|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pagan
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 06 ruj 2011, 23:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: A možda se njima i ne pravi taj Wc , boje se da narod ne odmagli suviše brzo iz Sarajeva u EU!? nisu im dali u ratu da bjeze iz sarajeva,a kamoli u miru
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
NortHerz
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 14:28 |
|
|
Na sjevernom djelu trasa autoputa je u nekoliko navrata mjenjana na zahtjev jablaničkih struktura vlasti te je sad dovedena gotovo do same Jablanice! Na južnom djelu trase lokalna vlast dojam je uglavnom čuti i neupliće se previše u tu problematiku. Možda se varam! Zanimljivo je da bi najbrža varijanta autoputa bila ona tunelom kroz Prenj, od konjičke Bijele i Rakovog laza do Klenove drage na rubu Bijelog polja trebalo je izgradit tunel veličine sv. Roka na velebitu, međutim od tog se odustalo uz obrazloženje da ova zemlja neposjeduje mehanizaciju i sredstva za to! To mi je čudno jer zaobilazeči Prenj ionako če ih morat probijat najmanje desetak od kojih će mnogi biti i višekilometarski tuneli.
_________________ BOSNIAK PAROLE: „To što je vaše, to je i naše, a što je naše, to ne može biti i vaše“
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 14:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ma važno je samo da ide originalna trasa i da su pobijeđeni mokri snovi o trasi do Neuma.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 14:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Može malo objašnjenje. Što je plava, što žuta a što crvena ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 15:10 |
|
|
BBC je napisao/la: Može malo objašnjenje. Što je plava, što žuta a što crvena ? U RH crvena crta je autocesta koja je došla do Vrgorca. u BiH ova crvena uz Neretvu to je obična magistrala , a plava je zamišljeni koridor btw volio bi da naprave taj Pelješki most i da autocesta ne prolazi kroz Neum kad ideš u Dubrovnik nego kroz Pelješac. Jaca bila u Dubrovniku nedavno i dala predizborno obecanje. most kosta 2milijarde kuna i recesija je skroz usporila taj projekt.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 16:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ma važno je samo da ide originalna trasa i da su pobijeđeni mokri snovi o trasi do Neuma. vazno je da hrvatske obitelji ne rade na izgradnji
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 17:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24007 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dionica Bijača-Kravica trebala biti potpisana u Općini Ljubuški, Ljubuški načelnik odbio ugostiti i dati zgradu općine za potpisvanje ovog koridora. Na potpisivanju trebali biti Nikišić i Budimir.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 18:38 |
|
|
lider30 je napisao/la: Dionica Bijača-Kravica trebala biti ptpisana u Ipćini Ljubuški, Ljubuški načelnik odbio ugostiti i dati zgradu općine za potpisvanje ovog koridora. Na potpisivanju trebali biti Nikišić i Budimir. Umri muški za Ljubuški
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 08 ruj 2011, 23:30 |
|
|
lider30 je napisao/la: Real gone je napisao/la: Koji naslov. tramvaj zvani čežnja.. btw, zar nije predviđen rok za završetak radova na tom koridoru 2015.? Prvotni rok, kad je se zalaufala cijela priča, je bilo slijedeće godine. Bojim se da se neće završiti prije 2020. godine. Republika Srpska ima napraviti 48 kilometara, ostatak pravi Federacija. I danas čitam, da strojevi i radnici Strabaga izlaze u ožujku 2010. godine na cestu Banja Luka - Doboj, investitora Republike Srpske. Počinje gradnja i neće biti odgoda. Postano: sub kol 08, 2009 6:01 pm Sta kazu u Banja Luci??
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 04 lis 2011, 22:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24007 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Samo da izvjestim pučanstvo, da izgradnja poddionice BIjača-Kravica još nije krenula. Po tko zna koji put se odgađa. Razlozi? Razlozi su sve luđi i luđi.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 01:16 |
|
|
lider30 je napisao/la: Samo da izvjestim pučanstvo, da izgradnja poddionice BIjača-Kravica još nije krenula. Po tko zna koji put se odgađa. Razlozi? Razlozi su sve luđi i luđi. E vidiš, to je posljedica FBiH i neriješene političko-pravne situacije. Jebeš hrvatski kanal da prostiš (što ne znači da ga ne treba isticati kao argument, a prisutne Muslimane molim da zaborave što je napisano). Neriješeni nacionalni status ima vrlo konkretne posljedice za svakog pojedinca koji je pripadnik potlačenog naroda. Samo, dok to tim pojedincima dođe iz guzice u glavu...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 09:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=401Ipak se počelo, meni u biti najinteresantnija dionica. Fora je što tu ne mogu zajebavat jer se radi o spoju na Ploče, kao i u Svilaju što ne smiju jer je most odavno dogovoren. A fakat se vidi kako preusmjeravaju pare "Hrvatima" koji su glasali za njih... Nije baš pošteno prema glavnom gradu Federacije, Mostaru.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 09:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59911 Lokacija: DAZP HQ
|
ne znam čemu halabuka tolika oko nečeg što nikad neće biti završeno. realno je očekivati da se Posavina spoji na A3, a Mostar na A1, a ovo sve ostalo je obećanje ludom radovanje, pogotovo nekakav spoj Sarajeva i Mostara. autocesta od Zagreba do Splita je stajala preko 3 milijarde eura u vrijeme dok je cijena prosječnog kilometra bila oko 5 milijuna eura, a na autocesti ZG-ST s nizom tunela, vijadukata nešto preko 8 milijuna eura. danas je kilometar autoceste od Zagreba do Siska po ravnici preko 10 milijuna eura ili za najmanje 20% skuplji nego je to na autocesti A1. ne samo što je skuplje, nego su i izvori financiranja presušili. vrijeme "hrvatskog modela" gradnje autocesta je daleka prošlost i što se napravilo, napravilo se, ostalo će ići puževim korakom. koridor VC kroz BIH je u dužini gotovo identičan autocesti ZG-ST, koja se gradila od Karlovca do Splita, a iznosi nekih 340 km. teren kroz BIH može biti samo gori od onog kroz RH, cijena kilometra u prosjeku neće biti ispod 15 milijuna eura da se gradi ovog trenutka, a to znači da cijena tog projekta ide najmanje do 5 milijardi eura. u prijevodu, to je potpuno neisplativo, nadalje što je možda i bitnije, neostvarivo jer BIH te novce ne može nabaviti sve da hoće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 09:46 |
|
|
lider30 je napisao/la: Samo da izvjestim pučanstvo, da izgradnja poddionice BIjača-Kravica još nije krenula. Po tko zna koji put se odgađa. Razlozi? Razlozi su sve luđi i luđi. u današnjem VL piše da je krenula gradnja?
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 13:04 |
|
|
dudu je napisao/la: ne znam čemu halabuka tolika oko nečeg što nikad neće biti završeno. realno je očekivati da se Posavina spoji na A3, a Mostar na A1, a ovo sve ostalo je obećanje ludom radovanje, pogotovo nekakav spoj Sarajeva i Mostara. autocesta od Zagreba do Splita je stajala preko 3 milijarde eura u vrijeme dok je cijena prosječnog kilometra bila oko 5 milijuna eura, a na autocesti ZG-ST s nizom tunela, vijadukata nešto preko 8 milijuna eura. danas je kilometar autoceste od Zagreba do Siska po ravnici preko 10 milijuna eura ili za najmanje 20% skuplji nego je to na autocesti A1. ne samo što je skuplje, nego su i izvori financiranja presušili. vrijeme "hrvatskog modela" gradnje autocesta je daleka prošlost i što se napravilo, napravilo se, ostalo će ići puževim korakom. koridor VC kroz BIH je u dužini gotovo identičan autocesti ZG-ST, koja se gradila od Karlovca do Splita, a iznosi nekih 340 km. teren kroz BIH može biti samo gori od onog kroz RH, cijena kilometra u prosjeku neće biti ispod 15 milijuna eura da se gradi ovog trenutka, a to znači da cijena tog projekta ide najmanje do 5 milijardi eura. u prijevodu, to je potpuno neisplativo, nadalje što je možda i bitnije, neostvarivo jer BIH te novce ne može nabaviti sve da hoće. Mostar i je bitan, a da nije bilo miniranja već bi dionica od granice do njega bila u visokom stupnju dovršenosti. Naravno, dok je ovakva situacija, cesta od Mostara prema Imotskom i Splitu, koja je Hrvatima važnija, neće biti ni započeta.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 13:39 |
|
|
brze ceste Mostar-Split i Livno-Split su daleko veći prioriteti, međutim nema novaca ni s hrvatske strane za to. stiglo se do Dicma od Splita prema Livnu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 16:36 |
|
|
dudu je napisao/la: brze ceste Mostar-Split i Livno-Split su daleko veći prioriteti, međutim nema novaca ni s hrvatske strane za to. stiglo se do Dicma od Splita prema Livnu. Jel to nesto u ovom fazonu sto je planirano? Interesantno...
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 16:42 |
|
|
ova karta je nigdje veze, ne postoje planovi za autocestu prema Kninu, niti južno od Siska, niti je odlučeno da će autocesta ići kroz Neum
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 16:44 |
|
|
dudu je napisao/la: ova karta je nigdje veze, ne postoje planovi za autocestu prema Kninu, niti južno od Siska, niti je odlučeno da će autocesta ići kroz Neum Ja sam to nasao na stranicama ministarstva prostornog uredjenja i ovog onog RH. Sad sta oni misle, ja ne znam. Ali su predvidjeni projekti uglavnom dobri. Imaju oni dokumenti gdje se naglasava posebno 2015. godina kao daljni razvoj cestovne infrastrukture od posebnog znacaja za tu drzavu.
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 17:01 |
|
|
već je više manje sve bitno završeno, ostalo je još napraviti spoj Rijeke na A1, a to neće tako brzo, produžetak A1 do Dubrovnika, most prema BIH na koridoru VC, kao i dovršetak te trase od Osijeka prema Mađarskoj i autocesta od Zagreba do Siska. nijedan pravac nije od presudne važnosti. isto tako nekoliko brzih cesta oko Splita, nastavak gradnje prema Sinju i dalje prema Livnu, te završiti brze ceste od Zagreba prema Koprivnici i Bjelovaru. ceste doduše više nisu prioritet, nego je to željeznica.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 20:14 |
|
|
dudu je napisao/la: brze ceste Mostar-Split i Livno-Split su daleko veći prioriteti, međutim nema novaca ni s hrvatske strane za to. stiglo se do Dicma od Splita prema Livnu. Stiglo se do Trilja autoputem i brzom cestom, cesta o kojoj govoriš vjerovatno nikad neće ići dalje od Sinja jer ima ova druga. A hoće li ova od Trilja(Čaporica) ikad prema gore(Kamenesko), vidjet ćemo, u skoro vrijeme neće. A što se tiče VCa, osobno me ne zanima, osim u smislu da ne želim da mi se povećavaju porezi zbog vraćanja kredita, a uskoro smo bliže ZG preko autoputa BL-Gradiška i taj me pravac puno više zanima.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 20:21 |
|
|
Bišćanin je napisao/la: dudu je napisao/la: ova karta je nigdje veze, ne postoje planovi za autocestu prema Kninu, niti južno od Siska, niti je odlučeno da će autocesta ići kroz Neum Ja sam to nasao na stranicama ministarstva prostornog uredjenja i ovog onog RH. Sad sta oni misle, ja ne znam. Ali su predvidjeni projekti uglavnom dobri. Imaju oni dokumenti gdje se naglasava posebno 2015. godina kao daljni razvoj cestovne infrastrukture od posebnog znacaja za tu drzavu. To su trase koje je htio graditi bechtel, sjećam se pogotovu priče oko ove zagreb-bihač-knin -jadran. Nakon čega su izbačeni iz igre i sve poslove izgradnje ac u rh preuzele hrvatske tvrtke i država.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
povratak
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 20:32 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: a uskoro smo bliže ZG preko autoputa BL-Gradiška i taj me pravac puno više zanima.
|
|
Vrh |
|
|
-ST-
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 20:39 |
|
|
dudu je napisao/la: autocesta od Zagreba do Splita je stajala preko 3 milijarde eura u vrijeme dok je cijena prosječnog kilometra bila oko 5 milijuna eura, a na autocesti ZG-ST s nizom tunela, vijadukata nešto preko 8 milijuna eura. . Pa nekako bi trebalo ostvariti kvalitetniju vezu između Sarajeva i Mostara. Ipak je to glavni grad države i najveće tržište u BiH. A hercegovačke općine bi trebale se spojiti brzim cestama na A1 i poboljšati kvalitetu cesta koje ih međusobno povezuju. Osobno mi se čini dobar projekt brza cesta Grude-Međugorje jer je cestovna povezanost između Širokog, Gruda i Posušja sa južnim herc. općinama loša.
|
|
Vrh |
|
|
povratak
|
Naslov: Re: Koridor zvan čežnja Postano: 05 lis 2011, 20:43 |
|
|
-ST- je napisao/la: dudu je napisao/la: autocesta od Zagreba do Splita je stajala preko 3 milijarde eura u vrijeme dok je cijena prosječnog kilometra bila oko 5 milijuna eura, a na autocesti ZG-ST s nizom tunela, vijadukata nešto preko 8 milijuna eura. . Pa nekako bi trebalo ostvariti kvalitetniju vezu između Sarajeva i Mostara. Ipak je to glavni grad države i najveće tržište u BiH. A hercegovačke općine bi trebale se spojiti brzim cestama na A1 i poboljšati kvalitetu cesta koje ih međusobno povezuju. Osobno mi se čini dobar projekt brza cesta Grude-Međugorje jer je cestovna povezanost između Širokog, Gruda i Posušja sa južnim herc. općinama loša. Od svih hercegovačkih općina nažalost jedino Posušje ima sređenu cestovnu infrastrukturu.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|