HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 24 tra 2024, 09:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 25 stu 2016, 16:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:


Ona je u biti razotkrila pravo lice ogromne vecine bosanskih muslimana.. maske padaju samo tako
A ti to, jebiga, tumaci kako hoces


Ona je u biti naškodila svjesno, prvenstveno svojim roditeljima, ako ih ima. Nakon onog statusa trebala se povući i svoj život usmjeriti u nekom korisnom pravcu. Sve drugo što je napravila poziranje s dildom i hidžabom je kontraproduktivno. Ako već zastupa tezu da je vjera kao i seksualno opredjeljenje privatna stvar pojedinca, kako onda objasniti činjenicu da upravo ona gle paradoksa javnim istupima protiv vjera grabi medjisku pozornost. Ajd Ok, neka bude poruka i dildo i hidžab, koje shvatio, shvatio je... Medjutim čemu dalje eksponiranje? Bolesna potreba i osobna korist za dokaz vjerskog progona. Treće objašnjenje ne postoji.



koji si ti mentalni jad,pa nije ona protiv roditelja nego pritiv kozojeba,mogu i ja tebe proglasit svakakvom i uzrujavat tvoje roditeje!!

jel bi ti bila krova radi toga ili ja??

svaki post ti trazi!

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 04 pro 2016, 19:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Od jezika mržnje do zločina

Odnedavno je jezik mržnje u BiH zakonski postao neprihvatljiv i kažnjiv. No, kakvo je stanje u praksi? Do sada je zabeleženo 52 slučaja kako fizičkih napada, tako i govora mržnje prema novinarima u BiH.

"Zbogom Bosno, konačno sam spremna da ti kažem zbogom. Volela sam Bosnu jer je Bosna bila moja, jedina koju sam imala, ali to više nije ista zemlja. To više nije moja Bosna." To su oproštajne rečenice sarajevske novinarke Lejle Čolak koja je zbog jezika mržnje, pre mesec dana odlučila da se odseli iz svoje domovine. Ona je oštro kritikovala tradicionalnu islamsku odeću poput nikaba i burke, predstavila se kao ateistkinja i izašla sa stavom da bi religija trebalo da bude privatna stvar svakog pojedinca, kao i seksualnost. Nakon iznošenja tog stava došlo je do lavine komentara, optužbi, prozivanja za islamofobiju, pozivanja na njeno ubistvo, dok je jedan pripadnik Oružanih snaga BiH ponudio novac da je neko siluje.

"Lejla Čolak je samo jedan od primera napada, proisteklih iz govora mržnje i zbog toga je napustila zemlju. Po poslednjim informacijama, županijsko tužiteljstvo je zatvorilo istragu protiv pripadnika OS BiH jer je novinarka, pretpostavljamo iz straha, povukla tužbu protiv njega. Jedina satisfakcija je što nadležno ministarstvo protiv njega sprovodi disciplinske mere", kaže za DW Una Telegrafčić, koordinatorka Linije za pomoć novinarima iz Udruženja BH novinari.
Do sada je, kako podseća, zabeleženo 52 slučaja kako fizičkih napada, tako i govora mržnje prema novinarima u BiH.

Snježana Ninković Ivandić iz Asocijacije za demokratske inicijative (ADI) takođe ističe da je u BiH u porastu broj krivičnih dela počinjenih iz mržnje:


"Do sada smo u BiH imali takvu legislativu da su ova dela nazivana 'incidentima' i nisu završavala na sudu jer je u Federaciji BiH tek polovinom ove godine, izmenom i dopunom Krivičnog zakona, zločin iz mržnje kvalifikovan kao krivično delo, dok je to 'otežavajuća okolnost' u RS".

Ocenjuje da je najveći broj takvih slučajeva zabeležen u povratničkim mestima i usmeren prema povratnicima, prema raseljenima i LGBT osobama, ali i prema romskoj populaciji.
"Ako razne predrasude prema nacionalnim grupama, verskom opredeljenju i tako dalje... izražavamo jezikom mržnje i određenu osobu, huškajući zajednicu na upravo takvo ophođenje, dovedemo do stanja patnje, pa čak i ozleđivanja, onda govorimo o jeziku i, na kraju krajeva, zločinu iz mržnje", zaključuje ona.
Na mržnju računaju i političke stranke

Maida Bahto Kestendžić, iz Veća za štampu u BiH, za DW potvrđuje da se iz godine u godinu, beleži sve više žalbi građana na govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminaciju:
"Do danas je Veće primilo oko 400 žalbi na govor mržnje i od toga se oko trećina odnosi na autorske tekstove i isto toliko na komentare čitalaca. To se posebno primećuje tiokom predizbornih kampanja, ali na žalost do danas nismo imali ni jedno procesuiranje govora mržnje u medijima". Veće kao samoregulaciono telo može izdati preporuku, no zbog neobvezujućeg statusa, ista se često ignoriše.

Da na mržnju neretko nisu imune ni političke opcije u predizbornim kampanjama, smatrajući da je i to jedan od puteva do glasača, potvrđuju i poslednje izrečene novčane kazne od strane Središnjeg izbornog poverenstva BiH (SIP BiH) pojedinim političkim strankama. Te stranke, kako je utvrdio SIP, kršile su pravila ponašanja u predizbornoj kampanji, koristeći jezik mržnje koji bi mogao da podstakne na nasilje ili širenje mržnje.

Tako je Srpska napredna stranka kažnjena s 6.000 KM, BPS Sefera Halilovića s 5.000 KM, Ujedinjena Srpska s 3.000 KM.
"Iako nam se često čini da je borba protiv jezika mržnje borba protiv vetrenjača, kao savremeno i demokratsko društvo nikada ne smemo posustati i pristati da nas određuju predrasude i mržnja jer se upravo tako rađa zločin iz mržnje", zaključuje Snježana Ninković Ivandić iz ADI-ja.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 25 sij 2017, 21:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 ruj 2016, 18:10
Postovi: 1624
slika

Citat:
Mirza Džidić, pripadnik Oružanih snaga BiH, koji je javno pozvao na moje silovanje nije kažnjen niti će biti iz razloga što je on simbol sistema, a ja sam tek pojedinac. Bila sam prinuđena da povučem prijavu protiv Mirze Džidića iz razloga što mi je u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu vrlo direktno rečeno kako “neće biti ništa od toga” i kako Mirza Džidić neće biti kažnjen.

Citat:
Nikab i burka, “ekstremna” vjerska obilježja koja sam u spornom Facebook statusu ja kritikovala simbol su agresivne i primitivne ideologije islama, opresivne filozofije za koju smatram da, između ostalog, ženama oduzima pravo izbora i slobode, te u potpunosti poništava individualnost. Dakle, nije problem samo pokrivanje lica budući da se ovdje ne radi o načinu oblačenja, problem je u tome što je ona simbol nečeg mnogo opasnijeg što se nastoji nametnuti. Radikalni islam je ideologija kojoj, prema mom mišljenju, nije mjesto u 21. stoljeću i civiliziranom društvu.


Lejla Čolak: Sloboda je skupa i ona traži žrtve / Intervju za Lola magazin


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 22 vel 2017, 14:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Cura po prvi put doživjela slobodu. Oslobodila se islamskog mračnog vilajeta.

No, čekam ono neminovno što doći mora. Kad sredi sve papire u novoj državi da nam malo ispriča kako se radi i razmišlja u klislam uredništvu.

Citat:
Rekla bih kako Bosna možda jeste specifična po tome što su Bosanci muslimani nakon rata i stradanja mahom postali Bošnjaci, islam je postao sastavni dio njihovog identiteta. Okrenuli su se Allahu u strahu od novih tragedija, a uzimajući u obzir psihološki fenomen i prirodni obrambeni mehanizam u kojem žrtva ima tendenciju da postane agresor, mogli bismo govoriti o potencijalnim scenarijima. Ipak, takve se stvari ne događaju preko noći, radi se o dugotrajnom procesu kojeg će u potpunosti biti svjesna tek naša djeca i / ili unuci.

Tamo gdje postoji trauma i kolektivni PTSP nema napretka. Nama treba kolektivna psihoterapija, ai to je proces koji traje godinama i generacijama i možda opet ne uspije. Strah rađa mržnju, a najveća se mržnja rada iz najveće boli. A boli, straha i mržnje bosanski je zrak pun, pa je on plodno tlo za širenje svih vrsta nakaradnih ideologija.

BiH se mnogo radikalizira u posljednjih nekoliko godina, a više od 20 godina nakon rata mi zapravo idemo unazad, a ne naprijed. Arapi masovno dolaze u BiH i kupuju našu zemlju, SDA mafija je nedavno prodala zemljište sa Vrela Bosne Arapu koji će tu graditi svoju vilu. Vrelo Bosne, simbol Bosne, simbol mog djetinjstva, mjesto gdje su nastala moja i prva sjećanja brojnih Sarajlija prodali su Arapima. Uz njega su prodali i obraz, guzicu, čast i ne samo našu, nego i zemlju naše djece. Arapi masovno kupuju zemljišta vrijedne milijarde KM. Političarima na vlasti to naravno odgovara jer im treba jedna sila s parama i moći ih sačuva i zaštiti od “dušmana” druge vjere.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 18 ožu 2017, 19:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 vel 2017, 13:26
Postovi: 1198
Pokrštavanje :D

slika

_________________
Djela su bitnija od rijeci.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 18 ožu 2017, 20:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lip 2011, 14:09
Postovi: 2412
Lokacija: HR
Лејла Чолак, poćirićila se.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 18 ožu 2017, 20:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
I šta je sad?Jel' Lejla ili Лејла?Nisam je nešto ispratio.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 01 tra 2017, 21:02 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Muslimani poput Suljagića sad prenose intervju sa ovim likom šta je napa Borjanu Krišto, zašto odvratna Muslimani ne prenosi ništa o Lejli? Nijedan članak ..ništa i dobiješ automatski ban čim otvoriš na onom njihovom Klixu temu o ovome.

Zar nije onaj Suljagić ima neku funkciju oko Klixa ili Dnevnog Avaza?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 01 tra 2017, 21:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Kačamak je napisao/la:
I šta je sad?Jel' Lejla ili Лејла?Nisam je nešto ispratio.



:zubati

Panslavenka

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 20:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Tvoja i hAmidzina je dužnost da je sad ubijete ako je vidite.Inače ništa od ženskih koje ne idu u WC.

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 21:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
PA da onda je napravimo "šehidom",pa će je ostali slaviti i davati joj medijsku pažnju, pa u tome je više štete nego koristi.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 21:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Allah ne priznaje takav način razmišljanja.Ti si sad dužan da ne ideš sutra na posao.Moraš da se spremiš na put i tražiš otpadnicu da bi je pogubio. :D

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 21:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
A trebam li reći tekbir kad je budem htio ubiti ili neće mi se važiti?
Ili trebam li uzeti abdest pa onda tekbirati?
A možda da sačekam Redžeb mjesec da prođe pa da kasnije malo prolijem krvi?


A sad ozbiljno zbog čega je ovo uradila što je uradila, mora postojati zašto, a nije nešto ni BIH profitabilna, niti klix. Ovako je dobila slobodnu kartu, kao i onaj što je zapalio Kur'an iz Egipta. Green card guarenteed


Lejla- mračna noć
Čolak- sakat, nesposoban

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 22:12 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Drug zašto ljevičari u Sarajevu nju ne komentiraju? Baš nijedna stranka, nijedan medij..ovo je u blokadi?
Nije pogodno? Vidim svako malo prenosite ovog klošara šta je napa Krišto


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 22:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Nemam pojma, ne pratim medije toliko a pogotovo ne Sarajevske.

Više gledam Ljudovanje na RTRS nego Federalnu.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 02 tra 2017, 23:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27470
bobanovski je napisao/la:
Muslimani poput Suljagića sad prenose intervju sa ovim likom šta je napa Borjanu Krišto, zašto odvratna Muslimani ne prenosi ništa o Lejli? Nijedan članak ..ništa i dobiješ automatski ban čim otvoriš na onom njihovom Klixu temu o ovome.

Zar nije onaj Suljagić ima neku funkciju oko Klixa ili Dnevnog Avaza?


Oslobođenje. Oni i sada preuzimaju njegove bedastoće, jer drugima je to ispodniženja.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 05 svi 2017, 08:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Lakrdije. Dovoljno da na FB ima slika iz džamije i da mu neće ništa uraditi.

Citat:
Vojnik Mirza Džidić dobio ukor zbog poziva na silovanje novinarke Lejle Čolak

Objavljeno 04.05. - 15:58

Vojnik Oružanih snaga BiH Mirza Džidić, koji je u kolovozu prošle godine javno nudio novac za silovanje novinarke portala Klix.ba Lejle Čolak koja je nakon toga napustila zemlju, kažnjen je mjerom ukora, potvrdilo je Ministarstvo obrane BiH, javlja ATV.

-U skladu s Pravilniku o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku, imenovanom je izrečena disciplinska mjera ukor u trajanju od dvije godine. Prilikom izricanja disciplinske mjere, u obzir je uzeto da imenovanom do sada nisu izricane disciplinske mjere, te da je isti u proteklom periodu savjesno i odgovorno izvršavao sve dužnosti – navodi se u odgovoru Ministarstva obrane BiH.

Mjera ukora je pismena opomena koju izriče zapovjedništvo Oružanih snaga BiH i podrazumijeva da vojnik za vrijeme trajanja mjere neće moći dalje napredovati u službi.

Novinarka Lejla Čolak na svom Facebook profilu objavila status kojim je na degutantan način kritizirala nošenje burke i vjerskih obilježja.

Na njen post, Džidić je reagirao objavljivanjem poruke na svom FB profilu sljedećeg sadržaja: “Ima li kakav dobrovoljac da siluje lijepu Lejlu, osobno ću ga isplatiti??? Zainteresirani neka se jave u pp…”

Potez vojnika OS BiH osudila su brojna novinarska udruženja. U međuvremenu, zbog brojnih prijetnji Lejla Čolak je napustila Sarajevo, a danas živi u Njemačkoj. /HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 06 svi 2017, 00:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Gde je sada Лејла?

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 06 svi 2017, 08:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Pa u Njemačkama, piše ti u gornjem članku, čitaj.

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 06 svi 2017, 09:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Mislim da je u Irskoj. To je neka greška. Ali nisam siguran.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 06 svi 2017, 10:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 lip 2015, 15:01
Postovi: 1643
morala pobeci od isilovskih ludaka

da se ne pretvori u crni carsaf ekberajuci i dok spava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Lejla Čolak
PostPostano: 05 srp 2021, 17:12 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
Nakon izbornog ova gospođu moramo vratiti, ona je osjetila sve čari islamofašizma


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 226 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO