|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Urbanist
|
Naslov: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:25 |
|
|
Ovo je vrlo važna i bitna tema, čak i za nas koji nismo na ovaj način religiozni. Hvala don Juriću. Neka crknu dušmani, mir i dobro će prevladat. Svećenik u BiH organizirao iftar za komšije Bošnjake rijeme posta ujedno je vrijeme duhovne obnove, prilika da postanemo bolji ljudi. Zajednički iftar upravo nosi takvu simboliku – radost zajedništva i međusobnog poštovanja, rekao je Jurić. U selu Šćipe, nedaleko od Prozora u Bosni i Hercegovini svećenik Branko Jurić organizirao je iftar za komšije Bošnjake. Ovaj nesvakidašnji primjer međureligijske solidarnosti, upriličen u rodnom selu Jurićeve majke, u toploj atmosferi zajedništva okupio je brojne mještane. Jurić, inače direktor Katoličkog školskog centra Sv. Franja u Tuzli, i nekadašnji rektor Papinskog svećeničkog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu, u razgovoru za Anadolu kaže kako je uvijek rado dolazio u Šćipe i da je to mjesto za kojeg ga vežu duboka porodična i prijateljska sjećanja. Na iftar, upriličen u mjesnoj osnovnoj školi, Jurić je stigao u pratnji roditelja, oca Slavka i majke Anice, gdje su ih mještani srdačno dočekali. Govoreći o značaju zajedničkog iftara, Jurić je naglasio da su ovakvi događaji prilika da se podijeli radost i međusobno približavanje, posebno ove godine kada su se korizma (post kod katolika, četrdesetodnevna priprava za Uskrs) i ramazan vremenski poklopili. “Pa zajednički iftar je prilika da jedni s drugima podijelimo radost, da u isto vrijeme se ove godine poklopilo akorizma i ramazan, dakle vrijeme posta. U jednoj vrijeme je duhovne obnove, a vrijeme duhovne obnove je također prilika da postanemo bolji ljudi, da pokušamo postati bolji ljudi, pa evo to je jedna zajednička prilika i dijeljenje radosti.” – Vrijeme posta ujedno je vrijeme duhovne obnove, prilika da postanemo bolji ljudi. Zajednički iftar upravo nosi takvu simboliku – radost zajedništva i međusobnog poštovanja, rekao je Jurić. Posebno naglašava važnost uloge vjerskih službenika u izgradnji mostova među ljudima, naročito u područjima poput Šćipa, koja su ne tako davno, nažalost, bila pogođena ratnim sukobima, javlja Anadolija. – Ovo je prilika da pokažemo da možemo i trebamo živjeti zajedno i da trebamo liječiti naše rane prošlosti, dodaje Jurić, naglašavajući da istinsko vjerničko opredjeljenje podrazumijeva bratstvo među ljudima, bez obzira na vjerske razlike. Amel Imamović, predsjednik Udruženja građana “Klub Šćipljaka” i dugogodišnji predsjednik mjesne zajednice, izrazio je zahvalnost na ovom događaju, istakavši njegovu simboličku vrijednost. – Za nas ovo nije samo još jedan iftar, već snažna poruka zajedništva. Posebno je značajno što on dolazi od ljudi koji pripadaju drugoj vjerskoj zajednici. Ali nije to samo formalno, osjeti se ta srčanost i njihova dobra namjera, kazao je Imamović. Dodaje kako se sjeća iz priča njegovog oca da su katolici u ovom kraju uvijek iskazivali poštovanje prema muslimanima tokom ramazana, što je tradicija koja se zadržala do danas. https://www.tvsa.ba/svecenik-branko-juric-priredio-iftar-za-komsije-bosnjake/Don Branko Jurić u bijeloj košulji i vjetrovci 
|
|
Vrh |
|
 |
shodan
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:34 |
|
|
Glavno da su počeli večeru s molitvama Oce Našom, Zdravo Marija i Slava Ocu i potlen jela izmolili Krunicu.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jesam li na jedini koji svaku ovakvu temu isključivo čita na način “jel može ovo umjesto hrvatskog člana predsjedništva?”
Ne mogu si pomoći a da muslimane ne vidim isključivo kao varalice, u svakoj i najmanjoj situaciji, u svakoj rečenici.
A ti Lars baš i ne pomažeš ugledu svoje nacije, jer ti se opus sastoji iz 1789 pokušaja lažnog predstavljanja i prevare.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mislim da se kod Hrvata stvorila takva reputacija muslimana, da u svakoj rečenici očekujemo da će nešto slagati, ili da svaka izjava ima skrivenu namjeru. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:52 |
|
|
Čekam bilo koji Sunit da objavi i obratno, muftija bilo koji: - u Božićno jutro… - na Veliki Petak sa Kršćanima postio - ns bilo koji drugi petak sa Kršćanima jeo ribu - za Sv. Nikolu djeci djelio poklone
Kada će se to desiti?
Svi znamo odgovor. Posebno sami Suniti.
Sanoproglašeni Übermenschi i apartheidaši.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:52 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26532 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Tako su nešto slično organizirali i oni fratri u Fojnici pa im nije baš pomoglo 1993.
Ovaj svećenik Branko Jurić je neki zanimljiv i mutan lik.
Prvo, vrlo je mlad - 1988 godište, znači rata se možda ni ne sjeća. Drugo, nigdje ga nisu dali u ikakvu župu. Nakon ređenja je bio tajnik u biskupiji, pa onda u Vatikanu na nekim postdiplomskim, pa nekim tamošnjim institutima (nekakav orijentalni), pa mu sad dali, ne da bude župnik već da bude ravnjatelj katoličke škole u Tuzli.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:55 |
|
|
Lijepo. Sad čekamo hodžu da organizira pokrštavanje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:56 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Jesam li na jedini koji svaku ovakvu temu isključivo čita na način “jel može ovo umjesto hrvatskog člana predsjedništva?”
Ne mogu si pomoći a da muslimane ne vidim isključivo kao varalice, u svakoj i najmanjoj situaciji, u svakoj rečenici.
A ti Lars baš i ne pomažeš ugledu svoje nacije, jer ti se opus sastoji iz 1789 pokušaja lažnog predstavljanja i prevare. Stvar je kuta gledanja. Iz pozicije zaluđenog ekstremističkog ideologa religijskog nacionalizma daleke prošlosti, moguće da to tebi tako sve i izgleda. Iz pozicije nekog tko bi samo da u miru i na pošten način proživi svoj kratki ljudski život to nije tako. U realnom svijetu postoje samo bogati i siromašni, dobri, neutralni i loši ljudi. Sve ostalo je debela izmišljotina za obmanjivanje ljudi. I ti si u mojim očima varalica, lažac i obmanjivač. Tako da je bara-bara.
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 12:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mislim da se kod Hrvata stvorila takva reputacija muslimana, da u svakoj rečenici očekujemo da će nešto slagati, ili da svaka izjava ima skrivenu namjeru.  Kod Hrvata? Misliš kod HDZ-ovaca i te specifične tajkunsko-mafijaške "elite". Vama je svatko tko ne igra kako HDZ svira varalica, prevarant, i lažac.
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:00 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Čekam bilo koji Sunit da objavi i obratno, muftija bilo koji: - u Božićno jutro… - na Veliki Petak sa Kršćanima postio - ns bilo koji drugi petak sa Kršćanima jeo ribu - za Sv. Nikolu djeci djelio poklone
Kada će se to desiti?
Svi znamo odgovor. Posebno sami Suniti.
Sanoproglašeni Übermenschi i apartheidaši. Površno poznajem neke ljude koji rade u Islamskoj Zajednici, mada mi nisu dragi, niti se družim sa njima. Možda bih trebao progutati gađenje koje osjećam prema njima i prenijeti im tvoje želje. Mislim da bi čak to sve i uradili ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:02 |
|
|
Urbanist je napisao/la:
U realnom svijetu postoje samo bogati i siromašni, dobri, neutralni i loši ljudi.
Sve ostalo je debela izmišljotina za obmanjivanje ljudi.
Nešto ne znam da su islamisti dok su klali sve hrvatsko i kršćansko po Središnjoj Bosni vodili računa o tomu je li kjafir bogat ili siromašan, dobar ili loš. A to je bio vrlo realan svijet i vrlo realna situacija.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:02 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Mislim da se kod Hrvata stvorila takva reputacija muslimana, da u svakoj rečenici očekujemo da će nešto slagati, ili da svaka izjava ima skrivenu namjeru.  Kod Hrvata? Misliš kod HDZ-ovaca i te specifične tajkunsko-mafijaške "elite". Vama je svatko tko ne igra kako HDZ svira varalica, prevarant, i lažac. Ajde napravi anketu i pronađi jednog forumaša koji ne misli da si patološki lažov. Samo jednog.
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Tako su nešto slično organizirali i oni fratri u Fojnici pa im nije baš pomoglo 1993.
Prvo, vrlo je mlad - 1988 godište, znači rata se možda ni ne sjeća. Drugo, nigdje ga nisu dali u ikakvu župu. Nakon ređenja je bio tajnik u biskupiji, pa onda u Vatikanu na nekim postdiplomskim, pa nekim tamošnjim institutima (nekakav orijentalni), pa mu sad dali, ne da bude župnik već da bude ravnjatelj katoličke škole u Tuzli. Zanimljiv i mutan, jer je pod utjecajem kršćanstva i pape Franciska. Neakav miroljubiv i širokogrudan, zato i sumnjiv, da je kakav Opus Dei i protivnik 2 vatikanskog Koncila, pa hajde, ali ovako ... ...nepogodan za BiH. "Šteta" što svatko ne može bit ko Vukšić. 
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:06 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Urbanist je napisao/la:
U realnom svijetu postoje samo bogati i siromašni, dobri, neutralni i loši ljudi.
Sve ostalo je debela izmišljotina za obmanjivanje ljudi.
Nešto ne znam da su islamisti dok su klali sve hrvatsko i kršćansko po Središnjoj Bosni vodili računa o tomu je li kjafir bogat ili siromašan, dobar ili loš. A to je bio vrlo realan svijet i vrlo realna situacija. Svugdje ima bolesnika i fanatika, bilo ih je i po Dretelju, Ahmićima, Heliodromu, koštanoj bolnici i mnogim drugim mjestima... Nisam nešto vidio prosječne i normalne ljude da se bave takvim aktivnostima. Ne vidim ih ni danas.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:07 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Tako su nešto slično organizirali i oni fratri u Fojnici pa im nije baš pomoglo 1993.
Prvo, vrlo je mlad - 1988 godište, znači rata se možda ni ne sjeća. Drugo, nigdje ga nisu dali u ikakvu župu. Nakon ređenja je bio tajnik u biskupiji, pa onda u Vatikanu na nekim postdiplomskim, pa nekim tamošnjim institutima (nekakav orijentalni), pa mu sad dali, ne da bude župnik već da bude ravnjatelj katoličke škole u Tuzli. Zanimljiv i mutan, jer je pod utjecajem kršćanstva i pape Franciska. Neakav miroljubiv i širokogrudan, zato i sumnjiv, da je kakav Agnus Dei i protivnik 2 vatikanskog Koncila, pa hajde, ali ovako ... ...nepogodan za BiH. "Šteta" što svatko ne može bit ko Vukšić.  Nema za vas lijeka bez Inkvizicije na čelu sa fra Božom Radošem! 
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Urbanist je napisao/la: Kod Hrvata? Misliš kod HDZ-ovaca i te specifične tajkunsko-mafijaške "elite".
Vama je svatko tko ne igra kako HDZ svira varalica, prevarant, i lažac.
Ajde napravi anketu i pronađi jednog forumaša koji ne misli da si patološki lažov. Samo jednog. Da gudim vašu priču bio bih najistinoljubiviji na svijetu. Priroda foruma je takva da se moraju izricati i neke laži, jer forumska persona ne smije biti 1-1 preslika osobe iz stvarnosti, iz različitih razloga, kao ono u filmu da je napisan po istinitoj priči, ali da su imena i događaji nešto izmijenjeni. Moji postovi su napisani po istinitoj priči, samo su imena i događaji izmijenjeni. Svi ovdje rade tako da zbune neprijatelja. I naravno masa budala se javlja, pa se meni pripiše. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:13 |
|
|
Kažem ti, rušiš ugled svog naroda.
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:15 |
|
|
Fra Danijel Miljur je prava adresa za katolički radikalizam. 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:17 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41503 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lijepo. Sad čekamo hodžu da organizira pokrštavanje. Ne znam za slučaj da su hodže negdje organizirali božićni ili uskrsni domjenak.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kažem ti, rušiš ugled svog naroda. Ja nemam svoj narod. I da taj "narod" postoji, ne bi imao ugleda, zbog mase kriminalaca i primitivaca. Moj narod su Europljani u genetičkom smislu, svi koji me ne mrze i ne žele ubiti. Moj narod je veliki i moćan, većinom civiliziran i razuman, i puno veći od tvog kanom naroda. Ti kanom fiktivno imaš neki narod, ali to je fikcija HDZ elite. Politički narod je HDZ i tajkuni sa radikalnim svećenicima. To je taj "tvoj" narod. Prva prilika i svi normalni ljudi bježe od tog "političkog" naroda i njegova raja u realnosti. Imaš pogrešan koncept društva, države i naroda. I ne očekuj da će ga drugi prihvatit. By the way, uopće mi nije važno što ti i slični tebi misle o meni. Nisi nadležan za mene i slične meni. Tebi tvoje, meni moje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:26 |
|
|
Ti si lažljivac.
Na ovom forumu pišeš hrvatskim jezikom, a na Twitteru sunitskovlaškom formom našeg jezika.
Na ovom forumu se trudiš ugurati među Hrvate, a na Twitteru se boriš za "bošnjačku stvar".
A ti si islamizirani Mađar, šta kenjaš o Europi?
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:27 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Fra Danijel Miljur je prava adresa za katolički radikalizam.  Za islamski, pronađite obližnju džamiju. Skupljaju se muškarci sa Bliskog istoka, Sjeverne Afrike i Hadžića.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:29 |
|
|
Urbanist je napisao/la: U selu Šćipe, nedaleko od Prozora u Bosni i Hercegovini svećenik Branko Jurić organizirao je iftar za komšije Bošnjake.
Ovaj nesvakidašnji primjer međureligijske solidarnosti, upriličen u rodnom selu Jurićeve majke, u toploj atmosferi zajedništva okupio je brojne mještane. Šćipe 1991: Muslimani 249, Hrvati 43 Šćipe 2013: Bošnjaci 195, Hrvati 0 Topla atmosfera zajedništva.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:29 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kažem ti, rušiš ugled svog naroda. Ja nemam svoj narod. I da taj "narod" postoji, ne bi imao ugleda, zbog mase kriminalaca i primitivaca. Moj narod su Europljani u genetičkom smislu, svi koji me ne mrze i ne žele ubiti. Moj narod je veliki i moćan, većinom civiliziran i razuman, i puno veći od tvog kanom naroda. Ti kanom fiktivno imaš neki narod, ali to je fikcija HDZ elite. Politički narod je HDZ i tajkuni sa radikalnim svećenicima. To je taj "tvoj" narod. Prva prilika i svi normalni ljudi bježe od tog "političkog" naroda i njegova raja u realnosti. Imaš pogrešan koncept društva, države i naroda. I ne očekuj da će ga drugi prihvatit. By the way, uopće mi nije važno što ti i slični tebi misle o meni. Nisi nadležan za mene i slične meni. Tebi tvoje, meni moje.  *Evropljani *Civilizovan *Sveštenicima (od 90ih - svećenicima) *Prihvatat *Uopšte Ispravio sam ti greške, piši kako pišeš na Twitteru i kako se izražavaš uživo. Cultural appropriation je BIG NO NO.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Katolički svećenik Branko Jurić organizirao iftar za muslimane Postano: 24 ožu 2025, 13:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41503 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Urbanist je napisao/la: U selu Šćipe, nedaleko od Prozora u Bosni i Hercegovini svećenik Branko Jurić organizirao je iftar za komšije Bošnjake.
Ovaj nesvakidašnji primjer međureligijske solidarnosti, upriličen u rodnom selu Jurićeve majke, u toploj atmosferi zajedništva okupio je brojne mještane. Šćipe 1991: Muslimani 249, Hrvati 43 Šćipe 2013: Bošnjaci 195, Hrvati 0 Topla atmosfera zajedništva. Kako lijepo zajedništvo, multireligiozno i tolerantno selo kao Meka. Čuj organizirao za komšije a nigdje u selu kafira ni za lijeka
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 511 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|