aplama. I onda ide salveta i crtkaranje linija.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:12 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2630 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Trenutna situacija nije loša u federaciji. No velike promjene nastaju vrlo brzo. 3. Entitet je garant hrvatskog opstanka i hrvatske snage u BiH
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oriđiđi
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:22 |
|
|
|
Mislim da on nema pojma o geopolitičkim situacijama, a kamoli koja bi geopolitička situacija bila idealna za treći entitet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:25 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2630 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Kada bi nastao treći entitet, muslimani bi otvoreno krenuli u razvaljivanje države svim mogućim sredstvima jer bi izgubili bilo kakvu nadu i šansu da mogu ovladati ičim više od onoga što su i sami unjeli u državu.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:35 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Treba uzeti hvo teritorij plus 1% kao kompenzacija Kakvih 1%, mi smo dali preko 5% "BiH" koji smo držali (na pr cijeli Mrkonjić), da bi balije dobile sarajevsku okolicu plus koridor do one brđanske mahale goradžda. Znači sve naše plus još 5% bih od balija kao kompenzaciju za prepušteni teritorij.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 12:48 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6435 Lokacija: Herceg-Bosna
|
finonastupic je napisao/la: Slazem se sa ovim tvrdnjama da hrvatskoj stranci koja je na vlasti, ne odgovara 3.entitet.
Matematika je vrlo jasna: Isplativije im je imati trecinu vlasti u drzavi, tj polovinu vlasti u entitetu (1.5mil ljudi), nego se boriti za vlast u vlastitom entitetu (0,35 mil ljudi)...
S druge strane, odgovara li to narodu?
Nakaradnim uredjenjem drzave sa 3 naroda a 2 entiteta broj Hrvata je spao za vise od duplo (0,76 > 0,35 mil). Matematika kaze da ocito ne odgovara i da smo se za 30g vise nego prepolovili. Tamo gdje nismo vlast - nestalo nas je! Ovo izgleda kao trenutak u kojem se kao sto kazete treba/mora djelovati. Isplativije dok je isplativije! Da hrvatske stranke nikada nisu ispadale iz vlasti, tj. stranke koje čine većinsku volju hrvata, onda bi taj argument i imao smisla. I dalje je ovdje samovolja Visokih predstavnika, međunarodne zajednice, pa i ovisnost o Hrvatskoj ne znači siguran ishod. Vlastiti entitet znači veći manevarski prostor, nisi ovisan o nikome u ključnim stvarima. Nema pokušaja da nekakvo muslimansko gasno poduzeće gradi plinovode preko naše zemlje bez našeg pitanja. Mnogo toga je puno bolje, al najvažnija je sigurnost. Trenutno su bošnjaci preglasani u Federaciji, preko Trojke i HDZ-a, isto to se opet može dogoditi HDZ-u s mnogo gorim posljedicama po hrvate nego je to po bošnjake. Mi bi u svom entitetu dali bolja prava muslimanima koji u njemu ostanu nego se daje nama u Federaciji. Imali bi zajamčen broj ministara i sudjelovanje u vlasti, i mi im nebi govorili birajte ovoga ili onoga. Koga izaberu s njim bi, s tim što ne bi bilo mogućnosti da oni nas u našem entitetu blokiraju, a ni mi njih u njihovom. Stvari bi općenito funkcionirale puno bolje.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 14:08 |
|
|
|
Dakle, predizborni program hrvatske oporbe je "HDZ nece treci entitet nja nja" a ne "mi cemo izboriti treci entitet".
Nije ni cudo da ne mogu privuci glasace, opanjkavanje je ok ali ne donosi povjerenje glasaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
EroLogija
|
Naslov: Re: Karamatić: “GEOPOLITIČKA SITUACIJA JE IDEALNA” - Hrvatska četvorka je za treći entitet Postano: 04 stu 2025, 14:40 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Dakle, predizborni program hrvatske oporbe je "HDZ nece treci entitet nja nja" a ne "mi cemo izboriti treci entitet".
Nije ni cudo da ne mogu privuci glasace, opanjkavanje je ok ali ne donosi povjerenje glasaca. Hah iako tvoj argument ima poentu gledajući s pozicije političkog spektra, ipak mislim da je najveći problem naše oporbe što 80%+ glasača hrvatskog korpusa čini ekipa iz javnih poduzeća koja silom prilika i svojim statusom moraju dati glas onima koji su ih uhljebili. Glasači hrvatske opozicije su mahom u Irskoj, Njemačkoj itd. Vlast je u ovih 30 godina jako uspješno kastrirala nepodobne i iseljavanjem su stvorili čvrstu i zagarantiranu većinu među hrvatima u bilo kojoj opciji. Ali... vidimo trend povratka naroda iz inozemstva (pogotovo u ŽHŽ) jer više ni u europi ne cvjetaju ruže tako da bi se kroz malo duži vremenski period i ta situacija mogla preokrenuti.
_________________ „Tko za dom gine, taj i živi vječno.“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|