HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 tra 2024, 01:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 20:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Citat:
"Bosanski lonac": Masovna tuča masona u Sarajevu

Dugogodišnje međuetničke napetosti u Velikoj masonskoj loži BiH eskalirale su u otvoreni fizički sukob i masovnu tuču u masonskoj zgradi u naselju Radava.

Incident se dogodio pored Nahorevske ulice u Sarajevu, a potom se preneo i na prostor oko zgrade u kojoj se masoni sastaju, saznaje Srna, a prenosi Sputnjik.
Izvor Srne blizak masonskom bratstvu u BiH ispričao je da se sukob dogodio na godišnjoj Skupštini Velike masonske lože BiH, a da je rezultat svega nekoliko povređene „braće“, toljagama i kamenjem polupani skupoceni automobili i definitivni raspad masonskog bratstva u BiH koje je na taj način, umesto tolerancije i kosmopolitizma, demonstriralo da je BiH „nemoguća i nenormalna država“.

Prema rečima izvora, glavni akteri tuče su bili profesor doktor Izet Rađo, član Olimpijskog komiteta BiH, profesor doktor Edib Delić i doktor Adi Rifatbegović iz Kliničkog centra Tuzla, visoki zvaničnici SDA, s jedne strane, a s druge strane je bila grupa Srba i Hrvata, u čiju zaštitu je stao profesor doktor Edvin Dervišević sa Univerziteta u Ljubljani, koji je na kraju izvukao najdeblji kraj.

„Ko zna kako bi se sve završilo da se nakon nekoliko minuta nije pojavilo obezbeđenje iz susedne vile Larsa Gunara Vigemarka, šefa Delegacije EU u BiH, gde je upravo bio veliki prijem za strane diplomate u BiH“, kaže izvor Srne.
On napominje da su od osnivanja masonskog društva u BiH, pre 16 godina, sve ključne pozicije u Velikoj loži BiH svih ovih godina obavljali Bošnjaci.
Pet loža se nalazi u Federaciji BiH — „Ivo Andrić“, „Luks Bosnie“, „Veritas“, „Svetlost Balkana“ i „Tuzla Evropa“, dok se u Republici Srpskoj nalazi samo jedna loža — u Banjaluci, u kojoj više „od polovine njenih članova čine Bošnjaci iz Bihaća, Cazina, Kladuše i Sanskog Mosta.

„Na taj način se čak i u Republici Srpskoj želelo Srbe i Hrvate držati pod bošnjačkom kontrolom. Hrvati su u potpunosti marginalizovani, u masonsko bratstvo su mogli da uđu samo oni poput Željka Komšića, koji su se stavili u službu ostvarivanja bošnjačkih interesa, a od 160 članova masonskog bratstva u ovom trenutku je samo 12 Hrvata, 27 Srba, a ostalo su Bošnjaci“, kaže izvor.
Kada se ima u vidu ogroman uticaj koji masoni imaju na sva značajnija kretanja u svijetu biznisa i politike, ističe izvor Srne, jasno je da je Velika loža BiH postala moćno oružje za ostvarivanje političkih, ekonomskih i propagandnih ciljeva bošnjačke politike.

„To se, između ostalog, ogledalo i u stvaranju najbližih i najsnažnijih veza sa masonima iz Turske, te bratimljenjem loža iz BiH sa ložama iz Turske“, navodi on.
Prema njegovim rečima, prvi nagoveštaji međuetničkih podela i nepomirljivih razlika su počeli pre šest godina, kada su čelni ljudi Velike lože BiH iz Sarajeva sprečili nameru banjalučkih masona da novoformiranoj loži u Banjaluci daju ime Nikole Tesle.
Ma koliko su doktor Aleksandar Lazarević i profesor doktor Nenad Babić iz Banjaluke bili uporni da loži u Banjaluci daju ime po najvećem svetskom naučniku Nikoli Tesli, bošnjački masoni su ih nadglasali i loža u Banjaluci je dobila bezlično ime „Feniks“, ispričao je izvor Srne.
On dodaje da se problem otvoren tom prilikom vremenom povećavao, Hrvati su u masonskom bratstvu, takođe, počeli da traže svoja prava, na šta je masonsko rukovodstvo u Sarajevu, sastavljeno od Bošnjaka i nekoliko njihovih poslušnika iz redova Srba i Hrvata, kaznama i eliminacijom uklonilo doktora Lazarevića i profesora Babića, pod pretnjom isključenja iz masonskog bratstva.
„Na isti način je eliminisan pretnjama i ucenama jedan od najuglednijih masona u BiH doktor Nedeljko Đukić, koji je umesto da pre tri godine bude izabran za Velikog majstora masona BiH, naprasno izbačen iz bratstva, zbog, po mišljenju masona iz Sarajeva, navodno previše bliske naučne saradnje sa akademicima u Srbiji“, ističe izvor Srne.
On navodi da su se problemi samo gomilali, a kada su nakon 16 godina Srbi i Hrvati smogli snage i hrabrosti da zatraže ravnopravnost u bratstvu, dobili su „jasnu poruku toljagama i pesnicama od ’svoje braće‘ iz Sarajeva u vidu batina“.
„Ovo je kraj masonskog eksperimenta u BiH koji je pokazao da ni zvučne titule članova, ni skupa odela i automobili ne mogu promeniti nekulturu i zapuštenost društva u BiH, a najmanje mogu promeniti međuetničke i međureligijske podele, koje su više nego prisutne i među onima koji se zaklinju sa ’brat je mio koje god vere bio‘“, zaključio je izvor Srne.
Srna saznaje da su o svemu obaveštene i masonske lože u Srbiji i Hrvatskoj, ali i u Austriji i Sloveniji, pa se može očekivati internacionalizacija problema.

Lol.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 21:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35999
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Mlatili se pravo Srbi i Hrvati vs Bošnjaci, morale intervenirati međunarodne snage.
Razbijala se skupocjena auta, tugo moja da ne povjeruješ.

Kako da ta država ima budućnost kad ni masoni ne mogu skupa nego se mlate na vjerskoj osnovi i u loži čak Bošnjaci provode majoriziraju i iste metode preglasavanja.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 22:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Još nisam čuo za takav slučaj. Onda znaš da toj nakaradnoj tvorevini nema spasa.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
S obzirom na malobrojnost Srba i još veću malobrojnost Hrvata a imajući u vidu da se spominje Čović kao mason,to onda znači da je i smireni Čović se baco kamenjem? :D
Šanse nema da je ovo prošlo bez Mileta. =))
Ovo će da se ispita. :kava

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 23:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Zamišljam Mileta sa letvom i Čovića sa kamenjem.Masoni.Bosna.Idem da popijem nešto vratiću se

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 22 lip 2016, 23:48 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13477
Lokacija: ZG
Jasno i na ovom primjeru koji modus operandi i vivendi Bošnjaci namjenjuju svima drugima u nekakvoj "građanskoj državi". Jedini lijek je istom mjerom natrag.

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 00:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ne mogu Bošnjaci biti nijednoj drugoj ideji vjerni dok su vjerni islamu. To uključuje i zajedničku državu naravno.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 06:05 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Tko ih hebe. Nebitno su. Isprofanisano je to ******** bratstvo.
Običan kuperaj za devastiranje državnog proračuna. Kruzok i novcarska interesna skupina slorojevica.

Mos ne voli ove teme. Ima da ga podatresete tim teorijama zavjera.
Čuj motka u glavu i vladanje svijetom. Mora da su nosili pancire.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 07:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35999
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Apsurdistan, katolicima valjda i pravoslavcima je strogo zabranjeno pristupanje masonima i obje Crkve gledaju na njih gotovo kao sotonističku družbu, za muslimane ne znam.
Većina članova Hrvata su koliko čitam gradžani ala Komšić, ako je njima došlo do grla, sve jasno.
Ako u takvom društvu u kojemu navodno vrijedi bratstvo bogatuna, Hrvati i Srbi nemaju ravnopravnost kome onda još mogu prodavati priče o gradžanskoj ravnopravnosti.

Stare, dobro poznate i provjerene metode.
Citat:
u Republici Srpskoj nalazi samo jedna loža — u Banja Luci, u kojoj više „od polovice njenih članova čine Bošnjaci iz Bihaća, Cazina, Kladuše i Sanskog Mosta.


Bogatim muslimanima islam nije mio ili se pak kladim da su većina od tih 160 kinder jaja, koja su u svojoj okolini pravi muslimani vjernici a iza zidova se provode tajni obredi.
Znači i u sultanatu ima toga, sredit će to brko skoro.

Citat:
”To se, između ostalog, ogledalo i u stvaranju najbližih i najsnažnijih veza sa masonima iz Turske, te bratimljenjem loža iz BiH sa ložama iz Turske“


Citat:
”Ovo je kraj masonskog eksperimenta u BiH koji je pokazao da ni zvučne titule članova, ni skupa odjela i automobili ne mogu promijeniti nekulturu i zapuštenost društva u BiH, a najmanje mogu promijeniti međuetničke i međureligijske podjele, koje su više nego prisutne i među onima koji se zaklinju sa ’brat je mio koje god vjere bio‘“


Na kraju barem nešto pozitivno
Citat:
Srna saznaje da su o svemu obaviještene i masonske lože u Srbiji i Hrvatskoj, ali i u Austriji i Sloveniji, pa se može očekivati internacionalizacija problema.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 07:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
I ovo isto treba naglasiti.
Citat:
„Na isti način je eliminisan pretnjama i ucenama jedan od najuglednijih masona u BiH doktor Nedeljko Đukić, koji je umesto da pre tri godine bude izabran za Velikog majstora masona BiH, naprasno izbačen iz bratstva, zbog, po mišljenju masona iz Sarajeva, navodno previše bliske naučne saradnje sa akademicima u Srbiji“


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 09:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Gde sam js pročito Čović.Previše pića

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 11:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Masonska loža "Takija".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 12:38 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6815
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Meni su masoni cool, super su ,ekstra su ali ne dopada mi se što su organizovani neposredno na nivou BiH umjesto na nivou entiteta pa i kantona u Federaciji.

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 13:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23309
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Srbi i Hrvati vs Muslimana. Zanimljivo. Ako tako elitistička organizacija nema kohezije i ne može zajedno, iskreno nema ni bliske budućnosti ova država, a kamoli u dugom roku.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 23 lip 2016, 13:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 tra 2016, 00:13
Postovi: 6668
Masonska loža Lojava koža.

Lažna država,lažni narod,lažna istorija,lažni masoni.Koji idioti su samo priznali tu Bu-Hu ložu?

_________________
Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 06 pro 2022, 21:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Jesu li Masoni i Masonstvo religija?

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 06 pro 2022, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33
Postovi: 9397
Fun fact: U BiH je lakše naći masona nego slobodnog zidara

_________________
Dom svoj čuva Zrinski 115


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 09:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2014, 12:08
Postovi: 4796
Lokacija: Bosna
Kakva je ovo vijest.
Jest iz 2016. ali ima li slika, snimaka, policijskih izvještaja. Još u glavnom gradu, kako je moguće da nema ništa.

Ima li išta osim neimenovanih izvora pročetničke SRNE.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 21:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 pro 2022, 22:48
Postovi: 27
Lokacija: Kraljice Ane, Beograd 11000, Serbia
Ovo ako ste tek sada, nakon svih ovih godina, čuli, Vi ste stvarno izgubljene internetske duše. Ovo je odijeknulo na svim medijima.

Oni koji su upućeni u ezoteriju u Federaciji, znaju zbog čega je došlo do ovoga.

_________________
"Ne postoji ništa opasnije od bezbednosti."
— Ser Frensis Valsingam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 21:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6116
Možda smo i čuli, ali smo već zaboravili.
Možeš li nas podsjetiti?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 21:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 stu 2017, 18:23
Postovi: 3449
Kum Bečo je napisao/la:
Jesu li Masoni i Masonstvo religija?

Ne. Kontinentalne lože u članstvo primaju pripadnike svih religija, kao i ateiste.
Anglosaksonske lože u principu čak ne primaju ateiste.

_________________
Hrvatska Hrvatom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 22:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Nije religija. Šta je onda?

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 22:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2019, 21:14
Postovi: 10777
Kum Bečo je napisao/la:
Nije religija. Šta je onda?

E, jbg. O mansonima imaš brdo knjiga, filmova, dokmentaraca...
Ne mogu da vjerujem da ne znaš ništa o njima!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 07 pro 2022, 22:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 stu 2017, 18:23
Postovi: 3449
Kum Bečo je napisao/la:
Nije religija. Šta je onda?

Bratstvo, najkraće rečeno. Dakle, klub istaknutih muškaraca koji izvode ceremonije i imaju neka svoja "tajna znanja" koja se obznanjuju kako se napreduje kroz stupnjeve.

_________________
Hrvatska Hrvatom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Masoni u BiH
PostPostano: 08 pro 2022, 00:01 
Offline

Pridružen/a: 01 pro 2022, 20:46
Postovi: 205
Kum Bečo je napisao/la:
Nije religija. Šta je onda?

sotonisti


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 470 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO