HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 ruj 2025, 09:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Libija-Zabranjena istina
PostPostano: 01 ruj 2011, 14:47 

Usput, Rothschild obitelj preko svoje burze zlata u Londonu zadnjih godina kupuje sve više zlata. To je činjenica.

Upućuje na to da tu "novu svjetsku valutu" planiraju vezati za zlato (ili bar jednim postotkom vezati za zlato) da opravdaju kako je to "progresivno" i "naprednije" nego sad kad centralne banke mogu tiskati koliko požele.

Vidiš, caka je u tome da će oni opet biti vlasnici većine zlata. Zadržavaju svoju apsolutnu moć.
(pod "oni" mislim na sfere podijeljenosti moći među tim bankarskim obiteljima. Rothschild je jedna od njih, ali to je sve već poznatije.)

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 15:28 

BBC puno toga stoji i moglo bi i doc do toga ali mislim da je to tesko tako da to ljudi prihvate. mislim da to vec sve postoji sto navodis, jedna vlada itd. jer to je upravo amerika tj. velike kompanije koje kroz USA provode svoje ciljeve u biti je to taj neki ajmo ga nazvat "Zapad" i NATO je njihova vojna sila. mislim svi vec trosimo isti shit i konzumno smo drustvo i svoje kvazivrijednosti isto pokusavaju i uspijevaju nametnut svakome u slobodnim demokracijama.

Ipak mislim da su nama krscanima europljanima bijelcima najveci neprijatelji Zidovi i zato i dalje mislim da Hitler i Pravasi normalno tu vide kao prirodnog partnera muslimane i da to triba obnavljat i rokat po Zidovima. nije Hitler dzabe reko "Der ewige Jude" - vjecni Zidov jer je on vjecno isti!

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 15:32 

Muslimani su loš izbor saveznika vezano za ovaj problem.
Sharia zakoni i Islam su vrlo jasni. Čitav svijet mora konvertirati na Islam. I Islam mora politički dominirati svijetom.

Ako ti tako, i tvojoj obitelji, odgovara bilo ti po volji. Ja nisam za to. Radije biram bankare i njihov NWO.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 15:37 

Otišli smo skroz daleko od teme. Bolje da se vratimo na Libiju.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 16:27 

BBC je napisao/la:
Sharia zakoni i Islam su vrlo jasni. Čitav svijet mora konvertirati na Islam. I Islam mora politički dominirati svijetom.

Ako ti tako, i tvojoj obitelji, odgovara bilo ti po volji. Ja nisam za to. Radije biram bankare i njihov NWO.

nikada. ja biram nacionalsocijalizam. NWO i bankari su najvece smece. muslimane koristit samo za rjesavanje zidovskog problema a onda pustit ih nek rade na svome sta god hoce... samo da nas puste na miru..

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 16:53 

Muslimani su jedan faktor na koji ti moćnici moraju računati. Definitivno neće nestati, niti će ostaviti Islam.
Sad koju caku njima spremaju da ih zadovolje, ne znam. Iz mojih analiza i dugogodišnjeg čitanja, filtriranja raznih gluposti, osobno sam mišljenja da će oni ići na to da su Kina i Rusija zadovoljni sa NWO. Muslimani nemaju snage niti moći da im bilo što pokvare.
Jednostavno će ih ignorirati pa će muslimani kao i do sad prihvatiti pravila igre.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 17:03 

BBC je napisao/la:
oni ići na to da su Kina i Rusija zadovoljni sa NWO.

Ovdje bi kompletnije bilo: sjeverna Amerika, EU, Kina i Rusija. Inače se dobije kriv smisao.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2011, 18:09 

TGrad je napisao/la:
BBC je napisao/la:

nikada. ja biram nacionalsocijalizam. NWO i bankari su najvece smece. muslimane koristit samo za rjesavanje zidovskog problema a onda pustit ih nek rade na svome sta god hoce... samo da nas puste na miru..

Ncionalsocijalizam je sigurno najbolje uredjenje drzave koje je ikada bilo...

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 14:48 

kažu ubili gaddafija, znači ništa od pravednog suđenja..

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 14:53 

Izgleda je, pretukli ga na smrt. Nisu ni ti ništa bolji od njega, sve ista sorta.
Treba Mesiću poslati telegram sućuti.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2011, 02:29 

Ako nekoga zanima stanje u Libiji, biće mu/joj veoma interesantan ovaj sajt. Za mene je pravo otkriće.

http://libyasos.blogspot.com/

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 19:25 

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 19:34 

DzoniBG je napisao/la:
dudu je napisao/la:
idemo dalje, slijedeća na redu je Sirija, a onda poslastica za sve sladokusce, Iran. :biceovodobro

Pustili su Ameri vec svog terijera Sarkozija, onog francuskog jevrejskog klovna sa kojim bi da je ziv De Gol obrisao patos.

Najavljuje preventivne udare na Iran... iako je rezim u Teheranu mirise na fundamentalisticki smrad, Persijanci im nisu Irak i Afganistan, aj bas da vidim kako ce tamo da se provedu, bolje da ne diraju tamo, nastace haos.

U Iranu ce se svi provesti ko bos po trnju.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2011, 23:19 

Rojters: Gadafijeg sina Saifa el Islama izdao nomad iz plemena Tuareza za milion evra

utorak, 22. novembar 2011.

Saifa el Islama, sina bivšeg libijskog vođe, izdao je nomad iz plemena Tuareza koji tvrdi da je bio unajmljen da mu pomogne da pobegne u susedni Niger uz obećanje da će mu biti isplaćeno milion evra.

"Uverio sam Saifa da mi veruje", rekao je saharski nomad Jusef Saleh el Hotmani, dokazujući to tvrdnjom da je bio u istom automobilu sa sinom bivšeg libijskog vođe u noći kada je uhapšen.

"Ubeđen sam da su Seif i njegovi čuvari planirali da me ubiju kad dođemo do granice. Imali su dva pištolja, dve granate, nož i lisice", rekao je Hotmani.

Hotmani je objasnio da je sam kontaktirao revolucionarne borce na jugu Libije kako bi ih obavestio o prolasku Saifovog konvoja od dva automobila u noći između 18. i 19. novembra.

Nomad je rekao da je Gadafijev sin sanjao o tome da napusti Libiju i da se jednog dana možda vrati u zemlju.

Agencija Rojters, kojoj je Hotmani dao izjavu, navodi da nije jasno zašto je Saif izabrao da veruje nomadu koji bi ga mogao vrlo lako izdati, ali Hotmani kaže da je bio u teškom položaju s obzirom na to da su mu u revoluciji ubijeni otac i trojica braće.

Sin bivšeg libijskog vođe Saif el Islam rekao je, u snimku napravljenom ubrzo posle njegovog zarobljavanja, da su u plemenski podeljenoj Libiji sukobi neminovni.

"Mač islama" poručio je onima koji su ga zarobili da će u narednih nekoliko meseci regioni ujedinjeni u borbi protiv njegovog oca izneveriti jedne druge, sugerišući da će početi međusobni obračuni.

Prelazne libijske vlasti neće izručiti El Islama Međunarodnom krivičnom sudu, rekao je libijski ministar pravde Mohamed el Alagi.

"Nećemo ga izručiti", ukratko je odgovorio Alagi. Reči libijskog ministra usledile su odmah po dolasku glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda Luisa Morena Okampa u Tripoli na razgovore sa libijskim zvaničnicima u vezi sa jurisdikcijom u slučaju "Mača islama".

Okampo je po dolasku rekao da El Islamu ne mora nužno da se sudi u Hagu u slučaju da je pravosudni sistem Libije dorastao tom zadatku, i dodao da ne planira da poseti sina bivšeg libijskog lidera.

Glavni tužilac Međunarodnog suda prethodno je izjavio da uhapšeni Libijci treba da budu izvedeni pred lice pravde, a da će o mestu suđenja biti odlučeno u konsultaciji sa sudom.

Okampo će u Tripoliju pričati i o bivšem šefu obaveštajne službe Abdulahu el Senusiju, protiv koga je Međunarodni sud, takođe, podigao optužnicu.

Tužilac Moreno Okampo ranije je ocenio da nacionalne vlade imaju pravo da sude svojim građanima za ratne zločine, ali da je zabrinut da li će El Islam imati pravedno suđenje i da li će mu biti suđeno za iste optužnice kao pred međunarodnim sudom.

Na reči glavnog tužioca reagovao je libijski premijer Abdel Rahim el Kib, koji je obećao da će uhapšeni imati "pravično" suđenje tokom kojeg će biti ispoštovani međunarodni pravni standardi.

(RTS)

Crko dabogda sa tih milion evra.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2011, 15:54 

TGrad je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Kako bi Svabama dobro dosao Velikonjemacki projekat...
Pa da u jednu drzavu ubace...Njemacku,Austriju,Svicarske kantone,Lihtenstajn,Luksemburg i onih par opstina u Belgiji...
Mozda ima jos koji teritorij da sam ga zaboravio...ali to je to uglavnom :zubati

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:02 

Istočna Libija proglasila poluautonomiju
Svijet
Utorak, 06 Ožujak 2012 17:23
Plemenski vođe i zapovjednici milicija proglasili su u utorak poluautonomiju za istočni, naftom bogati dio Libije koji je bio u središtu pobune protiv Moamera Gadafija, javlja kanal katarske satelitske televizije Al Jazeera na engleskom, ističući da postoji bojazan od raspada države.

Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), koje predstavlja centralnu vladu u Tripoliju, u više je navrata izrazilo protivljenje stvaranju djelomično autonomne regije na istoku, upozoravajući upravo na mogućnost raspada te sjevernoafričke države.

Tisuće predstavnika glavnih plemenskih vođa, zapovjednici milicija i političari izdali su deklaraciju o stvaranju poluautonomije na svečanosti u Bengaziju.

Poručili su da će stati na kraj marginalizaciji istočnog dijela Libije, koju je Gadafi desetljećama provodio, te imenovali vijeće koje će upravljati novostvorenim područjem, od obalnog grada Sirta pa sve do egipatske granice na istoku.

Čelnikom vijeća imenovan je Ahmed al-Zubair, politički zatvorenik s najduljim stažom za vrijeme Gadafijeva režima. Al-Zubair, koji je i član NTC-a, kazao je da vijeće priznaje nadležnost Nacionalnog prijelaznog vijeća u vođenju međunarodnih poslova.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:03 

Ajmo Ameri, šaljite "visokog predstavnika". Mater li vam jebem.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:30 

davno napisah, nakon izjava novih libijskih čelnika kako su izborili slobodu, "a šta ćete sad", umjetno napravljena država, održavana diktaturom, podsjeća na još neke takve države, zar ne....

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:35 

Ne razumijem zašto zapad podržava ove idiote. Na stranu ti mali diktatori.

Ali svaki video tih "pobunjenika" širom tih država, na Youtube, ima allah euekber i tekbiranje. To su hard core islamisti, i jebe se njima za demokraciju i prava ljudi.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:39 

Pa ne podržava ih, oni su tu da naprave sranje i da ih nakon toga lakše drže pod kontrolom jer će biti dužni Amerikancima. Onda po isprobanoj formuli izvući šta se da izvući.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:41 

BBC je napisao/la:

Ali svaki video tih "pobunjenika" širom tih država, na Youtube, ima allah euekber i tekbiranje. To su hard core islamisti, i jebe se njima za demokraciju i prava ljudi.

tko bi shvatio visoku politiku, mislim da su u pitanju resursi i pristup istima, naravno ne za sve zemlje, ali jebaji ga ne možeš u iraku voditi jednu politiku a u libiji drugu, preblizu su....
ne znam samo da li se zapad još uvijek zavarava da će u tim državama uspjeti instalirati demokraciju zapadnog tipa, neće to tamo ići, druga je to kultura....

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 13:45 

Australsko ratno groblje iz 2 s.r. pored Bengazija (Desert Rats)

slika

slika

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 14:00 

BBC je napisao/la:

Summa summarum: Amerika je daleko, a Europa blizu. EU je u odnosu na Ameriku ono što je Hrvatska u odnosu na EU.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 13:29 

Francuski vojni avioni im pomagali u ratu.

Citat:
Napadnuta francuska ambasada u Libiji, zaštitari ranjeni
Oštećena je zgrada francuske ambasade. Jedan zaštitar teško je ozlijeđen, a drugi lakše
Povećaj Napadnuta francuska ambasada u Libiji, zaštitari ranjeni

Napadnuta je francuska ambasada u Tripoliju u Libiji, javljaju svjetski mediji.

– Dva su zaštitara ranjena u napadu na ambasadu i počinjena je velika šteta – kazao je jedan dužnosnik ambasade za Reuters te dodao da je vjerojatno riječ o automobilu bombi.
Google Oglasi
Sofortkredit ab € 3.000,-
Kreditauszahlung in wenigen Tagen. Hier unverbindlich beantragen! www.santanderconsumer.at

BBC također navodi da je jedan zaštitar teško ozlijeđen, a drugi ima lakše ozljede.

Eksplozija se dogodila nešto iza 7 sati po lokalnom vremenu. Kako je izvijestila dopisnica BBC-ja, u eksploziji je oštećena zgrada ambasade, susjedne zgrade i parkirani automobili.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 16:15 

Je li to zato što je Bernard Henry Levi htio doći??
Baš mi je lijepo vidjeti kako odjebavaju liberale koji su ih žestoko podržavali :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: