|
|
Stranica: 2/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hrvat
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:09 |
|
|
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
dudu je napisao/la: moj odgovor je ne. ljiljani su ok simboli, ali oni reprezentiraju kraljevsku dinastiju. stoga sam više za simbol srednjovjekovne Bosne koji je na portalu. Ljiljani su bili kroz najveci period samostalne Bosne, one sredovjekovne. Dinastija Kotromanica. A kraljevi su bili nositelji drzavnosti, nitko drugi. Drzava, to sam ja. Ovo sto si ti stavio je mislim za vrijeme AU, isto nije grb iz samostalnog razdoblja. Evo malo o tijeku grbova BiH. Dosta govori. http://bs.wikipedia.org/wiki/Grbovi_i_z ... _historiju
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:12 |
|
|
Hrvat je napisao/la: dudu je napisao/la: moj odgovor je ne. ljiljani su ok simboli, ali oni reprezentiraju kraljevsku dinastiju. stoga sam više za simbol srednjovjekovne Bosne koji je na portalu.
Najbolje je ovo... nećeš možda vjerovati, ali tek kad sam napisala svoj prethodni post, ugledala sam ovu sliku. da, meni je to lijep grb.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59614 Lokacija: DAZP HQ
|
Aztec je napisao/la: Dobro, pa sta ako imaju, to je razlog da ih i mi nemamo? samo kažem da to znači da nisu nikakav nacionalni simbol, nego prije svega kršćanski.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:13 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8323 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Aztec je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: možeš li mi pojasniti kako i zašto?
Pa nece ti nitko vise moc rec, ovo nij tvoja zemlja... tu ima mnogobrojnih prednosti. šta mene briga šta meni neko kaže. evo vidiš, meni je hrvatska mjesto gdje plaćam porez i ništa više. želim ti reć da je bitan narod i s čim se identificira, a ne neki bošnjo ili visoki predstavnik. Iako bi ovi prvi to iskoristili odmah kao dokaz da priznajemo da smo bosansko-hercegovački katolici. Pol meni to nije nimalo pametno.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:15 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: Dobro, pa sta ako imaju, to je razlog da ih i mi nemamo? samo kažem da to znači da nisu nikakav nacionalni simbol, nego prije svega kršćanski. Krscanski simboli koji su nosili nasi kraljevi, nositelji suverenosti Bosne. Isto te krscanske Bosne koja je tad zadnji put bila samostalna, i koja se pod tim ljiljanima borila od osvajaca, prvenstveno simbol protiv osvajaca sa istoka... Turaka.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:17 |
|
|
Aztec je napisao/la: dudu je napisao/la: moj odgovor je ne. ljiljani su ok simboli, ali oni reprezentiraju kraljevsku dinastiju. stoga sam više za simbol srednjovjekovne Bosne koji je na portalu. Ljiljani su bili kroz najveci period samostalne Bosne, one sredovjekovne. Dinastija Kotromanica. A kraljevi su bili nositelji drzavnosti, nitko drugi. Drzava, to sam ja. Ovo sto si ti stavio je mislim za vrijeme AU, isto nije grb iz samostalnog razdoblja. Evo malo o tijeku grbova BiH. Dosta govori. http://bs.wikipedia.org/wiki/Grbovi_i_z ... _historijuzapravo, tražim onaj s portala, ali ga ne mogu naći. ovaj je samo inspiriran originalom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:18 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa nece ti nitko vise moc rec, ovo nij tvoja zemlja... tu ima mnogobrojnih prednosti.
šta mene briga šta meni neko kaže. evo vidiš, meni je hrvatska mjesto gdje plaćam porez i ništa više. želim ti reć da je bitan narod i s čim se identificira, a ne neki bošnjo ili visoki predstavnik. Iako bi ovi prvi to iskoristili odmah kao dokaz da priznajemo da smo bosansko-hercegovački katolici. Pol meni to nije nimalo pametno. Ma nije samo sto "netko" kaze, tu su politicke posljedice, a bas te briga sto ce Bosnje rec... no ne samo to. Povijesno, ljudi trebaju da znaju da je to nase, naucit ce se.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:22 |
|
|
Aztec je napisao/la: dudu je napisao/la: samo kažem da to znači da nisu nikakav nacionalni simbol, nego prije svega kršćanski.
Krscanski simboli koji su nosili nasi kraljevi, nositelji suverenosti Bosne. Isto te krscanske Bosne koja je tad zadnji put bila samostalna, i koja se pod tim ljiljanima borila od osvajaca, prvenstveno simbol protiv osvajaca sa istoka... Turaka. ljiljan se može decentno naglasiti na kruni. baštinici smo bosanske krune, a nikakav simbol s krunom ne koristimo.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:27 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ma nije samo sto "netko" kaze, tu su politicke posljedice, a bas te briga sto ce Bosnje rec... no ne samo to. Povijesno, ljudi trebaju da znaju da je to nase, naucit ce se. onda ja na to gledam kao na ljubićevo i jurišićevo uguživanje muslimanima. ništa više. ispada mi ovako da je sindrom političkih elita prešao na narod.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Krscanski simboli koji su nosili nasi kraljevi, nositelji suverenosti Bosne. Isto te krscanske Bosne koja je tad zadnji put bila samostalna, i koja se pod tim ljiljanima borila od osvajaca, prvenstveno simbol protiv osvajaca sa istoka... Turaka.
ljiljan se može decentno naglasiti na kruni. baštinici smo bosanske krune, a nikakav simbol s krunom ne koristimo. Da, to i kazem, ne treba nista drasticno mijenjat, ali stavit "decentno" kao sto kazes... nek se zna tko je bastinik samostalne sredovjekovene Bosne, a ne da se to jos koristi protiv nas i govori nam se, da mi imamo svoju maticu i da se selimo ako nam se ne svidja. Kao da se to govori po MZ.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:29 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma nije samo sto "netko" kaze, tu su politicke posljedice, a bas te briga sto ce Bosnje rec... no ne samo to. Povijesno, ljudi trebaju da znaju da je to nase, naucit ce se. onda ja na to gledam kao na ljubićevo i jurišićevo uguživanje muslimanima. ništa više. ispada mi ovako da je sindrom političkih elita prešao na narod. Ma kakvo uguzivanje (pusti taj dvojac debila), ovo ce po mom misljenju njih najvise opec.
|
|
Vrh |
|
|
Uskok
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:30 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Heraldički ljiljan (fr. Fleur-de-Lis) je heraldički simbol koji se svrstava među prirodne likove. Često se drži i marijanskim znakom, a u Francuskoj je od srednjega vijeka simbol kraljevske časti. - Francuski grb - grb koprivnice grb obitelji kotromanic - Grb splitskog hercega i , velikog bosanskog vojvode Hrvoja Vukčića Hrvatinića - Grb Srbije
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:31 |
|
|
Ne znam sto hocete postic s tim ostalim grbovima, nije to uopce bitno, ni razlog sto ih mi nebi imali.
A eto i Hrvatinic ima ljiljane.
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:33 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Ja mislim da je to dobra ideja.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:38 |
|
|
Aztec je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: onda ja na to gledam kao na ljubićevo i jurišićevo uguživanje muslimanima. ništa više. ispada mi ovako da je sindrom političkih elita prešao na narod. Ma kakvo uguzivanje (pusti taj dvojac debila), ovo ce po mom misljenju njih najvise opec. to onda kao pomirenje hrvata u BiH? pomirenje onih koji su bili u HVO-u i onih koji su bili u ABiH?
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:38 |
|
|
ma ljiljan je na grbu federacije kao muslimanski, ne vidim razloga sad ga uzimati kao svoj simbol. tribalo je na to misliti onda kad su si prisvajali i naziv bošnjak i mitove o bogumilima.
onaj grb sa vukčićevom rukom na šahovnici i eventualno kotromanića kruna, bila bi dobra kombinacija.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:44 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma kakvo uguzivanje (pusti taj dvojac debila), ovo ce po mom misljenju njih najvise opec. to onda kao pomirenje hrvata u BiH? pomirenje onih koji su bili u HVO-u i onih koji su bili u ABiH? Ma kakvo pomirenje? Kakve veze ima ABiH, cosak me zasvrbi za njima. Politicke razloge sam vec pojasnio. Dalje, mi smo nositelji te sredovjekovne bosne, mi Hrvati, i mislim da bi se to trebalo vidit i na nasem grbu. A sigurno ne muslimani, koji su imali prije grbove sa polumjesecom, dakle iste one grbove koji su UNISTILI BiH. Oni koji danas masu sa turskim zastavama. Pustimo sujetu na stranu itd, nije grb kriv sto su ga muslimani uzeli i cinili pod istim progon Hrvata, niti sto su ga se nasi supci tako lako odrekli. Recimo, uzmu ti sutra sahovnicu, hoces se i nje odrec? Ja bih zelio (i zbog istine, povijesti kao i politickih razloga) te ljiljane, decentno kao sto Dudu rece... pa bar ovdje na Forumu HB. Hrvata BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:48 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: ma ljiljan je na grbu federacije kao muslimanski, ne vidim razloga sad ga uzimati kao svoj simbol. tribalo je na to misliti onda kad su si prisvajali i naziv bošnjak i mitove o bogumilima.
onaj grb sa vukčićevom rukom na šahovnici i eventualno kotromanića kruna, bila bi dobra kombinacija. To je cista sodomija povijesti, koja se jos nazalost koristi u politicke svrhe protiv nas, BiH Hrvata, nositelja tih obicaja.... Ako su nasi supci (isto iz bog zna kojih razloga odustali) nema razloga da se to tako i ostavi, pogotov ne ovdje na forumu. Ljudi sve manje i manje znaju za ljiljane i smatraju ih mus. simbolom, sto tu kradju dopustit?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:54 |
|
|
samo pogledajte ove falsifikatore i boje.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:55 |
|
|
ama, lako je što ćemo mi ovdje pisati i priznavati ili ne priznavati, kažem ti samo da je za neke stvari već ooooodaaaaaaaavnooooooooo kasno, kužiš? na europskim grbovima je čest simbol i šahovnice i ljiljana i orla i lava i krune i svačega. i prije su se vodili simbolikom, ali i estetikom kod kreiranja grbova. nema tu nekih ekskluziviteta, a posebno kod ljiljana koji su češći možda od svih simbola.
pa ako se muslimani i Muslimani vole kititi kršćanskim simbolima dok istovremeno slave fatiha i mrze katarinu (vidi drugu temu), onda im pustimo da budu i smiješni i glupi kad u potrazi za vlastitim identitetom rade nebuloze.
pa danas će oni pred kamerama ljubiti križeve na stećcima i govoriti kako su to njihovi pradjedovi koji su "dragovoljno" primili islam, a kad se javnost okrene na drugu stranu, šutnut će križ i stećak u šumu kao i onaj na krstinama kod mostara.
to je jednostavno tako. moš im se smijat i rugat, a možeš se grist. ja biram ono prvo.
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:55 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Ilirk@ je napisao/la: ma ljiljan je na grbu federacije kao muslimanski, ne vidim razloga sad ga uzimati kao svoj simbol. tribalo je na to misliti onda kad su si prisvajali i naziv bošnjak i mitove o bogumilima.
onaj grb sa vukčićevom rukom na šahovnici i eventualno kotromanića kruna, bila bi dobra kombinacija. Za ovaj komentar obavezno dodijeliti doticnoj Stupido Oscar 2010,vise mentalnog prdeza u jednom komentaru jos nismo imali priliku da citamo... jos jednom Bravo
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 01 lip 2010, 15:58 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: ma ljiljan je na grbu federacije kao muslimanski, ne vidim razloga sad ga uzimati kao svoj simbol. tribalo je na to misliti onda kad su si prisvajali i naziv bošnjak i mitove o bogumilima.
onaj grb sa vukčićevom rukom na šahovnici i eventualno kotromanića kruna, bila bi dobra kombinacija. Za ovaj komentar obavezno dodijeliti doticnoj Stupido Oscar 2010,vise mentalnog prdeza u jednom komentaru jos nismo imali priliku da citamo... jos jednom Bravo što učiniti kad ti se ovakvo jedno *** nađe na vrhu cipele?
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
|
|
Zuto zelena kombinacija ljiljana (ovih novih "bosnjackih-muslimanskih") je kao i zelena zastava sa zutim mjesecom i zvijezdom koji postoje.. Covjece jedini koji zaista nemaju nista s tim ljiljanima uzeli su ih kao svoje. Koliko su zaista muslimanski moze se vidjeti po IZ BiH gdje ih nikada niti spominju niti koriste.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
|
|
Ilirk@ je napisao/la: ama, lako je što ćemo mi ovdje pisati i priznavati ili ne priznavati, kažem ti samo da je za neke stvari već ooooodaaaaaaaavnooooooooo kasno, kužiš? na europskim grbovima je čest simbol i šahovnice i ljiljana i orla i lava i krune i svačega. i prije su se vodili simbolikom, ali i estetikom kod kreiranja grbova. nema tu nekih ekskluziviteta, a posebno kod ljiljana koji su češći možda od svih simbola.
pa ako se muslimani i Muslimani vole kititi kršćanskim simbolima dok istovremeno slave fatiha i mrze katarinu (vidi drugu temu), onda im pustimo da budu i smiješni i glupi kad u potrazi za vlastitim identitetom rade nebuloze.
pa danas će oni pred kamerama ljubiti križeve na stećcima i govoriti kako su to njihovi pradjedovi koji su "dragovoljno" primili islam, a kad se javnost okrene na drugu stranu, šutnut će križ i stećak u šumu kao i onaj na krstinama kod mostara.
to je jednostavno tako. moš im se smijat i rugat, a možeš se grist. ja biram ono prvo. Mislim da nije kasno. Nemam se namjeru smijat, a jos manje grist... to trebamo prvenstveno uradit zbog sebe samih, a ovo ostalo su samo beneficije.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|