|
|
Stranica: 83/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 27 stu 2024, 09:52 |
|
|
Banya je napisao/la: Preko leđa Hrvata ruši se konstitutivnost u Brčkom, obara se načelo rotacijehttps://www.vecernji.ba/vijesti/preko-l ... je-1818738Zna li tko detalje? Tko se dogovara i tko inzistira da bude 2:2:1, odnosn oda Hrvat bude svake 16e godine gradonačlenik? Moglo bi se na Savi malo detaljnije pregledavati vozila. Ipak smo EU i Schengen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 27 stu 2024, 10:10 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Banya je napisao/la: Preko leđa Hrvata ruši se konstitutivnost u Brčkom, obara se načelo rotacijehttps://www.vecernji.ba/vijesti/preko-l ... je-1818738Zna li tko detalje? Tko se dogovara i tko inzistira da bude 2:2:1, odnosn oda Hrvat bude svake 16e godine gradonačlenik? Moglo bi se na Savi malo detaljnije pregledavati vozila. Ipak smo EU i Schengen. Za takvo nešto potrebno je imati svoje političko ”ja”. A ne birokratsko ”ja”.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 03 pro 2024, 03:59 |
|
|
|
Pored Velike Kladuše itd i tamo gdje se mora kao Mo, ehevo još dvije SDA-koalicije: Žepče HDZ i SDA, Goražde SDP i SDA.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 03 pro 2024, 13:01 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 19:58 Postovi: 2862 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
|
"Anti-bosanske" stranke drže 59,6% općina u BiH, s tim da nisam uračunao Ramu, Vareš i neovisne načelnike.
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 09 pro 2024, 14:58 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1104 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Pretpostavljam da su Maslac, Aleksic i Simunovic u nasem bloku?[/quote]
U Stocu je bitan samo predznak. Neovisni kandidati, puno stranaka s Hrvatskim predznakom je tu samo da bi se kvalitetno podijelili glasovi, da ne bi izgubili mandat zbog rasipanja glasova i izbornih pravila. Očito više nije potrebno kentrati nakon ovakvog rezultata u zadnja 2 ciklusa, a i stanje na terenu je sve povoljnije za nas. Uglavnom ako je kandidat/lista hrvatska, nema sumnje da će biti prohrvatska ruka. Izuzetak je bio HRS koji je u kampanji koketirao s “komšijama”, ali nisu ušli u vijeće.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 28 srp 2025, 10:18 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1104 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Prošlo je dosta od izbora, ali sam primjetio jedan detalj koji je zamalo bio poguban.
U Vitezu imamo većinu za 1 mandat, ali je prosuto 509 glasova na stranke koje nisu prešle prag.
Konačno stanje po mandatima je bilo ovakvo:
HDZ BIH, HSS STJEPANA RADIĆA, HKDU-BIH - 12 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE - 10 SDP, NAŠA STRANKA, DF - 2 HDZ 1990 - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990 - 1
H - 13 B - 12
Da su HDZ 1990, HRS i Hrvatska viteška stranka izašli zajedno, raspored mandata bi bio:
HDZ i ostali - 13 SDA - 11 HDZ 1990 + HRS + HVS - 1
H - 14 B - 11
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|