HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 tra 2026, 10:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 258 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća

Hrvati trebaju proglasiti nepozeljnim u HB?
Kolindu Grabar Kitarovic 3%  3%  [ 1 ]
Andreja Plenkovica 6%  6%  [ 2 ]
Oboje 38%  38%  [ 12 ]
Niti jedno 53%  53%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 32
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mekusce Kolindu Grabar-Kitarovic i Andreja Plenkovica proglasiti nepozeljnim u HB?
PostPostano: 03 kol 2019, 08:44 

Napisi zasto bi trebali i dalje davati podrsku KGK i Plenkovicu?

Vrh

Naslov: Re: Mekusce Kolindu Grabar-Kitarovic i Andreja Plenkovica proglasiti nepozeljnim u HB?
PostPostano: 03 kol 2019, 09:10 

Napisao sam i obrazložio sve u detalje, ali nije mi teško sve ponoviti!

Plenković povećava sredstva za BiH Hrvate, a da se pita one koji daju glas Milanoviću ili Pernaru, ni na taj "sitniš" kako veli Diablo vi Hrvati u BiH ne bi imali pravo i ne samo to, ne bi imali pravo ni glasa na izborima da se pita 80% onih koji daju Milanoviću glas! Da se pita Milanovićevog ministra Matića, HVO branitelji ne bi imali pravo na nekoliko milijardi kuna teške mirovine iz RH proračuna koje je Plenković digao u 2019. godini.

Stalno se na ovom forumu ponavljam i svaka normalna osoba koja prati našu politčku scenu je odavno morala shvatiti koji zavičajni korpus se veže uz HDZ, a koja ekipa manjinaca za SDP. Zna se jako dobro koje političke grupacije naginju Hrvatima u BiH i čije biračko tijelo diše za Hrvate u BiH. Dobro se zna i čije biračko tijelo pokazuje samo mržnju i prezir prema BiH Hrvatima. Kolinda nekima od vas nije idealna i po volji, ali alternativa joj je i više nego neprijateljska prema BiH Hrvatima.

Ovdje na ovom forumu pojedinci vole naglašavati Milanovićev "neprijateljski" odnos prema Sarajevu te navodnu brigu za Hrvate odlaskom u Mostar. Također se naglašava kako se suprotstavio Vučiću. To mu honoriraju i zato će mu dati glas, a to što mu muslimani (imena nabrojao u prethodnim komentarima) vode kampanju, što je štitio udbaša Perkovića, predlagao Venu Pusić za tajnicu UN-a, srozao izdvajanja za Hrvate u BiH, huškao svog ministar Matića na HVO-o branitelje, unazadio hrvatski BDP, digao javni dug s 65 na 90% BDP-a, digao PDV s 23 na 25% i započeo predsjedničku kampanju s parolama o uspostavi švedske socijaldemokracije u Hrvatskoj koja će po njemu imati širom otvorena vrata za sve, su nebitne stvari kada ti pojedinci ocijenjuju Milanovićev rad i postupke.

Idemo vidjeti što se zapravo krije iza Milanovićevog odnosa sa Sarajevom, odlazaka u Mostar i napada na Vučića. Krenimo od kraja odnosno Vučića, o čemu se tu radi? Kome je Milanović bio savjetnik nakon gubitka izbora? Bio je kratkotrajno savjetnik socijalistčkom premijeru Albanije Ediju Rami kojem je dokazano mafija kupovala glasove na izborima, https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... e/8976512/ a otkuda Milanović u priči s Albancima? Milanović se s Albancima povezao 2013., njegov braco i Kotromanović su se iskazali u povezivanju Zoke i Albanaca, a kada su lobiranja njegovog brata Kreše u pitanju, tu se radi o jako mutnim poslovima, ali braća su bezbrižna jer još uvijek imaju svoje ljude u MUP-u, DORH-u i pravosuđu te Milanoviću fali samo još predsjednička funkcija ne bi li svoje poluge moći proširio na tajne službe.

Uglavnom, pokrenuo je Milanović "hladni rat" sa Srbima 2015., jer se morao svojim budućim pokroviteljima Albancima malo dodvoriti, ali naravno njegova medijska mašinerija je sve to prikazala kako se "veliki domoljub" Milanović uspješno suprotstavlja "četniku" Vučiću, a debili na desnici, pogotovo cvjećari popušili taj spin. Dan danas na portalima mnogi cvjećari naglašavaju kako će dati glas Milanoviću jer se on "suprotstavio" Vučiću, a kreteni pojma nemaju što je u pozadini svega i koliki je taj Milanović muljator koji gleda samo svoj interes. Da od Srba ima koristi, dizao bi on u nebesa Vučića.

Sad se prebacimo na Milanovićev odnos prema BiH. Dva su faktora koja su puno toga uvjetovala u Milanovićevim odnosima prema SDP BiH, Komšiću i BiH Hrvatima. Iza svega stoji kao i uvijek Milanovićev osobni interes s kojim se morate upoznati da bi shvaćali Milanovićeve postupke. Za one koji ne znaju, Milanović je prijateljski povezan jako s određenim ljudima u Hercegovini, a radi se o braći Bašić (vlasnici Lagera Posušje) i Miri Đurišiću iz Posušja. O njihovoj isprepletenosti financijskoj su pisali neki mediji, https://www.zabranjeni.url/vijesti/poslovn ... uga/99529/ , naravno takvi članci nikada nisu krasili naslovnicu već su objavljeni pod rubriku "vijesti" i gurnuti po strani da čekaju trenutak kad će Milanović izgubiti stvarnu moć i pasti na dno u smislu nekakvih optužbi , istraga i pritvora. Tada bi se iz arhive izvlačili članci o Milanovićevim aferama i podsjećala javnost kako su o time pisali i obavljali svoju profesionalnu i nepristranu novinarsku dužnost. To su medijski licemjeri koji imaju hrabrosti samo mrtvog konja cipelariti, no vratimo se na odnos Milanovića sa Sarajevom. Iz njegovog "poslovnog" odnosa s braćom Bašić koja ne podnose Komšića proizlazi i Milanovićeva distanciranost od islamiziranog političkog Sarajeva. Milanović je omogućio braći Bašić poslove teške milijarde kn s vjetroelektranama, a forumaš gušter vam može objasniti o kakvom muljanju i izvlačenju novca iz džepova građana je tu riječ.
Ogroman novac je u pitanju i Milanovićev hladan odnos sa Sarajevom je samo mala žrtva za viši cilj koji će braću Bašić učiniti milijarderima, a ni Milanović budite bez brige neće ostati praznih džepova.

Drugi faktor posjeta Milanovića Mostaru su bošnjački socijalni prosvjedi koji su zadesili BiH gradove. Milanović je došao u Mostar jer se usrao nekakvog prelijevanja prosvjeda u Hrvatsku zbog loše gospodarske situacije za koju je on osobno bio odgovoran, pa je Hrvate u BiH samo iskoristio ne bi li pobune u BiH gradovima stavio isključivo u nekakve islamske nacionalističke konotacije koje se ne bi trebale preliti u Hrvatsku.

Manipulatorski mudro je smirio svoju svjetonazorsku konkurenciju živozidaše koji su tada pozivali na masovne prosvjede protiv Vlade jer je Milanović nanizao 10 kvartala pada BDP-a. Na to se sve svodilo, ali ovdje nikako da pojedici otvore oči i vide širi kontekst djelovanja te nakaze koja samo misli na sebe i prema potrebi iskorištava ili ponižava Bošnjake i Srbe, te baca prašinu u oči BiH Hrvatima i jednom dijelu desnice. Bošnjaci i Srbi su mu sva poniženja oprostili. Bernardić kojeg je Milanović mobingirao i ponižavao mu je sve oprostio jer Milanović ima tu drskost, bahatost i karizmu sadističku na koju se mnogi pale i takve bolesne obožavatelje Milanovića baš briga kakvu pustoš iza sebe Milanović ostavlja jer ih je eto zadovoljio nekakvim manipulatorskim izjavama i postupcima iza kojih se krije samo Milanovićeva osobna korist.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 09:39 

Nespretna izjava, po tonu se vidi da nije dobronamjerna prema Komsicu, a kasnije je i pojasnjeno.
Znajuci Kolindino politicko djelovanje i stavove, skandal oko ovoga prave samo oni koji jedva cekaju kakav povod da iskale svoju frustraciju prema HDZu, a ta frustacija je trajna i nikad nece prestati, komunjare i njihovi potomci , popularno zvani komići, HDZu nikada nece oprostiti .
A tu je jos i par nezaobilaznih retarda .
Ko je bolji prema nama u HB, HDZ ili SDP je rasprava za samuobojstvo.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 10:22 

@robelec

RH treba postepeno smanjivati ta sredstva do totalnog ukinuca. 90% te pomoci zavrsi kod onih koji i onako imaju viska novca. Takodjer trebaju ukinuti i mirovine bivsim pripadnicima HVO koji su radno sposobni.

I dalje iz tvog upisa ne vidim razlog zasto bi BH Hrvati trebali podrzavati mekusce Kolindu Grabar-Kitarovic i Andreja Plenkovica!?

Gospodarski rast u RH nema veze sa njima, niti jednu znacajniju reformu nisu napravili. Jednostavno poklopilo se par uzastopnih dobrih turistickih sezona sa masovnim odlaskom nezapslenih u inozemstvo koji sada salju znacajne novcane doznake nazad u RH, cime se povecao obim obrtanja novca. Tu je i par godina strahovitog uzleta njemacke i nekih drugih EU zemalja nakon teske recesije. Tu recesiju vecina zemalja je brzo rijesila osim RH, koja je tek prosle godine iz nje izasla, dok u isto vrijeme recesija ponova hvata maha u najrazvijenijom zemljama EU. Gotovo 100.000 manje gostiju nego prosle godine na jadranu je posljedica ulaska njemacke u recesiju, koja ce se preliti i u RH.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 10:51 

novovrijeme je napisao/la:
novem je napisao/la:
Kolinda Grabar-Kitarović, 2.8.2019.
Kolinda Grabar-Kitarović: "I gospodin Komšić mora(mo) shvatiti je ne samo etnički nego i politički predstavnik hrvatskog naroda."

Sreca vasa pa je Sejdo 100% Musliman i prije bi rekao da je govno nego Hrvat.
Nakon ove Kolindine gluposti mogao joj je zadati sah mat odgovorom, da posto je on predstavnik BH Hrvata, on birne za BH Hrvate a da ona gleda svoja posla (prste i nos radi dramaturgije dodati po zelji).

Vjerojatno je načuo iz tog intervjua da ga želi pozvati u Zg, pa se suzdržao, a tek ta posjeta bi bila šah-mat.
Ovako smo imali sreće, jer je šutio a sad ga ZG viditi neće.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 10:58 

DrMag je napisao/la:
@robelec

RH treba postepeno smanjivati ta sredstva do totalnog ukinuca. 90% te pomoci zavrsi kod onih koji i onako imaju viska novca. Takodjer trebaju ukinuti i mirovine bivsim pripadnicima HVO koji su radno sposobni.

I dalje iz tvog upisa ne vidim razlog zasto bi BH Hrvati trebali podrzavati mekusce Kolindu Grabar-Kitarovic i Andreja Plenkovica!?

Gospodarski rast u RH nema veze sa njima, niti jednu znacajniju reformu nisu napravili. Jednostavno poklopilo se par uzastopnih dobrih turistickih sezona sa masovnim odlaskom nezapslenih u inozemstvo koji sada salju znacajne novcane doznake nazad u RH, cime se povecao obim obrtanja novca. Tu je i par godina strahovitog uzleta njemacke i nekih drugih EU zemalja nakon teske recesije. Tu recesiju vecina zemalja je brzo rijesila osim RH, koja je tek prosle godine iz nje izasla, dok u isto vrijeme recesija ponova hvata maha u najrazvijenijom zemljama EU. Gotovo 100.000 manje gostiju nego prosle godine na jadranu je posljedica ulaska njemacke u recesiju, koja ce se preliti i u RH.

Da budem iskren ni ja iskreno ne vidim nesto konkretno od strane ćate il masonske lutke. Je se robelec nasrao obilno al sve u svemu nidje veze...
Bot se poziva stalno na SDP a tema su HDZ i njihova nacionalna izdaja,mlohavost,nezainteresiranost itd no kazem opet da treba pricekat jos godinu dvije pa da vidimo na cemu smo,mozda mi ne vidimo ono sto trebamo vidit... :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:10 

Noćas su stavili što je i ovdje bilo. No šteta za onaj odličan komentar
što je otišao u nirvanu.

https://hms.ba/audio-poslusajte-sto-je- ... og-radija/

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:36 

Nego, pade mi napamet, Robbie mi mogao i Kolindi prodati onaj software sa slaganjem riječi. :zubati
Manja bi bila šansa da će se ured naknadno javiti.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:37 

Diablo je napisao/la:
Da budem iskren ni ja iskreno ne vidim nesto konkretno od strane ćate il masonske lutke. Je se robelec nasrao obilno al sve u svemu nidje veze...
Bot se poziva stalno na SDP a tema su HDZ i njihova nacionalna izdaja,mlohavost,nezainteresiranost itd no kazem opet da treba pricekat jos godinu dvije pa da vidimo na cemu smo,mozda mi ne vidimo ono sto trebamo vidit... :zubati

HDZ je umro s Tuđmanom. Sve poslje njega je jedna lopovska amorfna nakupina nesposobnih i podobnih beskičmenjaka. HDZ je postao sam sebi svrha gdje uhljebljuju i bogate svoje članstvo. Pa novi ministar kojeg smo nedavno dobili se učlanio s 16. godina u HDZ. HDZ-ovi pioniri polako zamjenjuju staru generaciju i polako dobivamo drugu generaciju podobnih uhljeba. Komunisti iz SDP-a su barem dosljedni svojoj politici i ne varaju svoje biračko tijelo. HDZ se 20 godina pretvara da je neka domoljubna stranka a kradu i uništvaju nas gdje stignu. Sva ta "silna" briga za BiH Hrvate je sitan novac kojim kupuju svoje kadrove u BiH. Da BiH Hrvati recimo počnu glasat za SDP (kad bi SDP imao nekog jakog domoljubnog predsjednika) HDZ bi se prvi okrenio protiv istih i radio sve na tome da ih obespravi i onemogući im glasanje na izborima u RH. Plenković je eventualno dobar premijer ako se gleda nekakva ekonomska politika vlade, a sve ostalo je pun promašaj.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:42 

Stvarno DrMag, po tebi Hrvatska treba zaboraviti na sve pripadnike HVO-a koji su izginuli i dali zdravlje za interese Hrvatske? 6 tisuća onih koji imaju invalidsku mirovinu treba poniziti jer tako traži banda ljevičarska koja je bila u mišjim rupama dok su HVO branitelji ginuli za interese Hrvatske? Jel to većinski stav forumaša rodom iz HercegBosne? Molim uvažene forumaše da se izjasne?

Podržavate li DrMaga da se ukine 6 tisuća invalidskih mirovina za HVO?

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:45 

Diablo je napisao/la:

Zašto sam se raspisao o Milanoviću i SDP-u. Pa samo Milanović ima tu moć i masovnu biračku podršku tzv. ljevice da se koliko toliko približi Kolindi, a tvoj Škoro je nebitan lik u ovom trenutku. Nemam iluzija da na nekoga imam utjecaja, ali sam dosta informiran o štetočini Milanoviću i imam potrebu iznijeti svoje spoznaje o Milanoviću i demistificirati nekakve benefite i podršku BiH Hrvatima koju mu pripisuju latentni muslićljubci i ljevičari.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 11:59 

robelec je napisao/la:
Stvarno DrMag, po tebi Hrvatska treba zaboraviti na sve pripadnike HVO-a koji su izginuli i dali zdravlje za interese Hrvatske? 6 tisuća onih koji imaju invalidsku mirovinu treba poniziti jer tako traži banda ljevičarska koja je bila u mišjim rupama dok su HVO branitelji ginuli za interese Hrvatske? Jel to većinski stav forumaša rodom iz HercegBosne? Molim uvažene forumaše da se izjasne?

Mišu zašto izvlacis iz konteksta samo ono što tebi odgovara a na 90% ostalog se praviš lud? Tvoji komentari su uvreda za ostale forumase zdravog razuma...
Evo i ja sam prvi za ukidanje svih benificija iz Hrvatske al i za potpuno okretanje od nje te njezine politike koja nam nista dobrog nije donijela.Kakva je to drzava, vlast koja vlastiti narod u bih koristi za potkusurivanje sa zapadom te jacanje vlastite pozicije??
Također nitko od nas nije udbas već je vecina razocarana (opravdano)

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:01 

robelec je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Zašto sam se raspisao o Milanoviću i SDP-u. Pa samo Milanović ima tu moć i masovnu biračku podršku tzv. ljevice da se koliko toliko približi Kolindi, a tvoj Škoro je nebitan lik u ovom trenutku. Nemam iluzija da na nekoga imam utjecaja, ali sam dosta informiran o štetočini Milanoviću i imam potrebu iznijeti svoje spoznaje o Milanoviću i demistificirati nekakve benefite i podršku BiH Hrvatima koju mu pripisuju latentni muslićljubci i ljevičari.

Pricekajmo izbore da vidimo tko je nebitan ,il vjerujes anketama pa si tako siguran?? :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:09 

Da ironija bude veća Bošnjaci će vam izabrati i drugog predsjednika.
#RHnašaprčija#

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:10 

robelec je napisao/la:

Napisao sam ukinuti mirovine radno sposobnim pripadnicima HVO, ti izokreces teze. I ja sam bio pripadnik HVO na prvoj crti, nikada ni kune nisam uzeo, ali zato mirovinu primaju civilni predstavnici HVO-a koji ni jednu noc nisu proveli na crti.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:11 

weasel je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

HDZ je umro s Tuđmanom. Sve poslje njega je jedna lopovska amorfna nakupina nesposobnih i podobnih beskičmenjaka. HDZ je postao sam sebi svrha gdje uhljebljuju i bogate svoje članstvo. Pa novi ministar kojeg smo nedavno dobili se učlanio s 16. godina u HDZ. HDZ-ovi pioniri polako zamjenjuju staru generaciju i polako dobivamo drugu generaciju podobnih uhljeba. Komunisti iz SDP-a su barem dosljedni svojoj politici i ne varaju svoje biračko tijelo. HDZ se 20 godina pretvara da je neka domoljubna stranka a kradu i uništvaju nas gdje stignu. Sva ta "silna" briga za BiH Hrvate je sitan novac kojim kupuju svoje kadrove u BiH. Da BiH Hrvati recimo počnu glasat za SDP (kad bi SDP imao nekog jakog domoljubnog predsjednika) HDZ bi se prvi okrenio protiv istih i radio sve na tome da ih obespravi i onemogući im glasanje na izborima u RH. Plenković je eventualno dobar premijer ako se gleda nekakva ekonomska politika vlade, a sve ostalo je pun promašaj.

Čuj ti iz SDP-a BiH Srednja Bosna, te svoje nebuloze možda možeš prodavati na forumu seniora SDP-a, a ne tu na ovom forum.

Molim da mi objasniš, kako je to HDZ opljačkao i pokrao Hrvatska, a Hrvatska nikada u svojoj povijesti nije imala veći BDP po stanovniku?

Evo da te informiram kako stvari stoje u našem gospodarstvu zadnjih 8 godina.

Banda SDP je digla pdv s 23 na 25%, 2012. su digli cijenu plina i struje za 20%, uveli naknade za izgubljenu vodu u cijevima, kresali porodiljne naknade i braniteljske mirovine i predstečajnim nagodbama su uništili 100 tisuća radnih mjesta. SDP-ovci su uz pomoć partijskih medija prodavali percepciju da ne može biti gore u odnosu na vladu Jadranke Kosor, a bilo je itekako gore jer su usprkos dizanju PDV-a, prihodi od PDV-a u proračunu bili manji u odnosu na 2011./ 2010. Napravili su sdp-ovci rupe u proračunu od 20 milijardi kn, nanizali 11 kvartala pada BDP-a, pa nas zadužili za više od 100 milijardi kn. Javni dug su digli s 65 na 90% BDP-a.

HDZ je ostavio 2011. SDP lopinama 1.410.000 zaposlenih prema DZS-u, prema HZMO-u 1.468.000 osiguranika, a SDP je broj zaposlenih 2015. srozao na 1.350.000, broj osiguranika na 1.413.000. Unazadili su nas tvoji SDP-ovci u odnosu na 2011. !

HDZ je ostavio 2011. ukupni BDP od 340 milijkardi kn SDP-u, a SDP je HDZ-u u nasljedstvo ostavio 339 milijardi ukupnog BDP-a. To se zove stagnacija i pljačkanje države u režiji tvoji SDP-ovaca u kojima vidiš nekakav potencijal da budu domoljubna stranka. Pa luzeru, znaš li ti koje su vrijednosti SDP-a? SDP-ove vrijednosti su projugoslavenska orijentiranost, zagovaranje izopačenih i progresivnih vrijednosti, mržnja prema braniteljima, dijaspori, pogotovo Hrvatima BiH podrijetla te mržnja prema Katoličkoj crkvi. Npr. Zagrebački SDP čini 33% Srba, 10% Bošnjaka, ostali članovi iz miješanih brakova.

No da se vratim na gospodarstvo. Ukupni BDP nam iznosi danas 400 milijardi kn, 60 milijardi više u odnosu na 2015., otkuda taj rast, da ne dolazi možda zbog toga jer Hrvatska povlaći pet puta više sredstava iz EU fondova u odnosu na Milanovićevu vladu?

Danas imamo 1.430.000 zaposlenih, 1.560.000 osiguranika s tendencijom rasta na preko 1.600.000 u kolovozu, rast plaća, rast porodiljnih naknada s 2.600 kn na 4.500kn, 150 tisuća djece više ima pravo na dječji doplatak, kupujemo vojne avione, gradi se Pelješki most, imamo smanjenje javnog duga s 90% 2015. na 74% BDP-a u 2019. godini, i to vas boli SDP gubitnici i latentni muslićljubci.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:12 

Bosnjak007 je napisao/la:
Da ironija bude veća Bošnjaci će vam izabrati i drugog predsjednika.
#RHnašaprčija#

Da ironija bude jos od veca od tvoje, Bosnjaci ne postoje!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:15 

robelec je napisao/la:
Molim da mi objasniš, kako je to HDZ opljačkao i pokrao Hrvatska, a Hrvatska nikada u svojoj povijesti nije imala veći BDP po stanovniku?

Treba li te podsjetiti da taj nikada veci BDP po glavi stanovnika je medju najmanjima u EU, manji je i od zemalja koje su 95 godine imale manji BDP od tada ratom razorene RH?

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:16 

Diablo je napisao/la:
Mišu zašto izvlacis iz konteksta samo ono što tebi odgovara a na 90% ostalog se praviš lud? Tvoji komentari su uvreda za ostale forumase zdravog razuma...
Evo i ja sam prvi za ukidanje svih benificija iz Hrvatske al i za potpuno okretanje od nje te njezine politike koja nam nista dobrog nije donijela.Kakva je to drzava, vlast koja vlastiti narod u bih koristi za potkusurivanje sa zapadom te jacanje vlastite pozicije??

Zašto se ti hraniš isključivo negativom i prodaješ apatiju, pesimizam i svoju izopačenu percepciju kao da si ljevičarski trol od 60+ godina pa si frustriran jer te vrijeme pregazilo?

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:22 

robelec je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Zašto se ti hraniš isključivo negativom i prodaješ apatiju, pesimizam i svoju izopačenu percepciju kao da si ljevičarski trol od 60+ godina pa si frustriran jer te vrijeme pregazilo?

Ovo sve ovisi iz kojeg kuta gledas, ako si iz zagreba onda ima nesto i pozitivno...

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:27 

DrMag je napisao/la:
robelec je napisao/la:

Treba li te podsjetiti da taj nikada veci BDP po glavi stanovnika je medju najmanjima u EU, manji je i od zemalja koje su 95 godine imale manji BDP od tada ratom razorene RH?

Pogledaj malo bolje statistike BDP-a i prosječne plaće. Malo je država u tranziciji koje imaju prosječnu hrvatsku plaću od 840€. Mi stojim odlično s obzirom na to koliko imamo gadova koji Hrvatsku uopće nisu htjeli.

Tzv. ljevičari u Hrvatskoj, a i latentni ljevičari i muslićljubci na ovom forumu stalno nastupaju negativno te od politike i vlasti nešto očekuju jer su to naučili u jugoslaviji.

To je taj parazitski odnos sa državom od 1945. godine koji nas je 1989. doveo do 8 milijuna dinara prosječne plaće odnosnoo 200 njemačkih maraka.

Danas oni koji daju nekakav doprinos društvu ne šire beznađe, apatiju i depresiju, ne potkopavaju društvo koje je zdravo i domoljubno osviješteno percepcijom da ništa ne valja. Danas nitko nikome ne brani da bude školovan, produktivan, poduzetan, ima ideje i stvara novu vrijednost i pun mi je kufer depresivaca koji se hrane percepcijom da je sve loše te očekuju da država rješava njihove životne probleme.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 12:35 

robelec je napisao/la:
Pogledaj malo bolje statistike BDP-a i prosječne plaće.

Pogledam svako jutro u SBahnu

1.Hrvati
2.Moldavci (rumunjski drzavljani)
3.Bugari

Rijetkost sresti Poljake, a de ne govorim Cehe, Slovake, Slovence, Madzare, Litvance, Estonce

To ti je realna statistika.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 13:15 

robelec je napisao/la:

Čuj ti iz SDP-a BiH Srednja Bosna, te svoje nebuloze možda možeš prodavati na forumu seniora SDP-a, a ne tu na ovom forum.

Banda SDP je digla pdv s 23 na 25%, 2012. su digli cijenu plina i struje za 20%, uveli naknade za izgubljenu vodu u cijevima, kresali porodiljne naknade i braniteljske mirovine i predstečajnim nagodbama su uništili 100 tisuća radnih mjesta. SDP-ovci su uz pomoć partijskih medija prodavali percepciju da ne može biti gore u odnosu na vladu Jadranke Kosor, a bilo je itekako gore jer su usprkos dizanju PDV-a, prihodi od PDV-a u proračunu bili manji u odnosu na 2011./ 2010. Napravili su sdp-ovci rupe u proračunu od 20 milijardi kn, nanizali 11 kvartala pada BDP-a, pa nas zadužili za više od 100 milijardi kn. Javni dug su digli s 65 na 90% BDP-a.

HDZ je ostavio 2011. SDP lopinama 1.410.000 zaposlenih prema DZS-u, prema HZMO-u 1.468.000 osiguranika, a SDP je broj zaposlenih 2015. srozao na 1.350.000, broj osiguranika na 1.413.000. Unazadili su nas tvoji SDP-ovci u odnosu na 2011. !

HDZ je ostavio 2011. ukupni BDP od 340 milijkardi kn SDP-u, a SDP je HDZ-u u nasljedstvo ostavio 339 milijardi ukupnog BDP-a. To se zove stagnacija i pljačkanje države u režiji tvoji SDP-ovaca u kojima vidiš nekakav potencijal da budu domoljubna stranka. Pa luzeru, znaš li ti koje su vrijednosti SDP-a? SDP-ove vrijednosti su projugoslavenska orijentiranost, zagovaranje izopačenih i progresivnih vrijednosti, mržnja prema braniteljima, dijaspori, pogotovo Hrvatima BiH podrijetla te mržnja prema Katoličkoj crkvi. Npr. Zagrebački SDP čini 33% Srba, 10% Bošnjaka, ostali članovi iz miješanih brakova.

No da se vratim na gospodarstvo. Ukupni BDP nam iznosi danas 400 milijardi kn, 60 milijardi više u odnosu na 2015., otkuda taj rast, da ne dolazi možda zbog toga jer Hrvatska povlaći pet puta više sredstava iz EU fondova u odnosu na Milanovićevu vladu?

Danas imamo 1.430.000 zaposlenih, 1.560.000 osiguranika s tendencijom rasta na preko 1.600.000 u kolovozu, rast plaća, rast porodiljnih naknada s 2.600 kn na 4.500kn, 150 tisuća djece više ima pravo na dječji doplatak, kupujemo vojne avione, gradi se Pelješki most, imamo smanjenje javnog duga s 90% 2015. na 74% BDP-a u 2019. godini, i to vas boli SDP gubitnici i latentni muslićljubci.

Milanovićeva vlada je imala tu nesreću da je vlast obnašala baš u vrijeme najgore ekonomske krize u zadnjih 80 godina. Ekonomija je doživjela ogroman šok i naravno da se morao povečati PDV i namete kako bi država imala novca. Sve države se u takvim uvijetima zadužuju jer su u deficitu. HDZ kojeg slijepo podržavaš je najzaslužniji što je 8 godina prije te krize vodio katastrofalnu ekonomsku politiku gdje su s velikim zaduživanjima države poticali javne projekt poput autocesta koji su gurali ekonomiju. Takav rast je bio neodrživ i vodio je u katastrofu što se naravno i dogodilo u periodu 2009-2014. Tvrdnjom da je samo SDP kriv za probleme koje su uvelike nasljedili od dvije sanaderove vlade je kao da kupiš polovni auto koji je prethodni vozač istrošio bez održavanja i onda tebi otkažu kočnice pa sletiš u kanal i svi okrive samo tebe za nemar. Uzlet naše ekonomije u doba Plenkovićeve vlade je nuspojava opčeg europskog rasta i nema neke velike veze s djelovanjem naše vlade. Bilo je nekih dbrih poteza ali to je sve još slabo. Velikih reformi i dalje nema. Ljudi koji i dalje slijepo vjeruju u HDZ su korisne budale za naše političare. Kradu, prave nas budalama i sve to nema veze jer znaju da će HDZ stado glasati bez obzira što napravili. To je HDZ nakon Tuđmana. Sve što je potrebno je dvije tri riječi o jugoslavenima i vi ko muhe kroz staklo tučete opet i opet i opet. Nadam se da će HDZ propast i zauvijek nestati s političke scene na idućim izborima. Suverenisti imaju priliku i ako budu pametni iskoristit će je. Moj glas imaju.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 13:45 

weasel je napisao/la:
robelec je napisao/la:

Milanovićeva vlada je imala tu nesreću da je vlast obnašala baš u vrijeme najgore ekonomske krize u zadnjih 80 godina. Ekonomija je doživjela ogroman šok i naravno da se morao povečati PDV i namete kako bi država imala novca. Sve države se u takvim uvijetima zadužuju jer su u deficitu. HDZ kojeg slijepo podržavaš je najzaslužniji što je 8 godina prije te krize vodio katastrofalnu ekonomsku politiku gdje su s velikim zaduživanjima države poticali javne projekt poput autocesta koji su gurali ekonomiju. Takav rast je bio neodrživ i vodio je u katastrofu što se naravno i dogodilo u periodu 2009-2014. Tvrdnjom da je samo SDP kriv za probleme koje su uvelike nasljedili od dvije sanaderove vlade je kao da kupiš polovni auto koji je prethodni vozač istrošio bez održavanja i onda tebi otkažu kočnice pa sletiš u kanal i svi okrive samo tebe za nemar. Uzlet naše ekonomije u doba Plenkovićeve vlade je nuspojava opčeg europskog rasta i nema neke velike veze s djelovanjem naše vlade. Bilo je nekih dbrih poteza ali to je sve još slabo. Velikih reformi i dalje nema. Ljudi koji i dalje slijepo vjeruju u HDZ su korisne budale za naše političare. Kradu, prave nas budalama i sve to nema veze jer znaju da će HDZ stado glasati bez obzira što napravili. To je HDZ nakon Tuđmana. Sve što je potrebno je dvije tri riječi o jugoslavenima i vi ko muhe kroz staklo tučete opet i opet i opet. Nadam se da će HDZ propast i zauvijek nestati s političke scene na idućim izborima. Suverenisti imaju priliku i ako budu pametni iskoristit će je. Moj glas imaju.

Potpisujem...

Vrh

PostPostano: 03 kol 2019, 14:15 

robelec je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Kod nas na Helmu :zubati ti je cool ako si jadan. Ako netko kaže da smo dobri ili još gore da je život lijep već ga žalim koliko je stradao od ovih realnih. :zubati

1520 of 2558 - 59.42%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 258 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: