|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 171 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
1986
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 17:01 |
|
|
Za Kosovo i moguće da bi dozvolili, ali BiH će na karti svijeta sigurno ostati cijela, kao i Hrvatska i Srbija. Ono što će biti unutar BiH sasvim je druga priča. Moguće su i granice i 3 zasebne vojske, punktovi, blokade, strane vojske (HV, VS) itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Obradjivac
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 17:08 |
|
|
Glasah za 40%...mislim da su joj manje šanse da ne potraje još 20 godina, nego da potraje. Mišljenja sam da ni EU ne može izdržati još dugo.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 17:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43531 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako je Srbija cijela bez Kosova?
Šta god bude unutar njenih granica to opet znači opstanak BiH. Zato i procjenjujem neke pola-pola šanse. Opstanak BiH prije svega ovisi o njenim tvorcima, dakle SAD-u i koliko će za 20 godina biti prisutni na Balkanu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 17:40 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3971 Lokacija: Stolni grad
|
Ja sam stavio 50% jer u 20g se može dogoditi puno toga ali isto tako i malo toga(status quo). Uglavnom mislim da će to ovisiti o globalnim događanjima, ako budu pobjeđivale ultra desne stranke(što će biti po svim prilikama pa tako u Finskoj ultra desna stranka ima samo dva zastupnika manje od socijaldemokrata) i ako se nastavi trend muslimanskih migracija(što utječe i na ovo prvo) postoje velike šanse da dodje do raspada EU ali i većih država tipa Amerike, Španjolske, Britanije itd. Ti veliki udarci na današnje političke norme(globalističke i anti-suverenističke) će sigurno uzrokovati i promjene u BIH, bez toga teško je očekivati da će se išta dogoditi osim sabura
|
|
Vrh |
|
 |
Diablo
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 21:22 |
|
|
Bih ce opstat onoliko dugo dok Zagrebu bude odgovaralo. Srbi ako krenu bit ce etiketirani kao remetilacki faktor kako od Zagreba tako i od Sarajeva.Kljuc raspada je u njihovim rukama, tj ako budu imali snage i međunarodne podrske isto ce provest, mada cisto sumnjam
Sve ce to ostat na lavezu jos neko vrijeme(min 20 godina)
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 21:52 |
|
|
Titina Jugoslavija je trajala od 45 do 91ve, znači 46 godina. BiH u ovom formatu traje od 95te znači 25 godina, i ostalo joj je još maksimalno 21 godinu, do novog miješanja karata. Dotad će "leopardovo krzno" na mapama bit past tense.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 28 lip 2020, 21:58 |
|
|
Za 20 godina od Muslimana u Srpskoj neće ostati ništa, a verovatno i od Hrvata u SBK. Tako da će razlaz biti neprimetan.
|
|
Vrh |
|
 |
Purger111
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 00:00 |
|
|
Moja prognoza. Za 20 godina će u BiH živjeti dosta manje ljudi, ali 99% će biti katolici. Vjerojatno će BiH zajedno s Hrvatskom i ostatkom susjeda biti dio neke jače imperije 
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 00:37 |
|
|
Ništa se ne može predvideti. Teoretski, pitanje BiH moze biti povezano sa pitanjem Kosova i rešeno dogovorom Rusije i Zapada. E sad, na Zapadu je i dalje ludačka rusofobija koja upravo proizvodi haos u BiH, kako bi našlo novu arenu za obračun sa Rusima, u kojoj bi milion Srba koji tu žive 1400 godina bili proglašeni "ruskim agenturama u BiH" i "udarnom pesnicom ruske agresije". Dobra strana tog scenarija što bi makar došlo do konkretne involviranosti Rusa u odbranu RS, što nije bio slučaj 90-ih. Postoji i mogućnost da zdrav razum preovlada u Sarajevu, ali sanse za to su manje od 1%. Jednostavno, Zapadu savršeno odgovara sukob i rat na Balkanu i zato huškaju Muslimane na RS i Hrvate iako ovi ubrzano gube stanovništvo i kapacitete za takvu politiku.
Slazem se da Zagreb i Mostar imaju ogromnu ulogu u pitanju opstanka BiH, praktično drže ključeve njenog opstanka i zato ovi napadi iz Sarajeva na Hrvate deluju nenormalno. Ukoliko bi Zagreb Beogradu ponudio zajedničku akciju u BiH ovi bi to oberučke prihvatili, a sami ne smeju ništa.
Veliki rasplet biće izbori 2022, jer će tu možda Zagreb biti primoran da se odrekne dosadašnje udobne pozicije. Ako Muslimani i Zapad ne dozvole izbor legitimnih Hrvata u Parlament, Zagreb će birati između puštanja BiH Hrvata niz vidu ili zajedničke akcije sa Beogradom u cilju konačnog razbijanja BiH.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 11:05 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: I nebitni Zagreb je bitniji od Beograda. Zagreb lobira za BiH u NATO i EU. Ako se BiH integrira onda je to pobjeda ZG politike nad BG politikom. Slazem se da je ZG bitniji vec BG. Pravo je onda pitanje, zbog cega je to onda ZG politika? Vaznije je, kako velis, "integriranje" vec Hrvati u njoj. Integracije nuzno ne ukljucuje opstanak i ravnopravnost Hrvata, naprotiv. Bitnija granica na Drini, vec Hrvati kao narod je ta politika. Kao da BG nije 100km, ili NS 40km, od Iloka? I kao da nije od ZG Kladusa 100km? Kako je svijet izgledao prije 30 godina? Kako je izgledao EU, SSSR/Rusija,Kinesko godpodarstvo, Libija, Irak, ekonomski migranti u EU itd? A kako vec za 30g? Pobjednicka politika Njonjo, Granic, Kosor, Pusic, Mesic, Hasanbegovica, Josipovic, KgK, Sanader itd. pa do svakog dodrinasa, znaci.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:07 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: I nebitni Zagreb je bitniji od Beograda. Zagreb lobira za BiH u NATO i EU. Ako se BiH integrira onda je to pobjeda ZG politike nad BG politikom. Kao prvo BiH dok je RS u njoj nece u NATO. Kao drugo, HR je toliko bitna da je SVOJIM državljanima iz BH zabranila ulazak u HR, zbog EU. NHF al HR je zajebancija od države. Amer će za jednog svog dravljanina zapaliti pola svijeta a HR boli kita za sttine hiljada SVOJIH dravljana. Država koja ne brine o svojim državljanima nije bitna ni sebi a kamoli okolini. Ja sam mislio da ti ne nasjedaš na te sarajevske takije. Nije zabranjeno, uvedena je samoizolacija 14 dana. Ja ne znam hoće li BiH u NATO niti mi to išta znači, samo konstatiram da bi to značilo da je Beograd potpuno nebitan.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:13 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3971 Lokacija: Stolni grad
|
Pa CG je već u NATOu mislim da to dovoljno govori. I šta morate na svakoj temi skrenuti s iste
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:17 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kao prvo BiH dok je RS u njoj nece u NATO. Kao drugo, HR je toliko bitna da je SVOJIM državljanima iz BH zabranila ulazak u HR, zbog EU. NHF al HR je zajebancija od države. Amer će za jednog svog dravljanina zapaliti pola svijeta a HR boli kita za sttine hiljada SVOJIH dravljana. Država koja ne brine o svojim državljanima nije bitna ni sebi a kamoli okolini. Ja sam mislio da ti ne nasjedaš na te sarajevske takije. Nije zabranjeno, uvedena je samoizolacija 14 dana. Ja ne znam hoće li BiH u NATO niti mi to išta znači, samo konstatiram da bi to značilo da je Beograd potpuno nebitan. Nebitno. Poenta je u tom da je HR digla ruke od stotina hiljada SVOJIH državljana u BiH i mirno gleda Islamiste koji kruže ko lešinari. Beograd ako udje u NATO postaće nebitan. A do tad nema brige.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Ja sam mislio da ti ne nasjedaš na te sarajevske takije. Nije zabranjeno, uvedena je samoizolacija 14 dana. Ja ne znam hoće li BiH u NATO niti mi to išta znači, samo konstatiram da bi to značilo da je Beograd potpuno nebitan. Nebitno. Poenta je u tom da je HR digla ruke od stotina hiljada SVOJIH državljana u BiH i mirno gleda Islamiste koji kruže ko lešinari. Beograd ako udje u NATO postaće nebitan. A do tad nema brige. To je trenutačna odluka ove vlade protiv koje postoji velik otpor.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:30 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nebitno. Poenta je u tom da je HR digla ruke od stotina hiljada SVOJIH državljana u BiH i mirno gleda Islamiste koji kruže ko lešinari. Beograd ako udje u NATO postaće nebitan. A do tad nema brige.
To je trenutačna odluka ove vlade protiv koje postoji velik otpor. A prošla vlada vam je bila bolja?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Ja sam mislio da ti ne nasjedaš na te sarajevske takije. Nije zabranjeno, uvedena je samoizolacija 14 dana. Ja ne znam hoće li BiH u NATO niti mi to išta znači, samo konstatiram da bi to značilo da je Beograd potpuno nebitan. Nebitno. Poenta je u tom da je HR digla ruke od stotina hiljada SVOJIH državljana u BiH i mirno gleda Islamiste koji kruže ko lešinari. Beograd ako udje u NATO postaće nebitan. A do tad nema brige. Definitivno nije digla ruke. Vodi politiku koju većina HB Hrvata ne podržava i koja možda nije najbolja, ali da je digla ruke je daleko od istine. Bilo bi dobro da je RH napravila pritisak zbog izbornog zakona i nekih drugih stvari. Trenutna politika Zagreba je da je Tuđman Srbiji izbio pola BiH i da tako treba ostati. Islamisti nemaju što kružiti, vi ih previše prcate da bi išta pametno napravili.
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 12:46 |
|
|
Izbio je pola, ali je druga polovina ostala Srbiji.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 13:53 |
|
|
Ako Hrvati ne rasture BiH za dve godine ispostaviće se da je Zagreb nebitan, kao što je u HR nebitan u odnosu na Brisel i kao što je u NATO alijansi nebitan u odnosu na Tursku na primer. Nebitno. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:10 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Ako Hrvati ne rasture BiH za dve godine ispostaviće se da je Zagreb nebitan, kao što je u HR nebitan u odnosu na Brisel i kao što je u NATO alijansi nebitan u odnosu na Tursku na primer. Nebitno.  Dakle Zagreb vodi politiku rasturanja BiH? S koje si ti kruške pao?
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:11 |
|
|
karadzic je napisao/la: Izbio je pola, ali je druga polovina ostala Srbiji. Službeni Zagreb se ne slaže 
|
|
Vrh |
|
 |
Jose Mujica
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:21 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: I nebitni Zagreb je bitniji od Beograda. Zagreb lobira za BiH u NATO i EU. Ako se BiH integrira onda je to pobjeda ZG politike nad BG politikom. Kao prvo BiH dok je RS u njoj nece u NATO. Kao drugo, HR je toliko bitna da je SVOJIM državljanima iz BH zabranila ulazak u HR, zbog EU. NHF al HR je zajebancija od države. Amer će za jednog svog dravljanina zapaliti pola svijeta a HR boli kita za sttine hiljada SVOJIH dravljana. Država koja ne brine o svojim državljanima nije bitna ni sebi a kamoli okolini. To su tvoja sanjarenja i tlapnje. Vikali ste da BiH nije u MAP, pa jeste u MAP. Citat: Currently, Bosnia and Herzegovina is participating in the MAP, having been invited to do so in 2010. At the time, Allied foreign ministers called on the authorities in Bosnia and Herzegovina to resolve a key issue concerning the registration of immovable defence property to the state. At their meeting in December 2018, foreign ministers decided that NATO is ready to accept the submission of Bosnia and Herzegovina’s first Annual National Programme under the MAP. The registration of immovable defence property to the state remains essential. https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htmČitaj i slobodno možeš da ridaš. Možeš i da vrištiš. A možeš i da glavom lupaš o zid. BiH će ući u NATO za nekih 5 do 7 godina i to je dogovorena stvar, a vi Srbi nećete moći ništa sem početi rat, a to ne smijete. 
_________________ José Alberto "Pepe" Mujica Cordano.
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:29 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Ako Hrvati ne rasture BiH za dve godine ispostaviće se da je Zagreb nebitan, kao što je u HR nebitan u odnosu na Brisel i kao što je u NATO alijansi nebitan u odnosu na Tursku na primer. Nebitno.  Dakle Zagreb vodi politiku rasturanja BiH? S koje si ti kruške pao? Zagreb ne vodi politiku, već je sledi. I zašto koristiš srpske fraze. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:36 |
|
|
Jose Mujica je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kao prvo BiH dok je RS u njoj nece u NATO. Kao drugo, HR je toliko bitna da je SVOJIM državljanima iz BH zabranila ulazak u HR, zbog EU. NHF al HR je zajebancija od države. Amer će za jednog svog dravljanina zapaliti pola svijeta a HR boli kita za sttine hiljada SVOJIH dravljana. Država koja ne brine o svojim državljanima nije bitna ni sebi a kamoli okolini. To su tvoja sanjarenja i tlapnje. Vikali ste da BiH nije u MAP, pa jeste u MAP. Citat: Currently, Bosnia and Herzegovina is participating in the MAP, having been invited to do so in 2010. At the time, Allied foreign ministers called on the authorities in Bosnia and Herzegovina to resolve a key issue concerning the registration of immovable defence property to the state. At their meeting in December 2018, foreign ministers decided that NATO is ready to accept the submission of Bosnia and Herzegovina’s first Annual National Programme under the MAP. The registration of immovable defence property to the state remains essential. https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htmČitaj i slobodno možeš da ridaš. Možeš i da vrištiš. A možeš i da glavom lupaš o zid. BiH će ući u NATO za nekih 5 do 7 godina i to je dogovorena stvar, a vi Srbi nećete moći ništa sem početi rat, a to ne smijete.  Ahahahahahahaha, od svih autodestruktivnih podvala muslimanskih stranaka, najveca je ova sa MAP-om i NATO. Zapečaćeno do daljnjeg, u NATO ulazite emigriranjem u Nemačku i to vam je to.
|
|
Vrh |
|
 |
Jose Mujica
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:39 |
|
|
karadzic je napisao/la: Jose Mujica je napisao/la: To su tvoja sanjarenja i tlapnje. Vikali ste da BiH nije u MAP, pa jeste u MAP. https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htmČitaj i slobodno možeš da ridaš. Možeš i da vrištiš. A možeš i da glavom lupaš o zid. BiH će ući u NATO za nekih 5 do 7 godina i to je dogovorena stvar, a vi Srbi nećete moći ništa sem početi rat, a to ne smijete.  Ahahahahahahaha, od svih autodestruktivnih podvala muslimanskih stranaka, najveca je ova sa MAP-om i NATO. Zapečaćeno do daljnjeg, u NATO ulazite emigriranjem u Nemačku i to vam je to. Vikali ste da smo u IPAP-u. Evo nas u MAP-u. Ima li ijedna zemlja koja je ušla u MAP, a da nije postala članicom NATO? NATO nije EU, tu vrijede druga pravila. Pogledaj kartu, u potpunom ste okruženju. 2009 je Biden natjerao Dodika da podrži NATO, a sačekaj malo, ako dođe na vlast, vidjećeš Srbe kako u red staju da podrže NATO. Amerika je stvorila RS u Daytonu, pa vas tako može i uništiti. 
_________________ José Alberto "Pepe" Mujica Cordano.
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Koliku šansu dajete da BiH postoji za 20 godina? Postano: 29 lip 2020, 14:46 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Dakle Zagreb vodi politiku rasturanja BiH? S koje si ti kruške pao? Zagreb ne vodi politiku, već je sledi. I zašto koristiš srpske fraze.  Da se bolje razumemo. Svejedno, politika je kakva je. Zagreb trenutno želi cjelovitu Bejha. I prije ulaska u NATO i EU je to bila politika. Za Zagreb se u BiH ništa nije promijenilo.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|