|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 117 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 09:58 |
|
|
Zahumlje je napisao/la: I kockanje je budalaština i grijeh, pa HDZ BiH živi od toga.  Nisam odvjetnik HDZa. Valjda se slažemo kako HDZ ima grešaka? Osobno ne držim kockarnicu, ni kladionicu, i ne namjeravam. Mada, nije isto. Kladionica se može shvatiti kao igra. Jedna stvar je igra, platiš kladionici uslugu igranja kao i bilo koju drugu uslugu. Shvatiti kladionicu kao trošak i kladiti se radi zadovoljstva igre je OK. Sasvim druga stvar je nadati se zaradi od kladionice. Kod trave ne vidim nikakvu normalnu opciju.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1421 of 2558 - 55.55%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 09:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Šta je to droga?
Daj definiciju.
Droga je bježanje od stvarnosti. Pojedincu se ne sviđa stvarnost, pa onda okreće glavu da je ne gleda. Ovo je istina, ali i alkohol je isto. Alkohol je kao droga štetnija od marihuane, na jetru, na SŽS. Ne znam koliko uopće marihuane se treba popušiti da se izazove smrtonosna tahikardija, dok je alkoholna koma dobro jutro u bolnicama. Kockanje je isto štetno. Nismo kao društvo spremni za neke stvari. Ako Makedonci pokrenu THC biznis, ranit ću se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:00 |
|
|
Salivator je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da je drogiranje loše.
Samo reci ne, ja neću to. Samo reci ne, ja nisam taj.
Znači, kao društvo smo nespremni. Alkohol je puno štetniji i po pojedinca, obitelj i društvo. Kako je već navedeno, nijedna zemlja što je regulirala tržište nije zabilježila povećanje broja korisnika. Dakako ja govorim samo o marihuani, koja je postala zabranjena u svijetu tek nakon propagande USA na početku 20. stoljeća. Nadam se da smo nespremni, mada se ne bih kladio (  ) u to. Zašto bi netko želio biti spreman upropastiti se.
1421 of 2558 - 55.55%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Zahumlje je napisao/la: I kockanje je budalaština i grijeh, pa HDZ BiH živi od toga.  Nisam odvjetnik HDZa. Valjda se slažemo kako HDZ ima grešaka? Osobno ne držim kockarnicu, ni kladionicu, i ne namjeravam. Mada, nije isto. Kladionica se može shvatiti kao igra. Jedna stvar je igra, platiš kladionici uslugu igranja kao i bilo koju drugu uslugu. Shvatiti kladionicu kao trošak i kladiti se radi zadovoljstva igre je OK. Sasvim druga stvar je nadati se zaradi od kladionice. Kod trave ne vidim nikakvu normalnu opciju. Ja još nisam upoznao normalnog korisnika kladionice, nažalost. A efekti na dopaminski krug su istovjetni drogama. Mislim da nismo taj tip društva za legalizaciju marihuane, ni u Hrvatskoj, kamoli u muktikonfesijskoj BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Salivator je napisao/la: Znači, kao društvo smo nespremni.
Alkohol je puno štetniji i po pojedinca, obitelj i društvo. Kako je već navedeno, nijedna zemlja što je regulirala tržište nije zabilježila povećanje broja korisnika.
Dakako ja govorim samo o marihuani, koja je postala zabranjena u svijetu tek nakon propagande USA na početku 20. stoljeća. Nadam se da smo nespremni, mada se ne bih kladio (  ) u to. Zašto bi netko želio biti spreman upropastiti se. Autodestruktivni smo po prirodi. Alkohol,cigarete,slatko,slano,masno.. Pick your poison.
_________________ ...and yet I find, and yet I find...repeating in my head If I can't be my own, I'd feel better dead..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mada, nije isto. Kladionica se može shvatiti kao igra. Jedna stvar je igra, platiš kladionici uslugu igranja kao i bilo koju drugu uslugu. Shvatiti kladionicu kao trošak i kladiti se radi zadovoljstva igre je OK. Sasvim druga stvar je nadati se zaradi od kladionice. "Igre" na sreću su zapravo metod kupljenja posljednjih kovanica iz lisnica socijalno najugroženijih. Stoga u kladionicama dominiraju ulozi do 5 apoena na visoke kvote. Oni što nisu socijalno ugroženi polažu najviše moguće uloge na najniže moguće kvote. Nešto kao burza na kojoj se novac transferira s računa glupih na račune pametnih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87562 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Zahumlje je napisao/la: I kockanje je budalaština i grijeh, pa HDZ BiH živi od toga.  Nisam odvjetnik HDZa. Valjda se slažemo kako HDZ ima grešaka? Osobno ne držim kockarnicu, ni kladionicu, i ne namjeravam. Mada, nije isto. Kladionica se može shvatiti kao igra. Jedna stvar je igra, platiš kladionici uslugu igranja kao i bilo koju drugu uslugu. Shvatiti kladionicu kao trošak i kladiti se radi zadovoljstva igre je OK. Sasvim druga stvar je nadati se zaradi od kladionice. Kod trave ne vidim nikakvu normalnu opciju. Kocka je teška ovnisnost koja uništava čitave obitelji. A i neke manje narode.  Komšije smo navukli na kocku, ko Britanci kineze na opijum. Onaj pokušaj da se oporezuju kladionice je ustvari bio Prvi Opijumski rat u Federaciji. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87562 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Šta je to droga?
Daj definiciju.
Droga je bježanje od stvarnosti. Pojedincu se ne sviđa stvarnost, pa onda okreće glavu da je ne gleda. Treba li zabranit vino. Vjeruj mi da jedna cigareta od marihuane, slabije mijenja svijest od nekoliko čaša vina.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28140 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Naša Kvačica je napisao/la: Salivator je napisao/la: Zašto? Misliš da nema potencijala ili da smo mi kao društvo nespremni?(Tj političari i javnost)
Mislim da je drogiranje loše. Samo reci ne, ja neću to. Samo reci ne, ja nisam taj. Tak je, ali poanta nije na korištenju droge već proizvodnji i prodaji za devize. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:38 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da je drogiranje loše.
Tak je, ali poanta nije na korištenju droge već proizvodnji i prodaji za devize. ;) Može se i na taj način gledati. Kao što u Saudijskoj, alkohol se može kupiti samo u hotelima. Tako se recimo marihuana može legalizirati samo u hotelima u HBŽ, i možda nekim posebnim rezervatima, eto kao kompromis, samo za nerezidente HBŽ. U prvoj fazi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:41 |
|
|
Salivator je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Hrvatska ima previše turizma. Jačanje istog nije dobro. Samo bi dovelo do pojačane imigracije.
Ali uzgoj kanabisa bi bio ok u smislu razvitka malih obiteljskih poljodjeljskig gazdinstava. Ono što je nekoć bio duhan a što smo maštali da može biti smilje to je sada "Mary Jane".
No, turizam u BiH još nije toliko razrađen. Zamisli tour iz Dubrovnika po pašnjacima Hercegovine  Dobro, to bi moglo produljiti sezonu. Pogotovu u unutrašnjosti. Već vidim oglase za britansko tržište "Cvjetna polja svibanjska vas zovu"...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:42 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da je drogiranje loše.
Tak je, ali poanta nije na korištenju droge već proizvodnji i prodaji za devize. ;) Ako ćemo izvoziti u Sarajevo podržavam. 
1421 of 2558 - 55.55%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Droga je bježanje od stvarnosti.
Pojedincu se ne sviđa stvarnost, pa onda okreće glavu da je ne gleda.
Treba li zabranit vino. Vjeruj mi da jedna cigareta od marihuane, slabije mijenja svijest od nekoliko čaša vina. Ne moraš mene uvjeravati, probao sam i vino i travu. 
1421 of 2558 - 55.55%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Tak je, ali poanta nije na korištenju droge već proizvodnji i prodaji za devize. ;)
Može se i na taj način gledati. Kao što u Saudijskoj, alkohol se može kupiti samo u hotelima. Tako se recimo marihuana može legalizirati samo u hotelima u HBŽ, i možda nekim posebnim rezervatima, eto kao kompromis, samo za nerezidente HBŽ. U prvoj fazi.  Ma treba samo udariti visoke cijene. Npr jedan joint 50 maraka. A bez milosti zadaviti šverc. Regulirati nabavu sjemena. U praksi bi to dovelo do toga da broj użivatelja ostane jednak sadašnjem. Tko hoće da se drogira jeftino nek sebi sadi ko i do sada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Treba li zabranit vino.
Vjeruj mi da jedna cigareta od marihuane, slabije mijenja svijest od nekoliko čaša vina.
Ne moraš mene uvjeravati, probao sam i vino i travu.  Onda znaš da nema problema da se u kontroliranim uvjetima (npr. hotel) osigura degustacija svih tih gastronomskih čudalija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:48 |
|
|
Zabraniti konzumiranje u javnom prostoru, u ugostiteljskim objektima naznačiti je li konzumiranje dozvoljeno. Jedan sam od onih koji dobije nagon na povraćanje nakon minutu pasivne izloženosti dimu marihuane. Citat: Osjetljivost na mirise, uključujući dim marihuane, može biti jača kod nekih ljudi i dovesti do neugodnih reakcija kao što je mučnina ili čak potreba za povraćanjem. Ova reakcija može biti posljedica nekoliko razloga:
1. **Kemijska osjetljivost**: Neki ljudi imaju povećanu osjetljivost na određene kemikalije i mirise, što može izazvati fizičke simptome poput mučnine, glavobolje ili vrtoglavice.
2. **Refleksni odgovor**: Miris dima može potaknuti refleksni odgovor u tijelu, posebno ako mozak asocijacija dim s nečim štetnim ili otrovnim, čak i ako nije riječ o stvarnoj prijetnji.
3. **Psihološki faktori**: Psihološki faktori, uključujući prethodna negativna iskustva s dimom ili sličnim mirisima, mogu uzrokovati snažne tjelesne reakcije.
4. **Vestibularni uzroci**: Kod nekih ljudi, određeni mirisi mogu utjecati na vestibularni sustav (sustav ravnoteže), uzrokujući mučninu ili čak povraćanje.
5. **Alergije i iritacije**: Iako rjeđe, neki ljudi mogu razviti alergijsku reakciju na određene komponente u dimu, što može dovesti do iritacije dišnih puteva i simptoma poput mučnine.
Ako vam miris dima marihuane redovito uzrokuje nelagodu ili mučninu, izbjegavanje izloženosti koliko je god moguće može pomoći u smanjenju simptoma. Također, u nekim slučajevima, korisno je konzultirati se s liječnikom ili stručnjakom za alergije kako bi se utvrdilo postoji li potreba za specifičnim testiranjima ili mjerama opreza.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:50 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Može se i na taj način gledati. Kao što u Saudijskoj, alkohol se može kupiti samo u hotelima. Tako se recimo marihuana može legalizirati samo u hotelima u HBŽ, i možda nekim posebnim rezervatima, eto kao kompromis, samo za nerezidente HBŽ. U prvoj fazi.  Ma treba samo udariti visoke cijene. Npr jedan joint 50 maraka. A bez milosti zadaviti šverc. Regulirati nabavu sjemena. U praksi bi to dovelo do toga da broj użivatelja ostane jednak sadašnjem. Tko hoće da se drogira jeftino nek sebi sadi ko i do sada. E to bi značilo da preko noći se odjednom striktno poštuju zakoni, pa tako i taj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:51 |
|
|
MiB je napisao/la: Zabraniti konzumiranje u javnom prostoru, u ugostiteljskim objektima naznačiti je li konzumiranje dozvoljeno. Jedan sam od onih koji dobije nagon na povraćanje nakon minutu pasivne izloženosti dimu marihuane.
Užasno smrdi, kao da si zapalio stare čarape ili nešto pljesnivo, ali ima efekt koji može biti blagotvoran, ili jednostavno zabavan. Realno, i rakija smrdi, a tek miris kada bazdi iz nečijih usta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:52 |
|
|
MiB je napisao/la: Zabraniti konzumiranje u javnom prostoru, u ugostiteljskim objektima naznačiti je li konzumiranje dozvoljeno. Jedan sam od onih koji dobije nagon na povraćanje nakon minutu pasivne izloženosti dimu marihuane. Citat: Osjetljivost na mirise, uključujući dim marihuane, može biti jača kod nekih ljudi i dovesti do neugodnih reakcija kao što je mučnina ili čak potreba za povraćanjem. Ova reakcija može biti posljedica nekoliko razloga:
1. **Kemijska osjetljivost**: Neki ljudi imaju povećanu osjetljivost na određene kemikalije i mirise, što može izazvati fizičke simptome poput mučnine, glavobolje ili vrtoglavice.
2. **Refleksni odgovor**: Miris dima može potaknuti refleksni odgovor u tijelu, posebno ako mozak asocijacija dim s nečim štetnim ili otrovnim, čak i ako nije riječ o stvarnoj prijetnji.
3. **Psihološki faktori**: Psihološki faktori, uključujući prethodna negativna iskustva s dimom ili sličnim mirisima, mogu uzrokovati snažne tjelesne reakcije.
4. **Vestibularni uzroci**: Kod nekih ljudi, određeni mirisi mogu utjecati na vestibularni sustav (sustav ravnoteže), uzrokujući mučninu ili čak povraćanje.
5. **Alergije i iritacije**: Iako rjeđe, neki ljudi mogu razviti alergijsku reakciju na određene komponente u dimu, što može dovesti do iritacije dišnih puteva i simptoma poput mučnine.
Ako vam miris dima marihuane redovito uzrokuje nelagodu ili mučninu, izbjegavanje izloženosti koliko je god moguće može pomoći u smanjenju simptoma. Također, u nekim slučajevima, korisno je konzultirati se s liječnikom ili stručnjakom za alergije kako bi se utvrdilo postoji li potreba za specifičnim testiranjima ili mjerama opreza. Interesantno, jer se THC kao supstanca koristi kao antiemetik, tj. sredstvo za sprječavanje nagona povraćanja (kod pacijenata na kemoterapiji), pošto se veže na kanbinoidne receptore u dijelu moždine zadužene za refleks povraćanja. Al, marihuana se konzumira i kroz kolačiće. Doduše, meni jednostavno smeta miris ko miris, podsjeća me na lijenost. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:55 |
|
|
|
Još će se u nekoj županiji u Hercegovini prije početi uzgajati marihuana, nego li u Hrvatskoj. Imate tu privilegiju državica u državi. Samo ne znam u kojoj je županiji najlakše "uvjeriti" vlast od strane pronicljivih poduzetnika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:59 |
|
|
Zahumlje je napisao/la: Još će se u nekoj županiji u Hercegovini prije početi uzgajati marihuana, nego li u Hrvatskoj. Imate tu privilegiju državica u državi. Samo ne znam u kojoj je županiji najlakše "uvjeriti" vlast od strane pronicljivih poduzetnika? Postoji i način neslužbene defacto legalizacije, odnosno da policija počne tolerirati, a sudovi odbacivati predmete iz proceduralnih razloga. To je očito stanje u Albaniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 10:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Može se i na taj način gledati. Kao što u Saudijskoj, alkohol se može kupiti samo u hotelima. Tako se recimo marihuana može legalizirati samo u hotelima u HBŽ, i možda nekim posebnim rezervatima, eto kao kompromis, samo za nerezidente HBŽ. U prvoj fazi.  Ma treba samo udariti visoke cijene. Npr jedan joint 50 maraka. A bez milosti zadaviti šverc. Regulirati nabavu sjemena. U praksi bi to dovelo do toga da broj użivatelja ostane jednak sadašnjem. Tko hoće da se drogira jeftino nek sebi sadi ko i do sada. U državi gdje je 5 grama 50 maraka teško da bi takav poslovni model uspio. Meni se čini da se Makedonci na mudar način obračunavaju s Albancima, prvacima u uzgoju marihuane na Balkanu. Više manje, kod nas sve dolazi iz Albanije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 11:01 |
|
|
|
LEGAL ILLEGAL SCHEISSEGAL
Et, upravo ta fraza je ono sto vazda kolegi kazem koji sad tu posranu BRD predstavlja kao nekakvu progresivnu drzavu jer je od 1. aprila legalno imati do 50 grama marihuane ili hashisha.
Nikad mi nije bio problem kupiti drogu. Ok, lazem, dok sam bio mladji znalo je tu itekako biti gnjavaze, ali u medjuvremenu ovde mozes imati bukvalno sve. A ilegalno, ko i prostitucija sto je.
Ja sam PROTIV legalizacije!
Zasto?
Evo zato: 1999 je pet grama marihuane kostalo 500 silinga. 50 silinga gore dolje, zavisi. 700 silinga su 50 eura cirka.
Kad se uveo euro odmah se to 500 silinga pretvorilo u 50 eura, tj. 700 silinga za 5 grama marihuane.
Kokain, uvijek 1000 silinga gram, ali se znalo placati i do 1500 silinga. Dakle 100 eura cirka. Kad se uveo eura odmah je 100 eura postalo standard - 10,20 eura gore dole.
Te cijene od 50 eura za 5 grama marihuane i 100 eura za gram kokaina se u ZADNJIH 25 GODINA NISU PROMJENILE.
Legalizacijom ce se automatski i drzava pitati A DJE SAM JA U SVEMU TOME? Idu porezi i nameti, ide "zakon - POSRANOG I POPISANOG trzista", pa dolazi automatski do povecanja cijena. Pa ja sam se zabezeknuo kad sam u Amsterdamu skuzio da za jedan dzoint placas 10 eura, dok ovde kod nas, gdje je iligelno, za maksimalno 10 eura dobijes gram od kojeg mozes - zavisno od trave - smotati i do 3-4 dzointa, iako to zaista zavisi od trave i kako je i koliko susena, koja vrsta itd..
Dakle ljevoliberalna idiotarija sto zagovara legalizaciju su poslusni idioti koji ustvari kurcevog pojma nemaju.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zahumlje
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 11:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zahumlje je napisao/la: Još će se u nekoj županiji u Hercegovini prije početi uzgajati marihuana, nego li u Hrvatskoj. Imate tu privilegiju državica u državi. Samo ne znam u kojoj je županiji najlakše "uvjeriti" vlast od strane pronicljivih poduzetnika? Postoji i način neslužbene defacto legalizacije, odnosno da policija počne tolerirati, a sudovi odbacivati predmete iz proceduralnih razloga. U Hrvatskoj je dekriminalizirana pa je domena prekršaja, ali su kazne teoretski visoke, no u praksi se daju niže. Po meni, to ne bi trebalo nikada ići na sud, ako je dekriminalizirano i za osobnu upotrebu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Legalizacija marihuane/kanabisa i ekonomski potencijal uzgoja u našim krajevima. Postano: 01 tra 2024, 11:02 |
|
|
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Perun_Velež i 58 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|