HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 vel 2025, 16:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1633 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kmeka iz avlije - zbirna tema - ocijenimo kmeku
PostPostano: 28 vel 2023, 21:33 

novem je napisao/la:
Kmeči što su ih Srbi namagarčili. "Malo znanja" je priznanje da su bili kockari, i to loši.

Citat:
Na pitanje da li je bilo moguće da se izbjegne sukob, Kurtćehajić smatra da su postojala dva puta da se tako nešto izbjegne.

Znali smo veoma malo o Bosni i na osnovu malih znanja su se procjenjivale situacije. BiH je platila veliku cijenu za nezavisnost, a Hrvatska je najbolje profitirala. Da smo se dogovorili sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom, Hrvatska bi bila upitna. Njena nezavisnost u ovim granicama bi bila potpuno upitna – naveo je Kurtćehajić.

Link na puni tekst?

Vrh

PostPostano: 28 vel 2023, 22:12 

novem je napisao/la:
Kmeči što su ih Srbi namagarčili. "Malo znanja" je priznanje da su bili kockari, i to loši.

Citat:
Na pitanje da li je bilo moguće da se izbjegne sukob, Kurtćehajić smatra da su postojala dva puta da se tako nešto izbjegne.

Znali smo veoma malo o Bosni i na osnovu malih znanja su se procjenjivale situacije. BiH je platila veliku cijenu za nezavisnost, a Hrvatska je najbolje profitirala. Da smo se dogovorili sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom, Hrvatska bi bila upitna. Njena nezavisnost u ovim granicama bi bila potpuno upitna – naveo je Kurtćehajić.

malo morgen
isli bi mi tada u jos jacu oluju sa jos jacom podrskom SAD-a za razvaljivanjem komunista.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2023, 23:02 

Vrh

PostPostano: 28 vel 2023, 23:39 

bas sam pogledao

eto srbi ocetel sa njima,primatel ih nazad?

mislim stvarno bi nam napakostili sa njima i mi nebi imali sanse ali ni vi nemozete vratit krainu a opet bi vam bosnje na kraju zabili nož u leđa :(
sta kazete?

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 01:38 

Eminencija je napisao/la:
bas sam pogledao

mislim stvarno bi nam napakostili sa njima i mi nebi imali sanse ali ni vi nemozete vratit krainu a opet bi vam bosnje na kraju zabili nož u leđa :(
sta kazete?

To je vaše cvijeće.Vidite s njima.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 11:59 

bas sam pogledao

sta kazete?

Između Muslimana i kamena u bubregu biram kamen u bubregu.
Nikad više sa njiha ništa. Mogu kmečati Srbima od jutra do sutra ko ovaj Kurtgfhjggkić, od nas imaju samo mrš i prezir!

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 12:16 

bas sam pogledao

sta kazete?

Primamo teritoriju u okvirima Drinske,Vrbaske i Zetske banovine a Muslimani koji bi bili lojalni kojima bi Srbija bila jedina domovina bez da imaju rezervnu i koji bi bezuslovno prihvatili model jedan ćoek jedan glas,bili bi takođe prihvaćeni kao ravnopravni građani.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 14:01 

Kurcehajic : trebali smo se dogovoriti sa ćetnicima

Sejdo: da nije bilo referenduma, danas bi bosna imala status sumadijskog okruga

Sta hoce šnjoko?

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 14:09 

Kao i uvijek, htio bi biti gazda u zajedničkoj kući, ali da mu susjedi i komšije
uz to plaćaju i uzdržavanje. Inače Mujo ljut i kmeči da je sve drugo nepravedno.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 14:40 

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 14:52 

"Moramo svi ubrzati naš evropski i euroatlantski put. Moramo se okrenuti ekonomskim reformama, životnim pitanjima, upravo onim pitanjima o kojima i sam često govorim. Moramo pozvati separatističke političare da prestanu ugrožavati sigurnost u našoj državi, moramo izgraditi stabilan ekonomski, pravni i politički ambijent, kako bi smo imali više investicija, a to znači više radnih mjesta, više sigurnosti i kvalitetniju budućnost BiH", zaključio je Denis Bećirović u svom obraćanju povodom Dna nezavisnosti BiH.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 15:06 

Slabo kmeče vani po minusu. Kmeka se po svemu sudeći svela na virtualnu dimenziju, sa dupetom uz radijator.

Aktivisti javno postavili 10 pitanja američkom ambasadoru Murphyju o stanju u BiH

slika

slika

https://www.klix.ba/vijesti/bih/aktivisti-javno-postavili-10-pitanja-americkom-ambasadoru-murphyju-o-stanju-u-bih/230301051

12 Sunita i 1/2 ako dodamo bilbord pevača
:crying

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 15:12 

Ja ne kontam ove muslimane, zasto zele sami sebi zlo? Ajmo uzeti teoretski da se ukine RS i da bude jedan covjek jedan glas. Pa nekad bi se Srbi i Hrvati dogovorili zajednickom koalicijom i sjebali bi ih gore nego sto im je sada
Ili su oni stvarno uvjereni da su toliko brojcano nadmocni da bi to bez problema rjesavali

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 15:19 

3AJE6 je napisao/la:
slika

Muslimani bi da im cijeli DGG bude koridor do Unsko-sanskog nacionalnog parka.
Al nek su oni nama počeli crtati mape. To je nekad bio isključivo srpsko-hrvatski hobi.
Napreduju. :thumbup

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 19:20 

novem je napisao/la:

Koji ludjaci. Zalaze se za nekakvu novu Jugoslaviju ili da Muslimani budu dio Velike Srbije.

Mislim da se radi o tome da je lik opsjednut sa RH i ne moze podnijeti da RH postoji.
Kad nebi bilo RH, razmislja on... tada bi ja bio sretan. Jer ovako ne mogu gledati koliko smo mi u kurcu, a RH je dio zapada, NATO, EU i jedini stvarni pobjednik u ratu. Da moze birati da RH nestane ili da cijela BIH bude muslimanska sa preko 90% Muslimana u njoj... mislim da bi on izabrao ovo prvo.

I tako da udju Muslimani u neku novu Jugoslaviju ili Veliku Srbiju...
I sto dalje? Tako bi dobio vecu samostalnost i tada bi bili blizi kakvome cilju?
Pa Srbi bi od njih kroz 20 godina napravili Indijance.
Nije mi jasno kako misli Srbe sjebati i iz svega izvuci korist.
Ili mozda misli da ce ih Srbija hraniti i uzgajati, a oni da ce onda ojacati, kao sto su to u Jugoslaviji, koja ih je uzgojila tako da su se brojcano uvecali za 300% kroz 60 godina.
Stvarno mi nije jasan motiv. Nije mi jasno na koji nacin bi se okoristili ili kako bi preveslali Srbe.
Valjda misli da bi i hr teritoriji u BIH usli u takvu novu Jugoslaviju. Tako se rjesili bh Hrvata.... onda bi ih Srbija hranila, uzgajala i nakon nekog vremena, misli da bi imali demografski bum i onda krenuli na Srbe iz bh da ih maltretiraju i istjeraju u Srbiju i ponovili referendum poput onog iz 1992.?

A mozda jednostavno razmislja, da bi bilo dobro da Muslimani postanu Srbi i da tako sa pravoslavnom bracom zive u velikoj drzavi i da odjebu nekakvo bosnjastvo?
Vjerojatno je procjenio da ako ih netko ne hrani, da su gotovi.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 19:51 

bas sam pogledao

Nikada. I to definitivno.
Daleko bila kuća tom prevrtljivom ološu.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 21:04 

Avdino raspoloženje povodom Dana nezavisnosti :wub BiH

Citat:
Danas se u Bosni i Hercegovini više pitaju Beograd i Zagreb nego Sarajevo. Danas ste velik ako odete svojim dželatima na noge. Danas je onaj koji je prijetio smrću stotinama muslimana za jednog mrtvog Srbina – partner i Istoka i Zapada. A onaj koji je slao zarobljene Bošnjake na radnu obavezu – pronositelj evropskih vrijednosti. Danas je Hrvat Željko Komšić, zlatni ljiljan Armije RBiH, samo “alkoholičar” i “privjesak Bošnjak”. A Dragan Čović je poželjan partner. Danas je logoraš Husein Kavazović tek “eksponent” “radikalnih islamista”, koji idu u džamiju, a mitropolit Hrizostom – žrtva “islamista”. Danas su žrtve genocida u Republici Srpskoj – manjina. I zbog njih se ne mijenja izborni zakon. Zakon se mijenja tamo gdje su se Bošnjaci i Bosanci odbranili kako bi vrijedili manje od onih koji su ih napali. Danas su Bosanci i Hercegovci u Bosni i Hercegovini samo “ostali”. Bez prava da budu birani. I nisu konstitutivni u vlastitoj državi. Danas je Milorad Dodik “reformska snaga”, a Fadil Novalić tek obični “crnolistaš”. Danas su bošnjački radikali Melina Borčak, Jasmin Mujanović, Reuf Bajrović, Andrej Nikolaidis, Emir Suljagić, Dragan Bursać.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 21:05 

3AJE6 je napisao/la:
Slabo kmeče vani po minusu. Kmeka se po svemu sudeći svela na virtualnu dimenziju, sa dupetom uz radijator.

Aktivisti javno postavili 10 pitanja američkom ambasadoru Murphyju o stanju u BiH

slika

slika

https://www.klix.ba/vijesti/bih/aktivisti-javno-postavili-10-pitanja-americkom-ambasadoru-murphyju-o-stanju-u-bih/230301051

Nije 12 nego 13. :nono

13 radikalnih penzionera, već počinjem i pamtiti face vidim Azru...

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 21:22 

Marko80 je napisao/la:
novem je napisao/la:

Koji ludjaci. Zalaze se za nekakvu novu Jugoslaviju ili da Muslimani budu dio Velike Srbije.

Mislim da se radi o tome da je lik opsjednut sa RH i ne moze podnijeti da RH postoji.
Kad nebi bilo RH, razmislja on... tada bi ja bio sretan. Jer ovako ne mogu gledati koliko smo mi u kurcu, a RH je dio zapada, NATO, EU i jedini stvarni pobjednik u ratu. Da moze birati da RH nestane ili da cijela BIH bude muslimanska sa preko 90% Muslimana u njoj... mislim da bi on izabrao ovo prvo.

I tako da udju Muslimani u neku novu Jugoslaviju ili Veliku Srbiju...
I sto dalje? Tako bi dobio vecu samostalnost i tada bi bili blizi kakvome cilju?
Pa Srbi bi od njih kroz 20 godina napravili Indijance.
Nije mi jasno kako misli Srbe sjebati i iz svega izvuci korist.
Ili mozda misli da ce ih Srbija hraniti i uzgajati, a oni da ce onda ojacati, kao sto su to u Jugoslaviji, koja ih je uzgojila tako da su se brojcano uvecali za 300% kroz 60 godina.
Stvarno mi nije jasan motiv. Nije mi jasno na koji nacin bi se okoristili ili kako bi preveslali Srbe.
Valjda misli da bi i hr teritoriji u BIH usli u takvu novu Jugoslaviju. Tako se rjesili bh Hrvata.... onda bi ih Srbija hranila, uzgajala i nakon nekog vremena, misli da bi imali demografski bum i onda krenuli na Srbe iz bh da ih maltretiraju i istjeraju u Srbiju i ponovili referendum poput onog iz 1992.?

A mozda jednostavno razmislja, da bi bilo dobro da Muslimani postanu Srbi i da tako sa pravoslavnom bracom zive u velikoj drzavi i da odjebu nekakvo bosnjastvo?
Vjerojatno je procjenio da ako ih netko ne hrani, da su gotovi.

Boldirano

Ne da ti moraš moje postove čirati, ali odkada ja ovo govorim za Sunite.

Želja i neoromjenjenja težnja političke elite zapadnog Sarajeva jeste ujedinjenje sa Srpskom Sunitskom braćom u Raškoj. Ako ne može Trokutistan i Raška kao odvojena vjerska sunitska država, ništa protiv nemaju da su u istoj državi sa svima ostalima Srbima. Znači, svi Srbi - bilo Hrisćani bilo Suniti - da su u istoj državi pa makar bila Hrisćanska većina.

Nemoj ni trenutak pomisliti da se ovaj rođeni Srbijanac Sunit iz Raške bezglavo luduje. Nsprotiv, dakako i dapače, jer tek sada izgovaraju svoj istinski cilj.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 21:28 

Robbie MO je napisao/la:
Avdino raspoloženje povodom Dana nezavisnosti :wub BiH

Citat:
Danas se u Bosni i Hercegovini više pitaju Beograd i Zagreb nego Sarajevo. Danas ste velik ako odete svojim dželatima na noge. Danas je onaj koji je prijetio smrću stotinama muslimana za jednog mrtvog Srbina – partner i Istoka i Zapada. A onaj koji je slao zarobljene Bošnjake na radnu obavezu – pronositelj evropskih vrijednosti. Danas je Hrvat Željko Komšić, zlatni ljiljan Armije RBiH, samo “alkoholičar” i “privjesak Bošnjak”. A Dragan Čović je poželjan partner. Danas je logoraš Husein Kavazović tek “eksponent” “radikalnih islamista”, koji idu u džamiju, a mitropolit Hrizostom – žrtva “islamista”. Danas su žrtve genocida u Republici Srpskoj – manjina. I zbog njih se ne mijenja izborni zakon. Zakon se mijenja tamo gdje su se Bošnjaci i Bosanci odbranili kako bi vrijedili manje od onih koji su ih napali. Danas su Bosanci i Hercegovci u Bosni i Hercegovini samo “ostali”. Bez prava da budu birani. I nisu konstitutivni u vlastitoj državi. Danas je Milorad Dodik “reformska snaga”, a Fadil Novalić tek obični “crnolistaš”. Danas su bošnjački radikali Melina Borčak, Jasmin Mujanović, Reuf Bajrović, Andrej Nikolaidis, Emir Suljagić, Dragan Bursać.

:D ovo je vrh

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 22:17 

Potrebno je uvesti opisne ocjene kmeke.
1.loša
2.zadovoljava
3.dobra.
4.dobra plus
5.vrlo dobra
6.vrlo dobra plus
7.odlična

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 22:32 

Sto im se to dogodi?
Do prije nekoliko mjeseci, bili su puni optimizma, imali su sjaj u ocima dok su javno na televizijama, uzivo objasnjavali kakvom matematikom ce bh Hrvate politicki i na druge nacine unistiti. Pa onda se sjetimo nesto ranije, uzivo prijenosi kolona automobila po Sarajevu kad je Bajden pobijedio. Sve je to bilo relativno nedavno. Puni optimizma, srece i radosti, sto ce uskoro od bh Hrvata napraviti Indijance i izbrisati im svaki trag postojanja u BIH. A tako dobar narod ti Muslimani. Godinama svima objasnjavaju i govore mi Muslimani smo dobar narod, tolerantan... ne gledamo vjeru i naciju... svi su kod nas dobrodosli.
Imali su do nedavno u glavama osjecaj, da je sudija za njih. Da krade protivnika. Da je izmislio 2-3 crvena kartona u njihovu korist i poklonio im penal. A i golman na protivnickom golu je igrac, koji je morao obuci golomanov dres i obuci rukavice, jer je pravi golman netom ranije dobio crveni i nema vise pravo zamjene. Pucali i promasili i iz kontre primili gol. Jadni krenu da kmecu: "Sudija lopove, ponisti gol i ponovi penal dok ga ne zabijemo". "Kakva je to pravda ako posteno sudis?... sudija lopove, hriscanine".

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 22:38 

Robbie MO je napisao/la:
3AJE6 je napisao/la:

slika

slika

Ipak nije 13 nego 12 i po. Mujo Aganović alijas "Ja sam bošnjak, vjera mi je islam..." je 1/2 :crying

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 22:41 

novem je napisao/la:

malo morgen
isli bi mi tada u jos jacu oluju sa jos jacom podrskom SAD-a za razvaljivanjem komunista.

Muslimani bi možda se i mogli dogovorit sa Miloševićem, ali što ako Srbi u BiH odluče da im ne odgovara i insceniraju sukobe?

Onda JNA sa njihovim ogromnim utjecajem legalno uvodi red.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2023, 23:04 

3AJE6 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ipak nije 13 nego 12 i po. Mujo Aganović alijas "Ja sam bošnjak, vjera mi je islam..." je 1/2 :crying

Mujo Aganović Ja sam Bošnjooook vjera mi je isloooom, radikalna babetina Azra Zornić koja se iz mržnje prema Hrvatima i Srbima izjašnjava kao Ostala, i 1 osoba mlađa od 60.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1633 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 66  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Josip Filipović, kily, micko52, Patriota, pomocnik kuhara i 79 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: