|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 62 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 17:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Meni taj tvoj komentar izgleda ovako:: Citat: لذا ، فإن السياسة الرسمية للبوشناق معروفة. أتساءل عما إذا كانت هناك بدائل لأنه من الواضح أن البوسنة والهرسك في أزمة كبيرة ، والبوشناق لديهم اليوم سياستان وشعبان ضدهم. سأحاول وصف خيارين محتملين في السياسة البوسنية ، لكن هذه مجرد أفكاري. في الواقع ، إنه غير موجود. أحد الخيارات هو ربط الاتحاد بجمهورية كرواتيا. سيكون لهذا الخيار فرصة ضئيلة للغاية. أولاً ، لأنه سيعني تقسيم البوسنة والهرسك ، ولا أعتقد أن كرواتيا ستقبل ذلك. يجب تعديل الحدود وسيكون كل شيء معقدًا بشكل رهيب. ناهيك عن MZ ، التي بالتأكيد لن توافق على مثل هذا الشيء. الخيار الثاني أكثر جدوى وإثارة للاهتمام. يتعلق الأمر بربط البوسنة والهرسك بأكملها بصربيا. كان Vučić يعرض على البوسنيين اتفاقية منذ عدة سنوات. أعتقد أن وراء هذا الاتفاق جهد لربط البوسنة والهرسك بصربيا. في هذا الخيار ، تظل البوسنة والهرسك كما هي. البوشناق من الوضع الحالي الذي لديهم فيه اثنان ضد أنفسهم ، وصلوا إلى موقع اثنين مقابل واحد مع الصرب ، أي. ضد الكروات. إن الكروات في هذا البديل هم الذين يواجهون موقفًا صعبًا. لن يسمح الصرب مع البوشناق بأي انفصال كرواتي أو انفصال ، إلخ. بمثل هذا الحل ، سيصبح البوشناق بالتأكيد جزءًا من نوع من "العالم الصربي" ، أي نوع من "صربيا الكبرى". في ذلك المجتمع ، لم يعد وجود جمهورية صربسكا ضروريًا وأصبح كل شيء مسألة اتفاق بين الصرب والبوشناق. لن يكون لدى MZ اعتراضات كبيرة ، ولا إمكانية لمنع شيء من هذا القبيل لأن البوسنة والهرسك تظل رسميًا مستقلة وكاملة. يجب على البوشناق الذين سيصابون بالرعب في نهاية المطاف من هذا النوع الخاص بي ، أن ينتبهوا للوضع الحالي في البوسنة والهرسك. قبول موقف واحد مقابل اثنين والتراجع التدريجي أو قبول ميزان قوى جديد على الساحة السياسية. هذه هي أؤكد ، فقط أفكاري الشخصية.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zijo
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 17:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Meni taj tvoj komentar izgleda ovako:: Citat: لذا ، فإن السياسة الرسمية للبوشناق معروفة. أتساءل عما إذا كانت هناك بدائل لأنه من الواضح أن البوسنة والهرسك في أزمة كبيرة ، والبوشناق لديهم اليوم سياستان وشعبان ضدهم. سأحاول وصف خيارين محتملين في السياسة البوسنية ، لكن هذه مجرد أفكاري. في الواقع ، إنه غير موجود. أحد الخيارات هو ربط الاتحاد بجمهورية كرواتيا. سيكون لهذا الخيار فرصة ضئيلة للغاية. أولاً ، لأنه سيعني تقسيم البوسنة والهرسك ، ولا أعتقد أن كرواتيا ستقبل ذلك. يجب تعديل الحدود وسيكون كل شيء معقدًا بشكل رهيب. ناهيك عن MZ ، التي بالتأكيد لن توافق على مثل هذا الشيء. الخيار الثاني أكثر جدوى وإثارة للاهتمام. يتعلق الأمر بربط البوسنة والهرسك بأكملها بصربيا. كان Vučić يعرض على البوسنيين اتفاقية منذ عدة سنوات. أعتقد أن وراء هذا الاتفاق جهد لربط البوسنة والهرسك بصربيا. في هذا الخيار ، تظل البوسنة والهرسك كما هي. البوشناق من الوضع الحالي الذي لديهم فيه اثنان ضد أنفسهم ، وصلوا إلى موقع اثنين مقابل واحد مع الصرب ، أي. ضد الكروات. إن الكروات في هذا البديل هم الذين يواجهون موقفًا صعبًا. لن يسمح الصرب مع البوشناق بأي انفصال كرواتي أو انفصال ، إلخ. بمثل هذا الحل ، سيصبح البوشناق بالتأكيد جزءًا من نوع من "العالم الصربي" ، أي نوع من "صربيا الكبرى". في ذلك المجتمع ، لم يعد وجود جمهورية صربسكا ضروريًا وأصبح كل شيء مسألة اتفاق بين الصرب والبوشناق. لن يكون لدى MZ اعتراضات كبيرة ، ولا إمكانية لمنع شيء من هذا القبيل لأن البوسنة والهرسك تظل رسميًا مستقلة وكاملة. يجب على البوشناق الذين سيصابون بالرعب في نهاية المطاف من هذا النوع الخاص بي ، أن ينتبهوا للوضع الحالي في البوسنة والهرسك. قبول موقف واحد مقابل اثنين والتراجع التدريجي أو قبول ميزان قوى جديد على الساحة السياسية. هذه هي أؤكد ، فقط أفكاري الشخصية. Kratko sam registriran, ali sam te odmah zapazio kao vrlo lucidnog i duhovitog tipa. Samo bih ti savjetovao da promijeniš sliku na avataru. Stavi djenerala Ratka Mladića!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 17:56 |
|
|
|
Ratko je dobar čovjek. Ali Slobodan je bolji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zijo
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:04 |
|
|
BBC je napisao/la: Ratko je dobar čovjek. Ali Slobodan je bolji. Ne, ne…. Nisi iskren. Možda nisi ni svjestan da je tvoj pravi idol Ratko. Ne voliš ti Praljka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:05 |
|
|
|
Svi kafiri koji su ratovali protiv muslimana su moji idoli. I sam sebi sam idol.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zijo
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Svi kafiri koji su ratovali protiv muslimana su moji idoli. I sam sebi sam idol. Jesi li pomislio na one ubijene u Škabrnji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:11 |
|
|
Jiv je napisao/la: Tko spada pod Fatah, a tko je Hamas u Sarajevu? Robbie MO je napisao/la: SDA Fatah, Reufljagic i Komsic su Hamas.
A ko je vođa Brigada mučenica Al-Akse, Sebija ili Bisera 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:14 |
|
|
|
Munira 4x4.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:15 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Munira 4x4. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:21 |
|
|
Zijo je napisao/la: Druga opcija je ostvarivija i zanimljivija. Radi se o vezivanju cijele BiH za Srbiju. Vučić već nekoliko godina nudi Bošnjacima sporazum. Mislim da iza tog sporazuma upravo stoji nastojanje da se BiH veže za Srbiju. U ovoj opcije, BiH ostaje cijela. Bošnjaci iz sadašnje pozicije u kojoj imaju dvojicu protiv sebe, dolaze u poziciju da sa Srbima imaju poziciju dvojice protiv jednog, tj. protiv Hrvata. Upravo Hrvati u ovoj varijanti dolaze u tešku situaciju. Srbi zajedno sa Bošnjacima ne bi dozvolili nikakav hrvatski separatizam, otcjepljena i sl. Bošnjaci bi sa ovakvim rješenjem definitivno postali dio nekakvog “srpskog sveta”, odnosno nekakve “Velike Srbije”. U toj zajednici, postojanje Republike Srpske nije više neophodno i sve postaje stvar dogovora Srba sa Bošnjacima. MZ ne bi imala većih primjedbi, a ni mogućnosti da tako nešto spriječi jer BiH formalno ostaje nezavisna i cjelovita. Oni Bošnjaci koji će se eventualno zgroziti na ovu moju varijantu, trebaju obratiti pažnju na sadašnje prilike BiH. Da li pristati na poziciju jednog protiv dvojice i postepeno propadanje ili prihvatiti novi odnos snaga na političkoj sceni. Ovo su naglašavam, samo moja lična razmišljanja. Past preterit. Nismo klepke udarali jedni drugima, već smo se brutalno ubijali. I tu nije kraj. 30 godina kasnije muslimani i dalje imaju kabo govana iz kojeg malo malo zahvate mistrijom i pokušavaju da nas zamažu. Može Vučić da priča šta hoće, mi smo završili sa vama. Ostaje vam opcija pod rednim brojem 1 - sve najbolje.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zijo
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 18:56 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Zijo je napisao/la: Druga opcija je ostvarivija i zanimljivija. Radi se o vezivanju cijele BiH za Srbiju. Vučić već nekoliko godina nudi Bošnjacima sporazum. Mislim da iza tog sporazuma upravo stoji nastojanje da se BiH veže za Srbiju. U ovoj opcije, BiH ostaje cijela. Bošnjaci iz sadašnje pozicije u kojoj imaju dvojicu protiv sebe, dolaze u poziciju da sa Srbima imaju poziciju dvojice protiv jednog, tj. protiv Hrvata. Upravo Hrvati u ovoj varijanti dolaze u tešku situaciju. Srbi zajedno sa Bošnjacima ne bi dozvolili nikakav hrvatski separatizam, otcjepljena i sl. Bošnjaci bi sa ovakvim rješenjem definitivno postali dio nekakvog “srpskog sveta”, odnosno nekakve “Velike Srbije”. U toj zajednici, postojanje Republike Srpske nije više neophodno i sve postaje stvar dogovora Srba sa Bošnjacima. MZ ne bi imala većih primjedbi, a ni mogućnosti da tako nešto spriječi jer BiH formalno ostaje nezavisna i cjelovita. Oni Bošnjaci koji će se eventualno zgroziti na ovu moju varijantu, trebaju obratiti pažnju na sadašnje prilike BiH. Da li pristati na poziciju jednog protiv dvojice i postepeno propadanje ili prihvatiti novi odnos snaga na političkoj sceni. Ovo su naglašavam, samo moja lična razmišljanja. Past preterit. Nismo klepke udarali jedni drugima, već smo se brutalno ubijali. I tu nije kraj. 30 godina kasnije muslimani i dalje imaju kabo govana iz kojeg malo malo zahvate mistrijom i pokušavaju da nas zamažu. Može Vučić da priča šta hoće, mi smo završili sa vama. Ostaje vam opcija pod rednim brojem 1 - sve najbolje. Ubijali smo se i u II sv. ratu, tj. vi ste nas malo više. Prije zadnjeg rata Bošnjaci i Srbi su živjeli u slozi. Ti nisi možda zapamtio. Vučić je mnogo pametniji od tebe i tvoji stavovi uopće ne bi bili bitni. Važno je ko u rukama ima medije. Onaj ko vlada medijima, može dva rodjena brata navesti da se poubijaju. A može i dojučerašnje neprijatelje pomiriti. Inače, Vučić je pravilno shvatio da Srbima zbog postojanja RS-a ne prijeti više nikakva opasnost od Bošnjaka, ali bi mu sporazum sa Bošnjacima mogao donijeti nesagledive perspektive u pogledu budućnosti. To bi moglo voditi zajednici u kojoj bi svi Srbi živjeli, ali i Bošnjaci. To bi bio i najbolji način da se osveti Hrvatima, odnosno da im zavuče do balčaka. Jer u svim Srbima živi jedan san. To je san o osveti Hrvatima za sve ono od 1918. pa do danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Ko ima mandat da pregovara u ime Muslimana ? Postano: 29 srp 2021, 19:01 |
|
|
Zijo je napisao/la:
Ubijali smo se i u II sv. ratu, tj. vi ste nas malo više...
...dalje nisam čitao.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Micha i 63 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|